- Ο λόφος της TARA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Ξεχασες το ''Ποταμι'' της Αθηνας βρε... εστω και στη μορφη που ειναι... και στην Πεντελι εχει κατι ρυακια κελαριστα

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
μα δεν ξερεις ποσο ειμαι για να το λες αυτο....Timendi causa est nescire...
Σε ενα αλλο θεμα κατι ειπες για την ηλικια σου...Σιγουρα δεν εισαι και 17...
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
quote:
πανω τους γυρνανε παντως.
σωστός ό παίχτης
quote:
Παντως erzebet φαινεσαι μικροτερη απο οσο εισαι...
εναν οφθαλμίατροοοοοοο βρέ παιδιά ![]()
![]()
Όταν ο κλόουν του τσίρκου, αυτοκτόνησε πάνω στη σκηνή, όλοι νομίσαν ότι ήταν μέρος του σόου και γελάσανε ακόμη πιο πολύ
κ ποσο πιστευεις δηλ οτι μπορει να ειμαι ?
Timendi causa est nescire...
quote:
τι ειπα για την ηλικια μου ?
κ ποσο πιστευεις δηλ οτι μπορει να ειμαι ?Timendi causa est nescire...
Στο τοπικ για το νεκρονομικον, ειπες την ιστορια σου με τον αγνωστο και το δαχτυλιδι...Και ειπες οτι τοτε ησουν 20 χρονων...Ε...Να μην εχουν περασει και 2-3 χρονια απο τοτε??
βασικα μεγαλυτερη ειμαι .... αλλα οντως το βρηκες οτι δειχνω πολυ μικροτερη.. εσυ ποσο εισαι ?
quote:αυτό νά τό συζητήσετε στό θέμα
τι ειπα για την ηλικια μου ?
κ ποσο πιστευεις δηλ οτι μπορει να ειμαι ?
Ποσο χρονων ειστε? ![]()
ως τωρα το λιγοτερο που μ εχουν κανει ειναι 18.
ειδες ειδες τι κανουν τα μπανια αιματος? κατι ξερει η μπαθορυ !!
Πως γίνεται ο Θεός της αγάπης όπως θέλει να μας διδάσκει ο χριστιανισμός να θυσιάζει τον ίδιο του τον Υιό , τον ίδιο του τον εαυτό του για έναν σκοπό που θα έπρεπε πρώτος να γνωρίζει ότι ο άνθρωπος θα νικηθεί πάλι από την αδυναμίες του και θα χρησιμοποιήσει τον Υιό του(Χριστιανισμός) ) για τα προσωπικά του συμφέροντα. Τι νόημα έχουν οι αδυναμίες ( δοκιμασίες ) που βλέπουμε στον Ιησού της τελευταίες ώρες , λίγο πριν και κατά την σταύρωση του.Γιατι θεωρούμε θαύμα την Ανάσταση του Χριστού ( νίκη κατά του Θανάτου ) από την στιγμή που παραδεχόμαστε ότι κάτι που είναι Θεϊκό δεν πεθαίνει ποτέ . Μήπως τελικά υπάρχει κάποια βαθύτερη συμβολική ερμηνεία γύρω από την σταύρωση και την ανάσταση του Ιησού που απλά πρέπει εμείς να καταφέρουμε να ανακαλύψουμε .
Μήπως τελικά σκοτώνοντας τον Χριστό , σκοτώσαμε και τον θεό που έχουμε μέσα μας;
Μήπως τελικά η ιστορία του Χριστού επικράτησε στην ψυχή του ανθρώπου , γιατί βλέπουμε όλοι μέσα μας τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά αυτόν που τον θανάτωσαν ,
να υπάρχουν βαθιά ριζωμένα και στην δικιά μας καρδιά .Μήπως κουβαλάμε όλοι μας ένα κομμάτι ενοχής γιατί σκοτώνουμε κάθε μέρα και από λίγο τον Χριστό που έχουμε μέσα μας.
Πολλές πληροφορίες περιέχουν για το θέμα αυτό και τα απόκρυφα ( Γνωστικά ) Ευαγγέλια που δε τα έβαλα μόνο και μόνο για το λόγο ότι θα έπρεπε να γράφω μέχρι το πρωί .
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά φίλε μου!!![]()
![]()
Πολύ ωραίο θέμα έβαλες,το νόημα της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
quote:
Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος που δημιουργήθηκε κατά εικόνα Θεού και παροτρύνεται να μοιάσει με τον Θεό, δηλαδή να πετύχει το καθ΄ ομοίωσιν .Παρόλα αυτά να θεωρείτε από τον χριστιανισμό αμαρτωλός ,πως είναι δυνατόν να υπάρχει αμαρτία σε κάτι που δημιουργήθηκε από τον Θεό.
@ elo
Εδώ φίλε μου κάνεις ένα λάθος!Ο άνθρωπος όταν δημιουργήθηκε από το Θεό ήταν τέλειος και αναμάρτητος!Δημιουργήθηκε δε, κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση του Θεού(προπτωτικός άνθρωπος)!Όταν όμως ακούοντας τις διαβολές του όφεως(Διάβολος)"έφαγε" το μήλο και ηθέλησε να γίνει ανώτερος του Θεού έχασε από τον Θεό το καθ'ομοίωση και παρέμεινε μόνο κατ'εικόνα. με την υποχρέωση να παλέψει και να δοκιμαστεί ώστε να ξαναφτάσει στο καθ'ομοίωση(μεταπρωτικός άνθρωπος).![]()
![]()
Από εκείνη τη στιγμή θεωρείται αμαρτωλός, λόγω του προπατορικού αμαρτήματος αυτός και οι γενεές του αφού κανείς δεν είναι καθ'ομοίωση και όλοι έχουν ως σκοπό αυτή την καθ'ομοίωση!!!![]()
![]()
Άρα δεν δημιούργησε ο Θεός έναν άνθρωπο αμαρτωλό αλλά ελέυθερα επέλεξε ο ίδιος ο άνθρωπος την αμαρτία που του στέρεισαι το καθ' ομοίωση!!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
@ elo
Εδώ φίλε μου κάνεις ένα λάθος!Ο άνθρωπος όταν δημιουργήθηκε από το Θεό ήταν τέλειος και αναμάρτητος!Δημιουργήθηκε δε, κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση του Θεού(προπτωτικός άνθρωπος)!Όταν όμως ακούοντας τις διαβολές του όφεως(Διάβολος)"έφαγε" το μήλο και ηθέλησε να γίνει ανώτερος του Θεού έχασε από τον Θεό το καθ'ομοίωση και παρέμεινε μόνο κατ'εικόνα. με την υποχρέωση να παλέψει και να δοκιμαστεί ώστε να ξαναφτάσει στο καθ'ομοίωση(μεταπτωτικός-(διόρθωση)-άνθρωπος).
Από εκείνη τη στιγμή θεωρείται αμαρτωλός, λόγω του προπατορικού αμαρτήματος αυτός και οι γενεές του αφού κανείς δεν είναι καθ'ομοίωση και όλοι έχουν ως σκοπό αυτή την καθ'ομοίωση!!!
Άρα δεν δημιούργησε ο Θεός έναν άνθρωπο αμαρτωλό αλλά ελέυθερα επέλεξε ο ίδιος ο άνθρωπος την αμαρτία που του στέρεισαι το καθ' ομοίωση!!!
Φιλικά.-
ICXC
quote:
Πως γίνεται ο Θεός της αγάπης όπως θέλει να μας διδάσκει ο χριστιανισμός να θυσιάζει τον ίδιο του τον Υιό , τον ίδιο του τον εαυτό του για έναν σκοπό που θα έπρεπε πρώτος να γνωρίζει ότι ο άνθρωπος θα νικηθεί πάλι από την αδυναμίες του και θα χρησιμοποιήσει τον Υιό του(Χριστιανισμός) ) για τα προσωπικά του συμφέροντα.
@ elo
Έως τότε ο άνθρωπος δεν ήξερε τι ήταν και πως ήταν ο Θεός!Για αυτό το λόγο και προκειμένου να δείξει στον άνθρωπο τις άγνωστες έως τότε βουλές Τού απέστειλε στον κόσμο την "ουσία Του", "το πνεύμα Του"σε ένα ανθρώπινο σώμα,του Υιό Του Ιησού Χριστό για να γνωρίσουν οι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο τις βουλες του και βεβαίως να τους δείξει ότι μπορούν να καταφέρουν την καθ'ομοίωση!!!![]()
![]()
Ο Θεός γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο άνθρωπος πάλι θα πέσει στην αμαρτία, θα εκμεταλευτεί τον Υιό Του(εδώ Τον σταύρωσαν στην εκμετάλευση θα σταματούσαν), θα κάνει λάθη και σφάλματα στο όνομα Του αλλά ήθελε να δείξει στον άνθρωπο ότι δεν έχει δικαιολογίες για τα σφάλματα του γιατί είδε τον Θεό με τα μάτια του, δια του Υιού Του.![]()
![]()
![]()
![]()
Εκεί έγκειται και η μεγαλοψυχία Του.Έστειλε την ίδια την Ουσία Τού δια του Υιού Του γνωρίζοντας ότι θα σταυρωθεί και θα απορριφθεί από μερίδα ανθρώπων, που μέχρι τότε αναζητούσαν ένα σημάδι από το Θεό, ένα θαύμα, μία αποκάλυψη Του για το τί και πώς πρέπει να πορεύονται σε αυτόν εδώ τον κόσμο.Μετά την σταύρωση ο άνθρωπο γνωρίζοντας την ουσία του Θεού δια του Υιού Του είναι πλέον σίγουρος ότι υπάρχει Θεός, γνωρίζει τι θέλει ο Θεός από αυτόν και είναι βεβαίως ελεύθερος να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τις βουλές του Θεού, πιστεύοντας σε Αυτόν και στον Υιό Του ή θα συνεχίσει να ζεί μέσα στην αμαρτία και την διαβολή!!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
quote:
Τι νόημα έχουν οι αδυναμίες ( δοκιμασίες ) που βλέπουμε στον Ιησού της τελευταίες ώρες , λίγο πριν και κατά την σταύρωση του.Γιατι θεωρούμε θαύμα την Ανάσταση του Χριστού ( νίκη κατά του Θανάτου ) από την στιγμή που παραδεχόμαστε ότι κάτι που είναι Θεϊκό δεν πεθαίνει ποτέ . Μήπως τελικά υπάρχει κάποια βαθύτερη συμβολική ερμηνεία γύρω από την σταύρωση και την ανάσταση του Ιησού που απλά πρέπει εμείς να καταφέρουμε να ανακαλύψουμε .
@ elo
Οι δοκιμασίες που βλέπουμε στον Ιησού δείχνουν στον άνθρωπο ότι ο δρόμος, η οδός προς την καθ'ομοίωση είναι στενή και τεθλιμμένη και όχι εύκολη και χωρίς αγώνα!Αν επιλέξει να ακολουθήσει την οδό που του έδειξε ο ίδιος ο Θεός θα πρέπει να αγωνιστεί πάρα πολύ, να παλέψει με τον ίδιο του τον εαυτό αφού θα πρέπει να αποβάλλει τις αμαρτίες που έχει αποδεχτεί και κουβαλάει μαζί του!Θα ξέρει όμως ότι-παρά τις δοκιμασίες- θα τον ανταμείψει η Ιθάκη, ο τελικός σκοπός και προορισμός του ανθρώπου, η βασιλεία των ουρανών!![]()
![]()
![]()
Η ανάσταση του Ιησού Χριστού ενίσχυσε την πίστη των ανθρώπων για τα αληθή των λεγομένων Του και εδίδαξε αυτούς ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος του ανθρώπου αλλά η αρχή μιάς άλλης οδού!Ο θάνατος ανέκαθεν φόβιζε και τρόμαζε τον άνθρωπο(όπως κάθε τι άγνωστο για αυτόν)!!!Κάτι που είναι Θεϊκό δεν πεθαίνει αλλά τότε φίλε μου ο άνθρωπος ήθελε μία απόδειξη αυτών που τώρα βεβαιώνουμε και γνωρίζουμε(???????)Άλλο να σκεφτόμαστε και να ομιλούμε περί Θεού και άλλο να το βλέπουμε- δια του Υιού Του- προς βεβαίωση και διαπίστωση αυτών που πιστεύουμε!!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC