- Άγιο Όρος και γέροντες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
μου. Κι εγώ τί κάνω για σένα; Ποιόν πόνο υποφέρω για σένα; Κύριε, στείλε μου έναν καρκίνο! Χριστέ μου, χάρισέ μου έναν καρκίνο, να υποφέρω και γώ μαζί Σου! Αυτή την προσευχή την έκανα συνέχεια και μετά το εξομολογήθηκα στόυς Γεροντάδες μου. Εκείνοι μού σύστησαν να μήν την επαναλάβω, γιατί εκπειράζω τον Θεό. Ξέρει εκείνος τί θα κάνη. Δέν την ξανάκανα αυτή την προσευχή. Αλλά τώρα, Γιωργάκη μου, μού τον έστειλε τον καρκίνο! Καταλαβαίνεις την ευεργεσία; Έστω και αργά, θα υποφέρω λίγο μαζί Του”. Έμεινα ενεός. Πρώτη φορά στην ιατρική σταδιοδρομία μου άκουγα τή φράση: “Δόξα τώ Θεώ, έχω καρκίνο!”. [/quote
αιντε ρε τρελλα,,!!!!
ελεγα και εγω τετοια καποτε και πηγα στο ψυχιατρειο..
αλλα αμα ημουν σε κανα μοναστηρι θα τα εβλεπα ολα !!ευλογημενα!!![]()
και συ γιατρος ανθρωπος τα βλεπεις ολα αυτα ...θεικα...(ο θαυμαστης)
σαν δεν ντρεπεσαι λεω ανευθυνε..σε επισκεπτεται και κοσμος να τον θεραπευσης...επικινδυνε...!
τι να πω γαμω τα ρεζιλια μας..!!
να παρεις πολλα κουτια zoloft,,και dymyrox,, καιalloperdin για τις δυσκολες θεικες παρουσιες![]()
μου εχουν δωσει πολλα απο δαυτα..οταν θαυμαζα και εγω τετοιες ιδεες
και θεσεις στον παλιοτερο νου μου..
τζαμπα..καθομαι και σας διαβαζω...
ΠΟΛΥ ΒΑΘΥς Ο ΥΠΝΟΣ ΣΑΣ..!!
δεν ξαναασχολουμαι..
sakhs3

Στο κέντρο της εικόνας μπροστά από ένα τοπίο με χαμηλούς, μαλακούς λόφους και σπήλαια εικονίζεται ένας όμιλος μοναχών που θρηνούν γύρω από το λείψανο του αγίου Eφραίμ. O άγιος, τυλιγμένος με το μοναχικό ένδυμα, είναι τοποθετημένος πάνω σε χαμηλή πλάκα, με εικόνα μπροστά στο στήθος. Γύρω από τον νεκρό σε πυκνή, ημικυκλική διάταξη εικονίζεται ένας όμιλος μοναχών, που είναι όρθιοι και θλιμμένοι. Mερικοί από τους μοναχούς σκύβουν για να του δώσουν τον τελευταίο ασπασμό, ενώ ένας ιερέας ετοιμάζεται για την κήδευση και θυμιατίζει. Σε δεύτερο επίπεδο ένας μοναχός χτυπάει το σήμαντρο για να αναγγείλει στούς ερημίτες, σύμφωνα με το Tυπικό, τον θάνατο του αγίου και να τους καλέσει στην κηδεία. Οι μοναχοί εικονίζονται μέσα σε βραχώδη σπήλαια, προσευχόμενοι, εργαζόμενοι ή μελετώντας. Ένας εξ αυτών εικονίζεται καθισμένος πάνω σε στύλο, δεχόμενος καλάθι με τρόφιμα.
Παράλληλα εικονίζονται συνοδευόμενοι, για να παραστούν στην κηδεία, ερημίτες γέροντες, ασθενείς και ανήμποροι: Ένας επί πώλου όνου, άλλος πάνω σε λιοντάρι, άλλος φερόμενος πάνω σε φορείο από μοναχούς ή ακόμη έρποντας στα γόνατα. Στο άνω μέρος της εικόνας, εικονίζεται σε προτομή ένας άγγελος να μεταφέρει στον ουρανό την ψυχή του αγίου.
Tο τοπίο, που αποτελείται από μαλακούς, ανάγλυφους σχεδόν λόφους και οξυκόρυφα σπήλαια, διανθίζεται με δενδρύλλια, πεύκα και ζώα, όπως δύο λαγούς, αριστερά, που κάθονται δίπλα από μία συστάδα χαμηλών δέντρων. Παράλληλα πίσω από το μοναχό που κρατάει το σήμαντρο αναπτύσσεται διακριτικά στο βάθος ένα τοπίο δυτικού τύπου με τειχισμένο πόλισμα.
H παράσταση στην εικόνα της Mονής Iβήρων, με τη συσσώρευση των επιμέρους επεισοδίων και το πολύπτυχο τοπίο, όπως τουλάχιστο προκύπτει από την αναλυτική «έκφραση» του θέματος από τον Mάρκο Eυγενικό τον 15ο αιώνα, φαίνεται πως απορρέει από ένα εικονογραφικό πρότυπο, που εμφανίζεται διαμορφωμένο τον 13ο αιώνα και το οποίο εμπλουτίζεται την περίοδο των Παλαιολόγων με γραφικά επιμέρους στοιχεία (Martin 1951, σ. 217-225. Chatzidakis 1974 (2), σ. 189-192. Aχειμάστου - Ποταμιάνου 1991, σ. 41-45). Tα πλέον αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του τύπου απαντούν σε φορητές εικόνες του 15ου αιώνα της κρητικής σχολής, μέσω των οποίων το θέμα γνώρισε ιδιαίτερη διάδοση στη μνημειακή ζωγραφική κυρίως της κρητικής σχολής του 16ου αιώνα (Chatzidakis 1974 (2), σ. 191, πίν. KΔ'. Aχειμάστου - Ποταμιάνου, 1991 σ. 44-46).
Στον κύκλο αυτό των εικόνων της κρητικής σχολής ανήκει και η εικόνα της Mονής Iβήρων. Ωστόσο, σε σχέση με άλλες εικόνες του αυτού τύπου η εικόνα κατατάσσεται σ' ένα λιτότερο εικονογραφικό σχήμα, όπως είναι αυτό της εικόνας του Πατριαρχείου της Kωνσταντινουπόλεως (Σωτηρίου 1938, πίν. 21), από το οποίο απουσιάζουν τα γραφικά στοιχεία, της πανίδος και της βλάστησης, που απαντούν σε άλλες εικόνες, όπως ζαρκάδια, η λίμνη με τα πουλιά στο πρώτο επίπεδο, το ρυάκι που τρέχει από τους βράχους κ.ά. Aκόμη, αυτό που ξεχωρίζει την εικόνα της Mονής Iβήρων από τις άλλες εικόνες του αυτού θέματος είναι η παρουσία του τοπίου με το τειχισμένο πόλισμα, που αναπτύσσεται σε βάθος και εκφράζει διακριτικά μια δυτικότροπη αντίληψη προοπτικής του χώρου (βλ. και εικόνα στο Worcester, Martin 1951, εικ. 3).
Θά πρέπει επίσης να σημειώσω ότι η συνθετική σύλληψη, που είναι αραιή και όχι πυκνή, η διάρθρωση και η μορφή του βραχώδους τοπίου με τους μαλακούς λόφους, τους αρμονικά κυμαινόμενους χρωματικούς τόνους, που βρίσκονται πολύ κοντά σε παλαιολόγεια πρότυπα, έχουν το παράλληλό τους και πάλι στην εικόνα του Πατριαρχείου της Kωνσταντινουπόλεως.
Aπό τεχνική και τεχνοτροπική άποψη οι μορφές είναι ψηλές με μεστό πλάσιμο, ευαίσθητα περιγράμματα και πτυχολογία λιτή, που αναπτύσσεται σε οργανική σύνδεση με το σώμα. Tα πρόσωπα αποδίδονται με μαλακό ζωγραφικό πλάσιμο, με έντονες, περιορισμένες, φωτεινές κηλίδες. H χυμώδης αυτή τεχνική που έχει την αφετηρία σε παλαιολόγειες εικόνες των αρχών του 15ου αιώνα (Xατζηδάκης 1977, πίν. 8-9) χαρακτηρίζει επίσης την Kοίμηση του οσίου Eφραίμ του Πατριαρχείου της Kωνσταντινουπόλεως και του Bυζαντινού Mουσείου Aθηνών, έργα που χρονολογούνται στο πρώτο μισό και στα μέσα του 15ου αιώνα αντίστοιχα (Σωτηρίου 1938, σ. 32. Aχειμάστου - Ποταμιάνου 1991, σ. 54).
Γι' αυτό τον λόγο η εικόνα της Mονής Iβήρων, που εμφανίζει καλλιτεχνική συνάφεια με τρόπους της παλαιολόγειας ζωγραφικής του 15ου αιώνα, χωρίς τον ακαδημαϊσμό που εμφανίζεται σε όψιμα έργα του τέλους του 15ου αιώνα, έχουμε τη γνώμη ότι μπορεί να χρονολογηθεί στα μέσα του 15ου αιώνα.
Bιβλιογραφία: Chatzidakis 1974, σ. 189-192, πίν. KΓ'. 1.
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Ίσως κάποιοι θελήσουν να προσθέσουν πληροφορίες και για άλλους Γέροντες της Ορθοδοξίας.
*****Αζίζει να διαβαστεί η εμπειρία του φίλου poet που γνώρισε το Γέροντα Παΐσιο, και βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα.

![]()

macedon
Ευχαριστώ
quote:
Γνωρίζει κανείς κάποιον "χαρισματικό γέροντα" εν ζωή.
Ευχαριστώ
τι τον θες;
φιλικά ρωτάω...

ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Κοίτα να δείς αδελφέ, ακούγοντας και διαβάζοτας για τον Πάτερ Παΐσιο, Πάτερ Πορφύριο κ.τ.λ. και σκευτόμενος ότι τότε δεν τους ήξερα καν, σκεύτηκα ότι και τώρα θα υπάρχει κάποιος αντίστοιχος.
Τώρα γιατί να θέλω κάτι τέτοιο; Όλοι φαντάζομαι αν ήξεραν ότι ο Πάτερ Πορφύριος π.χ. ήταν εν ζωή θα θέλανε να τον συναντίσουν μήπως τους πεί κάτι ή ότι άλλο.
Εκτός αυτόυ μπορεί κάποια στιγμή να υπάρχει μεγάλη ανάγκη!
Τώρα να σου πω ότι τελικά γνώρισα χαρισματικούς, που σε άλλους λένε αποκαλύψεις και σε άλλους όχι. Σε μένα δεν υπήρξε κάτι που να με συγκλονίσει αλλά κάτι πήρα.
Τους χαρισματικούς που ξέρω είναι οι:
Πάτερ Ιωάννης στην Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος
Πάτερ Ευσέβιος στο Σιδηρόκαστρο Σερρών
Πάτερ Εφραίμ στην Αριζόνα της Αμερικής (Μοναστήρι Αγίου Αντωνίου)
Επειδή φεύγω για Κύπρο αν θέλει κανείς κάτι, να περιμένει λίγο και θα απαντήσω Δευτέρα
quote:
Επειδή φεύγω για Κύπρο αν θέλει κανείς κάτι, να περιμένει λίγο και θα απαντήσω Δευτέρα
αγαπητέ μητσάκο καλό ταξίδι και καλή επιστροφή...
quote:
...αν θέλει κανείς κάτι
αδελφέ μου εγώ θέλω κάτι.
θέλω να σου υποδείξω κάτι, όσο λίγος και μικρός κι ας είμαι.
"επικατάρατος είναι όποιος στηρίζει την πίστη του σε ανθρώπους..."
ο προσωπικός αγώνας του κάθε ενός έχει και την μισθαπόδοση του, ανάλογα πάντα με το πνευματικό του συμφέρον πάντα.
μπορεί λοιπόν να γνωρίζεις ανθρώπους που πραγματικά ο θεός τους προίκισε με κάποια χαρίσματα λόγο του αγώνα τους για την εφαρμογή του θελήματος Του ή ακόμα και λόγο της μεγάλης και ισχυρής πίστης τους, ή και γιατί έτσι γούσταρε...για λόγους που εμείς αλλά και καμιά φορά και οι ίδιοι δεν μπορούμε να καταλάβουμε.
παρόλα αυτά , να θυμάσαι ότι "ουδείς άσφαλτος " που είπε κάποτε και η Άντζελα.
δηλαδή την πίστη σου μην την στηρίξεις ποτέ σε άνθρωπο, ούτε μην περιμένει να σώσει τον μητσάκο άλλος άνθρωπος.
ακόμα και ο Παίσιος ο Πορφύριος και πολλοί μα πάρα πολλοί άλλοι κληρικοί και λαϊκοίπου και που "πέφτουν", διότι δεν είναι τίποτα παραπάνω απο άνθρωποι, στο πέσιμο τους όμως δεν πρέπει να σκανδαλιστούμε, διότι δεν πέφτει η Πίστη μας εκείνη την στιγμή, απλά και μόνο ο άνθρωπος.
άλλωστε είναι γραμμένο ότι όποιος στηρίζει την πίστη του σε άλλο άνθρωπο είναι ¨καταραμένος¨ .
για να μην την πάθουμε και εμείς καλό είναι να ακούμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε τους γέροντες ,αλλά να μην τους κάνουμε χωρίς να το θέλουμε θεούς.
αυτοί απλά είναι άξιοι της αποστολής τους....
το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναλάβουμε και εμείς την δικιά μας....
ευχαριστώ και sorry για το διδακτικό ύφος μου βγήκε χωρίς να το θέλω!

ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Ε, όποιο καράβι χάνεται στον απέραντο ωκεανό, τι κάνει; ψάχνει μπας και διακρίνει, κάπου στο βάθος, κάποιο Φάρο που θα το οδηγήσει με ασφάλεια προς την ξηρά.
Ο φάρος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εργαλείο, ένα "σκεύος εκλογής".

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Ετυχε να έχω γνωρίσει τον π. παίσιο και να είχα και συζητήσεις μποστά στο τζάκι του και όχι στην αυλή.
Ηταν άνθρωπος απλός που με την πίστη του κατάφερε πολλά. Είχε πίστη απλή στην εκκλησία.
Σήμερα έρχονται διάφοροι που δεν έχουν πίστη στην εκκλησία αλλά στον π. Παίσιο.!! Και αναθεματίζουν όσα ο Παίσιος πίστευε, εν ονόματι του Παισίου.
Σας παραθέτω τρεις φωτογραφίες από το Ναό της Προναίας (ή Θόλο) των Δελφών οι οποίες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες όσον αφορά αυτό που αποθανάτισαν. Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να τις μοιραστώ με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και δεν αρκούνται στην επιφάνεια και σε αυτό που τους σερβίρουν, αλλά ψάχνουν και εξερευνούν σκάβοντας λίγο (ή πολύ) βαθύτερα από την επιφάνεια.
Σε όσους φίλους και γνωστούς τις έχω δείξει τις βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, όμως δεν μπόρεσαν να δώσουν κάποια άλλη εξήγηση εκτός του ότι είμαι τυχερή που αποθανάτισα την ενέργεια που υπάρχει στο χώρο... Κι εγώ, επειδή δεν πιστεύω στην τύχη αλλά στις συμπτώσεις, αναρωτήθηκα: "Γιατί άραγε αποθανάτισα το συγκεκριμένο συμβάν δύο συνεχείς χρονιές? Τι θέλει να μου δείξει? Ότι υπάρχει ενέργεια στους Δελφούς? μα αυτό είναι γνωστό σε όλους πια! ..."
Δεν θα συνεχίσω με τους δικούς μου προβληματισμούς, θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα και τις δικές σας τυχόν εξηγήσεις.Αν πάλι κάποιος έχει βιώσει κάποιες "παράξενες" καταστάσεις στον χώρο των Δελφών θα παρακαλούσα να τις μοιραστεί μαζί μας. Ίσως μπορέσουμε να εξηγήσουμε και τις φωτογραφίες....
Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού οι φωτογραφίες:
1η φωτογραφία 5 Σεπτεμβρίου 2006 18:53

2η φωτογραφία 17 Σεπτεμβρίου 2007 18:41

3η φωτογραφία 17 Σεπτεμβρίου 2007 18:42 
Έχεις απόλυτο δίκιο! Τίποτα στη ζωή δε γίνεται τυχαία!
Ο λόγος που σου έδειξαν την ενέργεια αυτή, πιστεύω, ότι σύντομα θα σου αποκαλυφθεί! Ίσως να είσαι και σχετική με το χώρο...
Είναι πιθανό να έχεις υπάρξει ιέρεια εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, η ψυχή σου θα είναι φιλική και εναρμονισμένη με το περιβάλλον!
Έχεις κάποιες μνήμες από το χώρο; Το θεωρείς σύμπτωση που βρέθηκες τόσες φορές εκεί;

Φιλικά, http://starworld.myforumportal.com/

η karma
Οι φωτογραφίες είναι με την ίδια φωτογραφική μηχανή?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Κι εγώ το πιστεύω ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο!
Όσον αφορά ότι σύντομα θα μου αποκαλυφθεί, .... ήδη έχει περάσει ένας χρόνος από την πρώτη φωτογραφία! Το σύντομα λοιπόν είναι μάλλον σχετικό.
Τώρα το αν είμαι σχετική με το χώρο .... ή αν κάποτε είχα υπάρξει ιέρεια εκεί.... ότι και να σου πω ψέμματα θα είναι. Το ότι αισθάνομαι πολύ καλά όταν τριγυρίζω στο χώρο, ναι αυτό είναι αλήθεια.
Το ότι αισθάνομαι την ανάγκη να πηγαίνω στους Δελφούς τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι άλλο από το ότι με αγγίζει ο χώρος και αισθάνομαι ότι φορτώνουν οι μπαταρίες μου έστω κι αν μένω μόνο ένα βράδυ. Το ότι ο χώρος έχει μεγάλη ενέργεια αυτό είναι γνωστό. Θα έλεγα ότι είναι τόπος δύναμης.
Είναι πολύς ο κόσμος που πηγαίνει στους Δελφούς ακριβώς γι αυτό το λόγο. Αν πας μία φορά και μείνεις ένα βράδυ, θα το θεωρήσεις αυτονόητο ότι θα ξαναπεράσεις. (Τουλάχιστον αυτό ισχύει για μένα).
quote:
Έχεις κάποιες μνήμες από το χώρο; Το θεωρείς σύμπτωση που βρέθηκες τόσες φορές εκεί;
Δυστυχώς δεν έχω καμία μνήμη από το χώρο.
Το ότι βρίσκομαι εκεί τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, δεν το θεωρώ σύμπτωση, αλλά δική μου ανάγκη. Δεν βρέθηκα, πηγαίνω εκουσίως μία φορά τον χρόνο τουλάχιστον, τα τελευταία 5 χρόνια.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα να καταλάβεις κάτι, ευελπιστώ πως ναι.
Όμως αυτό που διερωτώμαι περισσότερο είναι αν έχει και κάποιος άλλος αποθανατίσει κάτι σχετικό. Έχεις ακούσει εσύ για κάτι παρόμοιο?
συμφωνώ ότι οι Δελφοί είναι τρομερά φορτισμένη περιοχή.
Ναι οι φωτογραφίες είναι με την ίδια φωτογραφική μηχανή.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Ας το αποδείξουμε περνώντας την φωτο από ένα φίλτρο

και μεγεθύνοντας

βλέπεις τους μαύρους κόκκους; Είναι τα "καμμένα" σημεία της φωτογραφίας, εκεί δηλαδή που ο αισθητήρας (ή το φίλμ) τυφλώθηκε.
Παραπάνω μιλώ για αισθητήρα κι όχι για φίλμ (αν κι εκεί ισχύουν τα ίδια) γιατί η φωτογραφία φαίνεται να έχει υποστεί επεξεργασία από photo editor, μιας κι έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία της μηχανής και η εικόνα έχει συμπιεστεί με τον αλγόριθμο της LEAD. Αν δεν είχαν αφαιρεθεί, θα μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε και τις ημερομηνίες. Ίδια ώρα, ίδια εποχή, άρα ίδιο σημείο δύσης. (Ο Ήλιος διατρέχει τις 360 μοίρες του κύκλου του σε 365 μέρες, άρα για 12 μέρες διαφορά ημερομηνιών έχουμε απόκλιση μόλις 11,8 μοίρες)
Ας μην βλέπουμε μυστήρια εκεί που ΔΕΝ υπάρχουν.

Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 18/10/2007 23:58:22
Παρόλη την επιθετικότητα, και τις γνώσεις γύρω από την φωτογραφία που υποτίθεται κατ' εσέ ότι θα πρέπει να έχει ό κάθε ένας, θα ήθελα να σου πω τα εξής:
1. Οι φωτογραφίες είναι από digital camera, δεν έχουν υποστεί επεξεργασία καμία εκτός από το ότι μόνο στην πρώτη χρησιμοποίησα το crop και την έκοψα μέχρι εκεί που απεικονίζονται οι κολώνες, (δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν ποιο άτομο απεικονίζεται στην φωτογραφία). Οι άλλες δύο δεν έχουν υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία! Και τις τρεις τις μετέφερα από την μνήμη της μηχανής στο pc.
2. Δεν σου φαίνεται περίεργο πως είναι δυνατόν μόνο οι συγκεκριμένες τρεις φωτογραφίες από τις εκατοντάδες που έχω τραβήξει να παρουσιάζουν αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως το ανέλυσες?
3. Δεν σου φαίνεται επίσης περίεργο πως το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως το ανέφερες παρουσιάστηκε σε μία περσινή φωτογραφία και μετά ξανά σε δύο φετινές?
4. Θα ήθελες να μου εξηγήσεις σε ποια ακριβώς κολώνα υποτίθεται ότι αντανακλάται το φως και η οποία αντανάκλαση είχε σαν αποτέλεσμα ο αισθητήρας της μηχανής να φθάσει στο κόρο μην μπορώντας να ανταποκριθεί????
Θα έλεγα μην προτρέχεις και ονομάζεις τρίχες κατσαρές κάτι που πιθανόν να ξεφεύγει από την σφαίρα της δικής σου καθημερινότητας.
Γράφεις μεταξύ άλλων ότι:
quote:
Παραπάνω μιλώ για αισθητήρα κι όχι για φίλμ (αν κι εκεί ισχύουν τα ίδια) γιατί η φωτογραφία φαίνεται να έχει υποστεί επεξεργασία από photo editor, μιας κι έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία της μηχανής και η εικόνα έχει συμπιεστεί με τον αλγόριθμο της LEAD. Αν δεν είχαν αφαιρεθεί, θα μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε και τις ημερομηνίες.
1. Σου εξήγησα παραπάνω ότι δεν έχουν υποστεί επεξεργασία!
2. Ο χρόνος που γράφω ότι τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες είναι ακριβέστατος μέχρι το δευτερόλεπτο! (σχετικά με την επιβεβαίωση που λες)
3. Οι φωτογραφίες έχουν κρατηθεί στην μνήμη της μηχανής (για τους καλόπιστους και μη, που προσπαθούν να λύσουν το συγκεκριμένο θέμα)
Θα σε συμβούλευα να μην είσαι τόσο απόλυτος! Κάνει κακό (βασικά σε σένα). Το γιατί κάνει κακό ε μια και τα γνωρίζεις όλα, θα το ξέρεις και αυτό! ![]()
Σ ευχαριστώ πάντως για την άποψή σου (έστω κι αν διαπνέεται από επιθετικότητα)
Υ/Γ Αν θυμάμαι καλά πρέπει να πήγα νηπιαγωγείο. ![]()
Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη.
Βέβαια όπως αναφέρω και πιο πάνω η μηχανή είναι digital άρα δεν χρησιμοποιώ φιλμ.
Παρ' όλο που η συγκεκριμένη camera βγάζει υπέροχες φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, έτσι κι αλλιώς το σκεφτόμουνα όταν ξαναπάω στους Δελφούς να τραβήξω φωτογραφίες με άλλη camera ή και να στήσω βίντεο-κάμερα.
Σε πληροφορώ βέβαια ότι έχω ρωτήσει φωτογράφο (και όχι ερασιτέχνη) και δεν μπόρεσε να δώσει τέτοια απλή εξήγηση (ότι μου λείπει ας πούμε το πρασινάκι...).
Σε ευχαριστώ πάντως

Mονή Iβήρων