- Υπάρχουν άγγελοι? Τι είναι? Πιστεύετε σ' αυτούς? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Τα ισχυρότερα επιχειρήματα για την ηθική αντικειμενικότητα δεν είναι εμπειρικά αλλα πάντοτε διαλεκτικά..
Όταν τα αντιμετωπίσουμε προσεκτικά , διαπιστώνοντας ότι ο υποκειμενικός ρελαβιτισμός .. μπορεί να οδηγήσει στον παραλογισμό , φθάνουμε να πιστέψουμε στην ύπαρξη μιας ηθικής τάξης ... ΑΝ ΚΑΙ Η καταννοήσή μας γι'αυτήν , σε μια οποιαδήποτε ερίοδο ή σε μια οποιαδήποτε κουλτούρα , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ!
Τι εννοούμε τότε , λέγοντας μια αντικειμενική ηθική τάξη ???
Εννοούμε αυτή την πραγματικότητα που σε σχέση μαζί της , ένα πρόσωπο έχει άδικο , όταν παίρνει μια λαθεμένη ηθική απόφαση , είτε πρόκειται για την δική του συμπεριφορά ... είτε πρόκειται για την κρίση του σχετικά με κάποιον άλλο...
Μια αντικειμενική ηθική τάξη και οι προυποθέσεις τις οποίες θέτει σε μια κοινωνία προκειμένου να είναι ηθικοί και καλοί , συνοδεύεται πάντα -και μάλιστα απο το καθημερινά υπενθυμιζόμενο- και απο όλα όσα συνιστούν έναν -τον- ανήθικο κώδικα...
Όμως αυτός ο ανήθικος κώδικας και ο οποίος ορίζεται απο τον αντικειμενικά καλό κώδικα , πάσχει και προβάλλει τις εγγενείς αδυναμίες του , διότι δεν λαμβάνει και δεν θέτει έναν οικουμενικό και πανανθρώπινο κώδικα..
Το ότι όλοι έχουν δίκιο είναι μια ολοφάνερη αντίφαση...αλλα απο την άλλη μεριά , με ποιά κριτήρια αποφασίζουμε ποιός έχει δίκιο???
Ασφαλώς εδώ εμφανίζεται ο παραλογισμός που έχει καταλάβει τα νοηματοδοτούμενα αλλα και χειραγωγούμενα υποκείμενα απο αυτόν τον "αντικειμενικό ηθικό κώδικα" , ο οποίος έχει διαποτίσει το είναι τους και έχει επιμολύνει τον ενήλικα εντός τους ..!
Και μιας και μιλάμε για τον χριστιανισμό , έχω να πώ αυτό:
-Ο Ιησούς δεν συγχωρεί την γυναίκα .... αλλα δηλώνει ότι είναι συγχωρεμένη...που δηλώνει ότι η γυναίκα πήγε στον Ιησού γιατί ήταν συγχωρεμένη ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙ!
Προσωπικά έχω έναν άλλο δρόμο και τρόπο να προσεγγίζω τα πράματα στην ζωή αλλα καλό θα ήταν τα προαναφερθέντα να τα σκεφθούν καλά , οι αναφερόμενοι στον χριστιανισμό και "δηλώνουν" χριστιανοί..!
Ίσως -η γυναίκα..- να μην είχε πάει σ'αυτόν , αν δεν ήξερε κιόλας ότι εκείνος θα την υποδεχόταν με αγάπη και με την χάρη του ή με την στάση :"Είμαι εντάξει - είσαι εντάξει".
Κλείνοντας , θα ήθελα να πώ , ότι μέσα στις ιδέες που ιεροθετεί ένα δόγμα ασφαλώς μπορεί να υπαρχουν καλές και σοφές ιδέες , αλλα το δόγμα είναι κακό καθαυτό για τι έγινε αποδεκτό χωρίς εξέταση!
Για μερικούς ανθρώπους , η "χάρη" είναι "η μεγαλοψυχία ενός θεικού Βασιλιά και πατέρα να συγχωρεί ξανά και ξανά τις ανοησίες και τις αδυναμίες των υπηκόων του και των παιδιών του.Πρέπει να απορρίψουμε μια τέτοια αντίληψη της χάρης , γιατί απλώς είναι μια παιδαριώδης καταστροφή , της ανθρώπινης αξιοπρέπειας."
Η εξομολόγηση , χωρίς την αλλαγή είναι ένα παιχνίδι...!
Και το βλέπουμε καθημερινά , πόσο χριστιανοί και ηθικοί άνθρωποι είναι οι περισσότεροι συνανθρωποί μας...και το "καλοί" που ανέφερα , παραπέμπει απο τον εαυτό τους - προς τον εαυτό τους.
soul
Όταν διαχωρίσουμε τον εαυτό μας απο το κοπάδι,, απέναντι σε μια αντικειμενική αλήθεια,που δεν έχει παραλλαγές,τότε θα ειμαστε αυτό που είμαστε,θα συμμετέχουμε ολοι,σε μια ενότητα,ένα όν, που είναι θεός,μέσα απο την αποτελεσματικότητα του συνόλου,δίχως την κατάρα της ανάγκης, αλλά,της ανίληψης, ότι ειμαστε ένα...
Κάποτε, πρέπει να πάψουμε να κρυβόμαστε...Να πάρουμε την ευθύνη,γι αυτο που ειμαστε, όχι γιατί μας κάνανε,ή αφησαμε να μας κάνουν,οποιοι κι αν είναι...
quote:Ειναι και αυτο μια αποψη ... του βλακα βεβαια
καλύτερα βλάκας, παρα αδιάβαστος...

quote:
Εισαι τοσο βλακας οσο αντιλαμβανονται ολοι (πλην τρεχαγυρευε!) ή η κατασταση σου ειναι ακομη χειροτερη ... δηλ. εντελως βλακας !Αυτά που διαβασες δεν τα λεω εγω ,βρε ντουγανι, αλλα εξειδικευμενοι καθηγητες και γεννετιστες . Μονο ενας βλακας θα κατηγορουσε το στιλο για αυτα που γραφτηκαν και οχι αυτον που κρατουσε το στιλο και εγραφε ...
Προφανώς δέν κατάλαβες.Ποιός είναι ο βλάκας τώρα?
Εγώ αναφέρθηκα σε αυτό το blog που διαφημίζεις,έριξα μια ματιά και κόντεψα να ξερώσω απο το "μεγαλείο του μεγα αλέξανδου" και γενικά του μακεδονικού πολιτισμού,όχι επειδή βάζω μια ταμπέλα ή κάτι. Απλά επειδή αηδιάζω με τους εθνηκιστές είτε είναι Ελληνες ή κάτι άλλο.
Είναι μια αρρωστημένη κατάσταση,και μόνο το γεγονός οτι το υποστηρίζεις αυτό σε κάνει άνθρωπο με κάλο στον εγκέφαλο.
Προκαταβολικά σας το λέω,σας έχω όλους γραμμένους.
quote:Εχω πει πολλες φορες πως το blog αυτο ειναι δικο μου , δεν το διαφημιζω .
Εγώ αναφέρθηκα σε αυτό το blog που διαφημίζεις
quote:Έκανες οτι κανει ο καθε ανιστορητος βλακας , ο καθε χριστιανοπληκτος ασχετος με την ιστορια αυτου του τοπου ... εριξες μια ματια και εμαθες ιστορια ... γελοιε .
... έριξα μια ματιά ...
quote:Δεν εχεις ιδεα γιατι πραγμα μιλας και δεν απορω καθολου . Ειμαι ομως βεβαιος πως δεν κοντεψες να ξερασεις απο το "μεγαλειο του Αυναν" αφου οπως φαινεται κληρονομησες το "χαρισμα" του ... οπως επισης ειμαι βεβαιος πως δεν κοντεψες να ξερασεις απο το "μεγαλειο των γιδοβοσκων της ερημου" και του πολιτισμου τους ...
και κόντεψα να ξερώσω απο το "μεγαλείο του μεγα αλέξανδου" και γενικά του μακεδονικού πολιτισμού,
quote:Οταν κοιτας στον καθρεφτη αηδιαζεις ; Η καταγραφη γεγονοτων του παρελθοντος δεν ειναι εθνικισμος ρε βλακα , ειναι ιστορια ... ξερεις , απο αυτην που ριχνεις μια ματια και την μαθαινεις ...
Απλά επειδή αηδιάζω με τους εθνηκιστές είτε είναι Ελληνες ή κάτι άλλο.
Εθνικισμός : Η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης· η αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς όμως καμία διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους.
και
Εθνικιστής : Αυτός που αγωνίζεται για τα δικά του εθνικά ιδεώδη με πάθος, αλλά χωρίς να παύει να αναγνωρίζει και να σέβεται τα δίκαια άλλων εθνών .
quote:
Τώρα θα εκτοξεύσετε το μίσος σας,γιατί ώς γνωστόν είστε και πολλύ "ελληναράδες".
Τον βλακα δεν τον μισεις ... τον λυπασαι ...
quote:
Προκαταβολικά σας το λέω,σας έχω όλους γραμμένους.
Και ειχα μια στεναχωρια ... θα μας γραψει, δεν θα μας γραψει ... τωρα μου περασε αλλα με επιασε μια φαγουρα , μα μια φαγουρα !!!

Πατριώτης..υπερπατριώτης...Εθνικιστής..Σοσιαλιστής..πάνω -κάτω..καλό-κακό...ενάρετο - ανήθικο κλπ..!
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γεννήθηκε με ταμπέλα και συγκεκριμένη νόηση αλλα ενετάχθη και νοηματοδοτήθηκε απο το περιβάλλον που γεννήθηκε και διαπαιδαγωγήθηκε!
Ηθικότατοι όλοι μπορεί να είναι , όντας πιστοί στον κώδικα πεποιθήσεων ο οποίος εισήχθη εντός τους και ανήθικοι εφόσον δεν τον ακολουθούν πιστά...
Ο "ατιμασμένος" Γιαπωνέζος Αξιωματικός κάνοντας χαρακίρι θα είχε πεθάνει με αξιοπρέπεια ενώ ένας χριστιανός που θα έκανε το ίδιο ...όχι και αυτό διότι δεν είναι αποδεκτή η αυτοκτονία απο την γενικότερη ιδεολογία του χριστιανισμού!
Για έναν Γιαπωνέζο-Ιάπωνα..όπως θέλετε πείτε το.." θα ήταν αδιανόητο αυτό το οποιο θεωρεί ως σωστό ο Χριστιανός και τι αντίστροφο.
Οι ηθικοί κώδικες συμπεριφοράς είναι σίγουρα σχετικοί και απολαμβάνουν θετικά επι ενός εύρους συνόρων και πέραν αυτών τροποποιούνται ή και δεν υφίστανται καθόλου !
Δεν θα αξιολογήσω ηθικολογικά το θέμα , μιας και δεν έχει νόημα αλλα και δεν αποδίδει κατα την γνώμη μου αλλα "αυστηρά" επι της ουσίας.
Πιστεύει κανείς , ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση και συμπεριφορά του οποιουδήποτε ανθρώπου ...όπου και αν αυτός βρίσκεται πάνω στην γή , ότι είναι τυχαία και δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμμένη με τον κώδικα πεποιθήσεών του και ο οποίος προτάσσει το καλό και το κακό ή το σωστό και το λάθος???
Ήνι μαι νίνι μι..πιά'στον νέγρο απ'το αυτί...έλεγαν στα μωρά παιδιά τους , κάποιοι της Κου-κλούξ-κλαν και εξηγούσαν ότι οι μαύροι , είναι έτσι και έτσι και παρα-έτσι ... ο φόβος και η απειλή ήδη είχε αρχίσει να οργανώνεται στο μικρό παιδάκι και θα έμελλε να καθορίσει τις μετέπειτα -καθημερινές τους- "συνδιαλέξεις" με την εμφάνιση -κάθε φορά- οπουδήποτε Μαύρου!
Γενικά , τα κόμπλεξ ανωτερότητας ή κατωτερότητας φέρουν τις ίδιες συγκινησιακές πειρατείες και τα ίδια αποτελέσματα..και γι'αλλη μια φορά ο Αριστοτέλης έιναι επίκαιρος απο ποτέ...
Η ευδαιμονία , βρίσκεται στην μεσότητα....κάθε άκραία επιλογή είναι θυματοποιητική και καταστροφική!
Και έχω την αίσθηση , ότι όλοι μας θα πρέπει να είμαστε εγκρατείς στις εκφράσεις και στις συμπεριφορές μας γενικότερα...και ασφαλώς πρώτος απ'ολους εγώ!
Έχω δε την αίσθηση ....οτι η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία , έχει πολλά να προσφέρει , όπως και πρόσφερε παλαιότερα αλλα και σήμερα σε όλη την ανθρωπότητα...γιατί όχι και δώ???
Και το λέω αυτό διότι ακούω , απο πολλές μεριές λόγια ..λόγια.. λόγια πολλά λόγια περί της ορθής θεωρίας...ορθών πίστεων..ορθών ιδεολογιών κλπ...κλπ...αλλα δεν βλέπω ανθρώπους να νοηματοδοτούνται αναλογα απο τα όσα ¨προτάσσουν" ως αληθή και προς τους άλλους και σχεδόν πάντα και πίσω απο κάθε "πολιτισμό" , υπάρχει μια μάσκα υποκρισίας που αρκεί κάποιο γεγονός για να αποκαλυφθούν τα πραγματικά πρόσωπα και η "αληθοφορία" των επιμέρους προτασσομένων ως σωστές ιδεολογίες!
Ο άνθρωπος δι μέσου της σκέψης του , μπορεί να μεταστρέψει την πορεία του και να "εννοήσει" διαφορετικά...και να συντελλέσει θεματικά αλλαγή , πρωτίστως για την δική του ψυχική υγιεία..!
Αλλοίμονο -το έχω ξαναπεί- αν η Ντετερμινιστική άποψη είχε δίκιο...
Άποψή μου..!
soul

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ