- ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ(ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΜΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ,ΖΟΥΝΕ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ,ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ Η ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,Η ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.2-3 ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΑΝ ΑΣΠΑΣΤΩ ΣΤΟΜ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ(ΔΕΝ ΛΕΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ).
ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ..
ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ !
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Προσωπικως ποτε δεν ειπα οτι κατεχω την αληθεια, απλα αρνουμαι να δεχτω τα οσα σερβιρουν οι ταγοι των θρησκειων και τα φερεφωνα τους ειτε εδω μεσα ειτε οπουδηποτε.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
ειναι περα απο την καθε αληθεια η ψευδος της θρησκειας,αν μπορουν
να αναλογιστουν την βαθυτερη ψυχολογικη τους κατασταση!
αν δηλαδη,τελικα με επιχειρηματα ΑΠΛΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ κρινουν οτι πατανε
καλα!
υπαρχουν αραγε ατομα που να μην αναρωτιουνται,ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ(ΜΕΣΑ ΜΟΥ)ΚΡΙΤΙΚΗ ,σε καποιον ο οποιος αρνειται να αλυσοδεθει με τα δεσμα της θρησκειας!!
αφου και εγω ο ιδιος(ας αναρωτηθει)δεν μπορω να την ακολουθησω κατα το μεγαλο της μερος!!
ποια η διαφορα μας!? αν η προσπαθεια ?! ποια η ανωφελη προσπαθεια?!!
εκεινο που τους απομενει ειναι η ΕΝΟΧΗ!!
η χειροτερη ψυχολογικη κατασταση!
και αν συμπερανουν ως εκει!
μετα επεται η ζηλεια προς τα ελευθερα ατομα,και η μη αποδοχη τους ετσι οπως ειναι!!
τωρα θα μιλησω για τον πατερα μου τον ιδιο,ιεροψαλτης εφ ορου ζωης,
με ολα τα χριστιανικα μυνηματα μεσα του!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!καθε τι ελευθερο(σε ολους τους τομεις)λογοκρινεται απο τον ιδιο ως "ασωτεια"
"σε λιγο θα φας τα μουτρα σου" οποιο "προβατο φευγει απο το μαντρι το τρωει ο λυκος" κ.α
και σε πολλα ζητηματα " ΩΣ ΑΝΗΘΙΚΟ"
ποια η αιτια???
την βαθια του ψυχολογικη καταπιεση(θργσκευτικης προελευσης)
προσπαθει να την μεταδωσει στους αλλους ΩΣ ΟΡΘΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!
χωρισε με την πρωτη γυναικα του,γιατι δεν μπορουσε να αποδεχθει απο
αυτην τιποτα " γυναικειο ",σχολιαζε το περπατημα της σαν προστυχο,
χωρις να ειναι!(απλα μια γυναικα περπαταει σαν ΓΥΝΑΙΚΑ,,και οχι σαν τρακτερ),χαιρετισμους με ανδρες ,στο δρομο,τους εβλεπε σαν "απρεπη συμπεριφορα"(με μια μπουργκα θα ηταν οτι πρεπει)συντομα εμφανισε "κρισεις ζηλειας" την πλακωσε στο ξυλο(πηρε το φραγγελιο οπως ο ιησους,οπως ελεγε)και μετα απο λιγο χωρισε!
και ερωτω!??
αν η ανατροφη του απο παιδι,ηταν μια "αιθρια"αποψη σε ζητηματα ,σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης,και αν αυτο δεν συνιστουσε βρωμια!!(μεσω χριστιανικης ηθικης)η παραπερα ,αν ειχε μια "αιθρια αποψη"για το ΟΤΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ,ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ,ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ,ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΘΥΛΗΚΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ!ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ,(ΟΧΙ ΤΣΕΜΠΕΡΙ),ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ!!
διχως να θεωρει ολα τα παραπανω "πουτανια" και αμαρτηματα κατα συνεπεια!!
θα ειχε χωρισει??
ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΩΡΙΣΕΙ??
δεν ειναι αυτη η "χριστιανικη ηθικη" που ανεθρεψε τους περισσοτερους απο εμας?!!
και συνεχιζω. αφου ξαναπαντρευτηκε,ΧΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ!
ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ,του ποιος εχει τον πρωτο λογο !(η γυναικα υποδεεστερη του ανδρος[εγινε απο το πλευρο του αδαμ ,βεβαια])εγωισμου!και κοντρας
μεταξυ των δυο,για διαφορους λογους!(που για μενα ηταν αποτελεσμα,ΞΕΣΠΑΣΜΑ,της στερημενης του κυριρχιας στην καθ ολα στερημενη του χριστιανικη ζωη,αποζητωντας απο την γυναικα του,υποταγη,!(για να νιωσει και αυτος καποιος,αφου σε ολα τα υπολοιπα
ειχε οδηγο(το ευαγγελιο)(σταδιο ψυχ. αντιδρασης)
ξερετε τι λεει τωρα,!!μονος ,και δυστυχισμενος!!
ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ!!
ΟΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ!!
ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!
ΑΦΟΥ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
ΟΤΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ!
ΟΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ!
ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ!
μονο που φταιει το "κεφαλι του το ξερο"!
νομιζεται οτι ειναι "ευκολο "να βλεπω τον πατερα μου σ αυτη την "κατασταση"
τις πταιει??ισως οχι μονο ο χριστιανισμος !! ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ!!
αυτα τα λιγα ,διχως να σας αναφερω και τις "χριστιανικες επιπτωσεις"
στα παιδια του,για το πως ειναι τα"πραγματα"και "πως θα μπορουσαν να ειναι"!!
θα μου πειτε "ειναι φανατικος"!!γιαυτο ολα!!
ΑΠΛΑ!ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ(ΧΡΙΣΤ/ΚΟ)ΔΡΟΜΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ!!
καλο βραδυ!
sakhs3
quote:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΑΝ ΑΣΠΑΣΤΩ ΣΤΟΜ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ(ΔΕΝ ΛΕΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ).
ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ..
ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ;
ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΔΗΛΑΔΗ
ΜΑΣ ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ...
ΤΡΑΓΙΚΟ.
quote:
εκεινο που τους απομενει ειναι η ΕΝΟΧΗ!!η χειροτερη ψυχολογικη κατασταση!
και αν συμπερανουν ως εκει!
μετα επεται η ζηλεια προς τα ελευθερα ατομα,και η μη αποδοχη τους ετσι οπως ειναι!!
Τα ειπες ολα.
Μας μαθανε να ειμαστε ματαιοδοξοι, να κανουμε παραλογες θυσιες, να βιαζουμε την ζωη μας και να ειμαστε περηφανοι στους αλλους γι'αυτο (ναι χριστιανοι, ετσι ειναι, οποιος θελει μπορουμε να το συζητησουμε), και μετα αναποφευκτα εχουμε την εικονα των αλλων ανθρωπων που καναν το προφανες: αντι να αρνηθουν τις χαρες για να το παιξουν μαρτυρες, πολυ απλα, τις απολαμβανουν, χωρις τυψεις και ενοχες.
Και αισθανομαστε απιστευτα ηλιθιοι που εμεις εχουμε δεχτει το παραμυθι οτι "ειναι καλυτερα να εχουμε τυψεις και ενοχες και να μην χαιρομαστε τις <<<αμαρτιες>>> απ'το να ειμαστε αμαρτωλοι". Αισθανομαστε εντελως ηλιθιοι που δεν σκεφτηκαμε μονοι μας, να κρινουμε αν οντως αξιζει τον κοπο, αλλα πειθινια τα δεχτηκαμε.
Θα ηθελα πραγματικα να δω μια σχολαστικη αναλυση ολων αυτων απο εναν ψυχολογο.
quote:
ΣΑΚΗ,
ΜΑΣ ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ...
ΤΡΑΓΙΚΟ.
ενταξει !δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου!
απλα ,θεωρω γονιμο,την ανταλαγη πρωσοπικων εμπειριων!
sakhs3
quote:
Θα ηθελα πραγματικα να δω μια σχολαστικη αναλυση ολων αυτων απο εναν ψυχολογο.
ενας απο τους τελευταιους ψυχιατρους που με ειχε αναλαβει!
διακεκριμενος καθ.πανεπιστημιου στην θεσ/κη μου ειπε!
οτι "ειναι αδυνατο απο μενα σαν γιατρο ,να θεωρηθουν οτι αυτα τα "πρεπει" του χριστιανισμου ,ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!! το μονο που μπορω να δεχθω ειναι,οτι ολες αυτες οι προτροπες
εχουν καποιο συμβολισμο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ στο χωρο της πνευματικοτητας,
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ,ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ,ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ
ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!
εμενα να σου πω !δεν με βοηθησε και πολυ αυτο που ειπε!
δηλαδη τι??
μαγοι ειμαστε!και θα εχουμε δυο επιπεδα νοησης!!?
δεν το καταλαβαινω!
εκεινο που φανταζομαι(μιας και ο συγκ.γιατρος ητο χριστιανος,φαινονταν απο την πληθωρα εικονων στο ιατρειο του)
ειναι "οτι μην μπορωντας να συμβιβασει ,το ασυμβιβαστο επιστημης -χριστιανισμου,μετεθεσε το πεδιο δρασης του δευτερου ,καπου αλλου και αοριστα!!
ενας αλλος ψυχιατρος απο νομ.νοσοκομειο της δ.μακεδονιας ελεγε!!
οτι ολοι τους (καστα θρησκευομενων)ειναι οι πραγματικοι τρελλοι για δεσιμο! και οτι αν καποτε καταλαβω τι μου εκαναν(στο μυαλο)
θα πρεπει να παρω ενα οπλο και να σκοτωνω παπαδες!!(χαριτολογωντας)
μια ψυχιατρος αλλη!
μου ειπε απλα "ολα αυτα ειναι μ@ ...ες"!!
και να παψω να πιστευω σε αυτες τις μπουρδες!!
να σαι καλα φιλε!
sakhs3
Η ψυχιατρος με καλυψε παντως! Κι αρκετα φορτωσαμε στους εαυτους μας. Καιρος να αποποιηθουμε τους παραλογισμους και να ζησουμε στην πραγματικοτητα, να νιωσουμε τον κοσμο γυρω μας τελος παντων, αλλιως τι κανουμε εδω περα??
Στο χερι σου ειναι παντως να μην γινεις ο πατερας σου, αλλα να γινεις αυτο που θελεις.