ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κοιλιακοί πόνοι - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Κοιλιακοί πόνοι - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

vangos9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
vangosΝέο Μέλος
21/02/2006, 12:54:48
Κοιλιακοί πόνοι

Το πρόβλημα μου διαρκεί περίπου 5-6 χρόνια.

Το πρωί σηκώνομαι ένταξη. Περίπου 10-11πμ οι κοιλιά μου φουσκώνει.
Είναι τόσο ενοχλητικό που να φανταστείτε δεν χωράω στα παντελόνια.
Δεν αισθάνομαι κάποιο πόνο έντονο σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Το πρόβλημα παρουσιάζεται στην κοιλιά ακριβός κάτω από τα πλευρά και μετά φουσκώνει ολόκληρη (τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω). Έκανα μια εξέταση για έλκος (φυσάς κάτι και παρατηρούν αν αλλάζει το χρώμα δεν θυμάμαι πια ήταν η ονομασία) και ο γιατρός τότε (πριν 2 χρόνια ) μου είπε ότι είναι από το άγχος .μου έδωσε ένα φάρμακο σε ταμπλέτες το οποίο το έπαιρνα κάθε πρωί .δεν είδα καμία διαφορά.
Το βράδυ όταν ξαπλώνω βγάζω αέρια .αν μπορέσω να τα βγάλω τότε αισθάνομαι ελευθερωμένος.
Κάτι άλλο που μου συμβαίνει όχι τόσο συχνά είναι όταν κάνω την ακαθαρσία να παρατηρώ και αίμα. μερικές φορές έχω και φαγούρα στον πρωκτό.

Αν μπορούσατε να μου πείτε τη συμβαίνει πραγματικά θα σας ήμουν ευγνώμων.

21/02/2006, 13:15:44
Γεια σου vangos και καλωσήλθες στο Esoterica...

Θα σου απαντήσω με μια φράση που την έχω γράψει πάρα πολλές φορές στο φόρουμ, αλλά όσο κουραστικός κι αν γίνομαι θα συνεχίσω να την επαναλαμβάνω γιατί κατέχει θέση βασικής αρχής στην Ιατρική επιστήμη :

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ/ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΛΠ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Υπεύθυνος για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σε απασχολεί είναι ο γιατρός που σε παρακολουθεί και κανένας άλλος...Το να δώσουμε λοιπόν εμείς από εδώ συμβουλές σε σένα "ελαφρά τη καρδία", είτε γνωρίζουμε είτε όχι, μπορεί βέβαια για εμάς να είναι πολύ εύκολο, αλλά για σένα μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνο.

AngelosΜέλος
21/02/2006, 13:18:05
Διάγνωση εξ αποστάσεως δεν γίνεται.

Αν ο προηγούμενος γιατρός δεν σε βοήθησε, ρώτα και κάποιον άλλο.
Αλλα αν περιμένεις μαγικές λύσεις απο ένα φόρουμ, φοβάμαι οτι
θα απογοητευτείς.

Πήγαινε σε κάποιο Γιατρό.

Αγγελος.

vangosΝέο Μέλος
21/02/2006, 14:23:49
Πήγα σε γιατρό και δεν βρήκα λύση για το πρόβλημα μου

Απλά έγραψα για ένα πρόβλημα που έχω
Αν έχετε κάποια άποψη η συμβουλή θα με ενδιέφερε .
Δεν είμαι αφελής να ζητάω διάγνωση από forum απλά μια άποψη τη να κάνω
Ο γιατρός πριν 2 χρόνια μου είπε ότι μου συμβαίνει από άγχος
Κάθε μέρα το ίδιο πράγμα??

SM-GIOTAΜέλος
21/02/2006, 14:43:52
Εντύπωση μου κάνει που έχεις ένα πρόβλημα τόσα χρόνια και πήγες μόνο μια φορά στο γιατρό. Εγώ θα είχα πάει σε 15 μέχρι να το λύσω. Ακόμα και ψυχολογικό να είναι όπως πολλά προβλήματα υγείας, υπάρχει λύση.
21/02/2006, 18:08:43
quote:
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ/ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΛΠ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Το Γιάννη τον Σκλαβολιά τον θυμάται κανείς;
Που έκανε εκπομπή σε μικρό καναλάκι και έλεγε τη μοιρα περί παντός επιστητού.
Ειδικότης του, ο πόνος στο στομάχι.
Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει κανείς τηλέφωνο και να μη φύγει με μια συμβουλή - δίκην γαστροσκόπησης.

Έχω την εντύπωση, πως ο συγκεκριμένος στάθηκε και η αφορμή, που απαγορεύτηκαν οι "τηλεοπτικοί αστρογιατροί"...

Σχετικά με το ερώτημά σου τώρα vangos,
αν και συμφωνώ με τον durden_alie,
θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο θέμα
Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical
που έχει ανοίξει ο allzzaro στο forum της ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (εδώ δηλαδή).
Ίσως θα μπορούσες να βρεις κάτι χρήσιμο, πάντα σε ένα συντηρητικό και προληπτικό πλαίσιο, χωρίς να καταργείται ο ρόλος του γιατρού.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

21/02/2006, 19:34:55
quote:
Κάτι άλλο που μου συμβαίνει όχι τόσο συχνά είναι όταν κάνω την ακαθαρσία να παρατηρώ και αίμα. μερικές φορές έχω και φαγούρα στον πρωκτό.

Φίλε μου γειά σου...

Η φαγούρα που εχεις.. είναι ραγάδες (σχισμές) που έχουν σχηματισθεί.. στην περιοχή αυτή.. εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Η περιοχή αυτή εχει υποστεί συμφόρεση (εμφραγμα) και αργότερα οι αιμμοροίδες θα κάνουν την εμφάνιση τους.
Για το πρόβλημα αυτό ευθύνεται η κακή διατροφή .. και η καθιστική ζωή.

Το πρόβλημα αυτό, της φαγούρας συνάδει με το φούσκωμα της κοιλιάς.. μιας και δεν γίνεται σωστή πέψη. Δεν υπάρχει ποικιλία τροφής ωστε να γίνει η απαραίτητη ζύμωση.. στο παχύ έντερο..
Αποτέλεσμα είναι φούσκωμα.. αέρια.. αλλά και πολλά αλλα συμπτώματα...

Φίλε μου παραξενεύομαι ιδιαίτερα οταν λές οτι πήγες σε κάποιο γιατρό και δεν σου βρήκε τίποτα...
Η γνωμάτευση του ιατρού.. οτι φταίει το άγχος.. είναι ελλειπής.. μιας κα το άγχος απλά επιδεινώνει την κατάσταση...

Εγώ προσωπικά σε περιπτώσεις αυτου του είδους.. κτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου .. μιας και τα συμπτώματα αυτά αργότερα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε δυσάρεστες καταστάσεις..
Ψάξε στο τόπικ Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical
εχουν γίνει ιδιαίτερες αναφορές για το θέμα αυτό .. θα βρείς πολλά χρήσιμα....

Συμβουλή...
1. καλή και υγιεινή ζωή-καλή διατροφή
2. κινητικότητα-άσκηση..
3. ιδιαίτερη εξωτερική φροντίδα στην πάσχουσα περιοχή...
4. ενας καλός-ειδικός γιατρός οπως σου πρότειναν και αλλα μέλη..νομίζω οτι αποτελεί και την καλύτερη λύση...

Edited by - allzzaro on 21/02/2006 19:50:32

ΜορφέαςΜέλος
23/02/2006, 00:48:00
Φίλε Βάνγκο, καταρχήν θα ήθελα να σου πω οτι αν και προσωπικά λύνω τα προβλήματα υγείας μου με εναλλακτικούς τρόπους και είμαι οπαδός της εναλλακτικής ιατρικής, εάν είχα τα συμπτώματα που περιγράφεις χωρίς να μπορώ να βρω την αιτία για τόσο καιρό θα ανησυχούσα ιδιαίτερα...

Εγώ επίσης θα σου πρότεινα να επισκεφθείς κάποιον άλλον γιατρό. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι γιατροί σήμερα που οι διαγνώσεις τους είναι Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ απλά για να βγάλουν μια διάγνωση. Μάλιστα καλό θα ήταν να επισκεφτείς και διαφορετικους ιατρούς να δεις εάν συμπίπτουν οι διαγνώσεις.

Θέλω να σε ρωτήσω όμως κάποια πράγματα, γιατί στην εναλλακτική ιατρική το παν είναι να βρεις την αιτία του προβλήματος. Επεδιή όμως είναι μάλλον προσωπικά αυτά που θα σε ρωτήσω, αν θέλεις μπορώ να σου στείλω προσωπικό μαιλ.

Να είσαι καλά

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

25/02/2006, 08:11:20
quote:

Διάγνωση εξ αποστάσεως δεν γίνεται.

Αν ο προηγούμενος γιατρός δεν σε βοήθησε, ρώτα και κάποιον άλλο.
Αλλα αν περιμένεις μαγικές λύσεις απο ένα φόρουμ, φοβάμαι οτι
θα απογοητευτείς.

Πήγαινε σε κάποιο Γιατρό.

Αγγελος.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ....ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ=ΕΓΚΛΗΜΑ...ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΠΤΕΥΘΩ ΚΑΤΙ{ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΩ},ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ".ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΣΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΣΚΟΠΗΣΗ{COLONOSCOPY}OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΤΟΜΑΧΟ.ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ...