- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Καλημέρα, καλή μου...
quote:
Δεν υπάρχει άνθρωπος δίχως θρησκεία..Ακόμη κι αν λέγεται ..Πανάθα....Πάρα πολλοί απο μας, έχουμε πολλές..
Ξαναρωτώ Βαγγέλη...
-Όσοι δεν έχουν θρησκεία ... ή δεν πιστεύουν σε καμμιά θρησκεία..αυτοί είναι άνθρωποι ή ζώα???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Εαρινέ μου αυτό που μάλλον εννοούσε ο trexagirevakos είναι το εξής«ΕΝ ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.»
Ο άνθρωπος είναι λογικό ζώο αυτός που δεν είναι λογικός είναι σκέτο ζώο, βρίσκεται σε ζωώδη κατάσταση, κάπως έτσι.
υ.γ.Ωραία ψηφιακή υπογραφή
Σ'ευχαριστώ και χαίρομαι που σ'αρέσει!![]()

quote:
Schwabe:
Τώρα μάλιστα!
Εάν κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο, και δούμε τα όσα «μεγάλα ιδεώδη» η νέα Ιουδαϊκή αίρεση των Χριστιανών κατάφερε με την επιβολή του καισαροπαπισμού να αναστρέψει, τότε βλέπουμε ότι οι ζημίες υπήρξανε τεράστιες αλλά και αξίες και πρότυπα πανάρχαια ξεπέσανε ανεπανόρθωτα.Η υπερηφάνεια θα αντικατασταθεί από την ταπείνωση, η χαρά της ζωής από την λύπη και τη μελαγχολία, ο αθλητισμός θα γίνει μοναχισμός, ο ήρωας μάρτυρας, η έρευνα άλογη πίστη, το θάρρος φόβος, και η λογική και το κριτικό πνεύμα παράνοια.
ΕΡΗΜΙΤΕΣ, ΣΠΗΛΑΙΟΒΙΟΙ, ΑΝΑΧΩΡΗΤΕΣ-ΑΣΚΗΤΕΣ και ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΕΣ θα αποτελέσουνε ξαφνικά τους εκφραστές των «νέων συμβολισμών» αλλά και ταυτόχρονα το πρότυπο του μεσαιωνικού ανθρώπου που θα ακολουθήσει τα νέα Ασιατικά μεγάλα ιδεώδη.
Ας το δούμε πιο πρακτικά όμως.
ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ που κυριαρχούσε και διαπότιζε την νέα αίρεση του Ιουδαϊσμού, οδήγησε τους μοναχούς-ασκητές ΣΕ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.
Ο Αιγύπτιος ασκητής Παχώμιος ΜΑΣΤΙΓΩΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
Ο Βησσαρίων αυτοβασανιζόταν με αγκάθια ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ.
Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, αιγυπτιακής καταγωγής, πέρασε τη ζωή του μέσα σε μια σπηλιά της Ερυθραίας, προσευχόμενος στον Γιαχβέ. Στο διάστημα που ασκήτευε ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ ΕΝΔΥΜΑ (!) ΔΕΝ ΕΠΛΥΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ (!!) ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΤΑΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙ (!!!) . ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ....
Ο εκ Σαξωνίας Άγιος Γορδικός τρεφόταν αποκλειστικά με ΣΑΠΙΟ ΦΑΓΗΤΟ.
Η καλόγρια Ελισάβετ ΕΠΙΝΕ ΤΑ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΥΛΑΒΕΙΑ.
Ο Σύριος Βαραδάτος ζούσε μονίμως μέσα σε ένα σάκκο ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΠΝΕΕ, ΤΡΕΦΟΤΑΝ, ΟΥΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΕ.
Ο Μακάριος ο Αλεξανδρινός, δεμένος πάντοτε με αλυσίδες βάρους σαράντα και πλέον κιλών, ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ ΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΥΓΕΣ.Ο όσιος Συμεών ο Στυλίτης πέθανε, αφού έζησε επί σαράντα χρόνια ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ, ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΗΡΎΤΤΟΝΤΑΣ….ΤΟΝ «ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»! ΑΦΗΝΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ. Ο θάνατος του ήταν φρικτός και επήλθε, ΑΦΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΥΛΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ.
Σε όλους τους παραπάνω Αγίους της Χριστιανοσύνης, μάλλον περρίσευσε θα λέγαμε φίλτατε τόσο ο εξευγενισμός όσο και τα μεγάλα ιδεώδη. Έτσι δεν είναι?
Έ ρε Ελλάδα, Αρχαία και Νέα, πόσο μακριά βρίσκεσαι απο το υπόδειγμα του πνευματικού (υπ-)ανθρώπου της Χριστιανοσύνης.....
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χωρίς να γνωρίζω τι από τα παραπάνω είναι αλήθεια και τι ψέματα, μιας και ο φίλος μου ο Schwabe, είναι επηρεπής στους μύθους και στα ψέματα, να αναφέρω για τον Βησσαρίων ότι ήταν διαπρεπής στην πολυμάθεια, διαθέτων ρητορική δεινότητα, πρέσβης του Ιωάννη Παλαιολόγου στή Φερράρα και Φλωρεντία για την ένωση των εκκλησιών, παραλίγο πάπας και καρδινάλιος.
Μεταφρασής αρχαίων Ελληνικών κειμένων και αφοσιωμένος στη μελέτη του Πλάτωνα.
Πολυγραφότατος, άφησε πίσω του μια σειρά από συγγράμματα θεολογικά, πολιτικά, φιλολογικά και φιλοσοφικά.
Ο Βησσαρίων είχε επίγνωση της αρχαίας κληρονομιάς όχι μόνο για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά και γι' αυτή την ύπαρξη και το μέλλον του Ελληνικού Έθνους.
Ιδίως μετά την Άλωση ενδιαφέρεται ζωηρά για την αγορά, συγκέντρωση και διαφύλαξη των θησαυρών αυτών σ' έναν ασφαλή τόπο .....Αυτή η σκέψη τον έκανε κατά τα τέλη της ζωής του να χαρίσει τη βιβλιοθήκη του στη Βενετία (800-900 χειρόγραφα από τα οποία πάνω από 600 Ελληνικά)
....Η βιβλιοθήκη αυτή υπήρξε ένα από τα κυριότερα πνευματικά κεφάλαια της Μαρκιανής βιβλιοθήκης.
Από κει κι έπειτα το χιλιόχρονο Βυζάντιο και η ιστορία του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο περί πολιτισμικής ή πνευματικής παρακμής ένδειας, παρά μόνο στους ψεύτες και τους μυθοπλάστες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαγορευόταν στον καθένα να αντιληφθεί το Θείο και την προσέγγισή του σε αυτό, όπως αυτός νόμιζε.
Μία σειρά από διαπρεπείς και μορφωμένους μοναχούς που άφησαν εποχή όπως ο Θεόδωρος Μετοχίτης, δεν αφήνει ούτε αυτή υποψίες περί του αντιθέτου.
Το χριστιανικό Βυζάντιο ως συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας, φάνηκε όχι μόνο αντάξιο της αλλά και σε πολλούς τομείς ανώτερο από αυτήν, έτσι αυτό που δεν κατάφερε η αρχαία Ελλάδα -πλην λίγων περιπτώσεων όπου ο κίνδυνος του αφανισμού για τους Έλληνες ήταν ορατός-, το κατάφερε το Βυζπάντιο, να προσδώσει δηλαδή στους κατοίκους της Ελλάδας, την ομογένεια και ομοψυχία που ήταν απαραίτητα στοιχεία για τη διάσωση και συνέχεια του Γένους.
ΠΟΝΤΟΣ :Εδώ είμαστε λίγοι, ΕΚΕΙ είμαστε πολλοί....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Edited by - europaios2 on 26/06/2010 12:30:03
-Απο το Γκούγκλ..!
ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα -δεν εννοώ αποκλειστικά ποδοσφαιρική- έχει ενταχθεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν αποτελεί θρησκεία , ασχέτως αν θέλοντας να δείξει την αγάπη του και την ταυτισή του με αυτήν την αποκαλεί ως "θεό"..ουσαστικά πρόκειται για την προβολή των συναισθημάτων του γι'αυτήν ...!
Ο όρος θρησκεία αναφερεται στην θεϊκή ύπαρξη και όλα όσα της αποδίδονται , απο αυτούς που της απαδίδονται , όλα όσα της αποδίδονται!
Ρωτώ λοιπόν φίλε και συνδίκτυε Βαγγέλη , όποιος δεν πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία με την έννοια του όρου...ειναι "ζώον" και δεν έχει λογική..???

δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει σε κατι, ότι είναι, άρα
η πίστη είναι ανθρώπινο στοιχείο...Δεν βλέπω να έχουν τα ζώα...
Πως πρέπει να στο πω, για να καταλάβεις, ότι δεν μπορείς να με βγάλεις λάθος;....
«Χωρίς να γνωρίζω τι από τα παραπάνω είναι αλήθεια και τι ψέματα..»
Μάλλον καλά κάνεις και δεν γνωρίζεις. Εξάλλου, δεν θα είναι και τα πρώτα που δεν γνωρίζεις.
Διότι εάν είσαι Άγιος, τότε απο την πολλή δόση αρετής....ούτε να μαγειρέψεις ή να φας δεν χρειάζεται πλέον!!
Η μητέρα του Ιησού π.χ. δεν μαγείρεψε ποτέ της, παρά τρέφοταν «ξενοπρεπώς» απο τον Αρχάγγελο Γαβριήλ που της έφερνε «ουράνια τροφή». (ένα είδος.....Βιβλικού delivery!!!)
Αυτό τέκνον μου θα το μάθεις εάν ανοίξεις το συναξάρι των Εισοδίων της Θεοτόκου (τόμος Β σελ.149), ένα έχεις την περιέργεια.
Κατα τον ίδιο τρόπο, ο άλλος Όσιος Ιερομάρτυς Έρασμος (2 Ιουνίου) έζησε ζωή ασκητική και έφθασε σε τέτοια.....τελειότητα (ανωμαλία δηλαδή) ώστε έλαβε απο τον Γιαχβέ-Χριστό το προνόμιο να διαθέτει δικό του καθημερινό delivery service: κάθε μέρα του έφερναν την τροφή του κόρακες!
Κατα τον ίδιο τρόπο περίπου τρέφοταν και ένα άλλο λαμπερό (α-)μυαλό παλικάρι της Χριστιανοσύνης, ο Όσιος Συμεών (24 Μαϊου), ο οποίος «δεν ετρέφετο με ανθρώπινον φαγητόν,αλλά με τροφήν άφθαρτον, η οποία εις αυτόν απο τον ουρανόν έως της δια τουθανάτου αυτού αναλύσεως».
Και για πιτσιρικάδες όμως έχει λύσεις η απύθμενη «σοφία» της Χριστινικής ιεροσύνης: Ο Άγιος Κορδάτος (10 Μαϊου) επειδή έμεινε πολύ μικρός ορφανός απο μητέρα, τρέφοταν απο.......ένα σύννεφο το οποίο φαινόταν γύρω του όταν πεινούσε και του έδινε τροφή!!
Οι γελοιότητες και οι ανωμαλίες των Αγίων, τελειωμό δεν έχουνε. Το ίδιο και η βλακεία του παπαγαλισμού.
τα έχουν αυτά...Συμβολισμοι, μύθοι, υπερβολές....
Η άγνοια των τότε πιστών,δεν έχει να κάνει τίποτε με την ουσία των θρησκειών...Αυτή, χάθηκε, όπως όλα, που πρεσαρίστηκαν, απο την σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία....Θεός το χρήμα...
quote:
Δεν ξέρω ρε Δήμο, ελληνικά ξέρεις;;Εγώ αγόρι μου, λέω, ότι
δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει σε κατι, ότι είναι, άρα
η πίστη είναι ανθρώπινο στοιχείο...Δεν βλέπω να έχουν τα ζώα...
Πως πρέπει να στο πω, για να καταλάβεις, ότι δεν μπορείς να με βγάλεις λάθος;....
Η ερώτησή μου Βαγγέλη είναι απλή...αν θές μου απαντάς...
Πρόθεσή μου δεν είναι να σε βγάλω λάθος σε καμμιά περίπτωση και πίστεψέ με , έχω "ξεφύγει" απο παιδικά σύνδρομα...ξανα-ρωτώ λοιπόν ..
-όποιος δεν πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία..είναι άνθρωπος ή ζώον κατα την γνώμη σου και το σκεπτικό σου..ένα "ναί" ή ένα "όχι" ...