- ΑΤΙΑ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Μηπως ειναι ενα απλο σκουπιδακι;
Οποιος γνωριζει απο φωτο μπορει να εστιαζει η μηχανη μακρια το τοπιο και κοντα ενα σκουπιδακι;
Περιμενω αποψεις και σχολια

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"
Edited by - Arzuna on 26/07/2002 14:37:59
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΟ
και απο οτ ξερω τα σκουπιδια δεν εχουν σχημα δισκου και ουτε πετανε τοσο μακρια στη θαλασσα...
Μηπως μπορεις να μου στειλεις την photo με καλυτερη αναλυση στο e-mail μου... για να δω με ακριβεια περι τινος προκειται...
" Όταν αποριφθούν όλες οι λογικές ερμηνείες , τότε
αυτή που μένει , όσο απίθανη και αν είναι , πρέπει
να είναι η λύση του προβλήματος "
Αλλα αναρωτιεμαι:τοσην ωρα κοιταζα μεσα απο τον φακο, πως δεν το παρατηρησα οταν τραβηξα την φωτο;
Μηπως ειναι ενα λαθος εκτυπωσης;
Πραγματικα ενδιαφερομαι να διαλευκανω το θεμα γιατι οποτε εβλεπα παρομοιες φωτο ημουν δυσπιστος.
HIGHLANDER
"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
Edited by - ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ on 20/07/2002 21:33:33
Αν όντως η φωτογραφία αυτή είναι αυθεντική είναι πολύ σημαντική. Η μεγάλη σύμπτωση είναι ότι ερευνούμε ως Esoterica.gr μια αρκετά σοβαρή μαρτυρία για εμφάνιση πιθανώς εξωγήινων οντοτήτων στις Κυκλαδες πριν λίγες εβδομάδες.
Ήδη είμαστε στο στάδιο των συνεντεύξεων και κάποια στιγμή θα παρουσιάσουμε το θέμα στην κεντρική σελίδα μας. Πρόκειται για μια σοβαρή μαρτυρία και κάνουμε την έρευνα με προσοχή και συνέπεια.
Αν η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από εσένα και είναι αυθεντική, σε παρακαλώ στείλε μήνυμα στο esoterica@esoterica.gr γιατί αν αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Πάρο, αυτό το καλοκαίρι, το θέμα παίρνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι φαινόταν αρχικά.

Η φωτογραφία σου φαίνεται εκ πρώτης όψεως άκρως ενδιαφέρουσα! Προσωπικά, ελπίζω να μην είναι "σκουπιδάκι" τελικά. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο από την εικόνα που παραθέτεις στο μήνυμά σου που να δείχνει ότι δεν είναι πραγματικό το αντικείμενο αλλά χρειάζεται μία προσεχτική ανάλυση της φωτογραφίας σε όσο το δυνατόν καλύτερη ανάλυση. Τα απαραίτητα εργαλεία για κάτι τέτοιο τα διαθέτουμε.
Όπως σου γράφει και ο thot, σχετικά με το περιστατικό που ερευνούμε αυτήν την περίοδο, η συμβολή σου μπορεί να αποδειχτεί πραγματικά πολύτιμη.
Ελπίζω να μπορέσουμε να συνεργαστούμε πάνω σ'αυτό.
Θα ήθελα να ενημερώσω τους υπόλοιπους φίλους ότι θα είναι φυσικά οι πρώτοι που θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των ερευνών μας στις οποίες, ούτως ή άλλως, τους θεωρούμε ώς άμεσους συνεργάτες όπως έχει αποδειχθεί με πολλούς τρόπους μέσα από τις ομάδες συζήτησης και τα υπόλοιπα τμήματα του εγκυρότερου δικτυακού τόπου έρευνας του Μεταφυσικού στην Ελλάδα!
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
DREAMWALKER
Tha to vris stin parakatw diefthinsi....http://users.forthnet.gr/ath/hwebs1/index.htm
ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΟΥΔΕΝ ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ, ΟΥΔΕ ΒΕΒΑΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ
Κανένα κτήμα δεν είναι σεμνότερο και πιό βέβαιο από την αρετή (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ).
ελπιζώ να μου τη στειλεις....
Α.... και κατι ακομα μπορει καποιοw να μου πει πως βαζουμε photo στα μηνυματα μας, γιατι δεν το εχω καταφερει ακομα...
ή να μου στειλει e-mail
Thanks....![]()
![]()
![]()
Οι υπόλοιποι που μου ζήτησαν την φωτο την έλαβαν κανονικά
τελοσπαντων... Σε ευχαριστω...
Και εαν δεν σου ειναι κοπος προσπαθησε μια ακομη φορα...
Και παλι σε Ευχαριστω..
Και μια τελευταια ερωτηση... μπορεις
να μου πεις πως να βαλω photo στα μηνυματα μου.....
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΙΑ,ΚΑΙ
ΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΙΝΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΙ(ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΣΑΜΑΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?) ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
Φίλε Τρίτωνα η ερώτηση σου απαντάται στις FAQ
RMCCTR
(Σου έχω στείλει την απάντησή στο σχετικό e-mail σου αλλά αφού δεν είναι σίγουρο ότι θα την λάβεις με αυτόν τον τρόπο - βλέπω ότι κάποια μηνύματα που σου έστειλε και ο RMCCTR δεν τα έλαβες - σου γράφω και μέσα στις Ομάδες Συζήτητησης. Το πρόβλημα με τα mail σου πιθανώς οφείλεται στο ότι ο χώρος στον λογαριασμό Hotmail σου είναι στα όρια μεγέθους του οπότε κάνει απόρριψη μηνυμάτων που ξεπερνούν αυτό το όριο. Το έχω πάθει και ο ίδιος στο παρελθόν, ιδιαίτερα με μηνύματα που περιείχαν attachments, οπότε θα σε συμβούλευα να ελέγξεις τον λογαριασμό σου αυτό και να σβήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παλιά σου μηνύματα)
Λοιπόν στο θέμα μας τώρα:
Αυτήν τη στιγμή η εφαρμογή των Forums δέχεται μόνον εικόνες που φιλοξενούνται σε κάποιο χώρο στο Internet και δεν έχουμε ενσωματώσει κάποιον τρόπο για να μπορούν τα μέλη να "ανεβάζουν" τις εικόνες τους στο site του ESOTERICA. Πρόκειται πάντως να προσθέσουμε αυτήν τη δυνατότητα στο προσεχές μέλλον.
Αν θέλεις τώρα μπορείς να στείλεις την φωτογραφία ή φωτογραφίες που θέλεις μέσω e-mail (στη διεύθυνση forums@esoterica.gr) και εμείς θα την/τις τοποθετήσουμε στον φυσικό χώρο του site. Μετά θα σου δώσουμε το Link για να το εισάγεις στο μήνυμά σου και στο/στα σημεία που εσύ θέλεις για να φαίνεται η εικόνα που επιθυμείς στο/στα μηνύματά σου. Είναι ένας έμμεσος τρόπος βέβαια, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο σαν να "ανέβαζες" εσύ την φωτό στο site.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου (και περιμένουμε την/τις εικόνες σου)!
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμβολή σας στο να κάνουμε μαζί αυτόν το χώρο έναν αξιόπιστο και έγκυρο τόπο έρευνας και ουσιαστικής αναζήτησης (προς τα μέσα και πρός τα έξω, δεν έχει διαφορά).
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον RMCCTR που εμπιστεύθηκε το αναπάντεχο εύρημά του στην ερευνητική ομάδα του ESOTERICA.gr.
Η μελέτη της φωτογραφίας που έχουμε στα χέρια μας θα συνεχιστεί πιθανώς για αρκετές ημέρες καθώς είναι πολλές, χρονοβόρες και επίπονες οι μετρήσεις που χρειάζεται να γίνουν με το εξειδικευμένο λογισμικό και τα οπτικά μέσα που διαθέτουμε. Σημειώστε ότι ορισμένα από αυτά χρησιμοποιούνται για επιστημονικές και εγκλητολογικές αναλύσεις και απαιτούν έναν μεγάλο βαθμό εμβάθυνσης στις διάφορες παραμέτρους που χαρακτηρίζουν τις απεικονίσεις και στις επιστημονικές θεωρήσεις που τις περιγράφουν. Επίσης έχουμε στη διάθεσή μας λογισμικό ειδικής κατασκευής που ευγενικά μας έχουν παραχωρήσει συνεργάτες μας προγραμματιστές τέτοιου επιστημονικού προσανατολισμού software.
Για τους επίδοξους "αναλυτές" παρόμοιων στοιχείων θα μπορούσα αρχικά να συστήσω πάντως την χρήση του πολύ καλού προγράμματος επεξεργασιας εικονας Gimp (http://www.gimp.org) από τον χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα.
Θα θέλαμε πάντως να έχουμε τη συνεργασία σας σε αυτήν την έρευνα!!
Αυτός είναι και ο λόγος που εισάγαμε λεπτομέρεια της περιοχής της φωτογραφίας που περιέχει το υπό μελέτη "αντικείμενο" στο αρχικό μήνυμα του φίλου RMCCTTR (στην κορυφή αυτού του θέματος). Η εικόνα προέρχεται από ψηφιοποίηση της φωτογραφίας στα 600 dpi. Έχουμε τοποθετήσει το Υδατογράφημα για τον μόνο λόγο του ότι θα θέλαμε να αποφύγουμε τη διαρροή των εικόνων από αυτή την έρευνα και την ανορθόδοξη - πιθανώς και όπως συνηθίζεται - χρήση τους από φορείς καθαρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή με "θολωμένη" και άλογη κρίση. Θα παρακαλούσα λοιπόν απλώς να το παραβλέψετε, άλλωστε δεν παρεμβάλλεται σε χρήσιμες λεπτομέρειες.
Θα θέλαμε λοιπόν από εσάς (ή και από φίλους σας που θα προσκαλέσετε) να μελετήσετε πολύ καλά (με απλή επισκόπηση, δεν χρειάζεται software) την εικόνα αυτή και να πείτε σε αυτή την συζήτηση αν παρατηρείτε κάτι ιδιαίτερο ή περίεργο σε αυτήν (εκτός του ίδιου του αντικειμένου φυσικά).
Δεν θέλουμε να σας προκαταβάλουμε περισσότερο(βασικό στοιχείο κάθε ορθής έρευνας) γι'αυτό και δεν αποκαλύπτω περισσότερα, ούτε την περιοχή της εικόνας στην οποία κάποια μέλη μας παρατήρησαν τέτοιου είδους στοιχεία. Η συμβολή σας σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντική.
Θα ήθελα να πληροφορήσω πάντως το μέλος beyond ότι το "αντικείμενο" φαίνεται να ρίχνει σκιά στην επιφάνεια της θάλασσας (ελάχιστα προς τα δεξιά) αλλά για να αποφανθούμε τελικά πρέπει να έχουμε στα χέρια μας λεπτομερείς θαλασσογραφικούς χάρτες της περιοχής (για να αποκλείσουμε ότι αυτό που φαίνεται είναι κάποια ξέρα) πράγμα που πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα.
Ορισμένα στοιχεία τώρα από τις προκαταρκτικές αναλύσεις:
- Δεν υπάρχει (μέχρι τώρα) κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το "αντικείμενο" είναι κάποιο σκουπιδάκι πάνω ή μπροστά από τον φακό
- Το φιλμ έχει δυστυχώς αρκετό κόκκο όπως είναι φανερό και από το κομμάτι της φωτογραφίας που παραθέτουμε, στοιχείο που δυσχαιρένει την ανάλυση και την ανέρευση λεπτομερειών
- Μία μεγάλη πιθανότητα είναι να πρόκειται για μία ατέλεια (κηλίδα) του ίδιου του φιλμ γι'αυτό και σε τελικό στάδιο και για την πλήρη στοιχειοθέτηση της υπόθεσης μία μελέτη του φιλμ σε σκοτεινό θάλαμο θεωρείται απαραίτητη. Φίλε RMCCTR "το φιλμ και τα μάτια σου λοιπόν" ![]()
- Υπάρχουν αρκετά στοιχεία συμμετρίας και ομαλότητας σχήματος(πέρα από την αντίθετη εντύπωση που δημιουργείται έκ πρώτης όψεως) στο "αντικείμενο".
Σχετικά με την άλλη περίπτωση του ευρύτερου χώρου των "απαγωγών", που ερευνούμε επίσης αυτήν την περίοδο μπορώ να πω εδώ πως προέρχεται από αξιόπιστους μάρτυρες και ότι τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα είναι εκπληκτικά. Τοποθετείται και αυτό το περιστατικό στην περιοχή των Κυκλάδων - στο χρονικό διάστημα του ίδιου πενθημέρου που τραβήχτηκε η φωτογραφία από τον RMCCTR και είμαστε σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τους αυτόπτες μάρτυρες.
Αυτά για την ώρα λοιπόν και αναμένετε "συνταρακτικά" νέα σύντομα.
Αστειεύομαι εν μέρει, το πραγματικά συνταρακτικό είναι ο κοσμος στον οποίο ζούμε και τον οποίο κρύβουμε μέσα μας...
![]()
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

Η θέση του αντικειμένου σε σχέση με τον ήλιο επιτρέπει την αποτύπωση της σκιάς του στην επιφάνεια της θάλασσας, στα δεξιά της φωτο πάνω από του δύο βράχους. Όπως παρατήρησα, η θέση του αντικειμένου δεν είναι παράλληλη με την επιφάνεια του νερού, αλλά έχει μια κλίση προς την μεριά του ήλιου (πάνω αριστερά). Αυτός είναι και ο λόγος που η σκιά του φαντάζει αρκετά μεγάλη σε σχέση με το μέγεθός του. Όπως εύκολα κάποιος μπορεί να παρατηρήσει, αν και η ποιότητα της φωτο δεν βοηθά ιδιαίτερα, ο ήσκιος των δύο βράχων θεωρώ πως αποτυπώνεται προς την ίδια κατεύθυνση με αυτή του αντικειμένου.
Θα μπορούσα να πω με την πρώτη ματιά, ειδικά της πρώτης φωτο, πως η συγκεκριμένη αποτύπωση πρόκειται για κάποιο σκουπιδάκι από αυτά που συχνά εμφανίζονται στους φακούς των φωτογραφικών μηχανών και που φυσικά αποτυπώνονται στη συνέχεια και στις φωτογραφίες. Όμως τα όσα αναφέρω παραπάνω μάλλον έχουν να προσφέρουν στη συζήτηση. Καλό πάντως είναι να στεκόμαστε πάντα με ιδιαίτερη προσοχή απέναντι σε κάθε τι που αφορά εμφανίσεις ΑΤΙΑ, αφού τα αβασάνιστα και ατεκμηρίωτα συμπεράσματα έχουν γελοιοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα όχι λίγες φορές στο παρελθόν.
GYAG
Φίλε GY καλώς μας όρισες!!
Έχεις δίκιο στην επισήμανσή σου να είμαστε προσεκτικοί με τέτοια θέματα.Και εγώ παρατήρησα προσεκτικά τη φωτό που παρουσιάζεται εδώ (αν και χωρίε γνώσεις φωτογραφίας όπως εσύ) και έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα αντικείμενο που ίπταται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα σκουπιδάκι πάνω στο φακό.ΟΜΩΣ όσα σκουπιδάκια έχω δει εγώ δεν έχουν τόσο συμμετρικό σχήμα (όπως σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω) και φυσικά ούτε αφήνουν σκιά μέσα στο "πλάνο".Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος.Ας περιμένουμε και θα δούμε.Και πάλι καλώς μας όρισες!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"