ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ορθοδοξια ποσοι ξερουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ορθοδοξια ποσοι ξερουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Alastor30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AlastorΝέο Μέλος
13/08/2005, 21:46:59
Το "πρωτοτοκο" το ειδα στη ΚΔ και το αντεγραψα ακριβως οπως ειναι γραμμενο.

Τι παει να πει αυτο. Οτι απο τη στιγμη που χαρακτηριζει το Χριστο σαν πρωτοτοκο, σημαινει οτι μετα η Μαρια εκανε και αλλα παιδια.

13/08/2005, 21:54:16
Που γράφει ότι η Παναγία έκανε και άλλα παιδιά;;

Φιλικά όπως πάντα

AlastorΝέο Μέλος
13/08/2005, 22:00:41
Απο τη στιγμη που τον χαρακτηριζει ως πρωτοτοκο μεσα στην ιδια την ΚΔ δεν λεει τιποτα; Πρεπει να το γραψουν;
Δεν σημαινει η λεξη "το πρωτο παιδι";
13/08/2005, 22:04:13
" ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Α
22 Τούτο δε όλον γέγονεν ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του Κυρίου δια του προφήτου λέγοντος· 23 Ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν, και καλέσουσι το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ό εστι μεθερμηνευόμενον μεθ’ ημών ο Θεός. 24 Διεγερθείς δε ο Ιωσήφ από του ύπνου εποίησεν ως προσέταξεν αυτω ο άγγελος Κυρίου και παρέλαβε την γυναίκα αυτού, 25 και ουκ εγίνωσκεν αυτήν έως ου έτεκε τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον, και εκάλεσε το όνομα αυτού Ιησούν"

Από τα παραπάνω, δεν βρίσκω από που κάποιος μπορεί να συμπεράνει ότι η Μαρία απέκτησε και άλλα παιδιά;;;

Φιλικά όπως πάντα

AlastorΝέο Μέλος
13/08/2005, 22:15:06
Εγω απο τη λεξη πρωτοτοκος αυτο το συμπερασμα βγαζω. Για'μενα (και τον παραπανω κοσμο πιστευω), οταν λες ενα παιδι πρωτοτοκο, σημαινει οτι μετα απο αυτο ακολουθησαν και αλλα.

Edited by - Alastor on 13/08/2005 22:20:22

13/08/2005, 22:20:39
quote:
ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α΄

17 ότι ο νόμος δια Μωϋσέως εδόθη, η χάρις και η αλήθεια δια Ιησού Χριστού εγένετο. 18 Θεόν ουδείς εώρακε πώποτε· ο μονογενής υιος ο ων εις τον κόλπον του πατρός, εκείνος εξηγήσατο.

Το πιο πάνω τότε πώς το καταλαβαίνεις;;

Επίσης και αυτό πες μας σε παρακαλώ πώς το καταλαβαίνεις, τουλάχιστον εδώ δεν καλείσαι να συμπεράνεις διότι το αναφέρει ξεκάθαρα:

quote:
Στην προφητεία που υπάρχει στο Ιεζεκιήλ 44/μδ΄ 1-2, γράφει προφητικά για την Παναγία: «και επέστρεψέ με κατά την οδόν της πύλης των αγίων της εξωτέρας της βλεπούσης κατά ανατολάς, και αύτη ήν κεκλεισμένη. Και είπε Κύριος προς με: ΄΄Η πύλη αύτη κεκλεισμένη έσται, ουκ ανοιχθήσεται, και ουδείς μη διέλθη δι’ αυτής, ότι Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, εισελεύσεται δι’ αυτής, και έσται κεκλεισμένη΄΄». Ρωτάμε λοιπόν: Από ποια πύλη «ήρθε στον κόσμο ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ ο Ιησούς Χριστός, και αυτή η πύλη παρέμεινε κεκλεισμένη, και κανείς άλλος δεν πέρασε απ’ αυτήν»; Δεν ήταν η μήτρα τής Παναγίας;

Επίσης, Στις Παροιμίες 4/δ΄ 3, λέει για τον Ιησού προφητικά: «διότι εστάθην υιός του Πατρός μου, και μονογενής ενώπιον της μητρός μου».

Φιλικά όπως πάντα

dimitris2Μέλος
13/08/2005, 22:34:00
quote:

Το "πρωτοτοκο" το ειδα στη ΚΔ και το αντεγραψα ακριβως οπως ειναι γραμμενο.

εχεις δίκιο, έγώ έχω μια ψηφιακή αγ. γραφή που γράφει ότι θέλει και συγκεκριμένα κάνω κόπυ παιιστ.
"25 και ουκ εγίνωσκεν αυτην εως ου ετεκεν υιόν. και εκάλεσεν το ονομα αυτου Ιησουν. "
Θα την αλλάξω.
gr biblos v 11.5

Edited by - dimitris2 on 13/08/2005 22:37:54

13/08/2005, 23:47:42
Τι σου έλεγα, Γηγενή....?
Τα γνωστά ευφυολογήματα κι οι γνωστές επικρίσεις ενός βαλτού από άλλους...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

13/08/2005, 23:52:50
Alastor, έτσι είναι!
Όσο κι αν μερικοί δεν καταλαβαίνουν Ελληνικά κι ανάγνωση και δεν ξέρουν να αποδίδουν τις Ελληνικές λέξεις.
Για να λέμε "πρωτότοκο" πρέπει να ακολουθούν και άλλα παιδιά.
Ενώ όταν τον λένε "Μονογενή", όπως αναφέρεται σε μερικά εδάφια, αναφέρεται οτι ήταν ο μονογενής υϊός του Γιαχβέ.

dimitris2Μέλος
14/08/2005, 00:03:10
Αφού σου φαίνονται όλα ωραία και απλά και το έχεις ρίξει στη θεολογία, ερμήνευσε.
1."πρωτότοκος των νεκρών εγένετο, εκ κοιλίας άδου..."
2. Μονογενής, τι σχέση έχει με τον πρωτότοκο.

14/08/2005, 00:12:27
dimitris2, είπα οτι άλλο μονογενής κι άλλο πρωτότοκος.
Όταν λέμε πρωτότοκος εννοούμε οτι υπάρχουν κι άλλα παιδιά.
Όταν λέμε μονογενής εννοούμε οτι είναι το μοναδικό.
Κι ο Ιησούς λέγεται μονογενής υϊός του Γιαχβέ, όχι της Μαρίας...

quote:
1."πρωτότοκος των νεκρών εγένετο, εκ κοιλίας άδου..."

Δε γνωρίζεις τα στοιχειώδη αρχαία ελληνικά για να το μεταφράσεις και θέλεις βοήθεια?
Δεν κατάλαβα γιατί θές να στο μεταφράσω αυτό.

dimitris2Μέλος
14/08/2005, 00:31:01
Βάλτα σε μια σειρά.
Μονογενής εκ πατρος σημαίνει ότι ο πατέρας γέννησε μόνο ένα παιδί.
Αν η μητέρα γέννησε κι άλλα με άλλον πατέρα δεν ισχύει το πρωτότοκος γιατί αυτό αναφέρεται μόνο στο γιο του πατέρα.
Παράδειγμα. Ο Ησαύ έχασε τα πρωτοτόκια απ τον πατέρα του για ένα πιάτο φακή. Ο πατέρας του όμως είχε πολλές γυναίκες. Δεν υπήρχε πρωτότοκος υιός γυναικός όπως το θέτεις. 10 γυναίκες από ένα παιδί αν έκαναν πρωτότοκος θα ήταν ο πρώτος του πατρός που στην προκειμένη είναι και μονογενής.
menasΜέλος
14/08/2005, 00:36:37
quote:

quote:
Κατα Ματθαιον, ¨Κεφ:Α, στιχος 25

"...και ουκ εγινωσκεν αυτην εως ου ετεκε τον υιον αυτης τον πρωτοτοκον..."

Δηλαδή;; τι πάει να πει αυτό Αλάστορ;;

Ψηλε μπορεί να με μισήσεις για αυτό που θα πω, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό θα πει ΞΕΚΑΘΑΡΑ "και δεν είχαν συζυγικές σχέσεις ΜΕΧΡΙ που γένησε τον πρωτότοκο υιό της".

Εσύ τι καταλαβαίνεις από αυτό? Αν δεν είχες ξαναακούσει ποτέ τις διδασκαλίες του δόγματος, και το διάβαζες πρώτη φορά, τί θα καταλάβαινες.? Μάλλον αυτό που λέει και σίγουρα όχι όλα αυτά που δεν λέει.

Τώρα το επιχείρημα της ιστοσελίδας που παρέθεσες περί του εδαφίου, δηλαδή ότι
1. "Δεν λέει τίποτα για τη σχέση τους μετά...
2. Υποθέτουν ότι η φράση: "έως ου έτεκε τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον", υπονοεί ότι ΜΕΤΑ είχε συζυγικές σχέσεις η Παναγία με τον Ιωσήφ" ... και
3. "Θα μπορούσε να μην συμβαίνει αυτό",

είναι κατ' εμέ βιασμός της ελληνικής γλώσσας. Αν ήμασταν άγγλοι ή πακιστανοί, ή οτιδήποτε εκτός από έλληνες πανάθεμα μας, θα μπορούσαμε να δικαιολογηθούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τί λέει. Αλλά στην ελληνική γλώσσα την οποία ευτυχώς ή δυστυχώς καταλαβαίνουμε σαν μητρική μας, όταν κάποιος λέει "δεν κοιμήθηκα μέχρι που με πήρε τηλέφωνο" ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αφού με πήρε τηλέφωνο κοιμήθηκα. Δεν υπονοείται όπως έξυπνα υποστηρίζει ο γράφων στο site, ούτε είναι υπόθεση το ότι μετά κοιμήθηκα. Εννοείται σε βαθμό που είναι αυτονόητο.

Αντίστοιχα, λέγοντας ότι "δεν έβαλα βενζίνη ΜΕΧΡΙ που άναψε το λαμπάκι", σημαίνει αυτομάτως και εξ ορισμού στην ελληνική γλώσσα ότι μετά έβαλα βενζίνη.

Τώρα ή εκανε λάθος ο ευαγγελιστής σε αυτό που έγραψε (κάτι που για εμένα δεν στέκει), ή συζυγικές σχέσεις έλαβαν χώρα μετά που γένησε η Μαρία τον πρωτότοκο Υιό της. Οτιδήποτε άλλο κατά την προσωπική μου άποψη αποτελεί διαστρέβλωση του κειμένου, και κατ επέκταση της αλήθειας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι συνολικά στην ΚΔ, υπάρχει αναφορά(ές) περί συζυγικών σχέσεων της Μαρίας με τον νόμιμο σύζυγό της, καθώς και περί της ύπαρξης νόμιμων και ευλογημένων παιδιών από αυτήν την ένωση. Κάτι που σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτα ευλογημένο από τον Κύριο γιατί είναι μέσα στα ξεκάθαρα πλαίσια του νόμου Του. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι μειώνει και πως αλλοιώνει τη διδασκαλία του Ιησού ή το μεγαλείο του Θεού το γεγονός ότι η Μαρία τεκνοποίησε με τον νόμιμο σύζυγό της. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό έχει μετατραπεί σε ζήτημα υψίστης σημασίας από την επίσημη εκκλησία, σε βαθμό που να κρίνεται ακόμα και η σωτηρία της ψυχής κάποιου από το αν πιστεύει στην αειπαρθενία της Μαρίας.
Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει καμία αναφορά, ούτε καν υπόνοια για αειπαρθενία, ανάσταση της Μαρίας, ανάληψη θέσης υψηλότερης των αγγέλων, παν-αγιότητας, αναμαρτωσύνης και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτήν. Αν ήταν τόσο σημαντικό, τόσο κρίσιμο, τόσο ξεχωριστό, δεν θα υπήρχε ΕΣΤΩ και μια ευθεία αναφορά σε κάτι από όλα αυτά μέσα στην ΚΔ. Κάτι παραπάνω από αυτό που γράφει στο site περί 2 όλων και όλων αναφορών στην, ΠΔ!!!! και αυτών να σηκώνουν τόνους συζήτησης για το κατά πόσο στέκουν??? Νομίζω ότι ο Κύριος αν ήθελε να πει όλα αυτά που στην πορεία εμφανιστηκάν ως εκ θαύματος, θα το είχε κάνει ο ίδιος. Ενώ το μόνο που έκανε ήταν να την αναφέρει ως την "ευλογημένη" και "μακαριωτέρα" των γυναικών. Από εκεί όμως μέχρι το "τιμιωτέρα των σεραφείμ" υπάρχει τεράστιο κενό. Τόσο μεγάλο, ώστε να πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική διδασκαλία.

Οι μοναδικές λοιπόν πηγές ΟΛΩΝ αυτών των διδασκαλιών βρίσκονται στην ΠΑΡΑΔΟΣΗ της εκκλησίας, της καθολικής εκκλησίας, που μετά το σχίσμα διατηρήθηκαν και από την ορθόδοξη. Για αυτήν την παράδοση έχω εκφράσει ξανά γνώμη στο παρελθόν, και η γνώμη μου αυτή περικλύεται στο ρηθέν υπό του Κυρίου:

Mar 7:7 μάτην δὲ σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων.
Mar 7:8 ἀφέντες γὰρ τὴν ἐντολὴν τοῦ Θεοῦ κρατεῖτε τὴν παράδοσιν τῶν ἀνθρώπων

Και έχουμε φτάσει πια σήμερα το 99,9% των ανθρώπων να μη λέει Θεέ μου, αλλά να λέει Παναγία μου. Ακόμα και η μέγιστη πλειοψηφία των ναών, των ταμάτων, των προσευχών, να μην αφιερώνονται σε αυτόν, αλλά στην Παναγία. Και εύκολα κάποιος απλοικός παρατηρητής θα μπορούσε να δηλώσει ότι αυτό που παρατηρεί γύρω του φτάνει πάρα πολύ κοντά σε μια άλλη θρησκεία που δεν λέγεται Χριστιανισμός αλλά Μαριανισμός - Παναγιανισμός - Μαριολατρεία.

Μετά μεγάλης μου λύπης λοιπόν, στο συγκεκριμένο ζήτημα θα βρεθώ απέναντι και από τους αδελφούς μου χριστιανούς. Λες και δε μου έφτανε που είχα μέχρι τώρα απέναντι τον actr, τον incubus, τον schwabe, την ostria, και πολλούς άλλους, τώρα θα έχω και εσένα, τον filosofo, τον nikostheatre, τον wwalker και πολλούς άλλους. No problem φυσικά. Όταν πιστεύω ότι κάτι υποστηριζεται από τον Λόγο, εμένα μου είναι αρκετό για να σταθώ απέναντι και σε όλη την ανθρωπότητα. Χωρίς φυσικά να εννοώ ότι δεν ισχύει το ίδιο και για όλους εσάς.

με αγάπη εν Χριστώ
m

14/08/2005, 00:38:35

Σοβαρολογείς??????
Δηλαδή αν εγώ με τη πρώτη μου γυναίκα κάνω ένα παιδί και μετά κάνω άλλα 2 με άλλη μία το πρώτο δεν θα λέφεται πρωτότοκο???
Μην τα λές έτσι αυτά, έλεος!!!!
Τι άλλες εξηγήσεις θα ακούω να δίνετε?

Edited by - Dying_Incubus on 14/08/2005 00:39:45

14/08/2005, 00:43:58
menas, με κάλυψες!
Τουλάχιστον, καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και δέχεσαι μερικά πράγματα.
Χαίρομαι για εσένα!

menasΜέλος
14/08/2005, 00:46:59

quote:

εχεις δίκιο, έγώ έχω μια ψηφιακή αγ. γραφή που γράφει ότι θέλει και συγκεκριμένα κάνω κόπυ παιιστ.
"25 και ουκ εγίνωσκεν αυτην εως ου ετεκεν υιόν. και εκάλεσεν το ονομα αυτου Ιησουν. "
Θα την αλλάξω.
gr biblos v 11.5

Μπορείς να δοκιμάσεις αυτήν

http://www.newlife4you.gr/inbible.html

Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί αξιόπιστη. Σημειώνω ότι το site έχει προτεσταντικές ρίζες.

Επίσης μπορείς να κατεβάσεις και μια από το

http://www.e-sword.net/downloads.html

Εξίσου αξιόπιστη και τσεκαρισμένη. Πολύ χρήσιμη όταν δεν υπάρχει Internet. Απλά σιγουρέψου ότι μετά θα κατεβάσεις την ελληνική version γιατί by default κατεβάζει αγγλικό κείμενο. Για ΠΔ υπάρχει μόνο η μετάφραση των εβδομήκοντα που έχει κάποιες διαφορές από την κλασσική ΠΔ.

Φιλικά
m

14/08/2005, 00:53:40
Ψηλός
<<Καλά βρε Γηγενή,
διαβάζεις ότι παραπομπή δίνεται εδώ ή όχι;;
Αυτά που έγραψες, έχεις την εντύπωση ότι δηλώνουν κάτι;;>>

τι θες να πεις οτι ειναι ασυναρτιτα;
απλα ειπα πως εχει το θεμα με τα αδελφια μου και τα ξαδελφια μου συμφωνα με την ερμηνια που εδωσες εσυ για το τι ενοουνε στην κ.δ. οταν λενε αδερφια

Ψηλός
<<Αν είναι να ακούσουμε το Γηγενή και το φωστήρα τον Dying_Incubus, τι να πω;;; Δεν βάζουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να πάμε να φουντάρουμε;;>>

αυτα λες και θα με αναγκασεις να ξενυχτισω πανω στον η/υ
αλλα και αυτα θα ειναι μονο λογια
αν εισαι αντρας καντο

dimitris2
<<Βάλτα σε μια σειρά.
Μονογενής εκ πατρος σημαίνει ότι ο πατέρας γέννησε μόνο ένα παιδί.
Αν η μητέρα γέννησε κι άλλα με άλλον πατέρα δεν ισχύει το πρωτότοκος γιατί αυτό αναφέρεται μόνο στο γιο του πατέρα.>>

ειπαμε ειναι μονογενης για τον πατερα του τον γιαχβε αλλα πρωτοτοκος για την μανα του μαρια

Ψηλός
<<Στην προφητεία που υπάρχει στο Ιεζεκιήλ 44/μδ΄ 1-2, γράφει προφητικά για την Παναγία: «και επέστρεψέ με κατά την οδόν της πύλης των αγίων της εξωτέρας της βλεπούσης κατά ανατολάς, και αύτη ήν κεκλεισμένη. Και είπε Κύριος προς με: ΄΄Η πύλη αύτη κεκλεισμένη έσται, ουκ ανοιχθήσεται, και ουδείς μη διέλθη δι’ αυτής, ότι Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, εισελεύσεται δι’ αυτής, και έσται κεκλεισμένη΄΄». Ρωτάμε λοιπόν: Από ποια πύλη «ήρθε στον κόσμο ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ ο Ιησούς Χριστός, και αυτή η πύλη παρέμεινε κεκλεισμένη, και κανείς άλλος δεν πέρασε απ’ αυτήν»; Δεν ήταν η μήτρα τής Παναγίας;

Επίσης, Στις Παροιμίες 4/δ΄ 3, λέει για τον Ιησού προφητικά: «διότι εστάθην υιός του Πατρός μου, και μονογενής ενώπιον της μητρός μου».>>

απο την στιγμη που η μαρια εκανε και αλλα παιδια δεν ηταν για τον χριστο η προφητια
αλλα εκει ειναι το κολημα αν δεχτητε οτι η μαρια εκανε και αλλα παιδια δεν σας βγαινουν οι προφητιες

Dying_Incubus
<<Τι σου έλεγα, Γηγενή....?
Τα γνωστά ευφυολογήματα κι οι γνωστές επικρίσεις ενός βαλτού από άλλους...>>

μα ειναι γνωστο πλεον οτι ειμαστε αντιεβραιοι σιωνηστες που σκοπο εχουμε να αναδειξουμε την αρχαιοελληνικη ιστορια με απωτερο σκοπο να καταστρεψουμε την ελλαδα
γιατι σαν γνησιοι αθεοι σατανιστες ειμαστε εγκαθετοι απο αναρχοκουμουνιστικοφασιστικοσιωνηστικεθνηκιστικοπαγκοσμιοπιοιτικα κεντρα
αλλα δεν θα περασει ετσι οι αγνοι στρατιωτες της ορθοδοξης οικουμενικης αποστολικης εκλησιας θα μας κανουν να ξερασουμε το γαλα της μανας μας γιατι μονο ετσι θα μπουμε στον σωστο δρομο που οδηγει στην αγκαλια του παναγαθου θεου

μια ερωτηση μονο η μανα μου δεν κατεβασε γαλα κατα συνεπεια οσες φιλοτημες προσπαθιες και να καταβαλουν τα παιδια δεν θα καταφερουν τον σκοπο τους
εχω χασει καθε ελπιδα για να μπω στον σωστο δρομο;;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

14/08/2005, 00:58:17
quote:
Dying_Incubus
Alastor, έτσι είναι!
Όσο κι αν μερικοί δεν καταλαβαίνουν Ελληνικά κι ανάγνωση και δεν ξέρουν να αποδίδουν τις Ελληνικές λέξεις.
Για να λέμε "πρωτότοκο" πρέπει να ακολουθούν και άλλα παιδιά.
Ενώ όταν τον λένε "Μονογενή", όπως αναφέρεται σε μερικά εδάφια, αναφέρεται οτι ήταν ο μονογενής υϊός του Γιαχβέ.

Ξέρεις, δεν φταις εσύ. Φταίμε όσοι νομίζουμε ότι μπορεί και να γίνει μια σοβαρή συζήτηση με εσένα.

quote:

Στην προφητεία που υπάρχει στο Ιεζεκιήλ 44/μδ΄ 1-2, γράφει προφητικά για την Παναγία: «και επέστρεψέ με κατά την οδόν της πύλης των αγίων της εξωτέρας της βλεπούσης κατά ανατολάς, και αύτη ήν κεκλεισμένη. Και είπε Κύριος προς με: ΄΄Η πύλη αύτη κεκλεισμένη έσται, ουκ ανοιχθήσεται, και ουδείς μη διέλθη δι’ αυτής, ότι Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, εισελεύσεται δι’ αυτής, και έσται κεκλεισμένη΄΄». Ρωτάμε λοιπόν: Από ποια πύλη «ήρθε στον κόσμο ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ ο Ιησούς Χριστός, και αυτή η πύλη παρέμεινε κεκλεισμένη, και κανείς άλλος δεν πέρασε απ’ αυτήν»; Δεν ήταν η μήτρα τής Παναγίας;

Επίσης, Στις Παροιμίες 4/δ΄ 3, λέει για τον Ιησού προφητικά: «διότι εστάθην υιός του Πατρός μου, και μονογενής ενώπιον της μητρός μου».

Για το πιο πάνω τα αρχαία σου ελληνικά δεν λένε τίποτα;;;

Φιλικά όπως πάντα

dimitris2Μέλος
14/08/2005, 01:04:07
quote:

Ψηλός

ειπαμε ειναι μονογενης για τον πατερα του τον γιαχβε αλλα πρωτοτοκος για την μανα του μαρια

Φτου γαμώτ@
Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει πρωτότοκος υιός γυναίκας αλλά ανδρός?
Τότε είχαν 15 γυναίκες αλλά ο πρωτότοκος ήταν 1. Του μπαμπά και όχι της μαμάς.
Εννοεί πρωτότοκο τον μονογενή του πατρός . Σαν πρωτότοκο τον αναφέρει πολλές φορές πριν ή μετά τη γέννηση της παναγίας.
14/08/2005, 01:10:41
Γηγενή, άστα!

dimitris2, αν δε μπορείς να καταλάβεις και πάς να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι, άστο!
Πραγματικά θα κουραστώ και δεν έχω διάθεση να το παλέψω 100 φορές όπως με τα 24ωρα.