- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Έκανα μια τοποθέτηση και δεν έιναι σχόλιο ότι την... πατάω.
Στο παρόν θέμα κανείς δεν την πατάει...
quote:
Ποιός, λές εσύ,αποφασίζει για το τι ξέρουμε;
Το λέει μόνο του...
Δεν καταλαβαίνω τι λέει μόνο του και ποιό.
Δώσε την απάντηση, εδώ δεν μιλάμε με γρίφους. Και θα τοποθετηθεί πάνω σ' αυτήν όποιος θέλει και όπως θέλει.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Δηλαδή το "καλέ μου κύριε, δεν ξέρετε τι λέτε" είναι καλύτερο από το "ρε μάστορα είσαι βλάκας;" Αν και ως προς τις έννοιες είναι πάρα πολύ κοντά; Το πρόβλημα σου είναι στις λέξεις και όχι στις έννοιες;
Εγώ νόμιζα στην αρχή ότι θα ήθελες να μη γίνονται καν προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Και μου γράφεις ότι σε πειράζουν οι ύβρεις, μόνο;Απογοητεύομαι γιάπετ, σε είχα για άνθρωπο με κουλτούρα, πέρα από τους τύπους
Τελικά βλέπω ότι το πρόβλημα μας δεν είναι να μας ταΐζουν σκ@@@@ με το φτυάρι αλλά αν τα αποκαλούν καθωσπρέπει ή όχι. Άμα τα βαφτίσεις φουά γκρα τα τρως άνετα δηλαδή... Αυτή η τελευταία τοποθέτηση είναι λίγο αυστηρότερη αλλά αφορά εν γένει καταστάσεις που βιώνουμε όλοι στην Έλλάδα οπότε ας μου συγχωρήσετε λίγο συσσωρευμένο θυμό.
quote:
Δηλαδή το "καλέ μου κύριε, δεν ξέρετε τι λέτε" είναι καλύτερο από το "ρε μάστορα είσαι βλάκας;"
Δεν ξέρω αν είναι καλλίτερο ή όχι, δείχνει πάντως διαφορά στο πολιτιστικό επίπεδο των φορέων.
quote:
Το πρόβλημα σου είναι στις λέξεις και όχι στις έννοιες;
Δίνω σημασία στον τρόπο έκφρασης...
quote:
Απογοητεύομαι γιάπετ, σε είχα για άνθρωπο με κουλτούρα, πέρα από τους τύπους
Λυπάμαι που σε απογοήτευσα...
quote:
Τελικά βλέπω ότι το πρόβλημα μας δεν είναι να μας ταΐζουν σκ@@@@ με το φτυάρι αλλά αν τα αποκαλούν καθωσπρέπει ή όχι.
Αν έτσι θέλεις να το βλέπεις εσύ, ποιός είμαι εγώ που θα στο ανατρέψω;;
quote:
Αυτή η τελευταία τοποθέτηση είναι λίγο αυστηρότερη αλλά αφορά εν γένει καταστάσεις που βιώνουμε όλοι στην Έλλάδα οπότε ας μου συγχωρήσετε λίγο συσσωρευμένο θυμό.
Δεν πειράζει φίλε μου, είπαμε ότι είσαι... ευερέθιστος, ουδείς τέλειος.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Το σωστό για μένα είναι να μη γίνεται ΚΑΝΕΝΑΣ προσωπικός χαρακτηρισμός είτε ευγενικά είτε υβριστικά. Η πρόταση του να γίνουμε "ανθρωποφάγοι με τακτ" απλά δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές μου. Ίσως για μια φορά εσείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να ακούσετε λίγο εμάς τους νέους που μας αρέσει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και όχι με politically correct τρόπο.
Αυτές οι λέξεις τι κάνουν.... Βαφτίζουν το παράνομο νομότυπο, το νομότυπο νόμιμο και το νόμιμο ηθικό. Οι έννοιες από πίσω, όπως η έννοια της δικαιοσύνης στο παράδειγμα, υποφέρουν το ίδιο αλλά δεν πειράζει, τουλάχιστον ας ευημερούν οι τύποι και οι λέξεις...
Edited by - IndustrialAngel on 15/06/2010 16:12:49
quote:
Τι μπορούν να λένε αυτά τα έγγραφα; Γιατί τα κρατάνε επτασφράγιστα;Γιατί δεν τα βγάζουν στο φως, να μάθουμε όλοι τι περιέχουν;
Μπορεί να μας αποδείξουν έτσι και την... αλήθεια για το θεό τους, τον αιμοσταγή γιαχβέ!!
Θα πω κάτι σχετικά με το Ιερατείο του Χριστιανισμού...Είναι πραγματικά ύποπτο, ο λόγος για τον οποίο δεν αναφέρεται από τον Χριστιανισμό, το όνομα του Θεού (Γιαχβε). Δεν είναι μυστικό, απλώς θα υπάρχει κάποιος λόγος....
Τώρα σχετικά με το τί μπορεί να λένε τα έγγραφα;;;; Φαντάζομαι πως τα πάντα!!!!!!!!
Μα τώρα πραγματικά, πιστεύει κάποιος ότι όλη εκείνη η γνωση από τη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, εξαφανίστηκε από την φωτιά;;;;;
Θα ήταν τουλάχιστον ηλίθιο, να κάψεις τόσα βιβλία, χωρίς να κρατήσεις την γνώση τους, μιας και το περιεχόμενο των βιβλίων, ήταν Πανάρχαια Ελληνικό.....
"Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί", Ηράκλειτος
quote:
.Είναι πραγματικά ύποπτο, ο λόγος για τον οποίο δεν αναφέρεται από τον Χριστιανισμό, το όνομα του Θεού (Γιαχβε). Δεν είναι μυστικό, απλώς θα υπάρχει κάποιος λόγος....
Να... εικάσω δύο λόγους;![]()
Ίσως κάποιοι να γνωρίζουν ότι δεν είναι πλέον ελεύθερος ή να φοβούνται τις δονήσεις της προφοράς του ονόματός του.............![]()
![]()
![]()
quote:
Μα τώρα πραγματικά, πιστεύει κάποιος ότι όλη εκείνη η γνωση από τη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, εξαφανίστηκε από την φωτιά;;;;;Θα ήταν τουλάχιστον ηλίθιο, να κάψεις τόσα βιβλία, χωρίς να κρατήσεις την γνώση τους, μιας και το περιεχόμενο των βιβλίων, ήταν Πανάρχαια
Ελληνικό.....
Σωστός συλλογισμός.
Αυτοί που έδωσαν την εντολή για κάψιμο της βιβλιοθήκης, μόνο ηλίθιοι δεν ήταν, δεν λέω γι' αυτούς που την εκτέλεσαν, αυτοί ήταν...
Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι ο στόχος της φωτιάς ήταν, ακριβώς, η απόκρυψη, στο εξής, της συσσωρευμένης γνώσης, κάτι που θα βόλευε τα μελλοντικά σχέδια των εξουσιαστών....
Άλλωστε το αντίπαλο δέος του σκότους, ήταν, είναι και θα είναι ο Ελληνισμός.
και καλό είναι να μη ξεχνάμε ότι έσσετε ήμαρ...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Παράδειγμα για τον Γιάχβε, που αναφέρετε.....
Είναι ο προηγούμενος θεός, που έγινε άνθρωπος ως Χριστός και πλέον,λέγεται Χριστός...Γι αυτό και ο Χριστός, αναφέρεται σαν δημιουργός του κόσμου, ότι έχει την δύναμη που δεν έχει κανείς άλλος, κλπ...
Ακριβώς τις δυνάμεις του Γιάχβε..
Τυχαίο;Δεν νομίζω....
Αν διαβάσεις πως αναφέρεται ο Χριστός, θα δείς, ότι έχει ακριβώς, τις ιδότητες του Γιάχβε..Αυτό φαίνεται εύκολα,απο το μου εδόθει εξουσία επι γης και ουρανού, αλλά, και σε όλα τα απολυτίκια κοντάκια, μεγαλυνάρια, που αφορούν τον δημιουργό του κόσμου...
"Ὁ επιβλέπων επι την γήν και ποιών αυτήν τρέμει ,ρυσαι ημάς της φοβεράς του σεισμού απειλής, Χριστέ ο Θεός ημών και κατάπεμψον ημίν,
πλούσια τα ελέη σου...."
Μου έρχεται στο μυαλό τουλάχιστον μία που δεν έχει
Ματθαίος κεφάλαιο 24
36 Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μόνος
Τη μέρα της κρίσης δεν την ξέρει ο Χριστός, μόνο ο Πατήρ. Άρα δεν έχουν τις ίδιες δυνάμεις αφού μπορεί ο ένας να κρατάει μυστικά από τον άλλο
"Είπε ο Κύριος τω Κυρίω μου...Κάθου εκ δεξιών μου, έως να θω τους εχθρούς σου υποποδιο των ποδών σου..."