ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Younani25 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
YounaniΝέο Μέλος
23/11/2004, 17:45:41
Ως Ελλην της ξενιτιας, εχω μονο να παραθεσω την αποδοχη που εχουμε στο πολιτισμενο μερος του κοσμου, δηλαδη στην ανατολη.Ακουνε Γιουνανι και κανουν πεντε τουμπες μπρος και δεκα πισω!!!!

DUM VIVIMUS VIVAMUS

mysticΜέλος
24/11/2004, 13:58:05
quote:
Ως Ελλην της ξενιτιας, εχω μονο να παραθεσω την αποδοχη που εχουμε στο πολιτισμενο μερος του κοσμου, δηλαδη στην ανατολη.Ακουνε Γιουνανι και κανουν πεντε τουμπες μπρος και δεκα πισω!!!!

Γεια σας,
φίλε Younani, δεν διαφωνώ ότι σαν λαός έχουμε αποδοχή. Το θέμα είναι που οφείλεται αυτή η υποδοχή. Στην πλούσια ιστορία μας ή στην τωρινή νοοτροπία μας.
Κάποιος που δεν έχει καθημερινή επαφή με Έλληνες ώστε να έχει διαμορφώσει άποψη για τον χαρακτήρα του Έλληνα τον προσελκύει αυτή η ωραία μάσκα του φιλόξενου και καλού.
Δεν λέω βέβαια ότι όλοι οι Έλληνες είναι κακοί όπως προείπα υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις όπως άλλωστε σε κάθε λαό, απλά υπάρχουν πολλοί Έλληνες φιλοτομαριστές.
Γιουνανι σημαίνει Έλληνας;;;

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
KrisnnaΜέλος
24/11/2004, 17:32:45
Nα χαρακτηρίσουμε τον Σύγχρονο Έλληνα;;;
Εναν Λαό μετριότατο , & υποτιμημένο συγκριτικά με άλλους εξελιγμένους Λαούς!
Πάντως δέν πρέπει όπως έχω ξαναπεί να πιπιλίζουμε την καραμέλα των Ενδόξων Προγόνων μας ... & να κοιτάξουμε λίγο να βελτιώσουμε τον Εαυτό μας και τα ελαττώματα μας!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

YounaniΝέο Μέλος
24/11/2004, 19:04:43

Γεια σας,
φίλε Younani, δεν διαφωνώ ότι σαν λαός έχουμε αποδοχή. Το θέμα είναι που οφείλεται αυτή η υποδοχή. Στην πλούσια ιστορία μας ή στην τωρινή νοοτροπία μας.
Φιλε (η?)Καταλαβαινεις οτι ο μεσος αραβας,ινδος, κινεζος,δεν εχει και πολυ σχεση με την πλουσια ιστορια μας, οπως αλλωστε και ο μεσος αμερικανος, αγγλος, γερμανος.Τους βλεπει ομως καθημερινα, σαν τουριστες,στελεχη επιχειρησεων ακομα κι απ' την τηλεοραση πια και βγαζει τα συμπερασματα του.Εχει τυχει, σε συνεργειο αυτοκινητων, να με περασουν για αγγλο,και αντιμετωπισα παγωμενη ατμοσφαιρα (για βια ουτε συζητηση)οταν με την κουβεντα τους εξηγησα οτι ειμαι Ελληνας (Γιουνανι)αλλαξανε τα παντα σαν να τους ειχα γυρισει το κουμπι.Το αναφερω αυτο, γιατι ηταν απο τις πρωτες σχετικες εμπειριες μου και μου ειχε κανει εντυπωση.
Κάποιος που δεν έχει καθημερινή επαφή με Έλληνες ώστε να έχει διαμορφώσει άποψη για τον χαρακτήρα του Έλληνα τον προσελκύει αυτή η ωραία μάσκα του φιλόξενου και καλού.
Αυτο παλι δεν το καταλαβαινω τι σημαινει μασκα φιλοξενου και καλου? Αν δεν εχεις φιλοξενη διαθεση απεναντι σε καποιον, ποιος σε αναγκαζει να φορεσεις μασκα? Την φιλοξενια η την εχεις η δεν την εχεις,δεν υπαρχει σχετικη μασκα!!!Ουτε και μασκα καλου υπαρχει.
Δεν λέω βέβαια ότι όλοι οι Έλληνες είναι κακοί όπως προείπα υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις όπως άλλωστε σε κάθε λαό, απλά υπάρχουν πολλοί Έλληνες φιλοτομαριστές.
Το να εισαι φιλοτομαριστης δεν σημαινει οτι εισαι κακος.Οπως και να το βαφτιζουμε ολοι κυταζουμε το τομαρι μας.Αυτο μας κανει κακους?
Τι σημαινει δεν ειναι ολοι οι Ελληνες κακοι?Και ποιοι ειναι οι καλοι?
ΥΓ δεν ξερω ακριβως πως δουλευουν οι παραπομπες, αλλα το παλευω.Ισως θα ηταν καλο να μπουν καπου οδηγιες η αν υπαρχουν να ξερουμε που!

DUM VIVIMUS VIVAMUS

mysticΜέλος
25/11/2004, 11:52:59
Αγαπητέ Younani,

είμαι φίλη. Οι απόψεις μου για τους Έλληνες έχουν βγει μέσα από προσωπικά βιώματα και καθημερινή συναναστροφή(λόγω εργασίας) με πάρα πολύ κόσμο.

Θα ήθελα να μου πεις πόσα χρόνια έχεις ζήσει στην Ελλάδα και πόσα στην Αφρική. Αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις απόψεις σου. Δεν σου δίνω άδικο που δικαιολογείς τους Έλληνες γιατί είσαι στην ξενιτιά και ξέρω πολύ καλά πόσο σου λείπει η πατρίδα και οι ομοεθνείς σου, εγώ ταξίδι πάω στο εξωτερικό και ανυπομονώ να έρθω πίσω, να βρεθώ με τους δικούς μου ανθρώπους που έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής με εμένα.

Είμαστε λαός που ξέρουμε πάνω από όλα να γλεντάμε και να το ρίχνουμε έξω κάτι που δεν θα το δεις αλλού μόνο στους Ισπανούς. Δεν κοιμόμαστε από τις 9 το βράδυ αλλά στις 9 το πρωί πάμε με μάτια πρησμένα στη δουλειά από το ξενύχτι, δεν πίνουμε τον καφέ στα όρθια αλλά καθόμαστε με τις ώρες στην καφετέρια. Καλά όλα αυτά. Μετά όμως τι;

Είμαστε συνειδητοποιημένος λαός; Σκεπτόμαστε τις συνέπειες των πράξεών μας; Χτίζουμε σπίτια πάνω σε ποτάμια και κλαιγόμαστε όταν βρέχει και κολυμπάμε μέσα, πληρώνουμε για να πάρουμε δίπλωμα οδήγησης και σκοτονώμαστε καθημερινά. Χρωστάμε δάνεια και κάθε μέρα τρώμε τα λεφτά στην διασκέδαση. Όσο για την κυβέρνησή μας, μας οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό. Σκοτώνονται τα παιδιά μας γιατί δεν έχουμε δρόμους, δεν έχουμε υποδομή. Ποιος φταίει για όλα αυτά.

Φταίει ο μέσος Έλληνας που κάθεται στο γραφείο του και ξύνεται όλη μέρα. Προσωπικά έχω πάει για ζήτημα κακού δρόμου σε τροχαία, δήμο κτλ και με έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια. Έχουν περάσει 6 χρόνια και συνεχίζουν να με γράφουν. Από τότε έχουν γίνει αμέτρητα ατυχήματα μπροστά στα μάτια μου.

Ο Έλληνας φίλε μου είναι νοθρός, καλοπερασάκιας, ζαμανφουτίστας και πέρα βρέχει. Στο εξωτερικό όταν περνάς απέναντι ως πεζός(άσχετα με το φανάρι) και σε κεντρική λεωφόρο να είσαι θα σταματήσουν όλοι να περάσεις, εδώ και πράσινο να έχεις ή θα τρέξουν να προλάβουν να περάσουν πρώτοι ή θα σταθούν στην διάβαση και άντε κόψε το λαιμό σου και πέρνα απέναντι. Οδική συμπεριφορά άθλια. Μήπως είναι θέμα παιδείας;

Σίγουρα θα πιάνεις ελληνικά δορυφορικά κανάλια, βλέπεις καθόλου ειδήσεις; Ο ένας πάει να βγάλει το μάτι του άλλου. Το ρητό του Έλληνα είναι ο θάνατός σου η ζωή μου.

Βέβαια όλα αυτά είναι κακά για μια ευρωπαική χώρα, αν ζούσαμε σε μια τριτοκοσμική θα ήμαστε ευχαριστημένοι.

quote:
Καταλαβαινεις οτι ο μεσος αραβας,ινδος, κινεζος,δεν εχει και πολυ σχεση με την πλουσια ιστορια μας, οπως αλλωστε και ο μεσος αμερικανος, αγγλος, γερμανος.

Αυτό φίλε μου δεν συμβαίνει. Ξέρει πολύ καλύτερα ένα αμερικανάκι την ιστορία μας παρά ένα ελληνάκι. Πάνε παιδιά λυκείου στην παρέλαση 28η Οκτωβρίου και δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε. Τι μου λες τώρα. Ρώτα έναν γερμανό για ελληνική ιστορία. Ξέρει τα πάντα. Η ιστορία που διδάσκονται στο εξωτερικό είναι πιο ακριβής από αυτή που θέλουν να μαθαίνουν τα παιδιά μας εδώ. Στην αμερική μαθαίνουν αρχαία ελληνικά και ελληνική μυθολογία από μικρά. Ρώτα για Ιλιάδα και Οδύσσεια εδώ, την τύφλα τους δεν ξέρουν, θα σου πουν ότι ο Όμηρος ήταν πιλότος. Δεν φταίνε τα παιδιά μας, φταίει το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα που έχει η χώρα μας. Φταίνε οι καθηγητές που λένε ''αν δεν τα καταλάβατε έχω φροντηστήριο στην γωνία''.

quote:
Εχει τυχει, σε συνεργειο αυτοκινητων, να με περασουν για αγγλο,και αντιμετωπισα παγωμενη ατμοσφαιρα (για βια ουτε συζητηση)οταν με την κουβεντα τους εξηγησα οτι ειμαι Ελληνας (Γιουνανι)αλλαξανε τα παντα σαν να τους ειχα γυρισει το κουμπι.Το αναφερω αυτο, γιατι ηταν απο τις πρωτες σχετικες εμπειριες μου και μου ειχε κανει εντυπωση.

Αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά επειδή ήδη γράφω πολλά θα στο πω απλά. Πόσοι έλληνες μετανάστες είναι στην Αφρική και πόσοι στην Αγγλία. Η Αλεξάνδρεια ήταν το κέντρο του Ελληνικού πολιτισμού, έχει το Πατριαρχείο, ο μεγάλος μας ποιητής Καβάφης έζησε εκεί και έχει το σπίτι του. Στον δρόμο συναντάς παντού Έλληνες,υπάρχουν πολλές ελληνικές οικογένειες, έχουν ελληνικά σχολεία. Οι εμπορικές συναλλαγές που έχουμε είναι πολύ καλές.

quote:
Αυτο παλι δεν το καταλαβαινω τι σημαινει μασκα φιλοξενου και καλου? Αν δεν εχεις φιλοξενη διαθεση απεναντι σε καποιον, ποιος σε αναγκαζει να φορεσεις μασκα? Την φιλοξενια η την εχεις η δεν την εχεις,δεν υπαρχει σχετικη μασκα!!!Ουτε και μασκα καλου υπαρχει.

Πήγαινε σε ένα κοσμοπολίτικο νησί το καλοκαίρι και θα τις δεις τις μάσκες. Θα σε ξεπαραδιάσουν με το χαμόγελο.

quote:
Το να εισαι φιλοτομαριστης δεν σημαινει οτι εισαι κακος.Οπως και να το βαφτιζουμε ολοι κυταζουμε το τομαρι μας.Αυτο μας κανει κακους?

Ναι όλοι το κοιτάμε, δεν γίνεται διαφορετικά, πρέπει να επιβιώσουμε. Όταν όμως για το δικό μας τομάρι γδέρνουμε του άλλου τότε ναι είναι κακό.

quote:
Τι σημαινει δεν ειναι ολοι οι Ελληνες κακοι?Και ποιοι ειναι οι καλοι?

Καλοί είναι οι συνειδητοποιημένοι Έλληνες, αυτοί που δεν είναι ρατιστές, αυτοί που πάνε μπροστά, αυτοί που κοπιάζουν κάθε μέρα για να αλλάξουν τις απόψεις και την συμπεριφορά των 'κολλημένων', αυτοί που προσπαθούν να τους ξυπνήσουν και να επιδιώξουν την αλλαγή. Με λίγα λόγια οι πολιτισμένοι αυτοί Έλληνες που δεν αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας και του πολιτισμού, που θέλουν να αναβιώσει το ελληνικό πνεύμα παγκόσμια.

Τέλος φίλε μου δεν απαιτώ σε κανένα να συμφωνήσει μαζί μου, αλλά επειδή αγαπώ την χώρα μου και ζώ σε αυτή καθημερινά την εξαθλίωση των ανθρωπίνων σχέσεων επέτρεψέ μου τουλάχιστον να είμαι ρεαλίστρια.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
KrisnnaΜέλος
25/11/2004, 16:38:40
quote:
Ο σύγχρονος νεοέλληνας είναι ανιστόρητος και αφελής…

Συμφωνώ Egelade!
quote:
Μα είναι και ψυχάρα! Και στα δύσκολα πάντα δείχνει τίνος απόγονος είναι..!

Και πάλι Συμφωνώ αλλά Δυστυχώς συμβαίνει πολύ σπάνια!

quote:

Mήπως Γιουνάν οι Λαοί της Ανατολής μας συμπαθούν τόσο πολύ γιατί έχουν κάποιους κοινούς δρόμους με μάς
Δηλαδή λαμπρούς Πολιτισμούς στην Αρχαιότητα και τώρα είναι μπάζα

quote:

Ναι όλοι το κοιτάμε, δεν γίνεται διαφορετικά, πρέπει να επιβιώσουμε. Όταν όμως για το δικό μας τομάρι γδέρνουμε του άλλου τότε ναι είναι κακό.

Συμφωνώ Mystic!

25/11/2004, 17:30:26
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ MYSTIC Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ

YounaniΝέο Μέλος
25/11/2004, 18:25:15
Αγαπητη mystic Χαιρετω σε.
Επιδη οπως ειπα δεν τα καταφερνω στις παραπομπες, θα σου απαντησω με τον τροπο που μπορω και συγγνωμη αν θα ειναι ο λογος μου μακροσκελης, αλλα μου βαζεις πολλα!
Κατ'αρην δεν διακατεχομαι, ακομα, απο το συνδρομο της ξενιτιας,40 χρονια εν Ελλαδι και 6 εξω δεν φτανουν για να αμβλυνουν την κριση και τις εντυπωσεις.
Το πως γλενταμε δεν ειναι κριτιριο για τιποτε κι ακομα λιγοτερο για μενα που ουτε οινοπνευματοδη πινω ουτε καφε (παιδι για σωγαμπρος ε?)Αλλα εστω κι ετσι μην ξεχνας οτι εχουμε (εχετε)εναν απο τους υψηλοτερους δεικτες παραγωγικοτητας στην Ε.Ε.Το ηξερες αυτο?
Δεν αντιλεγω στο οτι εχουμε πολλα στραβα,αν και νομιζω οτι τα παραλες:Η κυβερνηση μας οδηγει στον γκρεμο και σκοτωνονται τα παιδια μας.Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι μονο αυτα.Αυτα εχεις διαλεξει να βλεπεις.Μην κρινεις τους βαρβαρους της δυσης απο το τι κανουν στις χωρες τους,(Εχεις δει τους γερμανους πως καθονται σουζα στους μπατσους τους?)αλλα το κανουν οταν ειναι εκει.Εχεις δει αγγλογαλλογερμανους που πετανε τα σκουπιδια τους οπου βρουνε?(οσοι το κανουν,για να ειμαστε δικαιοι)Και που να τους δεις εδω,που τους ξυπναει ολο το αποικιοκρατικο τους.Δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι,παντου, που γνωριζουν ιστορια.Αναφερθηκα ομως σε μεσο ανθρωπο,οτι κι αν σημαινει αυτο,ρωτα εναν γαλλο φορτηγατζη,εναν ελβετο ρολογα,εναν αμερικανο ταξιτζη κι αν ξερει που πεφτει η Ελλαδα στον χαρτη γραψε μου.Για να μη πω ποσοι απ' αυτους μπορουν να βρουν την ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ χωρα στον χαρτη.
Για τα περι Ελληνικου πολιτισμου στην Αιγυπτο, λυπαμαι αλλα πλανασαι πλανην οικτραν.Αυτα ηταν μια φορα κι εναν καιρο.Τωρα υπαρχουν 6-7000 Ελληνες κυριως στο Καιρο,τα δε σχολεια εχουν ως επι το πλειστον (περιπου 2/3)παιδια μεικτων οικογενειων.Στον δρομο δεν εχω συναντησει ποτε Ελληνα.Δηλαδη τα οσα λες δεν εχουν να κανουν με την αποδοχη που εχουμε.
Το τι κανουν στα κοσμοπολιτικα νησια δεν εχει να κανει με κακια.Την δουλεια τους κανουν και μαζι μεγαλη βλακεια,γιατι οταν μ' αυτα εξαφανιστουν οι τουριστες θα τρεχουν στο κρατος για λυσεις.Αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα.
Κοντολογις θελω να σου πω οτι ο ρατσισμος εχει πολλα ποδαρια.Οπως αυτος που του φταιει ο αλβανος επιδη ειναι αλβανος, χωρις να σκεφτεται οτι κανει τις δουλειες που δεν θα εκανε ο ιδιος (Για πες σε εναν ελληναρα να παει να μαζεψει πατατες, να δεις που θα παει η αγαπη του για τα αγια χωματα της Ελλαδας)ετσι κι εσενα σου φταιει ο Ελληνας για καποια νεφελωδη πραγματα που λεγονται,φιλοτομαρισμος,κακια(?) πιθανως και ωχαδερφισμος.
Επιδη καταλαβαινω οτι διακατεχεσαι απο ενα, αν μου επιτρεπεις,σωτηριολογικο συνδρομο, εχω να σου πω:Κανε το καθηκον σου,οπως εσυ το αντιλαμβανεσαι και τα πραγματα θα γινουν οπως πρεπει.
Η κριτικη ειναι ευκολη, αλλα στειρα.

DUM VIVIMUS VIVAMUS

mysticΜέλος
26/11/2004, 10:48:56
Καλημέρα σε όλους,
Αγαπητέ Younani,
με εχεις παρεξηγήσει. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πω ότι ο λαός μας είναι κακός. Αυτό που θέλω να τομίσω είναι η αφέλεια που διακατέχει την πλειοψηφία του. Πάνω απ'όλα είμαι Ελληνίδα και είμαι περήφανη για αυτό απλά επειδή βλέπω μια διάβρωση και θέλω να συνεχίσω να είμαι περήφανη για τους σωστούς λόγους. Θέλω να είμαι περήφανη για τον σύγχρονο Έλληνα και όχι τον αρχαίο.
Αυτά που είπα για τον αποικιακό Ελληνισμό αφορούν την Αλεξάνδρεια. Έτσι τουλάχιστον έχω πληροφορίες από φίλη μου που έχει επισκεφτεί το μέρος.

quote:
Κοντολογις θελω να σου πω οτι ο ρατσισμος εχει πολλα ποδαρια.Οπως αυτος που του φταιει ο αλβανος επιδη ειναι αλβανος, χωρις να σκεφτεται οτι κανει τις δουλειες που δεν θα εκανε ο ιδιος (Για πες σε εναν ελληναρα να παει να μαζεψει πατατες, να δεις που θα παει η αγαπη του για τα αγια χωματα της Ελλαδας)ετσι κι εσενα σου φταιει ο Ελληνας για καποια νεφελωδη πραγματα που λεγονται,φιλοτομαρισμος,κακια(?) πιθανως και ωχαδερφισμος.
Επιδη καταλαβαινω οτι διακατεχεσαι απο ενα, αν μου επιτρεπεις,σωτηριολογικο συνδρομο, εχω να σου πω:Κανε το καθηκον σου,οπως εσυ το αντιλαμβανεσαι και τα πραγματα θα γινουν οπως πρεπει.

Όσο για αυτή σου την παράγραφο, που λίγο πολύ με χαρακτηρίζει ως ρατσίστρια για τον ίδιο μου τον λαό ή καλύτερα ανθέλληνα (πράγμα που με προσβάλλει πολύ), θα ήθελα να σου πω ότι αν ήμουν αυτό που αφήνεις να εννοηθεί θα αδιαφορούσα για αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και θα περνούσα μια χαρά στον κόσμο τον δικό μου. Επειδή όμως αυτά που αγαπάς κοιτάς να τα διαφυλάτεις λίγη αυτογνωσία και αυτοκριτική δεν βλάπτει.
Όσο για το καθήκον που αναφέρεις δεν είναι μόνο δικό μου αλλά και του καθένα ακόμα και εσένα που είσαι εκεί που είσαι. Όταν μαθαίνεις ότι τα Σκόπια ονομάστηκαν Μακεδονία ποιο είναι το δικό σου καθήκον και του κάθε Έλληνα; Θα το αφήσεις έτσι να περάσει; Θα κάτσεις στον καναπέ να βλέπεις Fame Story; Αν ήσουν εδώ αυτό θα έκανες; Γιατί οι περισσότεροι εδώ έτσι κάνουν.

mysticΜέλος
26/11/2004, 10:49:34
Καλημέρα σε όλους,
Αγαπητέ Younani,
με εχεις παρεξηγήσει. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πω ότι ο λαός μας είναι κακός. Αυτό που θέλω να τομίσω είναι η αφέλεια που διακατέχει την πλειοψηφία του. Πάνω απ'όλα είμαι Ελληνίδα και είμαι περήφανη για αυτό απλά επειδή βλέπω μια διάβρωση και θέλω να συνεχίσω να είμαι περήφανη για τους σωστούς λόγους. Θέλω να είμαι περήφανη για τον σύγχρονο Έλληνα και όχι τον αρχαίο.
Αυτά που είπα για τον αποικιακό Ελληνισμό αφορούν την Αλεξάνδρεια. Έτσι τουλάχιστον έχω πληροφορίες από φίλη μου που έχει επισκεφτεί το μέρος.

quote:

Όσο για αυτή σου την παράγραφο, που λίγο πολύ με χαρακτηρίζει ως ρατσίστρια για τον ίδιο μου τον λαό ή καλύτερα ανθέλληνα (πράγμα που με προσβάλλει πολύ), θα ήθελα να σου πω ότι αν ήμουν αυτό που αφήνεις να εννοηθεί θα αδιαφορούσα για αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και θα περνούσα μια χαρά στον κόσμο τον δικό μου. Επειδή όμως αυτά που αγαπάς κοιτάς να τα διαφυλάτεις λίγη αυτογνωσία και αυτοκριτική δεν βλάπτει.
Όσο για το καθήκον που αναφέρεις δεν είναι μόνο δικό μου αλλά και του καθένα ακόμα και εσένα που είσαι εκεί που είσαι. Όταν μαθαίνεις ότι τα Σκόπια ονομάστηκαν Μακεδονία ποιο είναι το δικό σου καθήκον και του κάθε Έλληνα; Θα το αφήσεις έτσι να περάσει; Θα κάτσεις στον καναπέ να βλέπεις Fame Story; Αν ήσουν εδώ αυτό θα έκανες; Γιατί οι περισσότεροι εδώ έτσι κάνουν.

KrisnnaΜέλος
26/11/2004, 11:27:56
Παρατηρώ οτι με διαφορετικά κριτήρια χαρακτηρίζεται ο Έλληνας απο τον Έλληνα που ζεί στο Εξωτερικό, και με διαφορετικά & σαφώς Αρνητικότερα χαρακτηρίζεται ο Έλληνας απο τον Έλληνα που ζεί μέσα στην Ελλάδα.
Γιατί ο Έλληνας που ζεί στην Ελλάδα βλέπει εξώφθαλμα και μπροστά του τα τεράστια αγιάτρευτα ελαττώματα!
Οπωσδήποτε ο Έλληνας Σήμερα μόνος του κόβει το κεφάλι του με την ψήφο του, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σάν τρόπος αντίδρασης στο Σημερινό Αρνητικό Σύστημα ... το 85% του ποσοστού Αθροίσματος των 2 μεγάλων Κομμάτων τα λέει Όλα!
Βλέποντας τους δείκτες εκμετάλλευσης ιδιαίτερα στον Ιδιωτικό τομέα οι πολλές ώρες εργασίας, οι ελάχιστες αμοιβές, ο απειροελάχιστος Ελεύθερος χρόνος βρίσκονται στο Αρνητικότερο Σημείο στην Ελλάδα τουλάχιστον απο όλες τις χώρες της Ευρώπης
Κατά τα άλλα άν δέν έχεις ζήσει πολλά χρόνια σε Ευρωπαικές χώρες δέν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά στην συμπεριφορά & νοοτροπία ... οι φήμες όμως είναι οι Έλληνες είναι μέν πολύ λιγότερο ρατσιστές στους ξένους αλλά είναι πολύ χειρότεροι στην μεταξύ τους συμπεριφορά και νοοτροπία.
Κατα τα άλλα η Μystic νομίζω είπε πολύ σωστά πράγματα!

YounaniΝέο Μέλος
26/11/2004, 21:40:21
Αγαπητη Mystic Salam aleikoum
Κατ' αρχην να λυσουμε τις παρεξηγησεις.Δεν αφηνω υπονοουμενα για τις πεποιθησεις σου, αλλα κι εσυ να κυταξεις τα γραφομενα μου καλυτερα για να δεις οτι δεν εκανα καμμια ανφορα στους αρχαιους.Μιλαω μονο για το σημερα.Αυτο το αφελεις με μπερδεψε λιγο γιατι ειναι κατι απολυτως θετικο, μαλλον θα σου ξεφυγε.
Σουδα: Αφελης, επι του υγιης και ολοκληρος η μεγας και ανεπικωλυτος.

Ησυχιος: Αφελης, καθαρος, ολοκληρος, ο μητε πλεοναζων μητε δεωντι του σωματος.

Αρα απ' αυτα και μονον μπορεις να εισαι υπερηφανη για τους Ελληνες και να επιδιωξεις να γινεις κι εσυ αφελης!
Διορθωση: Δεν υπαρχει αποικιακος Ελληνισμος, αλλα Ελληνισμος της διασπορας.Κι αν το ατομο που σου εδωσε τις πληροφοριες ειναι ανω των 70 καλως σου τα ειπε.Καποτε ηταν ετσι, τωρα δυστυχως δεν ειναι.
Απο 'κει και περα το να κανεις συγκρισεις με τις "πολιτισμενες" χωρες της δυσης εναι ατυχες και δεν οδηγει πουθενα.

Αυτο που ονομαζουμε δυτικος πολιτισμος ειναι καρκινωμα στο προσωπο της γης.
ARNOLD TOYNBEE
Νομιζα οτι ειχε ξεπεραστει αυτη η μιζερη νοοτροπια στη Ελλαδα (Μην το παρεις προσωπικα παλι)
Το να βλεπεις μονο ελατωματα στους Ελληνες ΟΚ δεν ειναι ρατσισμος.Πες μου ομως τι ειναι!
Ποιοι ειναι οι σωστοι λογοι για τους οποιους πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι και ποιοι οι λαθος?
Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν, στην Ελλαδα, πραγματα που με στεναχωρουν και με θυμωνουν, αλλα δεν πεφτω και στη παγιδα του ...οι ευροπαιοι τουτο οι ευροπαιοι τ'αλλο.
Θα μπορουσα να κανω συγκρισεις με την Αιγυπτο και τοτε η Ελλαδα θα εβγαινε, σε πολλα ενας περιφημος τοπος, αλλα δεν θα το κανω κι αυτο αδιεξοδο θα ηταν.
Οταν λεω κανε το καθηκον σου εννοω τα μικρα καθημερηνα πραγματα πρωτα πχ μην πετας τα σκουπιδια σου οπου βρεις (παραδειγμα ειναι,μην αρπαχτεις, δεν λεω οτι το κανεις)Να σκυλοβριζεις οσους βλεπεις να το κανουν.Τετοια πραγματα.Απο τα μικρα ξεκιναμε και φτανουμε στα μεγαλα.
Το Μακαδονικο ειναι ψευδοπροβλημα. Αλλου ειναι το κολπο, αλλα αυτο δεν ειναι του παροντος.

DUM VIVIMUS VIVAMUS

mysticΜέλος
27/11/2004, 15:05:26
Αγαπητέ Younani καλήσπέρα,
επειδή έγραψα πριν λίγο αναλυτικά ότι με ρωτούσες αλλά κάτι πάτησα και τα έχασα θα σου απαντήσω σύντομα.
quote:
Κατ' αρχην να λυσουμε τις παρεξηγησεις.Δεν αφηνω υπονοουμενα για τις πεποιθησεις σου, αλλα κι εσυ να κυταξεις τα γραφομενα μου καλυτερα για να δεις οτι δεν εκανα καμμια ανφορα στους αρχαιους.Μιλαω μονο για το σημερα.Αυτο το αφελεις με μπερδεψε λιγο γιατι ειναι κατι απολυτως θετικο, μαλλον θα σου ξεφυγε.
Σουδα: Αφελης, επι του υγιης και ολοκληρος η μεγας και ανεπικωλυτος.

Ησυχιος: Αφελης, καθαρος, ολοκληρος, ο μητε πλεοναζων μητε δεωντι του σωματος.

Τα γραφόμενά σου τα διαβάζω πολύ καλά, εσύ μάλλον δεν διαβάζεις τα δικά μου γιατί δεν αναφέρθηκα στα δικά σου γραφόμενα για τους αρχαίους. Όσο για τον ορισμό της λέξης αφελής άνοιξε ένα λεξικό βασικών εννοιών και όρων και θα καταλάβεις που το πάω.

quote:
Αρα απ' αυτα και μονον μπορεις να εισαι υπερηφανη για τους Ελληνες και να επιδιωξεις να γινεις κι εσυ αφελης

Άσε τους άλλους στο κοπάδι με τα πρόβατα και εμένα να κάνω τον τσοπάνη

quote:
Το να βλεπεις μονο ελατωματα στους Ελληνες ΟΚ δεν ειναι ρατσισμος.Πες μου ομως τι ειναι!

Να μην επαναλαμβανόμαστε... Αυτογνωσία!
Η αυτογνωσία είναι η αρχή της αυτοκριτικής και τα δυο μαζί συντελούν στην καλυτέρευση της ζωής αλλά και του ατόμου.

quote:
Ποιοι ειναι οι σωστοι λογοι για τους οποιους πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι και ποιοι οι λαθος?

Επαναλαμβανόμαστε...

quote:
Οταν λεω κανε το καθηκον σου εννοω τα μικρα καθημερηνα πραγματα πρωτα πχ μην πετας τα σκουπιδια σου οπου βρεις (παραδειγμα ειναι,μην αρπαχτεις, δεν λεω οτι το κανεις)Να σκυλοβριζεις οσους βλεπεις να το κανουν.Τετοια πραγματα.Απο τα μικρα ξεκιναμε και φτανουμε στα μεγαλα.

Συμφωνώ... εν μέρη... εκτός από το βρισίδι. Τους αφελής τους αντιμετωπίζεις με τον ευγενή λόγο.

quote:
Το Μακαδονικο ειναι ψευδοπροβλημα. Αλλου ειναι το κολπο, αλλα αυτο δεν ειναι του παροντος

Ε! Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Άντε δώστους και την Θεσσαλονίκη και τα νησιά μας και όλα. Είμαστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΑΞΙΟΙ να υπερασπιστουμε την ίδια μας την γη. Τι λέμε τώρα. ΨΕΥΔΟΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;Και ποιο είναι το σοβαρό για σένα; Οι Αμερικάνοι σε site κυβερνητικό διαφημίζουν την Μακεδονία ως Σκόπια και τα εδαφη της Σκοπιανά! Τον Μ.Αλέξανδρο τον λανσάρουν Σκοπιανό και διαστρεβλώνουν όλη την ιστορία μας!
Άντε λίγο ακόμα και θα πάρουν και μπόνους την Θεσσαλονίκη, σαν τις πίτσες πάει δώρο. Για αυτό το λόγο χαρακτηρίζω τον σύγχρονο Έλληνα αφελή.
Μπες σε σχετικό topic για την Μακεδονία και θα δεις αν είναι ΨΕΥΔΟΠΡΟΒΛΗΜΑ!
Μάλλον δεν έχεις σωστή πληροφόρηση εκεί που είσαι, έλα μια βόλτα από την πατρίδα...

YounaniΝέο Μέλος
27/11/2004, 16:03:52
Αυτογνωσια το να βλεπεις μονο ελατωματα στους ΑΛΛΟΥΣ????
Οταν, με το καλο, ερθω κατα την πατριδα θα σου φερω ενα καλο λεξικο!!!
Το γνωθι σαυτον, θα επρεπε να το γραφουν στα τηλεσκοπια ε???

DUM VIVIMUS VIVAMUS

27/11/2004, 17:37:06
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η MYSTIC ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΑΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ Ο YOUNANI ΑΠΛΩΣ ΤΑ
ΤΟΝΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΙΠΝΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΑΘΗ
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΑΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

YounaniΝέο Μέλος
27/11/2004, 21:36:32
Ειναι υπεροπτικο το τα λεει καποιος "θελω να διορθωσω τα ελατωματα των αλλων".
Και ειπαμε ΟΧΙ δεν μας αποδεχονται για την δοξα των προγονων μας,αλλα γι αυτο που ειμαστε τωρα. Ζω ΕΔΩ και βλεπω.
Εχω ταξιδεψει και μεινει και σε ευρωπαικες χωρες και ξερω την διαφορα

DUM VIVIMUS VIVAMUS

mysticΜέλος
29/11/2004, 11:18:39
Καλήμερα,
φίλε open mind με έχεις πιάσει, φίλε younani δεν θέλεις να με καταλάβεις.
Επειδή ΖΕΙΣ ΕΚΕΙ για αυτό έχεις αυτές τις απόψεις και επειδή και εγώ έχω ταξιδέψει αρκετά για αυτό τα λέω αυτά που λέω και πίστεψέ με ξέρω τι λέω.
Είμαστε απλά δύο άνθρωποι που έχουμε διαφορετικές απόψεις, μην το παίρνεις προσωπικά...
Όσο για το λεξικό όταν έρθεις στην πατρίδα με το καλό έλα να σου χαρίσω ένα από την συλλογή μου.
Τους χαιρετισμούς μου στους Έλληνες της διασποράς.

YounaniΝέο Μέλος
29/11/2004, 16:53:56
Αλλο το να ταξιδευεις σ' εναν τοπο κι αλλο να ζεις εκει.Τεσπα.
Οντως κανουμε διαλογο μεταξυ κουφων.Κατι σαν την βουλη.
Παμε κοντρα στα λεξικα?

DUM VIVIMUS VIVAMUS

junk95Μέλος
29/11/2004, 20:18:29
quote:

Mήπως Γιουνάν οι Λαοί της Ανατολής μας συμπαθούν τόσο πολύ γιατί έχουν κάποιους κοινούς δρόμους με μάς
Δηλαδή λαμπρούς Πολιτισμούς στην Αρχαιότητα και τώρα είναι μπάζα

Μας συμπαθούν γιατί τους μοιάζουμε περισσότερο απ' όσο θα θέλαμε.
Ανεξάρτητα από το τι (πιστεύουμε ότι) ήμασταν πριν 2500 χρόνια.

quote:

Ε! Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Άντε δώστους και την Θεσσαλονίκη και τα νησιά μας και όλα. Είμαστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΑΞΙΟΙ να υπερασπιστουμε την ίδια μας την γη. Τι λέμε τώρα. ΨΕΥΔΟΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;Και ποιο είναι το σοβαρό για σένα; Οι Αμερικάνοι σε site κυβερνητικό διαφημίζουν την Μακεδονία ως Σκόπια και τα εδαφη της Σκοπιανά! Τον Μ.Αλέξανδρο τον λανσάρουν Σκοπιανό και διαστρεβλώνουν όλη την ιστορία μας!

Κάτι σχετικό που διάβασα σήμερα:

Έθνος είναι μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει μια λανθασμένη αντίληψη του παρελθόντος[*] και το μίσος προς τους γείτονες[+].

Θα προσέθετα ότι στην περίπτωση των εθνικιστών, η λανθασμένη αντίληψη επεκτείνεται τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Το μίσος προς τους γείτονες είναι απλώς λίγο πιο αυξημένο.

[*] μετάφραση:"ιστορία"
[+] μετάφραση: "υπεράσπιση της γης μας και μη ισοπέδωση των πάντων"

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

ΠάνοςΜέλος
30/11/2004, 00:14:25
quote:
Έθνος είναι μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει μια λανθασμένη αντίληψη του παρελθόντος[*] και το μίσος προς τους γείτονες[+].

Δεν ξέρω εάν την υιοθετείς αυτήν την απόδοση αλλά είναι μια προσωπική καθαρά ερμίνα του όρου Έθνος με μία λογοτεχνικά αναρχική χροιά.

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Εχέμβροτος επί..Κολονώ