ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελπίδα θεραπείας για πάσχοντες απο HIV/AIDS? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Ελπίδα θεραπείας για πάσχοντες απο HIV/AIDS? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

elo70 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
whizΜέλος
20/09/2006, 17:47:33

Την καλησπερα μου σε ολους.

Αγαπητε Tryfield,
Πιστευω πως η ελευθερια δεν ανηκει καπου,
σε καποιες επιλογες ή καποιες θρησκειες.

Για μενα η ελευθερια ειναι αυτη που υπαρχει στην ψυχη μου.
Εχω την ελευθερια να επιλεξω την διαδρομη μου,δηλαδη την ελευθερια να την διατηρησω.Να αισθανομαι καλα με τον εαυτο μου και αγαθη την καρδια να πραττω χωρις να με συγκρατει κατι στο να μην ειμαι αυθορμητη.

Χανω την ελευθερια μου απο την στιγμη που επιλεγω το προσποιητο,το ψευτικο το επιτιδιο.

Η ελευθερια δεν εχει ονομα αλλα ειναι εννοια.

Η ελευθερια ειναι μια για τον καθε ενα γιατι ολοι εχουμε διαφορετικες ψυχες.

Η αληθεια ειναι μια,το θεμα ειναι αν την δεχομαστε γυμνη ή βαζουμε σαλτσες και συμφεροντα.

Το ιδιο ισχυει και για τα ψεμματα.

Η αποκαλυψη της αληθειας σου δινει ελευθερια ή την διατηρει.

Οι νομοι ειναι εκατομμυριοι διοτι υπαρχουν τα συμφεροντα αλλα εκτος αυτου πρεπει καπως να διαφυλλασετε σε ολους η ελευθερια χωρις ομως ο ενας να στερει του αλλουνου.Ωστε να συνυπαρχουμε αρμονικα.

Μπορω να κινουμε και να ζω ελευθερα,αρκει να μην ενοχλω.Αν για παραδειγμα μου αρεσει να κινουμε με την ρομπα,θα επιλεξω να το κανω στο σπιτι μου.θα κινηθω ομως με την ρομπα και δεν θα ενοχλησω κανεναν.

Απλα χρειαζετε λιγο μετρο.

Δυστιχως εγω δεν κραταω στην δουλεια βιβλια για να μεταφερω καποια αποσπασματα μα το 13 κεφαλαιο της Καινης Διαθηκης προς Κορινθιους Α.

Φυσικα αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Με εκτιμηση Άντα

TryfieldΜέλος
22/09/2006, 02:10:28
D_I Θύμισέ μου την επόμενη φορά να μην είμαι τόσο τεμπέλης με τα καλώδια και να πάρω καλωδιακό πληκτρολόγιο...

Σπαστικό να γράφεις, να γράφεις, και μετά ξαφνικά να σου πατάει ένα χ το ποντίκι από μόνο του (που κάνει ό,τι θέλει) και να πάνε όλα στο βρόντο!

Αχ, αυτήν η ασύρματη ελευθερία της τεχνολογίας...

Άντα, καλώς ήλθες (για δεύτερη φορά)!!
Θα τοποθετηθώ την επόμενη... όταν ηρεμίσω λίγο

22/09/2006, 09:46:30
Αγαπητέ Tryfield, αυτό που αναφέρεις είναι όντως πολύ σπαστικό!

Την έχω πάθει κι εγώ κάποιες φορές και για αυτό το λόγο όταν γράφω κάποιο μεγάλο μήνυμα το αποθηκεύω πρώτα σε έγγραφο Word.
Βοηθάει...

Αγαπητή whiz, αναφέρεις:

quote:
Η ελευθερια ειναι μια για τον καθε ενα γιατι ολοι εχουμε διαφορετικες ψυχες.

Η αληθεια ειναι μια,το θεμα ειναι αν την δεχομαστε γυμνη ή βαζουμε σαλτσες και συμφεροντα.

Εννοείς οτι η ελευθερία είναι μία κι ο κάθε άνθρωπος την βλέπει από την δική του σκοπιά ή οτι έχουμε πολλών ειδών ελευθερίες?
Η Αλήθεια είναι όντως μια, άσχετα από τις "σάλτσες" που της βάζουμε για τον Χ λόγο.
Μιλάμε όμως για "σάλτσες" ή για προσπάθειες προσέγγισης της μέσα από τον δικό μας τρόπο σκέψης?

In anticipation of my resurrection...

whizΜέλος
22/09/2006, 17:00:29

Αγαπητέ Dying Incubus,

Εννοω πως η ελευθερία είναι μια αλλά ο κάθε ένας την βλέπει από την δική του μεριά ,μιας και όλα είναι υποκειμενικά αφού δεν έχουμε όλοι τα ίδια βιώματα(εμπειρίες) ,ούτε και είμαστε το ίδιο ώριμοι.

Αναφερομαι στην τοποθετηση σαλτσας όταν δεν μας βολευει η αληθεια και την παραποιουμε για να είναι ταιριαστη με τους Χ λογους.

Ελπιζω να απαντησα στα ερωτηματα σου.

Αγαπητε Tryfield,
Είναι οντος ελεηνο όταν συμβαινει αυτό,η συμβουλη του φιλου μας
Dying Incubus νομιζω πως είναι πολύ χρησιμη.
Θα χαρω να διαβασω την τοποθετηση σου οποτε εισαι ετοιμος.

Με εκτιμηση Άντα

AmpereΜέλος
24/09/2006, 07:35:18
Καλημέρα (και από εδώ)

Σκέψεις και νοήματα ατάκτως ερριμένα

Σκέψη 1: Μπορούμε να μιλήσουμε για ελευθερία χωρίς να μιλήσουμε για βούληση;
Κατά τη γνώμη μου όχι, αφού είναι έννοιες που δεν μπορούν να σταθούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη.

Σκέψη 2: Αν υπάρχουν περισσότερες από μία βουλήσεις τότε η ελευθερία της μιας δεν μπορεί παρά να δρα ως όριο για την ελευθερία της άλλης, εκτός αν καταφέρουν να εναρμονιστούν μεταξύ τους οπότε και ανακαλύπτουν νέες δυνατότητες νέους βαθμούς ελευθερίας που ούτε καν υποψιάζονταν ως ατομικές βουλήσεις . ….Διαφορετικά απομένει ο δρόμος της εναντίωσης όπου η ελευθερία του ενός βασίζεται πάνω στον περιορισμό της ελευθερίας του άλλου.

Σκέψη 3: Όσο πιο δυνατός (με την ευρύτερη έννοια) είναι κάποιος, τόσο περισσότερες επιλογές έχει και άρα τόσο πιο ελεύθερος είναι. Τι είναι αυτό που δίνει την περισσότερη δύναμη;
Κάποιοι απαντούν «το χρήμα» και πράγματι, η οικονομική δύναμη εξασφαλίζει πολλών ειδών ελευθερίες αλλά και πολλών ειδών δεσμεύσεις. Όπως λένε και για πολλά άλλα πράγματα, ισχύει και για το χρήμα το ότι είναι καλός υπηρέτης αλλά κακός αφέντης.
Κάποιοι άλλοι, πάντως, απαντούν «η αγάπη»…

Σκέψη 4: Το ψέμα μπορεί στην αρχή να φαίνεται ότι βολεύει αλλά εν τέλει σκλαβώνει. Η αλήθεια στην αρχή μπορεί να είναι κάπως άβολη αλλά στο τέλος ελευθερώνει.
Ποια είναι όμως η αλήθεια; Ίσως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να «κλειδώσουμε» σταθερά την βούλησή μας στην στόχευσή της.

Σκέψη 5: αλήθεια, ελευθερία, αγάπη, ομορφιά… τι άλλο;

Ακολούθησε τη ροή
CROWL26Μέλος
24/09/2006, 13:00:09
quote:
Μπορεί ένας χριστιανός, ένας άθεος, ένας βουδιστής, ένας εγώ, και ένας εσείς, να προσεγγίσουμε ένα ανώτερο επίπεδο ελευθερίας παρέα; Ή το ένα αποκλύει a priori το άλλο;

Τι θεωρείς ανώτερο επίπεδο ελευθερίας?

Τι είναι ελευθερία,δημοκρατία, ισότητα?

Αν δεν δώσουμε κάποιον ορισμό της εκάστοτε διατυπωθήσας έννοιας δεν θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε αυτήν,να της ερμηνεύσουμε,να την κατανοήσουμε και στο τέλος να την ακολουθήσουμε ώστε να γευτούμαι τους καρπούς της που θα κάνει να αντιληφθούμε την χρησιμότητα ή σπουδαιότητα αυτής για τον άνθρωπο.

Ο ορισμός λοιπόν που θα δωθεί παίζει σημαντικό ρόλο.

Επειδή λοιπόν τίποτα δεν είναι πανάκεια στη ζωή μας πρέπει να δοθεί κάποιος ορισμός.

Αυτός που θα δώσει τον ορισμό, θα τον δώσει υποκειμενικά σκεπτόμενος τι αυτός αντιλαμβάνεται ως ελευθερία και αυτό θα ακολουθήσει προκειμένου να την γευτεί.

Συμφωνώ με την φίλη whiz ότι όλα είναι υποκειμενικά στη ζωή μας ανάλογα με τα βιώματα και τις εμπειρίες του καθενός.

Κατά την γνώμη μου πραγματικά ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που νιώθει μέσα του ελεύθερος.Όλοι ζούμε μέσα σε κανόνες και εντολές στη ζωή μας που ορίζουν άλλοι για εμάς(π.χ κοινωνία, οικογένεια,πολιτεία,θρησκεία) ή εμείς για τους εαυτούς μας.

Εάν νιώθουμε εντάξει με τον εαυτό μας και τη συνείδησή μας και όχι καταπιεσμένοι ή καταναγκασμένοι τότε εκτιμώ ότι είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.Ελευθερία δεν μπορεί να είναι η ζωή χωρίς κανόνες και εντολές γιατί τότε ζούμε εν πλήρει ασυδοσία και αναρχισμό αδιαφορώντας για τους γύρω μας.

Φιλικά.-
E.X.O

25/09/2006, 09:26:57
quote:
Κατά την γνώμη μου πραγματικά ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που νιώθει μέσα του ελεύθερος.Όλοι ζούμε μέσα σε κανόνες και εντολές στη ζωή μας που ορίζουν άλλοι για εμάς(π.χ κοινωνία, οικογένεια,πολιτεία,θρησκεία) ή εμείς για τους εαυτούς μας.

Εάν νιώθουμε εντάξει με τον εαυτό μας και τη συνείδησή μας και όχι καταπιεσμένοι ή καταναγκασμένοι τότε εκτιμώ ότι είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.Ελευθερία δεν μπορεί να είναι η ζωή χωρίς κανόνες και εντολές γιατί τότε ζούμε εν πλήρει ασυδοσία και αναρχισμό αδιαφορώντας για τους γύρω μας.

Αγαπητέ CROWL26, η ελευθερία μπορεί να πάρει διάφορες προεκτάσεις αλλά και να λάβει πολλές ερμηνείες, ανάλογα από την σκοπιά που την προσεγγίζουμε.
Θα μπορούσαμε να πούμε οτι ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που νιώθει ελεύθερος μέσα του (άποψη με την οποία συμφωνώ κι εγώ).
Μπορεί κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του ελεύθερο όταν δεν είναι υπόδουλος σε κάποιον άλλον.
Μπορεί πάλι να θεωρεί τον εαυτό του ελεύθερο όταν δεν υπάρχουν κανόνες που να ρυθμίζουν την ζωή του και τις σχέσεις του απέναντι στους συνανθρώπους του και το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζει.
Μπορεί πάλι κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του ελεύθερο όταν έχει κατορθώσει να φτάσει στο σημείο να αντικρύζει περισσότερες από μία οπτικές γύρω από ένα θέμα.

Οπότε θα συμφωνήσω πως η ελευθερία είναι μια ιδέα η οποία βιώνεται υποκειμενικά.
Η ιδέα όμως της Ελευθερίας ποιά είναι?

In anticipation of my resurrection...

CROWL26Μέλος
26/09/2006, 10:00:16
Ελεύθερος είναι αυτός που μπορεί να συλλογάται ελεύθερα

Φιλικά.-
E.X.O

whizΜέλος
26/09/2006, 18:30:57

Ας το δούμε από την αντίθετη πλευρά.
Σκλαβωμένος είναι κάποιος που δεσμεύετε. Άρα όσο δεν δεσμεύουμε τον εαυτό μας είμαστε ελεύθεροι.

Το θέμα είναι ποιες είναι οι δεσμεύσεις για τον κάθε ένα από εμάς που τον περιορίζουν.
Εγώ για παράδειγμα δεν θεωρώ σκλαβιά τον γάμο αν και είναι μια μορφή δέσμευσης. Ενώ δεν θα ήμουν ελεύθερη αν έκανα έναν γάμο από συμφέρον ή επειδή απλα θα έπρεπε.

Και κάποιος άλλος άνθρωπος ενδεχόμενος να μην θεωρούσε έναν λευκό γάμο ως σκλαβιά.

Γιαυτο και λέω πως είναι υποκειμενική η ελευθερία για τον κάθε ένα από εμάς.

Και πολλές φόρες μόνοι μας την χάνουμε, είτε λέγοντας ψέματα είτε γιατί δεν ακλουθούμε την καρδιά μας αλλά την τσέπη μας.

Για μένα πρέπει να κρατάμε τους τύπους για να μην φέρνουμε κανέναν σε δύσκολη θέση ώστε να κρατήσει την ελευθερία του(έστω και αν είναι την δεδομένη στιγμή)αλλά και να εκφραζόμαστε ελεύθερα απλά ο τρόπος διαφέρει.

Με εκτίμηση Άντα

CROWL26Μέλος
27/09/2006, 09:57:37
quote:
Το θέμα είναι ποιες είναι οι δεσμεύσεις για τον κάθε ένα από εμάς που τον περιορίζουν.
Εγώ για παράδειγμα δεν θεωρώ σκλαβιά τον γάμο αν και είναι μια μορφή δέσμευσης. Ενώ δεν θα ήμουν ελεύθερη αν έκανα έναν γάμο από συμφέρον ή επειδή απλα θα έπρεπε.

Το προσυπογράφω αυτούσιο και αναλλοίωτο ως αντιπροσωπευτικό και της δικής μου αντίληψης.

Φιλικά.-
E.X.O