ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΤΙΑ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΑΤΙΑ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

RMCCTR61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
01/08/2002, 22:59:36
Καλησπέρα σε όλες τις ανήσυχες ψυχες!
Ομολογώ πως δεν είχα δώσει βάση σ'αυτό το TOPIC πριν,όχι πως δεν με ενδιαφέρει το αντικείμενο - με καίει και με τσουρουφλάει - αλλά τέλος πάντων δεν είχα "μπεί".Σας παρακαλώ όλους εσάς που εξετάζεται την φωτογραφία του φίλου,να επισπεύσετε την απάντηση σας,γιατί όπως είπε και η Σκοτεινός Άγγελος,η συμμετρικότητα του σχήματος που διακρίνεται ούτε εμένα με οδηγεί στο να θεωρήσω ότι είναι κάποιο σκουπίδι.

Με εκτίμηση

02/08/2002, 09:14:47
Χαιρετώ τους "παλιόφιλους" και καλοσορίζω και τα νέα μας μέλη...
Το εν λόγο Α-γνώστης Τ-αυτότητας Ι-πτάμενο Α-ντικείμενο, κατα τη δική μου εντύπωση όπως βλέπω τη Φώτο πάντα, ΔΕΝ ίπταται απλά της θάλασσας, ΑΛΛΑ (μάλλον) έχει εκτιναχθεί ΜΕΣΑ απο τη θάλασσα...
Στην τελευταία φώτο που ΔΕΝ έχει αφαιρεθεί ο "κόκος", αυτό φαίνεται "αρκετά καλά"....
Μάλιστα, οι "γραμμές προόθησης" γίνονται εμφανής, λόγο του ότι (κατα τη δική μου γνώμη πάντα) έχουν "μαζί τους" ΚΑΙ νερό απο τη θάλασσα.

Αν βάλουμε κάποιο αντικείμενο ΜΕΣΑ στο νερό, μόλις το βγάλουμε, βγαίνει μαζί του ΚΑΙ νερό. 'Οσο πιό γρήγορα, με πολύ ταχύτητα βγεί το αντικείμενο, τόσο πιό "λεπτοφυεί" είναι οι γραμμές που αφήνει.

Στο Α.Τ.Ι.Α της φώτο, αυτές οι γραμμές είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ως πρός τον άξονα του αντικειμένου....

Τώρα για όσους αναρωτιούντε "γιατί αυτό ΔΕΝ φαίνεται στη φωτο που έχουμε αφαιρέσει τον κόκο", η απάντηση είναι ότι ο κόκος στη φωτογραφία, προσδίδει ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ....
Γι'αυτό και εμείς παραθέτουμε την επεξεργασίας μας ΚΑΙ με κόκο αλλά και ΧΩΡΙΣ κόκο....

Τα συμπεράσματα... δικά σας.

Κέλσος

RMCCTRΜέλος
02/08/2002, 13:45:18
Φίλε Kelso
δεν γνώρίζω αν μελετάς και εσύ την φωτο μαζί με τον Αrzura αλλά αν είχε εκτιναχθεί απο την θάλασσα δεν θα το παρατηρούσα;
Αλλά ακόμα και αν στεκόταν πάνω απο την θάλασσα θα έπρεπε να το έχω παρατηρήσει
Η αλήθεια είναι οτί εκείνη την στιγμή παρατηρούσα τις "πόρτες"-τα βράχια που έπεσε το Σαμίνα-, αλλά μπορεί να είχα τόσο επικεντρωθεί που να μην "έπεσε στο μάτι μου" ένα τόσο περίεργο αντικείμενο;
Περιμένω τα πορίσματά σας με μεγάλη αγωνία

"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"

fmoΝέο Μέλος
13/08/2002, 22:29:14
RMCCTR ισως να ειναι ενδιαφέρον αυτο που εβγαλες,αλλα επειδη ασχολουμαι με τη φωτογραφια με παραξενευει το γεγονος οτι ο χωρος που αφησες στα αριστερα σου ειναι τοσο τεραστιος οσο να χωρεσει το μικρο αντικειμενο που φαινεται στη photo.Δηλαδη δεν καταλαβα τι τελικα ηθελες να βγαλεις με αυτη τη φωτογραφια, τα βραχια στο 1/4 και το υπολοιπο απλωσ τη θαλασσα...καταλαβαινεις τι υποννοω?Τελοσπαντων, παντως για σκοθπιδακι μπροστα απο το φακο δεν πρεπει να ειναι,γιατι φαινονται στη μεγενθυση εσοχες απο το αντικειμενο που σημαινει οτι ειναι στο περιπου εστιασμενο.Μπροστα στο φακο αν ηταν θα φαινοτανε απλως μια θολουρα,ενα μικρο σκοτεινιασμα σε εκεινο το σημειο.Επισης δε βλεπω μεγαλη ενταση φωτος,φαινεται σα να εχει δυση ο ηλιος.Αν ειναι ετσι φυσικα η σκια δε δικαιολογειται εκει,ειναι πολυ εντονη επισης.Τα βραχια επισης δεν εχουν σκια το οποιο διχνει ελλειψη του ηλιου...Με τον προσανατολιμο της σκιας του,σημαινει οτι το μερος του αντικειμενου επρεπε να γυαλιζει καπως.Αλλα φυσικα... αν ειναι ενα εξωγηινο σκαφος (λεμε) κλπ κλπ...τοτε ολα μπορουν να εχουν συμβει και να μην το ειδες με τα ματια αλλα το film να το κατεγραψε και δεν εχει τελειωμο.Με τη μηχανη το εβγαλες αυτο?

UFO-TIS

RMCCTRΜέλος
14/08/2002, 07:53:38
Φίλε μου fmo
σε χαιρετώ και σε καλοσορίζω στην συζήτηση
θέλω να σου επισημάνω οτι η ωρα που τραβήχτηκε η φωτο ηταν μεταξύ 15.00-15.00
Επίσης θα πρεπει να ξέρεις οτι φωτογραφία δεν εμφανίζεται ολοκληρη γιατί ηταν πανοραμική απο φιλμ kodak advantix(σίγουρα τα ξέρεις αφου ασχολείσαι με το αντικειμενο)
Ελπίζω να βοηθήσεις και εσυ στο να βγούνε χρήσιμα συμπεράσματα

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
15/08/2002, 12:48:19
Αγαπητοί φίλοι,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά όλους όσους έχουν συμμετέχει στη συζήτηση αυτή έως τώρα. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα Μέλη αυτών των Forums είναι πραγματικά δραστήρια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα Μέλη εκείνα που έκαναν ήδη κάποια ανάλυση ή μελέτη των εικόνων που παρατίθενται εδώ, όπως η Darkangel_78 που μας έστειλε και κάποιες εικόνες από την επεξεργασία που έκανε στην αρχική εικόνα που απέστειλε στο forum ο RMCCTR. Δυστυχώς όμως αυτή η αρχική εικόνα έχει υποστεί μεγάλο βαθμό, απωλεστικού τύπου, συμπίεση με αποτέλεσμα οι επεξεργασμένες εικόνες της Darkangel_78 να έχουν μεγενθύνει τα διάφορα "τεχνουργήματα" που οφείλονται στη συμπίεση. Πάντως έστω κι έτσι κάποια από τα συμπεράσματά της είναι όντως εύστοχα και συμφωνούν με τα δικά μας. Δεν θα τα εκθέσω όμως ακόμα και θα εξηγήσω το λόγο γι'αυτό παρακάτω.

Όπως φαίνεται έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με τη "σκιά" του "αντικειμένου" και κατά δεύτερο λόγο με τον φωτισμό της σκηνής.
Θα πρέπει να πούμε ότι αποδεχόμαστε την ώρα λήψης της φωτογραφίας που μας αναφέρει ο RMCCTR. Τοποθετείται στο χρονικό διάστημα
από 15:00 έως 16:00 (πιθανότερα 15:15-15:30). Δεν έχουμε κάποιον λόγο να μην εμπιστευτούμε τον RMCCTR καθώς
έχει συνεργαστεί άψογα μαζί μας μέχρι τώρα και μας έχει δώσει γενναιόδωρα τη βοήθειά του και το υλικό που διαθέτει, είτε είναι
εκτυπώσεις της φωτογραφίας είτε το ίδιο το FILM!

Μάλιστα φίλοι μου, πήραμε στα χέρια μας το ίδιο το film το οποίο και αναλύσαμε, εκτυπώσαμε, ψηφιοποιήσαμε και μελετήσαμε σε Επαγγελματικό Studio ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Φωτογραφίας.Μελετήσαμε το FILM και την επιφάνειά του με ειδικές φωτογραφικές λούπες (ειδικοί μεγενθυντικοί φακοί) υψηλής ποιότητας και ψηφιακά και το συμπέρασμα από αυτήν την μελέτη είναι ότι το αντικείμενο όντως έχει αποτυπωθεί κανονικά στη φωτογραφία,
δηλαδή υπήρχε όντως στη σκηνή που τράβηξε ο RMCCTR, δεν πρόκειται για αποτέλεσμα ατέλειας του film ή παραπροϊόν της χημικής του επεξεργασίας και το σημαντικότερο, το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για "σκουπιδάκι" (για την ακρίβεια είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να είναι "σκουπιδάκι" στον φακό).
Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ένας λόγος γι'αυτό είναι και αυτό που, πολύ εύστοχα , παρατηρεί και το μέλος fmo περί εστίασης. Έχουμε μάλιστα υπογεγραμμένα αυτά τα συμπεράσματα για το film από τους επαγγελματίες τεχνικούς του Studio οι οποίοι διαβεβαιώνουν τα παραπάνω με πλήρη επίγνωση της επαγγελματικής τους ιδιότητας. Προσωπικά είχα την επίβλεψη όλης αυτής της διαδικασίας στο συγκεκριμένο Studio και εξέτασα ο ίδιος την επιφάνεια του film, οπότε είμαι πεποισμένος ότι τα πράγματα είναι όπως εκθέτονται παραπάνω. Θα μου συγχωρέσετε εδώ, ελπίζω, την έλλειψη έκθεσης αυτής της πιστοποίησης που αναφέρω (πιθανώς και άλλων στοιχείων) αλλά βρίσκομαι σε "υποτιθέμενες" ολιγοήμερες διακοπές και δυστυχώς δεν έχω μαζί μου ούτε όλο το υλικό ούτε, και φυσικά, ολόκληρο τον εξοπλισμό που απαιτείται. Το film έχει, όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, και άλλες πόζες τραβηγμένες καθώς, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο για την έρευνά μας, και δύο στάσεις μετά την επίμαχη φωτογραφία που απεικονίζουν την ίδια περιοχή της θάλασσας καθώς το πλοίο συνεχίζει να αποχωρεί από την Πάρο με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους (της τάξης του λεπτού). Σε αυτές τις δύο φωτογραφίες το αντικείμενο δεν φαίνεται πλέον αλλά η σχετικές θέσεις των βραχονησίδων, ξερών, νησίδων και άλλων βράχων έχουν αλλάξει σύμφωνα με τα αναμενόμενα λόγω της μετακίνησης.
Δεν γίνεται ζήτημα για την παραποίηση του film, εκτός εάν ο RMCCTR ανήκει στη ΣΙΑ ή άλλη μυστική υπηρεσία με εξοπλισμό
εκατοντάδων εκατομμυρίων (αστειεύομαι φυσικά)! Εάν είναι τεχνολογικό κατασκεύασμα έχει πετάξει μακριά ή έχει βυθιστεί στη θάλασσα, εάν είναι έμβιο ιπτάμενο ον έχει επίσης φύγει από την σκηνή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Υπάρχουν πλείστες άλλες περιπτώσειςβέβαια και υποθέσεις που μπορούμε να κάνουμε για την φύση του "αντικειμένου", ακόμη και αυτές που ανήκουν στις περιπτώσεις εκείνες που κάτι, από άλλα πιο λεπτοφυή επίπεδα ύλης, έστω και στιγμιαία αποτυπώνονται για διάφορους λόγους στα φωτογραφικά film.

Από την πλευρά της Ερευνητικής Ομάδας του ESOTERICA.gr λοιπόν θα ήθελα εδώ να σας ζητήσω να αποβάλετε, όσο αυτό είναι εφικτό,
όσες περισσότερες από τις προκαταλήψεις σας, είτε προς την πλευρά του "επιστημονικώς αποδεκτού", είτε προς αυτήν του "υπερφυσικού"
ή του "ανεξήγητου".

Όσον αφορά τη σκιά και τον φωτισμό λοιπόν (και συγχωρέστε με για τη μεγάλη παραπάνω παρένθεση):
Η φωτογραφία όντως δίνει την εντύπωση ότι είναι υποφωτισμένη και ότι η ώρα λήψης είναι διαφορετική από αυτή που αναφέρει ο RMCCTR.
Κι εμείς είχαμε την ίδια απορία, και εύλογη αμφιβολία, αρχικά, αλλά κοιτάζοντας προσεχτικά την φωτογραφία, που σε καμία από τις εικόνες που συμπέριλαμβάνονται στη συζήτηση έως τώρα δεν φαίνεται ολόκληρη, είδαμε πως υπάρχουν σκιές που δικαιολογούν απόλυτα την ώρα λήψης. Παραθέτω παρακάτω λεπτομέρειες από την κουπαστή της πρύμνης του πλοίου (καταλαμβάνει την κάτω δεξιά γωνία της ολόκληρης σκηνής) για του λόγου το αληθές καθώς και λεπτομέρεια των παρυφών των δύο βράχων, γνωστών ως Βραχονησίδες "Πόρτες".
Οι σκιάσεις που αποτυπώνονται καταρρίπτουν,θεωρώ, όλες τις αμφιβολίες. (Μήπως αλήθεια κάποιος γνωρίζει το ύψος αυτών των βράχων, στοιχείο που δεν μπορέσαμε να βρούμε ακόμηκαι στους λεπτομερείς χάρτες της περιοχής - το μόνο που "έχουμε στα χέρια μας" σχετικά είναι μία προσεγγιστική πληροφορία που λάβαμε από έναν γνώστη της περιοχής ότι οι βράχοι εξέχουν γύρω στα 5 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, στοιχείο όμως που δεν είναι απόλυτα βέβαιο).
Κάναμε μία περαιτέρω μελέτη πάνω στη σκίαση των αντικειμένων για το συγκεκριμένο ακριβές γεωγραφικό στίγμα και το χρονικό πλαίσιο
που τοποθετείται η σκηνή με άκρως εξειδικευμένο και ακριβές λογισμικό και τα αποτελέσματα συμφωνούν με τις αρχικές εκτιμήσεις (δεσμευόμαστε να παραθέσουμε τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια της έρευνας).
Τώρα, όσον αφορά τον φαινόμενο υποφωτισμό της φωτογραφίας ίσως ευθύνεται η γωνία λήψης (σε σχέση με τον ήλιο), ίσως η ποιότητα του
film (ως γνωστό, και μπορούν να το διαβεβαιώσουν πιστεύω και οι ειδήμονες της φωτογραφιας που συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση,
το film αυτού του τύπου δεν έχει και ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα ή ανάλυση - κάθε άλλο), ίσως και η αρχική επεξεργασία-εμφάνιση του film.
Η σκιά που φαίνεται να ρίχνει το "αντικείμενο" (εάν πρόκειται για σκιά τελικά, αλλά η μέχρι τώρα έρευνα προς αυτό το συμπέρασμα προσανατολίζεται)είναι πολύ ελαφρώς δεξιά του κάθετου άξονα που περνάει από το κέντρο του "αντικειμένου" και όχι πιο δεξία οπου αυτό που φαίνεται είναι μία ξέρα, το πιθανότερο. Θεωρούμε λοιπόν ότι η διαπίστωση του μέλους GY(τον οποίο και ευχαριστούμε για την χρησιμότατη συμβολή του) περί σκιάς "πάνω από του δύο βράχους" δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αυτό δικαιολογείται και από τη σειρά των δύο φωτογραφιών (θα παρατεθούν και αυτές φυσικά στη συνέχεια της έρευνας) όπου η ξέρα φαίνεται να έχει τη φυσιολογική σχετική μετακίνηση στη σκηνή σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία της σκηνής και σε σχέση με την κίνηση του πλοίου. Η "σκιά" όμως, όπως και το ίδιο το "αντικείμενο" πλέον δεν φαίνονται (όσον αφορά τη "σκιά" κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις, θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα στη συνέχεια).

Αυτό όμως που θέλουμε να ζητήσουμε σε αυτό το σημείο από όσους συμμετέχουν ή παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση είναι να περιγράψουν αυτό
που βλέπουν στις εικόνες (και κυρίως σε αυτή που βρίσκεται στο πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος, καθώς φέρει τη μεγαλύτερη λεπτομερεια,
έχει ιδιαίτερα μικρή συμπίεση - σχεδόν μηδενική - οπότε και ελάχιστα έως καθόλου τεχνουργήματα και μεταφέρει ως συνέπεια τις
περισσότερες πληροφορίες για το "αντικείμενο"). Θα θέλαμε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιγραφές του αντικειμένου, και με έμφαση στις περιοχές που περιβάλουν το αντικειμένο, πάνω από το άνω χείλος του και ανάμεσα στο κάτω χείλος και την επιφάνεια της θάλασσας, πριν παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία από τις αναλύσεις που έχουν γίνει μέσω τεχνολογίας πάνω στη φωτογραφία.

Είναι κάτι που ζητήσαμε και προηγούμενα σε αυτή τη συζήτηση αλλά δυστυχώς δεν είχαμε την ανταπόκριση που περιμέναμε...

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο μίας τέτοιου τύπου έρευνας, εφόσον έχουν αποκλειστεί παράγοντες όπως
παραποίηση του φιλμ και άλλα συναφή, είναι η παρατήρηση και η χωρίς προκαταλήψεις προσεκτική περιγραφή. Οι οποιεσδήποτε τεχνικές
αναλύσεις, ειδικά στην περίπτωσή μας όπου η ποιότητα του film και η ανάλυση της φωτογραφίας δεν επιτρέπουν ιδιαίτερα πολλούς χειρισμούς τέτοιου τύπου, έρχονται να συμπληρώσουν και να επιβεβαιώσουν τις παρατηρήσεις.
Θα ήθελα εδώ να αναφέρω μία σχετικά αστεία συζήτηση που είχα πρόσφατα με κάποιον φίλο που είχε δημιουργησεί την άποψη ότι τα διάφορα εξελιγμένα και εξειδικευμένα προγράμματα ψηφιακής επεξεργασίας θα μπορούσαν να αποκαλύψουν το πραγματικό περίγραμμα του "αντικειμένου" ακόμη και την υφή της επιφάνειάς του. Λοιπόν φίλοι μου η απάντηση που δίνω σε τέτοιου είδους διατυπώσεις είναι ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν μόνο στις κινηματογραφικές ταινίες για τις ανάγκες των σεναρίων τους. Δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, τα προγράμματα και οι τεχνικές μεθόδοι μπορούν να κάνουν πολλά άλλα και ιδιαίτερα χρήσιμα βέβαια, να κάνουν προσωμοιώσεις ίσως του αντικειμένου - εξαιρετικά απίθανο για την περίπτωση, αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν πληροφορία εκεί που δεν υπάρχει (δηλαδή εάν δεν υπάρχει στο αρχικό υλικό).

Πάντως τα αποτελέσματα των έως τώρα μελετών είναι αξιόλογα, προσανατολίζονται στην ανάδειξη κάποιων λεπτομερειών και έρχονται
να επιβεβαιώσουν κάποιες από τις αρχικές μας παρατηρήσεις!

Χρειαζόμαστε όμως εδώ τις δικές σας παρατηρήσεις πάνω απ'όλα, αλλά δεν θέλουμε να κατευθύνουμε την δική σας κρίση, εκτός από έναν μικρό προσανατολισμόόσον αφορά τις περιοχές που κρύβουν αξιοπρόσεκτες λεπτομέρειες - ο οποίος γίνεται παραπάνω.

Σας ευχαριστώ λοιπόν για άλλη μία φορά για τη συμμετοχή σας και εύχομαι σε ακόμη μεγαλύτερη.

Βραχονησίδες "Πόρτες"

με τεχνητή όξυνση της εικόνας για να φαίνονται καλύτερα οι σκιάσεις των βράχων

Κουπαστή του πλοίου (κάτω δεξιά γωνία της λήψης)

Λεπτομέρεια της κουπαστής

Λεπτομέρεια της κουπαστής

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

beyondΜέλος
26/08/2002, 18:29:12
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ,ΜΑΛΛΟΝ Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΕ ??
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ SITE:http://www.abcnews.go.com/sections/world/DailyNews/turkey010808_ufo.html
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ,ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ?

Eyes to the Skies
Aegean Airspace Challengers ... From Outer Space?

By John K. Cooley

A T H E N S, Aug. 8 — Greek and Turkish air force pilots, sharing contested Aegean airspace, are used to seeing a fighter or two of their usually friendly adversary looping around them, or diving to intercept their patrol or training flights.

But for two Turkish trainee pilots, the aerobatics were different this time.
While on a routine training flight in a U.S.-made T-37 off the Turkish Aegean coastal town of Candarli, they suddenly had reason to call their home base control tower.

A bright object had approached their plane at high speed and reportedly gyrated around them for about a half hour.

The Turkish newspaper Hurriyet quoted their call: "Object approaching the wings. Now it's behind the plane ... now it's in front of us." They told their controller and the regional war alert center of the Turkish army that the apparent Unidentified Flying Object had an unusual shape that looked like a cross between a cone and a disc.

A Widely Curious Incident

Turkish air force sources said they were investigating. So were the neighboring Greeks.

The Turks were planning to report the encounter to international bodies — especially the U.S. National Aeronautics and Space Administration .

thothΙδρυτικό Μέλος
26/08/2002, 18:41:24
Όντως "beyond" νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να είναι το αντικείμενο που φωτογράφισε ο φίλος μας ο RMCCTR.

Αν και η περιγραφή μοιάζει κάπως γενική, ταιριάζουν α) ο τόπος που παρουσιάστηκε το ΑΤΙΑ (Αιγαίο) καθώς και β)ο συνδυασμός κώνου και δίσκου που θυμίζει πολύ το αντικείμενο της φωτογραφίας.

Καταπληκτικό!!!

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

27/08/2002, 00:40:18
Και κατεπέκταση φίλοι μου, δεν είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που βλέπουν ότι βλέπουν....

Πραγματικά ο συδιασμός ΟΛΩΝ των στοιχείων δείχνει ότι δεν πράξαμε "άδικα" να εμβαθύνουμε τόσο σε αναλύσεις μιας φώτο που έχει "απλά ένα σκουπιδάκι στο φακό"!!!!!

Και φυσικά, ακόμα δεν έχουμε σταματήσει να ερευνούμε, έχω την αμυδρά εντύπωση ότι θα επακολουθήσουν ακόμα πιό "εκπληκτικά" στοιχεία....

Εν αναμομή λοιπόν...

Κέλσος

RMCCTRΜέλος
27/08/2002, 10:48:56
Πολύ καλό το άρθρο που "ξετρύπωσες" φίλε beyond. Αυτό το γεγονός μαζί με την φωτο και την άλλη μαρτυρία κάτι δείχνουν.
Και που ξέρετε;Ισως μετά απο αυτό οι τούρκοι να το ξανασκεφτούν πολύ καλά πριν ξαναπαραβιάσουν τον εναέριο χώρο μας(όνειρα θερινής νυκτός!)
Φίλε Kelso και Arzura περιμένω καποια ενημέρωση σχετικά με τις αναλύσεις σας.
Πιστεύω οτι το δικαιούμαι

beyondΜέλος
27/08/2002, 11:31:19
ΛΕΤΕ ΟΙ ..ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ? :)
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ Η ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ..
ΦΑΝΑΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ..),ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ.ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ.ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΟΡΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ BINATIONAL,ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο
ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ..

12/07/2012, 16:59:39
quote:
α) Η επίκληση άγνοιας έγινε από ΕΣΕΝΑ τον ίδιο, Industrial_Angel, και εγω απλά ακολούθησα το συλλογισμό σου και είναι σε κάθε περίπτωση ΑΣΧΕΤΗ με το επιχείρημα περί "ανώτερης εξέλιξης".

ΠανοσΤ. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των φράσεων "δεν ξέρω. ΤΕΛΕΊΑ." και "δεν ξέρω ΑΡΑ μπορεί να γίνει το τάδε και το τάδε". Το δεύτερο είναι λογική πλάνη εκτός αν αναφέρεις ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα ενδεχόμενα.

quote:
β) Η "πόλωση προς ένα από τα ενδεχόμενα" που επικαλείσαι πρέπει να αφορά είτε τον όρο "εξελιξη" όπου συμφωνούνε όοοοολοι οι επιστήμονες είτε τον προσδιορισμό "ανώτερη" όπου αυτό έχει καταγραφεί ανά τους αιώνες εξέλιξης και για το λόγο αυτό είμαστε σε ανώτερο επιστημονικό επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν.

Εσύ το "ανώτερο" το αντικατέστησες με το "καλύτερα προσαρμόσιμο στο περιβάλλον" το οποίο ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙ το εν λόγω σκεπτικό άρα είναι απορίας άξιον που στοχεύει τελικά το...fallacy!

Όταν μιλάς για εξέλιξη, μιλάς με όρους ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ δηλαδή συσσώρευση μεταβολών στο DNA από γενιά σε γενιά και τη πιθανή (αλλά όχι βέβαιη) επακόλουθη αύξηση της ανθρώπινης ευφυΐας ή την επιστημονική ΠΡΟΟΔΟ. Γιατί εγώ αντιλαμβάνομαι την εξέλιξη βιολογικά.

Για να μην μπερδεύεσαι, ο καλύτερα προσαρμοσμένος στο περιβάλλον (fittest) δεν είναι απαραίτητα ευφυέστερος. Μπορεί απλώς να είναι πιο κοντός ή να έχει καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Και επιμένω να λέω ότι η ανωτερότητα είναι λάθος έννοια.

quote:
Εσύ κρύφτηκες πίσω από το ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μετρήσουμε ταυτόχρονα θέση και ορμή ενός στοιχειώδους σωματιδίου και ανέπτυξες το logical fallacy.

Όχι τέτοιες τζιριτζάτζουλες σε μένα Πανούλη.

quote:
Ρασιοναλιστικά φίλε μου θέλω ΠΡΩΤΑ να μου απαντήσεις στην ερώτηση "Γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω δύο "ηλίθιες" φυσικές ποσότητες ταυτόχρονα στην περίπτωση των στοιχειωδών σωματιδίων" και ΥΣΤΕΡΑ σε ΖΟΡΙΚΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

Μπορείς???

Αυτό έγραψες. Και τονίζω 2 λέξεις κλειδιά.

Με τις λέξεις *πρώτα* και *ύστερα* συνδέεις την άγνοια στον ένα τομέα με την άγνοια στον άλλο τομέα. Τις έγραψες και με κεφαλαία τρομάρα σου. Σε αυτό ακριβώς βασίζεται η πλάνη.

Γιατί με υποχρεώνεις να απαντήσω πρώτα στο ένα και ύστερα στο άλλο; Δεν μπορούν να απαντηθούν ανεξάρτητα αυτά τα δύο; Γιατί πρέπει να απαντηθούν με αυτή τη σειρά; Γιατί να μην μπορούμε να απαντήσουμε μόνο το ένα χωρίς να απαντήσουμε το άλλο; Με ποια λογική υποχρεωνόμαστε να απαντήσουμε έτσι όπως θες εσύ;

quote:
Η ερώτηση όμως εκ μέρους μου ήταν να μου εξηγήσεις ρασιοναλιστικά ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε την εν λόγω μέτρηση.

Το πρώτα και το ύστερα τα έφαγε η γάτα; Ανασκευάζουμε;

Απάντηση:

1) Δεν μπορούμε γιατί ΕΤΣΙ είναι η φύση. Αυτό είναι το κριτήριο της λογικής

2) Αγνοείς ένα από τα βασικά στοιχεία της επιστήμης. Σε ρώταγα στην αρχή για τα αξιώματα της επιστήμη αλλά αρνήθηκες να τα γράψεις λέγοντας μπούρδες ότι είμαι αυστηρός.

Να σε ενημερώσω ΦΥΣΙΚΕ για κάτι που θα έπρεπε να ξέρεις αλλά έντεχνα ξεχνάς. Η επιστήμη δεν έχει τελεολογία. Δεν απαντάει σε ερωτήσεις "σκοπού" και "ποιότητας" αλλά σε ερωτήσεις "αιτίου" και "ποσότητας". Εν ολίγοις δεν μπορεί να απαντήσει σε κανένα *γιατί*.

Για παράδειγμα, γιατί τα είδη εξελίσσονται και δεν είναι στατικά;
Γιατί το ηλεκτρόνιο είναι αρνητικά φορτισμένο και όχι θετικά;

quote:
Επειδή ρασιοναλιστικά ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να απαντήσεις Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ δέχεσαι την αδυναμία της Φυσικής για ταυτόχρονη μέτρηση θέσης ορμής βάζεις την απαραίτητη σάλτσα από πράγματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ και μας φέρνεις ενα fallacy ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

Έγραψες τα επιρρήματα ΠΡΩΤΑ και ΥΣΤΕΡΑ. Απαίτησες (γράφοντας το ρήμα ΘΕΛΩ) να απαντηθεί το γιατί ΠΡΩΤΑ και μετά να γινεί οποιαδήποτε συζήτηση περί της έννοιας του Θεού. Και σου απαντώ ότι είναι ΛΟΓΙΚΗ πλάνη το να ιεραρχείς (με ποιο κριτήριο άραγε;) κατά τέτοιο τρόπο τα ερωτήματα, θέτωντας το ένα ως προϋπόθεση του άλλου. Μη λες λοιπόν ότι ΔΕΝ είπες.

quote:
Ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι από αυτά που γράφεις περί ύπαρξης Θεού/Κβαντομηχανικής/Απροσδιοριστίας κτλ.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ QUOTE ΟΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ Ή ΝΑ ΥΠΟΝΝΟΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Εσύ λοιπόν έχεις βγάλει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ συμπεράσμα επί ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΜΟΥ και μας κοτσάρεις και ένα logical fallacy για να ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ...

Με τέτοια Λογική και ΦΘΗΝΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ που πας ρε ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ...

Άντε καλοχώνευτα τα ...fallacies!

Τα ισχυρίστηκες απαιτώντας να απαντήσουμε γιατί πρώτα και μετά να μιλήσουμε για οτιδήποτε.

12/07/2012, 17:05:11
Μερικές κρίσιμες ερωτήσεις:

1) Η αδυναμία απάντησης σε κάποιο ερώτημα φυσικής, δημιουργεί κατ'ανάγκην αδυναμία απάντησης σε κάποιο άλλο ερώτημα;

2)Η ύπαρξη του Θεού συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με την Κβαντομηχανική; Μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ (με κάποιον τρόπο) για την ανυπαρξία Θεού και απροσδιοριστία για τη θέση του ηλεκτρονίου;

Αν απαντήσεις όχι, όχι, ναι τότε ναι έχεις δίκιο σε κατηγόρησα για πράγματα που δεν είπες και ζητώ συγγνώμη.

12/07/2012, 18:10:33
quote:
Industrial_Angel

Ποια είναι η ουσιαστική διαφορά της φράσης "Ο Δίας ρίχνει τον κεραυνό" με τη φράση ο "Δίας ΣΧΕΔΙΑΣΕ τον ουρανό έτσι ώστε να ρίχνει κεραυνούς"; Και γιατί το πρώτο είναι βλακώδες και όχι το δεύτερο;

Σε τρια ποστς έχεις δώσεις τρεις διαφορετικές απόψεις ενώ εγώ από τη μεριά μου ως "βλακώδη" χαρακτήρισα μόνο την πρώτη!!!

Τέσπα.
Αυτό που έγραψες στο δεύτερο ποστ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (Ή ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) είναι σωστό κατ'εμέ.
Δηλαδή:

"
ο κόσμος φαίνεται να έχει "σχεδιαστεί" και τα φαινόμενα "επιτελούν ένα σκοπό""
"

Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακώδη και ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθεις και με τέταρτη εκδοχή αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό...

quote:

Είσαι φυσικός, σπουδασμένος και ισχυρίζεσαι ότι αναγνωρίζεις ΣΧΕΔΙΟ και ΣΚΟΠΟ (και τις 2 αυτές ιδιότητες) στα φυσικά φαινόμενα, στο ανθρώπινο σώμα, στο σχήμα των βουνών και στην κίνηση των ηπείρων; Με ποια επιχειρηματολογία; Σε ποιο επιστημονικό σύγγραμμα υπάρχει αυτός ο ισχυρισμός. Εκτός αν μιλάμε φιλοσοφικά και όχι επιστημονικά.

Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι τα περί Θεού ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ τα προσεγγίζουμε.

Αλήθεια γιατί επανέρχεσαι στα ίδια ξανά και ξανά?

Επειδή ΠΙΣΤΕΥΩ (είπαμε ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ και μην επανέλθεις ξανά ok?) το " Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών" αυτόματα και αποκτούν ΝΟΗΜΑ και το Σχέδιο και ο Σκοπός ΠΑΝΤΟΥ και όχι μόνο στα φυσικά φαινόμενα.

quote:

quote:
Μου αρέσει που βγάζεις και συμπεράσματα πάντως, στηρίζομενος σε φθηνά τερτίπια που θυμίζουν μικροαπατεώνα της οδού Αθηνάς...

Άσε τις προσωπικές επιθέσεις. Διαφωνείς με τον ισχυρισμό ότι η ΔΙΚΗ σου πίστη όπως και η πίστη πολλών σύγχρονων ένθεων επιστημόνων απέχει ΠΟΛΥ από την πίστη που είχαν οι ομόθρησκοι τους άνθρωποι το Μεσαίωνα; Διαφωνείς, ναι; όχι; και γιατί;

Όσο το ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ η ΠΙΣΤΗ, ΙΔΑΝΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ να είναι η ίδια.

Στην πράξη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ διότι πάντα έχεις να κάνεις με δύο ΑΤΕΛΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που προσπαθούν να φθάσουν στο ΙΔΑΝΙΚΟ και πολύ πιθανά από διαφορετικούς δρόμους.

Δεν έχει να κάνει ούτε με τις εποχές ούτε με τα επιστημονικά επιτεύγματα.

Φέρε μου ένα παράδειγμα που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου από την Ορθοδοξία (και όχι από Καθολικούς ή Προτεστάντες κτλ) και το συζητάμε.

quote:

quote:
Αφήνοντας και εγώ το Νίτσε διότι κάνει τσιζ να πω ότι αφού συνεχίζουμε να έχουμε αδυναμίες του ανθρώπινου τρόπου σκέψης και μάλιστα ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ ακόμα και για ζητήματα του φυσικού κόσμου καλά κάνουμε και έχουμε ακόμα θρησκείες...

Όταν τις ξεπεράσουμε αυτές τις αδυναμίες ως ανθρωπότητα το ξανασυζητάμε.

Τα έχουμε ξαναπεί. Πιστεύεις και εσύ, όπως και πολλοί άλλοι, στο Θεό των Κενών. Συμπληρώνεις τα κενά, τις αδυναμίες της γνώσης με Θεό. God of the Gaps.

http://en.wikipedia.org/wiki/God_of_the_gaps

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,

Πιστεύω στο Θεό α) της Αγίας Γραφής και β) των βιωματικών μου εμπειριών και για Αυτόν το Θεό συζητάμε όσο θες!

quote:

Θες να το παίξεις δήθεν ανοιχτόμυαλος αλλά δεν μπορείς να κρατηθείς. Πού στηρίζεται το "ΚΑΛΑ κάνουν και στρέφονται σε θρησκείες"; Ποιος το λέει; Αγνοείς ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την ανθρώπινη σκέψη και έρευνα;

α) Δεν έγραψα "καλά κάνουν και στρέφονται σε θρησκείες" όπως γράφεις εσύ αλλά "καλά κάνουν και υπάρχουν θρησκείες" και ελπίζω ακόμα και εσύ να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

β) Πότε ήρθε κάποιος ιερωμένος ή έστω θρησκόληπτος στο αμφιθέατρο ή στο εργαστήριο και σε εμπόδισε στην Επιστήμη σου και σου έβαλε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ???

γ) Σε κάθε περίπτωση αυτό που έγραψα ερμηνεύεται ως εξής

"
Αφού κ. Dawkins δέχεσαι τη θρησκεία ως παραπροιόν της αδυναμίας της ανθρώπινης σκέψης, τότε για όσο χρόνο παραμένουμε ως Ανθρωπότητα αδύναμοι, μάθε να ζεις μ'αυτό το παραπροιόν.
"

Πιο "μασημένο" δε γίνεται...

Έχεις εμποτιστεί με κάποια urban myths που προέρχονται από τη Καθολική Εκκλησία και μας τα φέρνεις εδώ αμάσητα.

Εδώ είμαστε και θα τα λέμε.

quote:

Ξεκινάς να στήνεις επιστημονικοφανή δήθεν ουδέτερα επιχειρήματα αγνοίας και μετά πετάς το συμπέρασμα ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ και στρέφονται στη θρήσκεια. Όχι φίλε μου, υποστηρίζω ότι κάνουν ΚΑΚΩΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ???

Για το "καλά κάνουν και στρέφονται στη θρησκεία" τα είπαμε και μη τα ξαναλέμε...

Η αντιληπτική σου ικανότητα στην κατανόηση του γραπτού κειμένου γίνεται όλο και χειρότερη ή είναι η ιδέα μου???

quote:

quote:
Πότε σε ρώτησα κάτι τέτοιο???

Σου δίνω παραδείγματα για το τι θεωρούμε απόδειξη στις φυσικές επιστήμης και ποιες εγγενείς φιλοσοφικές αδυναμίες έχει αυτό. Δεν υπάρχουν απόλυτες αποδείξεις αλλά αυτό δεν αποτελεί ταβάνι στη γνώση όπως θέλεις να πείσεις.

Άρες μάρες κουκουνάρες...

Το τι γράφω εγώ και το τι καταλαβαίνεις εσύ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ...

quote:

quote:
Έλα ρε συ???
Δεν μας λένε και που εδράζεται η μνήμη που λογικά είναι πιο εύκολο από τα παραπάνω περισπούδαστα???

Για να είμαι ειλικρινής την παραπάνω παπαντζα την έχω ακούσει μέχρι στιγμής από Ψυχοεπιστήμονες και όχι από νευροεπιστήμονες, αλλά για να το λες εσύ σε πιστεύω.

Χωρίς απόδειξη αυτή είναι από τις μεγαλύτερες ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ είτε το ισχυρίζονται οι μεν είτε οι δε είτε και οι δύο μαζί.

Falsum in uno, falsum in omnibus. Λάθος σε ένα, λάθος σε όλα. Αφού δεν απάντησαν αυτό για τη μνήμη, δεν μπορούν να απαντήσουν και το άλλο για τη θρησκεία. Μα καλά δεν καταλαβαίνεις ότι υποπίπτεις διαρκώς σε λογικά λάθη; Προσπαθείς να αποδυναμώσεις ένα επιχείρημα κάνοντας επίθεση όχι στο ίδιο αλλά προβάλλοντας την αδυναμία της επιστήμης να απαντήσει σε ένα άλλο ερώτημα.

Τα fallacies σου είδες τι έπαθαν...

quote:

Ισχυρίζεσαι ότι μόνο ψυχοεπιστήμονες έχουν γράψει για αυτό. Κάνεις λάθος.

Επίτηδες το κάνεις?
Αφού έγραψα ότι, "για να το γράφεις εσύ σε πιστεύω..."

quote:

Το χαρακτηρίζεις παπάτζα. Δεν κατάλαβα; Γιατί; Και γιατί δεν έχει απόδειξη;

Γιατί δεν ψάχνεις παραπέρα;

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=searching-for-god-in-the-brain

Ορίστε διάβασε εδώ. Δες και τι πείραμα έκαναν.

Σε παρακαλώ θερμά να μιλάμε με σοβαρά επιστημονικά επιχειρήματα και όχι με λαϊκίστικες παραπλανητικές απλοποιήσεις.

Τι είδους επιστημονική απόδειξη μπορεί να έχει το "ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να εφεύρει θρησκείες".

Δηλαδή από ένα "αχαρτογράφητο" στο μεγαλύτερο μέρος του όργανο όπως είναι ο εγκέφαλος έχουμε προλάβει ως επιστήμονες να αποδείξουμε ότι έχει την τάση να εφεύρει θρησκείες...

Είσαι σοβαρός???

Καλά κάνουν και σας δουλεύουν αφού το τραβάει ο οργανισμός σας.

Ως φυσικός δέχομαι ΜΟΝΟ την Επιστημονική Απόδειξη όταν ο άλλος έρχεται ως επιστήμονας να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ κάτι.

Αλλιώς κουβεντούλα σε ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ επίπεδο όση θες...

Από το ΕΜΠ δεν έχω πρόσβαση στο εν λόγω περιοδικό αλλά έχω στα περισσότερα journals.
Αν οι επιστήμονες έκαναν κάποια σχετική δημοσίευση let me know και θα δούμε εκεί τι ακριβώς ισχυρίζονται ότι έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.

Καταλαβαίνεις ότι οπουδήποτε εμπλέκεται ο άνθρωπος ως πειραματόζωο το πείραμα άρα και τα συμπεράσματα μπορείς να τα βάλλεις από παντού...

Το έχω δει να συμβαίνει "άπειρες" φορές και μάλιστα σε συνέδρια και όχι μέσα από συζητήσεις αγνώστων στο esoterica.

Έχεις πλήρη ΑΓΝΟΙΑ για το πως λειτουργεί η Επιστήμη και απλά έχεις φτιάξει ένα ροζ συννεφάκι και είσαι επάνω του.

Δηλ κόστη και πως πρέπει να τα δικαιολογήσει, τα deliverables που πρέπει να παραδοθούν είτε υπάρχει πρόοδος είτε όχι, ο αριθμός των δημοσιεύσεων ανά έτος για να κρατήσει ένας επιστήμονας τη θέση του και τις πιστώσεις του κτλ κτλ.

Μαθήματα για το πως λειτουργεί η Επιστημονική Κοινότητα, ποιες είναι οι πραγματικές Επιστημονικές αποδείξεις, τι και πως γράφουν τα θέματα τα επιστημονικά περιοδικά ΛΑΙΚΗΣ κατανάλωσης, από κάποιον που δεν ήξερε πριν από λίγες ημέρες ότι τα impact factors αφορούν journals και ΟΧΙ μεμονομένες δημοσιεύσεις, ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω...

quote:

quote:
Αν είχες διαβάσει το "βιβλίο" Του θα σε ρώταγα που στην ευχή το είδες αυτό γραμμένο αλλά δεν πειράζει...

Εκεί που το είδαν αυτοί που κυνήγησαν το Γαλιλαίο. Ή μήπως αγνοείς το ιστορικό γεγονός;

Ε, μα δε σου είπα για τα τερτίπια της Καθολικής Εκκλησίας...

Όταν συγκεκριμενοποιείς κατηγορίες τότε θα μου μιλάς μόνο για Ορθοδοξία και Ανατολική Εκκλησία.

Το πιασες???

quote:

Ενημερωτικά, στο κομμάτι που ο Ιησούς του Ναυί είπε στον ήλιο να σταθεί, εκεί το διάβασαν αυτοί. Άσχετο, εσύ πιστεύεις ότι τότε σταμάτησε όντως η κίνηση των σωμάτων του ηλιακού συστήματος;

Διάβασε εδώ.

http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/970325g.html

Δεν θέλω να μου πεις το προφανές "ορίστε η NASA το απορρίπτει".

Θέλω είτε στα Αγγλικά είτε στα Ελληνικά (όμως θα πρέπει να το μεταφράσεις εσύ διότι είδα ότι άλλα γράφω εγώ και άλλα διαβάζεις εσύ) να μου εξηγήσεις ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ο επιστήμονας της NASA.

Βέβαια απαντάει σε πολίτη και όχι σε επιστημονικό συνέδριο γι'αυτό πετάει τη μία παπάντζα μετά την άλλη...

Επιστήμονες είμαστε (έστω και εν δυνάμει και χωρίς πτυχίο ακόμη ο ένας), ωραία κουβεντούλα θα κάνουμε και ίσως να προκαλέσουμε και την περιέργεια των zip και Κηφέα...

quote:

quote:
Ακόμα χειρότερα, αν βάλουμε και την Αναλυτική Σκέψη στο παιχνίδι, επειδή τα παραπάνω έχουν γραφεί εδώ και 2000 χρόνια και για όσο δεν απαλλάσεσαι από Αυτόν υπερισχύει το σενάριο της Θεικότητας.

Όποιος θέλει βέβαια μπορεί να επιμένει και στο σενάριο του ιδιαίτερα "κωλόφαρδου" παλαβού...

Ίσως να το έγραψα υπερβολικά σύντομα. Από το Θεό σου θα απαλλαγούμε (όπως έχουμε απαλλαγεί από τόσους Θεούς του παρελθόντος, το Θωρ, τον Άννουβι, το Δία κτλ κτλ) όταν εκλείψουν οι πιστοί του. Αυτή είναι η άποψη μου.

Αυτή είναι μια ολόσωστη άποψη, ΑΛΛΑ ο "παλαβός" είπε ότι ΔΕΝ θα απαλλαγείς από Αυτόν και μέχρι τώρα εδώ και 2000 χρόνια οι πιστοί δεν λένε να τον εγκαταλείψουν.

Κουράγιο my friend...

quote:

Και σχολιάζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα έχει παρασυρθεί μαζικά σε πλάνες.

Δείξε μου ένα αντίστοιχο συμβάν ίδιου χρονολογικού εύρους και το συζητάμε...

quote:

quote:
Εγώ σου έγραψα για τον "παλαβό" τι "έγραψε" και όχι για τους πιστούς του.

Για αυτό και μίλησα περί Θεικότητας ή "κωλοφαρδίας"

Πάρε τη θεϊκότητα του δικού σου παλαβού, και πείσε 1 δις Μουσουλμάνους που πιστεύουν σε κάτι άλλο αν είσαι μάγκας.

Αυτοί όπως και εσύ πρέπει να κάνετε το άλμα πίστης (leap of faith) για τους εαυτούς σας και όχι εγώ να πείσω τον οποιονδήποτε για το παραμικρό.

Οι περισσότεροι από αυτούς όπως και εσύ έχετε ακούσει περί Χριστού Ευαγγελίων, Ορθοδοξίας κτλ άρα το έργο του Χριστιανού (είτε ιερέα, είτε απλού πιστού) έχει τελεστεί.

Είπαμε στα της θρησκείας σε συγχωρώ πάντως...

quote:

Να σε ρωτήσω κάτι ρε "τιτάνα" της λογικής σκέψης.

Σ'ακούω παιδί μου...

quote:

Γιατί δεν είσαι Μουσουλμάνος; Θέλω να μου τεκμηριώσεις ΜΕ ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα γιατί δεν έχεις ασπαστεί κάποια άλλη θρησκεία. Θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλάκα να σε δω να γράφεις ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ επιχειρήματα :)

Λογικά και Επιστημονικά επιχειρήματα στην επιλογή ΠΙΣΤΗΣ (και αυτοσυνεπους απόρριψης όοοοοοολων των υπολοίπων)???

Έχεις και άλλες τέτοιες εμμονές ως άνθρωπος???

Βρε τα ξεκαθαρίσαμε ή όχι????

Τέσπα.

Διάβασε λίγο για τον Προφήτη Ηλία από την Παλαιά Διαθήκη (αν διαβάζεις τέτοια βιβλία).

Όταν τελειώσεις με το καλό και συνεχίζεις να έχεις τίποτα αποριούλες εδώ θα είμαι να σου τις λύσω...

Ερευνάτε τας Γραφάς

12/07/2012, 19:29:04
Αχ ρε φοιτητάκο τι ζόρια τραβάς καλοκαιριάτικα...

Για πάμε

quote:
Industrial_Angel

quote:
α) Η επίκληση άγνοιας έγινε από ΕΣΕΝΑ τον ίδιο, Industrial_Angel, και εγω απλά ακολούθησα το συλλογισμό σου και είναι σε κάθε περίπτωση ΑΣΧΕΤΗ με το επιχείρημα περί "ανώτερης εξέλιξης".

ΠανοσΤ. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των φράσεων "δεν ξέρω. ΤΕΛΕΊΑ." και "δεν ξέρω ΑΡΑ μπορεί να γίνει το τάδε και το τάδε". Το δεύτερο είναι λογική πλάνη εκτός αν αναφέρεις ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα ενδεχόμενα.

Για ανέφερε μας ΟΛΑ τα ενδεχόμενα που σας απέκρυψα τεχνηέντως εγώ ο κακός...

Περιμένω έτσι?

quote:

quote:
β) Η "πόλωση προς ένα από τα ενδεχόμενα" που επικαλείσαι πρέπει να αφορά είτε τον όρο "εξελιξη" όπου συμφωνούνε όοοοολοι οι επιστήμονες είτε τον προσδιορισμό "ανώτερη" όπου αυτό έχει καταγραφεί ανά τους αιώνες εξέλιξης και για το λόγο αυτό είμαστε σε ανώτερο επιστημονικό επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν.

Εσύ το "ανώτερο" το αντικατέστησες με το "καλύτερα προσαρμόσιμο στο περιβάλλον" το οποίο ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙ το εν λόγω σκεπτικό άρα είναι απορίας άξιον που στοχεύει τελικά το...fallacy!

Όταν μιλάς για εξέλιξη, μιλάς με όρους ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ δηλαδή συσσώρευση μεταβολών στο DNA από γενιά σε γενιά και τη πιθανή (αλλά όχι βέβαιη) επακόλουθη αύξηση της ανθρώπινης ευφυΐας ή την επιστημονική ΠΡΟΟΔΟ. Γιατί εγώ αντιλαμβάνομαι την εξέλιξη βιολογικά.

Για να μην μπερδεύεσαι, ο καλύτερα προσαρμοσμένος στο περιβάλλον (fittest) δεν είναι απαραίτητα ευφυέστερος. Μπορεί απλώς να είναι πιο κοντός ή να έχει καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Και επιμένω να λέω ότι η ανωτερότητα είναι λάθος έννοια.

Ακόμη δε βλέπω την "πόλωση προς το ένα από τα ενδεχόμενα" παρά μόνο ότι το "προσαρμόσιμος" είναι καλύτερο από το "ανώτερος".

Πάντως, ακόμα και εσύ πρέπει να καταλαβαίνεις ότι χωρίς να υποδεικνύεις ποια είναι η "πόλωση προς το ένα από τα ενδεχόμενα" , αντίο fallacy...

quote:

quote:
Εσύ κρύφτηκες πίσω από το ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μετρήσουμε ταυτόχρονα θέση και ορμή ενός στοιχειώδους σωματιδίου και ανέπτυξες το logical fallacy.

Όχι τέτοιες τζιριτζάτζουλες σε μένα Πανούλη.

Ωχ, αγρίεψε ο φοιτητάκος...

quote:

quote:
Ρασιοναλιστικά φίλε μου θέλω ΠΡΩΤΑ να μου απαντήσεις στην ερώτηση "Γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω δύο "ηλίθιες" φυσικές ποσότητες ταυτόχρονα στην περίπτωση των στοιχειωδών σωματιδίων" και ΥΣΤΕΡΑ σε ΖΟΡΙΚΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

Μπορείς???

Αυτό έγραψες. Και τονίζω 2 λέξεις κλειδιά.

Με τις λέξεις *πρώτα* και *ύστερα* συνδέεις την άγνοια στον ένα τομέα με την άγνοια στον άλλο τομέα.

Μόνο στο κεφαλάκι σου συμβαίνει αυτό φοιτητάκο.

Για να δούμε πως φθάσαμε ως εδώ.

ΕΓΡΑΨΕΣ

quote:
Industrial_Angel

Ακριβώς επειδή η φύση της ερώτησης περί ύπαρξης Θεού είναι αντιεπιστημονική (δηλαδή κακώς ορισμένη) αλλά φιλοσοφικά θεμιτή, μπορώ να σου απαντήσω ότι μπορώ να προσεγγίσω ρασιοναλιστικά την απόλυτη γνώση στον τομέα της ερώτησης του αν υπάρχει Θεός.

Σου απάντησα το παραπάνω που έχεις κάνεις quote, το οποίο αν είμασταν στο κυλικείο θα στο έλεγα ως εξής.

"Ώπα ρε φιλαράκο, με το φιλοσοφικό ρεύμα του ρασιοναλισμού μπορείς να δώσεις απάντηση στο αν υπάρχει Θεός??? Για απάντα μας πρώτα και αυτό που έχω απορία ως Φυσικός γιατί δεν μπορώ να ξερω την ταυτόχρονα τη θέση και την ορμή κτλ"

Εσύ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ αλλά επανέρχεσαι με...fallacy.

Το οποίο είναι ΑΣΧΕΤΟ με τα παραπάνω. Ας δούμε το quote σου

quote:

Logical fallacy number 2 Falsum in uno, falsum in omnibus "λάθος σε ένα, λάθος σε όλα"

Το ότι η επιστήμη, δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα ερώτημα, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε άλλα. Για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις μια ακριβέστατη απάντηση για το πότε θα φτάσει ένα αυτοκίνητο που ξεκινάει από την Αθήνα με προορισμό την Κατερίνη, με μέση ωριαία ταχύτητα 100 χμ/ώρα παρά το γεγονός ότι δεν ξέρεις ταυτόχρονα τη θέση και την ορμή ενός ηλεκτρονίου. Η αστοχία ή αποτυχία σε έναν τομέα δε σημαίνει κατ'ανάγκην αστοχία και αδυναμία σε όλους τους τομείς.

Η επιστήμη δεν μπορεί να απαντήσει για παράδειγμα 10 ερωτήσεις αλλά μπορεί να απαντήσει 1000000+ άλλες. Γιατί η ύπαρξη Θεού να κατατάσσεται στη μία και όχι στην άλλη κατηγορία;

Μνημείο λαθών ΔΙΟΤΙ.

α) Ποιο είναι το "λάθος σε ένα" για να είναι λάθος και τα υπόλοιπα???

β) ΠΟΙΟΣ βγάζει αυτό το "λάθος σε ένα", εγώ, εσύ, ή ο φούφουτος ???

γ) Και το πιο σημαντικό. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΓΕΣ ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ QUOTE ΣΟΥ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

quote:

Τις έγραψες και με κεφαλαία τρομάρα σου.

Έλα μου ντε νόμιζα ότι θα το καταλάβεις αλλά που????

quote:

Σε αυτό ακριβώς βασίζεται η πλάνη.

Για πες, για πες...

quote:

Γιατί με υποχρεώνεις να απαντήσω πρώτα στο ένα και ύστερα στο άλλο;

Έλα ρε συ.
Μην το παίρνεις κατάκαρδα.
Δεν υπογράψαμε και κανένα συμβόλαιο.

ΕΤΥΧΕ.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΣ (ΛΑΘΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΤΟ ...FALLACΥ

ΑΠΑΝΤΑ ΟΠΟΙΟ ΘΕΣ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΘΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.

ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΡΙΞΩ ΠΑΝΤΩΣ...

quote:

Δεν μπορούν να απαντηθούν ανεξάρτητα αυτά τα δύο;

ΒΕΒΑΙΩΣ.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ.
ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ?????????

quote:

Γιατί πρέπει να απαντηθούν με αυτή τη σειρά;

ΒΡΕ ΑΠΑΝΤΑ ΕΣΥ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ!!!!!

quote:

Γιατί να μην μπορούμε να απαντήσουμε μόνο το ένα χωρίς να απαντήσουμε το άλλο;

ΑΑΑΑΑ, ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ.

ΑΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΣ.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ....

quote:

Με ποια λογική υποχρεωνόμαστε να απαντήσουμε έτσι όπως θες εσύ;

ΕΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΚΙΤΣΑ...

quote:

quote:
Η ερώτηση όμως εκ μέρους μου ήταν να μου εξηγήσεις ρασιοναλιστικά ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε την εν λόγω μέτρηση.

Το πρώτα και το ύστερα τα έφαγε η γάτα; Ανασκευάζουμε;

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ...ΠΛΕΟΝ!

quote:

Απάντηση:

ΩΠΑ. ΣΟΒΑΡΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...

quote:

1) Δεν μπορούμε γιατί ΕΤΣΙ είναι η φύση. Αυτό είναι το κριτήριο της λογικής

Χμμμ...
Πολύ φθηνή απάντηση με ένα ανύπαρκτο κριτήριο λογικής...

Γιατί γιωργάκη δεν έφαγες το φαγητό σου?

Γιατί ΕΤΣΙ γούσταρα.

Τεσπα.

Για πάμε παρακάτω.

quote:

2) Αγνοείς ένα από τα βασικά στοιχεία της επιστήμης. Σε ρώταγα στην αρχή για τα αξιώματα της επιστήμη αλλά αρνήθηκες να τα γράψεις λέγοντας μπούρδες ότι είμαι αυστηρός.

Καλά, το 2 που κολλάει με το 1???

Τέσπα για πάμε παρακάτω.

quote:

Να σε ενημερώσω ΦΥΣΙΚΕ για κάτι που θα έπρεπε να ξέρεις αλλά έντεχνα ξεχνάς. Η επιστήμη δεν έχει τελεολογία. Δεν απαντάει σε ερωτήσεις "σκοπού" και "ποιότητας" αλλά σε ερωτήσεις "αιτίου" και "ποσότητας". Εν ολίγοις δεν μπορεί να απαντήσει σε κανένα *γιατί*.

Τέλεια και συμφωνώ!

Αλλά για το ρασιοναλισμό ως φιλοσοφικό ρεύμα και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει δεν είχε γίνει ΕΞ'ΑΡΧΗΣ η κουβεντούλα μας???

Τι σχέση έχει η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟ "ΓΙΑΤΙ" ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΑΚΟ.

Απλά στον πανικό σου να βρεις κάτι να μου την πεις κατέφυγες σε ΑΣΧΕΤΑ fallacies και ξεχάσες ακόμα και τι έγραψες και το γύρισες από μόνος σου στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ...

Υπόθετω ότι έχει και άλλο ακόμα κάτω ε φοιτητάκο???

quote:

quote:
Επειδή ρασιοναλιστικά ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να απαντήσεις Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ δέχεσαι την αδυναμία της Φυσικής για ταυτόχρονη μέτρηση θέσης ορμής βάζεις την απαραίτητη σάλτσα από πράγματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ και μας φέρνεις ενα fallacy ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

Έγραψες τα επιρρήματα ΠΡΩΤΑ και ΥΣΤΕΡΑ. Απαίτησες (γράφοντας το ρήμα ΘΕΛΩ) να απαντηθεί το γιατί ΠΡΩΤΑ και μετά να γινεί οποιαδήποτε συζήτηση περί της έννοιας του Θεού. Και σου απαντώ ότι είναι ΛΟΓΙΚΗ πλάνη το να ιεραρχείς (με ποιο κριτήριο άραγε;) κατά τέτοιο τρόπο τα ερωτήματα, θέτωντας το ένα ως προϋπόθεση του άλλου. Μη λες λοιπόν ότι ΔΕΝ είπες.

ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

ΤΟ FALLACΥ ΟΔΕΥΣΕ ΗΣΥΧΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ...

quote:

quote:
Ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι από αυτά που γράφεις περί ύπαρξης Θεού/Κβαντομηχανικής/Απροσδιοριστίας κτλ.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ QUOTE ΟΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ Ή ΝΑ ΥΠΟΝΝΟΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Εσύ λοιπόν έχεις βγάλει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ συμπεράσμα επί ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΜΟΥ και μας κοτσάρεις και ένα logical fallacy για να ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ...

Με τέτοια Λογική και ΦΘΗΝΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ που πας ρε ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ...

Άντε καλοχώνευτα τα ...fallacies!

Τα ισχυρίστηκες απαιτώντας να απαντήσουμε γιατί πρώτα και μετά να μιλήσουμε για οτιδήποτε.

ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΣΤΣ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ...

Ερευνάτε τας Γραφάς

12/07/2012, 19:39:58
quote:
Industrial_Angel

Μερικές κρίσιμες ερωτήσεις:

Ρίχτες τώρα που είμαι ζεστός!

quote:

1) Η αδυναμία απάντησης σε κάποιο ερώτημα φυσικής, δημιουργεί κατ'ανάγκην αδυναμία απάντησης σε κάποιο άλλο ερώτημα;

ΟΧΙ.
ΠΟΤΕ.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

quote:

2)Η ύπαρξη του Θεού συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με την Κβαντομηχανική;

ΟΧΙ.
ΠΟΤΕ.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

quote:

Μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ (με κάποιον τρόπο) για την ανυπαρξία Θεού και απροσδιοριστία για τη θέση του ηλεκτρονίου;

Μου ήρθαν όλα τα fallacies κατακέφαλα.

Βέβαια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ υπάρχει απροσδιοριστία για το ηλεκτρόνιο, αλλά για τη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ της ανυπαρξίας του Θεού έχουμε συμφωνήσει (ελπίζω) ότι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.

Από την άλλη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ με το ρασιοναλιστικό ρεύμα κάτι μου υποσχέθηκες αλλά σε φόβισα με το ΠΡΩΤΑ και ΥΣΤΕΡΑ κτλ αλλά εύχομαι να επανέλθεις ώστε έστω και ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ, έστω και μόνο με το ΡΑΣΙΟΝΑΛΙΣΜΟ να έχουμε κάτι στα χέρια μας...

quote:

Αν απαντήσεις όχι, όχι, ναι τότε ναι έχεις δίκιο σε κατηγόρησα για πράγματα που δεν είπες και ζητώ συγγνώμη.

Φοιτητάκο, δεν πας προς το κυλικείο σου για να δεις εάν έχω έρθει???

Άντε μπράβο...

Ερευνάτε τας Γραφάς

12/07/2012, 20:15:32
quote:
Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι τα περί Θεού ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ τα προσεγγίζουμε.

όχι ξεκαθαρίσαμε ότι το ζήτημα της ΥΠΑΡΞΗΣ είναι αμιγώς φιλοσοφικό. Πολλά άλλα ζητήματα είναι ανοιχτά για επιστημονική διερεύνηση. Πχ το αν έγινε παγκόσμιος κατακλυσμός είναι ανοιχτό για διερεύνηση. Το αν ας που υπάρχει ΟΝΤΩΣ σχέδιο για το ανθρώπινο σώμα. Ή αν το ανθρώπινο σώμα ΟΝΤΩΣ περιέχει σχεδιαστικά λάθη που ένας σύγχρονος μηχανικός δε θα έκανε αν το σχεδίαζε (για παράδειγμα, φρονιμίτες που δε χωράνε στο σαγόνι)

quote:
Επειδή ΠΙΣΤΕΥΩ (είπαμε ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ και μην επανέλθεις ξανά ok?) το " Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών" αυτόματα και αποκτούν ΝΟΗΜΑ και το Σχέδιο και ο Σκοπός ΠΑΝΤΟΥ και όχι μόνο στα φυσικά φαινόμενα.

Ωραία, αυτό το λες ως ΠΙΣΤΟΣ λοιπόν όχι ως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. Δεκτόν. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως επιστημονικό έρισμα.

quote:
Όσο το ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ η ΠΙΣΤΗ, ΙΔΑΝΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ να είναι η ίδια.

Στην πράξη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ διότι πάντα έχεις να κάνεις με δύο ΑΤΕΛΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που προσπαθούν να φθάσουν στο ΙΔΑΝΙΚΟ και πολύ πιθανά από διαφορετικούς δρόμους.

Δεν έχει να κάνει ούτε με τις εποχές ούτε με τα επιστημονικά επιτεύγματα.

Φέρε μου ένα παράδειγμα που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου από την Ορθοδοξία (και όχι από Καθολικούς ή Προτεστάντες κτλ) και το συζητάμε.

Προς τι ο διαχωρισμός Ορθοδοξίας και Καθολικισμού; Υπάρχει *ανώτερη* ή *σωστή* θρησκεία;Ισχυρίζεσαι ότι οι ΑΛΛΟΙ κάνουν λάθη μόνο;

Ισχυρίζεσαι ότι οι Βυζαντινοί του 9ου αιώνα ΗΞΕΡΑΝ ότι είναι αδύνατο να αποδειχθεί με επιστημονική ακρίβεια η πίστη;

quote:
α) Δεν έγραψα "καλά κάνουν και στρέφονται σε θρησκείες" όπως γράφεις εσύ αλλά "καλά κάνουν και υπάρχουν θρησκείες" και ελπίζω ακόμα και εσύ να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

όχι δε βλέπω καμία διαφορά. Είναι δυνατόν να υπάρχουν θρησκείες χωρίς ανθρώπους να στρέφονται σε αυτές; Πλάκα κάνεις;

Επιμένω να λέω ότι η συλλογιστική αφού υπάρχουν αδυναμίες ΚΑΛΑ κάνουν και υπάρχουν είναι λάθος.

quote:
β) Πότε ήρθε κάποιος ιερωμένος ή έστω θρησκόληπτος στο αμφιθέατρο ή στο εργαστήριο και σε εμπόδισε στην Επιστήμη σου και σου έβαλε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ???

Δεν εννοώ πρακτικά εμπόδια. Αν παραδεχτώ ότι η αδυναμία μου είναι υπεράνθρωπη και την καλύψω με το υπερφυσικό τότε δεν μπορώ να κάνω καμία παραπάνω έρευνα από τη στιγμή που θα φτάσω σε αυτό το συμπέρασμα. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε κάποιο πείραμα να σχεδιάσω ούτε κάποια συσκευή με βάση αυτό. Αν οι φυσικοί νόμοι είναι αποτέλεσμα του βίτσιου ή του σχεδίου κάποιας θεότητας, αυτό είναι το τέλμα της έρευνας και της επιστήμης. Έχει σαφέστατες φιλοσοφικές προεκτάσεις

quote:
Αφού κ. Dawkins δέχεσαι τη θρησκεία ως παραπροιόν της αδυναμίας της ανθρώπινης σκέψης, τότε για όσο χρόνο παραμένουμε ως Ανθρωπότητα αδύναμοι, μάθε να ζεις μ'αυτό το παραπροιόν.

Κάνενας δεν έχει πρόβλημα να ζει με κανέναν άλλο. Το θέμα είναι αν δικαιούται να ασκήσει κριτική. Συμφωνείς με τον χαρακτηρισμό παραπροϊόν όμως;

quote:
Επίτηδες το κάνεις?
Αφού έγραψα ότι, "για να το γράφεις εσύ σε πιστεύω..."

Άσε τη συγκατάβαση "αφού το λες σε πιστεύω". Είτε υπάρχει έρευνα για τη θρησκεία στο χώρο της νευροεπιστήμης είτε δεν υπάρχει, το δηλώνεις και το υποστηρίζεις αντιστοίχως.

quote:
Τι είδους επιστημονική απόδειξη μπορεί να έχει το "ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να εφεύρει θρησκείες".

Δηλαδή από ένα "αχαρτογράφητο" στο μεγαλύτερο μέρος του όργανο όπως είναι ο εγκέφαλος έχουμε προλάβει ως επιστήμονες να αποδείξουμε ότι έχει την τάση να εφεύρει θρησκείες...

Είσαι σοβαρός???

Καλά κάνουν και σας δουλεύουν αφού το τραβάει ο οργανισμός σας.

Ως φυσικός δέχομαι ΜΟΝΟ την Επιστημονική Απόδειξη όταν ο άλλος έρχεται ως επιστήμονας να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ κάτι.

Μεγάλα λόγια αλλά 0 επιχειρήματα.

Η αντίδραση σε ΚΑΘΕ επιστημονική αλήθεια

Βήμα 1: Ο κόσμος την αρνείται
Βήμα 2: Ο κόσμος λέει ότι αντιτίθεται στη Βίβλο
Βήμα 3: Ο κόσμος λέει ότι την ήξερε ανέκαθεν

Είσαι ακόμα στο βήμα 1.

quote:
Αλλιώς κουβεντούλα σε ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ επίπεδο όση θες...

Από το ΕΜΠ δεν έχω πρόσβαση στο εν λόγω περιοδικό αλλά έχω στα περισσότερα journals.
Αν οι επιστήμονες έκαναν κάποια σχετική δημοσίευση let me know και θα δούμε εκεί τι ακριβώς ισχυρίζονται ότι έχουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.

Καταλαβαίνεις ότι οπουδήποτε εμπλέκεται ο άνθρωπος ως πειραματόζωο το πείραμα άρα και τα συμπεράσματα μπορείς να τα βάλλεις από παντού...

Το έχω δει να συμβαίνει "άπειρες" φορές και μάλιστα σε συνέδρια και όχι μέσα από συζητήσεις αγνώστων στο esoterica.

Γιατί δεν το ψάχνεις μόνος σου; Φοβάσαι αυτό που θα βρεις; Γιατί δεν ψάχνεις; Δεν έχεις τα keywords? Να σε βοηθήσω γιατί είσαι μικρούλης ακόμα και δεν ξέρεις

Neurotheology
evolutionary psychology
Brain-religion

Για ψάξε και δες τι πειράματα έχουν γίνει και μη λες μεγάλες κουβέντες.

quote:
Έχεις πλήρη ΑΓΝΟΙΑ για το πως λειτουργεί η Επιστήμη και απλά έχεις φτιάξει ένα ροζ συννεφάκι και είσαι επάνω του.

Δηλ κόστη και πως πρέπει να τα δικαιολογήσει, τα deliverables που πρέπει να παραδοθούν είτε υπάρχει πρόοδος είτε όχι, ο αριθμός των δημοσιεύσεων ανά έτος για να κρατήσει ένας επιστήμονας τη θέση του και τις πιστώσεις του κτλ κτλ.

Μαθήματα για το πως λειτουργεί η Επιστημονική Κοινότητα, ποιες είναι οι πραγματικές Επιστημονικές αποδείξεις, τι και πως γράφουν τα θέματα τα επιστημονικά περιοδικά ΛΑΙΚΗΣ κατανάλωσης, από κάποιον που δεν ήξερε πριν από λίγες ημέρες ότι τα impact factors αφορούν journals και ΟΧΙ μεμονομένες δημοσιεύσεις, ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω...

Don't take my word for it. Don't believe me. LOOK FOR YOURSELF. THINK for yourself.

Κάθε άθεος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να αντιδράσει έτσι. Μη με πιστεύεις. ΨΑΞΤΟ μόνος σου.

quote:
Ε, μα δε σου είπα για τα τερτίπια της Καθολικής Εκκλησίας...

Όταν συγκεκριμενοποιείς κατηγορίες τότε θα μου μιλάς μόνο για Ορθοδοξία και Ανατολική Εκκλησία.

Το πιασες???

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=610

12/07/2012, 20:24:05
Σελίδα 9 του θέματος

quote:
Πρώτα λοιπόν αγαπητοί μου άθεοι θα ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ στους εαυτούς σας και σε εμάς, κάνοντας χρήση της ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ σας ΣΚΕΨΗΣ (όπως ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ), το ΓΙΑΤΙ Η ΦΥΣΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΧΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ-ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ.

το ΥΣΤΕΡΑ πρωτοεμφανίζεται. δεν έχω γράψει τίποτα στο θέμα, δεν τον παρακολουθώ καν. Ο μίστερ Πάνος απαιτεί να συσχετιστεί η επιστημονική εξήγηση του ΓΙΑΤΙ υπάρχει η απροσδιοριστία με το θέμα της μη-ύπαρξης Θεού. Επιμένεις ΠΑΝΟΥΛΗ ότι δεν τα συσχέτισες ποτέ; Επιμένεις;;;;;;;

12/07/2012, 21:05:27
quote:
quote:
Ενημερωτικά, στο κομμάτι που ο Ιησούς του Ναυί είπε στον ήλιο να σταθεί, εκεί το διάβασαν αυτοί. Άσχετο, εσύ πιστεύεις ότι τότε σταμάτησε όντως η κίνηση των σωμάτων του ηλιακού συστήματος;

Διάβασε εδώ.

http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/970325g.html

Δεν θέλω να μου πεις το προφανές "ορίστε η NASA το απορρίπτει".

Θέλω είτε στα Αγγλικά είτε στα Ελληνικά (όμως θα πρέπει να το μεταφράσεις εσύ διότι είδα ότι άλλα γράφω εγώ και άλλα διαβάζεις εσύ) να μου εξηγήσεις ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ο επιστήμονας της NASA.

Βέβαια απαντάει σε πολίτη και όχι σε επιστημονικό συνέδριο γι'αυτό πετάει τη μία παπάντζα μετά την άλλη...

Επιστήμονες είμαστε (έστω και εν δυνάμει και χωρίς πτυχίο ακόμη ο ένας), ωραία κουβεντούλα θα κάνουμε και ίσως να προκαλέσουμε και την περιέργεια των zip και Κηφέα...

Εγώ σε ρώτησα εσύ τι πιστεύεις. Και η ουσία της απάντησης είναι ότι η Νάσα δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτό (αλήθεια γιατί ποτέ κανένας δεν ασχολείται με την τεκμηρίωση της Παλαιάς Διαθήκης;) και ότι για την ώρα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο για το γεγονός αυτό (της 24ωρης μέρας).

quote:
Αυτή είναι μια ολόσωστη άποψη, ΑΛΛΑ ο "παλαβός" είπε ότι ΔΕΝ θα απαλλαγείς από Αυτόν και μέχρι τώρα εδώ και 2000 χρόνια οι πιστοί δεν λένε να τον εγκαταλείψουν.

Κουράγιο my friend...

χαχα... Πόσοι είστε; Γεμίζετε...ταξί; Γιατί προηγουμένως μου έβγαζες τους Καθολικούς απέξω ως κακούς! Άρα αυτοί δεν μετράνε. Στα δις της ανθρωπότητας, πιστοί σε αυτόν με τον σωστό τον τρόπο, τον Ορθόδοξο (γιατί οι Προτεστάντες και οι Καθολικοί είναι κακούληδες) είναι πλέον πόσοι; Εμείς, οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι και κανά 2 άλλοι που ξεχνάω; Εγώ βλέπω ότι με τις αποσχιστικές τάσεις που υπάρχουν ΟΛΟ και λιγοστεύετε. Οπότε όπως είπες σωστά, παίρνω κουράγιο!!

quote:
Δείξε μου ένα αντίστοιχο συμβάν ίδιου χρονολογικού εύρους και το συζητάμε...

Για πάρα πολλά χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη. Για αυτό το έγραψα. Μαζικές πλάνες έχουμε ξαναδεί.

quote:
Αυτοί όπως και εσύ πρέπει να κάνετε το άλμα πίστης (leap of faith) για τους εαυτούς σας και όχι εγώ να πείσω τον οποιονδήποτε για το παραμικρό.

Οι περισσότεροι από αυτούς όπως και εσύ έχετε ακούσει περί Χριστού Ευαγγελίων, Ορθοδοξίας κτλ άρα το έργο του Χριστιανού (είτε ιερέα, είτε απλού πιστού) έχει τελεστεί.

Είπαμε στα της θρησκείας σε συγχωρώ πάντως...

Ακριβώς. Άρα για μένα το βιβλίο το δικό σου είναι το ίδιο έγκυρο όσο το δικό του. Δουλεύει ΜΟΝΟ για τους πιστούς του...

quote:
Λογικά και Επιστημονικά επιχειρήματα στην επιλογή ΠΙΣΤΗΣ (και αυτοσυνεπους απόρριψης όοοοοοολων των υπολοίπων)???

Έχεις και άλλες τέτοιες εμμονές ως άνθρωπος???

Βρε τα ξεκαθαρίσαμε ή όχι????

Τέσπα.

Διάβασε λίγο για τον Προφήτη Ηλία από την Παλαιά Διαθήκη (αν διαβάζεις τέτοια βιβλία).

Όταν τελειώσεις με το καλό και συνεχίζεις να έχεις τίποτα αποριούλες εδώ θα είμαι να σου τις λύσω...

Οκ. Δέχομαι ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ λογικό και επιστημονικό επιχείρημα για να είναι κάποιος Χριστιανός. Συμφωνώ απολύτως!

Κάποιου άλλου είδους επιχείρημα μήπως; Μήπως τελικά το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός της γέννησής σου στην Ελλάδα καθόρισε το τι πιστεύεις; Ή θα μου πεις ότι και αυτό είναι θέμα ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ;

Γιατί άραγε το οικογενειακό περιβάλλον καθορίζει σχεδόν απόλυτα τη θρησκεία που ασπάζεται ο κάθε άνθρωπος; Τυχαίο;;;;;;

quote:
Για ανέφερε μας ΟΛΑ τα ενδεχόμενα που σας απέκρυψα τεχνηέντως εγώ ο κακός...

Περιμένω έτσι?

1) Να μην υπάρχουμε ως είδος
2) Να μην πιστεύουμε σε θρησκείες
3) Να μην έχουμε γίνει εξυπνότεροι αλλά να έχουμε μπει σε καινούριο μεσαίωνα

quote:
Μνημείο λαθών ΔΙΟΤΙ.

α) Ποιο είναι το "λάθος σε ένα" για να είναι λάθος και τα υπόλοιπα???

β) ΠΟΙΟΣ βγάζει αυτό το "λάθος σε ένα", εγώ, εσύ, ή ο φούφουτος ???

γ) Και το πιο σημαντικό. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΓΕΣ ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ QUOTE ΣΟΥ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το λάθος το εννοώ ως "αδυναμία απάντησης". Αφού αδυνατείς να απαντήσεις σε αυτό, τότε αδυνατείς να απαντήσεις σε κάτι άλλο.

Ξεκίνησες να μιλάς για επιστήμη, μετά σου είπα ότι μπορεί να απαντήθει φιλοσοφικά και ζήτησες απάντηση σε φιλοσοφικό επίπεδο. Αλλά διαρκώς τα συσχέτιζες.

quote:
Χμμμ...
Πολύ φθηνή απάντηση με ένα ανύπαρκτο κριτήριο λογικής...

Γιατί γιωργάκη δεν έφαγες το φαγητό σου?

Γιατί ΕΤΣΙ γούσταρα.

Τεσπα.

Για πάμε παρακάτω.

Δεν το έχω πει εγώ, o Feynman το είπε

The "paradox" is only a conflict between reality and your feeling of what reality "ought to be."

"Παράδοξο είναι μόνο η διαφωνία μεταξύ πραγματικότητας και της αίσθησης σου για το πως η πραγματικότητα "θα έπρεπε να είναι" "

Εν ολίγοις, δεν υπάρχουν "παράδοξα" και "παράλογα" στη φύση.

Όπως επίσης έχει πει και κανά 2 άλλα

It is in the admission of ignorance and the admission of uncertainty that there is a hope for the continuous motion of human beings in some direction that doesn't get confined, permanently blocked, as it has so many times before in various periods in the history of man.
Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/authors/r/richard_p_feynman.html#WG22wHUVbv3By8At.99

It doesn't seem to me that this fantastically marvelous universe, this tremendous range of time and space and different kinds of animals, and all the different planets, and all these atoms with all their motions, and so on, all this complicated thing can merely be a stage so that God can watch human beings struggle for good and evil — which is the view that religion has. The stage is too big for the drama.

Statement (1959), quoted by James Gleick in Genius: The Life and Science of Richard Feynman (1992)

Φυσικός και αυτός. Ειδικά με το δευτέρο, συμφωνώ απολύτως και έχω γράψει κάτι παρόμοιο.

quote:
Αλλά για το ρασιοναλισμό ως φιλοσοφικό ρεύμα και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει δεν είχε γίνει ΕΞ'ΑΡΧΗΣ η κουβεντούλα μας???

Τι σχέση έχει η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟ "ΓΙΑΤΙ" ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΑΚΟ.

Απλά στον πανικό σου να βρεις κάτι να μου την πεις κατέφυγες σε ΑΣΧΕΤΑ fallacies και ξεχάσες ακόμα και τι έγραψες και το γύρισες από μόνος σου στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ...

Υπόθετω ότι έχει και άλλο ακόμα κάτω ε φοιτητάκο?

Με καλύπτει απολύτως ο Feynman. Αυτός έχει και Νόμπελ.

quote:
ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

ΤΟ FALLACΥ ΟΔΕΥΣΕ ΗΣΥΧΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

Σου είπα άσε τις τζιριτζάτζουλες. Τα έβαλες μαζί γιατί επιδιώκεις να τα συσχετίσεις.

Χαίρομαι που διαβάζω τις απαντήσεις σου στις 3 ερωτήσεις που έθεσα. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με όλα.

13/07/2012, 03:26:09
quote:
IndustrialAngel

Μήπως τελικά το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός της γέννησής σου στην Ελλάδα καθόρισε το τι πιστεύεις; Ή θα μου πεις ότι και αυτό είναι θέμα ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ;

Γιατί άραγε το οικογενειακό περιβάλλον καθορίζει σχεδόν απόλυτα τη θρησκεία που ασπάζεται ο κάθε άνθρωπος;

Μεγάλη αλήθεια αυτό. Όχι απαραίτητα για τον φίλο PanosT που δεν ξέρω το παρελθόν του, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των θρηκευόμενων ισχύει.
Είναι κι ένας από τους λόγους που εγκατέλειψα τη θρησκεία...

Lost in Necropolis

La ville de la mort