- Κέλσος: Αληθής Λόγος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Πάντως ο Κέλσος - όντας κοντύτερα στα γεγονότα - δίνει πλάγια μαρτυρία για την ιστορική ύπαρξη του Ιησού (αφού πουθενά δεν προσπαθεί να δείξει ότι ήταν ανύπαρκτος!)
Δυστυχώς φανατικοί και φονταμενταλιστές υπάρχουν σε όλα τα δόγματα και τις θρησκείες
Ενώ συμφωνώ σε αυτά που γράφει ο Κέλσος για τη συμπεριφορά των χριστιανών , διαφωνώ πλήρως με τον τρόπο που ασκεί κριτική στη διδασκαλία του Ιησού και στον ίδιο τον Ιησού .
...
quote:Ο Κέλσος έζησε πριν την άνοδο του Νεοπλατωνισμού και 1-2 γενιές πριν τον Ιάμβλιχο, το Πλωτίνο και τον Πορφύριο (που προσπάθησε να μιμηθεί τον Κέσλο στη αντιχριστιανική πολεμική, επίσης χωρίς να προσπαθεί να δείξει ανυπαρξία Ιησού! και οι δύο έπαιρναν ως δεδομένο ότι υπήρξε απλά απέρριπταν το τι έλεγαν οι Χριστιανοί ότι ήταν και επιχειρούσαν να τον δείξουν απατεώνα.)
....
Ο Κέλσος βέβαια δεν καταφέρεται μόνο εναντίον του Ιησού αλλά και άλλων πνευματικών διδασκαλων της ανατολής όπως του Μιθρα και χλευάζει και συκοφαντεί όλες τις θρησκείες πλην της ελληνικής
Ξεχνά όμως ότι ο μυστικισμός και η θεία ενόραση που ο ίδιος την κατηγορεί ως ενα είδος μαγείας , υπήρχαν και στη δική του θρησκεία και μάλιστα σχεδόν σε όλους τους έλληνες φιλοσόφους
Και πολυ περισσότερο μάλιστα στους σύγχρονους του νεοπλατωνικούς που είχαν εισαγάγει μαγικά και διαλογιστικά τυπικά στη φιλοσοφία τους σε μεγάλο βαθμό
Παραδειγμα ο Ιαμβλιχος και το βιβλιο του "περι μυστηρίων" όπου περιγραφει μυστικιστικά και μαγικά τυπικά της Αιγύπτου και των ελληνικών μυστηρίων ή ο Πορφύριος με το βιβλίο του "Περί του εν Οδυσσεία των Νυμφών Άντρου"
Ετσι λοιπόν θεωρώ τον Κέλσο ως απαραδεκτο και συκοφάντη ....
Ο Κέλσος από την πλευρά του είχε μάλλον γενικότερο ζήτημα "αντίδρασης" προς διάφορα.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:
Ο Κέλσος έζησε πριν την άνοδο του Νεοπλατωνισμού και 1-2 γενιές πριν τον Ιάμβλιχο, το Πλωτίνο και τον Πορφύριο (που προσπάθησε να μιμηθεί τον Κέσλο στη αντιχριστιανική πολεμική, επίσης χωρίς να προσπαθεί να δείξει ανυπαρξία Ιησού! και οι δύο έπαιρναν ως δεδομένο ότι υπήρξε απλά απέρριπταν το τι έλεγαν οι Χριστιανοί ότι ήταν και επιχειρούσαν να τον δείξουν απατεώνα.)Ο Κέλσος από την πλευρά του είχε μάλλον γενικότερο ζήτημα "αντίδρασης" προς διάφορα.
Εδώ πέρα οι σύγχρονοι βγάλανε θεωρίες για πολλούς Ιησούδες, λες και οι Χριστιανοί μάρτυρες κήρυτταν διάφορους.
Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού για να καταστρέψουν την ελπίδα του ανθρώπου, οι δήθεν ελευθερωτές του πνεύματος που είναι μασώνοι και σατανιστές.
Ευτυχώς είναι πανεύκολο να ξεχωρίσεις ποιά σημεία είναι παραποιημένα και να φιτράρεις την κάθε φράση με κάθε νόημα που απορέει απ' αυτήν.
The truth of Ninja will prevail.
Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.
quote:
Μεταφορά περιεχομένου στη ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
26/6/2014
Αίολε, δεν είναι ο μόνος, όλοι οι απολογητάδες το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι η αρώστεια τους.
Εσύ συνέχισε να γράφεις, ΟΧΙ γι' αυτούς που θέλουν να σε βουλώσουν επειδή είσαι απειλή για το Χ εδραιωμένο συστημικό συμφέρον, αλλά για τον/την αναγνώστη/ρια που θέλουν να μάθουν την αλήθεια που τους έκρυψαν και το ψέμα που τους πότισαν για να τους έχουν αλυσοδεμένους.
Απεστάλη: 19/06/2014, 19:50:43
quote:
Αίολος προς killuminati:
26/6/2014
Απεστάλη: 19/06/2014, 20:40:22
quote:
Killuminati προς Αίολο:
26/6/2014
Νομίζω πως κάπου εδώ, η συμμετοχή σας εδώ χάμω θα πρέπει να τελειώνει. Δεν φαντάζομαι να έχετε αντίρρηση. Ούτε και τις αντιρρήσεις της Δ.Ο. μπορώ να φανταστώ.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Νομίζω πως κάπου εδώ, η συμμετοχή σας εδώ χάμω θα πρέπει να τελειώνει. Δεν φαντάζομαι να έχετε αντίρρηση. Ούτε και τις αντιρρήσεις της Δ.Ο. μπορώ να φανταστώ.
Δε παίζει λύση στο πρόβλημα φίλε, όπως είπε και ο Αιθέρας, 1 λογαριασμό κλείνεις, 10 φτιάχνει.
Το πρόβλημα κιλουμινάτι ένα φάρμακο έχει φίλε μου, περιθωριοποίηση και γράψιμο κανονικά.
Ξέρεις τι είναι να σε βρίζει ο άλλος κι εσύ να γελάς με το κατάντημά του?
Ο άλλος θεωρεί οτι είσαι ξεφτύλας που δεν του απαντάς με μπινελίκια, γιατί μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το κεφάλι του, τόσο μπορεί να πιάσει τελική, δε γίνεται φίλε μου με LADA να τρέξεις όπως με Ferrari, γίνεται?
Το Lada μια χαρά κερδίζει τη Ferrari. Μπέσα. Εις ολίγον θα έχεις και τις αποδείξεις. Αμεινία επιτρέποντος φυσικά. Διακριτικά απέφυγες που η διαπίστωσή μου αφορούσε και τον Αίολο. Αλλά είναι ευτυχής η διακριτική σου αντιμετώπιση.
26/6/2014
Σε κάθε περίπτωση, πολύ χαίρομαι που επέστρεψες. Εξίσου μπέσα.
Τάχατες μᾶς ἐκμηδένισε μὲ τὸ «κατέγνων» του, ὁ γελοιωδέστατος.
Τέτοιες ξυπνάδες ὅμως πέρασι δὲν ἔχουνε σ᾿ ἐμᾶς τοὺς Χριστιανούς.
«Ἀνέγνως, ἀλλ᾿ οὐκ ἔγνως· εἰ γὰρ ἔγνως, οὐκ ἂν κατέγνως» ἀπαντήσαμεν ἀμέσως. Κ. Π. Καβάφης (1863-1933) - Οὐκ ἔγνως
Σημ. ἀνέγνων, ἔγνων, κατέγνων: παροιμιακὴ ἔκφραση ἀπάντηση τοῦ Ἰουλιανοῦ σὲ ἐπιστολὴ ἐπισκόπων.
Ἡ ἀνταπάντηση ὅμως ποὺ ἔλαβε, ἐνδεχομένως μάλιστα ἀπὸ τὸν Μέγα Βασίλειο,
ἦταν ἐξ ἴσου παροιμιώδης: ἀνέγνως, ἀλλ᾿ οὐκ ἔγνως. εἰ γὰρ ἔγνως, οὐκ ἂν κατέγνως.
quote:Φίλε μου, μιας και με σχολίασες, σου οφείλω - καθώς και στην ΔΟ - μια εξήγηση.
Αίολε, δεν είναι ο μόνος, όλοι οι απολογητάδες το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι η αρώστεια τους.Εσύ συνέχισε να γράφεις, ΟΧΙ γι' αυτούς που θέλουν να σε βουλώσουν επειδή είσαι απειλή για το Χ εδραιωμένο συστημικό συμφέρον, αλλά για τον/την αναγνώστη/ρια που θέλουν να μάθουν την αλήθεια που τους έκρυψαν και το ψέμα που τους πότισαν για να τους έχουν αλυσοδεμένους.
Δεν πολυσυμμετέχω τον τελευταίο καιρό για διαφόρους λόγους.
Εχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια και τα ίδια αφ' ενός και αφ' ετέρου, όπως κι εσύ έχεις διαπιστώσει, είναι αδύνατον να διεξάγεις διάλογο με όλους αυτούς που επιεικώς χαρακτηρίζεις απολογητάδες.
Βαρέθηκα να τον βλέπω να γράφει διαρκώς μαλακίες, ν' αποφεύγει τον διάλογο και να προσβάλλει την νοημοσύνη και να κοροϊδεύει σοβαρούς συνομιλητές όπως εσύ, ο sesostris και άλλοι.
Δεν έχω πλέον την υπομονή (που είναι αρετή) ν' ασχοληθώ μαζί τους και σε μία "έκρηξη", ας την πούμε, έγραψα ότι έγραψα και δεν μετανοιώνω.
Με το συμπάθειο.
26/6/2014
quote:
26/6/2014

26/6/2014
Υ.Γ. Δεν πρόκειται περί δικού μου λεξιλογίου. Το συγκεκριμένο αποτελεί δάνειο από τον Καραισκάκη.