- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
2 ἡ δὲ γῆ ἦν ἀόρατος καὶ ἀκατασκεύαστος, καὶ σκότος ἐπάνω τῆς ἀβύσσου, καὶ πνεῦμα Θεοῦ ἐπεφέρετο ἐπάνω τοῦ ὕδατος.
Ερώτηση : Αφού η γη ήταν ΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΣ, δηλ. δεν είχε ακόμη κατασκευαστεί, δεν είχε φτιαχτεί, που το βρήκε το ύδωρ, το πνεύμα θεού για να επεφέρετο επάνω του ;
Πως είναι δυνατόν να τα πιστεύουνε αυτά κάποιοι άνθρωποι το 2009 ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ
!!!
Είναι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ πως δεν πρόκειται για ένα ιστορικό κείμενο.
Edited by - zip on 26/02/2009 12:23:53
quote:
Τα έκανε όλ' αυτά, αλλά όχι γι' αυτόν, για τη φουκαριάρα τη μάνα του...
Άπαιχτε γιαπετ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
το καλό χιούμορ είναι δυσεύρετο.
τα καταδικάζω κι εγώ, αλλά άλλο αυτό κι άλλο ο Θεός,
που έχει δική του υπόσταση και δεν τον φτιάχνουμε εμείς...
Δεν αυτοθαυμάζεται, βλέπει κάτι για πρώτη φορά και το θαυμάζει
ως καλό...Επικριτικός είναι στη δημιουργία, όχι στον εαυτό του...
quote:
Φίλε zip, κόψε τα παλαβά..Αυτά που καταδικάζεις εσύ
τα καταδικάζω κι εγώ, αλλά άλλο αυτό κι άλλο ο Θεός,
που έχει δική του υπόσταση και δεν τον φτιάχνουμε εμείς...
Δεν αυτοθαυμάζεται, βλέπει κάτι για πρώτη φορά και το θαυμάζει
ως καλό...Επικριτικός είναι στη δημιουργία, όχι στον εαυτό του...
Έστω ρε φίλε, κριτικάρει την δηιμουργία του, ok, εντάξει. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ; Εξήγησέ το μου, γιατί ένας θεός ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να κάνει αυτό που κάνει ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης ; [31 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν.] ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ; (άσε, ξέρω την απάντηση > δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Θεό, δεν ξέρουμε γιατί το κάνει, άγνωσται αι βουλαί του)
Είναι φανερό πως αυτός που έγραψε το κείμενο, το έγραψε έχοντας στο νου του έναν "Θεό" που θαυμάζει την δημιουργία του, την βρίσκει καλή, κουράζεται επειδή εργάστηκε μέρες για την κατασκευή του κόσμου συνεπώς πρέπει να ξεκουραστεί, κτλ, κτλ. Αυτός που τα έγραψε όλα αυτά ΑΠΟΔΙΔΕΙ σ' αυτόν τον "θεό", όχι χαρακτήρα θεού, αλλά χαρακτήρα ανθρώπου. Κουράστηκε λέει ο θεός από την δημιουργία και την 7η μέρα, ε, έπρεπε να ξεκουραστεί ... [ο άνθρωπος] συμπληρώνω εγώ. Δηλ. αυτό το πράγμα είναι ιστορικό ντοκουμέντο ; Μπορεί ένας νοήμων άνθρωπος του 21ου αιώνα να πιστέψει τέτοιες μπούρδες ;
Έχει ξεσκιστεί ο europaios2 να λέει "φέρτε αποδείξεις, φέρτε ιστορικά στοιχεία, φέρτε επιστημονικά πιστοποιητικά!". Τι αποδείξεις να σου φέρουμε ρε executive manager όταν εσύ πιστεύεις πως ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 6 μέρες και την 7η άραξε πίνοντας φραπέ ; ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ; Θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά όταν αποδέχεστε την Βίβλο ως ιστορικό βιβλίο ; Πάτε καλά ;
Κοίτα τι έλεγες στην 13η σελίδα >
quote:
-zip> Βασικά ... συγνώμη που διακόπτω τον διάλογό σας, όμως διαβάζοντας εδώ και μερικές σελίδες τα μηνύματά σας, θα ήθελα να θέσω κάποιο βασικό και θεμελιώδης ερώτημα >
• Λαμβάνουμε την Παλαιά Διαθήκη ως ιστορικό ντοκουμέντο ή ως μυθιστόρημα ; (έχει σημασία αυτό)- trexagireve> Φυσικά ως ιστορικό και περιγραφικό πόνημα.
Τώρα, τι έρχεσαι και λες πως αυτά που καταδικάζω εγώ, τα καταδικάζεις κι εσύ ; Τι καταδικάζεις δηλ.
Και λες μετά, πάλι στην 13η σελίδα του θέματος >
quote:
trexagireveοι τότε άνθρωποι, με τη λογική και αντίληψη που είχαν, περιγραφουν
αυτά που έζησαν και τους μετέφερε ο ίδιος ο Θεός, για να είναι κοινή γνώση των ανθρώπων, μπας και διορθωθούμε..
Δηλ. o θεός είπε στον συγγραφέα της Παλαιάς Διαθήκης να γράψει τις μαλακίες που έγραψε ... Λοιπόν ... βασικά, δεν σκοπεύω να συνεχίσω να κουβεντιάζω μαζί σου, η νοητική σου ηλικία είναι 5 ετών ... το πολύ. Μας έχεις πρήξει με ανοησίες και παπαριές. Άσε, θα προσπαθήσω να κουβεντιάσω με τον Ψηλό ...
Edited by - zip on 26/02/2009 14:00:10
Edited by - zip on 26/02/2009 14:34:06
τι σου γράφουν, παραπονιέσαι για ασυνενοησία;
Μας κούφανες όλους, γιατί; ....
quote:
Φίλε μου τρεχα...., είθε το Ελλάνιον φως να σε κάνει να δείς τις σκιές που παραμονεύουν και σκεπάζουν το νου σου, καθώς και τη σύγχιση την οποία έχουν επιφέρει σε ανθρώπους σαν και σένα και δεν μπορείς να δεις τίποτε, πέρα απ' το ρασοφόρο σκοτάδι.Μακάρι ο νέος χρόνος να σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι αυτό που οι συνομιλητές σου (σε κάθε επίπεδο), εννοούν και να αλληλεπιδράς μ' αυτούς...
Παραπονιέμαι για ασυννενοησία ; εγώ ;
γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα
αουγκιγκι αουγκιγκι
μπαγκαλα γκαουγκα γκα
Edited by - zip on 26/02/2009 14:53:18
ο προορισμός του ανθρώπου, αλλά, πολλοί πιστεύουν ότι ο
άνθρωπος θα γίνει θεός.Όχι μόνο εγώ....
Εσύ τι λές; Θα γίνει ...πατάτα κάποτε;
και να ψάχνεις έξω, αν δεν τον κουβαλάς μέσα σου,
δεν πρόκειται να τον δεις ποτέ...Μέσα απο τη δημιουργία του
μέσα απο τον καθένα μας, μπορεί να δει κανεις τον δημιουργό, τον
πνευματικό Θεό....
Αλλά, νεόπλουτοι, όπως ειμαστε,αφού μας χαρίσαν ένα τέτοιο
τέλειο δώρο, τον κόσμο, αυτό που συζητάμε είναι άν έγινε μόνος
του αυτος και να κριτικάρουμε τον δημιουργό ...
Αλλά έχουμε και παιδιά που τώρα μαθαίνουν να συλλαβίζουν...
quote:
Το ξέρω ρε φίλε zip ότι διαφωνούμε για το ποιός είναι
ο προορισμός του ανθρώπου, αλλά, πολλοί πιστεύουν ότι ο
άνθρωπος θα γίνει θεός.Όχι μόνο εγώ....
Εσύ τι λές; Θα γίνει ...πατάτα κάποτε;
Δηλ. μεταξύ δύο προορισμών "παίζει" ο άνθρωπος ε ; Ή θεός ή πατάτα ... άλλος προορισμός δεν υπάρχει ε ; Φίλε ... έχεις πρόβλημα.