- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
«Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σβάμπε αλλά και με τα όσα συμπλήρωσαν και οι άλλοι, φαίνεται η συγγένεια των λόγων των αρχαίων μας με τον Λόγο.»
Σύμφωνα με τα όσα έχουνε ειπωθεί φίλτατε δεν φάνηκε αυτό που ήθελες να δεις, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΩΣ «ΝΕΟ» Η «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ» Ο ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.
Εάν το δούμε και αλλιώς, μάλλον πήρε ιδέες και απόψεις που ήδη υπήρχανε….
Ψηλός:
«Δεν είναι άλλωστε και τυχαίο το γεγονός που πολλοί παρομοιάζουν το τέλος του Σωκράτη με το μαρτυρικό τέλος του Χριστού μας. Φυσικά άλλο ο ένας και άλλο ο Άλλος.»
Άσχετο.
Ψηλός:
«Ο Λόγος όμως, ήρθε να συμπληρώσει την ανθρώπινη ατέλεια και να τον κάνει ακόμα πιο άνθρωπο.»
Μιλάς και ξαναμιλάς για «Λόγο». ΤΙ ΕΣΤΙ «ΛΟΓΟΣ» λοιπόν φίλτατε? ΠΟΘΕΝ η εγκυρότητα της ερμηνείας σου? ΠΟΙΟΣ πρωτομίλησε για Λόγο? Ήταν τα Ευαγγέλια του 4ου αιώνα ή κάποιοι άλλοι παλαιότερα?
Μήπως ήρθε καιρός να μάθετε να λέτε ΟΛΗ την αλήθεια?
Ψηλός:
«Ο Χριστός, δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά. Αυτό που έφερε μαζί του είναι το σωτήριο μήνυμα. Δεν μίλησε μόνο για να δώσει ηθικούς κανόνες ή κανόνες διαγωγής.»
Το «σωτήριο μήνυμα» που λες, είναι ο σωτηριολογικός μύθος που συνοδεύει την κάθε εσχατολογική θρησκεία, και ως εκ τούτου ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΦΑΝΕΣ. Εάν δεν είχατε να λέτε αυτό, δεν θα είχατε απλά να πείτε απολύτως τίποτα.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι απλά αναπαράγεις τον μύθο που ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει, διότι ειδάλλως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Η ΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΑΣ. Ο ίδιος μύθος υπήρχε και σε πολλούς άλλους λαούς, όπως π.χ. και ο μύθος του θεού Μίθρα, που ήρθε να σώσει την ανθρωπότητα μέσω του θανάτου Του……
Ψηλός:
«Αυτός έγινε ο Ίδιος το παράδειγμα, δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την κακία και την καταδίκη και πείρε πάνω του ότι κακία και αμαρτία φόρτωσε ο μισάνθρωπος στον άνθρωπο.»
Καλά, δεν βαρεθήκατε να λέτε τις ίδιες ανοησίες διαρκώς?
Πρώτον, δεν «πήρε» τίποτα επάνω του, ΚΑΘΩΣ ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΓΡΙΦΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ «ΕΡΧΟΜΟ» ΤΟΥ! Επομένως, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ, καθώς είτε «ήρθε» είτε όχι, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΚΑΠΟΙΑ «ΑΠΟΥΣΙΑ» ΤΟΥ.
Δεύτερον, δεν «δέχθηκε» απολύτως τίποτα, καθώς ΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΡΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΣΥΜΒΕΙ! Επομένως, απλά περίμενε (εκ του ασφαλούς!) να εκτελεστή το σχέδιο που ήδη γνώριζε, και δεν έλαβε καμία απολύτως μέριμνα με την περίφημη «παντοδυναμία Του» ώστε να αποφευχθεί όλο ετούτο το αιματοκύλισμα και η χιλιετή διχόνοια που ξέσπασε για…….τα δικαιώματα του copy right!!!!
Εάν όντως λοιπόν είχε Θεϊκή φύση, τότε ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ διότι η υποτιθέμενη σοφία του δεν έκανε τους ανθρώπους ούτε μονιασμένους αλλά ούτε και η βλακώδη θυσία έφερε αγάπη ή ευτυχία στους ανθρώπους. Αντιθέτως, έφερε μίσος, πολέμους και ατελείωτα ποτάμια αίματος.
Επίσης, εάν όντως ήθελε να λύσει μονομιάς το όλο θέμα, ΤΟΤΕ ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ και ας έλυνε όλες τις αμφισβητήσεις μέσα σε λίγε ώρες. Εάν όντως επιθυμούσε το καλό για τον άνθρωπο, τότε ας εμφανίζονταν ΑΜΕΣΑ μπροστά σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους της γης, και ας έθετε τέλος σε αυτό το γελοίο και φθηνό σωτηριολογικό παιχνίδι με τον «ερχομό» και την «Δευτέρα παρουσία» που…….όλο έρχεται και ποτέ δεν συμβαίνει!!
Είναι τόσες πολλές οι ατέλειες φίλτατε αυτού του Θεού που φανταστήκατε, ώστε όσο προσπαθείτε να πείσετε, τόσο και τον απογυμνώνετε…………
quote:
Εάν όντως λοιπόν είχε Θεϊκή φύση, τότε ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ διότι η υποτιθέμενη σοφία του δεν έκανε τους ανθρώπους ούτε μονιασμένους αλλά ούτε και η βλακώδη θυσία έφερε αγάπη ή ευτυχία στους ανθρώπους. Αντιθέτως, έφερε μίσος, πολέμους και ατελείωτα ποτάμια αίματος.
Κι όχι μόνο...
Σταυροφορίες, καύσεις ανθρώπων, διωγμούς....
Στο όνομα του Χριστιανισμού έγιναν τόσα και τόσα που αν τα έβλεπε αυτά ο άνθρωπος θα φρίκαρε.
quote:
Σύμφωνα με τα όσα έχουνε ειπωθεί φίλτατε δεν φάνηκε αυτό που ήθελες να δεις, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΩΣ «ΝΕΟ» Η «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ» Ο ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.Εάν το δούμε και αλλιώς, μάλλον πήρε ιδέες και απόψεις που ήδη υπήρχανε….
Αυτό ξαναπέστο!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Άρα, αν κατάλαβα καλά Δημήτρη, παραδέχεσαι όυι ο Μωησής ότι έγραψε το έγραψε από την φαντασία του, και δεν έχει σχέση με τον "λόγο του Θεού". Επιπλέον, από ότι κατάλαβα, δέχεσαι ότι η Παλαιά Διαθήκη ΔΕΝ είναι "Η μόνη εκ του Θεού σοφία", αλλά περισσότερο μοιάζει με καλλιτεχνικό έργο, γεμάτο υπερεαλισμό και μεταφορικές έννοιες.
Υπό αυτήν την έννοια... θα συμφωνήσωΚαι μάλιστα θα προσθέσω επιπλέον, ότι η Π. Διαθήκη αποτελεί και την καταγραφή της προφορικής παράδοσης του Εβραικού λαού, του πιο "hardcore"
λαού της ερήμου. Συνεπώς μια ανάγνωσή της, πάντα ουδέτερα και με κριτική σκέψη, μπορεί να μας δώσει μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα κοσμοθεώρηση.
Να σου πω ένα μυστικό?ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ βιβλίο, όσο "σκληρό" ή "κακό" και να είναι, όταν το διαβάζεις με κριτική σκέψη και χωρίς θρησκευτική ή άλλη μισαλοδοξία, έχει να σου προσφέρει κάτι.
Αντίθετα, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ βιβλίο, όταν το διαβάσεις με τη λογική οτι περιέχει ΤΗ ΜΟΝΗ και την ΘΕΙΚΗ αλήθεια, μόνο κακό θα σου κάνει. Δες τι κακό έγινε με το Κοράνι, τη Βίβλο, το Κεφάλαιο κλπ. Το καθένα από αυτά σίγουρα κάπου "έμπαζε", αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το τόσο αίμα που χύθηκε στο όνομά τους.
Συμφωνώ αλλά πιστεύω ότι αυτά που έγραψε ο Μωυσής είναι θεόπνευστα όσο και αυτά που έχουν γράψει οι σοφοί του κόσμου.
Σήμερα λέγοντας σοφό εννοούμε τον πανεπιστημιακό , τον επιστήμονα.
Δεχόμαστε μόνο την ύλη, ατσάλι, ηλεκρόνια κτλ και δεν δεχόμαστε το πνεύμα του ανθρώπου, τον διαλογισμό τη φώτιση.
Εσύ πές την φώτιση από θεού και γω θα σου πω από τη φύση.
Τίποτα δε αλλάζει ο τρόπος είναι ίδιος. Ψάξιμο, καλωσύνη, ευγένεια και ότι λένε με μια κουβέντα όλοι οι σοφοί.
Για την π. διαθήκη.
Πιστεύω ότι ο Μωυσής ξεκίνησε ανάποδα. ¨Εβαλε όλη την μαστοριά του από την αιγυπτιακή σοφία στο πρώτο βιβλίο τη γέννεση και στα υπόλοιπα οδηγίες για ναυτιλομένους, για ένα λαό δηλαδή σε μια εποχή που τα ορμέφυτα ήσαν αδάμαστα, οι αρρώστιες θέριζαν κτλ.
Πολλά αντίκειται στην καινή διαθήκη όπως η πολυγαμία, η πορνεία κ.α.
Τα υπόλοιπα βιβλία δεν ξέρω ποιος τα έχει γράψει εκτός από το ¶σμα ασμάτων του Σολωμόντα , ένα επίσης καθαρά συμβολικό βιβλίο και θαυμάσιο , που αναφέρεται στον έρωτα.
Εσύ όταν σκέφτεσαι "Χριστιανισμός", σκέφτεσαι τον Χριστό. Εγώ σκέφτομαι τους παπάδες. Από εκεί πηγάζουν τα υπόλοιπα.
Με τον Ιησού δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτοί που μιλάνε στο όνομά του όμως, είναι κατάπτυστοι. Είμαι σίγουρος πως αν ήταν στο χέρι του, θα τους άρχιζε πάλι στο... μαστίγωμα
Επισης δεν πιστεύω σε θαύματα, νεκραναστάσεις κλπ. Αυτά τα θεωρώ προσθήκες, για να ελέγχουν τους ευκολόπιστους. Εκτιμώ τον Ιησού γιατί θυσιάστηκε για τα πιστεύω του. Η περίπτωση του να το έκανε αυτό "εκ του ασφαλούς", όντας "Υιός Θεού", προσωπικά θα με έκανε να τον εκτιμώ... λιγότερο

quote:
Δημήτρη, το ψέμα είναι η Εκκλησία. Κράτησε τους ανθρώπους στο σκοτάδι, και διακύρηξε πως αυτή είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να πλησιάσουμε το θείο.
Εσύ όταν σκέφτεσαι "Χριστιανισμός", σκέφτεσαι τον Χριστό. Εγώ σκέφτομαι τους παπάδες. Από εκεί πηγάζουν τα υπόλοιπα.
Με τον Ιησού δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτοί που μιλάνε στο όνομά του όμως, είναι κατάπτυστοι. Είμαι σίγουρος πως αν ήταν στο χέρι του, θα τους άρχιζε πάλι στο... μαστίγωμα
Συμφωνώ
quote:
Επισης δεν πιστεύω σε θαύματα, νεκραναστάσεις κλπ. Αυτά τα θεωρώ προσθήκες, για να ελέγχουν τους ευκολόπιστους. Εκτιμώ τον Ιησού γιατί θυσιάστηκε για τα πιστεύω του. Η περίπτωση του να το έκανε αυτό "εκ του ασφαλούς", όντας "Υιός Θεού", προσωπικά θα με έκανε να τον εκτιμώ... λιγότερο
Το θέμα είναι πολύπλοκο.
Υιοί θεού είμαστε όλοι όσοι το αποδεχόμαστε και λέμε "Πάτερ ημών"
Η πίστη στα θαύματα είναι σαν να περνούν διάφοροι από ένα βιβλιοπολείο και να βλέπουν ένα βιβλιαράκι που αναφέρεται σε εξ αποστάσεως ιάσεις , χωρίς φυσικά να χρησιμοποιεί κάποια θρησκεία.
Ο πρώτος θα πει: Τι άλλο θα γράψουν για να τα οικονομάνε
Ο δεύτερος: Φοβερές οι δυνάμεις του ανθρώπου.
Ο τρίτος: Θα το πάρει να το διαβάσει από περιέργεια.
Ο τέταρτος: Θα το πάρει να το εφαρμόσει.
Ο πέμπτος: Τι μπούρδες είναι αυτές.
Για μένα έχουν όλοι δίκιο.
"Πιστεύουν" ![]()

quote:
Συμφωνώ αλλά πιστεύω ότι αυτά που έγραψε ο Μωυσής είναι θεόπνευστα όσο και αυτά που έχουν γράψει οι σοφοί του κόσμου.
Μπορείς να μου εξηγήσεις τους λόγους που σε κάνουν να νομίζεις οτι τα γραφόμενα του Μωϋσή είναι θεόπνευστα?

Αν σε ικανοποιεί να εξαιρέσω τον Μωυσή και να πω είναι θεόπνευστα τα έργα του :
Ηρακλείτου
Πυθαγόρα
Θαλή
Λάο τσε Τουνγκ
Ρουμι
κτλ
quote:
Είπα τα λόγια του Μωυσή είναι θεόπνευστα όπως και των άλλων σοφών.
Αν σε ικανοποιεί να εξαιρέσω τον Μωυσή και να πω είναι θεόπνευστα τα έργα του :
Ηρακλείτου
Πυθαγόρα
Θαλή
Λάο τσε Τουνγκ
Ρουμι
κτλ
Και πόσοι Θεοί τους ενέπνευσαν για να γράψουν όσα έγραψαν....?
Δεν πίστευαν στον Γιαχβέ αυτοί που αναφέρεις...

Ολοι μίλησαν για τούτον τον πλανήτη, για τον άνθρωπο που ζει πάνω του.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι που είχαν ένα περίτρανο πολιτισμό πίστευαν στον Ιεχωβά...?
Δε νομίζω, οπότε δε μπορώ να πειστώ από αυτό που μου λές, αγαπητέ μου.
Είναι λάθος να λέμε οτι οι μεγάλοι φιλόσοφοι της Ιστορίας μας πίστευαν στον ίδιο Θεό.

quote:
Και ποιός σου είπε οτι ο Πλάτωνας πίστευε στον Θεό των Ιουδαίων?
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι που είχαν ένα περίτρανο πολιτισμό πίστευαν στον Ιεχωβά...?
Δε νομίζω, οπότε δε μπορώ να πειστώ από αυτό που μου λές, αγαπητέ μου.
Είναι λάθος να λέμε οτι οι μεγάλοι φιλόσοφοι της Ιστορίας μας πίστευαν στον ίδιο Θεό.
Φυσικά και δεν μπορείς να πιστείς γιατί δεν καταλαβαίνεις τον Πλάτωνα που λέει ότι ο Θεός είναι ένας (1).
Κι ο Μωυσής δεν είπε ότι ήσαν δύο (2) είπε ότι είναι ένας (1).
Λέγοντας Ιεχωβά βλέπω ότι γνωρίζεις και την εβραική.
Ναι. Στα εβραικά, ιεχωβά, στα ελληνικά θεός, στα αράπικα αλλάχ, στα κινέζικα μω κτλ.
Και πολύ περισσότερο, οι άνθρωποι που επηρρεάστηκαν τότε από τον Πλάτωνα και τους άλλους Έλληνες φιλόσοφους της τότε εποχής είχαν μια πολύ διαφορετική αντίληψη για την θεϊκότητα από αυτούς που ενστερνίστηκαν το Μωσαϊκό νόμο.
Μην μπερδεύουμε κάποια πράγματα, φίλε μου...
Δηλαδή οι Ινδουϊστές που είναι πολυθεϊστές είναι σε πλάνη και δεν έχουν ανακαλύψει τον πραγματικό Θεό?

Εσύ πιστεύεις ότι τον κόσμο τον έφτιαξε ένας θεός ή δεκαπέντε.
Φυσικά θα μου πεις κανένας.
Ε, τότε τι σκάς?
Απλά και εγκυκλοπαιδικά σου λέω ότι οι σοφοί και οι θρησκείες πιστεύουν ότι τον κόσμο τον έφτιαξε ένας θεός που το Όνομά του έχει ποικίλες μεταφράσεις ανά γλώσσα.
Δηλαδή όταν π.χ. ο πατριάρχης Κων/λης έχει σύσκεψη με μουσουλμάνους ή ινδούς κτλ δεν λέει ο καθένας το θεό στη γλώσσα του αλλά χρησιμοποιούν την αγγλική. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι ο Θεός είναι ένας , μονάδα, (1) και οι θρησκείες πολλές.
Τώρα, αν καταλαβαίνονται περί θεού ο πατριάρχης με τον ινδό και δεν καταλαβαινόμαστε εμείς , χαιρέτα μας τον πλάτανο.
ή ειμαστε άτομα με νοητικά προβλήματα ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε.
quote:
Χες τον Πλάτωνα και τον Μωυσή.
Εσύ πιστεύεις ότι τον κόσμο τον έφτιαξε ένας θεός ή δεκαπέντε.
Φυσικά θα μου πεις κανένας.
Ε, τότε τι σκάς?
Δεν σκάω καθόλου.
Σου λέω την άποψη μου και μόνο αυτή.
quote:
Απλά και εγκυκλοπαιδικά σου λέω ότι οι σοφοί και οι θρησκείες πιστεύουν ότι τον κόσμο τον έφτιαξε ένας θεός που το Όνομά του έχει ποικίλες μεταφράσεις ανά γλώσσα.
Τότε γιατί έχουμε τόσες θρησκείες κι όχι μία καθολική...?

quote:
Αν ο Θεός του Πλάτωνα που έκτισε τον κόσμο ήταν διαφορετικός από αυτόν του Μωυσή , θα είχαμε 2 κόσμους και ό ένας από τους 2 θα ήταν εξωγήινος.Ολοι μίλησαν για τούτον τον πλανήτη, για τον άνθρωπο που ζει πάνω του.
Υπάρχει και η άλλη περίπτωση: ο Θεός του Μωυσή να ήταν ο παγκόσμιος εξουσιασμός. Έτσι δεν έχουμε δυο κόσμους, αλλά έναν πραγματικό (Πλάτων), που δεν γνωρίζουμε και έναν εικονικό (αυτόν του Μωυσή)που σιχαινόμαστε!
Αν πας στην κίνα και πεις Θεός. Θα σου απαντήσουν: τί?
ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ FORUMS.
περισσότερα στο σχετικό θέμα:
Ανακοίνωση: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
κάνε κλικ^^^^