ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

promitheus9030 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/11/2010, 16:18:42
quote:

Καλησπέρα φίλε μου...
Καιρό έχουμε να μιλήσουμε και μου έλειψες λιγάκι , βλέπεις υπάρχουν πολλά περισσότερα και σημαντικότερα που μας ενώνουν απο αυτά που δυνητικά μπορούν να μας "χωρίσουν"
Χάρηκα που σε ξανάδα...

... Εεεέπ! ;;;

19/11/2010, 16:21:32
quote:

quote:

Καλησπέρα φίλε μου...
Καιρό έχουμε να μιλήσουμε και μου έλειψες λιγάκι , βλέπεις υπάρχουν πολλά περισσότερα και σημαντικότερα που μας ενώνουν απο αυτά που δυνητικά μπορούν να μας "χωρίσουν"
Χάρηκα που σε ξανάδα...

... Εεεέπ! ;;;

Θα καλέσω τον Noema......που μιλάει για αλληλο-νοισμούς...και θα ευθυγραμισθείς...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
promitheus90Μέλος
19/11/2010, 16:26:42
quote:

Προμηθέα , αν δείς την όλη διαδρομή στην σκέψη των Αρχαίων Ελλήνων , θα δείς ότι ακριβώς αυτή η εν γένει Θρησκοληψία που υπήρχε , νοηματοδότησε την σκέψη των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θέλησαν με πιο επιστημονικούς όρους και σκέψη να ερμηνεύσουν αλλα και να απαλλαγούν απο αυτήν την "φαντασιωσικού συνδρόμου δαιμονοληψία" η οποία υποστασιοποιείτο απο την άγνοια ....

Δυστυχώς αυτή η "αναγεννησιακή μορφής προσέγγιση" των πραγμάτων διεκόπη αλλα ουδέποτε παρήκμασε...απλά η ουσία όλων αυτών των ωκεανών πνεύματος υιοθετήθηκε και μπήκε σε νέα μπουκαλάκια ...πιο πολύχρωμα για να λανσαρισθεί ως καινούργια αλλα με διάφορα πρόσθετα...και το "καραντί" πάντα είχε και θα έχει άλλη γεύση φίλε μου και αποτελέσματα...

Παράλειψή μου.Στην αρχή της κουβέντας είχα πει ότι το αρχαίο ελληνικό καθαρά Θρησκευτικό σύστημα ήταν αυτό που παρήκμαζε.Τη φιλοσοφία,την επιστήμη και γενικά τη γνώση και τη σοφία την πήρε η μπάλα και αυτό βέβαια όπως ξέρουμε κόστισε μισή χιλιετία σκότους.

Απλά διευκρινίζω

19/11/2010, 16:38:34
quote:

quote:

Προμηθέα , αν δείς την όλη διαδρομή στην σκέψη των Αρχαίων Ελλήνων , θα δείς ότι ακριβώς αυτή η εν γένει Θρησκοληψία που υπήρχε , νοηματοδότησε την σκέψη των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θέλησαν με πιο επιστημονικούς όρους και σκέψη να ερμηνεύσουν αλλα και να απαλλαγούν απο αυτήν την "φαντασιωσικού συνδρόμου δαιμονοληψία" η οποία υποστασιοποιείτο απο την άγνοια ....

Δυστυχώς αυτή η "αναγεννησιακή μορφής προσέγγιση" των πραγμάτων διεκόπη αλλα ουδέποτε παρήκμασε...απλά η ουσία όλων αυτών των ωκεανών πνεύματος υιοθετήθηκε και μπήκε σε νέα μπουκαλάκια ...πιο πολύχρωμα για να λανσαρισθεί ως καινούργια αλλα με διάφορα πρόσθετα...και το "καραντί" πάντα είχε και θα έχει άλλη γεύση φίλε μου και αποτελέσματα...

Παράλειψή μου.Στην αρχή της κουβέντας είχα πει ότι το αρχαίο ελληνικό καθαρά Θρησκευτικό σύστημα ήταν αυτό που παρήκμαζε.Τη φιλοσοφία,την επιστήμη και γενικά τη γνώση και τη σοφία την πήρε η μπάλα και αυτό βέβαια όπως ξέρουμε κόστισε μισή χιλιετία σκότους.

Απλά διευκρινίζω

Δεκτή η διευκρίνιση φίλε μου και γώ εξάλλου διευκρίνιση έκανα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
20/11/2010, 20:07:02
quote:

Ψηλός:

Πώς μπορείς να συγκρίνεις την Οθωμανική αυτοκρατορία με το Χριστιανισμό;

Αγαπητέ Ψηλέ Καλησπέρα,
δεν είναι ότι συνέκρινα τον χριστιανισμό
με τους Οθωμανούς,απλά με την "λογική"
της πολύχρονης κατάκτησης,το λέω...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

20/11/2010, 20:19:26
Και ακριβως, επειδή, ο χριστιανισμός, έχει διωχθεί και έχει συννυφάσει την ύπαρξη του, με τον πολεμο ενάντια στην καταπιεση,
τόσο,ώστε, είναι έως προσβλητικό, έστω τυπικά, να τον συγκρίνεις με
τους οθωμανούς, Καποδίστρια...
Πέρα απο τις όποιες αμφισβητήσεις και αλλοιώσεις,γύρω απο τον
χριστιανισμό,είναι η υπάρχουσα κυρίαρχη δυτική θρησκεία, όχι σαν κατακτητής, αλλά, σαν ιδέα, που γέμισε τις καρδιές εκατομμύρια φτωχών και πλουσίων ανθρώπων, που τον πίστεψαν σαν σωτηρία, όπως κι έγινε γι αυτούς, απελευθερώνοντας τους, απο τις παλιές δισειδαιμονίες...
Όχι ως κατακτητής,αλλά, σαν επόμενη βέλτιστη απόδοση της έννοιας του ανθρώπου, σαν εξέλιξη...
Αυτό πρέπει να μπορέσετε να δειτε καποτε, αγαπητή μου,αφού, όμως, ξεπεράσετε τους ρομαντικούς έρωτες με την αρχαία Ελλάδα...
Ήταν πολύ περισσότερα, εκείνη η Ελλάδα, απο όσα της αποδίδετε...
20/11/2010, 21:59:14
quote:

Ψηλός:

Πριν την κάθοδο των "ελληνικών" φύλων, ποιοι κατοικούσαν στον ελλαδικό χώρο και πώς τους συμπεριφέρθηκαν οι νέοι κατακτητές;
Θέλω να πω, γιατί να πηγαίνουμε πίσω στο χρόνο μόνο όσο συμφέρει σε ορισμένους, έτσι ώστε να διαμορφώνουν την ιστορία όπως αυτοί επιθυμούν;

Τόσο μικές είναι άραγε οι ρίζες σου που πάνε μόνο κάποιες εκατονταετίες πίσω, ξεκινώντας από τη γέννηση του Χριστού, και δεν θεωρείς ως ρίζες σου τις τελευταίες 20 εκατονταετίες;

Το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω,τι εννοείς;
Εγώ σου μιλώ για τις ρίζες μου από την εποχή
του Ινάχου,του προγόνου μου,
τι λες εσύ για εκατονταετίες;

Ποιοί κατοικούσαν στον ελλαδικό χώρο;
Ποιοί άλλοι παρά οι Έλληνες!!!

Γούστο θα έχει να ανακάλυψες κάποιους άλλους!!!

Οι ελληνικές φυλές οι οποίες ήταν μια οικογένεια
με αδέρφια,ξαδέρφια,θείους,θείες αλλά κυρίως
Μάνα και Πατέρα!!!

Αυτοί που "κατέβηκαν" δεν ήσαν άλλοι από τους
απογόνους του Ηρακλή!
Μήπως ξέρεις τις ρίζες του Ηρακλή;

Από το Άργος κι'αυτός!!! Απόγονος του
Περσέα,του εγγονού του βασιλιά του
Άργους Ακρίσιου.

Άν όμως υποστηρίξεις και εσύ,όπως πολύ σωστά είπε ο
Sesostris :

quote:
Εσύ είσαι ακόμα κολλημένος στους ανύπαρκτους ινδοευρωπαίους που σου δίδαξαν στο γυμνάσιο ;;;

φοβάμαι πως θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω,απλά
για να αποδείξουμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!

20/11/2010, 22:12:37
quote:

Ψηλός:

Γιατί άραγε δεν αναφερόμαστε και στα επόμενα 300 χρόνια περίπου μ.Χ., αφού και ο Χριστιανισμός ήταν στο ξεκίνημά του και τελούσε υπό διωγμό, οπότε δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως ήταν ο φταίχτης;

Μήπως γιατί αναγνωρίζουμε όλοι μας, άσχετα με το αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, πως ήταν ήδη περίοδος παρακμής, η οποία είχε ξεκινήσει ήδη από τα π.Χ. χρόνια;

Με πολύ ευχαρίστηση να μιλήσουμε και γι'αυτά!!!

Ποιά παρακμή αγαπητέ Ψηλέ;
Μήπως ο Αρίσταρχος δεν έζησε στα τελευταία 250 π.Χ.
χρόνια;
Μήπως ο Αρχιμήδης,επίσης;
Η Υπατία στους μ.Χ. χρόνους περί τον 3ο αι.

και αμα κάτσω θα σου πω πολλούς ακόμη...

Α, και ο Απολλώνιος ο εκ Τυάνων...

VELISSARIOSΜέλος
21/11/2010, 16:31:04
quote:

quote:

Ψηλός:

Γιατί άραγε δεν αναφερόμαστε και στα επόμενα 300 χρόνια περίπου μ.Χ., αφού και ο Χριστιανισμός ήταν στο ξεκίνημά του και τελούσε υπό διωγμό, οπότε δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως ήταν ο φταίχτης;

Μήπως γιατί αναγνωρίζουμε όλοι μας, άσχετα με το αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, πως ήταν ήδη περίοδος παρακμής, η οποία είχε ξεκινήσει ήδη από τα π.Χ. χρόνια;

Με πολύ ευχαρίστηση να μιλήσουμε και γι'αυτά!!!

Ποιά παρακμή αγαπητέ Ψηλέ;
Μήπως ο Αρίσταρχος δεν έζησε στα τελευταία 250 π.Χ.
χρόνια;
Μήπως ο Αρχιμήδης,επίσης;
Η Υπατία στους μ.Χ. χρόνους περί τον 3ο αι.

και αμα κάτσω θα σου πω πολλούς ακόμη...

Α, και ο Απολλώνιος ο εκ Τυάνων...

Αν δεν ειναι παρακμη οι εμφυλιοι πολεμοι που μας εβαζαν οι Ρωμαιοι και πολεμουσαμε ο ενας τον αλλον τοτε τι ειναι?Θα συμφωνησω μονο στο οτι το μεγαλειο του Ελληνισμου ακομη και ετσι αρκουσε να κατακτησει την Ρωμη οπως και το εκανε τελικα με συνεπεια τα σκηπτρα να τα παρει η ανατολη και ο Ελληνιστικος κοσμος υπο το πρισμα του Χριστιανισμου αυτη την φορα.

http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84

21/11/2010, 21:35:37
quote:
Αν δεν ειναι παρακμη οι εμφυλιοι πολεμοι που μας εβαζαν οι Ρωμαιοι και πολεμουσαμε ο ενας τον αλλον τοτε τι ειναι?
Θες να μας από το ;