ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Younani25 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΠάνοςΜέλος
30/11/2004, 00:16:40
****Όπου ''ερμίνα'' ανάγνωσε ''ερμηνεία''.....(άλλο πάλι και αυτό....) γμτ..το edit

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Εχέμβροτος επί..Κολονώ

EgeladosΜέλος
02/12/2004, 00:40:48
quote:
Κάτι σχετικό που διάβασα σήμερα:
Έθνος είναι μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει μια λανθασμένη αντίληψη του παρελθόντος[*] και το μίσος προς τους γείτονες[+].

Δηλαδή;
Ζούμε μια ουτοπία όσοι πιστεύουμε στα σημεία τομής όλων όσων ζουν σε μια καθορισμένη γεωγραφική έκταση, με κοινή ιστορία, ήθη, έθιμα, πολιτισμό και γλώσσα;
Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι η Μητέρα του αφανισμού των πολιτισμών του κόσμου;
Λανθασμένη αντίληψη του παρελθόντος…
Πόσο εύκολο είναι να παραγράφουμε όρους όπως το Έθνος για να πλασάρουμε πιο εύκολα την απαρχή της νέας τάξης πραγμάτων…

quote:
Θα προσέθετα ότι στην περίπτωση των εθνικιστών, η λανθασμένη αντίληψη επεκτείνεται τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον. Το μίσος προς τους γείτονες είναι απλώς λίγο πιο αυξημένο.

Γιατί κάνεις το λάθος και μιλάς για κάτι που δεν ξέρεις;
Είσαι ακριβώς όπως εγώ όταν ήμουν 12 και έλεγα πως οι Iron Maiden είναι τοξικομανείς και ότι με την μουσική τους ωθούν τον κόσμο στην λατρεία του Εωσφόρου…

Όπως είναι εύκολο να βαφτίσεις και έναν πατριώτη εθνικιστή…
Άλλο φιλοπατρία, άλλο εθνικισμός, άλλο ολοκληρωτικός κομουνισμός, άλλο ναζισμός και άλλο φασισμός.
Άλλο ρατσισμός, άλλο ξενοφοβία και άλλο εναντίωση στην λαθρομετανάστευση.

Γιατί να πέφτουμε θύματα προπαγάνδας;
Υπάρχουν και λεξικά…

«Ω ξείν’, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις
ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»

Σιμωνίδης

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

mysticΜέλος
03/12/2004, 10:58:23
Καλημέρα,
μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής λόγω εργασίας επέστρεψα με νέα διάθεση.
Ξεκινώ...

quote:
Αλλο το να ταξιδευεις σ' εναν τοπο κι αλλο να ζεις εκει.Τεσπα.
Οντως κανουμε διαλογο μεταξυ κουφων.Κατι σαν την βουλη.
Παμε κοντρα στα λεξικα?

Φίλε μου, Έλληνα της διασποράς, δεν μπορείς να ξέρεις που έχω ζήσει και που δεν έχω. Τέσπα. Διάλογος μεταξύ κουφών γίνεται όταν δεν υπάρχει θέληση για κατανόηση και ο καθένας λέει τα δικά του γράφοντας τον άλλο στα παλιά του τα παπούτσια. Δεν νομίζω να μην προσπάθησα να σε κατανοήσω...Σου είπα πολύ απλά ότι μετά από τον διάλογο που είχαμε το συμπέρασμα ήταν ότι δεν συμφωνούμε. Εγώ πάντως προσπάθησα...Όσο για την βουλή εκεί μπαίνεις σε άλλο τρυπάκι, είναι θέμα συμφερόντων για αυτό το παίζουν κουφοί.
Η κόντρα των λεξικών που αναφέρεις μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια που όλα τα παιδάκια κάναμε κόντρα ποιο είχε τα καλύτερα και περισσότερα stickers.

quote:
Έθνος είναι μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει μια λανθασμένη αντίληψη του παρελθόντος[*] και το μίσος προς τους γείτονες[+].

Αγαπητέ Junk, δεν μας εξήγησες αν όντως υιοθετείς αυτή την εννοιολογία της λέξης ''έθνος'', όπως πολύ σωστά σε ρώτησε ο αγαπητός Πάνος.
Εγώ θα σου εξηγήσω πως αντιλαμβάνομαι την αλληγορία της πρότασης αυτής.
Έθνος είναι μια ομάδα ανιστόριτων ανθρώπων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπερασπιστούν την γη τους.
Αν αυτό εννοείς διαφωνώ. Όντως υπάρχει λανθασμένη αντίληψη του παρελθόντος από πολλούς αλλά όσον αφορά το δικό μας έθνος δεν κάνουμε και πολλά για υπερασπιστούμε την γη μας και τα συμφέροντά μας.
Με τέτοιους γείτονες εξάλλου, δεν έχεις περιθώρια για θετικά συναισθήματα.

quote:
Όπως είναι εύκολο να βαφτίσεις και έναν πατριώτη εθνικιστή…
Άλλο φιλοπατρία, άλλο εθνικισμός, άλλο ολοκληρωτικός κομουνισμός, άλλο ναζισμός και άλλο φασισμός.
Άλλο ρατσισμός, άλλο ξενοφοβία και άλλο εναντίωση στην λαθρομετανάστευση.

Γιατί να πέφτουμε θύματα προπαγάνδας;
Υπάρχουν και λεξικά…

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
Jason_18Μέλος
22/12/2004, 00:38:01
πλεονεκτηματα?ξερει να διασκεδαζει,καλοφαγας,μοντερνος,παραδοσιακος
μειονεκτηματα?ολιγον συντηρητηκος,παραπονιαρης,δεν στηριζει τον ιδιο του το λαο,σκεφτεται τον καφε και τιποτα αλλο!!!!
με λιγα λογια ο συγχρονος ελληνας δυστυχως εχει πολλη περισσοτερα μειονεκτηματα και αποκταει ολο και περισσοτερα!!!!!!

this is not my life,this is not my own,this is not me,i hate this!!

thannozΝέο Μέλος
22/12/2004, 03:03:46
ELLADA
GENNETEIRA:toy POLITISMOU,ths DHMOKRATIAS,ths FILOSOFIAS,ths EPISTHMHS kai toy ELEY8EROY LOGOY...
OPWS kai na xei eimaste perifanoi gia thn Ellada mas kai etoimologoi
gia na thn yperaspistoume aradiazontas ola ta parapanw.
ayta omws htan epiteygmata twn arxaiwn hmwn progonwn mas.
par'ola ayta to arwma ayths ths "dikaiologias" 8a krathsei ws to telos ths an8rwpothtas...
mas voleyei afantasta ...
oti eixame na dwsoume dwsame.emeis?emeis eimaste ELLHNES!
mporoume na dwsoume ki'alla arkei na mimi8oume toys Palioys mas
kai na prospa8hsoume estw na tous moiasoume ...
akoma kai h apanthsh mou einai grammenh me alloys xarakthres...
ELLHNIKA?ELLADA?
MA....poioi eimaste telika?