ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/10/2008, 09:32:14
Αγαπητέ μου Sesostris, δεν σε είχα για υλιστή...
Νόμιζα ότι πίστευες στη δύναμη του πνεύματος...
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι εδώ ερχόμαστε, ότι φάμε ότι
πιούμε κι ότι καταλάβουμε;Δεν υπάρχει μετά;Για πες μου...
Γιατί ο Χρστός αυτό υπόσχεται.Όχι απλά το μετά, αλλά ένα
τέλειο και παραδεισένιο μετά που δικαιούται να δώσει στο πλάσμα του,
τον πραγματικό κόσμο που έφτιαξε γιαυτόν...
Φίλε μου elo, κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει ανώτερο κακό, ούτε ανώτερο
λάθος. Υπάρχει μονο καλό ανώτερο, λεπτό και αιώνιο, ακριβώς
γιατί δεν διαθέτει αδυναμίες και πάθη, όπως το κακό... Τα έχεις
μπερδέψει, κάπως... Το καλό είναι λεπτό και φίνο, γι αυτό και
είναι αιώνιο, ένα γήινο και υλικό κακό, πως να ζήσει στην αιωνιότητα;Υπόκειται στη φθορά των παθών του...
Φίλε Γιάπετ,αν δεις τον άνθρωπο και καθήσεις να σκεφτείς τι ρόλο
βαράει και αν υπάρχει ένα άλλο μέλλον απο το τωρινό των εδώ
διαστάσεων γι αυτόν, θα δεις κι εσύ ότι δεν μπορεί απλά ο άνθρωπος να τελειώνει εδώ. Και δεν πιστεύω ότι το πιστεύεις. Δείχνεις πνευματικότητα τέτοια που δεν σε βγάζω για αδιάφορο για το μέλλον του πνεύματος, δε βλέπεις ότι είναι ταυτόσημα;...
ZeusEΜέλος
03/10/2008, 02:17:54
quote:

@ ZeusE

quote:
Εχεις την Εντυπωσει πως (ασπρους,μαυρους κιτρινους,κοκκινους,Ελληνες) μας Δημιουργησε ενας Θεος????????

Μετά τον κατακλυσμό, που ο Δευκαλίωνας γλίτωσε με την γυναίκα του, την Πύρρα γιατί είχανε μπει σε μία κιβωτό, ο Δίας για να ξαναφτιάξει λαούς, είπε στον Δευκαλίωνα να πετάει πίσω του πέτρες.
Ο Δευκαλίωνας όταν πετούσε τις πέτρες πίσω του, γεννιότανε οι λαοί, απο τη λέξη λαας (λιθάρι). Και πρώτη πέτρα ήτανε ο Έλληνας, που είχε τρεις γιούς τον Δώρο, του Ξούθο, και τον Αίολο. Οι άλλοι λαοί και αυτοί απο το χέρι του Δευκαλίωνα βγήκανε.

Στην ινδική μυθολογία το ψάρι Ματσύα λέει τον βασιλιά Μανου, να φτιάξει μια κιβωτό για να επιβιώσει τον κατακλυσμό.

Στην μυθολογία των Aborigines της Αυστραλίας, το μεγάλο Κανγκουρό κράτησε τον κατακλυσμό για να γλιτώσουνε οι άνθρωποι.

Στην κινεζική μυθολογία ο μόνος άνθρωπος που γλιτώνει τον κατακλυσμό είναι ο Φο Χι.

Στη μυθολογία των Κόγκι, Ινδιάνων της Κολομβίας, υπάρχει αναφορά για μία βροχή που κράτησε τέσσερα χρόνια, σαν τιμωρία που οι άνθρωποι είχανε γίνει ανήθικοι, και οι τέσσερις ιερείς της θεότητας Κουαουχτεοβαν γλιτώσανε όλα τα είδη των ζώων, κλείνοντας τα σε μία κιβωτό, που μετά απο τέσσερα χρόνια σταμάτησε πάνω στην σημερινή Σιέρρα Νεβάδα.

Όλα αυτά, μήπως σου θυμίζουνε τίποτα;;

Όλες οι μυθολογίες μιλάνε για μια κοινή καταγωγή όλων των ανθρώπων απο τους επιβιώσαντες απο έναν κατακλυσμό.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Οχι ιδαιτερα. για τους αλλους κατακλυσμους δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν εχω διαβασει προς το παρον τις υπολιπες μυθολογιες,οσο για αυτην του δευκαλιωνα και του νωε γνωριζω οτι εχουν μεγαλη χρονικη διαφορα μεταξη τους σχεδον 4 χιλιετιες κατι δεν παει καλα δεν νομιζεις?

Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto

03/10/2008, 09:29:57
Τα είχαμε όλα, ο ρατσισμός μας έλειπε...
Κοινός Θεός, κοινή καταγωγη και προορισμο για
όλους τους ανθρώπους....
Όσο για τον κατακλυσμό, αυτό που εννοείς είναι ότι γίναν πολλοί,
ή ότι οι άλλοι, πλην Ελλάδας, λένε ψέματα;
03/10/2008, 14:33:57
στο χρονικό διάστημα που ο άνθρωπος είναι στην γη έχουν γίνει καταστροφές που στο μυαλό του πρωτόγονου ανθρώπου φάνταζαν ως παγκόσμιοι κατακλυσμοί
οι επιζήσαντες έφτιαξαν τους μύθους αυτούς και έτσι βλέπουμε σε αρκετά μέρη της γης να αναφέρονται παραλλαγές του μύθου
03/10/2008, 17:35:52
Αγαπητέ άθεε, δεν απαντάς.. Πόσοι ήταν οι κατακλυσμοί;
Γιατί αρλούμπες μπορούμε να γράφυμε όλοι...
03/10/2008, 22:13:58
Αν θυμάμαι καλά τρεις ήταν οι «μεγάλοι» κατακλυσμοί της Ελληνικής Προϊστορίας .

Του Ωγύγου, του Δαρδάνου και του Δευκαλίωνος .

04/10/2008, 01:51:41
quote:
trexagireve -Φίλε μου elo, κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει ανώτερο κακό, ούτε ανώτερο
λάθος. Υπάρχει μονο καλό ανώτερο, λεπτό και αιώνιο, ακριβώς
γιατί δεν διαθέτει αδυναμίες και πάθη, όπως το κακό... Τα έχεις
μπερδέψει, κάπως... Το καλό είναι λεπτό και φίνο, γι αυτό και
είναι αιώνιο, ένα γήινο και υλικό κακό, πως να ζήσει στην αιωνιότητα;Υπόκειται στη φθορά των παθών του...

Φίλε trexagireve μιλάς για έναν ανθρώπινο σκοπό/προσπάθεια τελειοποίησης, που δεν έχει καμία σχέση σύγκρισης με αυτό που λέμε θεός (όπως και να το εννοεί ο καθένα μας) .

Για αυτό και στο προηγούμενο μήνυμα μου, σου γράφω..

«Αν θέλουμε να μιλάμε για ένα επίπεδο ανώτερο που θα περιλαμβάνει αισθήματα στην αγνότερη μορφή τους, αυτό που λες και εσύ άνθρωπος=θεός, θα πρέπει να μιλάμε για κάτι πάνω από τα ανθρώπινα συναισθήματα , για κάτι που απλά θα Είναι, για κάτι που δεν θα μετριέται σε κακό και καλό, σε ηθικό και ανήθικο σε σωστό και λάθος κλπ .
Όλα αυτά φίλε μου δεν είναι παρά ανθρώπινες ταμπέλες πουν δεν έχουν να κάνουν ούτε με την φύση, ούτε με τον σύμπαν, και πάνω από όλα με αυτό που λέμε θεός .»

Το ανώτερο επίπεδο που αναφέρεις, δεν είναι παρά ένα επιθυμητό ανθρώπινο επίπεδο.

Το «παράλογο» βέβαια είναι ότι βάζουμε ως μέτρο σύγκρισης κάτι που πραγματικά δεν μπορούμε ούτε καν να το διανοηθούμε (θεός), μια πρωταρχική κατάσταση, που στην ουσία βρίσκεται πέρα από κάθε λεκτικό και μετρήσιμο προσδιορισμό…

Δηλαδή φίλε μου δεν μιλάω ούτε για ανώτερο καλό, ούτε ανώτερο κακό, όταν λες ότι ο άνθρωπος πρέπει να φτάσει στην θέωση, είναι σαν να λες ότι πρέπει να φτάσει σε μια κατάσταση (υπερβατικότητα) που θα ξεπεράσει το ανθρώπινο στοιχείο, και όμως το καλό και το κακό δεν είναι παρά ανθρώπινες έννοιες που χαρακτηρίζουν τις συνειδητές επιλογές μας, και το να πράττω κάτι συνειδητά (πχ το καλό), πάει να πει ότι το πράττω γιατί γνωρίζω τον λόγο, και ο λόγος προσωπικά για εμένα δεν έχει να κάνει με κανέναν νόμο, φόβο, ανταμοιβή, θέωση, αλλά με μια εσωτερική (αίσθηση)γαλήνης .

Μια αίσθηση που δεν έχει να κάνει με τίποτε ανώτερο, αλλά με κάτι πολύ ανθρώπινο, γνωστό, που υπάρχει μέσα στον καθένα μας και που δεν χρειάζεται να ψάξει και να πουθενά «αλλού» παρά μέσα του, στον εαυτό του .

Βέβαια αυτές είναι προσωπικές αντιλήψεις, και όπως σέβομαι την δικιά μου αντίληψη, έτσι σέβομαι και την δικιά σου .

04/10/2008, 08:50:01
Φίλε μου Elo, τι είναι άνθρωπος και το πήρες και το
ορίζεις ; Ξέρεις τι είναι άνθρωπος;Εγώ το ψάχνω ακόμη....
Αγαπητέ μου φίλε, σύ είπας περί ανωτέρου κακού και σε διόρθωσα,
καθώς το κακό δεν υφίσταται μόνο του, υπάρχει γιατί υπάρχει το
καλό, σου έγραψα.
Αυτή πάντως η κατάσταση που περιγράφεις, πρέπει να σου είναι γνωστή,
αφού την ορίζεις... για πες μου λοιπόν, ποιά είναι γιατί εγώ την
αναζητώ, δεν την έχω φτάσει ακόμη...
Το λάθος σου είναι ότι πιστεύεις πως ο Θεός δεν έχει καμιά σχέση
με τον άνθρωπο, παρά το ότι έγινε "κατ εικόνα και κατ ομοίωσην..."
Δλδ, ο Θεός είναι άλφα, ας πούμε και εμείς πί.. Λάθος κάνεις,
οι παγανιστές πιστεόυουν σε εξωγήινους και άσχετους με αυτούς θεούς, όχι οι χριστιανοί..Εμείς τον λέμε Πατέρα, Αδελφό, έτσι , δεν το φοβόμαστε όπως άλλοι τους τρομαχτικούς θεούς των...
Που πάει και τι θέλει να φτάσει ο άνθρωπος;Φίλε μου, στη θέωση, δεν
θέλει τίποτε άλλο ... Σαν θεος τα έχεις όλα τα άλλα..Συμφωνούμε ότι
βρίσκεται μέσα μας, γι αυτο και δεν τον θεωρώ ότι είναι πολύ
μακρυά , αλλά κοντά μας και σαν φυσική παρουσία και σαν πνεύμα.
Συμφωνούμε περί αντίληψης, ότι κάθε άνθρωπος έχει μερίδιο στην αλήθεια και δεν είναι κανενός προσόμοιο...Η άποψη σου επίσης
σεβαστή, ο διάλογος θα μας πάει μακρύτερα και πολύ καλύτερα απο
ότι είμαι, τουλάχιστον πιστεύω...
04/10/2008, 14:37:32
quote:

Αγαπητέ άθεε, δεν απαντάς.. Πόσοι ήταν οι κατακλυσμοί;
Γιατί αρλούμπες μπορούμε να γράφυμε όλοι...

δεν μπορώ να απαντήσω σε ερώτηση που δεν έχει τεθεί ακόμη

τώρα που έκανες την ερώτηση θα σου πω
ότι κατακλυσμός παγκόσμιος δεν έγινε ποτέ

έχουν γίνει κατακλυσμοί κατά τόπους σε κοιλάδες πχ που είχαν μικρή έκταση
αλλά στην μνήμη των τότε ανθρώπων φάνταζε σαν παγκόσμιος κατακλυσμός
στην πορεία των ετών έφτιαξαν τους ανάλογους μύθους
και κάποιοι απλά πήραν τους μύθους από τους άλλους λαούς που ήρθαν σε επαφή μαζί τους

ο ακριβής αριθμός των κατακλυσμών και σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο μου είναι άγνωστος

04/10/2008, 20:11:21
Φίλε μου άθεε, όταν μπαίνεις σε ένα θέμα, καλά θα είναι
να διαβάζεις τι γράφουν κι οι άλλοι για να μην εκτίθεσαι...
Οι περισσότεροι λαοί συμφωνούν περί δυο ή τριών κατακλυσμών, ο λόγος που
σε ρώτησα ήταν γιατί εσύ είπες :
"στο χρονικό διάστημα που ο άνθρωπος είναι
στην γη έχουν γίνει καταστροφές που στο μυαλό του πρωτόγονου ανθρώπου φάνταζαν ως παγκόσμιοι κατακλυσμοί
οι επιζήσαντες έφτιαξαν τους μύθους αυτούς και έτσι βλέπουμε σε αρκετά μέρη της γης να αναφέρονται παραλλαγές του μύθου"
Κι ήθελα να δω αν πιστεύεις ότι έγιναν ή όχι... Αν δεν πιστεύεις ότι έγιναν,
έχεις απέναντι σου ολόκληρη την επιστήμη
που πιστεύει με στοιχεία, ότι έγιναν οι κατακλυσμοί...Δεν είναι ΄θεμα άποψης
είναι θέμα γνώσης...