ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εμφανίσεις των δικών μας Νεκρών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Εμφανίσεις των δικών μας Νεκρών - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Librarian61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
18/05/2005, 17:14:14
Φίλτατε Librarian,

Ευχαριστώ για τις ευχές σου... αν δεν είναι ο γάμος του αδελφού σου ευχάριστο γεγονός, τότε τι είναι?

Πίσω στο θέμα μας...

Σχετικά με το κερί... το λευκό χρώμα αντιπροσωπεύει όχι μονάχα την ψυχή μα και γενικότερα το Θείο... είναι το Φώς μέσα μας...

Αν βέβαια το μώβ κερί σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, μπορείς να παραμείνεις σε αυτή την επιλογή...

Καλό είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές της γιαγίας σου ειδικά αυτή για το αλάτι, αλλά ρίξε σε όλα τα σημεία που μπορούν να θεωρηθούν "πόρτες" και μετά το σκούπισμα να βάζεις καινούριο...

Οι παραδόσεις λένε ότι για να μπορέσει να μπει σε ένα σπίτι ένας βρυκόλακας πρέπει να τον έχεις προσκαλέσει, το να ανοίξεις την πόρτα δεν είναι πρόσκληση, το "Πέρασε μέσα" είναι... όμως, άπαξ και μπει κινείται ελέυθερα σε όλους τους χώρους του σπιτιού...

Κάνε σκέψεις που αφορούν την καθημερινότητα σου, πεζές, γήινες και απλές, προσπάθησε πριν κοιμηθείς να οραματιστεις μια διάφανη φούσκα και βάλε τον εαυτό σου μέσα...

Μην προσπαθείς να κρατάς τον εαυτό σου αύπνο, με αυτόν τον τρόπο τα μόνα αποτελέσματα που θα έχεις είναι να εξασθενήσεις πνεύμα και σώμα...

Δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι σταμάτησε να διαβάζει την σπάλα του αρνιού για να μην προβλέψει τον θάνατο της...

...τελικά με όλα αυτά που διάβασα συμπεραίνω ότι έχεις έναν ισχυρό φύλακα, όμως θα πρέπει να "σταθείς στα πόδια σου"...

.
.
.
The She Mantis... extended and bright... as ever...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

LibrarianΝέο Μέλος
18/05/2005, 18:12:56
Φίλη μου Mantis,
εννοείται πως θα ακολουθήσω τις συμβουλές της γιαγιάς μου.
Όσον αφόρά στο αλάτι...τί εννοείται σε ένα δωμάτιο "πόρτα"; τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες σίγουρα...ο καθρέπτης της ντουλάπας; τί άλλο; δεν ξέρω γι'αυτό παρακαλώ βοήθησε!
Ήμουν σίγουρος πως αυτός ήταν ο λόγος που δεν διάβαζε τα οστά...απλά με κατέθλιβε πολύ να το σκέπτομαι και το απέφευγα...
Δικός σου
Librarian

servatis a periculis,servatis a maleficum...denn die Todten reiten schell.

b0ukitsaΝέο Μέλος
18/05/2005, 21:56:29
Librarian με όλο το σεβασμό γιατί από την γραφή σου δείχνεις ότι είσαι άνθρωπος απλός (γραφή χωρίς μυνήματα ανάμεσα στις γραμμές) θα ήθελα να σου πω εκτός από αυτά τα "όνειρα" που βιώνεις (και το βάζω σε εισαγωγικά όχι ειρωνίας αλλά γιατί ουσιαστικά δεν έχει διευκρινιστεί εάν είναι όνειρο ακριβώς από σένα τον ίδιο για αυτό μην το πάρεις σαν ειρωνικό) μην πλανιέται το μυαλό σου πολύ στο μεταφυσικό, ωμοπλάτες διαβάζει και η δικιά μου γιαγιά και τα πράγματα που έχω ακούσει από το στόμα της είναι άπειρα, δεν είναι καλό να διαβάζεις ωμοπλάτη ξέρω, η ίδια αρνήθηκε να μου μάθει αυτό και πολλά γιατί λέει δείχνει τα δυσάρεστα μελούμενα όπως μου είπε η ίδια, η γιαγιά μου ήξερα πότε θα αρρωστήσω εγώ ή η αδερφούλα μου ή οι γονείς μου, δεν είναι όμως τίποτα το ιδιαίτερο απλά είμαστε τα μοναδικά της εγγόνια.
Βάλε τα πράγματα σε μία σειρά, γίνονται παράξενα πράγματα όπως το θέμα με τα αιχμηρά αντικείμενα που έχεις διαβάσει, αλλά προς το παρόν κοίτα αυτό που συνέβει τώρα, άσε το τι έκανε η γιαγιά σου παλιότερα θα το κοιτάξεις αυτό άλλη στιγμή και πολύ ευχαρίστως να ανοίξουμε κάποια κουβέντα μαζί κάποια στιγμή.
Αλλά κοίτα να κάνεις αυτά που σου λέει η γιαγιά σου προς το παρόν να δεις εάν μπορείς να κοιμάσαι ήρεμος, εάν την ξαναδείς ή επιδιώξεις να την δεις προσπάθησε να μάθεις τι συμβαίνει, άλλωστε η γιαγιά σου δεν είναι η απειλή στην προκείμενη περίπτωση να σε προστατέψει θέλει.
να'σαι καλά πάντως και προσέχεις πάντα τα νώτα σου(όπως λέει η γιαγιά μου)
18/05/2005, 23:37:45
Αγαπητέ Librarian,

quote:

εννοείται πως θα ακολουθήσω τις συμβουλές της γιαγιάς μου.

Δεν πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις συμβουλές που λαμβάνουμε με αυτόν τρόπο... δεν μπορούμε ξέρουμε αν το άτομο που μας τις δίνει είναι πραγματικά το άτομο που γνωρίζαμε... μπορεί να είναι κάποιος άλλος που προσπαθεί να μας κατευθύνει και εκμεταλλεύεται την εικόνα του ανθρώπου που έχουμε στο μυαλό μας...

Αυτό το λέω γιατί μου έκανε εντύπωση το ανοιχτό παράθυρο που σου είπε να έχεις... ρίχνεις αλάτι στην πόρτα για να κλείσεις έξω κακοποιές δυνάμεις, αλλά τις αφήνεις να μπαίνουν από το ανοιχτό παράθυρο...

quote:

Όσον αφόρά στο αλάτι...τί εννοείται σε ένα δωμάτιο "πόρτα"; τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες σίγουρα...ο καθρέπτης της ντουλάπας; τί άλλο; δεν ξέρω γι'αυτό παρακαλώ βοήθησε!

Για τις πόρτες και τα παράθυρα μιλούσα, γενικά για όλα τα σημεία είσόδου και εξόδου...

.
.
.
The She Mantis... extended and bright...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός

b0ukitsaΝέο Μέλος
19/05/2005, 01:52:40
Μπράβο βρε Μάντης εγώ δεν το σκέφτηκα έτσι, θεώρησα ότι πόρτα εννοούσε και την μπαλκονόπορτα... αλλά δεν ξέρω συνήθως αυτά που έχω ακούσει από συγγενικά μου πρόσωπα είναι ότι οι νεκροί δεν εμφανίζονται συνέχεια, μήπως η πρακτική που εξασκεί ο φίλος μας είναι επικίνδυνη? Ξέρεις εσύ τίποτα να με διαφωτίσεις με αυτό ή κάποιος άλλος γιατί δεν το έχω μελετήσει το θέμα.
ευχαριστώ.
b0ukitsaΝέο Μέλος
19/05/2005, 01:53:46
και τώρα που το πρόσεξα ωραίο το τετράστιχο και με νόημα
iisiusΝέο Μέλος
19/05/2005, 07:31:26
b0ukitsa, εγω δεν ειμαι ειδημων επι του θεματος και θα σου πω ο,τι εχω διαβασει απο δω κι απο 'κει..

τα πνευματα οταν τα καλεις ερχονται. τελεια και παυλα.. βεβαια δε γινεται στη φαση οτι "ε, μια και με καλεσε ας παω" αλλα οταν καλεις ενα πνευμα ή μια δυναμη ειναι σα να τα φερνεις στην ουσια κοντα σου.. δε παιζει δηλαδη 100% συγκαταθεση απο μερους του πνευματος ή της δυναμης να ερθει οταν τα καλεις.. ειναι περισσοτερο σα να τα τραβας προς το μερος σου..

εαν δε, το πνευμα εχει αλυτες υποθεσεις απο τοτε που ειχε σαρκα και οστα, ειναι πολυ πιο ευκολο να το "τραβηξεις" γιατι οι αντιστασεις του ειναι περιορισμενες και δεν εχει αν θες τη δυναμη να κρατηθει εκει που ανηκει, οποτε, ερχεται..

οσον αφορα αυτο που λεει η Mantis ειναι παααρα μα παρα πολυ πιθανο..

θελω να πω, οντως μπορει να συμβει πολυ ανετα κατι τετοιο.

σκεφτομαι ομως, τι ειναι αυτο που θελει να κανει κακο στον librarian και τι προηγουμενα μπορει να εχει μαζι του?? λογικα, δε θα πρεπει να εχει καποιο λογο να του εμφανιζεται με τη μορφη της αγαπημενης γιαγιας του και να του δινει επιτηδες λαθος οδηγιες?

δε ξερω.. Mantis, τι πιστευεις?

υ.γ. b0ukitsa, δε ξερω αν σε διαφωτισα προσπαθησα παντως ειμαι σιγουρη οτι θα υπαρχει καποιος να μας απαντησει πιο υπευθυνα απο μενα που εχω καποιες σκορπιες γνωσεις..

tomorrow is not what it used to be

19/05/2005, 12:39:30
Librarian όταν βάζεις το αλάτι δεν κάνεις και μιά προσευχή, καλό θα κάνει. Το αλάτι από μόνο του δεν είναι κάτι που αποτρέπει ανεπιθύμητες επισκέψεις.
Η διαφανής φούσκα ή η φωτεινή φούσκα όπως θέλεις εσύ φαντάσου την, θα σε προστατεύσει, αλλά νομίζω ότι δεν μπορείς κάθε μέρα να κάνεις το ίδιο. Μήπως ο χώρος θέλει για αρχή έναν καθαρισμό?
Συμφωνώ με την Mantis απόλυτα στον να μην εξασθενείς τον εαυτό σου, αποδυναμώνεται η αύρα σου και δεν προστατεύεσαι.

Επίσης μην διαβάζεις πράγματα που σου προκαλούν άσχημες σκέψεις.

Δεν ξέρω πως θα σου φανεί αυτό που θα πω, ζήτα βοήθεια θα ακουστείς.

19/05/2005, 17:50:09
Καλησπέρα σε όλους,

Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Libarian είναι έλεγχος ονείρων και όχι επίκληση πνευμάτων...

Το να καλέσεις ένα πνεύμα δεν είναι πολύ δύσκολο... το να το στείλεις πίσω όμως, είναι μια διαφορετική ιστορία... μην το προσπαθήσετε, αλλά αν για κάποιο λόγο το θεωρείτε ως την μόνη λύση, τότε η επίκληση πρέπει να γίνει από κάποιον που όχι απλά ξέρει, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα θέματα...

...δεν θα δώσω οδηγίες για το πως γίνεται, δεν είναι συνταγή μαγειρικής... και μην ξεχνάμε ότι μας διαβάζουν και νεαρότερα άτομα που ίσως το εκλάβουν ως παιχνίδι... δεν είναι παιχνίδι, είναι σοβαρό και επικίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα με υπευθυνότητα...

Καλή μου bOukitsa ούτε στιγμή μην θεωρήσεις ότι σε μαλώνω με τα παραπάνω... το ύφος μου είναι αυστήρο γιατί θέλω να υπογραμμίσω την σοβαρότητα του θέματος...

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

quote:
σκεφτομαι ομως, τι ειναι αυτο που θελει να κανει κακο στον librarian και τι προηγουμενα μπορει να εχει μαζι του?? λογικα, δε θα πρεπει να εχει καποιο λογο να του εμφανιζεται με τη μορφη της αγαπημενης γιαγιας του και να του δινει επιτηδες λαθος οδηγιες

Δεν έχω πρόθεση να κινδυνολογήσω, όμως η αντίφαση που υπέδειξα στην προηγούμενη δημοσίευση μου με έβαλε σε σκέψεις...

Γιατί πρέπει να έχει προηγούμενα μαζί του?

Μπορεί να έχει με την γιαγιά του... ή να είναι "προλυπτικά μέτρα"... ποιός μπορεί με σιγουριά να γνωρίζει τι δύναμη θα εκπορευτεί μέσα από τον φίλτατο Librarian στα χρόνια που θα έρθουν?

...και να μην ξεχνάμε ότι πιο εύκολα εμπιστευόμαστε ένα άτομο που αγαπάμε, από ένα που δεν ξέρουμε...

Αν λάβουμε την πρώτη "επαφή" -αυτή με τα αντικείμενα στο μπαλκόνι- ως απόπειρα εκφοβισμού που από την πορεία της συζήτησης φαίνεται ότι απέτυχε... τότε η επόμενη "κίνηση" είναι να προσπαθήσει να κατευθύνει τον Librarian μέσο ενός προσώπου που σίγουρα θα άκουγε...

Λογικό είναι, να αναρωτηθούν όλοι, τι είναι αυτό που κάνει τόσο σημαντικό τον Librarian?

Μπορεί τίποτα, μπορεί όλα... ο σκοπός του, ίσως, είναι να αντιταχτεί σε κάποιον συγκεκριμένο, αυτό τον κάνει σημαντικό μόνο για τον αντίπαλο του και τους συμμάχους του, όχι για όλους τους υπόλοιπους... όμως, όλα αυτά ανοίκουν στο μέλλον και όχι στο παρόν και πρέπει να εξερευνηθούν στην ώρα τους...

.
.
.
The She Mantis... extended and bright as the sun...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός

iisiusΝέο Μέλος
19/05/2005, 22:34:09
Mantis, εχεις απολυτο δικιο για την επικληση, δεν ειναι καθολου παιχνιδι.

σε πειραζει να κανω ενα copy paste στα λεγομενα σου σχετικα με αυτο?

ενας user (δε θα πω ονομα, μην τον/την εκθεσω) εχει τη φαεινη ιδεα να κανει επικληση και ειναι προφανεστατο οτι χωρις να ξερει περι τινος προκειται, το εχει ηδη αποφασισει, και θελω να τον/την αποτρεψω. θα περιμενω την αδεια σου και μετα θα το στειλω, οκ?

οσον αφορα τα υπολοιπα, καταλαβα τωρα τι εννοεις.. απλα να συμπληρωσω κατι.. ο Librarian μπορει ακριβως επειδη εχει το ανοικτο μυαλο και τη διαθεση να ερθει σε επαφη με μια αλλη διασταση (κατι που πολλοι το τρεμουν) για αυτο το λογο να εχει επιλεχθει απο το πνευμα/επισκεπτη κι ερχεται σε επαφη μαζι του..

tomorrow is not what it used to be

19/05/2005, 23:38:23
Aσφαλώς και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτολεξή τη δημοσιεύση μου iisius, εκτός από την ψηφιακή μου υπογραφή...

quote:

οσον αφορα τα υπολοιπα, καταλαβα τωρα τι εννοεις.. απλα να συμπληρωσω κατι.. ο Librarian μπορει ακριβως επειδη εχει το ανοικτο μυαλο και τη διαθεση να ερθει σε επαφη με μια αλλη διασταση (κατι που πολλοι το τρεμουν) για αυτο το λογο να εχει επιλεχθει απο το πνευμα/επισκεπτη κι ερχεται σε επαφη μαζι του..

Δηλαδή, πιστεύεις ότι οι προθέσεις του πνεύματος είναι φιλικά προσκείμενες στον Librarian?

...επέτρεψε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου...

.
.
.
The She Mantis... extended and bright...as the sun

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός

delta4Νέο Μέλος
24/11/2005, 20:40:41
Φιλε allzzaro, βρηκα βοτκα 50 βαθμους και εκανα το εκγυλισμα. Περιμενω το Gingo biloba. Περιμενω οδηγιες σου.
25/11/2005, 19:53:51
Απο το 1993 εχω προβλημα με τα αυτια, τρεχουν ενα διαφανο υγρο σαν λαδι ,παλια πολυ συχνα καθε εβδομαδα,τα τελευταια δυο χρονια πιο αραια, καθε μηνα μια μερα περιπου. Και εδω οι γιατροι δεν μπορεσαν να κανουν τιποτε. Ειναι πολυ ευεσθητα, στο νερο ,κρυο, και η ακοη ελλατωθηκε πολυ. Μηπως υπαρχει καμμια συνδεση με το αλλο προβλημα; Πριν αρχισω την θεραπεια που μου εγραψες.
Και ενα αλλο προβλημα της γυναικας μου,ειναι 37 χρονων και πριν 3 χρονια αρχισε να εχει αμμηνορειες. Εχει βαλει κιλα και γενικα ο οργανισμος της ειναι μεγαλυτερης ηλικιας απο οτι ειναι.Εκανε διαφορες θεραπειες αλλα μονο με ισχυρα ορμονικα φαρμακα εχει καποια βελτιωση, οχι ομως σοβαρη.Εχει γεννησει σε ηλικια 25 ετων φυσιολογικα.Αν εχεις και γι αυτην την περιπτωση κατι θα χαρουμε πολυ.

quote:
Αγαπητε allzzaro, ευχαριστω πολυ θα κανω αυτα που μου προτεινες,και κατι αλλο,δεν τα ειπα με την σειρα.

Eπρεπε να μου τα πείς απο την αρχή..

Εγώ θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω αν και αποφεύγω να δίνω τέτοιου είδους θεραπείες.

Ας δούμε ομως το πρόβλημα της συζύγου..
Θα σου προτείνω ορισμένες λύσεις... απο ειδικά εξειδικευμένα βότανα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες .. εως και συνθέσεις βοτάνων για τα γυναικεία προβλήματα αυτού του είδους.. οπου εφαρμόζονται απο διακεκριμένους βοτανολόγους...
Διάβασε ομως τα παρακάτω με προσοχή..

quote:
Ολα τα συμπτωματα και η διαγνωση που δωσανε ειναι προωρη ωοθηκηκη ανεπαρκεια.

Cimicifuga racemosa (Black Cohosh: Το γυναικείο βότανο!

Το γένος Cimicifuga (Ranunculaceae), περιλαμβάνει 18 είδη, από τα οποία ένα είναι ενδημικό στην Ευρώπη (C. europaea), 6 στη Β.Αμερική και τα υπόλοιπα στη Βορειοανατολική Ασία (ιδίως C. foetida).Το συναντάμε κυρίως σε πλούσια δάση.

Οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις ουσιαστικές ιδιότητες του φυτού ήταν οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής (ιδίως οι Cherokee), που το χρησιμοποιούσαν (τη ρίζα), για θεραπεία ορισμένων «γυναικείων προβλημάτων» και σε ρευματισμούς. Οι πρώτες περιγραφές βοτανολόγων εμφανίζονται το 1705. Από το 1732 εισάγεται σαν καλλωπιστικό στους αγγλικούς κήπους. Μετά το 1800 αναγνωρίζεται η φαρμακευτική του αξία από Αμερικάνους φυτοθεραπευτές. Από το 1820 έως το 1926 θεωρήθηκε επίσημα φάρμακο για την Αμερικάνικη φαρμακοποιία.
Οι "εκλεκτικοί πρακτικοί γιατροί" το ονόμασαν "macrotys", ένα όνομα που εμφανιζόταν στα ιατρικά βιβλία μέχρι το 1890, πριν χαθεί από το προσκήνιο.
Ιδιαίτερα την μελέτησε ο ιατρός John King, (1813-1893) -που «ανέσυρε» και την Echinacea- σαν αντιρρευματικό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο, αλλά επίσης παρατήρησε την ιδιαίτερη δράση της σε «μη φυσιολογικές καταστάσεις των αναπαραγωγικών οργάνων της γυναίκας».
Με την ανάπτυξη των σύγχρονων τεχνικών απομόνωσης και ταυτοποίησης, οι χημικοί απομόνωσαν από τη ρίζα, φυτοστερίνες, σαλικυλικό οξύ, ρανουνκουλίνη, τριτερπενικούς γλυκοσίδες, ταννίνες και λιπαρά οξέα. Από το 1950 και μετά, οι έρευνες κατέληξαν ότι οι γκυκοσίδες, όπως η ακετίνη, ο σιμισιφουγκοσίδης, (actein and cimigiside,) είναι υπεύθυνοι για τη φαρμακολογική δράση του φυτού. Το 1980 βρέθηκαν και ισοφλαβόνες.
Πολλά από τα ενεργά συστατικά είναι αδιάλυτα στο νερό, γι' αυτό προτιμότερα είναι τα αλκοολικά διαλύματα ή το ξηρό εκύλισμα σε μορφή κάψουλας.
Το Black cohosh είναι ένα πολυδύναμο φυτό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μυοχαλαρωτικό, παυσίπονο, (ιδίως σε πόνους περιόδου), αντιφλεγμονώδες, υπογλυκαιμικό, υποτασικό, εμμηναγωγό, φυτοοιστρογόνο. Κατεξοχήν στη Γερμανία, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως το αίσθημα καύσου στα πόδια, η κατάθλιψη και οι διαταραχές του ύπνου.
Το 1985 στη Γερμανία, βρέθηκε ότι το Black cohosh επιδρά στη συγκέντρωση στον ορό του αίματος των ορμονών της υπόφυσης, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής και εκλεκτικής μείωσης της ωχρινοποιητικής ορμόνης, (αλλά χωρίς σημαντική μεταβολή στα επίπεδα της προλακτίνης και της θηλακιοτρόπου ορμόνης). Οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης συνδέονται με μια σαφή αιχμή της συγκέντρωσης των ορμονών της ωχρινοποιητικής ορμόνης.
Το 1982 στη Γερμανία έγινε μελέτη με τη συμμετοχή 629 γυναικών, με παρακολούθηση 131 ιατρών, για 6-8 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν εντυπωσιακή μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης στο 49% των περιπτώσεων (εξάψεις, εφίδρωση, πονοκέφαλοι, ζαλάδες, ταχυκαρδίες), ενώ το 39% των ασθενών δήλωσε ικανοποιητική βελτίωση, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και της ευερεθιστότητας. Παρενέργειες, ιδίως
στο γαστρεντερικό, παρουσίασε το 7% των εθελοντριών, καμία όμως δεν ήταν σοβαρή για να αξιολογηθεί σοβαρά.
Ακολούθησαν μελέτες το 1988 και το 1991, που πιστοποίησαν ότι το αλκοολικό εκχύλισμα της ρίζας του φυτού, παρουσιάζει οιστρογονικού τύπου δράση και μειώνει την επίδραση της ωχρινοποιητικής ορμόνης (μπλοκάροντας οιστρογονικούς υποδοχείς) στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
Σε μικρές δόσεις έχει παρατηρήθεί οτι η cimicifuga αυξάνει την όρεξη και προκαλεί αύξηση των γαστρικών υγρών.
Η απέκκριση γίνεται απο το δέρμα και απο τα νεφρά, έτσι ωστε μπορεί να παρατηρηθεί η χαρακτηριστική οσμή του φυτού στα ούρα.
Σήμερα, μετά από πάνω από 1,5 περιπτώσεις ασθενών που χρησιμοποίησαν το black cohosh και μετά από 40 χρόνια εμπειρίας στην Ευρώπη, το φυτό θεωρείται πάλι μια πρόταση για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ιδιαίτερα για γυναίκες που αναζητούν μια εναλλακτική θεραπεία προς τα οιστρογόνα.
Μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες σε κάθε ιδιαίτερη, από γυναικολογική άποψη, φάση της ζωής τους, όπως η εμμηνόπαυση, η ανακούφιση των πόνων της περιόδου, αλλά η ομαλή προετοιμασία προς τεκνοποίηση.
Η δοσολογία, έχει καθοριστεί στα 4mgr δύο φορές ημερησίως ξηρού εκχυλίσματος, ισοδύναμου με 40mgr ρίζας του φυτού. Βεβαίως το φυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή και λίγες εβδομάδες πριν τη σύλληψη. Να μην χρησιμοποιείται συνεχώς για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών.

Eνα άλλο βότανο που μπορεί να βοηθήσει πολύ
Είναι το Αλχεμίλη (Alchemila vulgaris)
ειναι αρκετά σπάνιο και δυσεύρετο. Υπάρχει ομως ενα ακόμα σπανιώτερο το Αlcemilla alpine oπου φύεται σε υψόμετρο ανω των 1000 μέτρων και σε ειδικά ασφεστολιθικά εδάφη καθώς και σε εδάφη με βαλσάτη. Το Αλχεμίλη συνιστάται απο τα πανάρχαια χρόνια για ολα τα γυναικολογικά προβλήματα ακόμα και σε περιπτώσεις πρόπτωσης της μήτρας.

Μία τρίτη λύση είναι μια σύνθεση που εχει ευεργετική δράση στα γυναικαία προβλήματα πάσης φύσεως..

Αγγελλική Κινέζική , ρίζα (Angelica sinensis)
Ρυθμιστικό γυναικειων ορμονών.

Βρώμη ,σπόρος (Avena sativa)
Αντισπασμωδικό. Καταπραύνει και ενισχύει το νευρικό σύστυμα.

Βέρβενα ή Ιεροβότανο (Verbena spp.)
Απαλό ηρεμιστικό ειδικό για παιδιά με διαταραγμένο νευρικό σύστημα, ήπιο αναλγητικό.

Λυγαριά (Vitex agnus castus)
Τονωτικό αναπαραγωτικού, τονώνει και ομαλοποιεί τη λειτουργία της υπόφυσης. Συνιστάται για πόνους της περιόδου το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο την εμμηνόπαυση καιτην επανισορόπηση του αντισυλληπτικού χαπιού μετά τη γέννα.

Μηδική ή Αλφααλφα (Medicago sativa)
Θρεπτικό βότανο με μεγάλη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ και σιδήρου. Πρόδρομος οιστροφόνου για την εμμηνόπαυση.

Παθανθές (Passiflora incarnata)
Δυνατό ηρεμιστικό, αντισπασμωδικό,αναλγητικό. Χρησιμοποιείται για επιληπτικές κρίσεις και υστερία.

Φυγοκόρη (Cimicifuga resemosa)
Aντισπασμωδικό, χρησιμοποιείται για του ςπόνους της περιόδου το βήχα και μυικούς σπασμούς. Εμμηναγωγό.Ανακουφίζει αποτις εξάψεις τις γυναίκες που εχουν περάσει στην εμμηνόπαυση.

25/11/2005, 20:06:25
quote:
Απο το 1993 εχω προβλημα με τα αυτια, τρεχουν ενα διαφανο υγρο σαν λαδι ,παλια πολυ συχνα καθε εβδομαδα,τα τελευταια δυο χρονια πιο αραια, καθε μηνα μια μερα περιπου. Και εδω οι γιατροι δεν μπορεσαν να κανουν τιποτε. Ειναι πολυ ευεσθητα, στο νερο ,κρυο, και η ακοη ελλατωθηκε πολυ. Μηπως υπαρχει καμμια συνδεση με το αλλο προβλημα; Πριν αρχισω την θεραπεια που μου εγραψες.

Οτι καλύτερο μπορεί να υπάρξει για το πρόβλημα σου.. με την προυπόθεση οτι ο ιατρικός-φαρμακευτικός τομέας .. δεν μπορεί να κάνει τίποτα αλλο...Η ακριβής ορολογία της πάθησης βέβαια δεν μπορεί να διαγνωστεί μέσω της ιστοσελίδας αυτής.. απλά αναλύω τα λεγόμενα σου.. και βγάζω ενα συμπέρασμα μιας οξείας λοίμωξης στην ευρύτερη περιοχή του ακουστικού νεύρου.. τώρα το κατά πόσο πέφτω κοντά ή πέφτω κατά πολύ έξω.. αυτό δεν το γνωρίζω μιας και απο τα πρώτα λεγόμενα σου.. το μυαλό μου πήγε αλλου.. η θεραπεία βέβαια με το φασκόμηλο ισχύει.. σε οτι αφορά το Gingo biloba.. ξέχασετο .. δεν ενδεικνύεται .. στο πρότεινα .. μετά απο μια ανάλυση απο ανεπαρκή στοιχεία που μου έδωσες..

Σύνθεση για λάδι για τα αυτιά

Ενα καταπραυντικό αντιβιοτικό λάδι που εχει εκπληκτικά αποτελέσματα για τηνθεραπεία των οξείων λοιμώξεων στην περιοχή του τυμπάνου.
Προσοχή αντενδεικνύεται στις περιπτώσεις που υπάρχει διάτρηση τυμπάνου.

Καλεντούλα , άνθη (Calendula officinalis)
Αντιφλεγμονώδες , στυπτικό , αντιμυκητικό.

Σκόρδο βολβός /σπόρος (Allium sativum)
Ισχυρό αντιβιοτικό, αντιμικροβιακό, αντισηπτικό.

Συμφορίκαρπος (Ηypericum perforatum)
Καταπραυτικό , επουλωτικό, ενεργοποιείτηναντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Φλόμος /φύλλο (Vervascum thaprus)
Aντιφλεγμονώδες καταπραυντικό.

Η σύνθεση είναι αρκετά εξειδικευμένη.. μιας και πρέπει να χρησιμοποιηθούν αιθέρια έλαια ή λάδια..
Θα σου πρότεινα να ψάξεις .. ενα καλό φαρμακείο που να μπορεί να σου φτιάξει τη σύνθεση..

25/11/2005, 20:34:33

quote:
γνωρίζεις κάποιο καλό βοτανοπωλείο που θα μπορούσα να συνεργαστώ καθώς έχω ανοίξει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα και ψάχνομαι .
ευχαριστώ

Φίλη μου.. είναι χιλιάδες .. ψάχνοντας θα πρέπει να ενεργήσεις.
Εχω εναν μικρό κατάλογο να μην τον δημοσιοποιήσω ομως στο internet και προκαλέσω προβλήματα, στείλε μου ενα email να σου δώσω..

quote:
Δε νομίζω, φίλε μου!
Ένα topic 14 σελίδων που έχει 22.500 απαντήσεις περίπου δηλώνει πόσα πολλά μέλη το έχουν διαβάσει.
Εγώ πχ έχω διαβάσει αρκετά από όσα αναφέρονται εδώ αλλά δεν έχει τύχει να κάνω κάποιο post επειδή δεν ξέρω πολλά πράγματα επί του θέματος.
Αν θέλεις τη γνώμη μου πάντως, θεωρώ πολύ χρήσιμο αυτό το topic στο esoterica...

Ευχαριστώ για τη γνώμη σου Dying_Incubus.
Βέβαια δεν είναι απόλυτο αυτό που λές.. οι 22.500 δεν είναι απαντήσεις οπως αναφέρεις αλλά αναγνώσεις.. που κατά τη γνώμη μου δεν είναι μέλη του esoterica αλλά απλοί χρήστες.. internet που εκαναν αναζήτηση στο google.Και αυτό το λέω με σιγουριά.. και να σου φέρω και ενα τρανταχτό παράδειγμα.. προηγουμένως η pyramid ανέφερε κάτι .. διάβαζε το τόπικ αλλά την χαλούσε αυτό το fitnees..physical..
Ηλίου φαεινότερον φίλε μου οτι οι αναζητητές του περίεργου και του μεταφυσικού .. δεν ειναι και τόσο fun της φυσικής κατάστασης..
Αυτό το λέω με σιγουριά..

25/11/2005, 20:44:24
quote:
Φιλε allzzaro, βρηκα βοτκα 50 βαθμους και εκανα το εκγυλισμα. Περιμενω το Gingo biloba. Περιμενω οδηγιες σου.

Δεν μπορώ να κάνω edit.. δεν ξέρω γιατί.. οπότε συγχωρήστε με για τυχόν ανορθογραφίες ή ασάφειες ειδικά σε κάτι quote λανθασμένα.. πάντως νόημα βγαίνει...

Εφτιαξες το εκχύλισμα.. ωραία.. να το κουνάς κάθε ημέρα.. αρκετά..
Αν χρειαστεί να προσθέσεις και αλλη βότκα ωστε να καλύψει τελείως το βότανο.. στην αρχή θα πάρει ενα ξανθό χρώμα.. και στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει σκούρο.. σε δύο εβδομάδες θα σκουρήνει αρκετά και θα είναι έτοιμο προς χρήση..
Μισό κουταλάκι.. στο ρόφημα σου... μισό .. δεν χρειάζεσαι περισσότερο.
Το gingo biloba οπως σου είπα προηγουμένως.. δεν χρειάζεται να το παίρνεις. Δεν συνιστάται για το πρόβλημα σου.. Πίνε φασκόμηλο αρκετά συχνά.. και 2-3 φορές την εβδομάδα το εκχύλισμα..

εεε.. υπάρχει ενα προβληματάκι.. το φασκόμηλο θα εχει ορισμένες παρενέργειες.. διουρητικές.. μην σε ανησυχεί.. αλλά προσεξέτο..μην βρεθείς σε δύσκολη θέση μιας και μετά τα 40 και ειδικά το χειμώνα.. δημιουργούνται ορισμένα προβληματάκια..

26/11/2005, 16:56:07
quote:
Βέβαια δεν είναι απόλυτο αυτό που λές.. οι 22.500 δεν είναι απαντήσεις οπως αναφέρεις αλλά αναγνώσεις.. που κατά τη γνώμη μου δεν είναι μέλη του esoterica αλλά απλοί χρήστες.. internet που εκαναν αναζήτηση στο google.

Ακριβώς, φίλε μου!
Και καταλήγω πως ένα τέτοιο topic είναι αρκετά χρήσιμο κι αποδεικνύεται καθημερινά οτι το επισκέπτονται έστω κι απλοί χρήστες του internet προκειμένου να λάβουν συμβουλές και να τους λυθούν απορίες σχετικά με τα όσα πραγματεύεται αυτό το topic.

quote:
Ηλίου φαεινότερον φίλε μου οτι οι αναζητητές του περίεργου και του μεταφυσικού .. δεν ειναι και τόσο fun της φυσικής κατάστασης..
Αυτό το λέω με σιγουριά..

Εγώ δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος για αυτό που είπες.
Άλλωστε δε νομίζω να το είπε με αυτή τη λογική η φίλτατη pyramid, εγώ δεν θα το έπαιρνα έτσι.
Κι από την άλλη, τόσα μέλη που συμμετέχουν εδώ ενδιαφέρονται για την φυσική τους κατάσταση.
Οπότε, αρκετά άτομα που ενδιαφέρονται για τη μεταφυσική και τον εσωτερισμό ενδιαφέρονται για την φυσική τους κατάσταση.
Σωστά?

In anticipation of my resurrection...

26/11/2005, 18:47:56
quote:
Άλλωστε δε νομίζω να το είπε με αυτή τη λογική η φίλτατη pyramid, εγώ δεν θα το έπαιρνα έτσι

H λογική με την οποία εκφράστηκε η pyramid εχει πολλές έννοιες.
Εγώ τις παίρνω όλες μαζί και καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα.

quote:
Κι από την άλλη, τόσα μέλη που συμμετέχουν εδώ ενδιαφέρονται για την φυσική τους κατάσταση.

Το να ενδιαφέρεσαι απλά, απο το να υλοποιείς αυτά που εμπεδώνεις απο το απλό ενδιαφέρον απέχει πολύ Dying_Incubus.

quote:
Οπότε, αρκετά άτομα που ενδιαφέρονται για τη μεταφυσική και τον εσωτερισμό ενδιαφέρονται για την φυσική τους κατάσταση.
Σωστά?

Αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξης αυτού του τόπικ.
Βεβαια εδώ εχουμε να κάνουμε με τα βότανα, τη διατροφή, την υγεία και τη φυσική κατάσταση.
Τα 4 αν και είναι αλληλένδετα, εχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.
Εχοντας 35 χρόνια πείρας θα μπορούσα να πώ οτι το άκουσμα και μόνο fitnees προκαλεί κάποιο μορφασμό, κάποια δυσφορία και αυτό τσεκαρισμένο.
Το να λέει λοιπόν κάποιος οτι ναί.. ενδιαφέρομαι για τη φυσική μου κατάσταση, χωρίς να το κάνει .. δεν λέει τίποτα.

delta4Νέο Μέλος
27/11/2005, 19:14:08
Φιλε allzzaro ευχαριστω για τις απαντησεις σου,εδω που μενω στην Δραμα δυσκολα να βρω φαρμακειο να μου κανει το λαδι για τα αυτια. Θα προσπαθησω και θα σου πω.
αλώαΝέο Μέλος
28/11/2005, 09:53:48
το email μου είναι kalliopi_x@yahoo.com
σ ευχαριστώ

αλώα