- Εμπομπη Χαρδαβελλα και Uri Geller - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ζητώ συγνώμη για την σχετική καθυστέριση απάντησης.Βλέπεις ανω-
τέρα βία που λέγεται εργασία,υποχρεώσεις,μαγκανοπήγαδο ή ότι άλλο
θέλεις.
Σου έστειλα σχετικό e-mail ώστε να μπορέσουμε κατ'ιδία να συζητήσουμε
ορισμένα πράγματα.
Εκείνο το οποίο απλά θα ήθελα να αναφέρω που ίσως να αφορά και στους
υπόλοιπους φίλους,είναι ότι τουλάχιστον σήμερα,οι περισσότερες ψυχο-
δυναμικές ιδιότητες είναι δυνατόν να ελεγχθούν και να καταμετρηθούν.
Ένα απλό παράδειγμα που έμαθα προ μερικών ετών όταν ασχολιόμουν ενερ-
γά με θέματα παραψυχολογίας ήταν ότι οι αστροναύτες της NASA πρνούσαν
από έλεγχο Βιορυθμών.
Όσο για το θέμα της φωτογραφίας της ανθρώπινης΄"αύρας" ήμουν έτοιμος
να εισάγω μία συσκευή από Αμερική...αλλά η υπόθεση χάλασε στην τιμή.
Βλέπεις στις αρχές τις 10ετίας του '70 είχα κατασκευάσει μια υποτυπώ-
δη καμερα Kirlian η οποία με πάρα πολύ επίπονη μέθοδο μπορούσε να φω-
τογραφίσει ΄μικρά τμήματα του ανθρωπίνου σώματος.Όσο δε για τις απλές
ψυχοδυναμικές συσκευές καταγραφής,παρ'όλο που τις έχω χρησιμοποιήσει κατά "κόρον" πολύ μικρές, αποχρώσες ενδείξεις μέτρησης ψυχοδυναμικών
έχω πάρει.
Θα περιμένω νέα σου!!
Φιλικότατα
Πέτρος
Ο ΠΑΠΠΑΣ ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΙΝΕΙ...ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑ ?
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΚΑ,ΕΦΟΣΟΝ ΡΙΧΝΕΙΣ 30000 Αμπερ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ..ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΓΚΕΛΛΕΡ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ 30000Α ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ...
Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΟΣ ΘΕΩΡΕΙ DEFACTO ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 28 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ,ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ,Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΡΦΩΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΝΩΕ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΚΑΙΡΟ..BAD TIMING ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ...
ΑΣΕ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΝ ΜΑΓΟ,Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ...
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΔΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ,ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΌΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ Κ.Λ.Π ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Οι δικές μου παρατηρήσεις πάνω σε κάποια θέματα που ακούστηκαν:
1) Αν ο Geller είναι καλός ταχυδακτυλουργός, τότε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία κάποιων πειραμάτων του- όπως του 'διαβάσματος' κρυφών εικόνων-, μπορεί να παίζει η παρουσία βοηθών (το έθιξε ο αστροφυσικός αλλά δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει).
Αν πχ αυτός ο βοηθός κάθεται πίσω από την κοπέλα πουσχεδιάζει "κρυφά"
την εικόνα για να την βρει μετά ο "μάγος", o βοηθός μπορεί να την δει και να την μεταφέρει στο περίπου ή και επακριβώς με κωδικοποιημένες κινήσεις στον "μάγο". (Γνωστό κολπάκι γι αυτούς που κλέβουν στα χαρτιά με την βοήθεια συνεργατών).
2) Η εξήγηση της ανάπτυξης του σπόρου (οτι ήταν προετοιμασμένος για να βλαστήσει), θα μπορούσε ίσως να ισχύει. Εγώ περίμενα τον Χαρδα να βρει και να ρωτήσει κάποιον έγκριτο γεωπόνο να το επιβεβαιώσει ή να το απορρίψει (έστω ως πιθανότητα). Πάντως το ότι από όλους αυτούς τους σπόρους που είχε στο χέρι του μόνο ένας βλάστησε είναι λίγο περίεργο. Επίσης, αναρρωτιέμαι αν έχουν ποτέ ελέγξει τους σπόρους -και κυρίως αυτόν που βλασταίνει- μετά την παράσταση, να δουν αν είναι διαφορετικός από τους άλλους κι αν του έχει γίνει κάποια ειδική επεξεργασία.
3) Για την πυξίδα δεν μίλησε κανείς, προφανώς επειδή είναι πολύ εύκολο να το "στήσεις". Εκεί χρειάζεται καλός έλεγχος και του ίδιου και των ανθρώπων που φωνάζει στην σκηνή για να βοηθήσουν στο πείραμα, μήπως έχουν κρυμένο πάνω τους έναν μαγνήτη, η κάτι άλλο που μπορεί να επηρεάσει την πυξίδα.
4)Το άλλο μεγάλο θέμα, βέβαια, είναι το τι γίνεται με τον κόσμο που τον ακούει και καταφέρνει (ηθελημένα ή αθέλητα) να έχει αποτελέσματα στο σπίτι του. Η πίστη πιθανόν να παίζει ρόλο (αν και αρκετά αμφιλεγόμενο), αλλά ποιά πίστη;
Στον Geller και την δύναμή του; Στον ίδιο τον εαυτό του ότι μπορεί να τα καταφέρει; Αν είναι το δεύτερο, τότε γιατί κανείς (απ όσο γνωρίζουμε) δεν μπορεί να επαναλάβει το πείραμα με επιτυχία;
Μια εξήγηση που δόθηκε στο πάνελ -δεν θυμάμαι ποιός την έδωσε- ήταν ότι κατά κάποιον τρόπο κάποιοι άνθρωποι υποβάλονται και αυθυποβάλονται σχετικά εύκολα, ώστε λυγίζουν το κουτάλι με το χέρι τους χωρίς όμως να έχουν συναίσθηση του γεγονότος. Δεν ξέρω αν είναι τόσο εύκολο να συμβεί και μάλιστα από την τηλεόραση, αν και δεν το αποκλείω.
5) Για το λύγισμα των κουταλιών και την λειτουργία των ρολογιών, καλό θα ήταν ο Χαρδα να δεχόταν να έρθει κάποιος ταχυδαχτυλουργός στο στούντιο να δούμε αν θα είχαμε παρόμοια αποτελέσματα. Η άρνηση του ήταν πολύ έντονη όμως.
Οπως και η γενική άρνηση του ίδιου του Geller να έρθει σε "ζωντανή" αντιπαράθεση με κάποιους ταχυδακτυλουργούς.
Τώρα σχετικά με τα πειράματα μέσα στο εργαστήριο.
Προφανώς το ελεγχόμενο περιβάλλον εμπόδισε τον Geller να παρουσιάσει με επιτυχία κάποια πειράματά του. Εκεί που μάθαμε ότι τα κατάφερε αρκετά καλά, ήταν στο μάντεμα εικόνων.
Πάντως ο κύριος έλεγχος που θα μπορούσε να γίνει επιστημονικά είναι να εξεταστεί η εγκεφαλική λειτουργία του Geller κατά την διάρκεια του όποιου πειράματος που στέφεται με επιτυχία, καθώς και οι υπόλοιπες λειτουργίες του. Απ ότι άκουσα ο Geller αρνήθηκε να κάνει εγκεφαλογράφημα (αν και μία φωτογραφία που κυκλοφορεί δείχνει μάλλον το αντίθετο) και πάντως δεν άκουσα κάπου για τα αποτελέσματα τέτοιων εξετάσεων. (γνωρίζει κανείς;)
Πέρα από αυτά, έκανα μερικές "συνωμοσιολογικές" σκέψεις. (χεχε)
Ο Geller ισχυρίζεται ότι συνεργάστηκε με την CIA και την NASA.
Η δεύτερη το διαψεύδει, οπότε ας πάρουμε την πρώτη περίπτωση.
Πειράματα για επηρεασμό της σκέψης άλλων ανθρώπων, δεν ακούσαμε να έγιναν. Παρόλα αυτά ο ίδιος είπε ότι τον χρησιμοποίησαν αργότερα για αυτόν ακριβώς τον σκοπό (σε σχέση με την υπογραφή της μείωσης των πυρηνικών όπλων μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων) πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έγιναν και τέτοια πειράματα με επιτυχία πριν αποφασίσουν οι Αμερικάνοι (CIA) να πάρουν μαζί τους στην επίσημη πολιτική αποστολή έναν άσχετο "μάγο".
Αραγε οι Ρώσσοι, γνώριζαν την ύπαρξη του στην συνάντηση; Και πώς αντέδρασαν μετά που το έμαθαν; Μήπως είχαν και αυτοί τον αντίστοιχο ρώσσο Geller μαζί τους; ...ή μήπως προηγήθηκε αυτή η φήμη οπότε θα έπρεπε και οι Αμερικάνοι να έχουν κάποιον αντίστοιχο μαζί τους;
Τι πιθανότητα υπάρχει ένας άσχετος να αποκτήσει πρόσβαση σε μία τόσο σημαντική πολιτική συνάντηση; Μήπως τα εργαστηριακά πειράματα που είχαν προηγηθεί, είχαν σαν σκοπό να πείσουν τους πολιτικούς ότι τους ήταν απαραίτητος; Αν δεν είχαν γίνει τέτοια πειράματα με επιτυχία, πώς τον δέχτηκαν στην αποστολή; Και γιατί ο Geller και όχι κάποιος άλλος με παρόμοιες δυνάμεις; Θα πρέπει να του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη, εφ όσον δεν μπορούσαν να τον ελέγξουν (τις δυνάμεις του εννοώ). Ας πούμε, πρέπει να ήταν σίγουροι ότι δεν θα έκανε κάτι που δεν το είχαν συμφωνήσει από πριν.
Υπάρχει περίπτωση ο Geller να χρησιμοποιήθηκε από κάποιους ως "δούρειος ίππος;"
Μπορεί αυτά τα ερωτήματα να σας φαίνονται υπερβολικά ή και άσχετα, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με show, αλλά με την παρουσία ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι έχει κάποιες άγνωστες δυνάμεις, σε μία σοβαρότατη πολιτική συνάντηση κορυφής στην οποία πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την παγκόσμια ειρήνη. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, σε μία τέτοια περίπτωση. Ή μήπως αφήνεται λόγω της δυσκολίας του ελέγχου τέτοιων υποθέσεων;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Αν πχ αυτός ο βοηθός κάθεται πίσω από την κοπέλα πουσχεδιάζει "κρυφά"
Δεν υπήρχε κανένας βοηθός.
quote:
ήταν προετοιμασμένος για να βλαστήσει
Το 'χει κάνει κάποιος άλλος; Αν είναι έτσι, θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο.
quote:
μήπως έχουν κρυμένο πάνω τους έναν μαγνήτη, η κάτι άλλο που μπορεί να επηρεάσει την πυξίδα.
Δεν υπήρχαν "βοηθοί".
quote:
Για το λύγισμα των κουταλιών και την λειτουργία των ρολογιών, καλό θα ήταν ο Χαρδα να δεχόταν να έρθει κάποιος ταχυδαχτυλουργός στο στούντιο να δούμε αν θα είχαμε παρόμοια αποτελέσματα.
Δεν ήταν ανάγκη να δεχτεί ο Χαρδαβέλλας ή ο Γκέλλερ.
Είναι απλό: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ;
quote:
...αλλά με την παρουσία ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι έχει κάποιες άγνωστες δυνάμεις, σε μία σοβαρότατη πολιτική συνάντηση κορυφής στην οποία πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την παγκόσμια ειρήνη.
Μπορεί να μην είναι και τόσο "άγνωστες".

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Ότι και αν είναι λοιπόν ο Uri εγώ του βγάζω το καπέλο.Απλά και μόνο επειδή κάνει αυτούς τους μικρούς ανθρώπους να βγάζουν σπυριά.
Ξέρεις, αυτοί οι μικροί άνθρωποι σου έχουν δώσει το κομπιούτερ με το οποίο τους βρίζεις. Αυτοί οι μικροί άνθρωποι έχουν θεραπεύσει ένα σωρό ασθένειες πολύ αποτελεσματικότερα από χιλιάδες σαμάνους και "θεραπευτές". Αυτοί οι μικροί άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι φυλές δεν υπάρχουν. Αυτοί οι μικροί άνθρωποι μας έχουν πάει στο φεγγάρι. Αυτοί οι μικροί άνθρωποι σου επιτρέπουν να μιλάς με Αμερική. Αυτοί οι μικροί άνθρωποι έχουν φτιάξει και ατομικές βόμβες ή κανόνια. Κακό πράγμα η ατομική βόμβα ή το κανόνι, αλλά ξέρεις... δουλεύει. Τέλεια. Πολύ καλύτερα από τις προσευχές στην Υπέρμαχο Στρατηγό. Μπορείς να κρίνεις όσο θέλεις από ηθικής άποψης την ατομική βόμβα, αλλά δε μπορείς να αμφισβητήσεις ότι δουλεύει.
Αν σου αρέσει να τους βλέπεις να βγάζουν σπυριά, θα ήθελα να δείξεις τη στοιχειώδη αυτοσυνέπεια και να επιστρέψεις στο Μεσαίωνα. Και την επόμενη φορά που θα πάθεις αμυγδαλές (μια αρρώστια που σε σκοτώνει σε 2 εβδομάδες χωρίς αντιβίωση), περίμενε θετική ενέργεια από τον Γκέλερ και μη ξεχάσεις να βρίσεις το γιατρό σου αν σου προτείνει Amoxil.
Αυτοί οι μικροι άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι τα πάντα κινούνται σε χωροχρονικές ευθείες σε έναν καμπυλωμένο χωρόχρονο. Ότι δεν υπάρχει παρελθόν, παρόν ή μέλλον παρά μόνο σημεία στο χωρόχρονο. Αυτοί οι μικροί άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι τα "κανονικά" αντικείμενα που βλέπουμε αποτελούνται από τρισεκατομμύρια μικρότερα αντικείμενα που δεν έχουν ντετερμινιστική υπόσταση. Δε νομίζεις ότι είναι λίγο υπερβολικό να τους κατηγορείς για έλλειψη ανοικτού πνεύματος;
Εσύ είσαι τόσο πρόθυμος να δεχθείς πως όταν κινείσαι η μάζα σου αυξάνεται και ο χρόνος για σένα κυλάει πιο αργά; Είσαι πρόθυμος να δεχθείς ότι το Σύμπαν μπορεί να οφείλεται στο τίποτα; Είσαι πρόθυμος να δεχθείς ότι όλος ο πλανήτης μας είναι ένα απειροελάχιστο μόριο σκόνης που αν εξαφανιζόταν κανείς δε θα πρόσεχε τη διαφορά;
"Αν όλος ο κόσμος σκεφτόταν σαν τους επιστήμονες, θα νομίζαμε ότι η γη είναι ακόμα επίπεδη". Πολύ ενδιαφέρον. Το αφήνω ασχολίαστο για να μη διαγραφώ από το φόρουμ. Ναι, ξέρω, δεν εννοούσες τους επιστήμονες, εννοούσες μόνο αυτούς που δεν είναι τόσο εύπιστοι όσο εσύ.
Αυτοί οι μικροί άνθρωποι τα έχουν πετύχει όλα αυτά γιατί έχουν μία μέθοδο η οποία είναι η μόνη από όλες τις προτεινόμενες μεθόδους αναζήτησης της αλήθειας που δουλεύει τόσο καλά, αποδεδειγμένα:
-Παρατηρούμε συστηματικά τα φαινόμενα.
-Φτιάχνουμε ένα μοντέλο που να τα περιγράφει και με βάση το μοντέλο κάνουμε προβλέψεις.
-Παρατηρούμε πάλι τα φαινόμενα και βλέπουμε αν οι προβλέψεις επαληθεύονται.
-Επιστρέφουμε στο 2ο βήμα και τροποποιούμε το μοντέλο αν χρειάζεται.
Με αυτή τη μέθοδο έχουν συσσωρευθεί πάρα πολλές γνώσεις και επιτεύγματα που δεν γκρεμίζονται έτσι εύκολα επειδή ένας βλάκας λυγίζει κουτάλια στην τηλεόραση. Αλλά ακόμα και έτσι, αν ο εν λόγω βλάκας δεχόταν να υποβληθεί σε αυτή τη μέθοδο (και όχι να τον πιάνει η περίοδός του και τα ψυχολογικά του προβλήματα όποτε πλησιάζει οποιοσδήποτε μη αδαής και μη φιλικά προκατειλημμένος παρατηρητής[*]), κανείς δε θα είχε πρόβλημα να κάτσει να αναθεωρήσει τα πάντα.
Που μπορεί να μη χρειάζεται καν αυτό. Μπορεί να εξηγούνται όλα με την τρέχουσα φυσική, ή με κάποια προσθήκη κάπου. Αλλά όχι! Δε θα κάτσουμε να σκεφτούμε κριτικά. Καλύτερα να πιστέψουμε στη θετική ενέργεια του Γκέλερ.
Τώρα ήρθε ένας απατεώνας τρίτης διαλογής που στο εξωτερικό έχει απομυθοποηθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ξέρεις, αυτό είναι το πιο εκνευριστικό με την όλη υπόθεση: δεν είναι ΚΑΝ κάτι το επαναστατικά καινούριο. Είναι σαν τους τραγουδιστές των σκυλάδικων που το καλοκαίρι πάνε κατά επαρχία μεριά, αφού η Αθήνα τους βαρέθηκε. Σαν τους αληταράδες Ευρωπαίους που λόγω φάτσας αντιμετωπίζονταν σα θεοί από τους κατοίκους του Ειρηνικού. Και οι ντόπιοι ημιάγριοι βλέπουν τις χάντρες και τα καθρεφτάκια και θαμπώνονται και νομίζουν ότι επειδή ο μικρός προληπτικός εγκέφαλός και η αμάθειά τους δε μπορούν να εντοπίσουν ένα τσαρλατάνο, αυτό σημαίνει ότι όποιος τον εντοπίζει επειδή τυχαίνει να ξέρει 5 πράματα παραπάνω είναι "μικρός" και "βγάζει σπυριά".
Μπράβο μας. Ελλάδα 2004: το βασίλειο του παραλόγου. Και χαιρόμαστε που ένας τσαρλατάνος φέρνει (σύμφωνα με το μικρό μυαλό μας) σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους στους οποίους οφείλουμε σχεδόν τα πάντα.
http://www.skepticreport.com/psychics/urispoon.htm (ιδιαίτερα εντυπωσιακό)
http://psychicinvestigator.com/demo/GELRSKP.htm
http://www.sisyfos.cz/sisyfos/geller.htm
http://www.simon-jones.org.uk/articles/uri_geller_how.htm
[*] Τον ήλεγξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Stanford; ΛΑΘΟΣ. Τον "ήλεγξαν" δύο "ερευνητές" που έχουν ιδρύσει το "Stanford Research Institute" που δεν έχει καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο πέραν του ονόματος.
Ρίξτε και μια ματιά σε αυτό, στο οποίο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό το παραπάνω.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Τελος παντων , αναφορικα με οσους βλεπουν τον Γκελλερ ως το επομενο σκαλοπατι για να αναπτυχθει η επιστημη σε ανωτερα επιπεδα τοτε θα πω απλα κριμα ... Βεβαια ο καθενας μπορει να βλεπει Μεσσιες οπου θελει , ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε !Αλλα μη λεμε τωρα οτι το κουταλολυγισμα του Γκελερ θα εφερνε ανατροπες στον επιστημονικο χωρο αν το μελετουσαν Ελληνες επιστημονες ...Φυσικα , θεωρω τους Ελληνες επιστημονες απο τους καλυτερους που υπαρχουν αλλα οχι οτιθα μεινει πισω η επιστημη ανοι συγκεκριμενοι δεν ασχοληθουν με εναν τυπο που απλα φερνει νουμερα οπου εμφανιζεται !
Να προσθεσω οτι ο Γκελερ αποδεδειγμενα δε διαθετει ιδιοτητες που τον κανουν να λυγιζει κουταλια . Ειναι τηλεπαθητικος , αλλα οχι τηλεκινητικος
Ad astra per Aspera
quote:αυτο δεν σημαινει οτι δεν εγιναν κιολας και απο οσο γνωριζω οι ρωσσοι επενδυσαν πολλα σε τετοιου ειδους προγραμματα
Πειράματα για επηρεασμό της σκέψης άλλων ανθρώπων, δεν ακούσαμε να έγιναν.
μια ματια στο διαδυκτιο θα αποφερει πολυ υλικο.
επισης τον τελευταιο καιρο εχουν γεμισει οι μεσημεριανες εκπομπες και οι ειδησεις με ατομα που λυγιζουν κουταλια και πιρουνια και λαστιχα και ολοι προσπαθουν να αποδειξουν την απατη του γκελερ
καλα ολα αυτα ομως δεν βρεθηκε καποιος ο οποιος να κανει το ρολοι μου που βρισκεται πανω στην τηλεοραση να δουλεψει
ολοι ασχολουνται με τα κουταλια
αυτο εμεινε απο την εκπομπη
το λυγισμενο κουταλι
προσωπικα δεν πιστευω στον γκελερ ομως την νυχτα της εκπομπης βρισκομουνα στο σπιτι ενος φιλου μου ο οποιος δεν εβγαλε κουταλια στην φορα ομως ενα χαλασμενο ρολογακι το οποιο ειχε σταματησει να δουλευει απο την αυγη του χρονου
το αφησε πανω στην τηλεοραση και δουλεψε
(ουτε εκεινος πιστευε οτι θα λειτουγησει το ρολοι απλα το εκανε απο περιεργεια και για να δει απο μονος του αν ειναι απατη το θεμα)
και δουλευει ακομα
δεν νομιζω οτι αυτο εχει να κανει με υποβολη,υπνωτισμο και ματζουνια
δεν περιμεναμε να λειτουργησει και ομως δουλεψε.
ας βγει ενας απο ολους αυτους τους μαγους που κατεκλυσαν τα καναλια να κανει τα πραγματα που εκανε ο γκελερ και ελεος να μην μας δειξει παλι πως λυγιζει τα πιρουνια
τοτε το συζηταω
δεν με νοιαζει αν θα κανουν τα σπορακια να φυτρωσουν ή αν κανουν τον ηλιοσπορο πασατεμπο
εγω θελω να μου δειξουν πως γινετα ενα ρολοι να λειτουργησει σε ενα δωματιο στο οποιο καθονται ατομα τα οποια δεν πιστευουν οτι θα πετυχει το "κολπο"
επισης
οι εβραιοι εχουν πετυχει κατι μοναδικο
αν κανεις ασχημη κριτικη για τους εβραιους αυτοματα θεωρησε αντισιμητης και ξαδερφος του χιτλερ
ενω αν κανεις ασχημη κριτικη πχ για τους αλβανους θα θεωρηθεις αγανακτισμενος ή δεν θα σου δωσει κανενας σημασια
ειναι πολυ λεπτες οι γραμμες που εχουν τραβηξει χωρις πολλα περιθωρια.
και ενα πραγμα να μεινει ανεξηγητο απο αυτα που εκανε ο γκελερ ειναι κατι μην κολαμε σε αυτα που εξηγουνται
οσο αναφορα την νασα που αρνηται την συνεργασια της με τον γκελερ σας φαινεται παραξενο?
ειναι δυνατον να παραδεχτει ενας τοσο σοβαρος οργανισμος οπως ειναι η νασα συνεργασια με καποιο αμφιβολο προσωπο?
και ειναι αμφιβολο ατομο επειδη υπαρχουν πολλοι που τον κατηγορουν για διαφορα και οχι επειδη αποκαλυφθηκε η απατη
μην ξεχναμε οτι κυκλοφορουν πολλοι ανθρωποι με παραξενα ταλεντα
ο ανθρωπος μαγνητης
ο ανθρωπος με τον ηλεκτρισμο
και αλλοι πολλοι
δεν πηρε ομως κανενας σβαρνα τα καναλια για να αποδειξη την απατη τους
επισης ο ανθρωπος εκανε μια επιδειξη των ικανοτητων του και δεν νομιζω να ηθελε να κοντραριστει με ταχυδακτυλουργους και απο οτι ειδα δεν ξερει να βγαζει κουνελια απο το καπελο του
αν εγω εκανα μια εκπομπη για την ζωη των λιονταριων δεν θα φωναζα θηριοδαμαστη λογικο δεν ειναι?
και κλεινοντας να δηλωσω οτι δεν ειμαι οπαδος του γκελερ απλα ειπα οτι ειδα και οτι νομιζα σωστο
και απατεωνας να ειναι ο ανθρωπος πρεπει να παραδεχτουμε οτι ειναι ο καλυτερος
δεν υπαρχει απατεωνας με τοσο μεγαλη υπηρεσια

we'll all take turns
i'll get mine, too
quote:
Είδα χθες σε ένα φιλικό μου σπίτι την επανάληψη της εκπομπής με τον Geller.Δεν είχα δει την εκπομπή στην πρώτη της μετάδοση,γιατί δεν παρακολουθώ τηλεόραση,δεν έχω καν,αλλά είπα να κάνω μια εξαίρεση για να καταλάβω γιατί πράγμα μιλάτε.Αυτό που είδα στον Geller μου άρεσε.Ένα ζωηρό παιδί με μορφή ενήλικου άνδρα.Πεταγόταν απο δω και απο κει,έφερνε σε αμηχανία τον Χάρδα,δίνοντας ένα απο τα πιο άγαρμπα show που έχω δει στη ζωή μου.Δεν είναι έτσι οι επαγγελματίες ταχυδακτυλουργοί.
Απομυθοποιούσε μόνος τον εαυτό του,προσπαθούσε να δώσει εξηγήσεις στα "θαύματα" του,δεν το έπαιξε "σοβαρός". Τα μηνύματα που πέρασε ήταν πολύ θετικά.Πίστη στον άνθρωπο και στις ικανότητες του.Πίστη.Με την πίστη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.
Ακόμα και μόνο ένα άνθρωπο λοιπόν αν κατάφερε να κάνει να λιώσει με τα χέρια του το πακέτο με τα τσιγάρα και να απαλλαγεί απο το κάπνισμα έκανε ΚΑΛΟ.Και αυτό μετράει πολύ για μένα.
Για τα "θαύματα" τώρα.Εδώ έχουμε δύο εκδοχές.Η μία είναι ο Uri να είναι απατεώνας.Εδώ όμως έχουμε ένα απατεώνα που "κάνει πλάκα" στο "σύμπαν" επί 30 χρόνια.Οπότε ούτως ή άλλως έχουμε ένα άνθρωπο με "ειδικές ικανότητες",για την ακρίβεια μια μεγαλοφυία.
Αν έχω πρόβλημα να βγάζει κάποιος εκατομύρια δίνοντας σε επιστήμονες τα πτυχία τους στο χέρι? Κανένα πρόβλημα.Από τη στιγμή που αποδέχομαι ότι ο χαζοχαρούμενος γυιός ενός μεγιστάνα που έκανε λεφτά πατώντας επί πτωμάτων, έχει δικαίωμα να απολαμβάνει τον υλικό πλούτο,γιατί να έχω πρόβλημα με τον Geller,που έχει και κάτι θετικό να μεταδώσει στον κόσμο?Η άλλη είναι ο Uri να έχει πράγματι "τηλεκινητικές" και "ψυχικές" ικανότητες.Οπότε ποιοί έχουν πρόβλημα εδώ?Μα οι σύγχρονοι "γραμματείς και φαρισαίοι"?Ποιοί είναι αυτοί? Ποιοί άλλοι απο τους υλιστές, τους "λογικούς", και τους "πνευματικούς" τους,τους "επιστήμονες",με μικρά γράμματα και σε εισαγωγικά.Όλοι αυτοί που ενώ δεν μπορούν να δούν πιο μακριά απο τη μύτη τους,νομίζουν πως τα ξέρουν όλα.Απλά και μόνο επειδή πήραν ένα πτυχίο,απλά επειδή το σύστημα τους θέλει να νομίζουν ότι "κατέχουν τα κλειδιά της γνώσης".Γιατί οι πραγματικοί Επιστήμονες ξέρουν καλά ότι ακόμα δεν ξέρουν τίποτα.Γιατί δεν είναι αλαζόνες.Γιατί αν ο Einstein ζούσε σήμερα δεν θα είχε οχυρωθεί πίσω από καμιά θεωρία για να διαφυλάξει τα "κεκτημένα" του,αλλά θα έψαχνε αυτά ακριβώς τα φαινόμενα,ρισκάροντας τα πάντα.
Ότι και αν είναι λοιπόν ο Uri εγώ του βγάζω το καπέλο.Απλά και μόνο επειδή κάνει αυτούς τους μικρούς ανθρώπους να βγάζουν σπυριά.
Φίλε junk95 επαναλαμβάνω το μήνυμα μου με την ελπίδα ότι η αυτού επιστημονική σου εξοχώτης θα καταδεχθεί να το διαβάσει.
Γιατί εσύ φίλε μου νομίζεις ότι έχεις διαβάσει το μήνυμα μου,και νομίζεις ότι έχεις απαντήσει σε μένα.
Γιατί εσύ φίλε μου είχες ορμήσει να με κατατροπώσεις πριν με ακούσεις...
Όσοι μας διαβάζουν έχουν ήδη καταλάβει ότι αυτά που είπες δεν αφορούν εμένα.Έχουν καταλάβει σε ποιούς "επιστήμονες" αναφερόμουν,και έχουν διαβάσει ότι δεν απέκλεισα καθόλου το ενδεχόμενο να είναι ο Geller απατεώνας.Απλά συμβαίνει να ΜΗ νομίζω ότι τα ξέρω όλα...
Όταν το καταλάβεις και εσύ, ίσως μπορέσουμε να μιλήσουμε.
Καλό απόγεμα...