- *I N S O M N I A* - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Πάσχω από αυπνίες, δεν κοιμάμαι συνεχόμενα για 6 - 8 ώρες όπως λένε οι γιατροί, αλλά 6 - 8 ώρες με διακοπές ανά 1 1/2 με 2 ώρες.
Αυτό το φαινόμενο μου συμβαίνει τα τελευταία 7 χρόνια της ζωής μου.
Ομοιοπαθείς ασ βρούμε τη ΛΥΣΗ!
Taf

pentheas
Communicating at an unknown rate...
ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ...
ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ..

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ
Ryche , κάποια στιγμή μου πρότειναν βαλεριάνες , αλλά .... nothing!
Εσύ , τι προτείνεις;
Εννοείται αποκλείουμε τα χάπια ε;!!!!
(Επίσης, δοκίμασα ζεστό γάλα, ζεστή σοκολάτα, σοκολάτα, μουσική (ή οποία κάποια στιγμή και μετά με ενοχλούσε, αλλά πάντα ξυπνούσα σε τακτα διατήματα των 2 ωρών!)
Insomniacs ενωθείτε!
Taf

pentheas
Το παράξενο είναι ότι όλες αυτές τις ώρες είμαι τελείως χαλαρωμένη κ πολύ κουρασμένη, απλά... ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ!!!
DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"
Και δεν είμαι διατεθημένος να τα σκάσω σε κάτι που δεν είναι αξιόπιστο.
Και Γδαρμένος και τρυπημένος;
Όχι ευχαριστώ!
Taf

pentheas
http://www.well.com/user/mick/insomnia/
Αναρωτιέμαι αν αυτά είναι που έχετε δοκιμάσει και δεν έγινε τίποτα(?)
Κάτι άλλο που διάβασα σε κάποια ιστοσελίδα και το θεώρησα πολύ σημαντικό είναι ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 80 διαφορετικές αιτίες πρόκλησης αυπνιών (insomnia) και γενικά διαταραχών ύπνου,και ότι σε κάθε περίπτωση η όποια θεραπεία εξαρτάται από τη φύση της αιτίας που προκαλεί το πρόβλημα.Με απλά λόγια μιά θεραπεία που για κάποιον μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργή,γιά κάποιον άλλο θα μπορούσε να είναι από αναποτελεσματική ως επικίνδυνη.
Αν το παραπάνω είναι αληθινό, και αν είχα αυτό το πρόβλημα το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να εξασφαλίσω την όσο πιο ακριβή και ασφαλέστερη διάγνωση των αιτιών που προκαλούν το πρόβλημα μου,και σε κάθε περίπτωση δεν θα έκανα πειράματα.
Σας εύχομαι το καλύτερο.

ΠΑΡΤΕ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΟΤΑΝΑ...
ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΦΤΑΞΤΕ ΕΝΑ ΕΓΧΥΜΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ:
2 ΜΕΡΗ ΠΑΣΙΦΛΟΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΤΕΛΑΡΙΑ.ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΥΚΙΣΚΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΜΕΡΟΣ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ...
ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ...ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΜΟΥΣΕΛΙΝΑ ΒΑΛΤΕ ΒΟΤΑΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η΄ ΛΕΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ...
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΞΥΔΙΟΥ ΜΗΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΕΛΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ...
ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...
ΑΑΑΑ...ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ...
ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ!!!!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ
quote:
ΑΑΑΑ...ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ...
Εμένα πάλι γιατί δεν με βοηθάει ΤΙΠΟΤΑ; Περπατάω 5 χλμ. κάθε μέρα κ κάνω 2 ώρες γιόγκα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ κ διαλογίζομαι κ χαλαρώνω κτλ. κτλ. Κ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ.... Θα μπορούσα να γράψω διατριβή για το ταβάνι μου κ κάποια στιγμή άρχισα ένα κολάζ στον τοίχο, ένα χαρτάκι για κάθε μέρα αγρύπνιας (αγρύπνια, αψηλάφητο ζώο...) κ το κολάζ έχει πιάσει ήδη το μισό δωμάτιο κάνοντας το κάθε ανυποψίαστο φυσιολογικό ον που το αντικρύζει να ανακαλύπτει επιφωνήματα του τύπου "γκασπ" κ άλλα λοιπά καρτουνίστικα...
.... Ryche, που θα μπορούσαμε να προμθευτούμε αυτά τα βότανα που ανάφερες και πως τα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε ένα ρόφημα;
Taf

pentheas

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 30ΓΡ. ΒΟΤΑΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ.ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΤΣΑΙ...
ΤΟ ΠΙΝΕΤΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΗΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ
1. ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ. ΕΑΝ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ "ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ"... ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ...ΜΠΙΑΧ ΓΑΛΑ.
2. ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ CHILL OUT ΜΟΥΣΙΚΗ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΗΡΕΜΕΙ? ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΕΩ ΟΧΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ!
3. ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ? ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ INTERNET ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΥΑ!
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΟ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΣΑΝ ΜΕΛΙ!
Ειλικρινά εγώ σκιάχτηκα!
Taf

pentheas

ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ!
ΕΑΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!
ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ...
ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ PENTHEA ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ! ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ? ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΣΥ. ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
"Ναι μωρό μου, σ'αγαπώ, κ φυσικά τα πάμε καλά τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά.... δεν ξέρω πως να στο πω.... έχεις ένα ελάττωμα... κ πλέον δεν μπορώ να το παραβλέψω....κοιμάσαι τα βράδυα....ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ Κ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ; ΤΙ ΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ";....κτλ κτλ
Αχ Cube μόνο αν είχες αϋπνίες θα καταλάβαινες.... Πως δεν έχουν να κάνουν με αυτόν που μοιράζεσαι το κρεβάτι σου... κ ακόμα περισσότερο δεν έχουν να κάνουν με αγκαλιές.... Σκέψου λίγο... να είσαι μέσα σε δυο χέρια..... ΞΥΠΝΙΟΣ... κ να πρέπει να είσαι κ ήσυχος για να μη ξυπνήσεις τον άλλον τον δύστυχο που δεν σου φταίει σε τίποτα.... Δυστυχώς υπάρχουν στιγμές που μια αγκαλιά... όσο όμορφη κ αν είναι...φαντάζει ζουρλομανδύας....

ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.
"Ναι μωρό μου δεν μπορώ να κοιμηθώ, σε παρακαλώ ηρεμησέ με είμαι σε υπερένταση. Μπορείς να με βοηθησεις? θελεις να κατσουμε να μιλήσουμε λίγο για να ηρεμήσω και να κοιμηθώ και εγώ."
απαντηση συντρόφου...
"Φυσικά μωρό μου αφου ξέρεις πόσο σε αγαπώ και δεν μπορώ να σε βλάπω άγρυπνο, θα κάτσουμε να το συζητήσουμε. "
Ε ναί λοιπόν. Να κάστει και να μιλήσει μαζί με τον σύντροφο του/της μέχρι να βρούνε γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί.
ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΜΙΣΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΜΠΟΛΑ?
ΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΕΖΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! ΕΓΩ!
Και εγώ είχα αυπνίες. Εχω και σκοτούρες και άγχος και στρες κλπ.
Αλλά όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι μου, με ή χωρίς παρέα κάνω το εξής...
ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ! ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΝΑ ΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ!
ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ. ΚΥΒΟΣ.