- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Έχεις ξεπεράσει τον εαυτό σου.
Άκου λίγο..
Τον εμφύλιο σπαραγμό πολλές φορές τον έχουν αποφύγει οι Έλληνες.
Ο πολύς ο κόσμος γνωρίζει μόνο τις φορές, που τελικά συνέβη.
Δεν γνωρίζει τις φορές που ως έθνος, αποφύγαμε την τραγική αυτή κατάντια,τελευταία στιγμή...
Τις φορές που περάσαμε ξυστά και τη γλυτώσαμε,ήταν οι φορές που κάποιοι μεμονωμένα,πλήρωσαν το τίμημα, (δικαίως ή αδίκως),προκειμένου να καταλαγιάσει η οργή.
Εύχομαι να γίνει έτσι, αυτή τη φορά.
Και παρ' ότι θα σου φανεί παράξενο,δεν θέλω σε καμμιά περίπτωση να την πληρώσουν γιουσουφάκια σαν και του λόγου σου,διότι έχουν αμελητέο μερίδιο ευθύνης.
Πρόσεχε όμως.
ΤO NA MHN ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ, ξένων πολιτών(όπως κάνει ο Σόιμπλε π.χ.) είναι απλά πολιτική.
Βρωμερή.Αλλά πολιτική.
Το να μην αποδέχεσαι το αυτό,(όσον αφορά συμπολίτες σου, είναι ύψιστη ΥΒΡΙΣ.
Άσε λοιπόν να πληρώσουν την ύβριν, αυτοί που προκάλεσαν τους θανάτους.
Εσύ που απλά την υιοθετείς,είσαι ένα απλό γιουσουφάκι.
Είσαι λοιπόν σίγουρος για τη ρότα σου?
Διότι εγώ σε ακούω προσεκτικά.Και είμαι και ήρεμος άνθρωπος.
Και ΔΕΝ έχω και κανένα συγγενή νεκρό από την κρίση....
Κάποιος άλλος, (και δεν εννοώ εντός forum,όπου όλοι ελπίζω, είναι ψύχραιμοι),
που ίσως τρώει από τα σκουπίδια..,
ή έχει βουτήξει ο αδερφός του από κανένα παράθυρο, να μην το δει έτσι....
και επειδή αυτός ο κάποιος μπορεί να μην έχει πρόσβαση στους αληθινούς υπαίτιους,να αρκεστεί στα γιουσουφάκια τους...
Και τότε Πύρινε,Dr,Κόουτς, προβλέπω τραγικό τέλος στη σουφρίτσα σου.
Γι΄αυτό σου λέω..
Συμβουλή: Πάρτο αλλιώς.
Ο Άδωνις και ο κάθε Άδωνις, έχει λεφτά για ελικόπτερο.
Εσύ έχεις βρε φουκαριάρη?
Εκτός και αν αυτά τα λες μόνο ανωνύμως και εντός του forum...
Οπότε είναι σχετικά απίθανο να σε βρει κανείς..
Αν τα λες και παραέξω φουκαρά,τότε μόνο γιουσουφάκι δεν είσαι.
Διότι τα γιουσουφάκια έχουν συνήθως,συναίσθηση του κινδύνου...
Τελικά τι είσαι? Γιουσουφάκι ή μαλ@κας?
Δεν θέλω να πιστέψω ότι είσαι και τα δυο.![]()
---------------------------------------------
Προς όλους τους συνδίκτυους,
Και για όσους έχουν διάθεση κριτικής, ας σταθούν στα παραπάνω περί ύβρεως.
>>Να σταθούν πολύ προσεκτικά.Πάρα πολύ προσεκτικά.<<
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι.
Μπορεί να κυκλοφορούν και "άκακα" γιουσουφάκια,αλλά κυκλοφορούν και άτομα που ...ζουν ανάμεσά μας και θα έπρεπε να είναι στο δαφνί...
Αν δεν θέλετε να αφήσετε τις εξελίξεις σε αυτούς,τότε να είστε αυστηρότεροι.Αυστηρότεροι έναντι των ύβρεων.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός σε μερικούς, που μπορεί να μην αρέσει ο τόνος μου.
Σε άλλες εποχές θα είχαν δίκιο.
Τώρα θα ήταν αφελές να συζητάμε για τον τόνο της φωνής...
Καλύτερα να εστιάσουμε στομ νόημα.Των φωνών.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 12/07/2015 13:08:25

quote:Που θα βρίσκεις λεφτά για το κράτος εκτός φόρων σε μια πλήρως ιδιωτικοποιημένη κοινωνία, πουλημένη σε ιδιώτες ξένων συμφερόντων, με μισθούς 500 ευρώ, μέσο όρο ηλικίας 50 και ανεργία στο 40%;
Που βρίσκεις λεφτά; Νά που βρίσκεις λεφτά. Αίντε να αποκατασταθούν και οι αδικίες στα καημένα τα λαμόγια των Ελληνικών ΑΕΙ, παρέα με τους πραιτωριανούς του κράτους, καραβανάδες, μπάτσους και λοιπά φρούτα. Προτείνω μάλιστα να αρχίσουν να κόβουν μισθούς απο τους εκπαιδευτικούς ή γενικά όλους τους κατόχους πτυχίων στο δημόσιο, και να τα δίνουν στους ΕΠΟΠ της γαλάζιας συνεντευξης, γιατί αυτοί είναι οι μόνοι Δ.Υ που παράγουν (ψήφους). Απο τους άλλους μάλλον θα τρώνε μούτζες απο εδω και πέρα. Πέστε μου λοιπόν, έτσι και κατέβει ΤΩΡΑ ένα τέτοιο νομόσχέδιο, αν θα έχει δίκιο ο κάθε Σόιμπλε; Κανονικά ο Τσακαλώτος πρέπει να μαζέψει πίσω τις αυξήσεις που έδωσε στα ειδικά μισθολόγια ο Σαμαράς για να διατηρήσει τον ΕΚΑΣ. Αλλα είπαμε. Πρώτη φορά αριστερά και προέκυψε άλλη μια συμμορία του βαθέως κράτους. Εγω λέω να μας πετάξουν έξω απο το € αύριο. Μόνο έτσι θα βάλουμε μυαλό.
Edited by - Heretic on 12/07/2015 13:32:28
Δεν δύναται να είσαι Ελληνας και να κάνεις τέτοια πρόταση, το θα μας την πέσουν οι Τούρκοι είναι παραπέτασμα καπνού, και δεν ξέρω τελικά αν αρκεί για δικαιολογία να υπογράψεις τόσο αίμα.
Πραγματικά βλέπω το βαθμό αποχαύνωσης και ατομικισμού του έλληνα γύρω μου και μου σηκώνεται η τρίχα.

Αρνούμαι τα πολιτικά δικαιώματα, δεν δέχομαι τις ευκαιρίες και επιλογές που μου δίνουνε και δεν θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της κοινωνίας και της πολιτείας.
Ξεκινώ το ταξίδι μου για τον Ήλιο της Άσγκαρντ μακρυά από τις βρωμερές φυλές και τάξεις με τις οποίες έχει μπλέξει η ύπαρξή μου.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
quote:Τι να πληρώσω εγώ; Να πληρώσουν αυτοί που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Και παρ' ότι θα σου φανεί παράξενο,δεν θέλω σε καμμιά περίπτωση να την πληρώσουν γιουσουφάκια σαν και του λόγου σου,διότι έχουν αμελητέο μερίδιο ευθύνης.
Αυτοί δεν είναι οι υπεύθυνοι;
Μήμπως ανήκεις και εσύ σε αυτούς;
Ποιοι άλλοι θα πρέπει να πληρώσουνε;
quote:Άρα επιστρέφουμε στο οτι πρέπει να κρεμάσουμε Τσίπρα, Σαμαρά, Βενιζέλο (και Σόιμπλε αν μπορούσαμε αλλά δεν μπορούμε).
Το να μην αποδέχεσαι το αυτό,(όσον αφορά συμπολίτες σου, είναι ύψιστη ΥΒΡΙΣ.
Άσε λοιπόν να πληρώσουν την ύβριν, αυτοί που προκάλεσαν τους θανάτους.
Δε καταλαβαίνω σε τι διαφωνούμε.
quote:Αυτοί που θα χρειάζονται ελικόπτερο είναι οι υπαίτιοι της δραχμής: Οι κυβερνήσεις που σκότωσαν την αξιοπιστία της χώρας - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ
και επειδή αυτός ο κάποιος μπορεί να μην έχει πρόσβαση στους αληθινούς υπαίτιους,να αρκεστεί στα γιουσουφάκια τους...Και τότε Πύρινε,Dr,Κόουτς, προβλέπω τραγικό τέλος στη σουφρίτσα σου.
Γι΄αυτό σου λέω..
Συμβουλή: Πάρτο αλλιώς.
Ο Άδωνις και ο κάθε Άδωνις, έχει λεφτά για ελικόπτερο.Εσύ έχεις βρε φουκαριάρη?
Διαφωνείς οτι αυτοί είναι οι υπαίτιοι;
Θεωρείς οτι είναι κάποιοι άλλοι;
Γιατί λόγια ακούω πολλά, επιχειρήματα δεν ακούω.
quote:Αν ήμουν Μ@λάκας θα είχα ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Αντ' αυτού απλά απείχα.
Αν τα λες και παραέξω φουκαρά,τότε μόνο γιουσουφάκι δεν είσαι.
Διότι τα γιουσουφάκια έχουν συνήθως,συναίσθηση του κινδύνου...Τελικά τι είσαι? Γιουσουφάκι ή μαλ@κας?
Δεν θέλω να πιστέψω ότι είσαι και τα δυο.
Σε αυτό που με ρωτάς, ναι, αυτά που λέω εδώ, τα λέω και με ονοματεπώνυμο.
Δηλώνω καθαρά και ξάστερα (και σε αυτούς που με ξέρουν προσωπικά) ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ.
Μέχρι εμφάνισης (και απόδειξης) καλύτερης λύσης.
Όχι έκθεσης ιδεών περί υποτιθέμενης αξιοποίησης της γεωπολιτικής μας θέσης ώστε να μας πληρώνουν οι άλλοι για να ζούμε.
Περιμένω τα δεδομένα με τα οποία θα στηρίξει κάποιος μια θέση υπέρ της δραχμής ή υπέρ κάποιου τρίτου "καλύτερου" δρόμου.
Ακόμα δεν τα έχω δει!
Edited by - Πύρινος on 12/07/2015 22:12:31
quote:
Δηλώνω καθαρά και ξάστερα (και σε αυτούς που με ξέρουν προσωπικά) ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ.
Μπράβο γιουσουφάκι.
quote:
Τι να πληρώσω εγώ; Να πληρώσουν αυτοί που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Αυτοί δεν είναι οι υπεύθυνοι;
Αυτοί ψήφισαν τα μνημόνια που τόσο γουστάρεις.(Ο Σύριζα όχι ακόμα,αλλά όπου να 'ναι.).
Κάτι σοβαρό τρέχει στο μυαλουδάκι σου.
Μάλλον από το σκύψιμο είναι.
Δοκίμασε να σηκωθείς.Μπορεί να συνέλθεις.
quote:
Βέβαια με αυτά που ζητάνε οι δανειστές, είναι φανερό οτι θέλουν να μας διώξουν
Γιατί βρε ενίστασαι σε αυτά που ζητάνε?Πες ναι και στήσου πάλι.Δε χαίρεσαι μνημονιακέ?Φρέσκο μνημονιάκι βρε.Η καλύτερή σου.
ΥΣ:Σε αυτούς που ξέρεις προσωπικά, δείχνεις και ταυτότητα?
Γιατί σε μας την αλλάζεις κάθε τρεις και δυο...![]()
![]()
![]()
Άντε πάενε ρε κακομοίρη.
---------------------------------------------
Τι πρέπει να μας πούνε ακόμα για να τους στείλουμε στο διάολο?
Ντροπή ρε,ντροπή.
δηλαδή είσαι πιστός της θρησκείας του τρίτου δρόμου
Ανυπομονώ να μου πεις ποιος είναι αυτός ο δρόμος, μαζί με τις προβλέψεις σου.
Ανυπομονώ επίσης να ακούσω ποιος θεωρούσες οτι ήταν αυτός ο τρίτος δρόμος όταν ψηφιζες κάποιο απ' τα αντιμνημονιακά -υποθέτω- κόμματα, κατά τις τελευταίες εκλογές.
Πολύ λάδι και επιχειρήματα τίποτα
Στα κοσμητικά επίθετα καλός είσαι
Να δούμε αν είσαι καλός και στο να παραθέτεις λύσεις
Πάντως σε ενδεχόμενο δραχμής μιλάμε για ανεργία 70%+ (80% πιο πιθανό το βλέπω).
Θα είναι δύσκολο βλέπεις να δουλέψουν τα σουβλατζίδικα όταν θα πρέπει να πουλήσουν σουβλάκι (σε τωρινά δεδομένα) 8 ευρώ το ένα (αυτό μετά απο κανένα έτος).
Ίσχυε.Όντως.Εδώ συμφωνούμε.
Αλλά έχεις χάσει επεισόδια...
Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια.
Τώρα είναι όρθιος και σκυφτός.
Όσο για τα επιχειρήματα,οι αναρτήσεις και των δυο μας,υπάρχουν.
Ο καθένας που διαβάζει καταλαβαίνει.
Σε αυτά τα πέντε χρόνια έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι.Βλαμμένε.
Δεν θα έπρεπε να χρειάζεσαι άλλο επιχείρημα.
Στους συγγενείς τους, να πας να συστηθείς επωνύμως.Κατάλαβες?
quote:Μπούρδες.
Σε αυτά τα πέντε χρόνια έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι.Βλαμμένε.
Δεν θα έπρεπε να χρειάζεσαι άλλο επιχείρημα.
Φέρε μου τα στατιστικά των αυτοκτονιών στην Ελλάδα να δούμε πόσοι έχουν πεθάνει.
Και επειδή μου μιλούσες για παντελόνια, θα ήθελα και μια έγγραφη δήλωση απο εσένα, οτι αποδέχεσαι την ηθική ευθύνη για ο,τι συμβεί σε ένα ενδεχόμενο Grexit.
Γιατί αν θέλεις το δικαίωμα να κατηγορείς τους άλλους για θανάτους, θα πρέπει και εσύ να αναλαμβάνεις την ευθύνη για το ίδιο πράγμα αν αυτό τυχόν προκύψει από τις δικές σου επιλογές.
Αν αναλαμβάνεις αυτές τις ευθύνες κερδίζεις το δικαίωμα και να
κρίνεις τους άλλους.
Δίκαιο;
Βάλε εσύ ένα νούμερο, μια που το πρόβλημα σου είναι αριθμητικό και στατιστικό.Καθήκι.
Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.Πόσο σημασία έχει αν είναι 5000 ή 10000.
Και στις δυο περιπτώσεις είναι απαράδεκτο και να το συζητάμε.
Η επιλογή μου, αφορά κάτι που δεν έχει συμβεί ηλίθιε.
Έχω ήδη πει ότι θα είναι δύσκολο.Σαφώς.
>>>Η δική σου επιλογή όμως έχει ΗΔΗ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.<<<
Αντιλαμβάνεσαι του πρόβλημα του συλλογισμού?
Οδηγείς ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα και έχεις ήδη σκοτώσει καμπόσους.
Σου λέω να αλλάξεις αυτοκίνητο και μου απαντάς ότι πρέπει να σου υπογράψω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα, να σκοτώσεις και με το εναλλακτικό, που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα.
Ας ασχοληθεί κανένας άλλος μαζί σου.Αν δεν σιχαίνεται.
Εγώ θεωρώ ότι είσαι μια κινητή ντροπή.
Τέλος.
Ξέρεις γιατί;
Γιατί ακόμα και αν θεωρήσουμε οτι ισχύει αυτό που λες, δηλαδή οτι κάποιοι άνθρωποι αυτοκτόνησαν εξαιτίας της φτώχιας, ποιος προκάλεσε αυτή την φτώχια;
Θες να μας απαντήσεις ποιος προκάλεσε αυτή τη φτώχια;
Οι Γερμανοί την προκάλεσαν; ΌΧΙ.
Οι κυβερνήσεις που ο ελληνικός λαός ΨΗΦΙΣΕ, την προκάλεσαν.
Η χώρα μας ΠΤΩΧΕΥΣΕ.
Και όταν ΠΤΩΧΕΥΕΙΣ, υπάρχουν θύματα. Μπορεί να μην είναι σε ανθρώπινες ζωές, μπορεί να είναι σε μισθούς και συντάξεις, αλλά υπάρχουν.
Χάρη στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ όμως -το οποίο η μια κυβέρνηση μετά την άλλη φρόντισαν να το κάνουν κουρελόχαρτο- αυτά τα θύματα μπόρεσαν σε σημαντικό βαθμό να περιοριστούν, γιατί το αντίθετο σενάριο ποιο ήτανε; Η ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Αυτό δηλαδή που οι Λαπαβίτσες προτείνουν.
Και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήθελε αυτό το σενάριο, γιατί όλοι ήξεραν οτι το ΚΟΣΤΟΣ θα είναι τεράστιο.
Εσύ όμως δεν αποδίδεις τις ευθύνες για τους θανάτους που επικαλείσαι, ούτε στις κυβερνήσεις, ούτε στη χρεοκοπία, τις αποδίδεις στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Αυτό για εμένα δείχνει λανθασμένη κατανόηση της κατάστασης.