ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΙΕΡΗ" ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ... ΤΟ 2004 !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "ΙΕΡΗ" ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ... ΤΟ 2004 !!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
peteΜέλος
01/08/2004, 13:17:56
Φίλτατοι,
διάβασα με προσοχή τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας.
Μια λογική απορία.

Μιλούν για σεβασμό σε ιερούς χώρους ποιοί? Αυτοί που κατάστεψαν τα πάντα για να χτίσουν τους δικούς τους?

Λυπάμαι, αλλά η ιστορία δεν είναι μαζί τους.
Οι πράξεις τους λένε άλλα.

01/08/2004, 15:36:51
Pete,

φίλε μου μην ξεχνάς πως, σε τελική ανάλυση, σεβόμαστε την θρησκευτική πλάνη του πλήθους.

Και είναι κοινό μυστικό ότι, σύμφωνα με τον Ρωμαϊκό Κώδικα, "η κοινή πλάνη δημιουργεί Δίκαιον"!!

Ίσως, εκτός του γεγονότος ότι κάθε εκκλησία της ιουδαιοχριστιανικής πίστης θεμελιώνεται πάνω σε κάποια οστά αγίου, ενδεχομένως να θεμελιώνεται και επάνω απο τις καλλιτεχνικές αξίες των Ελλήνων.........

The_JudasΝέο Μέλος
01/08/2004, 17:59:28
quote:

quote:

Κάθε ιερός χώρος καλό είναι να είναι σεβαστός ... με αυτή όμως τη λογική και στον περιβάλοντα χώρο του Παρθενώνα θα έπρεπε να απαγορεύονται οι χριστιανικές-εκκλησιαστικές μορφές της τέχνης

Αν κρίνουν οι συγκάτοικοι ότι τους ενοχλεί κάτι τότε οφείλουμε να τους σεβαστούμε.

Όσο αναφορά τον Παρθενώνα
1ον δεν είναι ενεργός ναός

2ον δεν υπάρχει τουλάχιστον επίσημα η θρησκεία που τον διεκδικεί

3ον δεν έχει προαύλιο χώρο που γίνονται παραστάσεις

4ον δεν γνωρίζεις ότι ακόμα και αν υπήρχαν τα 3 παραπάνω ότι οι υπεύθυνοι του ναού θα θίγονταν από ‘χριστιανικές-εκκλησιαστικές μορφές της τέχνης’ όπως λες , εκτός εάν και νομίζεις ότι θα ενεργήσουν με το οφθαλμός αντί οφθαλμού .
Ατυχές το παράδειγμα του Παρθενώνα λοιπόν.

quote:

, όπως και θα έπρεπε να απαγορεύεται η είσοδος στους μη πιστούς!

Η υπερβολή φανερώνει έλλειψη επιχειρημάτων φίλε μου.

quote:

Το προαύλιο αυτό είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας για να έχει λόγο στη χρήση του? Πολύ αμφιβάλλω...

Συγκάτοικοι θα το έλεγα εγώ

quote:

Αν και συμφωνώ με αυτό που λέει ο Βικινγκ για το Λαζόπουλο , το πιο πιθανό είναι να επιζητάει δημοσιότητα , όπως επανηλημένα έχει κάνει στο παρελθόν.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο από όσα έχουμε πει μέχρι τώρα

ΕΛ
"Το σύμπαν καταρρέει"

Θα προσπεράσω αρχικά την ειρωνεία εις βάρος μου για να απαντήσω , αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς σε κάποια σημεία.

Ολη η Ελλάδα είναι γεμάτη με ναούς , θα έπρεπε δηλαδή να σταματήσουμε κάθε μορφή τέχνης γιατί κάποιοι ενοχλούνται ?
Υπάρχει κάτι που να μην ενοχλεί την εκκλησία ?
Τους ενοχλούν διάφορα είδη μουσικής(ροκ,τράνς κλπ.)
Τους ενοχλεί το θέατρο και κάθε άλλη μορφή έκφρασης , μήπως πρέπει να τα καταργήσουμε όλα αυτά ?

Σεβάσμός πρέπει να υπάρχει για όλους όχι μόνο για την πλειοψηφία.

Edited by - The_Judas on 01/08/2004 18:00:28

ΕΛΜέλος
02/08/2004, 03:06:56
quote:

Θα προσπεράσω αρχικά την ειρωνεία εις βάρος μου για να απαντήσω , αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς σε κάποια σημεία.

Δεν σε ειρωνεύτηκα σε κανένα σημείο του παραπάνω κειμένου.

Θα μπορούσες να μου πεις πια σημεία είναι αυτά ώστε να τα αποδώσω με πιο κατανοητή μορφή

quote:

Ολη η Ελλάδα είναι γεμάτη με ναούς , θα έπρεπε δηλαδή να σταματήσουμε κάθε μορφή τέχνης γιατί κάποιοι ενοχλούνται ?
Υπάρχει κάτι που να μην ενοχλεί την εκκλησία ?
Τους ενοχλούν διάφορα είδη μουσικής(ροκ,τράνς κλπ.)

Θέτεις με πιο απλά λογία το θέμα του δεδικασμένου.

Νομίζω ότι κανείς λάθος , κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Όπως κάθε άνθρωπος και κάθε κοινωνία είναι ξεχωριστή. Αν στην Σαουδική Αραβία αρχίζεις και κανείς τον σταυρό σου μέσα στην μέση του δρόμου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κάποιος περαστικός να προσβληθεί από την πράξη σου, αν κανείς το ίδιο την Τυνησία το πιο πιθανό είναι να σε αγνοήσουν. Αν ακούσεις στο διπλανό διαμέρισμα τον γείτονα να βρίζει την γυναίκα του ακόμα και να την δέρνει μπορεί να επέμβεις μπορεί και όχι.

Έτσι και στην προκείμενη περίπτωση κάποιοι συγκάτοικοι εξέφρασαν την αντίρρηση τους με επιχειρήματα απόλυτος λογικά. Το να θεωρούν ότι βωμολοχίες προσβάλουν έναν ιερό χώρο είναι απόλυτος λογικό, έχουν δικαίωμα να εκφράζουν αντίθετη άποψη , εκτός και εάν απαγορεύεται να την εκφράσουν. Ο αρμόδιος δήμαρχος σεβάσθηκε αυτήν την άποψη και αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί σε εκείνο το μέρος η παράσταση.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΑΓΑΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΛΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ , ΚΑΘΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΑΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΞΥΡΙΣΤΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΙΤΣΕΣ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ , Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ , ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ.

Γιατί ? ΠΛΟΥΤΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ , ΠΛΟΥΤΟΣ ! Αχ και να γνώριζε ο Αριστοφάνης για την μαύρη διαφήμιση θα έβγαζε μεγαλύτερο έργο.

quote:

Τους ενοχλεί το θέατρο και κάθε άλλη μορφή έκφρασης , μήπως πρέπει να τα καταργήσουμε όλα αυτά ?

Σεβάσμός πρέπει να υπάρχει για όλους όχι μόνο για την πλειοψηφία.

Ξανά υπερβάλεις γενικεύοντας αφού η περίπτωση που εξετάζουμε είναι συγκεκριμένη και έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά , και χάνεις οποιοδήποτε δίκιο και εάν έχεις.

Εάν έβγαινε ο Σερρών και έλεγε σε μήνυμα προς τον κόσμο ότι ο Αριστοφάνης είναι του διαβόλου και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο , εγώ πρώτος θα ήμουν κατά του.
Προστασία του ιερού χώρου από βωμολοχίες είτε αυτές είναι από έναν τσατισμένο περαστικό είτε από θίασο σε έργο, οποιοδήποτε έργο είναι καθήκον και δικαίωμα του να φέρει ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ !!!!!
Να σταματήσει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ και το ΜΙΣΟΣ ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Υ.Γ Δεν γνωρίζω εάν το ψευδώνυμο σου αναφέρεται στον γνωστό Ιούδα και εάν σε εκφράζει , αλλά να ξέρεις ότι όταν προβάλεις επιχειρήματα με μίσος για την άλλη πλευρά δεν έχεις πολλές ελπίδες.

ΕΛ
"Το σύμπαν καταρρέει"

Edited by - ΕΛ on 02/08/2004 03:09:00

Edited by - ΕΛ on 02/08/2004 03:10:13

Edited by - ΕΛ on 02/08/2004 03:12:14