- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΑΝ όμως κάνω λάθος, τότε το σωστό μάλλον δεν έχει επιχειρήματα να υπερασπίσει τον εαυτό του.
Ζιπ
Ζιπ
Rumpelstiltskin του ESOTERICA.gr (ή είμαι εγώ αυτός;)
Δώσε μας κάτι απ' την σοφία που κρατάς κρυμμένη![]()
quote:
Ψήνεται κανένας άλλος για συμφωνία ..πάση θυσία?Τι πρέπει να μας πούνε ακόμα για να τους στείλουμε στο διάολο?
Ντροπή ρε,ντροπή.
Εγω λέω να τους εγγυηθούμε μόνο αυτά που συζήτησαν στην Βουλή, για να "είμαστε και αξιόπιστοι" που μας το κοπανάνε συνέχεια, αλλά "take it or leave it". Και μόνο αν τεθεί θέμα ελάφρυνσης του χρέους. Διαφορετικά απο Δευτέρα IOUs για κανα τρίμηνο. Και όποιος βουλευτής Σύριζα ή ΑΝΕΛ δεν γουστάρει, ας αναλάβει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση, να αναλάβει επιτέλους το τριο Στούτζες που καραδοκεί, οικουμενική με Στουρνάρα πρωθυπουργό, τα ασημικά στο Λουξεμβούργο, μισθοί και συντάξεις στα 300€ και το χρέος στο 200% σε 3 χρόνια. Το 62% δεν τους εξουσιοδότησε να κατεβάσουν τα σώβρακα πάντως. Την καλύτερη πάντως πρόταση που άκουσα απο Ευρωπαίο, την είπε ο Φάρατζ:
Αλέξη βγάλε την Ελλάδα από το ευρώ με το κεφάλι ψηλά
quote:Πάντως σε ενδεχόμενο δραχμής μιλάμε για ανεργία 70%+ (80% πιο πιθανό το βλέπω).
Υπερβολές λές. Δεν παίζει "δραχμή" και το ξέρουν όλοι. Το θέμα είναι στο διπλό νομισμα και ποιός θα βοηθήσει σε αυτό. Υποθέτω πως θα το τρέξουν οι Αμερικάνοι, σε κάποια κλειδωμένη ισοτιμία με το δολλάριο, με κάποια συμφωνία απο αυτές που συνηθίζουν κάτι Goldman Sachs. Κανα 6μηνο αναπουμπούλα χωρις σοβαρες ελλείψεις, και μετά μια 3ετία min οπου θα επανέλθουμε σε φάση να μπούμε ή να βγούμε οριστικά απο το €. Υποθέτω πως μονο έτσι θα δεχτουν κούρεμα του χρέους μας, για να μην ξεψαρώσουν κι άλλοι. Είναι η γροθιά που λέει ο Αμεινίας.
Edited by - Heretic on 13/07/2015 00:39:43
Πιστεύω ξεπέρασε τον Ζαχαριάδη.
Πύρινε βρήκες τον Αμεινία που είναι ευγενικός;
Κοίτα να δεις πως έχουν τα πράματα:
quote:
Μπούρδες.
Φέρε μου τα στατιστικά των αυτοκτονιών στην Ελλάδα να δούμε πόσοι έχουν πεθάνει.
Σκατά στον τάφο οποιουδήποτε συμμετείχε στην πολιτική της αρπαγής της ζωής μας. Οκ Πύρινε; Αναφέρομαι στους προδότες μην έχουμε και παρεξηγήσεις. Πάμε παρακάτω.
quote:
Και επειδή μου μιλούσες για παντελόνια, θα ήθελα και μια έγγραφη δήλωση απο εσένα, οτι αποδέχεσαι την ηθική ευθύνη για ο,τι συμβεί σε ένα ενδεχόμενο Grexit.
Αν και εφόσον κάνω εγώ το Grexit Πύρινε, σου υπογράφω ότι θέλεις. ΘΑ το κάνω my way όμως, όχι με τις πορδές του Τσίπρα.
quote:
Γιατί αν θέλεις το δικαίωμα να κατηγορείς τους άλλους για θανάτους, θα πρέπει και εσύ να αναλαμβάνεις την ευθύνη για το ίδιο πράγμα αν αυτό τυχόν προκύψει από τις δικές σου επιλογές.
Αν αναλαμβάνεις αυτές τις ευθύνες κερδίζεις το δικαίωμα και να
κρίνεις τους άλλους.
Δίκαιο;
Δίκαιο. Σου εγγυώμαι ότι αν μου δώσεις την κυβέρνηση δεν θα ανοίξει μύτη με ένα grexit. Για τον ανάπηρο που παριστάνει τον Πρωθυπουργό δεν εγγυώμαι ούτε τις τρίχες μου τις κατσαρές.
quote:
Το θέμα είναι ΑΜΕΙΝΙΑΣ οτι δεν μπορείς να πάρεις αυτή την ευθύνη.
Θα την πάρω εγώ είπαμε.
quote:
Ξέρεις γιατί;
Για πες να γελάσουμε (βασικά με αυτά που βλέπουμε από τη βουλή των γελοίων να κλάψουμε)
quote:
Γιατί ακόμα και αν θεωρήσουμε οτι ισχύει αυτό που λες, δηλαδή οτι κάποιοι άνθρωποι αυτοκτόνησαν εξαιτίας της φτώχιας, ποιος προκάλεσε αυτή την φτώχια;
Θες να μας απαντήσεις ποιος προκάλεσε αυτή τη φτώχια;
Εξαιτίας της πολιτικής των Μνημονίων αυτοκτόνησαν είναι η σωστή πρόταση αλλά το παραβλέπουμε. Για να δούμε την απάντηση...
quote:
Οι Γερμανοί την προκάλεσαν; ΌΧΙ.
Οι κυβερνήσεις που ο ελληνικός λαός ΨΗΦΙΣΕ, την προκάλεσαν.
Η χώρα μας ΠΤΩΧΕΥΣΕ.
Και όταν ΠΤΩΧΕΥΕΙΣ, υπάρχουν θύματα. Μπορεί να μην είναι σε ανθρώπινες ζωές, μπορεί να είναι σε μισθούς και συντάξεις, αλλά υπάρχουν.
Κοίτα φίλε μου, θα στο πω απλά.
Αμα δε μπορείς, γίνε κομμωτής. Η δουλειά δεν έιναι ντροπή. Και η ντροπή δεν είναι δουλειά.
Εχεις ιδέα τι είναι το χρέος που βαυκαλίζεσαι; Εχεις ιδέα πόσα χρωστάει ο ανάπηρος με το καροτσάκι που σου κουνάει το δάχτυλο;
Καταλαβαίνεις τι σημαίνει ενιαία οικονομία;
Λοιπόν απλά και ήρεμα:
Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, γιατί αν ήταν το χρέος, η Γερμανία θα το είχε κλείσει το μαγαζί. Και η Γαλλία, και η Ιταλία, και το Λουξεμβούργο.
Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα.Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα.Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα.Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα.Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα.Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα.
Με τον τρόπο που λειτουργεί το παρόν σύστημα, όποτε και όταν θέλει να κλείσει τη στρόφιγγα της ρευστότητας, η ΕΚΤ, χρεοκόπησες.
ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΩΣΤΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ.
Για να σε βοηθήσουν, αυτοί που στα κανάλια κόπτονται ότι είχαν εδώ τα βγάλαν έξω, και φυσικά φάγανε ότι βρήκανε. Δηλαδή έγινε ανάποδα από ότι κατάλαβες. Σου μειώσανε το ΑΕΠ, δεν αυξήθηκε το χρέος σου. Σου σφάξανε το ΑΕΠ συγκεκριμένα. Και τώρα έχει μεγαλύτερο χρέος από ότι ΑΕΠ. Δηλαδή κάποιος σου φαγε τα λεφτά. Και συ δείχνεις με το δάχτυλο τον διπλανό σου.
Και φταίει ο φουκαράς που πάει για δουλειά; δηλαδή μου βάζεις ίσα και όμοια προδότες και πρόβατα; Ισα ρε.
Γιατί άμα φταίω εγώ για την προδοσία εναντίων μου, και όχι ο νόμος που δεν υπάρχει να τους μαζέψει, τότε φίλε να πάρω τον νόμο στα χέρια μου να έχω όντως εγώ την ευθύνη. Λοιπόν;
Τι σου λέει τώρα ο ανάπηρος που χρωστάει 5 τρισ και κάτι; Οτι για να επιβιώσεις θα μειώσεις το χρέος. Ενώ σου έχει κάνει το ΑΕΠ πουτάνα.
Ενώ σου έχει πάρει την αγορά αμπάριζα.
Και πως θα σε σώσει; Φορολογώντας ότι απέμεινε να του δίνεις για ένα χρέος που μπροστά τστο δικό του είναι ένα πακέτο τσίχλες. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ.
Και κάθεται τώρα το κάθε καθυστερημένο να λέει ότι το κάνουν για εκδίκηση.
Σωστά, πριν σε αγαπούσε και δεν ήθελε να σου πάρει τίποτα.
Πύρινε φίλε μου ειλικρινά κατάλαβε με. Δεν τους ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ. Ούτε τι ψήφισες στη δημοψήφισμα. Το σχέδιο ήταν εξ'αρχής φτιαγμένο.
Γιατί το έβαλε ο Γιωργάκης ο αρχιπροδότης στο Αγγλικό δίκαιο; Ξύπνησε και τον έτρωγαν τα μουστάκια του;
Edited by - Italos on 13/07/2015 00:52:53
quote:Αυτό μου ακούγεται σαν ένας "καλός" τρίτος δρόμος.
Το θέμα είναι στο διπλό νομισμα και ποιός θα βοηθήσει σε αυτό. Υποθέτω πως θα το τρέξουν οι Αμερικάνοι, σε κάποια κλειδωμένη ισοτιμία με το δολλάριο, με κάποια συμφωνία απο αυτές που συνηθίζουν κάτι Goldman Sachs. Κανα 6μηνο αναπουμπούλα χωρις σοβαρες ελλείψεις, και μετά μια 3ετία min οπου θα επανέλθουμε σε φάση να μπούμε ή να βγούμε οριστικά απο το €. Υποθέτω πως μονο έτσι θα δεχτουν κούρεμα του χρέους μας, για να μην ξεψαρώσουν κι άλλοι. Είναι η γροθιά που λέει ο Αμεινίας.
Με τη διαφορά βέβαια οτι οι "δραχμιστές" (όπως αναφέρει και το όνομα) θέλουν κόψιμο νομίσματος (ας το πούμε δραχμή). Δε λένε για διπλό νόμισμα κοκ. Λένε κόβουμε νόμισμα. Αν το πλάνο είναι κάτι άλλο, θα ήταν καλό να μας το αναλύσουνε. Εγώ, όπως είπα, περιμένω να ακούσω ποιος θα είναι αυτός ο τρίτος δρόμος. Και να στηρίζεται βέβαια η άποψη και σε κάποια στοιχεία.
Την παραπάνω άποψη την ακούω.
Όταν ο τροχήλατος συμφώνησε με το ΔΝΤ, πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά επειδή δεν προβλέπεται μηχανισμός κουρέματος, πρέπει να βρούμε μια βιώσιμη λύση, εμείς τους στείλαμε τον Τσακαλώτο.
Να μου το θυμηθείτε. Αν δεν τους στείλουμε την Ραχήλ, ή έστω τον Βαμβακούλα, άκρη δεν πρόκειται να βγει.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.