ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

killuminati14 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
23/04/2014, 13:49:41

Edited by - killuminati on 23/04/2014 13:51:23

23/04/2014, 13:52:54
quote:

Αν προσπαθήσουμε πέρα από θρησκευτικές δοξασίες χρησιμοποιώντας την απλή λογική, να απομυθοποιήσουμε τον πύργο της Βαβέλ (Bab ilou), θα δούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η Βαβυλώνα την εποχή του Ναβουχοδονόσορα (Nabû-kudurri-uṣur), ήταν στην ακμή της μια τεράστια για την εποχή της πόλη με περίλαμπρα κτίρια και πανύψηλα (περίπου 90 μέτρα) ziggurat, που στην κορυφή τους για να είναι πλησιέστερα στον ουρανό, λάτρευαν τον θεό Βάαλ. Επειδή δε ήταν στο σταυροδρόμι των εμπορικών οδών από και προς την Κίνα και τις Ινδίες, στους δρόμους της κυκλοφορούσαν ταξιδιώτες απ' όλα τα μέρη του τότε γνωστού κόσμου που μιλούσαν τις γλώσσες τους. Από την άλλη πάλι οι Εβραίοι της εποχής, ότι άρχισαν να αφήνουν τις τρίχινες σκηνές των νομάδων και να κατοικούν σε πόλεις με πλινθόκτιστα σπίτια. Όταν σύρθηκαν αιχμάλωτοι στην Βαβυλώνα και αντίκρισαν τα πανύψηλα ziggurat και άκουσαν να μιλιούνται ταυτόχρονα ένα σωρό γλώσσες, έπλασαν τον μύθο του "Πύργου της Βαβέλ".

*

Αυτό πιστεύουν πολλοί, ότι δηλαδή οι Εβραίοι εφηύραν τον μύθο.

Όμως υπάρχει ήδη στους Σουμέριους και τους Βαβυλώνιους, πολύ πριν τον Ναβουχοδονόσορα.

Enmerkar and the Lord of Aratta

134-155. "Chant to him the holy song, the incantation sung in its chambers -- the incantation of Nudimmud: "On that day when there is no snake, when there is no scorpion, when there is no hyena, when there is no lion, when there is neither dog nor wolf, when there is thus neither fear nor trembling, man has no rival! At such a time, may the lands of Cubur and Hamazi, the many-tongued, and Sumer, the great mountain of the me of magnificence, and Akkad, the land possessing all that is befitting, and the Martu land, resting in security -- the whole universe, the well-guarded people -- may they all address Enlil together in a single language! For at that time, for the ambitious lords, for the ambitious princes, for the ambitious kings, Enki, for the ambitious lords, for the ambitious princes, for the ambitious kings, for the ambitious lords, for the ambitious princes, for the ambitious kings -- Enki, the lord of abundance and of steadfast decisions, the wise and knowing lord of the Land, the expert of the gods, chosen for wisdom, the lord of Eridug, shall change the speech in their mouths, as many as he had placed there, and so the speech of mankind is truly one.""

Αυτός ο μύθος είναι φοβερός, χάνουμε τόσα βαθιά νοήματα αν τον αποδώσουμε σε ένα σοκ των Εβραίων μπροστά στην πολυγλωσία.

23/04/2014, 14:07:35
Και επίσης εδώ λέει κάτι για χτίσιμο

38-64. "My sister, let Aratta fashion gold and silver skilfully on my behalf for Unug. Let them cut the flawless lapis lazuli from the blocks, let them ...... the translucence of the flawless lapis lazuli ....... ...... build a holy mountain in Unug. Let Aratta build a temple brought down from heaven -- your place of worship, the Shrine E-ana; let Aratta skilfully fashion the interior of the holy jipar, your abode; may I, the radiant youth, may I be embraced there by you. Let Aratta submit beneath the yoke for Unug on my behalf. Let the people of Aratta bring down for me the mountain stones from their mountain, build the great shrine for me, erect the great abode for me, make the great abode, the abode of the gods, famous for me, make my me prosper in Kulaba, make the abzu grow for me like a holy mountain, make Eridug gleam for me like the mountain range, cause the abzu shrine to shine forth for me like the silver in the lode. When in the abzu I utter praise, when I bring the me from Eridug, when, in lordship, I am adorned with the crown like a purified shrine, when I place on my head the holy crown in Unug Kulaba, then may the ...... of the great shrine bring me into the jipar, and may the ...... of the jipar bring me into the great shrine. May the people marvel admiringly, and may Utu witness it in joy."

23/04/2014, 14:12:46
Enmerkar σημαίνει Νεβρώδ ο κυνηγός. Νινουρτά είναι και ο Θεός του πολέμου.

23/04/2014, 14:35:08
Εγώ πάντως είμαι αλλεργικός στα δώρα.

Τόσο καλός είναι ο Εωσφόρος και το επιτελείο του, που βοηθάει απλόχερα τον άνθρωπο δίχως... συμφέρον;

Και γιατί διαλέγει γυναίκες μέντιουμ; Μήπως αρέσκεται στο να ξεγελάει τα εύκολα... θύματα;

Είναι πολύ εύκολο να βρίσει κάποιος τον "τύραννο" Θεό που "αποκρύπτει" την γνώση, αλλά κανείς δεν αναρωτιέται για τα πραγματικά κίνητρα του Εωσφόρου. Απλώς θεωρείται σωτήρας και ευεργέτης.

Ο Ιησούς Χριστός τον αποκαλεί "ανθρωποκτόνο εξ' αρχής".

Edited by - killuminati on 23/04/2014 14:37:44

23/04/2014, 15:44:10
Απλά μια μικρή παρέμβαση. Θα συμφωνήσω εν μέρη με τον Sesostris ότι τα ιερατεία κάνουν διάφορα κόλπα όμως η σχέση του Απόλλωνα με τον Ώρο δεν προέκυψε από τον Μέγα Αλέξανδρο τον οποίον οι Έλληνες θεωρούσαν γιο του Δία και τον οποίο το μαντείo των Δελφών οδήγησε προς τον Λύβιο θεο Αμμών τον οποίο θεώρησε πατέρα του.

Για τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Εωσφόρο που προφανώς φέρει την κορόνα του πλανήτη Αφροδίτη που είναι η πύλη μέσα από την οποία εισέρχεται και εξέρχεται η ζωή στον πλανήτη μας, τα λεει καλύτερα η Βίβλος η τουλάχιστον ότι έχει μείνει απο αυτην από τους διαφόρους κύκλους του σκότους που ενσάρκωσαν επί της ουσίας τον αντίχριστο. Υπάρχει λοιπόν ο αντίχριστος Εωσφόρος στον οποίον πιστεύουν οι πλανεμένοι από την ηλιθιότητα τους αντίχριστοι και ο Χριστός Εωσφόρος. Απλά οι ηλίθιοι λατρεύουν την εικόνα που εντοπίζουν με το άχρηστο διανοητικό τους και οι σοφοί και γνώστες τον Εσωτερικό Χριστό.

Αποκάλυψη 22.16:
Εγώ ειμι η ρίζα και το γένος Δαυίδ, ο αστήρ ο λαμπρός ο πρωϊνός

Ποιός ειναι ο αστήρ ο πρωϊνός;

18. και ταύτην την φωνήν ημείς ηκούσαμεν εξ ουρανού ελθούσαν, όντες μετ' αυτού εν τω όρει τω αγίω.

19. Και έχομεν βεβαιότερον τον προφητικόν λόγον, εις τον οποίον κάμνετε καλά να προσέχητε ως εις λύχνον φέγγοντα εν σκοτεινώ τόπω, εωσού έλθη η αυγή της ημέρας και ο φωσφόρος ανατείλη εν ταις καρδίαις υμών·

Φωσφόρος;

Φωσφόρος/Εωσφόρος/Αυγερινός/Πρωινός Αστήρ λέγετε ο πλανήτης Αφροδίτη.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BB%CF%86%CE%B1

Για πολύ καιρό το πεντάγραμμο είχε συνδεθεί με τον πλανήτη Αφροδίτη και με τη λατρεία της θεάς Αφροδίτης. Επίσης συνδέεται και με τη λατρεία του Ρωμαίου Εωσφόρου (Lucifer) ο οποίος φέρνει το φως και τη γνώση.

https://www.youtube.com/watch?v=6X4qgAeaTaY

Αυτό είναι μια προσευχή προς το Εωσφόρο :p :

https://www.youtube.com/watch?v=1UUYjd2rjsE

Και αυτό ένα ωραίο τραγούδι για όσους έχουν σωθεί και κυρίως για τον ΣΟΦΟ φίλο μου τον Killuminati:

https://www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw

Και αυτό εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=_pk0vE-MM_g

Και μην ξεχνάς φίλε μου Killuminati:

https://www.youtube.com/watch?v=tBWFofJSm-c

Ειρήνη ημήν. Τα λέμε.

23/04/2014, 16:20:28
quote:

Εντάξει, και οι άλλοι στη φάτνη πολύτιμα δώρα προσφέρανε.

quote:
Και γιατί διαλέγει γυναίκες μέντιουμ; Μήπως αρέσκεται στο να ξεγελάει τα εύκολα... θύματα;

Εύκολα θύματα οι γυναίκες; μάιστα...κοίτα μεταξύ μας, οι γυναίκες είναι πιο διαισθητικές από τους άντρες...εκεί που ο άντρας δεν παίρνει χαμπάρι η άλλη τον έχει ψιλιαστεί από λεπτομέρειες...όσο για το "εύκολο θύμα" παρωχημένο...η γυναίκα ακόμα κι όταν παραμυθιάζεται το κάνει επειδή θέλει να παραμυθιαστεί...άσε που στα δύσκολα έχει πιο δυνατό οδηγό "επιβίωσης" από τον άντρα...

23/04/2014, 17:02:41
quote:

quote:

Εντάξει, και οι άλλοι στη φάτνη πολύτιμα δώρα προσφέρανε.

quote:

Εύκολα θύματα οι γυναίκες; μάιστα...κοίτα μεταξύ μας, οι γυναίκες είναι πιο διαισθητικές από τους άντρες...εκεί που ο άντρας δεν παίρνει χαμπάρι η άλλη τον έχει ψιλιαστεί από λεπτομέρειες...όσο για το "εύκολο θύμα" παρωχημένο...η γυναίκα ακόμα κι όταν παραμυθιάζεται το κάνει επειδή θέλει να παραμυθιαστεί...άσε που στα δύσκολα έχει πιο δυνατό οδηγό "επιβίωσης" από τον άντρα...

Μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να ισχύουν αυτά που λες.

Γνωρίζω πως έχει σχηματισθεί η εντύπωση ύπαρξης ενός "Παυλικού Χριστιανισμού", που έρχεται τάχα σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό του Ιησού. Είναι αυτό που κάποιοι άλλοι λένε "Αυτοκρατορικός Χριστιανισμός". Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν στους Παυλικούς είναι και ο μισογυνισμός.

Ακόμη και η παλαιοδιαθητική ιστορία της δημιουργίας όπου ο άνδρας δημιουργείται πρώτος, θεωρείται μισογυνισμός. Αν και δεν είναι επί του θέματος, απλώς να πω ότι μπορεί να κάνουμε λάθος και να μην είναι. Ίσως στο κάτω κάτω να είναι μια αναφορά σε κάτι που είναι φυσικό, ένα χαρακτηριστικό, ένα ελάττωμα, κάτι. Δεν νομίζω ότι οι πατριαρχικές κοινωνίες είναι κατ' ανάγκη ενάντια στην γυναίκα. Και εκείνοι εσωτεριστές που δεν τα πάνε πολύ καλά με την ύλη, δεν ταυτίζουν το αρσενικό με το πνεύμα, ενώ το θηλυκό με την ύλη;

Πολύ ενδιαφέρον να υπήρχε ένα θέμα που θα εξέταζε τις καθ' υπόθεση αντιφάσεις Παύλου - Ιησού, και γενικά αν αυτά που λέει ο Παύλος στέκουν.

23/04/2014, 17:49:44
ήταν νομίζω διαχρονικό χαρακτηριστικό αυτό...και τα Πυθαγόρεια δίπολα ταύτιζαν το αρσενικό με το άρτιο και το αγαθό, και το θηλυκό με το περιττό και το κακό...

στον δε χριστιανισμό τον πρώτο καιρό οι γυναίκες έπαιζαν σημαντικό ρόλο, άσε που ήταν οι εύπορες κυρίες που συντηρούσαν το ταμείο...στη συνέχεια όμως τα ποδοπάτησαν, έγινε πατριαρχική η όλη κατάσταση και η γυναίκα "εγινε" κατώτερη του άντρα και πλάσμα διαβολικό...

23/04/2014, 17:51:27
λάθος έκανα, το αρσενικό ταυτιζόταν με το περισσό (το ανώτερο), και το θηλυκό με το άρτιο (το κατώτερο)
NotirkΜέλος
23/04/2014, 18:33:34
Πλατωνιστής είπε...

Αποκάλυψη 22.16:
Εγώ ειμι η ρίζα και το γένος Δαυίδ, ο αστήρ ο λαμπρός ο πρωϊνός

Ποιός ειναι ο αστήρ ο πρωϊνός;
----------------------------------------

Ο Σείριος , ο Ποιμήν ο καλός, ο Εωσφόρος ( Ο φέρων το Φως ) , ο Υιός του Θεού , 0 Α-πόλλων ( ομοπολών , που ενώνει του πόλους ) , ο Χριστός , η Αρμονία, το Κάλος , Το Άστρο των Θυσιασμένων Υιών του Θεού.

Ένα από τα σύμβολά του είναι το εξάκτινο αστέρι .Γιατί εκεί συναντόνται και εναρμονίζονται 6 θείες ενέργειες κατά την καθοδική τους πορεία του μαρτυρίου και της Θυσίας προς το γήινο επίπεδο αλλά και κατά την ανοδική τους πορεία ( ανάληψη ) της εξαγνισμένης ύλης προς τον Ουρανό , τον πνευματικό κόσμο , τον τόπο καταγωγής.

Γιαυτό λέει κάπως έτσι ο Χριστός... '''Όποιος γνωρίσει εμένα θα γνωρίσει και τον Πατέρα ''.

Ίδιου συμβολισμού με το εξάκτινο αστέρι είναι και το σύμπλεγμα ''Χ και ''Ρ'' των Χριστιανών.

Εσωτερικός Χριστιανισμός... '' Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω ''.

Y.Γ. :Φίλε Πλατωνιστή καλά τα λες .. αλλά βρε παιδί μου το χαλάς με κάτι αταίριαστα βάρβαρα ξεσπάσματα... πιο το όφελος;

23/04/2014, 20:03:45
Ο σοφός Σολομών είπε πως εμίσησα την γυναίκα χειρότερα από τον θάνατο! Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως σε εκείνους που δεν ζήσανε με γυναίκα βάσανο. Είναι προφανές όμως ότι δεν μιλάει για τις συνετές γυναίκες. Γιατί αν η γυναίκα ήταν από την φύση της κακή, τότε αναγκαστικά θα έπρεπε οι Χριστιανοί να κατηγορήσουν τον Θεό που την
έκανε!

Απλώς ο Σολομών λέει πως οι συνετές γυναίκες ΔΥΣΚΟΛΑ βρίσκονται.

Εκκλησιαστής 7
Εγώ περιήλθον εν τη καρδία μου διά να μάθω και να ανιχνεύσω, και να εκζητήσω σοφίαν και τον λόγον των πραγμάτων, και να γνωρίσω την ασέβειαν της αφροσύνης και την ηλιθιότητα της ανοησίας.
Και εύρον ότι πικροτέρα είναι παρά θάνατον η γυνή, της οποίας η καρδία είναι παγίδες και δίκτυα και αι χείρες αυτής δεσμά· ο αρεστός ενώπιον του Θεού θέλει εκφύγει απ' αυτής· ο δε αμαρτωλός θέλει συλληφθή εν αυτή.
Ιδέ, τούτο εύρηκα, λέγει ο Εκκλησιαστής, εξετάζων εν προς εν, διά να εύρω τον λόγον·
τον οποίον έτι η ψυχή μου εκζητεί αλλά δεν ευρίσκω· άνδρα ένα μεταξύ χιλίων εύρηκα· γυναίκα όμως μίαν μεταξύ πασών τούτων δεν εύρηκα.
Ιδού, τούτο μόνον εύρηκα· ότι ο Θεός έκαμε τον άνθρωπον ευθύν, αλλ' αυτοί επεζήτησαν λογισμούς πολλούς.

Παροιμίες 31
Οι λόγοι του βασιλέως Λεμουήλ, ο χρησμός, τον οποίον η μήτηρ αυτού εδίδαξεν αυτόν.
Τι, υιέ μου; και τι, τέκνον της κοιλίας μου; και τι, υιέ των ευχών μου;
Μη δώσης τας δυνάμεις σου εις τας γυναίκας, μηδέ τας οδούς σου εις τας αφανιστρίας των βασιλέων.
Δεν είναι των βασιλέων, Λεμουήλ, δεν είναι των βασιλέων να πίνωσιν οίνον, ουδέ των ηγεμόνων, σίκερα·
μήποτε πιόντες λησμονήσωσι τον νόμον και διαστρέψωσι την κρίσιν τινός τεθλιμμένου.
Δίδετε σίκερα εις τους τεθλιμμένους, και οίνον εις τους πεπικραμένους την ψυχήν·
διά να πίωσι και να λησμονήσωσι την πτωχείαν αυτών και να μη ενθυμώνται πλέον την δυστυχίαν αυτών.
Άνοιγε το στόμα σου υπέρ του αφώνου, υπέρ της κρίσεως πάντων των εγκαταλελειμμένων.
Άνοιγε το στόμα σου, κρίνε δικαίως, και υπερασπίζου τον πτωχόν και τον ενδεή.
Γυναίκα ενάρετον τις θέλει ευρεί; διότι η τοιαύτη είναι πολύ τιμιωτέρα υπέρ τους μαργαρίτας.
Η καρδία του ανδρός αυτής θαρρεί επ' αυτήν, και δεν θέλει στερείσθαι αφθονίας.
Θέλει φέρει εις αυτόν καλόν και ουχί κακόν, πάσας τας ημέρας της ζωής αυτής.
Ζητεί μαλλίον και λινάριον και εργάζεται ευχαρίστως με τας χείρας αυτής.
Είναι ως τα πλοία των εμπόρων· φέρει την τροφήν αυτής από μακρόθεν.
Και εγείρεται ενώ είναι έτι νυξ και δίδει τροφήν εις τον οίκον αυτής, και έργα εις τας θεραπαίνας αυτής.
Θεωρεί αγρόν και αγοράζει αυτόν· εκ του καρπού των χειρών αυτής φυτεύει αμπελώνα.
Ζώνει την οσφύν αυτής με δύναμιν, και ενισχύει τους βραχίονας αυτής.
Αισθάνεται ότι το εμπόριον αυτής είναι καλόν· ο λύχνος αυτής δεν σβύνεται την νύκτα.
Βάλλει τας χείρας αυτής εις το αδράκτιον και κρατεί εν τη χειρί αυτής την ηλακάτην.
Ανοίγει την χείρα αυτής εις τους πτωχούς και εκτείνει τας χείρας αυτής προς τους ενδεείς.
Δεν φοβείται την χιόνα διά τον οίκον αυτής· διότι πας ο οίκος αυτής είναι ενδεδυμένοι διπλά.
Κάμνει εις εαυτήν σκεπάσματα· το ένδυμα αυτής είναι βύσσος και πορφύρα.
Ο ανήρ αυτής γνωρίζεται εν ταις πύλαις, όταν κάθηται μεταξύ των πρεσβυτέρων του τόπου.
Κάμνει λεπτόν πανίον και πωλεί· και δίδει ζώνας εις τους εμπόρους.
Ισχύν και ευπρέπειαν είναι ενδεδυμένη· και ευφραίνεται διά τον μέλλοντα καιρόν.
Ανοίγει το στόμα αυτής εν σοφία· και επί της γλώσσης αυτής είναι νόμος ευμενείας.
Επαγρυπνεί εις την κυβέρνησιν του οίκου αυτής και άρτον οκνηρίας δεν τρώγει.
Τα τέκνα αυτής σηκόνονται και μακαρίζουσιν αυτήν· ο ανήρ αυτής, και επαινεί αυτήν·
Πολλαί θυγατέρες εφέρθησαν αξίως, αλλά συ υπερέβης πάσας.
Ψευδής είναι η χάρις και μάταιον το κάλλος· η γυνή η φοβουμένη τον Κύριον, αυτή θέλει επαινείσθαι.
Δότε εις αυτήν εκ του καρπού των χειρών αυτής· και τα έργα αυτής ας επαινώσιν αυτήν εν ταις πύλαις.

NotirkΜέλος
23/04/2014, 20:16:35
Παρέλειψα τούτο….
…Η Αφροδίτη , ο Αυγερινός , είναι πλανήτης , δεν είναι άστρο.
Όταν λέει λοιπόν ‘’ Το άστρο της αυγής το πρωινό’’ , εννοεί τον Σείριο που είναι άστρο ( Οι Αρχαίοι το ονόμαζαν και Άστρο της Αφροδίτης ) και που ανατέλλει λίγο πριν από τον ήλιο κατά τους θερινούς μήνες.

23/04/2014, 20:17:53
quote:
killuminati
Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν στους Παυλικούς είναι και ο μισογυνισμός.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Μή ξεχνάτε ότι στις περισσότερες γλώσσες η λέξη άνδρας είναι ταυτόσημη με τη λέξη άνθρωπος.

*