- ...Πρεπει να ακολουθουμε το ενστικτο μας...; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
....Νιωθουμε οτι κατι μας τραβαει ....!!!
....Νιωθουμε οτι κατι μας αγγιζει .... !!!
....Νιωθουμε αυτην την καποια .... διαφορετικοτητα σε εκεινο το κατι ....!!!
....Πρεπει να ακολουθησουμε το ενστικτο μας ....η' οχι ....;
....Και εαν τελικα το ακολουθησουμε ....
....και φαμε τα μουτρα μας....!!!
....θα το ξανακολουθουσαμε ....οταν θα μας δεινοταν ξανα η ευκαιρια...;
virgo
Αν μαζέψουμε όλα τα πράγματα του σπιτιού μας σε ένα δωμάτιο δε σημαίνει πως τα άλλα δωμάτια σταμάτησαν να υπάρχουν. Το ίδιο ίσως ισχύει κι αν προεκτείνουμε αυτό στο απόλυτο: Αν μαζευόταν η ύλη του κόσμου σε ένα απειροελάχιστο σημείο δεν σημαίνει ότι έξω από αυτό δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος. Αν είναι έτσι τότε να μας πουν τι υπάρχει. Λένε, δεν το χωράει το ανθρώπινο μυαλό. Μα τότε μπαίνουμε στην αποδοχή του ακατάληπτου και του αδιανόητου, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε οτιδήποτε. Ότι δεν χωράει το μυαλό, δεν πρέπει να αναφέρεται καν ως επιστημονικό, διότι τότε να δεχτούμε ότι υπάρχει ο Ποπάυ και ο Σπάιντερμαν. Το τίποτα δεν έχει καμία έννοια και αρνείται τον ίδιο του τον εαυτό (Παρμενίδεια αντίφαση). Κι αν έξω από το μοναδιαίο σημείο της πρώτης έκρηξης δεν υπάρχει τίποτα τότε καταρρέει και η θεωρία των άπειρων ή παράλληλων συμπάντων καθόσον κι εκείνα θα ανήκουν στο τίποτα. Ή μήπως είναι τόσο μακριά εκείνα που δεν επηρεάζονται; Τότε υπάρχει λοιπόν χωρόχρονος κι αλλού;
Που ξεδιπλώθηκε λοιπόν η πρώτη μεγάλη έκρηξη αφού δεν υπήρχε χώρος για να ξεδιπλωθεί; Γεννιόταν μαζί της κι ο χώρος; Δηλαδή αν μεταφέρουμε τα πράγματα έξω από το σπίτι μας θα αρχίσουν να δημιουργούνται νέα δωμάτια; Κι όταν το Σύμπαν ξανασυστέλλεται για να ξαναγίνει σαν το κεφάλι μιας καρφίτσας, τότε ο χώρος που αφήνει πίσω σαν κενός σταματά και να υπάρχει; Μήπως παιδιαρίζουμε;
Ας δούμε από την αρχή και με καθαρή νόηση τι είναι χώρος. Είναι η μόνη απόλυτη αρχική ύπαρξη που δεν εξαρτάται από την παρουσία καμιάς άλλης ύπαρξης για να επιβεβαιωθεί. Είναι το πλαίσιο υποδοχής των όντων (τιθήνη χώρα, κατά τον Πλάτωνα στην οποία τίθονται όλα αρχικά). Το ότι είναι κενός δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτος. Κάποιοι λένε ότι δεν είναι κενός αλλά περιέχει εν δυνάμει κβαντώσεις ή αιθέρα ή χορδές σωματιδίων που περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθούν. Οποιαδήποτε άλλη ύπαρξη εκτός του χώρου επιβεβαιώνεται από την παρουσία μιας άλλης ύπαρξης. Π.χ. για να υπάρξει φως πρέπει να υπάρξουν κατάλληλα σωματίδια, για να υπάρξει σχετική μέτρηση χρόνου θα πρέπει να αναφέρεται σε μια εξέλιξη της τοπικής ύλης ή της ενέργειας που μετρά, αλλά για να υπάρξει χώρος δεν χρειάζεται να υπάρξει τίποτα άλλο.
Τώρα, εάν μέσα στον κενό χώρο δεχτούμε ύλη που κινείται ή καμπυλώνεται λόγω βαρυτικών, ηλεκτρομαγνητικών ή άλλων δυνάμεων δεν ευθύνεται ο χώρος σ’ αυτό. Ο χώρος φιλοξενεί τα γεγονότα, δεν τα τροποποιεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον χρόνο. Λένε ότι ο χρόνος σχετίζεται με το ρυθμό εξέλιξη της ύλης. Μα αυτό είναι σύμβαση, δεν είναι ουσία. Όπως λέμε βόρεια-νότια, πάνω- κάτω, αυτά είναι συμβάσεις όχι ουσίες. Αλλιώς αναπτύσσεται ένα λουλούδι σε Α΄ κλίμα αλλιώς σε Β΄ κλίμα. Δεν άλλαξε ο χρόνος, οι τοπικές διαδικασίες της ύλης άλλαζαν. Ένας ταλαιπωρημένος 50χρονος μοιάζει με 70χρονο και το ανάποδο. Ο χρόνος τους άλλαξε ή η ταλαιπωρία; Τα ρολόγια τους το ίδιο έδειχναν. Λένε πως ένα υποτιθέμενο δεκαετές ταξίδι στο χώρο με την ταχύτητα του φωτός θα παγώσει το χρόνο του ταξιδιώτη και όταν επιστρέψει θα τους βρει όλους γεροντότερους από αυτόν, π.χ. κατά 10 χρόνια, επειδή η δική του βιολογική εξέλιξη θα έχει ανασταλεί. Μα δεν θα έχει ανασταλεί ο χρόνος αλλά οι βιολογικές λειτουργίες του ταξιδιώτη λόγω απουσίας βαρυτικών ή άλλων δυνάμεων, όπως ένα κρέας στην κατάψυξη το οποίο διατηρείται χρόνια κι ας κυλάει ο χρόνος. Τώρα αν βάζαμε όλο το Σύμπαν σε μια κατάψυξη τότε θα επιβραδύνονταν τα πάντα και θα λέγαμε ότι επιβραδύνεται ο χρόνος. Αυτό όμως είναι σωστό;
Λένε πως, ο χρόνος εξαρτάται από τη βαρύτητα, την ταχύτητα κτλ. Μα αυτά όντως αλλάζουν, ο χρόνος γιατί να αλλάξει; Ο επιστήμονας Ντρουέ λέει: ο χρόνος μένει, εμείς κινούμαστε. Ας φανταστούμε για παράδειγμα, ότι έχουμε τρεις ανθρώπους. Το ρολόι του ενός πάει αργά, του άλλου κανονικά και του τρίτου πάει γρήγορα. Ο πρώτος θα πηγαίνει αργοπορημένος στη δουλειά του, ο άλλος θα πηγαίνει κανονικά και ο τρίτος θα πηγαίνει πιο νωρίς. Σε αυτό φταίει ο χρόνος; Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε;
Οι συμβάσεις της τοπικής ύλης δεν έχουν να κάνουν με απόλυτες ουσίες. Ο χρόνος που λέει η φυσική ισχύει κατά σύμβαση με το πεδίο αναφοράς στο οποίο αναφέρεται. Όπως δεν υπάρχει ρολόι απόλυτης μέτρησης έτσι και δεν υπάρχει ύλη που να μην επηρεάζεται από κάτι. Με αυτήν την έννοια ο χρόνος είναι σχετικός αλλά αυτός δεν είναι ο καθαυτού χρόνος αλλά ο κατά σύμβαση χρόνος. Ο καθαυτού χρόνος δεν είναι έννοια της φυσικής αλλά της φιλοσοφίας και αφορά εκείνο που ωθεί να εξελίσσεται οτιδήποτε άσχετα με τις συμβάσεις του. Δηλαδή είναι ή δεν είναι σωστά ρυθμισμένο το ρολόι κάποιου, ή ακόμα κι αν δεν έχει καν ρολόι, η ώρα να πάει στη δουλειά του θα έρθει ούτως ή άλλως κι άσχετα πόσο νωρίς ή αργά θα’ ρθει....
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools
KING CRIMSON-EPITAPH 1969
Διαφώτισέ με σε παρακαλώ.
Ο χώρος και ο χρόνος, απαρτίζουν το χωροχρονικό συνεχές, το οποίο μπορούμε να διαιρέσουμε σε τμήματα, αναλόγως την θέση παρατήρησης?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αν υποθέσω ότι υποψιάζομαι πάνω-κάτω τι ρωτάς, ο χώρος και ο χρόνος (της φιλοσοφίας και όχι της φυσικής)δεν συνδέονται. Σε τμήματα διαιρούνται θεωρητικά μόνο για να κρατάμε λογαριασμό και να στέκουν τα πορίσματα. Η θέση της παρατήρησης είναι παντού η ίδια. Η διάθεση για παρατήρηση έχει σημασία μαζί με το κίνητρο του τι ψάχνεις.
Is in the hands of fools
quote:Το πρόβλημα με όλα αυτά είναι από τη μια ότι πρόκειται για εικασίες επί θεωριών των "ειδικών" (ενός "ιερατείου" δηλαδή! Τίποτα απτό και ελέξιμο από εμάς) και από την άλλη το "δια ταύτα". Ε, και; Τι συνέπειες και τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ζωή μας, άμεσα (αν έχουν); Αν είναι έτσι κι αν δεν είναι... το ίδιο δεν είναι;
Οι σύγχρονες θεωρίες της αστροφυσικής ...
ΠΑΝΠΑΜ, έχεις δίκιο όπως το θέτεις. Στο φόρουμ κουβέντα να γίνεται. Δεν συζητάμε για να αλλάξει κάτι. Τίποτα δεν αλλάζει έτσι....
Is in the hands of fools
Edited by - ZALMOXIS on 03/07/2013 12:49:20
quote:
η ερώτηση είναι φιλολογική και λίγο άσχετη με το κείμενο.
Αν υποθέσω ότι υποψιάζομαι πάνω-κάτω τι ρωτάς, ο χώρος και ο χρόνος (της φιλοσοφίας και όχι της φυσικής)δεν συνδέονται. Σε τμήματα διαιρούνται θεωρητικά μόνο για να κρατάμε λογαριασμό και να στέκουν τα πορίσματα. Η θέση της παρατήρησης είναι παντού η ίδια. Η διάθεση για παρατήρηση έχει σημασία μαζί με το κίνητρο του τι ψάχνεις.The fate of all mankind I see
Is in the hands of foolsKING CRIMSON-EPITAPH 1969
Σε ρώτησα κάτι απολύτως συγκεκριμένο και μου απάντησες με μια μαλακία, για το Βιβλίο Γκίνες!
Καλύτερα να ομολογήσεις, ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, για τα θέματα που ανοίγεις.
Απλά αντιγράφεις, ότι σου κεντρίζει το ενδιαφέρον απο το διαδίκτυο και το ποστάρεις.
Μήπως μας θεωρείς ηλιθίους Ζαϊνι?
Υ.Γ.
Υπάρχει ειδική αντιμετώπιση για την περίπτωσή σου.Την έχω προτείνει και στο regulus παλαιότερα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 03/07/2013 22:17:19
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. ΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ. ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΣ. ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΙ ΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ, ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ. ΝΑ ΔΩ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑΧΑ. Η ΖΗΛΕΙΑ ΣΕ ΤΥΦΛΩΣΕ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΕΙΣ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΟΥ.
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΑ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ. Ο ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΚΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΦΑΝΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕΡΝΟΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ.
Is in the hands of fools
Αν ήσουν εσυ η διαχείρηση, τι ποινή θα πρότεινες για την συμπεριφορά μου?
Βέβαια οι δικές σου, προσβολές θα είναι στο απυρόβλητο.
Με αποκάλεσες ζηλιάρη,ότι δεν αξίζω τα φώτα της επιστήμης, που τόσο απλόχερα, μου παρέχεις.Είπαμε: μαλακίες για Γκίνες!
Αξιοσέβαστο ρεκορ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 04/07/2013 00:39:05
Τώρα έχω κάτι πιο σοβαρό να κάνω. Να αναρτήσω θέμα.
Τρέχα ξοπίσω μου ......περιμένω.
Is in the hands of fools
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Is in the hands of fools
quote:
ZALMOXIS: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ; ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ; ......Ο ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΚΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΦΑΝΩΝ
ZALMOXIS προφανώς αναφέρεσαι στην παρέμβαση μου στην διένεξη που παρατηρήθηκε στο θέμα :
ΦΡΑΚΤΑΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ (Μήπως ζούμε σε ένα τέτοιο Σύμπαν?)
Αν προσέξεις καλύτερα, θα διαπιστώσεις οτι οι "υποδείξεις" έγιναν με ήπιο τρόπο και με χιουμοριστική αν θέλεις διάθεση,
τοσο προς εσένα, οσο και στους λογαριασμούς ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ και DSM
Γενικότερα, θέλω να σου γνωστοποιήσω
(και να υπενθυμίσω στα παλαιότερα μέλη που συχνά πυκνά το ξεχνούν)
οτι τα φόρουμ του esoterica.gr μπορεί να μην είναι του "παρθεναγωγείου" (όπως ο ιδιος τα χαρακτήρισες)
αλλα ούτε και του "πεζοδρομίου" (όπως μερικοί εσφαλμένα θεωρούν)
Ειδικότερα τώρα, θα επιμείνω στο γεγονός οτι είσαι νεο μέλος,
εκ των πραγμάτων! δεν είσαι σε θέση να κρίνεις το κατά πόσο η Συντονιστική ή η Διαχειριστική ομάδα λειτουργεί μεροληπτικά
και να της κολλάς "ταμπέλες" με το καλημέρα!
Στα 10 και πλέον χρόνια λειτουργίας αυτού εδω του τόπου
κανένα μέλος δεν υποτάχθηκε στην νοοτροπία του ραγιά
οπως επίσης κανένα νεο μέλος δεν αισθάνθηκε οτι ήρθε στην "άγρια δύση"!
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που θα σου γίνουν παρατηρήσεις,
εχεις ενημερωθεί εδω και καιρό οτι έχεις εξαντλήσει... τις "κίτρινες"
γνωρίζεις πολύ καλα οτι ολα έχουν τα ορια τους!
ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του.

quote:
Συντονιστής
ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του.
Σαφώς ναι.
Και εν γνώσει των πιθανών συνεπειών.
Ομως, η ανοχή στην ένδεια της διανοίας, συμβάλλει στην εξάπλωσή της.
Και αυτο με κάνει λίγο, πέραν του πρέποντος...μαχητικό!
Οπως πάντα, στην διάθεση της Δ.Ο!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
(για τρίτη φορά)
την αντιπαρέρχομαι με ένα πλατύ χαμόγελο

Δεν είναι ούτε επιδεικτική, ούτε ειρωνική.
Αλλο πράγμα η φορουμική φιλία και αλληλοκατανόηση και άλλο η υπεύθυνη θέση.
Χρησιμοποιώντας τον τίτλο,διαχωρίζω τα πιο πάνω.
Αλλο το συντονιστικό έργο και άλλο η ανταλαγή αστείων και κονταροχτυπημάτων, επι των θεμάτων.
Σοβαρά στο λέω!
Πότε είσαι ο Συντονιστής και πότε ο Aitherovamon.
Ο άνθρωπος με τα δυο...πρόσωπα!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Πότε είσαι ο Συντονιστής και πότε ο Aitherovamon.
Πάντα ο AitheroVamon είμαι ΝΙΚΟΜΑΧΕ
εν αντίθεση με άλλους χώρους, εδω οι συντονιστές/διαχειριστές μετέχουν στη θεματολογία,
και δεν υπάρχουν "αλλα" acc με μόνο σκοπό την εκτέλεση "καθηκόντων"
(που ομολογουμένως θα έκαναν πιο εύκολη τη "ζωή" τους)

Is in the hands of fools
quote:Δεν το βλέπω έτσι, δηλαδή αν χάνω την ώρα μου με οτιδήποτε το κάνω γιατί προσβλέπω σε κάτι να αλλάζει...
??ΠΑΝΠΑΜ, έχεις δίκιο όπως το θέτεις. Στο φόρουμ κουβέντα να γίνεται. Δεν συζητάμε για να αλλάξει κάτι. Τίποτα δεν αλλάζει έτσι....
...
ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ
Is in the hands of fools