ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι Ιουδαϊκές ρίζες του Χριστιανισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Οι Ιουδαϊκές ρίζες του Χριστιανισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Marte33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/05/2008, 21:50:16
quote:

καλά βρε europaios2, τι σχέση έχουν τα όσα αναφέρεις περί Ελλήνων και Αιγυπτίων με το θέμα μας;

Είπα να το επεκτείνο λίγο! αλλά μια και ο Ηρόδοτος δεν ήξερε Αιγυπτιακά!.............
ίσως είχε μεγάλη αντίληψη! ........<<Ιστορίαι, 2, 58>>: «Πανηγύρια και λιτανείες και θρησκευτικές συγκεντρώσεις πρώτοι απ’ όλους τους ανθρώπους έκαναν οι Αιγύπτιοι. Απ’ αυτούς τόμαθαν κι οι Έλληνες. Απόδειξη στα λόγια μου είναι τούτο το πράγμα: οι γιορτές τους φαίνεται ότι γίνονται από πολύν καιρό, ενώ των Ελλήνων καθιερώθηκαν τελευταία».

quote:
Μπορείς να μας πεις πως και από που εξάγεις αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα; Σου θυμίζω πως:
α) Η Ελληνιστική περίοδος τελείωσε κάπου 150 χρόνια πριν τη γέννηση του Ιησού...
β) Ο όρος "Ελληνιστική" σχετίζεται ΜΟΝΟΝ με την κουλτούρα και τον πολιτισμό και ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με φυλετικά ιδιώματα!
γ) Πως είναι δυνατό να έχει γίνει διαπίστευση του γενεαλογικού δέντρου των επισκεπτών του; Αλλά κι Έλληνες να ήταν, πάλι ξεχνάς τον ρωμαϊκό νόμο, ο οποίος ήταν σαφής...
δ) Το τι έκαναν οι Έλληνες για τον Ιησού αναλογικά με άλλους λαούς είναι δεδομένο και όλοι γνωρίζουμε πως η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη τη σειρά χώρα στην αποδοχή του χριστιανισμού

Πάντως, θα περιμένω τα στοιχεία σου περί Ελλήνων στην Ιερουσαλήμ...

Αγαπητέ μου φίλε! το ότι τελείωσε η Ελληνιστική περίοδο δε σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν και οι Έλληνες! πως το συνάγεις αυτό?

Από το 312 ΜΈΧΡΙ το 65 π.Χ το το βασίλειο των Σελευκιδών ήταν στην περιοχή! λες να μην υπήρχαν Έλληνες? ποιοι ασκούσαν τη διοίκηση? γιατί αν ήσαν όλοι Σύριοι Ιουδαίοι κ.λ.π. τότε δε θα μιλούσαμε για Ελληνιστικό βασίλειο!
Αυθαίρετο λοιπόν δεν είναι το συμπέρασμά μου! το δικό σου ποιο είναι? συμφωνείς με τον Marte?

Τη β' περίπτωση που είπες διόρθωσέ τη, για να μη το κάνω εγώ! τα λάθη ούτος ή άλλως είναι ανθρώπινα!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

MarteΜέλος
11/05/2008, 22:30:28
quote:
το 98% των Ελληνων ειναι Χριστιανοι ορθοδοξοι

Άρα ζούμε την βασιλεία του θεού της αγάπης στην πατρίδα μας?????
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

α)Έτσι είναι η βασιλεία του θεού. Δεν είναι υπέροχα?
β) Η βασιλεία του θεού είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Διαλέξτε και πάρτε!
Ότι άλλο και να πούμε είναι περιττό mee-kha-el (מִיכָאֵל ).

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"

TrithemiusΜέλος
12/05/2008, 01:24:53
quote:
Τη β' περίπτωση που είπες διόρθωσέ τη, για να μη το κάνω εγώ! τα λάθη ούτος ή άλλως είναι ανθρώπινα!

Αν και η διατύπωσή μου δεν ήταν επαρκής, άλλο εννοούσα περί σχέσης φυλών και ελληνιστικής περιόδου. Όμως η μισαλλοδοξία σου δεν αφήνει περιθώρια συνεννόησης. Πάντως είναι τραγικό, από τη μια να φτύνετε κατάμουτρα προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας και από την άλλη να τους χρησιμοποιείτε και να προσκυνάτε την αυθεντία τους αν πρόκειται να σας οφελήσει στις εικασίες σας...

Πράγματι τα λάθη είναι ανθρώπινα...

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
TrithemiusΜέλος
12/05/2008, 01:27:09
Τελικά φίλε europaios2 αποδέχεσαι ή όχι τις ιουδαϊκές ρίζες του χριστιανισμού; Αν όχι, τότε θα πρέπει να μας δώσεις τη δική σου εκδοχή για την καταγωγή του χριστιανισμού. Η κουβέντα ξέφυγε και απάντηση δεν πήραμε...

R + C
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
12/05/2008, 01:54:34
quote:
Ότι άλλο και να πούμε είναι περιττό mee-kha-el (מִיכָאֵל ).

Ε, εξήγησε στον άνθρωπο και τι σημαίνει το (מִיכָאֵל ).

Λουκάς

12/05/2008, 15:36:30
quote:
Trithemius:
Αν και η διατύπωσή μου δεν ήταν επαρκής, άλλο εννοούσα περί σχέσης φυλών και ελληνιστικής περιόδου. Όμως η μισαλλοδοξία σου δεν αφήνει περιθώρια συνεννόησης. Πάντως είναι τραγικό, από τη μια να φτύνετε κατάμουτρα προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας και από την άλλη να τους χρησιμοποιείτε και να προσκυνάτε την αυθεντία τους αν πρόκειται να σας οφελήσει στις εικασίες σας...

Πράγματι τα λάθη είναι ανθρώπινα...

Ωραία! πες μας λοιπόν τι εννοούσες! μια και δεν ήταν επαρκής η διατύπωσή σου!
Μισαλλόδοξος? από που το συμπεραίνεις αυτό? έγραψα εγώ πουθενά ότι μισώ τη θρησκεία κάπιοι άλλου? (εξαιρώ τον Ιεχωβισμό, τον οποίο απεχθάνομαι, και δεν το θεωρώ θρησκεία)
Ποια προσωπικότητα της της αρχαίας Ελλάδας έφτυσα?
Γιατί γράφεις ότι σου κατέβει?.......Και ακόμη οι ζέστες δεν έσφιξαν!
quote:
Trithemius:
Τελικά φίλε europaios2 αποδέχεσαι ή όχι τις ιουδαϊκές ρίζες του χριστιανισμού; Αν όχι, τότε θα πρέπει να μας δώσεις τη δική σου εκδοχή για την καταγωγή του χριστιανισμού. Η κουβέντα ξέφυγε και απάντηση δεν πήραμε...

Ποσός με ενδιαφέρει η καταγωγή του Χριστού! και Κινέζος να ήταν (τυχαία το αναφέρω), εγώ και εφόσον τον είχα μελετήσει και τον γνώριζα πάλι σε Αυτόν θα πίστευα.
Οι ρίζες ενός Θεού, δεν είναι τοπικού φαινομένου! αλλά παγκόσμιου!
Όπως έγραψα και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προφητέψει την έλευση του Χριστού! με τον δικό τους τρόπο. Αλλά και σε όλον τον κόσμο υπάρχουν θρύλοι για την έλευση του Αληθινού Θεού.
Τώρα γιατί ο Θεός διάλεξε τους Ισραηλινούς για να τους προετοιμάσει για την έλευσή του στην Καινή Διαθήκη! μόνο αυτός μπορεί να απαντήσει. Εγώ πιστεύω ότι εάν είχε εμφανιστεί αλλού δύσκολα δε θα τον αποδέχονταν!..............οπότε κάτι ήξερε ο Ύψιστος!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

MarteΜέλος
12/05/2008, 16:56:15
quote:
Ποσός με ενδιαφέρει η καταγωγή του Χριστού! και Κινέζος να ήταν (τυχαία το αναφέρω), εγώ και εφόσον τον είχα μελετήσει και τον γνώριζα πάλι σε Αυτόν θα πίστευα.
Οι ρίζες ενός Θεού, δεν είναι τοπικού φαινομένου! αλλά παγκόσμιου!

Και όμως θα πρεπε να σε ενδιαφέρει. Γιατί η διδασκαλία του ήταν η κοσμοαντίληψη του Ιουδαϊσμού δηλ. της εθνικής θρησκείας των Εβραίων.

"Οι ρίζες ενός Θεού, δεν είναι τοπικού φαινομένου! αλλά παγκόσμιου!"
Αυτό μυρίζει παγκοσμιοποίηση.... Χμμμ...

"Σαν το σύννεφο φεύγω πετάω έχω φίλο τον Ήλιο Θεό με του αγέρα το νέκταρ μεθάω αγκαλιάζω και γη κι ουρανό"

Edited by - Marte on 12/05/2008 17:23:24

MIXAHL32Μέλος
12/05/2008, 18:01:09

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

14/5/2008

MarteΜέλος
12/05/2008, 18:31:06
quote:
Το 98% των Ελληνων ειναι Χριστιανοι ορθοδοξοι.

Αυτοί που "κοινωνούν" κάθε Κυριακή, και πηγαίνουν στους ναούς τακτικότατα δεν ξεπερνούν τις 200.000
Αν αφαιρέσεις καμιά 50000 που είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της ζωής και τρέμουν τον θάνατο επειδή έτσι μάθανε από τον παπά μένουν 150000

Εκτός κι αν εννοείς Χ.Ο και τους υπόλοιπους που απλά τους βαπτίσανε, και χρισιμοποιούν το όνομα της "παναγίας" όταν αργεί να ανάψει πράσινο το φανάρι ή όταν τσακώνονται για ποδοσφαιρικές ομάδες.......

Επίσης η επαναλαμβανόμενη φράση σου μου θυμίζει (εκτός από παπαγάλο) το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" που έλεγε κάποιος που βλέπει τα ραδίκια ανάποδα τώρα!

Συνεννοηθήκαμε φίλε mi-kha-el;

Edited by - Marte on 12/05/2008 18:35:41

MIXAHL32Μέλος
12/05/2008, 18:51:34

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ "ΣΑΛΑΤΑ" ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

14/5/2008

DominoΝέο Μέλος
30/07/2008, 17:07:13
HELLO..σε ολουσ σας..θα ηθελα να μου πητε που αν ξερετε κανενα μερος στα νοτια προαστια της αττικης...
Φιλικα Domino...
31/07/2008, 02:28:20
Φίλη Domino καλώς ήρθες στο ESOTERICA .

Για να μην έχουμε διπλά και τριπλά τοπικ, μπορείς να βρεις στοιχεία και να ρωτήσεις ότι θέλεις στα εξής λινκ…

Στοιχειωμένα σπίτια/τόποι στην Αθήνα

Κατάλογος στοιχειωμένων περιοχών

03/08/2008, 11:40:52
Φίλε/η Domino, καλώς ήλθες κοντά μας.
Σου εύχομαι καλή συνέχεια στις Συζητήσεις του Esoterica.

Θα ήταν καλό προτού ανοίξουμε ένα νέο θέμα να συμβουλευτούμε την Αναζήτηση (επάνω αριστερά στην οθόνη).
Εκεί μπορούμε να υποβάλλουμε τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που μας ενδιαφέρει κι αν κλικάρουμε στο Αναζήτησε! θα βρούμε όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.

Εάν κάποια από αυτές είναι ενεργή, μπορούμε να συνεχίσουμε σ' αυτήν ώστε να αποφύγουμε τα διπλά θέματα.

Σχετικά με το ερώτημα σου, υπάρχουν ήδη 2 παλιότερα σχετικά θέματα, όπως σου υπέδειξε σωστά ο elo.
Αν κλικάρεις στους τίτλους που παρέθεσε στο μήνυμα του θα μπεις κατευθείαν.

Οπότε το παρόν θέμα απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στα ήδη προτεινόμενα.

In anticipation of my resurrection...