- ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:Οπου σε βολεύει παγανισμός και όπου σε βολεύει Δωδεκάθεο;
Και δεν σου έχει κάνει εντύπωση πως εγώ όντας Χριστιανός, υπερασπίζομαι το Δωδεκάθεο από τις προσβολές εναντίον του; Γιατί άραγε δεν διασκεδάζω με αυτά που λέει ο Λουκιανός κατά του Δωδεκαθέου και των φιλοσόφων;
Βρε συ τον θεό σου δεν έχεις...
Πότε μίλησες υπέρ της Ελληνικής θρησκείας και των φιλοσόφων;
Εδώ άνοιξες θέμα για να μας πεις ότι ο Σωκράτης ήθελε να ξεφτυλίσει τους άλλους!
Εδώ υπερασπίζεσαι τους 2.500.000 φόνους του θεού σου!
Υπερασπίζεσαι την αιμομιξία!
Υπερασπίζεσαι κάποιους που λένε τους Ελληνες μωρούς και σκυλιά!
Και δεν τα υπερασπίζεσαι απλώς, αλλά τα έχεις αναγάγει σε θρησκεία!
Την ΜΟΝΑΔΙΚΗ θρησκεία που βριζει τους Ελληνες!Πας καλά;;;
Μπορείς να μου δείξεις που λέω πως είμαι κατά των αρχαίων παγανιστών, και που λέω ότι πιστεύω πως σκοπός του Σωκράτη ήταν να ξευτιλίσει τους άλλους;
Και αν δεν βαριέσαι κατέθεσε και την δικιά σου γνώμη επί του θέματος - Λουκιανού Βλασφημίες.
quote:
Εσείς οι λίγοι πάντως που λέτε "και τί με αυτό;" είστε εξαίρεση στον κανόνα.
Αυτό πού πάει ακριβώς; Ωραία, βρίζει ο Λουκιανός τον Ησίοδο και τον Όμηρο. Και λες τώρα εσύ. Μα και οι τρεις αυτοί τύποι ανήκουν στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Αν και ανήκουν στο ίδιο σύνολο υπάρχει αντίφαση. Γιατί να υπάρχει αντίφαση; Και γιατί πρέπει σε όλα να συμφωνούν οι αρχαίοι Έλληνες που μεταξύ μας αν μεγαλούργησαν πνευματικά πιο πολύ οφείλεται στην τάση τους να διαφωνούν και να αμφιβάλλουν παρά στο να πιστεύουν και να κάνουν κάτι δόγμα.
Τι μπορεί να αποδείξει αυτή η αντίφαση κατά τη γνώμη σου δλδ;
quote:
Χρίστος Ελ
quote:
Εσείς οι λίγοι πάντως που λέτε "και τί με αυτό;" είστε εξαίρεση στον κανόνα.Αυτό πού πάει ακριβώς; Ωραία, βρίζει ο Λουκιανός τον Ησίοδο και τον Όμηρο. Και λες τώρα εσύ. Μα και οι τρεις αυτοί τύποι ανήκουν στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Αν και ανήκουν στο ίδιο σύνολο υπάρχει αντίφαση. Γιατί να υπάρχει αντίφαση; Και γιατί πρέπει σε όλα να συμφωνούν οι αρχαίοι Έλληνες που μεταξύ μας αν μεγαλούργησαν πνευματικά πιο πολύ οφείλεται στην τάση τους να διαφωνούν και να αμφιβάλλουν παρά στο να πιστεύουν και να κάνουν κάτι δόγμα.
Τι μπορεί να αποδείξει αυτή η αντίφαση κατά τη γνώμη σου δλδ;
"Οι Έλληνες μεγαλουργήσανε επειδή διαφωνούν και αμφιβάλλουν". Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό και να μου δώσεις ένα παράδειγμα; Μου προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον.
Έπειτα έχω μια άλλη ερώτηση. Πιστεύεις πως είμαι κατά της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης ιδεών;
quote:
Έπειτα έχω μια άλλη ερώτηση. Πιστεύεις πως είμαι κατά της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης ιδεών;
Θεοφοβούμενο θα σε χαρακτήριζα, όχι αυταρχικό.
quote:
Χριστος Ελ
Απαπα ποτέ!!
Εσυ είσαι η μοναδική στα χρονικά, κλινική περίπτωση, ομιλούντος ασθενούς σε κώμα!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
07/09/2013
ΣΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΩΡΟ.
07/09/2013

quote:DSM πολυ ευστοχος κ ο εντοπισμος του κενου...οποτε για να μην αιωρειται ως κενο το καλυψαμε
ΚostakourtasΔεκτόν αυτουσίως. Πολύ εύστοχη τοποθέτηση.
quote:@ΑΜΕΙΝΙΑΣ αρχισα κ εγω να εχω αμφιβολιες επ αυτου του ζητηματος...
ΧρίστοΕλ,Δε μπορεί να μπάζεις νερά τόσο πολύ.
Ρε συ μπας και μας δουλεύεις;
quote:ΧριστοΕΛ...
ΧριστοςΕΛ -> @ΑΜΕΙΝΙΑΣΌπως όλοι μας εξ' άλλου; Μπα, τώρα το γυρίζεις στην άγνοια, στο εν οίδα ότι ΟΥΔΕΝ οίδα και στον Σωκρατισμό; Προηγουμένως ήσαστε εξαιρετικά εριστικοί με τις δικιές μου αντιλήψεις επί παντός επιστητού. Λέγατε πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν άτομα που να ντροπιάζουν την γνώση με τέτοιες αντιλήψεις που έχουν. Υποκριτάκο...
...μου δημιουργειται κ εμενα η εντυπωση οπως σου γραφουν ευστοχα οτι ακριτα σαλατοποιεις εννοιες, σκεψεις, λογικες κ δειχνει σαν να ειναι ανευ επεξεργασιας ανακατα στο μυαλο σου
...σορυ φιλε δεν ειμαι δασκαλος σου ουτε θελω να παριστανω το δασκαλο σε κανεναν ουτε κ σε σενα
...αλλα επ ευκαιρια του quote που γραφεις στον @ΑΜΕΙΝΙΑΣ να γραψω ενα χρησιμο ps ακομη βαση αποψης μου που εξηγει κ το γιατι εγραψα καναδυο φορες οτι ειμαι χριστιανος κ καλυπτει κ σ αυτο ενα κενο αληθειας που αφησα (οχι επιτηδες)
p.s. ps στο quote...βαση της αποψης μου εγραψα οτι ειμαι Χριστιανος οχι για τα ιερατεια κ τα ιερουργικα αλλα για τις αληθειες του Χριστου κ το παραδοξο(??? για σενα) ειμαι κ Σωκρατικος για τις αληθειες του Σωκρατη κ Πλατωνικος για τις αληθειες του Πλατωνα κ Πυθαγορικος για τις αληθειες του Πυθαγορα κ Ηρακλειτιανος για τις αληθειες του Ηρακλειτου...διακρινω την αληθεια στον Σωκρατη στον Πλατωνα στον Πυθαγορα στον Ηρακλειτο στον Χριστο κ ακολουθω τον δρομο της αληθειας που δειχνουν...αυτο με κανει υποκριτη???...αυτο κανει τον οποιονδηποτε, υποκριτη???
p.s.2.κ ΧριστοΕΛ ξερεις τι (παραδοξο για σενα???) μου συμβαινει μετα???...μετα το ειμαι Χριστιανος το ειμαι Σωκρατικος το ειμαι Πλατωνικος Πυθαγορικος Ηρακλειτιανος...μ ερχεται το ειμαι μονος...για τον δρομο προς την αληθεια τους ακολουθω αλλα στο να φτασω να την βρω για εμενα εν τελει ειμαι μονος...αυτοι την βρηκαν, εγω???...κ μετα το τι ειμαι εγω για να την βρω???...μετα χανει το νοημα του κ το εγω...φιλε ΧριστοΕΛ...με καταλαβαινεις???
p.s.3.τι να μας πουν πιο πολυ απ αυτο που ειναι οι αριστοφανιες κ λουκιανιες...δηλ. οτι απλα ειναι αριστοφανιες κ λουκιανιες ολες αυτες οι "βλαστημιες του Λουκιανου"...στο εχουν γραψει πολυ καλα κ ευστοχα οι υπολοιποι κ ο promitheus90
p.s.4 οσο πιο πολυ δινεις υπερβολικες διαστασεις στις αριστοφανιες κ λουκιανιες τοσο πιο πολυ χορευεις...ξερεις τι χορο???...το τανγκο...το τανγκο το ορατο κ το αορατο...ξερεις τι ειναι αυτο τανγκο???...βρες κ κατι μονος σου φιλε ΧριστοΕΛ ![]()
...mind the gap between the brain and the thoughtform
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
07/09/2013
κι ασε την αληθεια σ αυτους που μπορουν να την διαχειριστουν
07/09/2013
πες καμια μαλακια να γελασουμε ρε
07/09/2013