- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Για τα υπόλοιπα που γράφεις περί "δημιουργιστών": Πιστεύω πως δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να πιστεύει σοβαρά πως ο άνθρωπος πλάστηκε από οποιονδήποτε θεό με χώμα, σάλια, κτλ. κτλ. Η επιστήμη μπορεί ακόμη να μην έχει αποκωδικοποιήσει πλήρως το παρελθόν του ανθρώπου, αλλά θεωρώ πως οι απαντήσεις που δίνει είναι πολύ πιο λογικές από τους παραλογισμούς των θρησκευτικών βιβλίων.
Εν κατακλείδι πιστεύω (και ρίχνοντας μια ματιά στην ιστορία των θρησκειών) πως όσο προχωράει η επιστήμη, τόσο περιορίζεται η θρησκεία, καθώς πολλά "θεϊκά" δρώμενα, τελικά δεν αποτελούν παρά απόλυτα ερμηνεύσιμες φυσικές δραστηριότητες, ως προς την αιτία τους και το μηχανισμό γένεσής τους.
Συμφωνά με αυτά που λες, αλλά να προσθέσω και εγώ κάτι. Η πίστη στο Θεό δεν χαλάει κανέναν. Έχω δει μάλιστα γιατρούς άριστους επαγγελματίες να έχουν θρησκευτικές εικόνες στο γραφείο τους. Αυτή η πίστη τους τους δίνει δύναμη.
Αυτό που τον χαλάει τον άνθρωπο είναι η αποδοχή παράλογων μεσσιανικών ισχυρισμών σχετικά με ανθρώπους που επικοινωνούν με το Θεό και μεταβιβάζουν στους ανθρώπους τις εντολές του. Αυτό είναι περισσότερο προσβολή απέναντι στο Θεό παρά λατρεία του.
Άρα είναι η πίστη στους ανθρώπους που κάνει τη ζημιά και όχι η πίστη σε κάτι αφηρημένο με το οπόίο δεν έχουμε συναλλαγές. Ως εκ τούτου δεν αξίζει ένας άνθρωπος να ταλαιπωρεί τον εαυτό του με εντολές που του δόθηκαν από ανθρώπους. Τέλος, πρέπει να καταλαβαίνει από μόνος του την αξία του να είσαι ηθικός χωρίς χρήση φοβήτρων.
quote:
Αντε πάλι...Σου υπενθυμιζω ξανα οτι αυτο ειναι ενα ελευθερο forum.Επισης οτι οι εκφρασεις σου ειναι λιαν αναγωγες...απευθυνεσαι σε ανθρωπους και οχι σε σκυλια.Την επομενη φορα που εσυ ή καποιος αλλος φερθει ετσι,θα ειδοποιησω τους διαχειριστες.
Αν ησουν ανθρωπος θα καταλαβενες οτι ΔΕΝ εχεις θεση εδω....δεν μας ενδιαφερει το γιατι δεν αποδεχεσαι τις προφητειες, απλα απο την ωρα που ηρθες εσυ και ο μακεδων το φαγατε, το διαλυσατε. Δεν με χαλαει να με κοψουν οι διαχειριστες ετσι κι αλλιως αυτοι φταινε πρωτιστος και εσεις δευτευοντος για την καταντια.
Οσο για το οτι ειναι ελευθερο, αντε καλα λοιπον, ειναι ελευθερο. Ρε παιδια το γνωμη εχετε για την καλομοιρα? Να παρει και να σηκωσει παραλιγο πρωτοι θαβγαιναμε. Κατι αλλο, α παιδια πηγα και αγορασα καινουργιο αιρ κοντισιον...πολυ φοβερο...τουτομι...
Ειδες; Αυτο θα πει ελευθερια...
Αντε ριξτε μου και μια κοκκινη να το ευχαριστηθω, μιας και σε αυτους που το χαλασανε, δε ριχνετε τιποτα, κανετε την παλαβη!!!
αν γινει τιποτα θα βρεχει πυραβλουσ πανω απο το ισραηλ το θεμα ειναι οτι αυτοι οι πυραυλοι δεν αντιμετωπιζονται απο τα αντιπυραυλικα συστηματα των ισραηλινων ισωσ να ναι οφοβοσ και ο τρομος τους .τα παντα μπορουν να γινουν!
quote:
40palikj:Αν ησουν ανθρωπος θα καταλαβενες οτι ΔΕΝ εχεις θεση εδω....δεν μας ενδιαφερει το γιατι δεν αποδεχεσαι τις προφητειες, απλα απο την ωρα που ηρθες εσυ και ο μακεδων το φαγατε, το διαλυσατε. Δεν με χαλαει να με κοψουν οι διαχειριστες ετσι κι αλλιως αυτοι φταινε πρωτιστος και εσεις δευτευοντος για την καταντια.
Επειδη ΕΙΜΑΙ ανθρωπος και σεβομαι τους κανονες του forum σε αντιθεση με σενα σε πληροφορω οτι αναφερα το υβριστικο σου σχολιο στους διαχειριστες και αφηνω την υποθεση πανω τους.
Αν η διαλυση των δεισιδαιμονιων αποτελει καταστροφη φερω με μεγα ευχαριστηση τον ορο "καταστροφεας"
Σε αντιθεση με την καλομοιρα και το αιρ κοντισιον η αμφισβητηση της εγκυροτητας των προφητειων πολεμου Ελλαδας-Τουρκιας ειναι εντος θεματος.Μπορει να χαλιεσαι που σε αμφισβητουν (και παραθετουν και εγκυρα επιχειρηματα για να υποστηριξουν τις αντιρρησεις τους),μπορει να μην σου αρεσει να σου τραβανε το ευδαιμονικο χαλι κατω απο τα ποδια ("θα τους σκισουμε ολους το ειπε ο Κοσμας ο Αιτωλος/ο Παισιος/ο Λιακοπουλος" κτλ εεε για κατσε μηπως και δεν ισχυει αυτο) αλλα δεν παυουν οι αντιρρησεις περι της εγκυροτητας να ειναι ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Trevor μπορω εγω να σου δωσω πληροφοριες για την διαδικασια της εξελιξης.Για οποια απορια στειλε p.m (personal message).
quote:
Trevor
Αλήθεια, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν κατασκευάσει οι άνθρωποι μηχανές ικανές να συντηρηθούν, αναπαραχθούν, ενεργήσουν, βελτιωθούν από μόνες τους(ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΜΩΣ); Αν η άψυχη ύλη το πέτυχε, εμείς γιατί όχι(έστω και στο πιο απλό επίπεδο.);
Trevor ριξε μια ματια στην επιστημη (ή καλυτερα τεχνολογια) της νανομηχανικης...

The plural of anecdote is not data.
Edited by - medtech on 26/05/2008 03:20:50
Edited by - medtech on 26/05/2008 03:30:23
Edited by - medtech on 26/05/2008 03:46:26
quote:
trevor
Η πίστη στο Θεό δεν χαλάει κανέναν.
Προφανώς φίλε μου, και δεν θα διαφωνήσω επ'αυτού. Αλλωστε οι θρησκείες υποτίθεται ότι απαντούν σε "μετά τα φυσικά" ερωτήματα, ή σε ερωτήματα όπου η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει απάντηση (ή δεν την ενδιαφέρει να δώσει απάντηση).
quote:
trevor
Έχω δει μάλιστα γιατρούς άριστους επαγγελματίες να έχουν θρησκευτικές εικόνες στο γραφείο τους. Αυτή η πίστη τους τους δίνει δύναμη.
Και σ'αυτό με βρίσκεις σύμφωνο. Το γελοίο ξεκινάει όταν η θρησκεία μπαίνει στα χωράφια της επιστήμης (για διάφορους λόγους).
Επίσης, μπορεί η πίστη σε κάποιο θεό να δίνει δύναμη στο γιατρό, όπως λες (ή για να ακριβολογούμε, να πιστεύει ο γιατρός ότι του δίνει δύναμη), αλλά δεν τον κάνει ούτε επιτυχημένο, ούτε γιατρό. Θα έλεγα πως απλά ο γιατρός ικανοποιείται με τις μεταφυσικές απαντήσεις της συγκεκριμένης θρησκείας, αλλά στις εγχειρήσεις που κάνει, το βρίσκω απίθανο να συμβουλεύεται τη Βίβλο.
Θα πήγαινες για παράδειγμα σε έναν πιστό καλόγερο να σε εγχειρήσει, χωρίς να έχει ιδέα από ιατρική; Οσο πιστός και να είναι, όση δύναμη και να του δίνει ο θεός του, πάω στοίχημα ότι δεν θα καθόσουν να σε κόψει.
Συμπερασματικά, καλή η θρησκεία για τον άνθρωπο, εφ'όσον τον καλύπτει στις μεταφυσικές του ανησυχίες, αλλά μέχρι εκεί. Όταν η αυθαιρεσία της μιας θρησκείας (καθώς αλήθεια δεν υπάρχει σε καμία θρησκεία, μια και δεν γνωρίζουμε κανέναν να επέστρεψε από κει και να μας διηγήθηκε ποιον θεό βρήκε και άρα ο κάθε πιστός καλείται να διαλέξει ποιά αυθαιρεσία του ταιριάζει καλύτερα) βαφτίζεται "απόλυτη", "εξ'αποκαλύψεως" ή οτιδήποτε άλλη αλήθεια, και επιβάλλεται στους υπόλοιπους που έχουν τη δική τους "αλήθεια", τότε η θρησκεία ξεφεύγει κατά πολύ από το πεδίο που υποτίθεται ότι δραστηριοποιείται.
Με άλλα λόγια, όταν η θρησκεία παύει να αποτελεί εγχειρίδιο μεταφυσικών απαντήσεων και γίνεται εγχειρίδιο φονικό (όπου ο "φόνος" μπορεί να είναι είτε σωματικός, είτε πνευματικός είτε οτιδήποτε άλλο) τότε η συγκεκριμένη θρησκεία είναι απλά ένα παρά φύση άνθρώπινο κατασκεύασμα.
quote:
trevor
Αυτό που τον χαλάει τον άνθρωπο είναι η αποδοχή παράλογων μεσσιανικών ισχυρισμών σχετικά με ανθρώπους που επικοινωνούν με το Θεό και μεταβιβάζουν στους ανθρώπους τις εντολές του. Αυτό είναι περισσότερο προσβολή απέναντι στο Θεό παρά λατρεία του.
Αυτό έχω υποστηρίξει και γω σε προηγούμενα μηνύματά μου. Αλλωστε, υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο
"Μου μίλησε ο θεός στον ύπνο μου" και στο
"Ονειρεύτηκα ότι μου μίλησε ο θεός"
quote:
trevor
Άρα είναι η πίστη στους ανθρώπους που κάνει τη ζημιά και όχι η πίστη σε κάτι αφηρημένο με το οπόίο δεν έχουμε συναλλαγές. Ως εκ τούτου δεν αξίζει ένας άνθρωπος να ταλαιπωρεί τον εαυτό του με εντολές που του δόθηκαν από ανθρώπους.
Προφανώς
quote:
trevor
Τέλος, πρέπει να καταλαβαίνει από μόνος του την αξία του να είσαι ηθικός χωρίς χρήση φοβήτρων.
Κατά τη γνώμη μου, ίσως η μεγαλύτερη αλήθεια που έχει ακουστεί στο θέμα αυτό.

macedon
quote:
μακαρι να μασ δωσει καμια 20 ς400 ο βλαδιμιρος και σε εμας να δω τους τουρκους αν θα τολμησουν ποτε να κανουν ξανα επισοδιο στο αιγαιο οπως το 96 με τα ιμια .να καναμε να βρεχει πυραβλους αν γινοταν τιποτα.
Φίλε eellinaras, υπάρχει ήδη υπογεγραμμένη συμφωνία για αναβάθμιση των S300 σε S400 και είναι σε εξέλιξη.
Πάντως οι S300 είναι κατά κύριο λόγο αμυντικό όπλο, μπορούν να λειτουργήσουν αντι-αεροπορικά (ενάντια σε αεροσκάφη) αλλά έχουν και βαλιστική δυνατότητα (κατάρριψη εισερχόμενων πυραύλων αλλά και χτύπημα στο έδαφος του εχθρού). Δε νομίζω να "σπαταλήσουμε" σε πόλεμο ένα τέτοιο αξιόμαχο όπλο για να χτυπήσουμε στόχους στην Τουρκία, έχουμε άλλα πιο εξειδικευμένα συστήματα γι'αυτό το σκοπό ![]()
-----------
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
May the Force be with you...

Αυτα ετσι για να μαθαινουμε και την εννοια της λεξεως υβρης.
Εγω παλι δεν θα ενημερωσω τους διαχειριστες, αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θελουν, μπορουν να δουν και αρκετες σελιδες πιο πισω και να καταλαβανουν το ποιον του καθενος μας!
Αυτα
οι τουρκοι δεν εχουν αντιστοιχο οπλικο συστημα το τρεμουν ισωσ και γι αυτο οι αμερικανοι μας πιεζαν για το συγεκριμενο οπλικο συστιμα στο παρελθον ειναι ενα μεγαλης εμβελειας οπλο και το καλυτερο που διαθετουμε. τα πατριοτ ειναι εντελως αχρηστα σε σχεση με τα ς 300 υστερουν παρα πολλυ σε ολα τα θεματα.
τωρα να δουμε τι θα γινει με τον γραψα πιστευω οτι θα ειναι πολυ δυναμικος και οτι θα αντιμετωπισει με ισχυρα πνευματικα οπλα τις ανωμαλες βλεψεις των ισως σε αυτο το σημειο μπορει να βγουν οπως ειχες πει προηγουμενος αλληθινες καποιες απ τισ προφητειες του παισιου .παντως εγω πιστευω πως δεν θα διαπραγματευτουμε τιποτα σε οσον αφορα την πισκεψη του αγεεθα.
quote:quote:
άστο,Νικόμαχε,δουλεύεις πολύ. εμένα!!! Τρίτη λυκείου πάωωχ το καημενο....
Εγώ?
quote:
για τον Νικομαχο... να κανει αλλη μια βολτα στο Ηλιακο μας Συστημαhttp://www.youtube.com/watch?v=Ek5u5jl7Ads
Χαχα Πρεντ αυτο δεν ηταν στο ηλιακο συστημα.Διαγαλαξιακη βολτα ηταν.Κατευθειαν στον Αλντεμπαραν α της Ανδρομεδας.
Μεταξυ μας,στο σπιτι μου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
τοτε εγω εδωσα 10 μαθηματα Πανελληνιες +14 στη Β' Λυκειου παλι Πανελληνιες

quote:
Τσεκαρετε κι ακούστε καλαhttp://www.youtube.com/watch?v=Jcx45QfwL5M
Κατι θελεις να πεις εσυ!!!
Καλο ειναι Μαιρη μου θυμιζει και καποιον αλλο...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Λέω να αυτοκτονήσω φέτος.Με έχουν εκνευρίσει αφάνταστα όλοι.Χάρηκα που σας γνώρισα.
Ax oxi...Δεν αντεχω το δραμα....
quote:
Χαχα Πρεντ αυτο δεν ηταν στο ηλιακο συστημα.Διαγαλαξιακη βολτα ηταν.Κατευθειαν στον Αλντεμπαραν α της Ανδρομεδας.
Μεταξυ μας,στο σπιτι μου!
αντε τωρα να πεταχτεις και μεχρι τη Ζωνη του Ωριωνα (ο αγαπημενος μου αστερισμος)
http://www.youtube.com/watch?v=qWKHgu6678A

quote:
Λέω να αυτοκτονήσω φέτος.Με έχουν εκνευρίσει αφάνταστα όλοι.Χάρηκα που σας γνώρισα.
οχι βρε... μην το κανεις... η Ζωη ειναι ωραια (αν και τα εχει μ' αλλον)

quote:
http://www.youtube.com/watch?v=gQ_bgky7GeQκαι αυτο καλο για "ταξιδακι" στη γειτονια μας, τη Σεληνη
Καπου προς το CERN με πηγε.Σταματα τα διαστημικα γιατι το Τζακ κατεβαινει επικινδυνα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.