ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια μικρή, μικρούλα ιστορία (που νόμιζε ότι μπορούσε να γίνει πολύ πιο μεγάλη απ' όσο της άξιζε!) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Μια μικρή, μικρούλα ιστορία (που νόμιζε ότι μπορούσε να γίνει πολύ πιο μεγάλη απ' όσο της άξιζε!) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Valen31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ValenΝέο Μέλος
02/07/2005, 21:06:34
Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν αγαπητοί φίλοι, ήταν ο Κανθαροζώμης (όνομα και μη χωριό δηλαδή) που σκεφτούτανε τί να κάνει στη ζωή του για να μη βαριέται συνέχεια από την οδυνηρή και αργόσυρτη εντελέχειά του. Προσπάθησε το λοιπό να πνίξει τον πόνο και την οδύνη του, αλλά μάταια.

Τότε λοιπόν εσκέφτη, Τριάμισι χρόνια έχω που νηστεύω, δεν φωνάζω το φίλο Σαυλ, μπας και κατεβάσει καμιά ιδέα, αϊντία που λέν κι οι Άγγλοι, μπας και φέρει μαζί του και καμιά πίτσα, καμιά μπίρα, και κατορθώσω να ξεγελάσω την πείνα μου, και πνιούξω τελικά το πόνο μου στην της μβίρας (ως θα έλεγεν και ο Ρόϊδος, Ρίοδος, ή κάτι τέτοιο τέλοσπαντω...)κριθή;

Αφικνιούται το λοιπό ο Σαυλ, αυτός όμως ήτουνα λάτρης ενός Αγγλικού αγίου, θαματουργού λέει, του Αϊ Κιου, και καμια απόφαση σοβαρή δεν έπαιρνε με δίχως να προσευχηθεί στουν άγιο, verstehen; Βάλθηκε από του λοιπού ο Σαυλ να κάνει ικεσίες στον Αϊ Κιου, και να οι μετάνοιες, και να οι γουνυκλισιές και κείνα και τ'άλλα.

Φαίνουται, ωστόσο, ότι ο Αϊ Κιου έλειπε στη Μαγιόρκα εκείνηνα τη μέρα (αλλά και τις άλλες μέρες που προσηύχετο ο Σαυλ, πάντα έλειπε... αυτό είναι πού 'λεγε και η Μαλβίνα η μακαρίτισσα [ας αγιάσει η ψυχούλα της εκεί που είναι] "ακατοίκητο").

Ο Κανθαροζώμης (ή Κάνθυ ο Καθοδηγητής [Kanthy der Fuehrer] όπως τονε ξέρουνε φίλοι, φαύλοι και γνωστοί)βαρέθηκε τα νιαουρίσματα του Σαυλ προς τον ούτως ή άλλως μη ακούοντα Αϊ Κιου, ανεφώνησε εις την προσφιλήν αυτού διάλεκτον "Teufelswerk!" ή κάτι τέτοιο, και μετά ΕΥΡΗΚΕ σαν νέοσ Αρχιμήδης.

"ΕΥΡΗΚΑ", είπε, "Οι άλλοι οι προ εμού προσεπάθησαν όπως εγκαθιδρύσωσι εγκόσμιο και υλικό Κράτος [Reich] και το έκαμαν και μια και δύο και τρεις φοράς και απέτυχον. Διατί εγώ να μη εγκαθιδρύσω το ΠΡΩΤΟΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ [ERSTES METAPHYSIKΟΝ REICH]; Τι με εμποδίζει εις τούτο;" "Απολύτως τίποτα, Kanthy mein Fuehrer" ανεφώνησεν μετά χαράς δακρύων ο Σαυλ, σταυροκοπούμενος εις τον αϊδίως προς αυτόν κωφεύοντα Αϊ Κιου.

"Εμπρός λοιπόν για το Πρώτον Μεταφυσικόν Reich!!!" ανέκραξε αλλαλάζων ο Κανθαροζώμης.

Η συνέχεια επί των οθονών των κινηματογράφων προσεχώς.

I stand between the candle and the star.

02/07/2005, 23:21:39
Namaskar!
quote:
Εμπρός λοιπόν για το Πρώτον Μεταφυσικόν Reich!!!

απαντηση προς τον Κανθαροζώμη...:
-Ηρθες δευτερος.P //i suppose..?//

απαντηση προς Valen:
-Πνευματωδες...--αλα Κωνσταντινος Μαρκορας...--

//αυτο το fusion βλαχικου-καθαυρεουσης-γερμανικων πολυ μου αρεσε...ασε που δεν κολλησα στην..μεταφραση..
ερωτησις: γιατι δεν το ποσταρες στο *Χαμενοι στη Μεταφραση*;--διπλα ειναι...--
Καποιοι ισως δεν εννοησουν το σκεπτικο ,τοσο του Κανθαροζώμη, οσο και το δικο σου...if u know what i mean dear..)

..ολα ειναι δρομος..

cprtght@tm@2005

Edited by - ΑΤΜΑ on 02/07/2005 23:27:07

03/07/2005, 08:43:51
...κι όπως έλεγε κι ο Αννίβας (καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται...) καθώς και ένας συγγράφων "εδώ",
"ή θα βρούμε τον δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε..."

τώρα γιατί αυτό ενοχλεί μερικούς δεν το έχω καταλάβει ακόμη...

κακό δεν είναι να τραβάς ζόρι...
κακό είναι να τραβάς το σκοινί... σπάει, και πέφτεις απότομα...

το αυτό ισχύει τόσο για τους αηδείς όσο και τους αδαείς...

με τις υγείες μας και περαστικά μας...

Galadriel

in God we trust

03/07/2005, 11:03:13

Χμμμ... κοίτα που και αυτό κάτι μου θυμίζει...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού...

... περαστικά σας...

.
.
.
@rwen...shield and sword in one...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

EpimytheasΝέο Μέλος
03/07/2005, 13:43:45
Ωραίο το ύφος του Παύλου Σφύρη, με ενθουσίασε μπορώ να πώ. Ο Σφύρης έγραψε ήδη, ο Δρεπάνης πότε;
03/07/2005, 14:35:47
quote:

Ωραίο το ύφος του Παύλου Σφύρη, με ενθουσίασε μπορώ να πώ. Ο Σφύρης έγραψε ήδη, ο Δρεπάνης πότε;

Μαλλον εγραψαν και οι δυο...για επανελαβε την ανα-γνωση.)

Σιγομουρμουρητο επι ματαιω:*δουλεια δεν ειχε ο διαολος...γμσ τα παιδια του*...για να μην ξεφευγουμε απο τα...*εσωτεριστικα πεδια* λεμε τωρα...

*Μαρουσκα το σημειωσες;

cprtght@tm@2005
EpimytheasΝέο Μέλος
03/07/2005, 22:06:05
Το ξέρω πως έγραψαν και οι "δυο", όσον αφορά τα παιδιά, δεν είναι δικά μας λέμε...
03/07/2005, 22:16:01
Η δύστηνος οσμωτοκία του Μηδενός

"μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά"
Κ. Καβάφης

Αφυπνίσθη εντός μου ο διορθωτής κειμένων άμα τη αναγνώσει του άνωθεν εις την κορφήν ψευδοροΐδειου αναγνώσματος μη δυνάμενος να παραδεχτώ πως άτινες καλοπροαίρετοι στας γραφάς ημπορούν να είναι ταυτοχρόνως κακοπροαίρετοι εις το πνεύμα. Αι περισσότεραι τοιαύτων των γραφών εις την πολυχιλιετήν ιστορία του πολιτισμού μας ίνα τι μεν προσδίδονται προς αυταί την αθανασία των ως Φιλιππικοί διότι η ποίησίς των προκαλεί την ευφροσύνη του νου και την εκπήγασις σίελων για δύο σκοπούς: είτε επικροτούνται διότι η ευφράδεια των φέρει ακατάπαυστη ροήν σιέλου εις την στοματικήν κοιλότητα, είτε εμπτύονται οι σίελοι παραύτα εκτός στοματικής κοιλότητας εξ αποτελέσματος σχετλιασμού. Τα ενθυμήματα τοιούτων παλαιοτέρων ιστορικών Φιλιππικών, ουχί μόνο δεν συγκρίνωνται με το επικολληθέν εις την κορφήν επιστολικό σκαλάθυρμα αλλά και τίθοντο συνθλιπτικά υπό το βάρος της μικροψυχίας της παρένθετης δημοσίευσις του κάποιου Βάλανιου εις έναν ατελείωτο εξεμό κενολογίας και συκοφαντιών που όζουν, απροσδόκητα βρωμερά εις την ρινικήν κοιλότητα, χολήν.

Άδικον θα ήτο να υποθέσωμεν ό,τι η κινητήριος δύναμις του κορυφαίου του μοχθηρού χορού γράφοντα εις το διαδικτυακόν τούτο χώρο προσιδιάζει αποκλειστικώς εις την περιοχή του φθόνου. Η αλήθεια είναι ότι, καθώς των περισσοτέρων γραπτών ανοσιουργημάτων, ούτω διαφαίνεται περισσότερο η ποταπή σκοπιμότης του συκοφάντη να φέρει την αλαζονεία του πρώτο τραπέζιον εις πίστες σκυλωδικών, εκεί όπου η φωνητική όχλησις εθεωρείτο προσόν καλαισθησίας.

Αντιγυρίζουμε τοιαύτην καλαισθησίαν επίδοξε πρωτοτραπεζίτη. Και ηφαίνετο πως ανεκαλύψατε και την πίστα που σας αρμόζει. Αντιγυρίζουμε και την έμπλεη ασχετοσύνη σας δια τους μνημειώδεις λογοτέχνας μας (Ροΐδης το ορθόν! Εμμανουήλ Ροΐδης!) υιοθετώντας, χωρίς να το κατήχετε υπό ουδεμία περίπτωσις, το άφθαστο γλωσσικό τους ιδίωμα. Με την αισχρότητα της μανιοκαταθλιπτικής γραφής σας, οι χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστικών συστημάτων κι επιγονάτιων υπολογιστών επιζούν χωρίς να επηρεάζετο επί ελαχίστου βαθμού η ψυχοσύνθεσίς των. Το πολύ, πολύ ο γέλωτάς μας έχει τη χροιάν ελεημόνου συγκαταβάσεως δια το χθαμαλόν επίπεδον των ψευδοροΐδειων εξεμών σας.

Και η ασχετοσύνη σας πάει ακόμην παραπέρα. Αντιλαμβανόμαστε πως μη δυνάμενος να ανατρέξετε ακόμην και εις έναν απλόν, απλούστατον, λεξικόν νεοελληνικής γλώσσης πασχίζετε να βρείτε το αρχαϊκόν ισοδύναμο της μπύρας "επινοώντας" το βαρβαρισμό "μβίρα".

Ζύθος ελέγετο ηγαπητέ (μόνο αλάργα ηγαπητός από εμέ).

Αλλά, τι ήτο ηύτουνος ο σολοικισμός "αγγλικός άγιος"; Σαν να λέγομε "ελληνικός ανδρομοριομπαίχτης"; Ηγαπητέ Συκοφάντα, πρώτα να θητεύεσε ξανά στα τραπεζοθρανία (εκτός αν ο επιδεικτικός αναλφαβητισμός σας υποκρύπτει την μανιοκαταθλιπτική σας ψυχοσύνθεσή σας, συν το έμμεσο μίσος σας για οποιονδήποτε ημπορεί να αρθρώνει καλλίτερον λόγον από εσάς) και μετά να λέγετε ό,τι επιθυμείτε. Εκτός από αναιδής, είσθε κι αγράμματος. Και το δεύτερο, η αγραμματοσύνην σας, ηνοχλεί αβυσσαλέως πολύ περισσότερον από την βορβορώδη κατήφειαν σας...

Τα ανωτέρω, τα διαπιστωμένα απανταχού ισχύοντα εις τον διαδικτυακόν χώρο, φαίνονται τόσον αναμφισβητήτως δίκαια, φιλάνθρωπα και ορθά εις την παρουσίασίν των, ώστε μόνον άλυτον αίνιγμα απομένει πως αγράμματοι συκοφάνται κατώρθωσαν να κερδίσουν επαξίως τον επαχθή ρόλο του γελωτοποιού του "βασιλέως". Δεν ημπορεί να υπάρξει γελωτοποιός άνευ του βασιλέως του, αλλιώς, ποιόν έτερον ηδιασκεδάζει εκτός του εαυτού του; Ως γνωστόν, αι βασιλικαί αυλαί ήτο υπόχρεες να υποκρίνονται έμπροσθεν του βασιλέα ότι γελούν με τα ψυχρότερα των βορειοευρωπαίων γύναιων καμώματα των γελωτοποιών. Ο Ανδρέας Κάλβος εστόχευσε περίφημα με τον στίχον του: «πολύ αγλαότερος ο νους οπού αποφεύγει την δουλοσύνην». Κάποιοι όψιμοι «τιμηταί» του σεπτού Βάλανιου, ας τον έχουν υπ’ όψιν τους.

Ο προσωποπαγής χαρακτήρας του συκοφαντικού κειμένου προς τον Κάνθαρον Ζωμόν, εβρίσκει τους υπολοίπους συνασπισμένους. Ηγαπητέ Συκοφάντα, συνεχίστε αφόβως κι αδιαντρόπως τις ανούσιες κι αστεΐζουσες επιθέσεις σας στον παρόντα χώρο που σας «φιλοξενεί». Φέρετε εις πέραν και εις διπλούν την ασύνειδη αποστολήν σας: βλέπωμε τους επικροτητές και τους ανεκτικούς προς το αδίκως κι ανοήτως περιφερόμενο σαρκίο σας εις το ελληνικόν διαδίκτυο. Θα σας συνιστούσα να ικανοποιήσετε τα ορμέμφυτά σας, εννοουμένως περισσότερο σωματικά παρά πνευματικά, με μιαν εκδιδόμενη έστω, διότι η μπόχα από το περισσευούμενο άκρο σας έχει τόσον απίστευτην δυσωδία οπού λόγω του φαινομένου της όσμωσις, ψηφιοποιούμενη εμεταφέρετο από μόνη της εν μέσω των χάλκινων τηλεφωνικών καλωδίων και τρέχομε μετά να κλείσωσιν τα "παράθυρα"...

Εκλιπαρώ την συγγνώμην από τους συμπαθείς Διαχειριστάς δια την αθρόα δημόσια λεκτικήν διείσδυσίν μου εις τον αχανές πεδίο του άχρηστου εσωτερικού μονολόγου κάποιων ανοικονόμητων στην ευγένειαν και τους τρόπους. Ηφανταζόμην κι έλπιζα ό,τι το προσωνύμιον "εσωτερισμός" εις την διαδικτυακήν επιγραφίδα σας αφορά μεταφυσικούς και φιλοσοφικούς αναστοχασμούς κι ουχί, ουσιαστικώς, προσωπικαί διενέξεις, ο ιδικός μας σχετλιασμός έκοψεν την κορδέλλα του τέρματος, με άλλον λόγον εξεχείλησε η σταγονίς από το ποτήριον – κι ας είναι το Ιερόν Δισκοπότηρον ετούτο. Δεν δύναται ουδείς να πιστεύει, ακόμην και ο περίσσια κακοπροαίρετος πως ο ιστοτόπος σας κατηντά πτυελοδοχείον αξέστων κοπρογράφων. Και επιπλέον, προς απάντηση στην βεβιασμένη, στην τρελή ευφορία της, Κεφαλαιούχα p(r)ostθετική - με τα Άλφα, τα Ταυ και τα Μι - ημείς προτιμούμε να χανόμαστε στο "πρωτότυπον" κι ουχί στη "μετάφρασιν". Ετούτο, είναι πνευματικώς, ψυχολογικώς υγειέστερον και δεοντολογικώς το πρέπον.

ΥΓ Προς συμπληρωματικήν απάντησις των “γερμανικών” του σεπτού κυρίου Βάλανιου, ημείς απαντάμε με περίσσια χάριν εις την λεπτεπίλεπτην γαλλικήν: Bas-coul! Poupinette! Brimbaleusse! Villiotiere! Saffrette! Sourditte! Sac-de-nuit! Fillette de pis! Linatte coiffe!

EpimytheasΝέο Μέλος
03/07/2005, 23:42:59
Tα δικά μας τα παιδιά άλλωστε τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε.
In G. We Trust
ValenΝέο Μέλος
03/07/2005, 23:52:16
Εάν το ως άνω εξαμβλωματικό κείμενο, μνημείο αντιστοίχου εγκεφαλικής δυσπλασίας, προβάλλεται ως γνησίου Ροϊδίου ύφους, δύνανται οι φίλτατοι αναγνώσται να κατανοήσωσιν πλήρως και πέραν πάσης αμφιβολίας διατί ηναγκάσθην να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένον ιδίωμα, ο εχρησιμοποίησον εις την αρχικήν μου δημοσίευσιν, διoτί ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΤΟ ανταποκρίνονται τα εγκεφαλικά (από)κεντρά τινων. Η "απάντησις" του κατ' απόπειραν "υβριστού" μου αποδεικνύει και το αληθές του ισχυρισμού μου.

Τέλος, εάν θέλετε κάποιοι να το παίζετε "Ροΐδαι" τουλάχιστον μάθετε και την γλώσσα του, n' est-ce pas? (Σιγά μη μου την έβγαινε ο πρώτος τυχάρπαστος γαλλικά!) Α, ξέχασα "verstehen?" που λέτε και στη γλώσσα σας.

Και μην ανησυχείτε. Ο θείος Valen (που ποτέ του δεν ισχυρίστηκε ότι ξέρει να γράφει όπως ο πραγματικός Ροΐδης, πόσο μάλλον όπως ο Ροΐδης-μαϊμού [θεοί τε και δαίμονες φυλάξοιεν!) που παρεισέφρυσε στα μέρη μας) ίσως να έχει και άλλες σκηνές από την ταινία που θα παίξει προσεχώς. Θα δούμε.

Α, παραλίγο να το ξεχνούσα. Heil Kanthy!!!

ΥΓ: Και κάτι τελευταίο: Ροΐδη-μαϊμού, ήταν ανάγκη να μας γράψεις γαλλιστί τις ιδιότητες εσού και των ομοστάβλων σου; Και τέλος πάντων, δεν φταίτε εσείς που σας έκανε ο Θεός ή η Φύσις ουτωσί. Πες τα και ελληνιστί, τόσο ντρέπεσαι;

(Κατάλαβα, είναι από αυτά που ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ -jamais των jamών- δεν θα τολμούσατε να γράψετε εκεί απ' όπου μας έρχεστε. Δεν πειράζει ρε παιδιά, όλοι άνθρωποι του Θεού είμαστε, ελάτε εδώ να μας τα λέτε. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν έρχεστε όλοι κατά δω; Ακόμα και ο Κάνθυ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εδώ τουλάχιστον δεν σβήνει κανείς κείμενα, όπως κάπου αλλού.)

I stand between the candle and the star

Edited by - Valen on 04/07/2005 00:24:35

Sfaira3Νέο Μέλος
04/07/2005, 00:23:04
"Στα μέρη μας";;;Δεν το κατάλαβα αυτό...Έχεις κάποια αμεσότερη σχέση με τη σελίδα από ότι όλι οι υπόλοιποι απλοί χρήστες;Γιατί από ότι βλέπω μόνο 2 ποστς έχεις κάνει...Όποτε αναμένω αποκαλύψεις...

Ροϊδης ξε-Ροϊδης σου έκανε τη μούρη κρέας φίλε...Και αντί να βάλεις την ουρά στα σκέλια και να το βουλώσεις συνεχίζεις...Αμαν πια με αυτούς τους συκοφάντες-ιντερνετο-φλωρο-χούλιγκανς!!

ValenΝέο Μέλος
04/07/2005, 00:33:38
Όπως έγραψα πιο πάνω: ελάτε κι άλλοι, ρε παιδιά, μη ντρέπεστε που είστε bas-couls, poupinettes, brimbaleusses, villiatieres, saffretes, sourdites, sacs-de-nuit, filletes des pis linattes, coiffeuses. Εμείς εδώ δεν κάνουμε φυλετικές διακρίσεις.

Όλοι οι αβανταδόροι του παπατζή Fuehrer εδώ!!!

Και μην ξεχνάτε όλοι εσείς, έτσι για να ξέρουμε και με ποιόν μιλάμε, να βάζετε στο τέλος του νοητικού εμετού σας το νέο σύνθημα του μεταφυσικισμού: "Heil Kanthy!" ("Χάιλ Κάνθυ!")

04/07/2005, 00:41:38

quote:

ΑΤΜΑ

ερωτησις: γιατι δεν το ποσταρες στο *Χαμενοι στη Μεταφραση*;--διπλα ειναι...--
Καποιοι ισως δεν εννοησουν το σκεπτικο ,τοσο του Κανθαροζώμη, οσο και το δικο σου...if u know what i mean dear..)

συμφωνω!

εκει εχουμε και τις δυο τεχνητες νοημοσυνες Της Υπηρεσιας (Υ.Α.Π.) την κυριαν Σουλαν και την κυριαν Μουλαν να βοηθουν στην μεταφραση των κωδικων.

quote:

Σιγομουρμουρητο επι ματαιω:*δουλεια δεν ειχε ο διαολος...γμσ τα παιδια του*...για να μην ξεφευγουμε απο τα...*εσωτεριστικα πεδια* λεμε τωρα...

παιδια ειναι, να τα δειρεις ή να τα ...?

quote:

..ολα ειναι δρομος..

...και ενας ο προορισμος

quote:

Μαρουσκα το σημειωσες;

τωρα εγραψες!!!

αυτη ειναι μεταφραση επιπεδου!

αυτες τις Τ.Ν. τις ζηλευουν ακομη και η Σουλα με την Μουλα!!!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

04/07/2005, 00:55:02

.

ξεχασα να καλωσορισω τα νεα μελη

καλως ηρθατε στο φορουμ!

.

.

04/07/2005, 13:07:11
Παπα-Στρούμφ,

είναι μακρια η Αμερική ακόμη ... ????

Καταρχήν, να καλωσορίσω τα νέα μέλη εδώ, και ας γνωριζόμαστε από αλλού.

Διάβασα και εδώ και ΚΥΡΙΩΣ "αλλού" την αντιπαράθεση .... κάποιων και έχω να πώ το εξής.

Κύριοι, και οι δυό πλευρές στερείστε σε επιχειρήματα. Ο μέν κατηργορεί τον δε για αυταρχισμό, ο δε κατηγορεί τον μέν με πράγματα που δε στάκουν.

Καλό θα ήταν ή να βρεθείτε και να σπάσετε τα μούτρα σας με ότι αιχμηρό και χρήσιμο βρείτε, ή να σταματήσετε να γεμίζετε τις σλίδες των φόρουμ της αναζήτησης και του εσωτερισμού με βλακείες.

Σοβαρευτείτε !

04/07/2005, 13:17:33
ε, τώρα φταίω εγώ να πω κοίτα ποιος μιλάει κάκιστε?

τι επιλεκτική αμνησία είναι αυτή?

α, μα που πήγαν οι τρόποι μου? να καλοσωρίσω κι εγώ βρε, τα νέα μέλη... βεβαίως βεβαίως... (του Θεμιστοκλέους παρακαλώ)

Galadriel

in God we trust

04/07/2005, 13:37:26
"Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται" και δεν το λέω εγώ.

Τα επιχειρήματα χρησιμοποιούνται, όταν και μόνο όταν, παραθέτονται επιχειρήματα από όλες τις πλευρές.

Ακριβώς αγαπητή Galadriel... του Θεμιστοκλέως Παπασταύρου λέγω!

Καλώς μας ήρθατε.

04/07/2005, 14:36:43

.

ΣΥΝΤΟΜΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ:

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ Τ.Ν. ΚΥΡΙΩΝ ΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΩΝ Τ.Ν. ΚΥΡΙΩΝ ΝΤΕΝΥ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΣΚΑ, ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ - ΣΕ ΑΡΕΝΑ ΜΕ ΛΑΣΠΗ!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

υπο την αιγιδα του υπουργειου πολιτισμου και Της Υπηρεσιας οφκορς!

.

.

ValenΝέο Μέλος
04/07/2005, 16:00:30
Ένα λίγο πιο σοβαρό ιντερμέδιο

Εγώ, φυσικά, δεν θα απευθυνθώ στους υπευθύνους του παρόντος χώρου σαν να ήταν οι δάσκαλοι που θα κάνουν «ντα» τον άλλο συμμαθητή μου που δεν χωνεύω και τον «καρφώνω». Τέτοιες συμπεριφορές χαρακτηρίζουν εκείνους που τις επιδεικνύουν. Ούτε έχω πρόθεση να υποδείξω σε κανέναν το δέον γενέσθαι.

Θέλω όμως να απευθυνθώ στους αξιότιμους υπευθύνους αυτού του χώρου, όχι σαν να ήταν υπάλληλοί μου ή μπράβοι μου που τους υποδεικνύω με τρόπο ή χωρίς τρόπο τι πρέπει να πράξουν (άλλωστε, Ροΐδη-μαϊμού, εδώ είναι ΑΛΛΟ «ΜΑΓΑΖΙ», αν δεν τό ‘χεις καταλάβει ακόμα εσύ και τα μπουφφονοειδή σου, και εδώ –ευτυχώς- ΔΕΝ κάνεις εσύ κουμάντο). Απευθύνομαι λοιπόν στους υπευθύνους ως ίσος ελεύθερος πολίτης μιας δυτικής δημοκρατικής και συνταγματικά θεσπισμένης πολιτείας προς εξίσου ίσους και ελεύθερους πολίτες της αυτής πολιτείας, καταθέτοντας τις ακόλουθες σκέψεις μου:

Η σάτιρα υπήρξε πάντοτε από εμφάνισής της στόχος αυτών των οποίων τα κακώς κείμενα έθιγε. Η σάτιρα πάντοτε βασιζόταν στην υπερβολή, και μόνο ένας ολιγόνοος θα έβγαζε «σοβαρά» συμπεράσματα για τον σατιρικό συντάκτη από το έργο του.

Παρακαλώ ωστόσο να προσεχθεί ιδιαιτέρως αυτό, γιατί εξηγεί πολλά: η σάτιρα απόλαυσε πλήρη ελευθερία ΜΟΝΟ στη δημοκρατική Αθήνα. Τα μη δημοκρατικά καθεστώτα και νοοτροπίες δεν άντεχαν την ελεύθερη σάτιρα. Ακόμα όμως και σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες η σάτιρα δεν πέθανε, το αντίθετο.

Είναι χαρακτηριστικό των αυταρχικών προσωπικοτήτων ότι δεν ανέχονται τη σάτιρα, αλλά εδώ υπάρχει και συνέχεια: οι αυταρχικές προσωπικότητες ό,τι δεν ανέχονται δεν το παραβλέπουν αλλά θέλουν να το εξαφανίσουν, να μην υπάρχει επί προσώπου γης. Το μόνο που αναγνωρίζουν στη σάτιρα οι αυταρχικές προσωπικότητες και οι εξουσιαστίσκοι είναι τον εαυτό τους, πέρα από το πόσο υπερβολικά αλλαγμένο ή και παραμορφωμένο τον εμφανίζει η σάτιρα (αυτή είναι η αποστολή της άλλωστε: διογκώνει τα ελλαττώματα για να επιστήσει την προσοχή σε κάποιες ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις. Είναι θα λέγαμε μια προβολή σε ένα δυνητικό αρνητικό μέλλον).

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των αυταρχικών προσωπικοτήτων είναι ότι δεν τους αρκεί να επιβάλλουν τις «απόψεις» τους στο δικό τους χώρο, θέλουν να τις επιβάλλουν «καλόπιστα» και σε όλους τους υπόλοιπους. Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποιούν ένα μίγμα χαμερπών ύβρεων (εναντίον αυτού που κάνει τη σάτιρα) και γλοιώδους κολακείας (προς αυτούς από τους οποίους προσδοκούν ότι θα εισακουστεί η κάτω από το πέπλο του «καθωσπρεπισμού» και της «ευγένειας» παραληρηματική απολυταρχική τους παραίνεση προς «βούλωμα» και παύση κάθε ενάντιας στον ψυχοπαθολογικό αυταρχισμό τους φωνής).

Εγώ λοιπόν δεν χρησιμοποίησα ποτέ, ούτε χρησιμοποιώ, ούτε σκοπεύω ποτέ να χρησιμοποιήσω το παραπάνω μίγμα. Δεν μου χρειάστηκε ποτέ, ούτε το έχω ανάγκη και τώρα. Αυτό που έκανα ήταν απλώς να ξεσκεπάσω τον πραγματικό χαρακτήρα ορισμένων. Όχι βέβαια ότι είχα και καμιά σκασίλα να το κάνω.

Και μη νομίζετε ότι εγώ ομοιάζω με τους κατηγόρους μου, και ότι στην (άκρως υποθετική) περίπτωση που «διαγραφώ» από το esoterica δεν θα ξέρω τι θα κάνω στη ζωή μου. Σας διαβεβαιώ ότι τέτοιο θέμα υφίσταται μόνο στη νοσηρή φαντασία κάποιων εξουσιαστίσκων. Αυτοί κατασκεύασαν στο νου τους μια πλαστή εικόνα περί του ατόμου μου, πάνω στην οποία φόρτωσαν όλες τις ΔΙΚΕΣ τους μειονεξίες και συμπλέγματα (αφού δε μπορούν οι ίδιοι να αντικρίσουν τη σκιά τους, βλ Karl Jung). Σας διαβεβαιώ, θα τους συνέχαιρα αν μπορούσαν και αυτοί να γράψουν ένα αντίστοιχο με το δικό μου σατιρικό κείμενο και να απαντήσουν με σάτιρα στη σάτιρα. Όμως δε μπορούν.

Αφού λοιπόν δε μπορούν, καταφεύγουν στη μόνη εναλλακτική λύση που τους έμαθαν οι συμβουλάτορές τους: να επιχειρήσουν το φίμωμα εκείνων που «τολμούν» και θίγουν το «απαραβίαστο» του προσώπου τους.

Και για νά ‘χουμε καλό ερώτημα, ποιοί είναι εκείνοι που περιφέρονται σε διάφορα φόρουμ; Εγώ που προσπάθησα να βρω ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ βήμα για να πω κάποια πράγματα με τρόπο σατιρικό και αλληγορικό (μόνο ένας διαταραγμένος εγκέφαλος θα ερμήνευε τη σάτιρα απολύτως κυριολεκτικά{!}) ή κάποιοι που «ξεσηκώνονται» από το «χρυσό κυβερνοκλουβάκι» τους, που τό ΄χουν φορτώσει με ένα εκατομμύριο εφτακόσιες χιλιάδες ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ (μόνο για το πόσες ανάσες πρέπει να παίρνει κανείς όταν δημοσιεύει θέμα στα «λημέρια» τους δεν γράφουν, αλλά πιστεύω ότι δεν θα χάσουν την ευκαιρία πλέον, τώρα που το ανέφερα και τους έδωσα την ιδέα);

Και όχι, δεν ξέρω κανένα προσωπικά, ούτε έχω διαφορές. Ουσιαστικά δεν στηλιτεύω πρόσωπα στη σάτιρά μου. Τα πρόσωπα χρησιμεύουν απλώς και ΜΟΝΟ ως αφορμές για να καταγγείλω ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ και ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.

Όμως υπάρχει και το εξής θέμα: σε κανένα δικό μου κείμενο (και σε αυτό που διαβάζετε τώρα) δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ «ευγενική» ή «για το καλό του φόρουμ» δική μου παραίνεση οποιουδήποτε τύπου. Δεν είμαι εδώ για να ΥΠΟΔΕΙΞΩ σε κανένα πως να κάνει τη δουλειά του μέσα στο χώρο του διότι ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ότι δεν είναι δικός μου χώρος, απλώς φιλοξενούμαι. Δέχομαι την όποια απόφαση των υπευθύνων, αλλά διατηρώ και εγώ το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μου να κρίνω την ΟΠΟΙΑ απόφαση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ σώματος, ατόμου ή ομάδας, και όχι μόνο να κρίνω, αλλά και να εκφράζω ΕΛΕΥΘΕΡΑ την κρίση μου αυτή σε οποιονδήποτε χώρο αναγνωρίζει έμπρακτα την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου και όπου δεν αποτελούν «θεσμό» οι ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ.

Ο Ροΐδης-μαϊμού έθεσε ο ίδιος το μέτρο με το οποίο πρέπει να κριθεί: ναι μεν κόπτεται για την «ευπρέπεια» του παρόντος χώρου, την οποία ένα «άχρηστο περιφερόμενο σαρκίο» (δηλ.εγώ) δήθεν διασαλεύει με το να δημοσιεύει τα «λυμογόνα» και «στάζοντα πύον» κείμενά του, από την άλλη όμως ποιός διασαλεύει ΟΝΤΩΣ την ανεξάρτητη λειτουργία αυτού του χώρου, εγώ που δεν υπέδειξα ΤΙΠΟΤΑ σε ΚΑΝΕΝΑ, ή ο Ροΐδης-μαϊμού (βλ Κάνθυ) που με την πρώτη του δημοσίευση (και τι δημοσίευση...) όχι μόνο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ -χωρίς να το έχει πάρει χαμπάρι- ΟΛΑ όσα καταγγέλει η σάτιρα, αλλά με εύσχημο τάχατες τρόπο απέστειλε και την πρώτη του εξω-ραϊχική ντιρεκτίβα, ΔΙΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ τους υπευθύνους αυτού του φόρουμ να με «διαγράψουν» για να «σώσουν» την τιμή τους (!!!);

Εσείς αν είχατε ένα κατάστημα, ποιόν πελάτη θα προτιμούσατε; Εκείνον που έμπαινε μέσα, διάλεγε αυτό που ήθελε, δεν σας ενοχλούσε, ούτε σας υποδείκνυε πως να κάνετε τη δουλειά σας; Ή εκείνον που με την πρώτη επίσκεψή του, όχι μόνο θα σας προσέβαλε, λέγοντάς σας -ούτε λίγο,ούτε πολύ- ότι δεν ξέρετε να κάνετε τη δουλειά σας σωστά, αλλά και που θα σας υποδείκνυε ποιούς κατά τη γνώμη ΤΟΥ, πρέπει να δέχεστε μέσα στο κατάστημά σας και ποιούς όχι;

Ιδού το ερώτημα αγαπητοί φίλοι.

Βέβαια γνωρίζω καλά ότι οι υπεύθυνοι του παρόντος χώρου είναι όντως νοήμονα και έξυπνα άτομα και δεν «μασάνε» τα σάπια που μας σερβίρουν χωρίς να κοκκινίζουν από ντροπή μερικοί εγκεφαλικά, νοητικά και ψυχοσυναισθηματικά ενδεείς γκαιμπελίσκοι-εξουσιαστίσκοι και οι παρατρεχάμενοι αβανταδόροι τους σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν ΚΑΙ αυτό το χώρο σε κακέκτυπο του δικού τους «κυβερνοράιχ».

Φυσικά ΠΟΤΕ δεν θα προτείνω να «διαγραφεί» ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ. Το αντίθετο, εγώ πρότεινα να έρθουν όλοι εδώ, να πουν αυτά που δεν μπορούν ούτε καν να ψελλίσουν «εκεί» όπου καραδοκεί η «σβηστήρα» και ο «κοπτορράπτης». Βέβαια αν όλοι αυτοί κατορθώσουν να «περάσουν» τη γραμμή τους και να απλώσουν το «πάγωμά» τους και σε άλλους χώρους, αυτό θα πρέπει να το προσέξουν οι υπεύθυνοι του κάθε χώρου. Εγώ είμαι όντως απλά και μόνο ένας περιφερόμενος, ακολουθώ τη φλόγα και τον άνεμο, ούτε υπεύθυνος φόρουμ είμαι, ούτε το παίζω «Καθοδηγητής» κανενός, ούτε και έχω όρεξη να υποδείξω το «δέον» και το «πρέπον» σε κανένα.

Στην τελική ούτε «δέον» υπάρχει ουσιαστικά ούτε «πρέπον». Αυτό που υπάρχει είναι η ακόρεστη επιθυμία ορισμένων να παραμένουν εσσαεί κάμπιες και να υποχρεώνουν και όλες τις άλλες κάμπιες γύρω τους να παραμένουν και αυτές για πάντα κάμπιες. Η Φύση όμως άλλα ορίζει: η κάμπια προορίζεται να γίνει πεταλούδα. Αλλά θα μου πείτε, σε κάποιους δεν αρέσει η Φύση αλλά η Μετά-Φύση του συστραμμένου εγκεφάλου τους. Ας είναι. Εγώ δεν θα επανέλθω στο θέμα. Άλλωστε και πολλά είπαμε.

ΥΓ: Συζητώ μόνο την πρόταση του jonniebegood, και αυτό για τον χαβαλέ και μόνο του πράγματος. Δεν θέλω να σφαχτώ με κανέναν, και τέλος πάντων αφήστε μας ορισμένοι στην ησυχία μας να κάνουμε αυτό που νομίζουμε. Εγώ δεν υπέδειξα ποτέ σε κανέναν με τι να γεμίζει τις δικές του δημοσιεύσεις, ούτε με απασχολεί. Γράφτε όλοι Ο,ΤΙ θέλετε, δε βαρεθήκατε τα "μη", τα "όχι" τα "δεν είναι σωστό/καθωσπρέπει", τα "εκτίθεστε" κλπ ;

Edited by - Valen on 04/07/2005 16:17:54

04/07/2005, 17:48:05

quote:

Ένα λίγο πιο σοβαρό ιντερμέδιο

καταρχην κινδυνευεις να χαρακτηριστεις κλωνος μου, ή κλωνος φιλου μου.

κατι που δεν το επιθυμω, οπως φανταζομαι και εσυ.

quote:

Η σάτιρα υπήρξε πάντοτε από εμφάνισής της στόχος αυτών των οποίων τα κακώς κείμενα έθιγε. Η σάτιρα πάντοτε βασιζόταν στην υπερβολή, και μόνο ένας ολιγόνοος θα έβγαζε «σοβαρά» συμπεράσματα για τον σατιρικό συντάκτη από το έργο του.

φιλε μου αυτην χρησιμοποιησα κι εγω στην κριτικη μου σε καποιο αρθρο και ειδα τις αντιδρασεις και στην κριτικη και στην σατυρα...

και γι αυτο κινδυνευεις να χαρακτηριστεις κλωνος.

quote:

Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποιούν ένα μίγμα χαμερπών ύβρεων (εναντίον αυτού που κάνει τη σάτιρα) και γλοιώδους κολακείας (προς αυτούς από τους οποίους προσδοκούν ότι θα εισακουστεί η κάτω από το πέπλο του «καθωσπρεπισμού» και της «ευγένειας» παραληρηματική απολυταρχική τους παραίνεση προς «βούλωμα» και παύση κάθε ενάντιας στον ψυχοπαθολογικό αυταρχισμό τους φωνής).

και αυτο το εζησα απο πρωτο χερι...

quote:

Και μη νομίζετε ότι εγώ ομοιάζω με τους κατηγόρους μου, και ότι στην (άκρως υποθετική) περίπτωση που «διαγραφώ» από το esoterica δεν θα ξέρω τι θα κάνω στη ζωή μου.

στο εσωτερικα δεν διαγραφονται τοσο ευκολα τα μελη του αδελφε.

αυτα γινονται σε αλλα εξωτικα μερη...

αν δεν βρισεις και δεν προσβαλεις δεν κινδυνευεις απο διαγραφη.

η κριτικη ειναι αποδεκτη ακομη και οταν απευθυνεται στα ιδια τα ιδρυτικα μελη του εσωτερικα, απο ο,τι εχω δει μεχρι τωρα.

quote:

Σας διαβεβαιώ ότι τέτοιο θέμα υφίσταται μόνο στη νοσηρή φαντασία κάποιων εξουσιαστίσκων. Αυτοί κατασκεύασαν στο νου τους μια πλαστή εικόνα περί του ατόμου μου, πάνω στην οποία φόρτωσαν όλες τις ΔΙΚΕΣ τους μειονεξίες και συμπλέγματα (αφού δε μπορούν οι ίδιοι να αντικρίσουν τη σκιά τους, βλ Karl Jung).

ναι αλλα κι εσυ δεν συστηθηκες - πολλοι μπορει να σε εχουν παρεξηγησει.

κι αν δεν το γυρνουσαμε στο χουμορ μερικοι, θα ειχες ηδη γνωρισει μια απο τις τοπικες θεοτητες, την Κυρα των Κλειδιωνε!!!

αυτην που τρεμουν τα τοπικ και θυσιαζουν παρθενες και κινητα τηλεφωνα για να μην τα επισκεφθει!!!

quote:

Εγώ που προσπάθησα να βρω ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ βήμα για να πω κάποια πράγματα με τρόπο σατιρικό και αλληγορικό

το βρηκες.

quote:

ΥΓ: Συζητώ μόνο την πρόταση του jonniebegood, και αυτό για τον χαβαλέ και μόνο του πράγματος.

ποια προταση?

τον αγωνα των Τ.Ν.???

ηδη παρεξηγηθηκε το χουμορ μου απο ατομα που νομιζα οτι με γνωριζουν.

με παρεξηγησες και εσυ.

τελικα το σοφο μοζ ειχε δικιο για το χασιμο στην μεταφραση...

παρακαλω, αναζητηστε τις κυριες σουλα και μουλα εις την καθομιλουμενη λαϊκιζουσαν νεοελληνικην γλωσσα, και τις κυριες ντενυ και μαρουσκα στην τηλεοραση.

μην αρχισω τωρα να μιλαω εγω για μυγες, δεν κανει...

quote:

Δεν θέλω να σφαχτώ με κανέναν, και τέλος πάντων αφήστε μας ορισμένοι στην ησυχία μας να κάνουμε αυτό που νομίζουμε.

καλε σφαχθειτε!

ελευθερα!

αλλα πεστε το μου απο πριν να ειδοποιησω τα ΜΜΕ να βγαλουμε κανα χαρτζηλικι!

.

gurunas

.

.