- Υπάρχει καλό και κακό? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Νικόμαχε , με εξέθεσες πολύ άσχημα και με ταπείνωσες με τα όσα μπόρεσες να αποκαλύψεις για μένα , πλέον θα είμαι ένας "ευνουχισμένος συνομιλητής" αφού αποκάλυψες την ανεπάρκειά μου...θα μαζέψω τα κομμάτια μου και θα σφίξω την καρδιά μου ελπίζοντας να περισώσω όση αξιοπρέπεια μου έμεινε...
Καλά ρε σύ , ήταν ανάγκη να τα πείς όλα αυτά???
Είσαι και μαρτυριάρης..
----------------------------------------------------------
Μη με κάνεις τώρα να αισθάνομαι ασχημα!!![]()
![]()
Επειδη πιστεύω οτι δεν σε αγγίζουν,τα είπα.
Αλλωστε τόνισα την φιλία μου.
Μεταξύ φίλων το χιούμορ...επιτρέπεται!!!![]()
![]()
![]()
Πάντως πάρε αποκωδικοποιητή,καλού κακού!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Συνήθως, στα “ήξεις, αφήξεις”, ο καθείς μπορούσε να “μεταφέρει” ένα κώμα και να πάρει την ερμηνεία που τον βόλευε καλύτερα.
Έτσι βολευόντουσαν όλοι, και κυρίως ή πυθία , μια και ο “χρησμός” δεν δίνονταν αφιλοκερδώς υποθέτω.
Στο θέμα που κουβεντιάζουμε δεν παρέχεται αυτή η δυνατότητα να προστεθεί το “κώμα”
Υπάρχει αντικειμενικά το καλό ή το κακό σαν έννοιες καθεαυτές?
Δεν έδωσε κανένα χρησμό φίλε μου η Διοτίμα,απ όσο ξέρω,
αλλά ο Σωκράτης την αναφέρει περισότερο ως την προσωπική
του δασκάλα στον έρωτα,οταν ήταν νεαρός.
Άλλωστε η Διοτίμα ήταν μία ιεροφάντις και οχι ιέρεια
χρησμοδότις.
Ηταν επίσης και δεινή μαθηματικός και πιθανώς μυημένη στα
Πυθαγόρεια.
Είναι εκτός θέματος βέβαια,αλλά ας το δούμε σαν παρένθεση!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Άντε Νικ, πάρε τον εαρινο χεράκι και στην εκκλησία γρήγορα, να μεταλαβεται και να νυστεψεται...(αγιογδητες αθεοι και βλασφημοι, μετανοητε) με ποιανει το HYDE mo', τελευταία.. ![]()
Φιλε Γιάννηψευτη, Αν διαβάσεις ποτε όλο το έργο Πλάτωνα, θα φτάσεις σε Ένα σημείο και θα καταλάβεις πως όσα δεν έγραφε, (ισως τα έλεγε) ήσανπερισσότερα, και έτσι...αναγκαστικά υπήρξαν διοτιμες...
Τουλάχιστον εγώ για “χρησμό” τον κατάλαβα, για τον λόγο αυτό και τα εισαγωγικά εξ αρχής στη λέξη
Μπορεί και να κατάλαβα λάθος, και να μην έχω μάθει να τον .. ερμηνεύω ακόμα.
Φίλε Πλάτωνα γνωρίζω τον “μύθο” Διότιμα.
Η αναφορά μου αφορά τον “χρησμό” του φίλου Πλάτωνα, σχετικά με την απόδοση της έννοιας καλό-κακό
Ο “χρησμός” σε εισαγωγικά.!!!!
Η έννοιες του καλού και του κακού, όπως αναλύονται και περιγράφονται από τον Σωκράτη (και στην συνέχεια από τον Πλάτωνα) είναι ανθρωποκεντρικές. Στην ουσία ολόκληρη η φιλοσοφία του Σωκράτη έχει βάση τον άνθρωπο.
Ως εκ τούτου και οι έννοιες του καλού και του κακού, όπως αποδίδονται σχετίζονται με τον άνθρωπο.
Κατα τη δική μου φιλοσοφική προσέγγιση οι έννοιες αυτές δεν υφίστανται και δεν μπορούν να ανιχνευθούν και να αποδοθούν υπαρκτά αυτούσιες και καθεαυτές στο σύμπαν-κόσμο που παρατηρούμε και που είναι – κατά την γνώμη μου πάντα – έξω και πάνω από τέτοιες έννοιες.
Ο κόσμος μας δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός, είναι πολύ απλά υπαρκτός.
"Ο κόσμος μας δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός, είναι πολύ απλά υπαρκτός".
"Αυτός-είναι" και μας κάνει προβολή όλα τα περιεχόμενά του!
Τώρα το τι είπε ο Πλάτωνας [Αρχαίος ημών] αυτό αποτελεί παρελθοντολογία , ασφαλώς είπε και μεις τον διαβάσαμε -όσο μπορέσαμε-αλλά είπε και ο Αριστοτέλης πολύ πιο έγκυρα "πραματάκια" και ασφαλώς όλοι κάτι είπαν και άφησαν παρακαταθήκη , προκειμένου "εμείς" να προχωρήσουμε παρακάτω και όχι να παρελθοντολογούμε μένοντας στάσιμοι!!!
Υπάρχουν πλέον επιστημονικά εργαλεία και μεθοδολογία που μελετάει την ανθρώπινη ύπαρξη και τον ανθρώπινο νού...και ασφαλώς τα στοιχεία που προκύπτουν δεν αποτελούν προϊόντα προσωπικών αισθήσεων και προσωπικών απόψεων!
Τώρα το γεγονός ότι ορισμένοι κύκλοι αρέσκονται στο να αναπαράγουν πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και ιδέες , είναι ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους ιδίους και μόνο και δεν μιλάω για συνδικύους!
Και μάλιστα να καλούν ανθρώπους να τους πιστέψουν και να τους ακολουθήσουν σε δρόμους αισθήσεων , ενίοτε και παραισθήσεων θέτοντάς τους διλλήματα που ανθρωπίνως αν μη τι άλλο είναι απάνθρωπα και υποτιμούν την ανθρώπινη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια!
Να μην υπενθυμίσω τι ακριβώς είχε πεί η "μεγάλη" Μαλβίνα Κάραλη...
![]()

H διότιμα δεν είναι όπως λέει ο φίλος Νικομαχος, η πυθια, και υπάρχει στις αναφορές του σωκρατη, κατα Πλάτωνα. Μα είναι η περισσοτερο η (μεταφυσική) γλώσσα του Πλάτωνα, για τις όχι εύκολες δοκιμασίες.
----------------------------------------------------------------
Φίλε μου δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο κάτι που δεν είναι σωστό.
Δεν είπα πουθενά οτι η Διοτίμα είναι η πυθία.Λάθος κάνεις.
Ιεροφάντις είπα,είναι διαφορετικό.
Η Διοτίμα υπάρχει μεν στις αναφορές του Σωκράτη,κατά Πλάτωνα,
αλλά περιγράφει ο ίδιος τα νεανικά χρόνια του,υπό την διδασκαλία
της Διοτίμα σε θέματα ερωτικά.
Δεν φαίνεται λοιπόν για μεταφυσικό,αλλά πραγματικό πρόσωπο.
Ο Σωκράτης στο <περί έρωτος> δηλωνει ευθέως οτι η Διοτίμα
υπήρξε η δασκάλα του και της οφείλει τις σκέψεις του,περί
πόθου,αγάπης,έρωτα.
Υπάρχουν και άλλες αναφορές για την Διοτίμα απο τον Πρόκλο
και τον Ξενοφώντα.
Αυτά φίλε μου δεν είναι μεταφυσικη γλώσσα του Πλάτωνα,αλλά
κάτι το υπαρκτό.
Θα ήθελα την παρέμβασή σου αν έχω λάθος.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Gianipseftis....που ωστόσο , αλήθειες λέει...
"Ο κόσμος μας δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός, είναι πολύ απλά υπαρκτός".
"Αυτός-είναι" και μας κάνει προβολή όλα τα περιεχόμενά του!
..........
Συμφωνώ πως κάνει προβολή τα περιεχόμενα του, εσένα περίμεναμε έαρινε να μας το πεις..
Έτσι λοιπόν,
το να σκοτώνεις η να βιαζεις Ένα παιδάκι, δεν είναι ουτε καλη ούτε κακή πράξη, είναι μια πράξη πάντως, έτσι το θέλουν τα πιο έγκυρα μυαλά, και αναρωτιέμαι, γιατί να δικασουμε κιόλας Ένα τέτοιο άνθρωπο? αφου αυτός είναι ο κόσμος, τι το θελουμε το δίκαιο, Την αστυνομία το στρατό, δεν υπάρχουν καλές και κακές πράξεις, ο υπαρκτός κόσμος προβάλει την μεγαλοπρέπεια του ανα τη φύση, βλάκα αρχαίε φιλοσοφε Πλάτωνα, εγραψες και την πολιτεία που όλοι αντέγραψαν, μα δεν κατάλαβαν, ετσι στα ματια τουσ, σε ξεπέρασε σε μεγαλοσυνη....και η Καραλή!
Εαρινος
Τώρα το τι είπε ο Πλάτωνας [Αρχαίος ημών] αυτό αποτελεί παρελθοντολογία , ασφαλώς είπε και μεις τον διαβάσαμε -όσο μπορέσαμε-αλλά είπε και ο Αριστοτέλης πολύ πιο έγκυρα "πραματάκια" και ασφαλώς όλοι κάτι είπαν και άφησαν παρακαταθήκη , προκειμένου "εμείς" να προχωρήσουμε παρακάτω και όχι να παρελθοντολογούμε μένοντας στάσιμοι!!!
.......
Ακούς βλάκα Πλάτωνα, που έλεγες του αριστου, να προσέχει τι γράφει? άκουσαν αυτόν στο τέλος, ο κόσμος μας πείγε μπροστά, είναι ψυχολογικα ακλονητοι και αφεντιες όλοι τους, με πρωτους τους ψυχαναλυτες και ψυχακηδες που γνωριζουν τον ανθρωπο τις σκεψεις του και τη συνειδηση! φτιαξαμε μια κοινωνία και τους ανθρώπους χωρίς προβλήματα, ελεύθερους και βαδίζουμε μπροστά, γράφοντας στα παλιά μας τα δεύτερια, οτι και να είπες, ΕΣΥ και ο δάσκαλος σου, εκείνος ο ξυπολυτος ο Σωκράτης, που το έπαιζε και πνευμα, ο κακομηρος.
Εαρινος
Υπάρχουν πλέον επιστημονικά εργαλεία και μεθοδολογία που μελετάει την ανθρώπινη ύπαρξη και τον ανθρώπινο νού...και ασφαλώς τα στοιχεία που προκύπτουν δεν αποτελούν προϊόντα προσωπικών αισθήσεων και προσωπικών απόψεων!
............
Βλάκα Πλάτωνα, τι διλαδη ΕΣΥ μας το παιζεις μεγαλος επειδη εισουν διωρατικος και εβλεπες την αυρα των αθρωπων, τστστς, σιγά τα ωα, ΕΛΑ να σε βάλω στο σκανερ μου να σου βρω τον καρκίνο σου. Οι προσωπικές αισθήσεις σου για την ομορφια και υγεία, οπως και η προσεγκιση των αξιών της ζωής, η τεχνολογία μας τα βρίσκει χωρίς να περάσει κανείς απο την αναχρονιστικη σου ακαδημία, όλοι οι μεγάλοι στο μέλλον θα ονομάζονται εαρινολογοι και όχι ακαδημαϊκοί, και θα παίρνουν το χαρτί απο την Καραλή και όχι απο πανεπιστήμιο..
Εαρινος
Τώρα το γεγονός ότι ορισμένοι κύκλοι αρέσκονται στο να αναπαράγουν πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και ιδέες , είναι ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους ιδίους και μόνο και δεν μιλάω για συνδικύους!
.........
Δεν αρέσκονται βρε έαρινε, απλά ότι προσφέρει η προηγμένη κοινωνία μας, είναι τόσο επιφανειακό, που κοίτανε προς εκείνες τις αντιλειψεις γιατί αντλουν ομορφια και ουσία, απο τον λόγο, και τον τροπο της ζωής τους.
εαρινος
Και μάλιστα να καλούν ανθρώπους να τους πιστέψουν και να τους ακολουθήσουν σε δρόμους αισθήσεων , ενίοτε και παραισθήσεων θέτοντάς τους διλλήματα που ανθρωπίνως αν μη τι άλλο είναι απάνθρωπα και υποτιμούν την ανθρώπινη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια!
..........
Δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης με τους ακόλουθους, και τις παραισθησεις. Ίσα ίσα, αποκτά η ζωη σου αξια και αξιοπρέπεια, όταν ασχολείσαι με τους προβληματισμούς που ελευθερωνουν απο την βλακεία μιας κανονισμενης και κοιμισμενης απο τα καταναλωτικα πρότυπα κοινωνίας..
Ο Εαρινός σε λίγο θα αγοράσει αποκωδικοποιητή Mpg 5 και
θα μπορεί πλέον ανετα να αντιλαμβάνεται τα λεγόμενα.
Κάνε λίγο υπομονή μέχρι τότε.![]()
![]()
Και ναι φίλτατε Εαρινέ,ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης και ο
Διογένης,έβλεπαν την ανθρώπινη αύρα και ηταν σε θέση να
διαπιστώσουν την ψυχική και σωματική υγεία,των ανθρώπων
χωρίς μηχανήματα.
Και στο διάβα των αιώνων υπήρχαν και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.
Και εγώ το πιστεύω αυτο,με η χωρίς την συγκατάθεσή σου.
Με ή χωρίς τα προηγμένα μηχανήματά σου.
Κάτσε εσύ και μερικοί άλλοι να πιάσετε τον νού,να τον βάλετε
στο χειρουργικό τραπέζι,να τον κόψετε κομματάκια,να δείτε
απο τι αποτελείται,πώς δουλεύει και τότε θα υποκλιθούμε.
Μέχρι τότε όμως...!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 15/04/2011 00:29:14
1.Άλλωστε η Διοτίμα ήταν μία ιεροφάντις και οχι ιέρεια
χρησμοδότις.
2. Φίλε μου δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο κάτι που δεν είναι σωστό.
Δεν είπα πουθενά οτι η Διοτίμα είναι η πυθία.Λάθος κάνεις.
Ιεροφάντις είπα,είναι διαφορετικό.
Έγραψα.
H διότιμα δεν είναι όπως λέει ο φίλος Νικομαχος, η πυθια, και υπάρχει στις αναφορές του σωκρατη, κατα Πλάτωνα
Υπάρχει το ΔΕΝ, το διαβάζεις?
Φίλε Νικομαχε, γιατι τρεχεις να διορθώσεις και να βρεις λάθη στους άλλους?
Δεν είναι η πρώτη φορά. Σχολιάσετο ήσυχα με τον εαυτο σου. Αυτο είναι Ένα παράδειγμα απροσεξιας, το κακο είναι πως στην απροσεξία, κρύβεται η παρεξήγηση, βέβαια δεν μας αφορά, αφορά όμως αρκετούς εδω μέσα. ![]()
Όσα περιγράφει ο Πλάτωνας περί διοτιμας, έχουν ΚΑΤ εμε τις ίδιες πιθανότητες να υπάρχει όσο και η ατλαντιδα. Ο φιλόσοφος δεν εκτίθεται ποτε του σε όλους τους διαλόγους, για πράγματα που δεν είναι σίγουρος.
Άκουσα, είπανε, ειπανε οι αιγυπτιοι, οι ιερείς, κλπ κλπ.
Μιλάει με τη φωνή του Σωκρατη και του Αθηναίου, για το ποιες ειναι οι σκέψεις του.
Θα τοποθετιόμουν αλλα είναι αργά και δεν μπορώ να το κάνω αυτήν την στιγμή , αύριο κάποια στιγμή θα απαντήσω φίλε μου και θα διευκρινήσω τα όσα είπα προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες!
Πάντως όταν ανέφερα για ορισμένους κύκλους δεν εννοούσα τον Πλάτωνα ή τον Αριστοτέλη και του οποίου -Αριστοτέλη και όχι του Πλάτωνα- είμαι θαυμαστής του...και το έχω δηλώσει ΚΑΙ στο παρελθόν σε πολλά πόστ...και θα επιμείνω για την οπισθοδρόμιση έτσι όπως την όρισα και αυτό διότι είναι καλό να θέτουμε τις βάσεις όπως έκαναν επιφανείς φιλόσοφοι αλλα δεν μπορούμε να μένουμε εκεί , ούτε ο Αριστοτέλης θα το ήθελε κάτι τέτοιο και είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε ΚΑΙ θα είχε πολλά αναθεωρήσει αλλα ΚΑΙ θα προχωρούσε πάρα πέρα...
Καληνύχτα!

επειδη έχω δίκιο,αν δεν το παραδεχθείς θα σκάσω.
Θέλεις να σκάσει ο δικτυακός σου φίλος?
Ολη την διαφορά την κάνει ένα κόμα ένα τέτοιο [,]
αν το έβαζες θα άλαζε εντελώς το νόημα,
Χωρίς το κόμα,αλάζει η πρόταση σαν της Πυθίας.
Ηξεις αφήξεις,ουκ εω τω πολέμω θνήξεις.
Ηξεις αφήξεις ουκ,εν τω πολέμω θνήξεις.
Αν λοιπόν κι εσυ εγραφες ετσι:
H διότιμα δεν είναι, όπως λέει ο φίλος Νικομαχος, η πυθια,
τότε ναι θα είχες δίκιο.
εγραψες όμως:
H διότιμα δεν είναι όπως λέει ο φίλος Νικομαχος, η πυθια,
και έχω δίκιο.
Θα μου το δώσεις?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΟ Εαρινός σε λίγο θα αγοράσει αποκωδικοποιητή Mpg 5 και
θα μπορεί πλέον ανετα να αντιλαμβάνεται τα λεγόμενα.
Κάνε λίγο υπομονή μέχρι τότε.
Και ναι φίλτατε Εαρινέ,ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης και ο
Διογένης,έβλεπαν την ανθρώπινη αύρα και ηταν σε θέση να
διαπιστώσουν την ψυχική και σωματική υγεία,των ανθρώπων
χωρίς μηχανήματα.
Και στο διάβα των αιώνων υπήρχαν και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.
Και εγώ το πιστεύω αυτο,με η χωρίς την συγκατάθεσή σου.
Με ή χωρίς τα προηγμένα μηχανήματά σου.Κάτσε εσύ και μερικοί άλλοι να πιάσετε τον νού,να τον βάλετε
στο χειρουργικό τραπέζι,να τον κόψετε κομματάκια,να δείτε
απο τι αποτελείται,πώς δουλεύει και τότε θα υποκλιθούμε.
Μέχρι τότε όμως...!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 15/04/2011 00:29:14
Ότι και να πείς φίλε Νικόμαχε και όσες στρατηγικές χρησιμοποιήσεις
...προσωπικά δεν ιδρώνει καν το αυτί μου και θα συνεχίσω -όσο είμαι δώ- να υπερασπίζομαι όσα θεωρώ ως ορθά -ασχέτως του πως αισθάνεσαι-...τώρα αν εσύ ή οποιοδήποτε άλλος έχει τάσεις να φαντάζεται διάφορα , ασφαλώς δικαίωμά σου/του αλλα στο ξανα-είπα .... αν δεν έχεις αποδείξεις για οτιδήποτε αναφέρεις , αποτελεί και θα αποτελεί προσωπική σου αίσθηση και τίποτ'αλλο αλλα συζήτηση δεν γίνεται με αισθήσεις και το "νού" έτσι 'οπως τον περιγράφεις φρόντισε εσύ να τον πιάσεις ... ως τότε καλό θα ήταν να μην τον αναφέρεις διότι τον αγνοείς...ως τότε λοιπόν σιωπή...απλά....![]()
Καληνυχτίζω...![]()

Καληνύχτα φίλε!![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αλλα είναι τα σπουδαία σημεία, όπως και η προσπάθεια...(....) να τα κάνουμε όλα Ένα....
Ας είναι. Μην σκας για τα κόμματα....
ΓΕΝΙΚΆ![]()
επειδή είπες πώς ξέρω πώς σκέφτεσαι και αυτό
είναι τιμή για μένα!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.