- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Gewkwn, ο Panpam είχε πει "Αμφότεροι βλέπανε την πραγματικότητα τους κόσμου και της ζωής (ζωή/θάνατος) - τα μπερδεύεις χωρίς λόγο - εννοώ ότι παρατηρώντας αυτά κατέληξαν σε συμπεράσματα που αν και διαφορετικά έχουν αναγκαστικές ομοιότητες".Τί εννοείς δηλαδή; Πως οι Χριστιανοί "αντιγράψανε" το θρησκευτικό συναίσθημα; Δηλαδή ένα έθνος έχει μέσα του την ανάγκη της θρησκείας και μετά αυτό το έθνος το αντιγράφουν όλοι οι άλλοι;
Αν οι άνθρωποι εμπνέονται από τον ίδιο φυσικό ή ιδεατό ή πνευματικό κόσμο, δεν θα καταλήξουν σε παρόμοια πράγματα;
Επίσης, γιατί έχεις κολλήσει συγκεκριμένα με τον Χριστιανισμό; Δεν σε απασχολεί το κατά πόσο το Δωδεκάθεο είναι ελληνική θρησκεία και αν η ελληνική θρησκεία είναι γνήσια ή "αντιγραφή"(όπως θα έλεγε κάποιος με το δικό σου σκεπτικό);
Ειπα να μην το γραψω στον Πυρινο αλλα θα το γραψω σε εσενα
Οι ομοιοτητες που περιγραφεις ειναι αντιγραφη απο τον χριστιανισμο
Αυτος ειναι ενας απο τους σημαντικος λογος που καταστραφηκαν
τα αρχαι κειμενα και σωθηκαν κατα τυχη καποια ( ασχετα εαν μετα οικιοποιηθηκε η εκλησια το σωσιμο τους γιατι δεν εκανε σωστα
την δσουλεια της στην καταστροφη.
Αυτο Χριστο δεν ειναι αποτελεσμα καποιας κοντρας και μιας φιλιας θεσης μου σε μια πλευρα της κοντρα , εινια το παραδεχονται ή οχι
οι χριστιανοι ιστορικο γεγονος .Υπαρχουν πηγες που το τεκμιριωνουν που ειναι μεα απο την παραδοση της εκλησιας .
(Τα εχω γραψει σε αλλ οθεμα που συμετηχες εδωσα και την πηγη)
Καταληγωντας λοιπον στην απαντηση μου για την πρωτη παραγραφο με δεδομενο ποια οτι εχουμε αντιγραφη θα πρεπει καποια αποτ α λογια που φερεται να εχει διδαξει Ο Χριστος ( ενδεχωμενος πολυ σωστα)
να αποδωθουν στους πραγματικους πατερες των νοηματων τους.
Ειναι ρε παιδι μου σαν την περιπτωση του Αμερικο Βεσπουτσι
που πηρε το ονομα του η ηπειρος ασχεταεαν στα μεσαιωνικα
χρονια την "ανακαλυψε"(ξανανακαλυψε) ο Κολομβος.
Ειναι σαν την περιπτωση του Μαρκονι και του Τεσλα που ενω ο πρωτος
θεωρηται ο πατερας της ραδιοφωνιας ολες οι ανακαλυψεις που οικιοποιηθηκε ο Μαρκονι εγιναν απ οτον Τεσλα .
(Ευτηχως αυτη η αδικια διορθωθηκε σχετικα προσφατα .
Ασχετα λοιπον ενα πιστευω η οχι τα λογια αυτα αυτα πρπε ια να αποδοθουν στους παραγματικους πατερες τους!!!!
Για την δευτερη παραγραφο Χριστο νομιζω οτι μου κανεις πλακα .
Οι αρχαιοι καταρχην ειχαν θρησκεια αρα ηταν κομματι της κοινονιας τους η θρησκεια .
Η επιβολη του χριστιανισμου στους Ελληνες εγινε δανιζομενη
στοιχεια των Ελληνικων κοσμοθεωριων .Οπως αντιστοιχα εγινε
σε ολα τα κοματια της Ρωμαικης αυτοκρατοριας .Για αυτο και οι διαοφρετικες προσεγκισεις για τα θεματα των οικουμενικων συνοδων
(ψαξε τι πιστευαν στα πρωτα χρονια σε σχεση με την παλια τοπικη θρησκεια ανα περιοχη θα εκπλαγεις σχετικα ...)
Το κρισιμο σημειο τωρα ...
Ο "παραβατης" ...
γιατι παραβατης;
επειδη διδαχτηκε την Ελληνικη φιλοσοφια!
επειδη εκανε λογο για την σωστη παιδεια
( μελετησε τα εδικτα του) θα δεις οτι πιστευε
στην ανεξιθρησκια π.χ. στους μη ενθικους αλοθρησκους επετρεψε να ξαναχτισουν τους ναους τους και μερικους τους βοηθησε οικονομικα .
Εδω ομως υπηρχε θεμα η εξουσια βλεπεις της Εκλησιας των Χριστιανων....
καταστρεψανε λοιπον οτι πολιτισμο εκανε ο Παραβατης σε ολους τους λαους αποτελεσμα της Ελλινικης παιδεια που ειχε λαβει , και αρχισαν την επιθεση στην παιδεια που ηταν τοσο ισχυρη ωστε να τους αφαιρεσει την εξουσια χωρις να το επιβαλει με την τακτικη που οι ιδιοι επιβαλαν στους ενθικους Ελληνες .
Το αποτελσμα γνωστο παραποιηση οικιοποιηση ( γιατι εχουν δυναμη τα λογια αυτα ) και εναντιωση στο πνευμα που καταφερε να παραγει πολιτισμο χωρις οπλα και βεβαι δεν επιζητουσε επιβολη μιας που οπως ανεφερα και παραπανω ο "Παραβατης" ξαν εχτισε και μη ΑρχαιοΕλληνικους Ναους πιστευοντας στο δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι ο Ιδιος θελει ( Σου ξαναγραφω οτι ελαβε Ελληνικη παιδεια!!!)
Η σχεση Ελληνικων και Ορθωδοξιας τωρα ειναι μια τραγικη ασχτεια ειρωνια μια που ετυχε να ειναι το τελευταιο κομματι του Χριστιανικου κοσμου της επιβολης.
για παραδειγμα θα σου γραψω οτι τα κειμενα δεν γραφωταν μον σατην Ελληνικη αλλα σε ολες τις ομιλουσες γλωσσες της Αυτοκρατοριας .
ταπολη μεταγενεστερα Εδικτα που ειναι απ οτην αλλη γρααμενα στα λατινικα δειχνουν οτι στην ουσια η παραδοιση των λατινικων απ οτην Ρωμη σαν επισιμη γλωσσα ποτε δεν Εξαλιφθηκε σαν τακτικη.
Βαρεθηκα θατο αφησω για την ωρα το θεμααυτο και θα προχωρησω παρακατω...
Η τριτη παραγραφος σου εχει πολυ πλακα μιας που καμια σχεση ο Ελληνικος πολιτισμος με τον πολιτισμο των ιουδαιων .
Στην Ελλαδα ( αρχαια ) υπηρχε η θεση που ο καθενας πιστευε οτι ηθελε για τον κοσμο και αποδεχωνταν οτι ηθελε απλα για να υπαρχει συζητηση επιτου θεματος ( εξου και η μεταβολη και οι διαοφρες κοσμογονιες και θεσεις για την διμιουργια του κοσμου )
Στον χρηστινισμο απο την αλλη εχουμε μια απολυτη θεση που δεν επιδεχεται καμια συζητηση .
Αλλο οι Ελληνες( δωδεκαθειστες) ηταν ελευθεροι ενω οι Χριστανοι
προερχονται απο σκλαβια συνφωνα με τη Π.Δ.
αντε να το παρει το ποταμι .
(το συνδρομο της Στολχωμης)
Ενας απο τους λογους που εγινε Ετσι η θρησκεια των Χριστιανων
με επιστημονικο ορο.
Βεβαια αυτο εχει και αλλη προεκταση και εχει να κανει με το Φυλακισμενο που σε εχω αοκαλεσει αρκετες φορες
δινοντας σου καποια σημεια για να καταληξεις γιατι σου το γραφω απλα εχει περασει αρκετος καιρος κα ιειναι ωρα να σου το ξεκαθαρισω.
Βλεπεις λοιπον οτι το νομισμα που οναμαζεις εσυ ταυτοσιμο εχιε τους Ελληνες που ειχαν σκλαβους και τους Εβραιους που ηταν ο ιδιοι τους Σκλαβοι . διαφορετικες οψεις αρα δεν γινετια να εχουνταυτοσιμους πολιτισμους .
Λυπαμαι καμια σχεση ο ΑρχαιοΕλληνικος με τον πολιτισμο των Εβραιων
(μιας ππου απο εκει προηλθε ο Χριστιανισμος)
Οταν ο χριστιανισμος εχει αντιγραψει
Εχω εγω κολλημα που το επισυμανω;
χιχιχιχι
Μαλλον αυτος που το θεωρει "κολημα" εχει προβλημα σχετικα
( εδω εισαι εσυ που το αναφερεις)
Εαν μου δωσεις στοιχεια οτι η ΑρχαιοΕλλινικη θρησκεια αντεγραψε καποια Αρχαιοτερη θρησκεια δεν με καιει να το δεχτω .
Ισα-ισα θα μαθω κατι.
Στο κατω-κατω δεν πιστευω σε θεους
εαν βεβαια μου το αποδειξεις ( οπως σου εχω γραψει και παλιοτερα )
αλαζει...
μονο μην κανεις χρηση θρησκευτικων κειμενων γιατι θα πρεπ ιαν δεχτεςι αντιστοιχακαι τα θρησκευτικα κειμενα των αλλων θρησκειων αρα ο θεος σου δεν ειναι ο μοναδικος ....
Υσ: Την πατησες Χριστο , η διαφωνια μου με τον Πυρινο
εχει να κανει με το γεγονος οτι ο διος αποφευγει να παρει θεση
στο κειμενο που εχει γραψει Χρηστιανος και ο πυρινος το εχιε σαν παραπομπη ,Εσενα απο την αλλ σου εγραψα αλλους λογους που υπαρχει αντιγραφη , οπως αντιστοιχα γιατι δεν γινεται να εινια παραπλησιοι πολιτισμοι , αφορμη την ιεση πυο εξεφρασες γαι ταυτοσιμους πολιτισμους.
οποτε χα χα χα Χριστο.
Παραμενεις φυλακισμενος .
Edited by - gewkwn on 16/09/2013 11:38:12
quote:Ε αυτό λέω, οτι έχεις ΤΑΧΘΕΙ με κάτι το οποίο ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, οτι είναι σωστό.
τωρα φιλε μου θα τα ακουσεις !!!
ρε συ τι χαζομαρες γραφεις
Εγω απλα θελω να αποδωθουν τα λογια του Χριστου
σε αυτους που τα ειπαν πρωτοι !!!
Και σου λέω πρώτον οτι ΔΕΝ συμμερίζομαι τη πίστη σου και δεύτερον ΔΕΝ θίγομαι όπως και να 'χει γιατί δεν έχω προσκόλληση ούτε στους αρχαίους, ούτε στους χριστιανούς. Σέβομαι και τους δύο, και δεν με ενδιαφέρει ποιος αντέγραψε από ποιον, μετά απο 2000 χρόνια. Ειδικά αν αυτό δημιουργεί διενέξεις.
Τρίτον και σημαντικότερον, θεωρώ ΜΕΙΖΟΝ το να ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ αυτές τις διδασκαλίες και θεωρώ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ όλα τα άλλα.
Εμένα με ενδιαφέρει ο Gewkwn, όνομα τάδε, επώνυμο τάδε, να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αυτές τις διδασκαλίες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ της ζωής του, ΣΤΗ ζωή του, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ..
Με ενδιαφέρει αν ο Gewkwn είναι χριστιανός ή ζουλού ή πολυθεϊστής; ΔΕΝ με ενδιαφέρει. Το τι πιστεύει ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ θέμα.
Αλλά το τι ΚΑΝΕΙ είναι θέμα ΟΛΩΝ ΜΑΣ, γιατί ΟΛΟΙ μας επηρεαζόμαστε από τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του (και πρώτιστος το άμεσο περιβάλλον του).
Αν όμως ο Gewkwn (ο κάθε Gewkwn) ΔΕΝ εφαρμόζει τις αρχαίες διδασκαλίες, ΔΕΝ εφαρμόζει την αρχαία σοφία, τότε ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ; Οτι αγανακτεί που παραβιάστηκε το copyright μιας διδασκαλίας ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ;
ΑΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ τότε θα έχει για εμένα δικαίωμα να μιλά. Αν όχι, ευχαριστώ δε θα πάρω.
Κατάλαβες το πνεύμα μου;
quote:Το μοναδικό κείμενο που έφερα είναι αυτό που έχω παραθέσει ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ είναι άποψη. Όχι αυτό που ΔΕΝ παρατίθεται. Όπως είπα, το λινκ το έφερα για να μπορεί να δει κάποιος την ΠΗΓΗ του αποσπάσματος (Ευσέβιος τάδε) ο Sesostris το κατάλαβε και απάντησε σε αυτό. Υπήρχαν και άλλα δέκα λινκ που θα μπορούσα να βάλω, έβαλα το πρώτο στο οποίο μπήκα. Δεν είναι κακό να απαντήσεις σε όποια άποψη εκφράζεται στο λινκ αλλά μη περιμένεις να υπερασπιστώ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ. Δεν μπορείς να με αναγκάσεις. Τι να σου κάνω;
Εαν δεν θελεις να αποδωσεις την πατροτητα στην
Πραγμσατικη πατροτητα "ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ
Ο ΙΔΙΟΣ ΕΦΕΡΕΣ ) τοτε αυτο ειναι δικο σου προβλημα
μιας που βασιστηκα στις αποψεις που εκφερρεις το
κειμενο αυτο.
quote:Φυσικά και είναι πρόβλημα. Εδώ άλλοι ασχολούνται κάθε πρωί με το τι γράφουν οι ψαλμοί, και δεν είναι πρόβλημα να σου λείπει η ζάχαρη απ' τον καφέ; Βρε χτύπα σίδερο..
Ρε θα με τρελανεις ακου εκει προβλημα η ζαχαρη στον καφε...
Edited by - Πύρινος on 16/09/2013 12:05:53
quote:
Gewkwn, ο Panpam είχε πει "Αμφότεροι βλέπανε την πραγματικότητα τους κόσμου και της ζωής (ζωή/θάνατος) - τα μπερδεύεις χωρίς λόγο - εννοώ ότι παρατηρώντας αυτά κατέληξαν σε συμπεράσματα που αν και διαφορετικά έχουν αναγκαστικές ομοιότητες".Τί εννοείς δηλαδή; Πως οι Χριστιανοί "αντιγράψανε" το θρησκευτικό συναίσθημα; Δηλαδή ένα έθνος έχει μέσα του την ανάγκη της θρησκείας και μετά αυτό το έθνος το αντιγράφουν όλοι οι άλλοι;
Αν οι άνθρωποι εμπνέονται από τον ίδιο φυσικό ή ιδεατό ή πνευματικό κόσμο, δεν θα καταλήξουν σε παρόμοια πράγματα;
Επίσης, γιατί έχεις κολλήσει συγκεκριμένα με τον Χριστιανισμό; Δεν σε απασχολεί το κατά πόσο το Δωδεκάθεο είναι ελληνική θρησκεία και αν η ελληνική θρησκεία είναι γνήσια ή "αντιγραφή"(όπως θα έλεγε κάποιος με το δικό σου σκεπτικό);

quote:quote:Ε αυτό λέω, οτι έχεις ΤΑΧΘΕΙ με κάτι το οποίο ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, οτι είναι σωστό.
τωρα φιλε μου θα τα ακουσεις !!!
ρε συ τι χαζομαρες γραφεις
Εγω απλα θελω να αποδωθουν τα λογια του Χριστου
σε αυτους που τα ειπαν πρωτοι !!!
Και σου λέω πρώτον οτι ΔΕΝ συμμερίζομαι τη πίστη σου και δεύτερον οτι δεν θεωρώ ΛΟΓΙΚΟ να είσαι 100% σίγουρος οτι ένα κείμενο (ή περισσότερα κείμενα) είναι αντιγραφή από τους αρχαίους.
Τρίτον θεωρώ ΜΕΙΖΟΝ το να ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ αυτές τις διδασκαλίες και θεωρώ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ το σε ποιον αποδίδονται.
Εμένα με ενδιαφέρει ο Gewkwn, όνομα τάδε, επώνυμο τάδε, να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αυτές τις διδασκαλίες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ της ζωής του, ΣΤΗ ζωή του, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ. Με ενδιαφέρει αν ο Gewkwn είναι χριστιανός ή ζουλού ή πολυθεϊστής; ΔΕΝ με ενδιαφέρει. Το τι πιστεύει ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ θέμα. Αλλά το τι ΚΑΝΕΙ είναι θέμα ΟΛΩΝ ΜΑΣ, γιατί ΟΛΟΙ μας επηρεαζόμαστε από τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του και πρώτιστος το άμεσο περιβάλλον του.
Αν όμως ο Gewkwn (ο κάθε Gewkwn) ΔΕΝ εφαρμόζει τις αρχαίες διδασκαλίες, ΔΕΝ εφαρμόζει την αρχαία σοφία, τότε ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ; Οτι αγανακτεί που παραβιάστηκε το copyright μιας διδασκαλίας ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ;
ΑΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ τότε θα έχει για εμένα δικαίωμα να μιλά. Αν όχι, ευχαριστώ δε θα πάρω.
quote:Το μοναδικό κείμενο που έφερα είναι αυτό που έχω παραθέσει ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ είναι άποψη. Όχι αυτό που ΔΕΝ παρατίθεται. Όπως είπα, το λινκ το έφερα για να μπορεί να δει κάποιος την ΠΗΓΗ του αποσπάσματος (Ευσέβιος τάδε) ο Sesostris το κατάλαβε και απάντησε σε αυτό. Υπήρχαν και άλλα δέκα λινκ που θα μπορούσα να βάλω, έβαλα το πρώτο στο οποίο μπήκα. Δεν είναι κακό να απαντήσεις σε όποια άποψη εκφράζεται στο λινκ αλλά μη περιμένεις να υπερασπιστώ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ. Τόσο απλό.
Εαν δεν θελεις να αποδωσεις την πατροτητα στην
Πραγμσατικη πατροτητα "ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΣΥ
Ο ΙΔΙΟΣ ΕΦΕΡΕΣ ) τοτε αυτο ειναι δικο σου προβλημα
μιας που βασιστηκα στις αποψεις που εκφερρεις το
κειμενο αυτο.
quote:Φυσικά και είναι πρόβλημα. Εδώ άλλοι ασχολούνται κάθε πρωί με το τι γράφουν οι ψαλμοί, και δεν είναι πρόβλημα να σου λείπει η ζάχαρη απ' τον καφέ; Βρε χτύπα σίδερο..
Ρε θα με τρελανεις ακου εκει προβλημα η ζαχαρη στον καφε...Edited by - Πύρινος on 16/09/2013 11:53:30
ρε συ πυρινε εαν σου γραψω οτι τα εφαρμοζω
η αντιθετα οτι δεν τα εφαρμοζω θα εχει νοημα;
Δεν με ξερεις δεν σε ξερω .
τι χαζομαρες λοιπον μου γραφεςι σχετικα ;
Το θεμα λοιπον ειναι εαν εγω τα εφαρμοζω
και οχι εαν λανθασμενα αποδιδονται σε καποιον;
Επιλογη θα ειναι το εαν θα τα εφαρμοζω στη ζωη μου
αλλα δεν αυτο δεν σημαινει οτι εαν ενδεχωμενος
δεν επιλεξω την εφαρμωγη τους δεν μπορω να θελω να
αποδοθουν στον σωστο δικαιουχο.
Δεν παει πακετο τα εφαρμωζεις εχεις αποψη.
Οταν τα γνωριζω θελω να ειναι στον σωστο δικαιουχο
και εαν οχι εγω θελω το επομενο ατομο π[ου θα τα γνωρισει να τα γνωρισει απ τοον σωστο δικαιουχο.
Για το κειμενο τωρα .
χμ...
ναι εχεις δικαιο δικο μου λαθος
Ο καφες ...
Ναι εχεις δικαιο τις κυριακες
και τις γιορτες των Ορθοδοξων
δεν με αφηνουν να κοιμηθω
"οι αθεοφοβοι" χιχιχιχιχ
Ο καφες ...
"οι αθεοφοβοι" χιχιχιχιχ
Edited by - Πύρινος on 16/09/2013 12:20:25
quote:quote:
Ο καφες ...
"οι αθεοφοβοι" χιχιχιχιχEdited by - Πύρινος on 16/09/2013 12:20:25
Ευχές για την ημέρα της Παναγίας από “εκλεκτό μέλος-φωνή” του ΣΥΡΙΖΑ.. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και επαγγελματίας επαναστάτης-παραγωγός του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» εύχεται σε όλους τους Έλληνες..για τον 15αύγουστο ..

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟ ΜΠΙΤΣΙΜΕΑ. ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΘ!

quote:
Μπράβο Ευμενής που στηλιτεύεις τον ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ δημοσιογράφο που υβρίζει τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ. Εύγε!
ΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ!
Ναι, για τραγούδια μιλώ. Αυτά που μουρμουρίζουμε κάθε μέρα, άλλος φάλτσα, άλλος παράφωνα, άλλος καλλίφωνα.
Όλοι το κάνουμε, αλλά δεν το λέμε. Πείτε το λοιπόν στη θεία Mantis, τραγουδίστε το ακόμα (ευτυχώς που δεν μπορώ να σας ακούσω) και υπόσχομαι να μην το πώ πουθενά.
Σήμερα...
Last Christmas - Wham.
Μάλλον θα φταίει ο καιρός... Επιτέλους έβρεξε!!!
μήπως εννοείς...
ακριβώς εκείνα τα
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΠΑΛΙΑ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΡΦΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, που μας έρχονται ξαφνικά στο μυαλό, και που Ω! ΤΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ!!! μας κολλάνε στη γλώσσα, χωρίς λόγο, όπως το φτιάρνισμα ή το χασμουργητό και τίποτα μα τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να τα κάνει να φύγουνε, και όσο πιό πολύ σκεφτόμαστε "μα πώς κόλλησα τώρα σ αυτό το άσχετο, μα πρέπει να ξεκολλήσω! ξεκόλλα! φτάνει! μην το ξαναμουρμουρίσεις!!!", τόσο αυτά τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΑΣΧΕΤΑ τραγούδια δεν λένε να ξεκολήσουν από τη γλώσσα μας;
αυτά τα τραγούδια εννοείς;;;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
γιατί αν είναι έτσι, μαζί σου είμαι!!!
κατά καιρούς, άσχετα όπως:
"να-να-νααα να-να-νααα πά-τί-στάς, να-να-νααα να-να-νααα πά-τί-στάς"
και γιά περίπου 2 βδομάδες...
"να-να-να-να-να-να-να-να-να-ναα-να-να-να-νααααα-αααα κάμαν μπέιμπι τού δε λοκομόσιον"...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Γι' αυτά λέω!
....Αλλά το "Locomotion"; Το θυμάμαι, αυτή που το τραγουδούσε όμως...
Πάντως γέλασα... φάλτσα ή καλλίφωνη λίλιθ;
Τί μου θύμησες τώρα με τα άσχετα του τύπου :
quote:
"να-να-νααα να-να-νααα πά-τί-στάς, να-να-νααα να-να-νααα πά-τί-στάς"
Ο αδελφός μου είχε φάει--κι ακόμη τον πιάνει κατά καιρούς--φοβερό κόλλημα μ' εκείνο το εκνευριστικό τραγουδάκι από μια αρχαία διαφήμιση που έλεγε : "Είναι ο βελούδινος πουρέεεεες Maggi, είναι ο βελούδινος πουρέεεεες Maggi" κλπ κλπ. Μπορούσε να το σιγοψιθυρίζει επί ΩΡΕΣ και φυσικά...να μου σπάει τα νεύρα!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Η ζάχαρή του Γιακουμήηηηηηηηη
αυτή...που τα κατάφερε!![]()
"Είναι ψιλή είναι κοντή , η ζαχαρή ...του Παντελή"
Τσιφόρος είναι αυτός....
Αυτός που περιμένω,
Αυτός που περιμένω,
Αυτόοοος που περιμένω,
Αυτόοοος, αυτόοοος...
Το κακό είναι ότι μου αρέσει το τραγούδι αυτό, αλλά ποτέ δεν θυμάμαι τους στίχους του.
Αν τα βλέμματα ήταν μαχαίρια, θα είχα καμιά 50αρια στην πλάτη μου
After the rain has fallen~Sting
The palace guards are all sleeping
The fires burn into the night
There's a threat of rain on the dark horizon
And all that's left is a quarter moon of light
He climbs up through the darkness
No weapon but his surprise
The greatest thief in the high Sahara
Enters the room where a sleeping princess lies
All your money, all your pretty necklace
This is my work on such a night
There's a storm coming over the mountain
I'll be gone long before the morning
After the rain has fallen
After the tears have washed your eyes
You find that I've taken nothing, that
Love can't replace in a blink of an eye
He was as gentel as the night wind
As no lover had been before
And the rings she wore for her bride groom
Slipped from her fingers and fell to the floor
Take me with you take me with you
Before my lonely life is set
I've been promised to another
To a man I've never even met
She said take me to another life
Take me for a pirate's wife
Take me where the wind blows
Take me where the red wine flows
Take me to the danger
Take me to a life of crime
Take me to the stars
Take me to the moon while we
still have time
After the thunder's spoken, and
After the lighting bolt's been hurled
After the dream has broken, there'll
Still be love in the World.
ΕΙΝΑΙ ΦΕΥΓΑΤΗ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ...
ΠΕΙΡΑΖΕΙ?
ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..
"Είναι κεφάτη ψωνίζει απ' του Βερόπουλου" είναι το slogan.
Εμένα μου έρχονται συχνά φράσεις είτε απι άτομα που συναναστράφηκα είτε απο Κινηματογράφο. Αυτό που τις κάνει σημαντικές τόσο όσο να τις θυμάμαι είναι ο τρόπος που ειπώθηκαν.
Ένα παράδειγμα είναι απο το Flashdance που το έχω δεί όταν πήγαινα λύκειο (δηλ. πριν 8 χρόνια). Και η φράση που θυμάμαι είναι όταν γίνεται διαγωνισμός ταλέντων στο σύγχρονο μπαλέτο, μια μαύρη κοπέλα πηγαίνει με ένα φίλο της για συμπαράσταση Leroy.
Όταν αυτή δε περνάει τελικά, τα παίρνει και λέει:
"F**k you Leroy! Supposed to be my odition!...Well, f**k you Leroy!"
Η φράση δεν λέει τίποτα αλλά η κατάσταση και ο τρόπος είναι αυτά που μου έμειναν στο μυαλό.
Άβυσσος το...μυαλό του ανθρώπου!
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 15/10/2003 02:57:54
K για να την υποστηρίξω σ'αυτή την καλλιτεχνική της προσπάθεια...
Αυτός που περιμένω
δεν θα 'ρθει από τα αστέρια
θα 'ναι τα δυο του χέρια γεμάτα χώματα
Αυτός που περιμένω
δεν θα 'ναι ο ιππότης
θα 'ναι απλός στρατιώτης στα χαρακώματα
Αυτός που περιμένω ] 3x
Αυτός, αυτός
Αυτός που περιμένω ] 3x
Αυτός, αυτός
Αυτός που περιμένω
δεν παριστάνει κάτι