- Ομιλια με νεκρους σε ονειρα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ένα σημείο στον εγκέφαλο μας που λέγεται βασιλική ζώνη.
Αυτά έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια. Με δημοψήφισμα. Αν εντοπιστεί δημοκρατική ζώνη, το συζητάμε.
quote:
Γειά σου βρε DSM . Μην τρομαζεις τον κόσμο.
Κανείς δεν μπορεί να δείξει σε κάποιον πού να κοιτάξει, προκειμένου να δει κάτι που αναγνωρίζει.
Υ.Γ. Οκ, εγώ μπορώ. Αλλά τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι περισσότερο άνθρωπος, παρά θεός. Θα συνέλθω όμως...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
ομως αυτα που σας περιγραφω δεν πιστευω να ειναι απο το υποσυνειδητο μου γιατι τα βλεπω σε ασχετες στιγμες στην ζωη μου
Είναι δυνατόν να καταλαβαίνεις απολύτως τι μας λες?
Ποιές στιγμές είναι σχετικές για τα όνειρα?
Βλέπεις συνειδητά όνειρα?
Καλό είναι να σκεπτόμαστε πριν εκστομίσουμε ή γράψουμε κάτι, θεωρώντας πως υπάρχουν ακροατές και αναγνώστες, με ισχυρότερη επεξεργασία και κριτική αντίληψη της εισερχόμενης πληροφορίας, από εμας.
Είμαι σίγουρος, πως αν ξαναδιαβάσεις και αναλύσεις ότι έχεις γράψει ως τώρα, θα επανατοποθετηθείς επί το ορθόν.
Για να δούμε...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Όλα τα όνειρα μας είναι ασυνείδητα. Ούτε φυσικά τα έχουμε κάπου κρυμμένα στον εγκέφαλο μας και τα βάζουμε οπότε θέλουμε.
Συνειδητά όνειρα, με την έννοια διαλέγω τι θα δω και πότε δεν υπάρχει.
Συνειδητά όνειρα οι επιστήμονες αποκαλούν την κατάσταση που ενώ αντιλαμβανωμαστε ότι βλέπουμε ένα όνειρο προσπαθούμε να το αλλάξουμε.
Φυσικά ο άνθρωπος δεν βλέπει ένα όνειρο αλλά πολλές εικόνες.
Μην το περνεις όμως και πολύ κατάκαρδα γιατί το πως παραγωντε τα όνειρα, το πώς βάζει ο εγκέφαλος τις εικόνες σε μια τάξη για να αποτελέσουν ένα όνειρο και το πως θυμωμαστε ορισμένες εικόνες, επιστημονικά ολοκληρωμένη άποψη δεν έχουμε.
Νικομαχε γενικα μιλησα δεν μιλησα με συγκεκριμενους ορους γιατι ειμαι απο κινητο και πιστευω φενεται αυτο απο το τ9.
Επιπλεον, αν δεν καταλαβαινεις τι λεω και τι γλωσσα μιλαω δεν χρειαζεται καν να απαντας. Παντως πολυ χαιρομαι που ξερεις τα παντα απο τι βλεπω μεσα στο φορουμ.
Τα πρόσωπα που έρχονται σαν εικόνες στα όνειρα μας δεν το κάνουν για να ανοίξουν κάποιο διάλογο μαζί μας.
Εμείς οι απλοί Ρωμαίοι είμαστε οι τροφή για τους Γαλατες, απλά μερικοί Γαλάτες λατρεύουν τον διάλογο και μερικοί τον αντίλογο.
Crazy να μοιραστώ και γω μια εμπειρία.
Οταν πέθανε ΚΑΙ ο παππούς μου από το σόι της μάνας μου, ενώ η γιαγιά μου είχε πεθάνει λίγα χρόνια νωρίτερα, τους είδα στον ύπνο μου.
Αρχικά είδα τη γιαγιά μου με μια φίλη της, σε νεαρή ηλικία, και μου λεγε ότι είναι μια χαρά και να μην ανησυχώ, και η φίλη της μου λεγε κάτι ιστορίες ότι δουλεύουν κάπου και μπλα μπλα.
Μετά την είδα με τον παππού μου με το αμάξι τους. Μου είπε ότι τον περίμενε και τώρα θα φεύγανε.
Πήγε να μου δώσει κάτι και η γιαγιά μου του είπε όχι δεν κάνει (μετά έμαθα ότι στα όνειρα δεν πρέπει να παίρνεις τίποτα από νεκρούς), με χαιρέτισαν και ξύπνησα.
Τη γιαγιά μου και τη φίλη της, τις βρήκα αργότερα σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, την οποία και είχα για πολύ καιρό στο γραφείο μου, μέχρι που σταμάτησα να μαι εργένης.
Θα σου πω την αλήθεια. Δεν ξέρω αν ο Νικόμαχος έχει δίκιο. Δεν ξέρω ούτε αν οι ψυχές μας είναι που συνεχίζουν το ταξίδι αθάνατες. Δεν ξέρω καν αν τους είδα επειδή είχα ανάγκη να τους δω υποσυνείδητα.
Για μένα λειτούργησε. Αν για σένα αυτό που συμβαίνει λειτουργεί και είναι για καλό, δεν έχεις τίποτα να αγχώνεσαι. Σίγουρα η ζωή δεν τελειώνει εδώ, ούτε αρχίζει από δω.
Καλή μέρα, και καλή βδομάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=vOkieohGA84
Edited by - Italos on 24/08/2015 11:52:07
quote:
Crazyelena698 στην κατηγορία συνειδητου ονείρου, το άτομο όταν αντί λαμβάνετε ότι ονειρεύεται προσπαθεί να αλλάξει κάποιες καταστάσεις στο όνειρο.
Το φαινόμενο ονομάζεται Lucid Dreaming , και έχει γίνει ευρεία αναφορά για αυτό και στο esoterica, καθώς και τεχνικές με τις οποίες μπορείς να το επιδιώξεις, αλλά και να το παρατείνεις.
Κοινό όνειρο που έχουμε δει πολλοί σε αυτή την κατάσταση, από ότι έχω παρατηρήσει, είναι ο "ύπόγειος κήπος".
στο θέμα του ονείρου, όλοι έχουμε κάποια εμπειρία. Μα όλοι.
Ευτυχως για μενα λειτουργουν σε καλο αυτα τα ονειρα ^_^
θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ μαζί σας ένα περιστατικό που μου συνέβει.
Πρόπερσι ενώ άλλαξε η χρονιά πέθανε ένας θείος μου.Δεν είχα ποτε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του και δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος μεταξύ μας δεσμός. Γνώριζα ότι ήταν σε κώμα σε νοσοκομείο και δεν τον είχα καν επισκεφτεί.
Το θέμα είναι πως απο οταν πέθανε και μετα για ένα δίμηνο περίπου...άκουγα στον ύπνο μου κάποιον να μου μιλάει.Και στο ξύπνιο μου είχα την αίσθηση κι άλλης παρουσίας στον χώρο.Δεν μπόρεσα ποτέ να ακούσω ακριβώς τι μου λέει όσο κι αν προσπαθησα. Θυμάμαι ιδιαίτερα ένα βράδυ που κοιμόμουν ελαφριά και μου μιλούσε αυτή η ανδρική φωνή και μου έλεγε διάφορα.Οσο προσπαθούσα να συγκεντρωθώ για να συμμετέχω κι εγώ σε αυτά που μου λέει ή έστω να τα θυμάμαι το πρωί...δεν ήταν εφικτό.Μέχρι που ξυπνούσα και εκείνος σταματούσε να μιλάει.
Αρχικά νόμιζα πως θα είναι η ιδέα μου, ή κάποιος λόγος θα υπήρχε για αυτό που βίωνα. Όμως ένα απόγευμα...που μόλις είχε νυχτώσει, εκεί που χάζολογούσα στην τηλεόραση...άκουσα την ίδια ακριβώς φωνή να με φωνάζει με το όνομα μου.Ομως όχι για να ανταποκριθω σε αυτόν.Ηταν όπως κάποιος σε φωνάζει για να επιστήσει την προσοχή σου. Τότε παρέμεινα σιωπηλή και άνοιξα όλα τα φώτα του σπιτιού και ενημέρωσα και τον αδερφό μου που έμενε στα 10 μέτρα απο εμένα.
Ο αδερφός μου τότε μου εξομολογήθηκε πως εκείνος έβλεπε την μορφή κάποιου να περιφέρεται στον χώρο και απλα να τον παρατηρεί χωρίς να τον πλησιάζει πολύ.Ομολογώ πως πρωτη φορά ο αδερφός μου ήταν "αγριεμένος".
Την επόμενη μέρα λοιπόν, ήρθε επίσκεψη ο πατέρας μου και κοιτάζαμε μαζί τον κήπο για να κανονίσουμε τις επόμενες εργασίες που μπορεί να χρειαστεί το οικόπεδο.Ξαφνικά γυρίζει και μου λέει οτι κάποιος χάλασε την περίφραξη και οτι ειναι κατεβασμένη. Αυτό δεν ήταν έτσι την προηγούμενη ημέρα.Σε αυτή την φάση λοιπόν σκέφτηκα πως η φωνή που άκουσα θα ήταν αφυπνιστική!
Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνουν περίεργα περιστατικά.Απλά το συγκεκριμένο είναι απ τα πιο πρόσφατα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας μιάς και είστε γνώστες του αντικειμένου, μήπως και με βοηθησετε να κατανοήσω όσα με παραξενευουν.
*είναι μεγάλη χαρα για μένα που ξαναγύρισα στο φόρουμ αυτό.
Mε εκτιμηση Άντα