ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Brie BoyΜέλος
18/08/2005, 01:30:52
quote:
Invader, σε λίγο θα διαβάσουμε από κανέναν οτι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έκανε καλό στους Έλληνες και κακώς επαναστατήσαμε!

Γκουχ γκουχ...

Φίλε μου Dying Incubus, ένεκα το ελληνικό δαιμόνιο, όντως σε κάποιους Έλληνες έκανε καλό η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μη σου πω πως λίγο πριν την επανάσταση, οι Έλληνες έμποροι ήταν μεγάλη οικονομική ανάσα, για την παρηκμασμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έχει δίκιο ο Invader, έπεφτε πολύ πείνα την στιγμή που το ελληνικό εμπόριο έφτανε από την Ευρώπη ως την Οδησσό. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τσίνισαν με την επανάσταση...

Καλέ μου Γιγενή, αφού δεν έχω επαρκή στοιχεία για τις κατακόμβες, και ότι βρήκα το αμφισβητούσα. Πήγα ως εκεί κάτω μόνη μου για να διαπιστώσω τι ακριβώς παίζει. Και αυτά που έγραψα δεν μου τα είπε ο Μπάμπης ο Σουγιάς όταν παίζαμε τάβλι, αλλά οι ξεναγοί στις κατακόμβες της Ρώμης.

Ξέρεις κάτι? Ότι στοιχεία βρεις είναι ή η μια ή η άλλη. Γιατί πέραν των Χριστιανικών πηγών δεν βρήκα και στοιχεία εκείνης της εποχής περί διωγμών χριστιανών, πέρα από ότι έχει ήδη παρατεθεί, από την Όστρια νομίζω. Το να ψάχνω ιστορικές αποδείξεις, είναι σαν να προσπαθώ να αποδείξω το μαρτύριο και την ιστορική ύπαρξη της Αγίας Βαρβάρας.

Άποψη μου είναι πως έγιναν κάποιοι διωγμοί, αλλά επειδή δεν υποτιμώ καθόλου την νοημοσύνη των Ρωμαίων, και έχω κατανοήσει γενικά τί αντιμετώπιση είχαν ως προς τις μυριάδες διαφορετικές θρησκείες του τεράστιου βασιλείου τους, νομίζω πως έγιναν περισσότερο για τήρηση της χρηστής τάξης, και στην συνέχεια καταγράφτηκαν από Χριστιανούς με κάποιες υπερβολές.

Διωγμοί βέβαια υπήρξαν και αργότερα, από Χριστιανούς εναντίον Χριστιανών (πχ: εναντίων των Μονοφυσιτών).

Η αλήθεια είναι πάντως πως οι Ρωμαίοι δεν τους πολυχώνευαν τους Εβραίους και τους Χριστιανούς (τους οποίους αντιμετώπιζαν ως παρακλάδι του Εβραϊσμού).

Πρέπει πάντως να είχαν φάει πολύ ξύλο επί Καλιγούλα, όταν δεν δέχτηκαν το άγαλμα του αυτοκράτορα στον ναό τους. Η συγκεκριμένη περιοχή της Αυτοκρατορίας δεν ήταν και από τις εύκολες...

Οι Ρωμαίοι όμως, όπως και όλοι μας άλλωστε, γνώριζαν το μυγιάγγιχτο των Εβραίων για τον Θεό τους.

Και κάτι άλλο, επειδή ειπώθηκε προηγουμένως: Οι Ρωμαίοι δεν λάτρευαν ως Θεούς τους αυτοκράτορες τους, παρά μόνο μετά θάνατον, και κατόπιν ψηφίσματος της Συγκλήτου. Πρώτα ο εν ζωή αυτοκράτωρ επιβαλλόταν ως Θεός στις -κατά τους Ρωμαίους- βάρβαρες περιοχές της αυτοκρατορίας (κυρίως αυτές που είχε κατακτήσει).

Όσον αφορά την ίδια την θρησκευτική συνείδηση των Ρωμαίων, είχαν κατανοήσει πως πολλά από αυτά ήταν απλά καμώματα των αυτοκρατόρων (πχ, κανένας δεν πίστευε ως αληθινή θεά την Πανθέα, την αγαπημένη αδελφή του Καλιγούλα, που την σκότωσε ο ίδιος, άσχετα με το τί είχε καθιερώθει). Απόδειξη, το ό,τι θλιβερό συνέβη στον ίδιο και την οικογενειά του, μετά τον θάνατό του. Όλοι τον έβλεπαν ότι δεν ήταν και παντελώς στα καλά του. Φαντάσου ότι προτίμησαν για αυτοκράτορα τον Κλαύδιο, που όλοι τον είχαν για βλαμμένο.

Γιγενή, αν και αυτό είναι τελείως προσωπική άποψη, πιστεύω πως ενδεχομένως οι διωγμοί να καταγράφηκαν σκοπίμως, ως πλήρωμα της έκφρασης του Ιησού:
«Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, διότι αυτών είναι η βασιλεία των Ουρανών. Μακάριοι είσθε όταν σας ονειδίσωσι και διώξωσι και είπωσι καθ’ ημών πάντα λόγο, ψευδόμενοι ένεκεν εμού» (Ματθ. 5:10,11).
«έρχεται ώρα καθ’ ην πας όστις σας φονεύση, θέλει νομίσει ότι προσφέρει λατρείαν προς τον Θεόν» (Ιωάνν. 16:2 Παράβαλε Λουκάς 21:17, Μάρκος 13:9).

ή του Πάυλου:«πάντες οι θέλοντες να ζώσιν ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού θέλουσι διωχθή».

Ψηλέ μου help! Δεν ξέρω ιταλικά, αν θες ρίξε μια μετάφραση να συζητήσουμε το κείμενο που παρέθεσες.

Brie BoyΜέλος
18/08/2005, 01:44:47
Και αφού μπήκα για τα καλά στα χαρακώματα, ας το τελειώσω:

Υπατεία.

Ενα τραγικό παράδειγμα στην ιστορία της φιλοσοφίας ήταν η Υπατεία, η τελευταία φιλόσοφος της Αλεξάνδρειας, που έζησε μέσα στην ταραχή των συγκρούσεων των Χριστιανών και των "εθνικών", κατά τις οποίες ομάδες φανατικών χριστιανών, ανάμεσα σε άλλα, κατέστρεφαν με σφυριά τις παραστάσεις των Αιγυπτιακών ναών, πιστεύοντας ότι εκτελούσαν "θεάρεστο" έργο. Οι μεγάλες γνώσεις και η ευγένεια του χαρακτήρα της Υπατείας, που είχε αναλάβει τη διεύθυνση του Μουσείου (έτσι ονομαζόταν η φιλοσοφική Νεωπλατωνική σχολή στην Αλεξάνδρεια), προσέλκυσαν πάρα πολλούς μαθητές. Ασχολήθηκε με τα μαθηματικά και θεωρείται σαν μια από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες της εποχής της στο χώρο της φιλοσοφίας. Οι σχέσεις της με όλους ήταν πολύ καλές. Ομως ο χριστιανικός φανατισμένος όχλος - οπαδοί του επίσκοπου Κύριλου- καιροφυλακτούσε. Λόγω των καλών σχέσεών της με τον έπαρχο, "θεώρησαν" ότι αυτή έφταιγε για κάποια δυσμενή απόφαση. Ετσι μια μέρα, ενώ διέσχιζε το δρόμο, όρμησαν, την κατέβασαν από την άμαξα και την τράβηξαν μέχρι την πιο κοντινή εκκλησία. Εκεί την κομμάτιασαν ζωντανή σε μικρά κομμάτια με κοχύλια, την έκαψαν και σκόρπισαν τη στάχτη. Μέσα σ' ένα πανδαιμόνιο εγκληματικής ατμόσφαιρας εξόρκιζαν το "σατανά" που προσωποποιούσε και ενσάρκωνε η φιλοσοφία. Ο αυτοκράτορας για "τιμωρία" απαγόρευσε στους μοναχούς να εμφανίζονται δημόσια στην πόλη.

Η Υπατεία ήταν ο τελευταίος μάρτυρας της φιλοσοφίας στην Αλεξάνδρεια. Τα έργα της χάθηκαν και το όνομά της παραμελήθηκε για αιώνες. Δεν παύει όμως να ανήκει στους μάρτυρες της ελεύθερης σκέψης και στα θύματα της μισαλλοδοξίας και του θρησκευτικού φανατισμού.

Αυτό είναι από το http://www.nea-acropoli.gr

Και για να μην φανώ και εμπαθής... δεν φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα είχε γίνει, αν δεν είχε προηγηθεί κάτι ανάλογο και μισαλλόδοξο από την αντίπερα όχθη...

arisseiriosΜέλος
18/08/2005, 07:58:37
quote:

Invader, σε λίγο θα διαβάσουμε από κανέναν οτι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έκανε καλό στους Έλληνες και κακώς επαναστατήσαμε!

Αγαπητέ Dying_Incubus αυτό είναι το βαθύτερο πιστεύω των χριστιανών. Η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν θεόσταλτη και κανείς δεν έπρεπε να την αμφισβητεί. Υπάρχουν αναρίθμητα κείμενα Πατριαρχών που μιλούν για την ελέω Θεού τυρρανία του πολυχρονεμένου Σουλτάνου. Άλλωστε το "οικουμενικό πατριαρχείο" αφώρισε επισήμως την επανάσταση του '21, όπως είχε νωρίτερα αφωρίσει τον Ρήγα, τον Κοραή και άλλους Έλληνες διαφωτιστές.

18/08/2005, 11:03:04
arisseirios, η δικαιολογία που προβάλλεται για όλα αυτά είναι πως οι Πατριάρχες αναγκάστηκαν για το κοινό καλό να έχουν τέτοια συμπεριφορά ενώ απορίπτεται η πιο πιθανή και λογική, οτι την είχαν βρεί ζωή και κότα!
Brie Boy, όντως το παράδειγμα της Υπατείας δείχνει πολλά για τον φανατισμό...
Και για να σου απαντήσω στη διαπίστωση που μου έκανες, δεν διαφωνώ καθόλου οτι μερικοί Έλληνες είχαν οφέλη από την Τουρκοκρατία.
Ο λαός όμως δεν είχε...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

18/08/2005, 13:15:49
Όστρια
Δεν αμφέβαλα για την ιδιότητα αυτών που συνέταξαν το άρθρο.
Το να μιλάνε όμως για αγελάδες και κατσίκες και να το φέρουν ως επιχείρημα είναι πολύ γελοίο!!
Γελοία συμπεράσματα μπορούν να παρουσιάσουν από απλοί μεροκαματιάρηδες έως και τρομεροί επιστήμονες. Το γεγονός ότι είναι καθηγητές πανεπιστημίου δεν τους απαλλάσσει από αυτό, αντιθέτως, επιβαρύνει τη θέση τους. Και συν τοις άλλοις, αν διάβασα και κατάλαβα καλά, δεν αναφέρουν κανένα ιστορικό στοιχείο που να στηρίζει τα όσα ισχυρίζονται (για τα ζώα εννοώ), παρά μόνο αυθαίρετες υποθέσεις.
Αν ήταν να φυλάνε αγελάδες και κατσίκες (θεέ μου, τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη) τι στην ευχή τις ήθελαν τόσο σίγουρες και γερές κατασκευές (πόρτες, κάγκελα);;
Είναι δυνατόν να τίθεται θέμα αν μπορούσαν ή όχι ή αν κόστιζε πολύ (γιατί μήπως πλήρωναν και κανέναν για να είναι σκλάβος τους;), με την τεράστια δύναμή τους και έχοντας στη δούλεψή τους τον κόσμο όλο να φέρουν άγρια θηρία από την Αφρική (αν κατάλαβα καλά το επιχείρημά τους και δεν το μετέφρασα λάθος δηλαδή);;
Αφού αφαιρούσαν πλήθος αντικειμένων με το πλιάτσικο που εφήρμοζαν, στα άγρια θηρία θα κολλούσαν τώρα;;

Έλα τώρα, να μας τσαλαπατούν τη νοημοσύνη μας και εμείς να το δεχόμαστε, είναι ανήκουστο!!

Ινβάντερ,
Αυτά που λέω για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν τα πιστεύω ο ίδιος. Απλά χρησιμοποίησα τον τρόπο σκέψης ορισμένων εδώ μέσα. Είμαι σίγουρος όμως πως αν ψάξεις σε κάποιο τουρκόφωνο σίτε ή ανατρέξεις σε βιβλία ιστορίας του τουρκικού κράτους, θα δεις να αναγράφεται μια ιστορία τελείως διαφορετική από αυτή που μας δίδαξαν εμάς στο σχολείο φίλε μου!!!

Όσο για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ήταν ωραία και καλή για τους αφέντες. Δεν πιστεύω όμως να ήταν το ίδιο και γι τους σκλάβους που η ζωή τους δεν είχε καμία αξία ως άνθρωποι και το μόνο που μετρούσαν ήταν μερικά ..... (ποιο ήταν το νόμισμα της εποχής;;;)

Παιδιά, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και "δημοκράτες", σε καμία μα σε καμία περίπτωση πρέπει να εξυμνούμε ένα πολίτευμα όπου ίσχυε ο θεσμός του σκλάβου και της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ανεξαρτήτου εποχής και τόπου.
Το ότι άνθισαν οι τέχνες, οι επιστήμες, τα γράμματα δεν αποδεικνύει τίποτα σχετικά με το πολίτευμα και τις συνθήκες. Μιλάμε για μακρές περιόδους της ιστορίας που το παράξενο θα ήταν να μην είχε αναπτυχθεί τίποτα από τα παραπάνω.

Κάποιοι, πρέπει να αποφασίσουν τελικά για το ποιοι είναι αυτοί που γράφουν ιστορία. Δεν μπορούν ανάλογα με το τι θέλουν να πουν και να το στηρίξουν, να προσαρμόζουν και την προέλευση της ιστορίας (από τους νικητές ή τους νικημένους;)

Τι λέτε λοιπόν, ποιος είναι ο αντικειμενικός ιστοριογράφος για ό,τι γίνεται στο Ιράκ αυτή τη στιγμή;; Ο Αμερικάνος ή ο Ιρακινός (υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι το φερέφωνο των Αμερικάνων);;
Είμαι σίγουρος πως ο Αμερικάνος ιστοριογράφος θα παρουσιάζει την Ιρακινή κατοχή σαν μια αγαθοεργία ενώ ο Ιρακινός το αντίθετο. Ας δούμε τώρα ποιος από τους δύο έχει στα χέρια του τα περισσότερα και καλύτερα μέσα για να γράψει ιστορία;; Ποιος πιστεύετε εσείς;;;
Θυμάστε, λίγο πριν ξεκινήσει η επίθεση, που οι Αμερικάνοι είχαν κάνει επιλογή στα τηλεοπτικά συνεργεία και στους δημοσιογράφους που θα κάλυπταν το όλο γεγονός;;
Και μιλούν σήμερα, αυτοί αλλά και πολλοί φίλοι τους ευρωπαίοι, για αντικειμενικότητα και δημοκρατική αντιμετώπιση των καταστάσεων.

Κάτι το ανάλογο, με τα μέσα που υπήρχαν τότε, συνέβαινε και κατά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Ότι για ορισμένους αποτελούσαν «μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης» για ορισμένους άλλους φουκαράδες σήμαιναν τρομεροί διωγμοί και μαρτύρια.

Κοιτάξτε τι γίνεται στα διάφορα «Σωφρονιστικά ιδρύματα των Αμερικάνων», όπου έχουν έγκλειστους κάποιους που κατηγορούνται για τρομοκρατία (προσέξτε, που κατηγορούνται, όχι ότι είναι αποδεδειγμένα τρομοκράτες), δείτε πώς τους συμπεριφέρονται. Όταν καμιά φορά ξεφεύγει καμιά πληροφορία προς τα έξω, μαθαίνει και ο έξω κόσμος για το τι συνθήκες κυριαρχούν εκεί μέσα. Έως όμως και τη στιγμή που αυτή η πληροφορία βγαίνει παραέξω, τι άποψη έχει ο κόσμος γι’ αυτά τα «Σωφρονιστικά ιδρύματα»;;;

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΠΙ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

Τέλος πάντων, ξέφυγα πολύ από το θέμα μας, αλλά ρε παιδιά όχι και να κάνετε και τέτοια επίθεση κατά της νοημοσύνης μας, ΕΛΕΟΣ!!!

Στο ιταλικό κείμενο που παρέθεσα, γίνονται αναφορές σε συγγράμματα της εποχής, στα οποία φαίνονται καθαρά οι συνθήκες και το πώς αντιμετωπίζονταν οι Χριστιανοί (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΠΙΣΤΕΥΩ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ).
Οπότε, δεν τίθεται θέμα μη ύπαρξης πηγών. Τίθεται θέμα αποδοχής τους ή όχι.

Όταν κάποιος επιμένει να θέλει να μείνει στο σκοτάδι, μπορούμε εμείς, με το ζόρι να τον φέρουμε στο φως;; Όχι βέβαια, αλλιώς δεν θα διαφέραμε σε τίποτα από τους Αμερικάνους (λέμε τώρα) που θέλουν ντε και καλά να «εκδημοκρατίσουν» τον κόσμο όλο.

Να περνάτε καλά,

Φιλικά όπως πάντα

18/08/2005, 15:38:59
Ψηλός

<<Κοιτάξτε τι γίνεται στα διάφορα «Σωφρονιστικά ιδρύματα των Αμερικάνων», όπου έχουν έγκλειστους κάποιους που κατηγορούνται για τρομοκρατία (προσέξτε, που κατηγορούνται, όχι ότι είναι αποδεδειγμένα τρομοκράτες), δείτε πώς τους συμπεριφέρονται. Όταν καμιά φορά ξεφεύγει καμιά πληροφορία προς τα έξω, μαθαίνει και ο έξω κόσμος για το τι συνθήκες κυριαρχούν εκεί μέσα. Έως όμως και τη στιγμή που αυτή η πληροφορία βγαίνει παραέξω, τι άποψη έχει ο κόσμος γι’ αυτά τα «Σωφρονιστικά ιδρύματα»;;;

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΠΙ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.>>

μεχρι να διαβασω αυτο το μηνυμα ηξερα οτι ειμουν εγκαθετος
τωρα βλεπω οτι εχω την δυναμη να διαστρευλωνω ιστορικα γεγονοτα,
να αποκρυπτω πληροφοριες και να διασηρω αθωους μαρτυρες

ετσι που το πας ψηλε σε μερικες μερες θα μαθω οτι εγω ειμαι ο αντιχριστος

τελος παντων

<<Στο ιταλικό κείμενο που παρέθεσα, γίνονται αναφορές σε συγγράμματα της εποχής, στα οποία φαίνονται καθαρά οι συνθήκες και το πώς αντιμετωπίζονταν οι Χριστιανοί (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΠΙΣΤΕΥΩ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ).
Οπότε, δεν τίθεται θέμα μη ύπαρξης πηγών. Τίθεται θέμα αποδοχής τους ή όχι.>>

λογο οτι τα ιταλικα ειναι απο τις γλωσσες που δεν γνωριζω ακομη θα ηθελα μια μεταφραση
για να δω και εγω επιτελους αυτες τις πηγες που λενε για διωγμους χριστιανων λογο θρησκευτικου πιστευω

Brie Boy
<<Άποψη μου είναι πως έγιναν κάποιοι διωγμοί, αλλά επειδή δεν υποτιμώ καθόλου την νοημοσύνη των Ρωμαίων, και έχω κατανοήσει γενικά τί αντιμετώπιση είχαν ως προς τις μυριάδες διαφορετικές θρησκείες του τεράστιου βασιλείου τους, νομίζω πως έγιναν περισσότερο για τήρηση της χρηστής τάξης, και στην συνέχεια καταγράφτηκαν από Χριστιανούς με κάποιες υπερβολές.>>

οπως εγραψα τα ατομα που διωχτηκαν δεν διωχτικαν για θρησκευτικα πιστευω αλλα γιατι ηταν εναντια στους νομους του κρατους
το οτι ηταν χριστιανοι δεν ενδιεφερε την ρωμη
ειναι σαν να βγουν τωρα διαφοροι αλοδαποι που εχουν κανει καποια παραπτωματα και ειναι φυλακη και να λενε οτι τους εβαλαν φυλακη γιατι ειναι αλοδαποι και δεν λενε οτι παραβηκανε τους νομους του κρατους και γι αυτο ειναι μεσα

Dying_Incubus εσυ εισαι ενας απλος εγκαθετος
εγω εχω προαχθει σε μεγαλυτερη θεση και σε καμια βδομαδα με βλεπω αρχηγο ολων τον ομαδων που εχουν στοχο την ορθοδοξια
γι αυτο κοιτα με και σκασε απο την ζηλια σου

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

18/08/2005, 15:54:52
Υποθέτω, πως ο φίλος Γηγενής, αφού αναφέρει συνεχώς πως οι Χριστιανοί διώχθηκαν γιατί δεν τηρούσαν τους νόμους του κράτους, θα τους γνωρίζει πολύ καλά έτσι;;

Του ζητώ λοιπόν να μας τους παραθέσει εδώ πέρα, μαζί με την αναφορά στις ιστορικές πηγές τους, έτσι ώστε και εμείς να δούμε περί ποίων νόμων πρόκειται, και να μας αναφέρει επίσης, από ιστορικές πηγές στοιχεία που να λένε αναλυτικά τα παραπτώματα των Χριστιανών απέναντι στους εν λόγω νόμους;

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να καταλάβουμε, τι επιτέλους θέλει να μας πει ο Γηγενής.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ!

Φιλικά όπως πάντα

18/08/2005, 15:59:35
arisseirios
Αρχίζω να αναγνωρίζω την τακτική σου.
Πολλαπλές αναφορές σε κοπτοραπτικής φύσης αναφορές της μιας γραμμής το πολύ. Αναφορά σε γεγονότα, αλλά μόνο έως ένα σημείο και αποφυγή αναφοράς και των υπολοίπων διότι δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς μας.

Το τελευταίο το είπα με αφορμή τα όσα είπες περί αφορισμών.

Να ρωτήσω κάτι όμως;;
Γιατί πάντα, και γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που το κάνουν, μεταφέρετε μια συζήτηση πότε από εδώ και πότε από εκεί;;

Εδώ μιλάμε τώρα για τους διωγμούς των Χριστιανών, τι θέση μπορεί να έχουν οι αφορισμοί ή και άλλα θέματα;;
Μήπως αυτό δηλώνει κάτι;;

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 18/08/2005 16:25:43

18/08/2005, 17:43:23
quote:
Dying_Incubus εσυ εισαι ενας απλος εγκαθετος
εγω εχω προαχθει σε μεγαλυτερη θεση και σε καμια βδομαδα με βλεπω αρχηγο ολων τον ομαδων που εχουν στοχο την ορθοδοξια
γι αυτο κοιτα με και σκασε απο την ζηλια σου

Νομίζω οτι είμαι κατά καιρούς και πολλά άλλα αλλά ομολογώ πως αρχίζω να χάνω την πρωτιά από εσένα!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

CentariusΜέλος
18/08/2005, 17:44:19
quote:

Να ρωτήσω κάτι όμως;;
Γιατί πάντα, και γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που το κάνουν, μεταφέρετε μια συζήτηση πότε από εδώ και πότε από εκεί;;

Να είσαι καλά ψηλέ μου έφυγε το κλαπέτο απο τα γέλια!!!!!!!!!

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ