ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
DiostasΜέλος
01/09/2006, 17:50:38
Αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι επιζητούμε μια αλλαγή, δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω πως θα επιλυθεί το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος με το βλέμμα προς τους Δελφούς, κι όχι λόγου χάρη με την φιλοσοφία των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής.

Η σοφία των Δελφών διαμορφώνει πνεύμα, που θα σταματίσει την μόλυνση και του περιβάλλοντος μα προπαντός και της ψυχής.

Δεν χρειάζεται η φιλοσοφία των Ινδιάνων, όταν η πατρώα έδωσε τις απαντήσεις της στα πάντα.

Απ' έξω θα πάρω κάτι, που δεν έχω ο ίδιος.

Π.χ. εμείς εισάγουμε στην χώρα μας σχεδόν τα πάντα εις ότι αφορά τα υλικά αγαθά, διότι σχεδόν δεν έχουμε τίποτε.

Στο υλικό επίπεδο είμαστε γύφτοι πολυτετελέιας και υποτέλειας, οι οποίοι στην περίπτωση αποκλεισμού η πολέμου θα γίνουμε χειρότεροι των άλλων, που αποκαλούμε αφ' υψηλού γύφτοι- εδώ μπορεί κανείς να ξεκαρδιστεί στα γέλια με την δήθεν .... του Νεοέλληνα.

Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι ήλθαν , είδαν και απήλθαν.

Και των άλλων αρχαίοι αυτών πρόγονοι ήλθαν και απήλθαν- αλλά η δεν τους άφησαν τίποτε η οι απογόνοι αναπλήρωσαν το κενό διδασκόμενοι και εργαζόμενοι.

Οι δικοί μας με τέτοια πλούσια κληρονομιά τι έπραξαν?

Το άμα λάχει να' ούμ?

Σπουδαία πρόοδος και επίτευγμα...

Φίλε μου, συγνώμη, αλλά έγραψες:

quote:
" Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι..."

- το ημών= δικοί μας,
- το υμών= δικοί σας.

Πιθανώς πάτησες το λάθος πλήκτρο.

Είπες πως αν πεις την συνταγή- εγώ θα σε κολλήσω στον τοίχο...

Όχι φίλε μου, μάλλον δεν θα είμαι εγώ, μάλλον οι άλλοι θα το κάνουν αυτό...αυτοί, που δεν θέλουν την Ελλάδα Ελλάδα.

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

GuantanameraΜέλος
01/09/2006, 19:27:05
Το υμών σαφέστατα είναι ορθογραφικό λάθος (που ατυχώς μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις αντίθετα από το ανώδυνο "σταματίσουν"!).

Οι αρχαίοι Έλληνες υπήρξαν ο σπουδαιότερος λαός της ιστορίας. Για ποιό λόγο να το αμφισβητήσω αυτό;

Όμως επιμένω : Απέχουν πολύ χρονικά. Εδώ βλέπεις παιδιά σπουδαίων ανθρώπων να γίνονται μέτρια άτομα, για 2500 χιλιάδες χρόνια κατατρεγμών θα συζητάμε τώρα ; Τα πάντα ρεί!!

Και πάλι: Γιατί ο χψζ παλιάνθρωπος να θεωρεί δικαιωματικά δικό του το Σωκράτη, όταν ο τελευταίος έγινε διαχρονικός και παγκόσμιος και αποτελεί πνευματικό πατέρα όλης της ανθρωπότητας;

Η λύση δεν νομίζω να βρίσκεται σε αναβιώσεις γιατί αυτές σε μπερδεύουν και σε μπουρδουκλώνουν. Πως να συνδέσεις π.χ. το ξέκωλο με τη γόβα στιλέτο που κυκλοφορεί, με την τότε κοινωνία όπου κάθε θυληκή αρχή θεωρούταν ψιλογελοία;

Πρέπει να ζούμε εδώ και τώρα. Να είμαστε προσαρμοστικοί και ευέλικτοι. Οι άνθρωποι έχουν και καλά στοιχεία : Οι περισσότεροι αντλούμε χαρά όταν βοηθάμε τον πλησίον. Θεωρώ ότι εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας ως έθνος κι ως είδος γενικότερα - αν μπορούμε (κι αν μας αφήνουν).

Θα ήθελα πάντως να ακούσω και κάποιες πρακτικές προτάσεις για το άμεσο μέλλον, ακόμη κι αν αυτές θεωρηθούν λαϊκιστικές.
Μόνο έτσι μπορεί να προσφέρουμε κάτι.

03/09/2006, 05:56:34
quote:
Θα ήθελα πάντως να ακούσω και κάποιες πρακτικές προτάσεις για το άμεσο μέλλον, ακόμη κι αν αυτές θεωρηθούν λαϊκιστικές.
Μόνο έτσι μπορεί να προσφέρουμε κάτι.

1. Αν ο καθένας κάνει την δουλειά του όπως έχει χρέος ακόμα κι αν η δουλειά του δεν του αρέσει ή δεν πληρώνεται αρκετά γι'αυτήν. Ιδιαίτερα όταν η δουλειά του έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

2. Αν δεν βρωμίζουμε τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους με σκουπίδια.

3. Αν οι δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα στελεχόνται αξιοκρατικά με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων.

4. Αν δεν διστάζουμε να προσφέρουμε εθελοντικά και ανιδιοτελως το χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία μας για κοινούς σκοπούς που θα βελτιώσουν την ζωή όλων μας.

5. Αν υπάρχουν νόμοι που τηρούνται τόσο από τους πολίτες όσο και από την πολιτεία.

6. Άν δεν "κάνουμε τα στραβά μάτια" σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν άμεσα.

7. Αν προσπαθούμε να εφαρμόσουμε στην ζωή μας έννοιες όπως σεβασμός, ευγένεια, και διαλακτικότητα.

8. Αν ξεχάσουμε την ιδανικοποιημένη δόξα του παρελθόντος, κοιτάξουμε το τώρα και δουλέψουμε σκληρά για το μέλλον.

Τώρα θα μου πείτε αυτά είναι λόγια του αέρα και απραγματοποίητες προσδοκίες. Είναι εφικτά τα παραπάνω;

Ας δώσει ο καθένας μόνος του την απάντηση σ'αυτό το ερώτημα.

Infinitum Finitum Producit

DiostasΜέλος
03/09/2006, 21:50:35
Ο αγαπητός φίλος A. Kircher

εξέφρασε εδώ στην βαθύτερη ουσία κομμουνιστικά ιδανικά, τα οποία για γίνουν πράξη- πρέπει να προηγηθεί η μεγάλη εξέλιξη της ψυχής προς την κατεύθυνση της Αγάπης.

Ακόμη είμαστε τόσο πίσω, απο απόψεως ποιότητας αισθημάτων προς αλλήλους, που ... φοβάμαι είναι ανέφικτο προς το παρόν.

Άλλοστε γι' αυτόν τον λόγο κατέρευσε το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας- η απόπειρα δημιουργίας κομμουνιστικής κοινωνίας στον 20 αιώνα μ.Χ. στην πρώην ΕΣΣΔ.

Η βρωμιά της ψυχής, δηλαδή η μειωμένη ποσότητα της Αγάπης μέσα στην ψυχή δεν επέτρεψε αυτήν την δημιουργία.

Όπως και να είναι τα πράγματα- προσωπικά συντάσσομαι με μεγάλη συμπάθεια με τον φίλο A. Kircher

GuantanameraΜέλος
05/09/2006, 17:33:00
Καλά αυτά που λέτε φίλοι μου (κι εγώ συντάσσομαι μαζί σας ) πλήν όμως ευχολόγια κι όχι πρακτικές λύσεις.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε πρακτικές λύσεις αποδεικνύει το γεγονός ότι μάλλον έχουμε στερέψει από ιδέες. Και να πεις ότι δεν υπάρχουν ζητήματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί ο συγχρονος Νεοέλληνας και ειδικότερα η απαράδεκτη ελληνική νεολαία...

Χτες έμαθα ότι οι νέοι έλληνες μηχανικοί δεν καταγράφονται ως άνεργοι πλέον από τον ΟΑΕΔ, διότι από τη στιγμή που έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες. Να πως μειώνουν την ανεργία οι κυβερνώντες μας.

Επίσης νέοι πτυχιούχοι λιώνουν στις φάμπρικες για 600-700 ευρώ το μήνα την ίδια στιγμή που βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι είτε αργομισθούν, είτε τα παίρνουν, είτε έχουν βγεί σε σύνταξη από τα 40-50 και μιλάμε για αποδοχές γύρω στα 1500-2000 ευρώ.

Κι ερωτώ : Που είναι η νεολαία να αντιδράσει ; Έχει τόσο αποχαυνώσει τον εγκεφαλό τους η τηλεόραση όπως εύστοχα επεσήμανε ο Diostas; Ή ο θρίαμβος του ατομισμού που τόσο επιμελώς καλλιεργεί στο σχολείο εδώ και χρόνια η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθιστά την ενασχόληση με τέτοια θέματα ταμπού;

Δεν πειράζει. Αυτά που αναφέρω σύντομα θα τα βρουν μπροστά τους οι συμπατριώτες μας που επιλέγουν να προσανατολίζονται προς σύγχρονες φεουδαρχικές κοινωνίες, χωρίς όμως το χαμηλό τους ΙQ να τους επιτρέπει να το αντιλαμβάνονται αυτό.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος φίλε Diostas ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον 21ο αιώνα ανοδική πορεία. Στον αθλητισμό όπου έχουμε ρίξει το βάρος των προσπαθειών μας, μπορεί. Για τους υπόλοιπους τομείς απαιτούνται πολύ γενναίες αποφάσεις και πολύ βαθιές τομές-εγχειρήσεις τις οποίες καμία πολιτική παράταξη πρόκειται να πάρει, πριν η λαϊκή κατακραυγή ( η οποία προς το παρόν δεν υφίσταται ή έχει αντικατασταθεί από τη λαϊκή κουταμάρα) αποκτήσει τη μορφή χιονοστοιβάδας. Αλλά μήπως τότε θα είναι ήδη αργά;

Οι πολιτικοί μας δεν είναι ανόητοι, αφού κάνοντας αυτά που κάνουν συνεχίζουν να ψηφίζονται μετά μανίας. Γιατί να αλλάξουν τακτική, όταν ο λαός αυτά θέλει; Για να πληρώσουν το πολιτικό κόστος;

Εγώ πάντως ούτε ψευτο-υπερηφανεύομαι ως επιτυχημένος , ούτε κι έχω κάποιο λόγο να το παίξω αισιόδοξος για το μέλλον.

Επαναλάμβάνω πάντως για τρίτη φορά την ερώτηση μου: Έχει κανείς να προτείνει κάτι εφαρμοστέο που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας και θα αμβλύνει τις ανισότητες;

Μάλλον όχι, δυστυχώς!

DiostasΜέλος
06/09/2006, 00:02:35
Κανένα πρακτικό μέτρο ΔΕΝ μπορεί να περπατήσει στην Ελλάδα του σήμερα για έναν και μόνο λόγο:

Ένας λαός, που ΒΛΕΠΕΙ και ΑΝΕΧΕΤΑΙ τις ανισότητες, τις αδηκίες, τις βρωμιές- σημαίνει ότι εσώψυχα ΕΙΝΑΙ βρώμικος ακόμη στην ψυχή.

Δείτε μόνοι σας το ποσοστό αγάπης του λαού στην παρούσα φάση και αποφασίστε- θα γίνει κάτι μ' αυτόν της προκοπής?

Αν δεν καθαρίσει απο μέσα η ψυχή- και χίλια καλά να πεις και δυο χιλιάδες καλά να κάνεις- θα σε βγάλουν άχρηστο οι άχρηστοι.

Τα καλλίτερα μυαλά και πνεύματα της Ελλάδας απο αρχαιότητας μέχρι την σύγχρονη εποχή- κινηγήθηκαν και εξοντώθηκαν απο την ίδια την Ελλάδα.

Δεν το λέω εγώ αυτό- το λέει η ίδια η Ιστορία.

Ας ευχηθούμε όλοι μας ( και τι άλλο μας έμεινε?)- ο κύκλος της ελληνικής κατάπτωσης να ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει πάλι η ανοδική πορεία.

Μετά απο τον πάτο- πιο κάτω δεν πάει- αναγκαστικά θα πας προς τα επάνω, διότι η ζωή κινείται.

Όσο χειρότερα- τόσο καλλίτερα, διότι τόσο πιο επώδυνα θα τσούξει και τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αναγέννηση.

GuantanameraΜέλος
06/09/2006, 22:08:17
Να προτείνω εγώ κάτι άμεσο, λαϊκιστικό, που θίγει ένα θέμα ταμπού πλήν όμως εξόχως κομμουνιστικό και δίκαιο :

Οι καθηγητές μας, αυτοί οι θαυμάσιοι παιδαγωγοί της νεολαίας, αντί τα καλοκαίρια να περιφέρονται από νησί σε νησί άσκοπα, χρεώνοντας με την αντιπαραγωγική τους παρουσία το ελληνικό δημόσιο, να φυλάνε τα παιδιά των υπολοίπων εργαζομένων που υποχρεωτικά δουλεύουν ή να προσφέρουν μιας μορφής κοινωνική εργασία από μια λίστα που θα προτείνει το κράτος.

Είμαι πολύ τρελός που έχω τέτοιες περίεργες ιδέες;

GuantanameraΜέλος
09/09/2006, 21:41:24
Τι είναι αυτό που με κάνει να τρέφω αρνητικά αισθήματα προς το νεοελληνικό φαινόμενο του δημοσιουπαλληλισμού;

Κατ' αρχάς το φαινόμενο της διαφθοράς. Ως γνωστόν το λάδωμα απαιτεί δύο μέρη. Τον ελεγχόμενο και τον ελεγκτή. Έτσι λοιπόν για την κακή εικόνα των δημοσίων έργων εν Ελλάδι δεν φταίει μόνο ο εργολάβος, αλλά και ο επιβλέπων αυτόν, οι οποίοι σε συνενόηση αποφασίζουν να αυξήσουν το κέρδος τους, με αποτέλεσμα κάποιες μικρολακουβίτσες στους δρόμους τις οποίες, τι να κάνουμε, θα τις υποστούμε.

Επίσης το φαινόμενο της τεμπελιάς και της ασυδοσίας. Μπορεί μια κυρία να πάει και μια άλλη στιγμή της ημέρας στο κομμωτήριο ή στη μανικιουρίστρια καθώς και ο κύριος να πιεί τσίπουρα.Ή είναι πιο απολαυστικά εν ώρα εργασίας;

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς έχω γνωρίσει καθηγητή μέσης εκπαίδευσης ο οποίος θα έλεγες ότι μόλις την κοπάνησε από το ψυχιατρείο! Το ιερόν και απαραβίαστον όμως της μονιμότητας αφήνει και τον πιο απίθανο να συνεχίζει να γκαβώνει τη νεολαία.

Επειδή όμως για τα επόμενα 50 χρόνια δεν πρόκειται να θιχτεί το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοσίων στην εργασία παρά μόνο των υπολοίπων, όσοι πιστεύετε στην αναβίωση του αρχαιοελληνικού πνεύματος, απαντήστε μου στο απλό ερώτημα αν η φιλοσοφία της μονιμότητας έχει καμία σχέση με τον τρόπο σκέψης αυτού του σπάνιου λαού, που κατά διαβολική σύμπτωση, πατούσε τα ίδια χώματα πριν 2500 χρόνια.

Τελικά το πιο καθοριστικό γεγονός του 20ου αιώνα για τη χώρα μας υπήρξαν οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος γύρω στο 1910 αν δεν απατώμαι.
Επηρέασαν τη ζωή πολλών μεταγενέστερων.

kynaiosΝέο Μέλος
11/09/2006, 00:33:52
Βαρεθηκα φιλοι και φιλες να ακουω πομπωδεστατες ωδες προς τα "περασμενα μεγαλεία, διηγόντας τα να κλαις..".Αυτός ο λαός το μόνο που κάνει είναι να συγκρίνεται με το παρελθόν και να θρηνεί για απατεώνες πολιτικούς-προδότες.Όταν όμως έρθει η ωρα των εκλογών , πρωτος-πρωτος θέλει να βολέψει τα παιδιά του.Όσο απατεώνες λοιπόν είναι αυτοι, αλλο τόσο είμαστε και εμείς.Όσον αφορά την προίκα του παρελθόντος απορώ πώς έχουμε το θράσος να συγκρινόμαστε με εκείνους που ναι μεν βασίστηκαν σε προηγούμενες, από αυτούς, αναφορές για να μεγαλουργήσουν αλλά εβαλαν και τον πισινό τους κάτω και δούλεψαν για να επαλληθεύσουν αλλα και πολλές φορές για να καταρρίψουν επιτεύγματα των προγόνων τους .Οι πρόγονοί μας κατάφερναν με αξιολάτρευτο τρόπο να αποδεικνύουν κάθε τι καινούργιο. Εμείς...εχουμε το αξιολάτρευτο τρόπο να αποδεικνύουμε οτι οι πρόγονοι μας ηταν μεγάλοι και τρανοί!!!Έτσι απλά...δια βοής και ανατάσεως χείρας!!!Χωρίς δουλεία και μεταξύ φραπέ και χαβαλέ...
Και το ερώτημα μου είναι το εξής:
Δεν βαρεθήκαμε να ζουμε με τα "λεφτά του μπαμπά";( πολιτιστική κληρονομιά)
Δεν βαρεθήκαμε να μας λένε γιούς των Ελλήνων...; (αναμφισβήτητη βιολογική συγγένεια με τους Αρχαίους Έλληνες)
Δεν πρέπει και εμείς να πάρουμε το πολύ καλό οικογενειακό όνομα που έχουμε (Ελληνες) και τα λεφτά του Μπαμπα (πολιτισμό)και να κάνουμε μια πολύ καλή επένδυση (ΕΞΕΛΙΞΗ)
Βαρέθηκα φίλοι και φίλες οι ξένεοι να με βλεπουν ως το τσογλανακι γίο του Εντιμότατου και Αξιολογότατου Πατρός.Πρέπει να γράψουμε Ιστορία και με δικά μας επιτεύγματα..Εξάλλου αυτό έκαναν και οι Αρχαίοι Έλληνες με τους δικούς τους προγόνους...Αυτό θα θέλανε και αυτοί από εμάς...
18/09/2006, 20:18:49
quote:
Επειδή όμως για τα επόμενα 50 χρόνια δεν πρόκειται να θιχτεί το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοσίων στην εργασία παρά μόνο των υπολοίπων, όσοι πιστεύετε στην αναβίωση του αρχαιοελληνικού πνεύματος, απαντήστε μου στο απλό ερώτημα αν η φιλοσοφία της μονιμότητας έχει καμία σχέση με τον τρόπο σκέψης αυτού του σπάνιου λαού, που κατά διαβολική σύμπτωση, πατούσε τα ίδια χώματα πριν 2500 χρόνια.

Αγαπητέ φίλε Guantanamera,
συμφωνώ μαζί σου όπως και με τον φίλο kynaios.

Σχετικά με την μονιμότητα έθεσες ένα πολύ σημαντικό θέμα. Όντως η μονιμότητα χωρίς αξιολογικά κριτήρια οδηγεί στον παρασιτισμό και αυτό είναι που έχει φέρει το συγχρονο ελληνικό κράτος πίσω.
Η μονιμότητα θεσπίστηκε αρχικά για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία των εργαζομένων από τις πολιτικές κυβερνήσεις ιδιαίτερα σε ένα κράτος όπως το ελληνικό που είναι στην ουσία του κομματικό κράτος.
Στην πραγματικότητα όμως αυτή η μονιμότητα έχει γίνει τροχοπέδη στην εξέλιξη και τον εκσυχρονισμό της ελληνικής πολιτείας και δεν έχει έχει βοηθήσει το ίδιο το κράτος να γίνει λιγότερο κομματικό.

Μια μέση λύση θα ήταν η επιβολή αυστηρώτερων μηχανισμων αξιολόγησης και πειθαρχικών έλεγχων που θα στοχεύουν στην εξυγίανση των παρασιτικών στοιχείων. Τώρα πώς θα εφαρμοστεί αυτό σε μια χώρα που κυριαρχούν η πολιτική και η προσωπική εμπάθεια μακάρι να΄ξερα.

Infinitum Finitum Producit

GuantanameraΜέλος
19/09/2006, 22:32:37
Απεργία εκπαιδευτικών, φθινόπωρο 2006.
Μάλιστα.

Δεν πρόλαβαν να γυρίσουν ...από Κούβα οι φίλοι μας οι δάσκαλοι και τους έπιασε ...κατάθλιψη που επέστρεψαν στην εργασία.
Λένε λοιπόν: Δεν τραβάμε μια απεργία κι ότι αρπάξουμε; Έτσι κι αλλοιώς, κανένας εργοδότης δεν θα μας στείλει στο δρόμο.
Το χρέος μας προς την κοινωνία... Χαχαχαχα, όπου αφήναν τα παιδιά τους το καλοκαίρι, εκεί να τ΄αφήσουν και τώρα. Ή ας τα στείλουν στα ιδιωτικά, αν ενδιαφέρονται τόσο βρε αδερφέ. Τα συμφέροντα του κώλου μας να προασπίσουμε εμείς και δε μπα να καούνε όλα!

Αναρωτιέμαι οι εργάτες που δουλεύουν στη βιομηχανία παρέα με τα καρκινογόνα για αποδοχές 600€ , πως βλέπουν τον μόνιμο δάσκαλο που αμείβεται με πάνω από 2000 € (μην παραμυθιάζεστε από τα ΜΜΕ, τόσα παίρνουν με τα επιδόματα), πως τους φαίνονται αυτού του είδους οι αξιώσεις;

Επιπλέον όσοι εκ των εκπαιδευτικών κάνουν και μια δεύτερη εργασία, το κάνουν επειδή έχουν ΑΠΛΕΤΟ ΧΡΟΝΟ για κάτι τέτοιο και φυσικά τους παίρνει. Και 3000 € το μήνα να κονομάνε, τα ίδια θα κάνουν. Η διαφθορά και η ασυδοσία δεν έχει καμία σχέση με το μισθό που παίρνεις. Αντίθετα, έχει σχέση με την ηθική του ανθρώπου και με την πλεονεξία του, η οποία αν αφεθεί ανεξέλεγκτη θριαμβεύει.

Φίλοι του ΠΑΜΕ, που πρωτοστατείτε στις κινητοποιήσεις των βολεμένων, κάντε και καμιά βόλτα από κανά εργοστάσιο ή κανα εργοτάξιο για να δείτε τον εργασιακό μεσαίωνα. Τα κόκκαλα των αγωνιστών της εργατικής Πρωτομαγιάς μάλλον τρίζουν!

Θα κλείσω με ένα απόφθεγμα :<<Είσαι δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα, είσαι πρωθυπουργός!>>

20/09/2006, 10:00:41
Ελλάς & Έλληνες...μερικά αποφθέγματα που αντικατοπτρίζουν την αλήθεια..

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος πληγές… που πονάνε… Όμως οι ΄Έλληνες φοβούνται τον πόνο και προσπαθούν να τον αποφύγουν! Αντί να τον γιατρέψουν, προσπαθούν να τον ξεγελάσουν! Κάνουν καραγκιοζιλίκια, παίρνουν πόζες, το ρίχνουν στο τσιφτετέλι, στα κοσμικά, στα κομματικά. Φοβούνται να αντικρίσουν κατάφατσα τον πόνο, τα προβλήματά τους, τον εαυτό τους, την ταυτότητά τους. Ποτέ λαός δε φοβήθηκε τον εαυτό του, περισσότερο απ’ ό,τι ο νεοέλληνας. Όμως ο πόνος εξορκίζεται με τον πόνο! Αν τον αντικρίσεις κατάματα, αποκτάς αυτογνωσία, εξανθρωπίζεσαι…
Δ. Ποταμίτης

Αυτή τη στιγμή το ελληνικό έθνος δεν απειλείται από σιδηρόφρακτες ορδές κατακτητών, αλλά από μια ειρηνική εισβολή ξένων αξιών παντός τύπου, τόσο υλικών όσο και πνευματικών.
Μ. Θεοδωράκης

Οι Έλληνες πέρασαν απ' τη γεωργική ζωή στην καταναλωτική υστερία χωρίς κανένα ενδιάμεσο στάδιο…
Ν. Χουλιαράς

Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε τα χειρότερα εγκλήματά κατά του τόπου μας και να αποδώσουμε την ευθύνη σε κάποιους τρίτους. Σε κάποιους ανθέλληνες, ενώ οι χειρότεροι ανθέλληνες είμαστε εμείς. Η Ελλάδα των αεριτζήδων.
Λ. Κύρκος

Χωρίς ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία.
Λ. Τολστόι

Το πιο αρχαιολογικό ερείπιο της Ελλάδας είναι ο Ελληνικός λαός.
Ε. Άμποτ

Οι Έλληνες, για να πάνε μπροστά, πρέπει να κοιτάζουν πίσω.
Καμπουρογλου

Προ του δικαστηρίου της αδεκάστου Ιστορίας ο Έλλην απεκαλύφθη ανέκαθεν κατώτερος των περιστάσεων, καίτι από απόψεως διανοητικής κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλλην είναι ευφυέστατος, αλλά και αισθηματίας, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά πλήρης προλήψεων, θερμόαιμος, ανυπόμονος, αλλά και πολεμιστής.
Ανέδειξε τον Σωκράτη δια να τον δηλητηριάσει. Εθαύμασε τον Θεμιστοκλέα δια να τον αποπέμψει.
Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη δια να τον καταδιώξει.
Έκτισε τον Παρθενώνα και μεθυσθείς εκ της αίγλης του αφήκε βραδύτερον να γίνει στόχος οβίδων. Έφερε το '21 δια να το διακυβεύσει.
Εδημιούργησε το 1909 δια να το λησμονήσει. Ετριπλασίασε την Ελλάδα και παρ' ολίγον να την κηδεύσει. Κόπτεται την μίαν στιγμήν δια την αλήθειαν και την άλλην μισεί τον αρνούμενον να υπηρετήσει το ψεύδος.
Παράδοξον πλάσμα, ατίθασσον, περίεργον, ημίκαλον, ημίκακον, ασταθές αβέβαιον διαθέσεων, εγωπαθές και σοφόμωρον ο Έλλην.
Οικτήρετέ τον, θαυμάσατέ τον αν θέλετε, ταξινομήσατέ τον αν ημπορείτε.
''Εφημερίδα της Ουάσιγκτων'' δικαστής Ν. Κέλλυ

… Ο Έλληνας είναι πιο εγωιστής από εμάς και συνεπώς από όλα τα έθνη του κόσμου. Το άτομό του είναι «πάντων χρημάτων μέτρον» κατά το ρητό του Πρωταγόρα. Αδέσμευτο , αυθαίρετο και ατίθασο , αλλα και αληθινά ελεύθερο , ορθώνεται το «εγω» των Ελλήνων. Χάρις σε αυτό σκεφθήκανε πηγαία, πρώτοι αυτοί , όσα εμείς (οι Ρωμαίοι) αναγκαζόμαστε σήμερα να σκεφθούμε σύμφωνα με την σκέψη τους. Χάρις σε αυτό βλέπουν με τα μάτια τους και όχι με τα μάτια εκείνων που είδαν πριν από αυτούς. Χάρις σε αυτό η σχέση τους με το σύμπαν , με τα πράγματα και τους ανθρώπους δεν μπαγιατεύει , αλλα είναι πάντα νέα , δροσερή και το κάθε τι , χάρις σε αυτό το «εγω» αντιχτυπάει σαν πρωτοφανέρωτο στην ψυχή τους.
Είναι όμως και του καλού και του κακού πηγή τούτο το χάρισμα.
Το ίδιο «εγω» που οικοδομεί τα ιδανικά πολιτικά συστήματα, αυτό διαλύει και τις πραγματικές πολιτείες των ανθρώπων.
Και ήρθανε καιροί όπου ο ελληνικός εγωισμός ξέχασε την τέχνη που οικοδομεί τους ιδανικούς κόσμους, αλλα δεν ξέχασε την τέχνη που γκρεμίζει τις πραγματικές πολιτείες. …
…..Ο έλληνας εχει την πιο αδύνατη μνήμη από μας, έχει λιγότερη συνέχεια στον πολιτικό του βίο. Είναι ανυπόμονος και κάθε λίγο , μόλις δυσκολέψουν λίγο τα πράγματα, αποφασίζει ριζικές μεταρρυθμίσεις.
Θες να σαγηνεύσεις την εκκλησία του δήμου σε μια πόλη ελληνική ;
Πες τους : «Σας υπόσχομαι αλλαγή» Πες τους : «Θα θεσπίσω νέους νόμους» . Αυτό αρκεί. Με αυτό χορταίνει η ανυπομονησία τους , το αψίκορο πάθος του. Τι φαεινές συλλήψεις θα βρεις μέσα σε αυτά τα ελληνικά δημιουργήματα της ιδιοτροπίας της στιγμής!..
… Οι έλληνες λίγα πράγματα σέβονται και σπάνια όλοι τους τα ίδια. Και προς καλού και προς κακού στέκουν επάνω από τα πράγματα.
Για να κρίνουν αν ένας νόμος είναι δίκαιος , θα τον μετρήσουν με το μέτρο της προσωπικής τους περίπτωσης ακόμα κι όταν υπεύθυνα τον κρίνουν στην εκκλησία η στο δικαστήριο. Ο έλληνας ζητεί από τον νόμο δικαιοσύνη για την δική του προσωπική περίπτωση. Εάν τύχει και ο νόμος , δίκαιος στην ολότητά του και δεν ταιριάζει σε λίγες περιπτώσεις όπως η δική του , δεν μπορεί αυτό να το παραδεχτεί. Και εν τούτοις τετρακόσια χρόνια τώρα το διακήρυξε ο μεγάλος τους Πλάτων , πως τέτοια είναι η μοίρα και η φύση των νόμων , πως άλλο νόμος και άλλο δικαιοσύνη. Το διακήρυξε αυτό και ο Σταγειρίτης, χωρίζοντας το δίκαιο από το επιεικές. Δεν δέχεται να θυσιάσει την δική του περίπτωση , το δικό του εγώ σε έναν νόμο σκόπιμο και δίκαιο στην γενικότητά του.
Οξυρρύγχιοι πάπυροι

Να υπάρχεις ελληνικός δηλώνει τέσσερις τρόπους συμπεριφοράς.
Ότι δέχεσαι την αλήθεια που έρχεται μέσα από την φύση. Όχι την αλήθεια που φτιάχνει το μυαλό των ανθρώπων.
Ότι ζεις σύμφωνα με την ηθική της γνώσης. Όχι με την ηθική της δεισιδαιμονίας και των προλήψεων.
Ότι αποθεώνεις την Oμορφιά. Γιατί η Oμορφιά είναι δυνατή σαν το νου σου και φθαρτή σαν τη σάρκα σου.
Και κυρίως αυτό.. Ότι αγαπάς τον άνθρωπο. Πως αλλιώς! Ο άνθρωπος είναι το πιο τραγικό πλάσμα μέσα στο σύμπαν.
ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»

GuantanameraΜέλος
20/09/2006, 21:01:57
Ωραία λόγια τα όσα προανέφερες Πλωτίνε, δεν είναι όμως ελαφρώς μοιρολατρικά;

Αλλωστε οι Έλληνες στους οποίους αναφέρονται τα μεγαλύτερα τμήματα του κειμένου σου ( η γεννιά των πατεράδων, των παπούδων μας) δεν βλέπω να έχουν και πολλά κοινά με το νεοέλληνα της μεταπολίτευσης.

Να το πάρουμε κι αλλοιώς : Αν οι Σκανδιναυοί παρέμεναν στις αμαρτίες των προγόνων τους ...θα έβοσκαν ακόμα ταράνδους. Όμως έκαναν άλματα προόδου κατά τον 20ο αιώνα, και σήμερα ζούνε σε κοινωνίες δικαίου.

Γιατί κι εμείς να μην μπορούμε να εντοπίσουμε τα αληθινά προβλήματα του σήμερα κι αν είναι δυνατόν να λέμε τα πράγματα με το ονομά τους χωρίς υποκρισία και χωρίς ταμπού;

Άντε ,γιατί βαρέθηκα να βλέπω 25χρονα κορίτσια να δουλεύουν σε καφετέριες και ως δεύτερη ασχολία να μαζεύουν δικαιολογητικά για το δημόσιο. Κι αυτή τη στιγμή που γράφω, δίπλα μου το www.asep.gr κοιτάνε! Νισάφι πιά!

ΓιώργοςΜέλος
21/09/2006, 03:44:48
και τι προτείνεται δηλ. να αλλάξουμε το Σύστημα και την Ταυτότητά που έχουν οι Νεοέλληνες?

και εάν εμένα με βολεύει για να "αρμέγω"? .... θα έχω άδικο μετά να χρησιμοποιήσω οτιδήποτε διαθέτω για να ¨σπάσω" μερικά κεφάλια ή να σας αποβλακώσω..

Γιώργος
I have to write 100 times "I am not an evil dude"

galazia_sfairaΜέλος
21/09/2006, 08:39:48
Mωρε εσύ και καθε εσύ καλα κάνεις άμα σε "βολεύειε" να αρμεγεις....εμείς που μας αποκεφαλίζεις τι κανουμε έστω και ακάφαλοι και που μας αποβλακώνεις......
Επιτρεέπουεμ τον αποκεφαλισμό μας
Επιτρεπουμε την αποβλακωση,απο μας τους ίδιους πρωτα.....
Τι να κάνουμε...κατ'αρχήν να μην είμαστε οι μισοί έναντι των αλλων μισών Ελλήνων αυτο προς τον Γουάνταναμερα.....ασε τους δημόσιους ,ασε τους καθηγητές,ή κάνε κατι πιο σωστό μπες καιλιγακι στην θεση τους....σταματείστε ότι εχει κερδίσει ένας κλαδος να γίνεται μαχη γα να χαθει....αλλά όλοι να παλευουμε και να διεκδικουμε για ολους το καλύτερο.Εχουν καταφερει οι μισοι Ελληνες να είναι ενάντια στους αλλους μισους....ανενόχλητοι και μας αρμεγουν και μας αποκεφαλιζουν.Για μενα η προταση μου ειναι αυτοι,ολοι εμεις οι πειναλες του δημοσίου,του ιδιωτικου,άνεργοι και εργαζόμενοι ΜΑΖΙ!
Και δεν εννοω μόνο σε απεργίες γιατι κι αυτες δεν πιάνουν εννοω΄σε αποψεις στα καφενεδακια ολων των ειδων....
Δικαιούται κι ο δάσκαλος κι ο καθηγητής κι ο γιατρος τουλαχιστν να παρει τον μισθο των Ευρωπαίων.....θυμήθηκαν το ωραριο μόνο,τους μισθους τους ξεχασαν....
Σε μας έγινε σαλος με επισημους για εγκαίνια πολιτιστικών κέντρων,αλλα το Νοσοκομείο δεν εχι μαστογραφο!
Πολιτικοποιησαν μεχρι και τις κατσαρίδες των Νοσοκομείων ....τωρα ...δεν ξερουν τιποτα για οτι συμβαινει και δεν ειναι πολιτικό θεμα....αντε ας παμε σε λιγο οι μισοί να ψηφίσουμε τους "μεν" και οι αλλοι μισοι τους "δεν"
Δεν μπορει να γίνει ένα κομμα ρε γμτ....που να πει "μην ψηφίζεται κανεναν,αποχη απο τις καλπες"""!!!!!
Εγω πιστευω ότι λείπει αυτος ο καποιος που θα εμπνεύσει και θα συσπειρώσει!
GuantanameraΜέλος
21/09/2006, 22:47:06
galazia sfaira,

όντως λείπει από την Ελλάδα ένας Hugo Chaves!
(σοβαρά μιλάω πέρα από το χαμόγελο)

Όσον αφορά τον διαχωρισμό που κάνω μεταξύ εργαζομένων του δημoσίου και του ιδιωτικού τομέα δεν είναι τόσο γιατί οι συνθήκες εργασίας των μεν και των δε είναι η μέρα με τη νύχτα (πρέπει να είσαι πολύ ατομιστής για να μην το βλέπεις αυτό κι ας μην αρχίσω να απαριθμώ).

Είναι και για έναν άλλο λόγο: Το ότι η παρουσία τους αποτελεί μια από τις κύριες βαλβίδες εκτόνωσης του συστήματος κατ' εμέ!
Αν όλοι ένοιωθαν στο πετσί τους την πραγματική αδικία, τότε ίσως να υπήρχε και μαζική αντίδραση. Τι είδους κοινό αγώνα να δώσει όμως ένας εργάτης στη βιομηχανία που θα πεινάσει αν κατεβεί σε απεργία (αλήθεια θυμάσαι πότε πραγματοποίησαν τελευταία φορά απεργία αυτοί οι κακόμοιροι;) με έναν άνθρωπο που βάλει εκ του ασφαλούς;

Επιπλέον ο νέος έχει την κρυφή ελπίδα ότι μπορεί να διοριστεί και (κακά τα ψέματα) να σωθεί, κι έτσι ο εγκέφαλος του μένει σε αφασία χωρίς να την πολυψάχνει. Έτσι κι αλλοιώς η γονική εστία είναι ανοιχτή για να τον φιλοξενεί τουλάχιστο μέχρι τα 50 του! (άλλη πληγή του Φαραώ αυτή)

quote:
Δικαιούται κι ο δάσκαλος κι ο καθηγητής κι ο γιατρος τουλαχιστν να παρει τον μισθο των Ευρωπαίων.....θυμήθηκαν το ωραριο μόνο,τους μισθους τους ξεχασαν....

Όπως επίσης κι ο εργάτης κι ο αγρότης δικαιούνται αποδοχές ανάλογες των Ευρωπαίων και πρωτίστως αυτοί που λιμοκτονούν με μισθούς 600 € και συντάξεις 250 €. Αυτούς γιατί τους ξέχασες;; Δεν νομίζεις ότι προηγούνται;

Υ.Γ.1 : Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι προσλήψεις στο δημόσιο της Κύπρου γίνονται αφήνοντας απλά ένα βιογραφικό στην υπηρεσία; (Για να μη λέω μόνο για τη Σκανδιναυία και παρεξηγηθώ)

Υ.Γ.2 : Τελικά τα όσα έγραφα στις αρχές του μήνα για τη διαφθορά βγαίνουν τώρα. Μήπως είμαι Σαββατογεννημένος;

Y.Γ.3 : Λειτουργεί τίποτα σωστά σε αυτή τη χώρα;

galazia_sfairaΜέλος
22/09/2006, 10:44:03
Eπειδή ειμαι στο δημόσιο,ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΌΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.Είμαι πειδμενη πλεον.
Ειμαι εργάτρια και στις αντιληψεις και στην συμπεριφορα και στην παλη!
Να ξερεις ότι και στο δημόσιο υπαρχουν εργάτες,είναι όσοι δεν εντασσονται στο συστημα των εξουσιαστων.Και διώκονται,να το ξερεις,καθημερινά!
Τα παιδια ελπιζουν γιατι εινα το μονο που τους εμεινε,απλά η ελπιδα,γαιτι άνθρωποι πτυχιουχοι αν θυμαμαι 50 τον αριθμό,δουλευον στην υπηρεσια καθαριότητας του Δήμου.
Και μην θαρρις πω μπαινουν στο δημόσιο τα παιδιά παρα μόνω οσων έρπουν ,γλειφουν και πουλανε καιτην γυναικα τους ακόμα(δεν υπερβαλω γιατι τα εχω μπροστα μου.
Ειμαι με το δικιο καθε εργαζομενου,και του εργατη και του επιστημονικου προσωπικού.Εμαθα να μπαινω στην θεση του καθενός και να κατανοώ.Εχουμε δικαίωμα γαι δουλεια όλοι.Ελα να δεις τι γινεται στο δημοσιο.Την μίζα την προωθει το ίδιο το κρατος,την καταγγελει όταν "σπασει"η συνεργασία και τα χαλασουν στην μοιρασια.Οτι και να μου πειτε ενα ξερω αποτο κεφαλι βρωμαει το ψαρι.Δεν μπορει να βασιεζεται μια οργανωμενη δομη ουτε στο φιλοτμο ουτε στην ευαισθησια ουτε στον πολιτισμο του εκάστοτε.Οποιος δεν τα εχει να του τα επιβαλει.Να δημιουργησει όχι μοναδες καταστολης αλλα μοναδες αναπτυξης πολιτισμου και οπου δεν πιπτει λογος να πιπτει προστιμο!
Αλλά αφου καταφερει το κρατος να γινει κράτος!Γιατι τουτο ειναι ......
22/09/2006, 18:32:03
quote:
: Λειτουργεί τίποτα σωστά σε αυτή τη χώρα;

ΝΑΙ και ΟΧΙ.
Το ιδιωτικό σύστημα π.χ λειτουργεί σωστά για τον πελάτη αλλά πνίγει τον εργαζόμενο.
Μπορεί αν παλέψεις [ με πολλούς τρόπους όλων των ειδών ] να ανέλθεις αλλά μόνιμως θα διακατέχεσαι απο το άγχος της διατηρήσεως της θέσεως και του χρόνου...

Το Δημόσιο πάλι προσφέρει μια ας πούμε ασφάλεια στον εργαζόμενο αλλα του στερεί την ηθική ικανοποίηση, του εξαφανίζει κάθε έννοια αξιοκρατίας και κάθε φιλοδοξία για άνοδο.
Και στα δύο ''κλέβουνε'' ....την μεσαία τάξη...και στα δύο οι ληστές είναι αυτοί που ήδη κατέχουν χρήματα...το μόνο που διαφέρει είναι η μέθοδος.

quote:
Επιπλέον ο νέος έχει την κρυφή ελπίδα ότι μπορεί να διοριστεί και (κακά τα ψέματα) να σωθεί, κι έτσι ο εγκέφαλος του μένει σε αφασία χωρίς να την πολυψάχνει. Έτσι κι αλλοιώς η γονική εστία είναι ανοιχτή για να τον φιλοξενεί τουλάχιστο μέχρι τα 50 του! (άλλη πληγή του Φαραώ αυτή)

Για να '' την ψάξεις'' πρέπει να '' την ξέρεις'' και να έχεις άποψη.
Η αντίδραση δεν μπορεί να εκδηλωθεί με τούς τρόπους που ισχύουν αυτή την στιγμή.
Εχοντας εργαστεί και στούς δύο τομείς, πολλά χρόνια και σε αρκετές θέσεις παρατήρησα, οτι η καρδιά του προβλήματος δεν είναι το εκάστοτε σύστημα εργασιακών σχέσεων αλλά η νοοτροπία και ο τρόπος που εμείς σαν Ελληνες σκεφτόμαστε.
Το σύστημα σαν θεωρία δεν είναι απαραίτητα λάθος αλλά οι άνθρωποι που το κινούν, το παραποιούν με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αυτή η '' ελπίδα'' που περιγράφεις και που είναι ένας παράγων ύπνωσης είναι το όνειρο κάθε ελληνικής οικογένειας...[ άραγμα να είναι και οτι θέλει ας είναι]
Γιατί ? Επειδή υπάρχει η περιβόητη μονιμότητα. Καμία μετακίνηση για κανένα [ σχεδόν λόγο].
Φαίνεται οτι ο φόβος σαν κινητήριος δύναμη δημιουργίας είναι τελικά και παραγωγικός εκτός απο εχθρός.
Η παραμονή των παιδιών μετα τα 25 στο σπίτι των γονιών τους είναι άλλο ''ιδανικό'' της χώρας μας. Και αν τολμήσει κανείς να το θίξει θεωρείται αναρχικός, ανήθικος, παράξενος κλπ.
Ας μην επεκταθώ άλλο....
Με αυτό τον μηχανισμό σκέψεως τι επανάσταση να γίνει, ποιός και πως να την κάνει...?
Η παιδεία η μάλλον η εσωτερική παιδεία...εκεί είναι το κλειδί κατα την άποψη μου.

quote:
Δεν μπορει να βασίζεται μια οργανωμενη δομη ουτε στο φιλοτιμο ουτε στην ευαισθησια ουτε στον πολιτισμο του εκάστοτε

ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτσι είναι και συμφωνώ μαζί σου. Ποτέ δεν πέτυχε ένα σύστημα διοίκησης στηριγμένο μόνο στο φιλότιμο [ θα είχαμε την ιδανική κοινωνία, τον ανώτερο βαθμό εξέλιξης, αν υπήρχε].
Αντίθετα όσο πιο δημοκρατικός είναι ο ''αρχηγός ''τόσο πιο μ.... θεωρείται και τελικά όλο αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ επάνω του.

quote:

Εγώ τα βρίσκω απολύτως ''αρμονικά'' με την εποχή μας και αυτό που υπάρχει...αν και μας πονάει η αλήθεια..

Φιλικά

23/09/2006, 22:00:51
quote:

Αλλωστε οι Έλληνες στους οποίους αναφέρονται τα μεγαλύτερα τμήματα του κειμένου σου ( η γεννιά των πατεράδων, των παπούδων μας) δεν βλέπω να έχουν και πολλά κοινά με το νεοέλληνα της μεταπολίτευσης.

Να το πάρουμε κι αλλοιώς : Αν οι Σκανδιναυοί παρέμεναν στις αμαρτίες των προγόνων τους ...θα έβοσκαν ακόμα ταράνδους. Όμως έκαναν άλματα προόδου κατά τον 20ο αιώνα, και σήμερα ζούνε σε κοινωνίες δικαίου.

Όταν ο Ισοκράτης προειδοποιούσε τους Αθηναίους για την αδυναμία τους έναντι των Μακεδόνων, κάποιοι από αυτούς αλαζονικά του υπόδειξαν να κοιτάξει την μεγαλοπρεπή ακρόπολη και τα λαμπρά έργα της πόλης των Αθηνών.
Η απάντηση του Ισοκράτη ήταν:

«Είναι σωστό βλέποντας αυτά τα έργα, να αποκτήσετε και την ίδια αρετή με τους ανθρώπους που τα κατασκεύασαν, προσπαθώντας να κατασκευάσετε και εσείς τo ίδια μεγαλοπρεπή έργα..».

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»

GuantanameraΜέλος
23/09/2006, 22:11:29
quote:
Το ιδιωτικό σύστημα π.χ λειτουργεί σωστά για τον πελάτη αλλά πνίγει τον εργαζόμενο.
Μπορεί αν παλέψεις [ με πολλούς τρόπους όλων των ειδών ] να ανέλθεις αλλά μόνιμως θα διακατέχεσαι απο το άγχος της διατηρήσεως της θέσεως και του χρόνου...

Το Δημόσιο πάλι προσφέρει μια ας πούμε ασφάλεια στον εργαζόμενο αλλα του στερεί την ηθική ικανοποίηση, του εξαφανίζει κάθε έννοια αξιοκρατίας και κάθε φιλοδοξία για άνοδο.

Αν είναι να ασχοληθούμε με τα ψυχολογικά προβλήματα του καθενός, τότε ΟΚ , πάω πάσο. Αν είναι όμως να δούμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, αντικειμενικά , τότε...

...θέλω κι εγώ ασφάλεια ίδια με αυτή του δημοσίου υπαλλήλου. Γιατί να πληρώνω την επίσκεψη στο γιατρό κι οι κυρίες και κύριοι όχι; Μηπως είμαι β' κατηγορίας πολίτης ή μήπως τά χω μπόλικα;

...θέλω όταν η γυναίκα μου μείνει έγγυος να πάρει ίση άδεια χρονικά. Κι αυτό παράλογο;

...γνωρίζω κυρίες που στα 38 τους βγαίνουν σε σύνταξη 1500€ από δημόσιες τράπεζες ή ΔΕΚΟ, τη στιγμή που κακόμοιρα γεροντάκια που λιώσαν στα χωράφια βγήκαν διαλυμένα στη σύνταξη στα 65. Και τι σύνταξη; 250 €!!
Δικαιότατο! Δεν βρίσκετε;

...αυτό το παραμυθάκι περί ανέλιξης στον ιδιωτικό τομέα κάποτε πρέπει να τελειώσει. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, από τα 10 άτομα που γεμάτα ελπίδες θα ξεκινήσουν την <<σταδιοδρομία>> τους στα 25, οι 9 θα μείνουν αιώνιοι αγγαριομάχοι ή θα καούν στην πορεία. Εκτός κι αν γίνονται όλοι διευθυντές, κι εγώ δεν το ξέρω.

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν μπορει να βασίζεται μια οργανωμενη δομη ουτε στο φιλοτιμο ουτε στην ευαισθησια ουτε στον πολιτισμο του εκάστοτε
--------------------------------------------------------------------------------

ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτσι είναι και συμφωνώ μαζί σου. Ποτέ δεν πέτυχε ένα σύστημα διοίκησης στηριγμένο μόνο στο φιλότιμο [ θα είχαμε την ιδανική κοινωνία, τον ανώτερο βαθμό εξέλιξης, αν υπήρχε].

Κι όμως θα πέσεις από τα σύννεφα: Αν στη Σουηδία σου πεί ο άλλος τηλεφωνικά κάτι, ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Ούτε που...ές, ούτε να τα γυρνάει μετά. Δυστυχώς είμαστε κακή φάρα εμείς οι Νεοέλληνες και κάποτε οφείλουμε να το παραδεχτούμε.

Άκουγα χτές έναν εκπαιδευτικό που έλεγε:<<Είμαστε η μόνη τάξη που αγωνιζόμαστε κι αποτελούμε παράδειγμα...>>.
Λάθος :<< Είμαστε η μόνη τάξη που αγωνιζόμαστε για την πάρτη μας και μόνο, γιατί μας παίρνει, κι αποτελούμε αντιπαράδειγμα..>> είναι το σωστό.

Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι οι γεννημένοι μετά το 1970 αποτελούμε μια εντελώς προδομένη γεννιά. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβιώσουμε στο βόθρο που δημιούργησαν και συντηρούν οι παλαιότεροι.