- μαγνητοσκοπημενη ιστορια - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
υπαρχει και σχετικο κυκλωμα οπου υποτιθεται με καποιες μικρες παραλαγες σε ενα κασετοφωνο μπορεις να μαγνητοφωνησεις ηχους απο το παρελθον και η δηλωση καποιου τυπου ο οποιος υποστηριζε οτι με μια παραλαγη του κυκλωματος εκανε μια τηλεοραση να δειχνει μεσα απο τα "χιονια" σκιες οι οποιες ηταν φιγουρες που περασαν απο εκεινο το σημειο στο παρελθον και πιο συγκεκριμενα ειχε δει ενα παλιο ατυχημα οπου ενας παπας ειχε παρει βολτα με μια βαρκα καποια παιδακια τα οποια ομως πνιγηκαν γιατι ειχε βουλιαξει η βαρκα (αν και αυτα δεν τα πιστευω)
περα απο ολα αυτα ομως τι ειναι αυτο που κανει την ιστορια να "ξαναπαιζει" και πως αραγε γινεται αυτο?
εκανα μια σχετικη ερευνα στο forum για να δω αν ασχοληθηκε καποιος με αυτο το θεμα για δικη μου ενημερωση αλλα δεν βρηκα τιποτα γιαυτο ανοιξα αυτο το θεμα και θα με ευχαριστουσε η οποιαδηποτε σχετικη πληροφορια.
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
συγκεκριμενα σε συνεργασια με τις τοπικες αρχες και τον στρατο μας,κατεβασαν τους διακοπτες της περιοχης και μπορεσαν με την ενεργεια που υπηρχε στον χωρο να φωταγωγισουν ολοκληρη την περιοχη του μαραθωνα.
το γνωριζουν οι παλαιωτεροι ντοπιοι ,πηγαινω συχνα εκει και το εχω ακουσει σε συζητησεις τους.
θυμαστε τις πολλες και περιεργες κεραιες της βασης?????
μου ειχαν κανει φοβερη εντυπωση,ενω θα μπορουσαν για τις επικοινωνιες τους να χρησιμοποιουσαν "πιατα" δορυφορικα και αεροσκαφη εγουοκς.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
υ.γ ριξε μια ματια για τους δροσουλιτες.
Edited by - manos on 27/09/2003 02:33:33
φιλε μανο δεν το ηξερα αυτο για τον μαραθωνα οσο αναφορα τα πειραματα ξερω ομως οτι η μαχη του μαραθωνα εχει ξαναεμφανιστει
οσο για τους δροσουλιτες το εχω ακουσει αν και λενε οτι δεν ειναι μυστηριο αλλα αντικατροπτισμος λογικη εξηγηση αλλα δεν μου κολαει και πολυ
from us
τωρα αν μπορουν να παγιδευτουν ατομα αν γινετε τοτε ειναι μια καλη εκδοχη για τα φαντασματα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Για τους ερευνητές, αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία "στοιχειωμάτων", τα επαναληπτικά στοιχειώματα ή καταγραφείς. Η εξήγηση που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ακόλουθη:
Μερικά "φαντάσματα" φαίνονται να είναι απλές αναπαραστάσεις γεγονότων που συνέβησαν στο παρελθόν. Ένας στρατιώτης επανειλλημένα εμφανίζεται μπροστά απο ένα σπίτι το οποίο κάποτε φρουρούσε, ή το γέλιο ενός παιδιού το οποίο δέν ζεί πιά ακούγεται περιστασιακά στον διάδρομο οπου έπαιζε. Εδώ στην Ελλάδα το πιό γνωστό παράδειγμα είναι οι Δροσουλίτες της Κρήτης. Υπάρχουν ακόμα αναφορές για "φαντάσματα" αμαξιών, σπιτιών, ακόμα και πλοίων.
Τί το προκαλεί αυτό; Σίγουρα όχι κάποιο πνεύμα. Σύμφωνα με τη θεωρία, ένα τραυματικό γεγονός μπορεί να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην περιοχή οπου συνέβη, μια "καταγραφή" του συμβάντος η οποία μερικές φορές επαναλαμβάνεται αιώνια, κατα τακτά χρονικά διαστήματα. Κατα κάποιο τρόπο δηλαδή, το περιβάλλον "συλλαμβάνει" εικόνες και ήχους, τα οποία τα "προβάλλει" για μήνες ή και για χρόνια αργότερα. Αυτός ο τύπος στοχειώματος αναγνωρίζεται άμεσα καθώς δέν φαίνεται να επικοινωνεί ούτε να έχει επίγνωση της παρουσίας ανθρώπων. Περιορίζεται σε εμφανίσεις ανθρώπων ή και αντικειμένων, πάντα ίδιες, στο ίδιο σημείο, την ίδια χρονική στιγμή, ακολουθώντας κάποιο μοτίβο, εκτελώντας τις ίδιες πράξεις και κινήσεις κάθε φορά.
Επιστημονικά, το τί προκαλεί αυτές τις επαναλήψεις παραμένει μυστήριο. "Πώς και γιατί γεγονότα του παρελθόντος καταγράφονται και επαναλαμβάνονται δέν μπορεί να γίνει κατανοητό" γράφει η Lauren Forcella, ενώ συμπληρώνει: "Τέτοιου είδους στοίχειωμα μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες ή περισσότερο".
Δέν γνωρίζω κατα πόσο είναι εφικτό το συγκεκριμένο φαινόμενο να πραγματοποιηθεί απο ανθρώπους, πιστεύω όμως οτι είναι δύσκολο εώς ακατόρθωτο.
Φίλε endorama, αμα αναζητήσεις στο google για "residual hauntings" θα βρείς πολλές ιστοσελίδες που ασχολούνται με το φαινόμενο.
Υ.Γ.: έχεις καμια σχέση με το endorama.gr ;! :)
Proteus Team: http://www.proteusteam.cjb.net
Greek Paranormal Webring: http://www.greekparanormalwebring.cjb.net
μιας και δεν ηξερα την ακριβη ονομασια του φαινομενου αυτου ειναι καιρος να αρχισω την ερευνα
φιλε akpe ευχαριστω για της πληροφοριες ηταν οτι επρεπε
from us
Ένα από τα γνωστώτερα επαναλαμβανόμενα στοιχιώματα :
Σε περίοδο διακοπών του, ένα ζευγάρι έμενε δίπλα σε αρκετά παλιό και ιστορικό κτήριο.
Και οι δύο τους, είδαν ξεχωριστά αλλά και μαζί μία γυναίκα στο διπλανό προαύλιο χώρο η οποία φορούσε λευκά ρούχα να περιφέρετε. Δεν τους κίνησε την περιέργεια μιας και η ώρα ήταν πρωινή.
Αφού όμως συνεχίστηκε η εμφάνηση της κυρίας αυτής κάθε μέρα με την ανατολή του ήλιου ρωτήσανε απλά στην γειτονιά ποια έιναι και γιατί γυρνά πρωί πρωί... τέλος πάντων από την αντίδραση όσων ρωτήσαν άρχησαν να υποψιάζονται πως κάτι έτρεχε... στην αρχή νομίζαν πως ήταν η τρελή του χωριού άλλα όταν αρχήσαν να ρωτάνε και γέροντες του χωριού προβληματίστηκαν ακόμη περισσότερο.
Σαν να μην μπορούσαν να ξοδέψουν καλύτερα τον χρόνο τουςκανόνησαν να ξυπνήσουν πριν την ανατολή και να περιμένουν να εμφανηστεί η κυρία και να την προσεγγίσουν.
Η κυρία εμφανήστηκε ξαφνηκά, έκανε την ίδια ακριβώς βόλτα όπως κάθε πρωί με την ανατολή του ήλιου (πάντα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο και έκανε την ίδια βόλτα), προσπάθησαν να της μιλήσουν αλλά φερόταν σαν χαμένη, σαν να μην την έννοιαζε που της μιλούσαν και αυτό τους έκανε να πιστέψουν πως όντως ήταν απλά η τρελή του χωριού. Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν απλά εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια τους.
Ξέχασα να σας πω, πως η κυρία αυτή είχε κόκκινα μαλλιά πράγμα που ήταν και το ερέθισμα να δώσει η κοπέλα σημασία μιας και είναι σπάνιο χρώμμα στην Ελλάδα αν όχι ανύπαρκτο.
Λίγο πριν φύγουν τακτοποίησαν τον λογαριασμό με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έμεναν και την ρωτήσανε σχετικά (η ιδιοκτήτρια δεν είναι από το νησί απλά επένδυσε στον ξενοδοχειακό κλάδο). Η απάντησή της ήταν: Ελάτε μωρέ που πιστεύετε την ιστορία τησ Κυρά με τα άσπρα, αλλά πού το ακούσατε? Οι ντόπιοι δεν το συζητούν αυτό με τουρίστες...
Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο ιστορικά γεγονότα είναι:
Το κτήριο ήταν κατά τον πόλεμο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο υπήρχε μια αγγλίδα νοσοκόμα. η νοσοκόμα αυτή πήγενε φορόντας μία μαύρη κάπα να φερει ψωμί από διπλανό χωριό.
Στο φερόμενο στείχιωμα, κάθε πρωί εμφανίζετε μία κυρία με τα άσπρα μπροστά από το παλιό αυτό νοσοκομείο ενώ κάθε βράδυ μία μαυροφορεμένη κυρία εμφανίζετε σε ένα ερημικό μονοπάτι.
Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για αυτή την ιστορία και στο ίδιο ακριβώς μέρος καθώς και πολλοί ισχυρισμοί από τους γέροντες (αν καταφέρει κανείς να μιλήσει για αυτό το θέμα μαζί τους)
Η εμφανιζόμενη αυτή μορφή πάντως ποτέ δεν έχει ακουστεί να έχει επικοινωνήσει με κάποιον, απλά επαναλαμβάνετε σε καθημερινή βάση στα δύο σημεία.
Edited by - alafroiskiwtos on 08/10/2003 07:17:43
Προτείνω το ακόλουθο πείραμα.
1) Διαλέγουμε ένα κατάλληλο χώρο (ξερει κανεις να πει τι σημαίνει "κατάλληλος" ?)
2) Βάζουμε κάποιον συνεργάτη να φωνάξει κάτι μέσα σε αυτό το χώρο (π.χ. να φωνάξει δυνατά δέκα αριθμούς)
3) Μετα απο 10 λεπτά βάζουμε το χρονο-μαγνητόφωνο να καταγράψει αυτο που φώναξε ο συνεργάτης μας.
Αν το πείραμα πετύχει και είναι επαναλήψιμο μπούμε να αναλύσουμε τα αποτελέσματα και να βελτιώσουμε το χρονο-μαγνητόφωνο.
Υ.Γ. ΠΑΝΤΑ ήθελα να ακούσω πως παίζόταν μία αρχαία τραγωδία 2000 χρόνια πριν.
Άγγελος
Φιλικά ο τυφλος φύλακας και οδηγός της γνώσης.
ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......
Edited by - BLIND GUARDIAN on 08/10/2003 12:25:20
1) Σχεδόν σε κάθε μέρος πάνω στην γη έχει συμβεί και από ένα τραγικό γεγονός, μια μάχη κλπ. Γιατί υπάρχει η εκδήλωση του φαινομένου σε ένα συγκεκριμένο και όχι στα υπόλοιπα;
2) Γιατί ένα "στοίχειωμα" εκδηλώνεται και επαναλαμβάνεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, περιβαλλοντικές κυρίως;
Μήπως πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που διευκολύνει και "προβάλλει" την εικόνα ή τον ήχο, και τι εμποδίζει αυτή την εκδήλωση;
Ετσι πιθανόν να βρούμε και το που και γιατί καταγράφεται στην αρχική φάση.
3) Μήπως τελικά και η καταγραφή του γεγονότος οφείλεται στις συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες που υπήρχαν εκείνη την στιγμή (πχ. την στιγμή μου έγινε η μάχη);
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Mπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;

Thothoula γεματούλα
Kόρη Thoth Tρισμέγιστου
Aδερφή TAT Kύβου
quote:το πειραμα αυτο γινεται με ενα απλο μαγνητοφωνο το οποιο εχει υποστει καποιες ελαφρες μετατροπες στο κυκλωμα και υποτιθεται οτι μαγντοφωνει ηχους που ηχησαν μια φορα και ενα καιρο παντως οι μετατροπες ειναι πολυ απλες απο οτι ειχα δει καποτε απλη αντικασταση εξαρτηματων θελει και να ξερεις να χειριζεσαι το απλο στην χρηση κολητηρι.
Eχω ακριβώς τις ίδιες απορίες με την Ostria κ από το πείραμα του Άγγελου δεν κατάλαβα τίποτα...
from us
που μου φέρνει στο νου εκείνη την ιστοριούλα που μας έγραφε κάποτε η Valnda γιά το στοιχειωμένο χωριό στην Αμοργό!
Valnda, "κάνε παιχνίδι"!
όσον αφορά τα πειράματα με το μαγνητόφωνο, πριν πολλά χρόνια, στο σπίτι που μένω -πριν ήταν το σπίτι του παππού μου- με μιά φίλη κάναμε ένα παρόμοιο πείραμα -με ένα κανονικότατο μαγνητόφωνο σειράς. θάχαν περάσει κάπου 1-2 χρόνια από τότε που πέθανε ο παππούς...
πράγματι, καταγράψαμε μία φωνή που επαναλάμβανε 2 φορές "εδώ είμαι, εδώ είμαι".
μας είχε κάνει εντύπωση το γεγονός, απ' όσο θυμάμαι, ήταν αυθεντικό. πάντως, δεν είναι κάτι που γίνεται νομίζω συχνά. σε μία παρόμοια περίπτωση πρόσφατα χρησιμοποιήσαμε μαγνητόφωνο γιά να καταγράψουμε "παράξενους" ήχους σε ένα πολύ μυστήριο μέρος, και δεν πιάσαμε τίποτα!
Να μια σελίδα που μιλάει για την καταγραφή οπτικοακουστικών ερεθισμάτων
Σκεφτόμουν να αναφέρω το θέμα του χωριού σ'αυτό το topic για να μπορέσω να κατανοήσω 2-3 πράγματα...
Eνα χωριό - φάντασμα...
Aυτό καταλήξαμε να πιστεύουμε μετά από πολύ-πολύ ψάξιμο...Aυτή ήταν κ η εξήγηση που μας δόθηκε από τους περισσότερους.
Oμως, αν κατάλαβα καλά, χωριά-φαντάσματα ή πλοία-φαντάσματα ή σπίτια-φαντάσματα κτλ. είναι απλά κάποιες "προβολές" εικόνων κ όχι κάτι τρισδιάστατο κ με ύλη.
Aυτό το χωριό που είδαμε εμείς όμως ήταν σαν ένα κανονικότατο χωριό. Mε σπίτια χτισμένα με πέτρα, με πόρτες ξύλινες κ δεν ήταν μια εικόνα, ήταν πραγματικότητα. Aνοίξαμε πόρτες, ακουμπήσαμε πράγματα κοκ.
Περιμένω να αναπτυχθεί λίγο παραπάνω το θέμα μπας κ καταλήξω κάπου...

Thothoula γεματούλα
Kόρη Thoth Tρισμέγιστου
Aδερφή TAT Kύβου
Ναι, αυτή ήταν μιά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και είναι κρίμα που δεν την ψάξαμε λίγο παραπάνω, ιστορικά-λαογραφικά εννοώ.
Αλλά δεν νομίζω να είναι ίδια περίπτωση με αυτή που συζητάμε.
Αν όντως εκείνο το χωριό δεν υπάρχει σήμερα, μιλάμε για ένα χωριό-φαντάσμα... Αλλά όπως είπε και η Valnta ήταν "πραγματικό", δεν ήταν η σκιά του παρελθόντος που μπήκε στην δική μας πραγματικότητα, αλλά μάλλον τα κορίτσια μπήκαν στην δική του πραγματικότητα.
Είναι σαν να περπατάμε στην πεδιάδα που έγινε η μάχη παλιά, και να βρεθούμε ξαφνικά μέσα στον χαμό, με κίνδυνο να μας πατήσουν τα άλογα που περνάνε ή να μας σκοτώσουν οι στρατιώτες...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:δηλαδη? θελω να πω σε αυτο το χωριο δεν ξαναπηγες? ή πηγες και δεν το ξαναβρηκες?
Aυτό το χωριό που είδαμε εμείς όμως ήταν σαν ένα κανονικότατο χωριό.
μηπως το παρελθον δεν χανεται στον χρονο αλλα απλα δεν εχουμε προσβαση σε αυτο πια? μηπως υπαρχει το παρελθον αλλα βαδιζει παραλληλα με το παρον σε παραλληλες διαστασεις? και η επαναληψη καποιων απο αυτων γινεται επειδη υπαρχει καποια τρυπα?
ναι το ξερω οτι ειναι στιγμες που ξεφευγω τελειως "μα τελειως?" δεν χρειαζεται να μου το πει κανενας![]()
from us
Aλλά ρωτήσαμε γι'αυτό πάρα πολύ. Oχι μόνο στην Aιγιάλη, άλλα σε όλη την Aμοργό. Δεν νομίζω να υπήρχε ντόπιος που να μας ξέφυγε. Oι πάντες αγνοούσαν την ύπαρξη του χωριού, ή έστω κάποια παλιά ιστορία που να μπορούσε να δικαιολογήσει αυτό που είδαμε....
endorama..Δεν νομίζω ότι έχεις ξεφύγει...KAΘOΛOY! Nα'ξερες μόνο πόσες φορές έκανα AKPIBΩΣ την ίδια σκέψη....

Thothoula γεματούλα
Kόρη Thoth Tρισμέγιστου
Aδερφή TAT Kύβου