ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

alexeyev197030 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
alexeyev1970Μέλος
18/01/2004, 02:49:36
Σαν νέο μέλος δεν είμαι σίγουρος αν έχω τοποθετήσει το ερώτημά μου στο σωστό φόρουμ. Γι'αυτό θ'αποφασίσετε εσείς.
Στο πολύ μακρινό παρελθόν γνωρίζουμε για την ύπαρξη των μητριαρχικών κοινωνιών , όπου οι γυναίκες ήταν αυτές που αποφάσιζαν , οι γυναικείες θεότητες κατείχαν την πρώτη θέση στα πάνθεα και ούτω καθεξής. Νομίζω πως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα πάντα για την κοινωνική οργάνωση αυτών των πανάρχαιων κόσμων , υποθέτω όμως (υπόθεση)ότι τα πράγματα ήταν πιο ειρηνικά. Στην πορεία βλέπουμε ότι επικρατεί η πατριαρχική κοινωνία η οποία συνεχίζει έως σήμερα. Και τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι καθόλου καλά. Αυτό που με απασχολεί όμως πιο πολύ είναι το γεγονός ότι όπου και να γυρίσουμε το βλέμμα μας , άπό τα π.Χ χρόνια έως τώρα , η γυναικεία παρουσία λάμπει δια της απουσίας της. Που να κοιτάξουμε ? Στη φιλοσοφία καθεαυτή ? Πλάτωνας Σωκράτης ,Αριστοτέλης Δημόκριτος και για να μην αναφέρομαι σε Έλληνες μόνο , Λάο Τσε , Κομφούκιος ,Ράμα , Κρίσνα , Βούδας(και στη φιλοσοφία)και δε χρειάζεται νομίζω να συνεχίσω. Στη θρησκεία ? Όλες οι μεγάλες μορφές είναι άντρες , για να μην επεκταθώ σε ορισμένες θρησκείες ή δοξασίες που τη γυναίκα τη θεωρούν υποχείριο. Ιησού Χριστός, Βούδας,Μωάμεθ,Κομφούκιος (ξανά) ή αν θέλετε , Δίας πατέρας των Θεών και ανώτερη μορφή στο Πάνθεον. Άντρας ξανά. Στις επιστήμες ? Εγώ προσωπικά γνωρίζω την Μαντάμ ΚΙουρί,την Αλεξανδρινή μαθηματικό Υπατία η οποία μάλιστα πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα του να θεωρείται καλή επιστήμων και από την αποκρυφιστική πλευρά την ¨Έλενα Πετρόβνα Μπλάβάτσκυ , η οποία θεωρείται από όσους τη γνωρίζουν "όνομα". Που θα κοιτάξουμε και δε θα δούμε τον άντρα να επικρατεί με τη σκέψη του(και συνεπώς με τα αποτελέσματα αυτής)?
Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής.
1.Μήπως οι γυναίκες και η σκέψη τους είναι τα πραγματικά θύματα του Παγκόσμιου σχεδίου που σήμερα σχεδόν τις έχει αποκλείσει ?
2.Γιατί στις θρησκείες οι γυναίκες συνήθως παίζουν κάποιο διακοσμητικό ρόλο(θυμηθείτε την περίπτωση της Παναγίας, το ότι είναι απούσα από τα περισσότερα Ευαγγέλια και σχεδόν τίποτα δε γνωρίζουμε γι'αυτή)
3.Θα έπρεπε να αποκλείεται για τις γυναίκες η πρόσβαση στο Άγιο Όρος?Είναι μόνο για τους άντρες Άγιο δηλαδή ή κάτι άλλο υπάρχει?Αυτό για τον πειρασμό που παρουσιάζεται ως δικαιολογία δε μου κάθεται καθόλου καλά.
4.Τι γνώμη έχετε για τις μητριαρχικές κοινωνίες?
Αυτά για αρχή. Θα μου κάνατε καλό αν με διαφωτίζατε με όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένα επιχειρήματα και αν είναι δυνατόν να παραθέτατε όσο το δυνατόν περισσότερα ιστορικά στοιχεία,συγγράματα κλπ.
Αν κάτι απ'όλα αυτά σας είναι ενδιαφέρον, ο λόγος δικός σας.

TyaneasΜέλος
18/01/2004, 12:34:29
Φιλε δεν μπορω να σε διαφωτισω για της μητριαρχικες κοινωνιες γιατι δεν εχω ασχοληθει αλλα αυτο το οποιο ξερω και ιστορικα μπορω να σου πω ειναι οτι το Ορος Αθως πριν γινει Α.Ορος και απαγορευτει η εισοδος στις γυναικες ηταν ιερο της θεας Αφροδιτης και απογορευοτανε η εισοδος στους αντρες.

Τωρα τα περι πειρασμου ειναι για εσωτερικη καταναλωση, γιατι φιλε μου αυτος που πραγματικα αγιαζει ειναι αυτος που ζει μεσα στον πειρασμο και μαθαινει να τον αποφευγει με την δυναμη της πιστης του και οχι αυτος που εξαφανιζεται στα ορη και στα βουνα που εκει ο μονος πειρασμος ειναι οι κατσικες και τα προβατα.

Και τελος απο ποτε το θειο δωρο που λεγεται γυναικα θεωρηται πειρασμος και αμαρτια?

Επειδη ειναι κολλημενα τα μυαλα των παππαδων και μαθανε να λατρευουνε ενα θεο αγαμητο?

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

alexeyev1970Μέλος
18/01/2004, 16:11:27
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω κι εγώ. Οι γυναλικες παρ'όλα αυτά πως το δέχονται τόσο αδιαμαρτύρητα ? Μήπως παίζει κάποιος παράγοντας που μας διαφεύγει ?
Ο άντρας για τη γυναίκα δεν είναι πειρασμός ?
Θα συμφωνήσουμε ότι η γυναίκα είναι θείο δώρο πάντως. Αλλά βλέπεις εσύ να αντιμετωπίζται ως τέτοιο από τις θρησκείες ?

18/01/2004, 18:07:52
Αγαπητέ alexeyev1970,

τα ερωτήματα τα οποία έχεις θέσει είναι πολλά και αγγίζουν μεγάλη γκάμα αναφορών για να είναι εύκολο να απαντηθούν παρ' ότι έχουν σαν κοινή συνιστώσα τη θέση της γυναίκας.

Θα προσπαθήσω να ξεκινήσω μία τοποθέτηση:

quote:
1.Μήπως οι γυναίκες και η σκέψη τους είναι τα πραγματικά θύματα του Παγκόσμιου σχεδίου που σήμερα σχεδόν τις έχει αποκλείσει ?

Δε νομίζω ότι πρόκειται για το τωρινό παγκόσμιο σχέδιο. Τα τελευταία 5,000 χρόνια νομίζω τουλάχιστον!

Αλλά δε γινόταν αλλιώς. Μετά τη μητριαρχία ήταν φυσικό να υπάρξει πατριαρχία έως ότου (ευελπιστούμε) επιτευχθεί η ισορροπία...

quote:
2.Γιατί στις θρησκείες οι γυναίκες συνήθως παίζουν κάποιο διακοσμητικό ρόλο(θυμηθείτε την περίπτωση της Παναγίας, το ότι είναι απούσα από τα περισσότερα Ευαγγέλια και σχεδόν τίποτα δε γνωρίζουμε γι'αυτή)

Τις εποχές που εγκαθιδρύθηκαν οι θρησκείες που γνωρίζουμε σήμερα, η πατριαρχία ήταν δεδομένη και μάλιστα απαραβίαστη. Στο παράδειγμα που έφερες, πέρα από τον αυθεντικό λόγο του Χριστού που σίγουρα ήταν ανατρεπτικός (όσο μπορούμε να τον γνωρίζουμε) και για τον οποίο οι Πατριάρχες της θρησκείας δε νομίζω να ενδιαφέρονταν, ποιός θα τολμούσε ν' αλλάξει τα κοινωνικά δεδομένα;

quote:
3.Θα έπρεπε να αποκλείεται για τις γυναίκες η πρόσβαση στο Άγιο Όρος?Είναι μόνο για τους άντρες Άγιο δηλαδή ή κάτι άλλο υπάρχει?Αυτό για τον πειρασμό που παρουσιάζεται ως δικαιολογία δε μου κάθεται καθόλου καλά.

Η απάντηση του αγαπητού Tyaneas, με καλύπτει απόλυτα.

quote:
4.Τι γνώμη έχετε για τις μητριαρχικές κοινωνίες?

Πιστεύω ότι είναι ανάγκη να επιτύχουμε την ισότητα των δύο φύλων (ισότητα σημαίνει το σεβασμό στη διαφορετικότητα) και να στηρίξουμε την κοινωνία πάνω σ' αυτή.
Εξάλλου στην εποχή του Υδροχόου είναι απαραίτητο να λειτουργούμε ομαδικά και χωρίς παρωπίδες, ...για τον Άνθρωπο.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

alexeyev1970Μέλος
18/01/2004, 20:37:30
Σ'ευχαριστώ που συμμετέχεις Zadok. Ας συνεχίσω κι εγώ με βάση αυτά που έγραψες(απάντησες).
Για το λεγόμενο Παγκόσμιο σχέδιο , μέσα είσαι .Δεν εννοώ σήμερα ότι έχει αποκλειστεί η γυναίκα αλλά εδώ κι αιώνες. Όμως το πρελθόν μας είναι τεράστιο και τα 5000 χρόνια που αναφέρεις , ακόμη κι αυτά λίγα μου φαίνονται.Σήμερα είναι το αποτέλεσμα αν θέλεις , το αποκορύφωμα καλύτερα.Είπες για την εποχή του Υδροχόου και συμφωνώ. Μήπως αυτή η Νέα Εποχή , θα φέρει και αλλαγές στην οργάνωση των κοινωνιών (επιστροφή στα παλιά)? Ας μην ξεχνάμε την αβεβαιότητα για το αύριο που είναι διάχυτη σήμερα. Τέλος εποχής ?
Είσαι άντρας ή γυναίκα ? Από τις απαντήσεις που έχω δει εδώ μέσα , νομίζω ότι είσαι γυναίκα. Αν ναι, τότε δε σου φαίνεται πως είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο ότι ΔΕΝ υπάρχουν γυναίκες φιλόσοφοι ? Ή κι όσες υπάρχουν , είναι άραγε τόσο γνωστές όσο οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου? Το να θεωρήσουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες δεν είναι και τόσο καλές στη φιλοσοφία , δε θα ήταν το λιγότερο αστείο? Κάπου εδώ πιστεύω ότι παίζει κάποιο ρόλο ένα μυστικό...ας το πούμε ιερατείο , που μέσω κάποιου μηχανισμού αποκλείει τη γυναικεία φιλοσοφία να φτάσει να γίνει γνωστή όσο και αντρική. Αυτό είναι μία υπόθεση δική μου και όχι κάτι που άκουσα ή διάβασα.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες οι γυναίκες δεν επιτρέπονταν όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά ούτε και να τους παρακολουθούν. Μήπως κι αυτό έχει σχέση με την Αφροδίτη ? Ή με τον πειρασμό ? Ή μήπως δεν είχαν τα ανάλογα σωματικά προσόντα ?
Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες τραγωδοί ? Κι αυτό αντρικό ταλέντο ? Ότι γνωρίζουμε για τη ζωή στους αρχαίους χρόνους ,από ιστορία έως δραματουργία και από αθλητισμό έως καλές τέχνες , είναι γραμμένο σχεδόν αποκλειστικά από άντρες.
Θα ήθελα να επεκτείνω πολύ τα ερωτήματά μου , αλλά θα ήθελα πρώτα να δω τι συμμετοχή θα υπάρχει. Προς το παρόν , μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω πιο πολλές πληροφορίες σχετικά με το ιερό της Αφροδίτης στο Άγιο Όρος ?
Και κάτι που ξέχασα Ζαδοκ . Έχεις απόλυτο δίκιο για το ποιος θα τολμούσε να αλλάξει τα δεδομένα της εποχής του Χριστού. Θυμήσου όμως ότι η Παναγία παρέμεινε αθάνατη σαν έννοια από τον απλό κόσμο που της έχει προσδώσει τόσα θετικά προσωνύμια (και στην Ελλάδα αυτό ισχύει μέχρι και σε σχέση με τα επαγγέλματα , π.χ οι ναυτικοί την αποκαλούν έτσι και οι βοσκοί αλλιώς). Όσο για την ισότητα , χμμμμ εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Έχεις παρατηρήσει ότι εδώ και κάποια χρόνια η γυναίκα εξωτερικά τείνει προς το αντρικό(με την έννοια ότι κάνει αυτά που θα έκανε κι ένας άντρας)? Μήπως η αυτοκρατορία το κατάλαβε λάθος και πάει να τα ισοπεδώσει όλα ? Αλλά αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά ερωτήματα που θα ήθελα να θέσω στην πορεία.
Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος.

19/01/2004, 03:05:45
Αγαπητέ alexeyev1970,

θα προσπαθήσω ν' απαντήσω σε όλα τα σημεία, τα οποία θίγεις.

quote:
Μήπως αυτή η Νέα Εποχή , θα φέρει και αλλαγές στην οργάνωση των κοινωνιών (επιστροφή στα παλιά)? Ας μην ξεχνάμε την αβεβαιότητα για το αύριο που είναι διάχυτη σήμερα. Τέλος εποχής ?

Ο Υδροχόος είναι πολύ πρωτοποριακό ζώδιο, οπότε δε νομίζω ότι θα επιστρέψουμε στα παλιά.
Αν χρειαστεί κάτι τέτοιο, θα είναι σε τελείως διαφορετική βάση.

quote:
Είσαι άντρας ή γυναίκα ? Από τις απαντήσεις που έχω δει εδώ μέσα , νομίζω ότι είσαι γυναίκα. Αν ναι, τότε δε σου φαίνεται πως είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο ότι ΔΕΝ υπάρχουν γυναίκες φιλόσοφοι ? Ή κι όσες υπάρχουν , είναι άραγε τόσο γνωστές όσο οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου? Το να θεωρήσουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες δεν είναι και τόσο καλές στη φιλοσοφία , δε θα ήταν το λιγότερο αστείο? Κάπου εδώ πιστεύω ότι παίζει κάποιο ρόλο ένα μυστικό...ας το πούμε ιερατείο , που μέσω κάποιου μηχανισμού αποκλείει τη γυναικεία φιλοσοφία να φτάσει να γίνει γνωστή όσο και αντρική. Αυτό είναι μία υπόθεση δική μου και όχι κάτι που άκουσα ή διάβασα.

Σωστά νομίζεις, γυναίκα είμαι.
Δε μου φαίνεται αξιοπερίεργο, γιατί όταν η γυναίκα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα ήταν κλεισμένη στο σπίτι με ασχολίες αποκλειστικά του σπιτιού και της οικογένειας, πού θα φιλοσοφούσε δηλαδή και πώς; Και το κυριότερο: ποιός θα το 'ξερε;;;
Δε θεωρώ ότι οι γυναίκες δεν είναι καλές στη φιλοσοφία, απλά η ανδροκρατούμενη κοινωνία φρόντιζε να τις απασχολεί με άλλες πρωτεραιότητες!

Δε νομίζω ότι ήταν θέμα "μυστικού ιερατείου", αλλά συμφερόντων. Τα ίδια συμφέροντα της έδωσαν και την "ελευθερία" της μετά από τους σχετικούς αγώνες φυσικά...

quote:
Στους Ολυμπιακούς αγώνες οι γυναίκες δεν επιτρέπονταν όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά ούτε και να τους παρακολουθούν. Μήπως κι αυτό έχει σχέση με την Αφροδίτη ? Ή με τον πειρασμό ? Ή μήπως δεν είχαν τα ανάλογα σωματικά προσόντα ?

Εδώ σε πιάνω αδιάβαστο! Στην αρχαία Ελλάδα γινόντουσαν και τα Ηραία (αν θυμάμαι καλά), στην ίδια περιοχή, όπου ελάμβαναν μέρος μόνον γυναίκες. Απλά δεν παρακολουθούσαν γυναίκες τους ανδρικούς αγώνες και άνδρες τους γυναικείους.

quote:
Έχεις παρατηρήσει ότι εδώ και κάποια χρόνια η γυναίκα εξωτερικά τείνει προς το αντρικό(με την έννοια ότι κάνει αυτά που θα έκανε κι ένας άντρας)? Μήπως η αυτοκρατορία το κατάλαβε λάθος και πάει να τα ισοπεδώσει όλα ?

Θα έρθει κι η ισορροπία...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

19/01/2004, 17:23:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ/ΕΣ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΙΣ 22/08/2003 ΜΕ ΤΙΤΛΟ
**** Γυναίκες και φιλοσοφία ****

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1939

ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔEΙΞΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ , ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ , ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

melisaΝέο Μέλος
07/12/2010, 18:26:23
grafthka st forum gt 9elw n enhmerw9w sxetika me t uoija board. ap th stigmh p ema9a g auto me diakatexei h periergeia n t paiksw... st parel9on eniw9a ''pragmata'' n me akoumpoun k n me fwnazoun k oi dikoi m pisteuan oti ein dhmiourghma ths fantasias m h ths elleipshs pisths st 9eo... auto t diasthma nomizw oti blepw otama mesa se adeia autokinhta k arketa suxna blepw ena leuko fws n anabosbhnei, einai pi9ano n me enoxlei kapoio pneuma?

--------------------------------------
11/12/2010 , ~08:40
Μετονομασία θέματος από
" hi " σε " Θεάσεις ανθρώπων
και φωτός που δεν υπάρχουν "
--------------------------------------

07/12/2010, 19:00:07
Καλώς ήρθες αρχικά και καλύτερα να γράφεις ελληνικούς χαρακτήρες αν και θα στο πούνε.
Μπορείς να απαντήσεις μόνη σου στην ερώτηση καλύτερα από τον καθένα μας μιας και το ένιωθες εσύ άρα εσύ έχεις αυτή την εμπειρία.
Απλώς μπορείς να αναρωτηθείς αν αυτό που ένιωθεις σε τέτοια περιστατικά ήταν κάτι καλό, που σου έφερνε γαλήνη, ευτυχία και ηρεμία ή ήταν κάτι κακό, που σε έκανε να νιώθεις άσχημα, μίσος, κακία, φόβο πέρα από τον φόβο του παράξενου και γενικά αρνητικά συναισθήματα.
otama εννοείς όντα; αν ναι τι όντα; τι μορφή;
Το λευκό φως πότε το βλέπεις και τι νιώθεις όταν το βλέπεις;
Πραγματικά αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε να λύσεις το πρόβλημα σου αν είναι τελικά πρόβλημα θα χαρούμε χωρίς όμως να φτάσεις να κάνεις χρήση αυτού του είδους παιχνιδιού που ανέφερες.

Και πάλι καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.

07/12/2010, 19:37:09
"άτομα" κατάλαβα εγώ ότι ήθελε να γράψει , ανθρώπους δηλαδή.

Το να νιώθεις "πράγματα" να σε ακουμπούν είναι κλασική περίπτωση παραίσθησης (όχι ότι αυτό ισχύει πάντα, αλλά πρέπει να έχεις αποκλείσει την περίπτωση της παραίσθησης).

Όταν λες ότι ακούς φωνές, τι εννοείς? Στα καλά καθούμενα, στον ύπνο σου, λίγο πριν κοιμηθείς...???

Για το ουίτζα έχουν γίνει ήδη αρκετά θέματα και δεν νομίζω ότι πρόκειται να σε βοηθήσει κάπου.

Δηλαδή ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σε βοηθήσει, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.

Το ουίτζα είναι εντελώς άσχετο με τη λύση του προβλήματός σου.

Καλώς μας ήρθες

Edited by - Narkissa555 on 07/12/2010 19:43:43

07/12/2010, 20:40:23
quote:
"άτομα" κατάλαβα εγώ ότι ήθελε να γράψει , ανθρώπους δηλαδή.

Ναι μου φαινεται καλυτερο απο αυτο που ειπα εγω.

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.

08/12/2010, 01:09:37
hi2U2 melisa... Γεια και σε σένα!

Ελληνική γραφή, πληηηηηζ, από εδώ και πέρα, αν και σε έχει ήδη ενημερώσει πολύ σωστά ο LordThomas!

Επίσης μάλλον θα πρέπει να σε παραπέμψουμε για συμμετοχή στο ήδη υπάρχον σχετικό θέμα OUIJA το οποίο και ανανεώθηκε πρόσφατα μάλιστα!

Γράψε όμως πρώτα melisa να δούμε πως είσαι ακόμη "κοντά μας"!
Αν θέλεις γράψε κατευθείαν στο θέμα που σε παραπέμπω παραπάνω.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

08/12/2010, 16:21:25
Φίλη melisa μίλησα με φίλο μου που και αυτός είχε τα ίδια βιώματα.
Σίγουρα οι γύρω σου που δεν αντιλαμβάνονται αυτά που μπορείς εσύ να δεις νομίζουν ότι βλέπεις παραισθήσεις και ότι δεν πιστεύεις στο Θεό.
Τίποτα από όλα αυτά. Ο ίδιος επειδή το είχε ψάξει χρόνια και επείδη είχε άσχημη αντιμετώπιση από τους γονείς του το πρώτο που έκανε ήταν να μην λέει τι έβλεπε στους γύρους του καταλαβαίνεις γιατί...μόνο με άτομα που μπορείς να μιλήσεις και είναι ανοιχτόμυαλα ή έχουν ίδια βιώματα.
Αυτό που μου είπε να σου πω είναι ότι έχεις ανοιχτό το τρίτο μάτι σου.
Οπότε μπορείς να βλέπεις όντα σε άλλες διαστάσεις πέρα των τριών που βλέπουν τα μάτια μας και να αισθάνεσαι όπως λες πράγματα.
Αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ σου με ενεργειακά κέντρα θα μπορούσες να συμβουλευτείς κάποια θέματα που υπάρχουν ήδη στο φόρουμ όπως σε σελίδα που σε παραπέμπω στο θέμα μουhttp://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8458&whichpage=2&ARCHIVE=
και αποκλειστικά για το τρίτο μάτι http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=765

Δεν είναι κάτι κακό προς Θεού απλώς πρέπει να μάθεις να το ελέγχεις και να μην σε επηρεάζει τόσο πολύ στην καθημερινότητά σου.
Μπορείς να ξεκινήσεις αν είσαι αρχάρια με 3-5 λεπτά αυτοσυγκέντρωση και διαλογισμό.Απλώς ηρέμησε, αναπνοές και αφέσου να δεχτείς ότι μηνύματα μπορείς χωρίς πίεση. Έπειτα μπορείς να διοχετεύεις την συσσωρευμένη ενέργεια του τρίτου ματιού μέσω των ενεργειακών υπόλοιπων σημείων μέχρι τις πατούσες σου όπου θα νιώσει ένα γαργάλημα και περπάτα στο πάτωμα και έτσι γειώνεσαι και απελευθερώνεις λιγάκι την συσσωρευμένη ενέργεια. Νιώθεις πολλές φορές να ένα βάρος ανάμεσα στα φρύδια; σαν βάρος και κούραση στα μάτια; με την παραπάνω μέθοδο θα ανακουφιστείς.
Το λευκό φως μου είπε γιατί το έβλεπε κι αυτός πιθανόν είναι κάποιος "δάσκαλος" και βλέπεις την ψυχή του. το φως είναι σαν φωτεινή σφαίρα; βλέπεις πολλές ή μία σφαίρες; το φως το βλέπεις γενικά ή και σε ανθρώπους; και αν σε ποιό σημείο του σώματός τους;
Κατα το διαλογισμό σου συγκεντρώσου σε αυτο το φως και άφησε το να σου μιλήσει.
Μπορεί αυτά να σου φαίνονται παράξενα ή απλώς να έχεις ασχοληθεί και να τα ξέρεις ήδη εγω απλώς προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα και ότι χρειαστείς μπορείς να με ρωτήσεις εδώ αλλά και σε κάποιο e-mail μου αν θέλεις. Περιμένω νέα σου...

melisaΝέο Μέλος
08/12/2010, 19:49:44
ευχαριστω για την βοηθεια σας! Οταν ειπα ατομα εννοουσα ανθρωπους που με μια δευτερη ματια καταλαβαινω οτι δεν υπαρχουν! το λευκο φως που βλεπω αναβοσβηνει κ συνηθως εμφανιζται πανω σε αντικειμενα και οχι σε καποιο ανθρωπο, ειναι σαν να φωτιζεται απο καποιο φακο ενα σθγκεκριμενο σημειο. οσο για τις φωνες που ακουσα ηταν αρκετα δυνατες καθως με ξυπνησαν και νομιζα οτι ηταν η μητερα μου!

09/12/2010, 05:41:41
Ok, melisa, απ'ότι βλέπω γράφεις και στο άλλο θέμα.
Οπότε μία καλή λύση θα ήταν να συνεχίσει η συζήτηση αυτή εδώ για τις ανθρώπινες μορφές που βλέπεις και για οτιδήποτε άλλο αφορά τις "πινακίδες OUIJA" γράφεις, εάν θέλεις, σε εκείνη τη συζήτηση.

Η παρούσα συζήτηση θα πρέπει να μετονομαστεί όμως σε κάτι πιο αντιληπτό από τον περιηγητή των Forums(άνθρωπο ή ψηφιακό ρομπότ... ), ας πούμε "Θεάσεις ανθρώπων και φωτός που δεν υπάρχουν". Είσαι εντάξει με κάτι τέτοιο(αν νομίζεις πως είναι ταιριαστό κάτι διαφορετικό, πρότεινε εσύ);

Πάντως εν πρώτοις θα ήθελα να τονίσω κάτι, από τη δική μου γνώση και δεν το λέω καθόλου άψαχτα. Ακόμη και αν βλέπεις όντως παραισθήσεις, αυτό δεν είναι κακό και δεν αποτελεί απαραίτητα κάτι που θα πρέπει να σε προβληματίσει με άσχημο τρόπο. Μην ενοχοποιούμε τόσο εύκολα τέτοιες περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν παραισθήσεις ή ψευδαισθήσεις για άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα και αυτό γίνεται μέσα στα ευρύτερα πλαίσια της φυσιολογικής λειτουργίας (και των διεργασιών ομοιοστασίας...) του οργανισμού. Όχι βέβαια ότι δεν χρειάζεται να προβληματιστείς κιόλας. Πολύ καλά κάνεις και αναρωτιέσαι!

Ας το συζητήσουμε εδώ για την ώρα, προτείνω...

- Αν μου επιτρέπεις... αλήθεια η γενικότερη υγεία σου πως είναι; Θα έλεγες πως διατρέφεσαι επαρκώς και ισορροπημένα, όσο και ότι χρειάζεται για τις δραστηριότητες που κάνεις; Ο ύπνος σου είναι καλός;

- Όπως έγραψες, melisa, στο αρχικό σου μήνυμα: "νομίζω ότι βλέπω άτομα μέσα σε άδεια αυτοκίνητα". Τι εννοείς ακριβώς με το "νομίζω";
Ακόμη γράφεις: "οσο για τις φωνες που ακουσα ηταν αρκετα δυνατες καθως με ξυπνησαν και νομιζα οτι ηταν η μητερα μου!"(η υπογράμμιση δική μου). Δηλαδή λες ότι αυτά τα "οράματα" και τα ηχητικά φαινόμενα συμβαίνουν όταν κοιμάσαι ή βρίσκεσαι ίσως σε κάποια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου/εγρήγορσης;

----------------------

melisaΝέο Μέλος
09/12/2010, 18:18:57
Η υγεία, η διατροφή κ ο υπνος μου ειναι καλοι κ σπανια αντιμετωπιζω καποιο προβλημα τοσο υγειας οσο και ύπνου.

Το γεγονος οτι βλεπω ανθρωπους μεσα σε αδεια αυτοκινητα δεν ειναι κ οτι το πιο φυσιολογικο, μαλιστα οσες φορες απευθυνθηκα στη μητερα μου, μου ειπε οτι μπορει να τα φανταζομαι, γι αυτο εγραψα ''νομιζω''.

τα ηχητικα φαινομενα μου ειχαν συμβει κατα τη διαρκεια του υπνου, τα υπολοιπα ''οραματα'' συμβαινουν οταν ειμαι ξυπνια κ κατα κυριο λογο ηρεμη.

09/12/2010, 21:55:36
quote:
Η υγεία, η διατροφή κ ο υπνος μου ειναι καλοι κ σπανια αντιμετωπιζω καποιο προβλημα τοσο υγειας οσο και ύπνου.

Ωραία.

quote:
τα ηχητικα φαινομενα μου ειχαν συμβει κατα τη διαρκεια του υπνου, τα υπολοιπα ''οραματα'' συμβαινουν οταν ειμαι ξυπνια

Αυτό λοιπόν μπορεί να υποδεικνύει πως πρόκειται για διαφορετικά φαινόμενα και ότι δεν υπάρχει κάποιο κοινό μεταξύ τους αίτιο.

Να σε ρωτήσω πάλι:

- Συχνότητα;

- Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη όσον αφορά στα οπτικά φαινόμενα; Πόσο χρόνο διαρκούν; Βλέπεις μαζί, στο ίδιο "όραμα", το λευκό φως που αναβοσβήνει και τους ανθρώπους; Ανάβει και μετά σβήνει (μία φορά) ή βλέπεις το φως να αναβοσβήνει αρκετές φορές; Όταν λες "ανθρωπους μεσα σε αδεια αυτοκινητα", εννοείς ότι υπάρχει πραγματικά το αυτοκίνητο και μέσα του βλέπεις το όραμα ή ότι και τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι δεν υπάρχουν; Έχεις τη δυνατότητα να παρατηρήσεις σε λεπτομέρεια, τους ανθρώπους, το φως και τα υπόλοιπα στοιχεία των οραμάτων ή είναι φευγαλέα ή ασαφή/ακαθόριστα κ.λπ.; Πες μας, εάν θέλεις, όποιες άλλες λεπτομέρειες θυμάσαι;

----------------------

11/12/2010, 23:31:08
Αγαπητη melisa υπαρχουν εξηγησεις για οτι βιωνεις.Σου λεω μερικες και διαλεξε ποια η ποιες σου ταιριαζουν.
1.Ενιοτε βλεπεις με το τριτο σου ματι.
2.Με την θεωριατων υπερχορδων οντοτητες απο αλλους κοσμους γινονται
αντιληπτες.
3.Με καποιο τροπο ανοιγουν οπτικες πυλες αναμεσα σε δυο η περισσοτερα
παραλληλα συμπαντα.
4.Βλεπεις ανθρωπους που ζουν σε αλλες διαστασεις.Πως γινεται αυτο?το
εξηγει η κβαντικη φυσικη.
5.Εισαι σχιζοφρενης.
6.Εχεις καταληφθει απο δαιμονες.
7.Ισως δεν το ξερεις αλλα οι ηχοι και οι εικονες απο καταβολης κοσμου
ταξιδευουν επ απειρον.Ετσι,λεει η λογικη,υπο καταλληλες συνθηκες
μπορει καποιος να δει γεγονοτα του παρελθοντος και αν η συνδεση δεν
ειναι καλη ισως να μπερδευονται με το παρον.
Φτανουν αυτες οι εξηγησεις προς το παρον.Οι πιο πολλες ειναι θεωριες της φυσικης ακαδημαικα παραδεκτης και μη.

2233

12/12/2010, 01:05:42
Εγώ πιστεύω πως μόνο ΕΣΥ γνωρίζεις πραγματικά τι σου συμβαίνει.

ΕΣΥ πρέπει να αποκλείσεις τους ψυχολογικόυς παράγοντες, τις παρασθήσεις κτλπ...έτσι ώστε να φτάσεις να πιστέψεις πως ισχύει κάτι (προς το παρόν τουλάχιστον) υπερφυσικό.

Όλες οι καταστάσεις που περιέγραψαν και όλες οι περιπτώσεις που ανέφεραν πολύ σωστά οι συνομιλητές μας είναι πιθανές.

Αλλά κανείς δεν μπορεί να σε βεβαιώσει. Εσύ γνωρίζεις καλύτερα από όλους τη ζωή και τον εαυτό σου.

Από ποια ηλικία άρχισες να έχεις αυτές τις εμπειρίες?

Ακόμα, όπως πάρα πολύ σωστά ρωτάει ο Admin, τα οράματά σου πόσο "αληθινά και λεπτομερειακά" και πόσο ακαθόριστα είναι??

Απάντησε οπωσδήποτε σε αυτό, διότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την ερμηνεία των φαινομένων.

Edited by - Narkissa555 on 12/12/2010 01:14:48

12/12/2010, 01:07:59
quote:

Αγαπητη melisa υπαρχουν εξηγησεις για οτι βιωνεις.Σου λεω μερικες και διαλεξε ποια η ποιες σου ταιριαζουν.
1.Ενιοτε βλεπεις με το τριτο σου ματι.
2.Με την θεωριατων υπερχορδων οντοτητες απο αλλους κοσμους γινονται
αντιληπτες.
3.Με καποιο τροπο ανοιγουν οπτικες πυλες αναμεσα σε δυο η περισσοτερα
παραλληλα συμπαντα.
4.Βλεπεις ανθρωπους που ζουν σε αλλες διαστασεις.Πως γινεται αυτο?το
εξηγει η κβαντικη φυσικη.
5.Εισαι σχιζοφρενης.
6.Εχεις καταληφθει απο δαιμονες.
7.Ισως δεν το ξερεις αλλα οι ηχοι και οι εικονες απο καταβολης κοσμου
ταξιδευουν επ απειρον.Ετσι,λεει η λογικη,υπο καταλληλες συνθηκες
μπορει καποιος να δει γεγονοτα του παρελθοντος και αν η συνδεση δεν
ειναι καλη ισως να μπερδευονται με το παρον.
Φτανουν αυτες οι εξηγησεις προς το παρον.Οι πιο πολλες ειναι θεωριες της φυσικης ακαδημαικα παραδεκτης και μη.

2233

Η τελευταία σου εξήγηση αναφέρεται ουσιαστικά σε κάποιο είδος deja vu, deja vecu κτλπ?