ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΑΝΑΛΥΩΝ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
T-SEEKERΜέλος
04/08/2003, 21:08:50
Φίλοι μου είναι εμφανές πως οι έλληνες έχουν κάτι το διαφορερικό από τους άλλους λαούς... αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι απλώς λόγω συνθηκως ανέπτυξαν μεγάλο πολιτισμό και έτσι ανυψωθηκαν σε όλους τους τομείς αλλα ίσως και κάποιες από αυτες τις θεωρίες να είναι πράγματι αληθινές . και μάλιστα όσο ασχολείται περισσότερο με αυτα αποφαίνεται όλο και περισσότερο ότι ίσως κάποιες θεωρίες να είνια αληθινές.
το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτα για το οποία είμαστε περήφανοι εμείς έχουν επιτευχθεί πριν μερικες χιλιάδες χρόνια από τους αρχαίους έλληνες από τους οποιους έχουμε και εμείς καποιοα απομειναρια στο DNA μας . δυστυχω΄ς ακολουθούμε και εμείς την παγκόσμια κατέλιξη και έχουμε γίνιε σαν όλους τους άλλους . παρόλαυτα χρειαζόμαστε απλως μία ώθηση ... συμφωνώ απολυτως φίλε αναλυων ότι υπάρχουν άτομα ανάμεσα μας που μπορούν να αλάξουν τον κόσμο . αλλα δεν νομίζω να έχει καμία σημασία να ζητάμε τη βοηθεια τους . αν ήταν να κανουν κατι θα το είχαν ήδη κανει . κατα τη γνωμη περιμενουν να δράσουν μέχρι αυτοί να το θεωρήσουν απαραίτητο και λογικα αφού δουν ότι θα είναι αποδεχτοί από το σύνολο . και για να γίνιε αυτό χρειάζεται αυτό ακριβώς που είπες ... αφύπνιση του γενους . χρειάζεται όλοι αυτοί οι "λογικοί" άνθρωποι να καταλάβουν ότι όλες αυτες οι θεωρίες δεν είναι μόνο μυθεύματα αλλα έχουν καποιοα βάση . χρειάζεται να δουν με τα ματια τους την ανθελλινική εκστρατία που εξελίσσεται κεκαλυμμένα από διαφορους κύκλους και να προβληματιστούν . πολλοί αισθανοντια περήφανοι που είνια έλληνες χωρίς να ξέρουν το γιατί ...
μόνο αν αρκετοί άνρθωποι "παιδευτουν" και μαθουν ουσιαστικα και όχι επιφανειακά για τους "ελληνες" ,μόνο τοτε θα υπάρξει πραγματική ώθηση .

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

BelisariosΜέλος
06/08/2003, 00:45:59
Φίλε Αναλύων

Η άποψη πως η τρέλα έχει πολλά να μας δώσει καταγράφεται με πολύ ποιητικό τρόπο από τον Ν. Καζαντζάκη στο "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά". Εκεί ο Ζορμπάς διακηρύσσει πως αν υπάρχει σήμερα η Ελλάδα το οφείλει στους τρελούς, όχι σ' αυτούς που άκουγαν στα φρόνιμα λόγια.

Εγώ θα το επεκτείνω σε ολόκληρη την ανθρωπότητα: Ισχυρίζομαι πως αν υπάρχει σήμερα πολιτισμένη ανθρωπότητα, το οφείλουμε στους τρελούς. Σε αυτούς που αντιμετωπίζοντας θανατική καταδίκη επέμεναν πως η γη γυρίζει. Σε αυτούς που παραμέρισαν τους φόβους για θαλάσια τέραρα διέσχισαν τους ωκεανούς και ανακάλυψαν νέες χώρες. Σε αυτούς που έβαζαν τον εαυτό τους πιό κάτω από την κοινότητα, είτε στον πόλεμο είτε στην ειρήνη.

Και, τελικά, ο πολιτισμός είναι κάτι που χτίζεται με τα χέρια. Με εκείνα τα ροζιασμένα σκληροτράχηλα χέρια του ανθρώπου που εργάζεται, δεν δουλεύει. Εργάζεται για την κοινωνία που τον φιλοξενεί, που του δίνει υπόσταση ως ανθρώπινο ον. Δεν δουλεύει για το ένα ή το άλλο αφεντικό. Μπορεί εξωτερικά να φαίνεται το ίδιο αλλά υπάρχει μια ποιοτική εσωτερική διαφορά στη στάση που έχει ο καθένας μας απέναντι στην εργασία.

Καλοί και άγιοι άνθρωποι είναι οι οραματιστές, οι πνευματιστές, οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι γιατροί, αλλά αν κάτι δεν πάει καλά την ώρα της υλοποίησης, τότε "ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν". Χρειάζεται λοιπόν για αυτή την αναγέννηση, που εσύ την θέλεις για τους Έλληνες, ενώ εγώ την θέλω για ολόκληρη την ανθρωπότητα, να κοπίάσουμε όλοι μας. Από τον επιστήμονα και τον καλλιτέχνη μέρχι τον πολιτικό και τον θεολόγο. Από τον ιερέα και τον στρατιώτη μέχρι τον έμπορο, τον εργάτη και τον αγρότη.

Δεν είναι ώρα για υποκρισίες όπου οι μεν ζητούν από τους δε να κάνουν εκείνο ή το άλλο για το καλό του συνόλου. Πριν από τις διεκδικίσεις και τις νουθεσίες μας προς τους άλλους χρειάζεται να μπορούμε να καταθέσουμε την δική μας συμμετοχή, την δική μας προσφορά, τα δικά μας όρια και να μπορούμε σταθούμε όρθιοι και να πούμε: εγώ μπορώ να υπηρετήσω σ' αυτό και σ' εκείνο το σημείο, σε αυτόν και σε εκείνον τον βαθμό, από τότε μέχρι τότε.

Ουτοπικά ίσως φαίνονται όλα αυτά. Κάνοντάς τα όμως τρόπο ζωής μας, αποδικνύοντας με την αποτελεσματικότητα, τη στάση και τη συμπεριφορά μας πως οι θέσεις μας είναι οθρές, θα υπάρξουν και άλλοι που έστω θα αναρωτηθούν. Ο σημερινός κόσμος και ειδικά ο σημερινός νέος έχει βαρεθεί να ακούει νουθεσίες και οδηγίες από "φωστήρες". Εκείνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι το παράδειγμα, το ζωντανό παράδειγμα.

Πόσοι άραγε από εμάς θεωρούν τον Δον Κιχώτη έναν ανόητο που επιζητά να αναστήσει την ξεχασμένη Ιπποσύνη του Μεσαίωνα; Ναι αλλά γι' αυτόν η Ιπποσύνη ήταν μια ζωντανή πραγματικότητα, αν και κατάντησε περίγελος από τους συγχρόνους του. Απάντηση σ' αυτό όμως η υπογραφή μου, μια παροιμία που λέγεται στην Κρήτη:

Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
07/08/2003, 00:13:08
Αγαπητές φίλες και φίλοι γεια σας.

Φίλε T-SEEKER ,συμφωνώ απόλυτα μ'αυτό που λες : ότι υπάρχουν άτομα που έχουν τις ικανότητες και θα δράσουν στο σωστό χρόνο.
Επίσης συμφωνώ και με το άλλο : ότι πολλοί Έλληνες αισθάνονται κάτι,χωρίς να ξέρουν ακόμα ΤΙ !!
Τώρα,το αν πρέπει να παιδευτούν ή όχι,πιστεύω,πως θα το κρίνουν οι ίδιοι.
Πάντως εμείς ΟΛΟΙ είμαστε εδώ και "ΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ - ΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ" !!!

Φίλε Belisarie,συμφωνώ μαζί σου,πως : την εξέλιξη της ανθρωπότητας την οφείλουμε στους υρελούς.Σ'αυτούς τους "ΩΡΑΙΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ" !!
Επίσης,μου άρεσε η αναφορά σου στον Δον Κιχώτη.
Μα ΟΛΟΙ εμείς εδώ μέσα αυτό είμαστε "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ" !!
Και να σου πω κάτι : Μ'ΑΡΕΣΕΙ!!!!!

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

T-SEEKERΜέλος
07/08/2003, 21:00:42
To μυστικο΄για να υπάρξει αλαγή επίσης είνια να συνειδηοτποιήσουμε τη δύναμή μας ...
όσο θα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει κατι για να αλάξει κατι τότε η κατάστσαση θα διαιωνίζεται .
αλλα έχουμε δύναμη! φαντάσου ακόμη και εμείς οι "λίγοι" αν συντονιζόμασσταν μεταξύ μας και αναλαμβάναμε ο καθενας στην περιοχή του , έστω στη γειτονια του , να μοιράσει καποιοα ενημερωτικα φυλλάδια σχετικα με αυτό το θέμα αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα .τι λιγότερο που θα πετυχαίναμε θα ήταν κάποιοι να προβληματιστούνε και να το ψάξουν περαιτέρω και να λοιπόν πως εξελίσεται μία εκστρατία αφύπνισης...
φυσικα δνε είναι τόσο απλό και θελει φυσικα χρόνο μέχρι σιγά σιγά ο αριθμός τωνενδιαφερομένων να μεγαλώνει .
αυτό που χρειαζόμαστε είνια άτομα που "αγαπουν" πραμγατικα την πατρίδα τους και θα ήταν έτοιμοι να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους για την βελτίωσή της...και πιστεύω πως υπαρχουνε ! το πιστεύω πραγματικα . εμείς άλωστε αποτελούμε παράδειγμα... αυτό ακριβως που είπε ο αναλύων... είμαστε όλοι εδω λίγο δον κιχώτιδες

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

ΕυθύμηςΜέλος
18/08/2003, 22:11:42
Φίλε Αναλύων, κάνεις ένα λάθος.

Ζητάς από τους υποτακτικούς κάθε λογής -ΙΣΜΟΥ που καιρό τώρα βάλλουν κατά του Ελληνικού πνεύματος να σου δώσουν τις ΓΝΩΣΕΙΣ τους για να τις χρησιμοποιήσεις υπέρ του, δηλαδή, κατά τους.

Ζητάς από τους ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ να σου δώσουν ΦΩΣ. Γίνεται;

Θες να κινήσεις βράχους; Πες σε 5-10 γύρω σου ότι ουδεμία σχέση φέρει το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ήθος με το ΕΜΠΟΡΙΟ και τα ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ. Είναι ευκαιρία να δείξουμε σε 1 χρόνο αν όντως αν έχουμε ξυπνήσει, ή το παίζουμε ξύπνιοι.

mrmystickΝέο Μέλος
18/08/2003, 23:47:32
Καλά όλα αυτά και ορθές όλες οι απόψεις, όμως δεν θα 'ταν καλύτερα να στραφούμε πρώτα στον εαυτό μας για πρόοδο (εσωτερική) και αφού το πετύχουμε ύστερα να κοιτάξουμε όλες τις υπόλοιπες κατευθύνσεις;
Δηλαδή καλό θα ήταν να μην στρεφόμαστε μόνο στη λογική ή μονο στην "τρέλλα", μόνο στην επιστήμη ή μόνο στην φιλοσοφία κτλ.
Συμφωνώ με τον Αναλύων, ας βοηθήσουν όλοι, θέληση να υπάρχει!

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
19/08/2003, 01:07:12
Αγαπητές μου φίλες και αγαπητοί μου φίλοι,γεια σας.

Ο σκοπός άρχισε σιγά,σιγά να επιτυγχάνεται και να κάνει τα πρώτα του δειλά του βήματα.
Ο βράχος άρχισε να κινήται και η πέτρα να ανασηκώνεται λίγο.

Όλα τα πράγματα,στον κόσμο που ζούμε,έχουν ΤΡΕΙΣ ΟΨΕΙΣ.

Η πρώτη όψη ήταν η κίνηση του βράχου και Ο ΒΡΑΧΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.
Ναι,όλοι εσείς που απαντήσατε σ'αυτό το topic και που σκεφθήκατε ή προβληματισθήκατε,για λίγο έστω,όμως η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ και ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΑ ΠΙΣΩ !!!

Η δεύτερη όψη δεν πραγματώθηκε ακόμη.Θάρθει όμως στην ΩΡΑ της !!!!

Η τρίτη όψη είναι και ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΜΑΖΙ !!!!!

Σας ευχαριστώ όλους ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΘΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΘΕ.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
28/08/2003, 00:02:10
Αγαπητοί φίλες και φίλοι γεια σας.

Επιτρέψτε μου να συνεχίσω με μια ερώτηση.

Υπάρχει κανείς μας που δεν νοιώθει πως ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ;;

Υπάρχει κανείς που δεν αισθάνεται,ενδόμυχα,τη σιγουριά ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ;;

Μπορεί το ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ να έχει τελματωθεί,μα νομίζω πως ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ,δεν το αισθάνεσθε κι εσείς ;;

Δεν ξέρω ποια θα είναι και από που θα προέλθει,μα το πιστεύω σαν να
μου το είπε κάποιος ή σαν να το ήξερα κι από πριν.
Εσείς δεν νοιώθετε το ίδιο ;;

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

BelisariosΜέλος
29/08/2003, 12:38:11
Ναι φίλε μου, την έχω αυτή την αίσθηση, πως κάτι θα γίνει. Η ιστορία όμως κινείται με κύκλους πολύ μεγαλύτερους από αυτούς που ζουν οι ανθρώπινες υπάρξεις.

Όταν ο Ρωμύλος και ο Ρέμος ίδρυαν τη Ρώμη, στους πρότους εκείνους νόμους και τις αρχές που καθόριζαν την ζωή της πόλης είχαν βάλει τα θεμέλια μιας οικουμενικής αυτοκρατορίας. Ο σκοπός τους εκδηλώθηκε πολλές γεννιές αργότερα. Και η κατάρευση αυτής της αυτοκρατορίας είχε σημάνει ήδη στις κοιλάδες της Ασίας από την εποχή που κυβερνούσαν εκεί οι πρώτοι αυτοκράτορες.

Χρειάζεται μια αίσθηση αιωνιότητας για να μπορούμε να δράσουμε σε γραμμές που γράφουν ιστορία. Χρειάζεται έκδηλη προσωπική ανιδιοτέλεια, αφού οφείλουμε να γνωρίζουμε πως ποτέ δεν θα προλάβουμε να θερίσουμε τους καρπούς των σπόρων που σπέρνουμε. Το κάνουμε από καθήκον και μόνο. Από καθήκον σ' αυτούς που έσπειραν το σπόρο σε εμάς.

Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από μόνο του. Εμείς θα το κάνουμε. Σε έναν κόσμο που προχωράει, όποιος μένει στάσιμος, ουσιαστικά οπισθοχωρεί.

Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
08/09/2003, 05:41:18
Αγαπητοί φίλες και φίλοι γεια σας.

Οι Χριστιανοί,υποστηρίζουν μόνο τις θρησκευτικές τους απόψεις , μένοντας στάσιμοι και μη τολμώντας να ανοιχτούν σε ότιδήποτε καινούργιο που δεν αναφέρεται στα Ευαγγέλια ή στην Παλαιά και Κενή Διαθήκη.Κάνουν δε πόλεμο με τους Εθνικούς.
Οι Εθνικοί,κάνουν το ίδιο και αναλώνονται σε πόλεμο με τους Χριστιανούς.
Οι Υλιστές,δεν δέχονται τίποτα που δεν αποδεικνύεται με τη λογική και
αδιαφορούν για όλα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : ...τα ΠΑΝΤΑ μένουν ΣΤΑΣΙΜΑ!!
Τα πάντα κινούνται σέναν μόνιμο κύκλο με ΙΔΙΑ ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ!!
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!!!
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ .....ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ...ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΛΛΩΝ!!!
Αντί να κάτσουμε σένα τραπέζι,με το μυαλό μας ανοικτό και να βρούμε ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ,εμείς ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ πως : ..αργά,αλλά σταθερά ..ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!!!!!!
Σε πολύ λίγο,θα είναι ήδη ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!!

Περιμένω τις απόψεις σας.

Με αγάπη ..ΑΝΑΛΥΩΝ.

+

OannesΜέλος
09/09/2003, 22:47:14
Aγαπητέ ANAΛYΩN

Tο topic σου με άγγιξε όσο δεν φαντάζεσαι. Tο μεγάλο πρόβλημα όμως πάντα, ειδικά στον τόπο μας, έχει να κάνει με την "καρέκλα".

Στο όνομα της Aγίας Eπιστήμης