- Άγγελοι εξ' ουρανού. Υπάρχουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
και ο ιωσήφ "ξερετε δεν είναι δικό μου το παιδί είναι του θεού και εγώ κάνω την θυσία γιατί είναι το πρωτότοκο του"
Αλλά, εδώ ταιριάζει να πούμε και την μεγάλη αλήθεια, για να
τελειώνει αυτή η ομφαλοσκοπική συζήτηση περί πρωτοτόκου...
Οι εβραίοι μετράνε τα παιδιά με τις μάνες....Όχι μόνο με
τον πατέρα..Αν διαβάσεις την Παλαιά Διαθήκη, θα δεις ότι αναφέρονται
ως πρωτότοκα και παιδιά γυναικών..Όπως της Άγαρ, ας πούμε...
Απο κει κι έπειτα, δεν νομίζω ότι οι ιερείς, πέρα απο την αμοιβή
τους, ότι θα τους "χαλούσε"μια τελετή ακόμη..Λεφτά είναι, στο
κάτω κατω....
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Να σου κάνω μια ερώτηση.
Η Βίβλος λέει οτι αν κάποιος πάει με μια γυναίκα/ανδρα ενω έχει βρεί το ταίρι του, είναι πορνεία.
Αν όμως πάει μετά του θάνατου του είναι οκ. Και σε ρωτάω, πρακτικά ποια είναι η διάφορα? Το να "παντρευτείς" παραπάνω απο ένα συντρόφους στη ζωή σου είναι κακό. Τι αλλάζει αφού ό ένας απο τους δύο πεθάνει? Τίποτα, αλλα δεν λέγεται πορνεία. Τίποτα που να είναι εμφανές στο μάτι. Το ίδιο και με τη παρθενιά. Σου λέει, αν κάνεις σεξ δεν είσαι ποια παρθένος αλλα αν.. η διαφορα δεν είναι εμφανής στο μάτι. Δεν έχω να πω λεπτομέρειες ακόμ.
Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο άντρας μπορεί να πάει με άλλη γυναίκα εφόσον χωρίσει. Απαγορεύεται όμως να την απατήσει όσο είναι παντρεμένοι.
Εφόσον βέβαια κοινή συναινέσει ο καθένας ζει τη σεξουαλική του ζωή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ασχέτως εάν η Καινή Διαθήκη δεν το διευκρινίζει αφού ανήκει στα ευκόλως εννοούμενα.
Αυτό που δε θέλει ο Κύριος είναι να κοροϊδεύει ο ένας τον άλλον.
Εξάλλου γι' αυτό και στην εκκλησία επιτρέπονται οι 3 γάμοι.
quote:
macedon:
Οπως και αν πάει με γυναίκα ή άνδρα πριν το γάμο.
Nαι τότε το 1.000 π.Χ. ήταν λίγο δύσκολο οι Εβραίοι να γράψουν κάτι διαφορετικό.
Σήμερα τα πράγματα έχουν απελευθερωθεί......τόσο που φτάνουν οι κοπέλες ως δικαιολογία να λένε ότι πρέπει να φιλήσουν πολλά βατράχια για να βρουν τον πρίγκιπα.........μόνο που τους κακοφαίνεται όταν ένας μή πρίγκιπας βγάζει το χάλι τους στο διαδύκτιο.....
Φυσικά δεν αναφέρομαι στις υγιείς σχέσεις αλλά στις περιπτώσεις αυτές που οι κοπέλες δεν ψάχνουν για το σύντροφο της ζωής τους αλλά για το πήδημα της ζωής τους!
quote:
macedon:
Εγώ θα σου απαντούσα απλά πως όταν θέλεις να πάρεις ένα αυτοκίνητο, που θα το κρατήσεις μια πενταετία μόνο, δοκιμάζεις ένα σωρό υποψήφια μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.Γιατί όταν πρέπει να πάρεις μια γυναίκα, που υποτίθεται ότι θα την κρατήσεις μια ζωή, να μη δοκιμάσεις όσες μπορείς ώστε και να βρεις αυτή που σου ταιριάζει και να μπορέσεις να την εκτιμήσεις καλύτερα;
Σωστά!!!!!! τι γυναίκα τι αυτοκίνητο......και τα δύο τα γ.....ς
quote:
macedon:
Φίλε μου, γνωρίζω πολύ καλά τι θέλεις να πεις και γνωρίζω επίσης γιατί κάνει λόγο για παρθένα ο κάθε ευαγγελιστής. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Ολοι οι θεοί από παρθένες γεννήθηκαν, πέθαναν, αναστήθηκαν. Κάθε θρησκεία αντιγράφει την προηγούμενη, είναι γνωστά αυτά.
Καμία θρησκεία δεν μοιάζει με το Χριστιανισμό παρά μόνο σε λίγα σημεία και αυτό είναι φυσικό αφού πραγματεύονται το ίδιο θέμα! τον Θεό!
quote:
macedon:
Αλλος με το πιστοποιητικό γυναικολογικής εξέτασης στο χέρι.
Εσύ έχεις πιστοποιητικό για το αντίθετο?.......μην έχεις κανά λάθος σαν αυτό του Μαυρκορδάτου?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Είχα την έμπνευση να διαβάσω και το παρόν topic. Ασφαλώς η προσωπική απάντησή μου στο θέμα είναι αρνητική, εντούτοις θέλω να επικεντρώσω σε άλλα σημεία, σταχυολογώντας
Αγαπητέ Dr Jekyll Mr Hyde
quote:
Δεν μπορείς να πεις οτι η αλήθεια πήρε στοιχεία απο την αλήθεια του άλλου. Η αλήθεια είναι μία.
Συμφωνώ επί της ουσίας στο ότι η αλήθεια είναι μία και όλοι βρισκόμαστε απλά στη διερεύνησή της. Το ερώτημα είναι, με αυτό το δεδομένο, ποιος ο λόγος να δεχτούμε μία από τις υπάρχουσες "αλήθειες" (η οποία μπορεί στη χρονολογική σειρά των γεγονότων της να έπεται κάποιας προηγούμενης "εξαφανισμένης αλήθειας", άρα να μην είναι αληθινή) και να μην κινηθούμε στο μοτίβο ότι η ατομική μας αλήθεια φτάνει μέχρι εκεί που δυνάμεθα να αντιληφθούμε κατόπιν προσωπικής ενδοσκόπησης;
quote:
Το οτι οι θρησκείες έχουν κοινή βάση παγκοσμίως θα πρεπε κάτι να μας λέει πάντως...
Μήπως θα έπρεπε να μας λέει, βάσει των ανωτέρω, ότι οι θρησκευτικές "αλήθειες" είναι απλά υποκειμενικά δημιουργήματα, βασισμένα σε προγενέστερες και έτι προγενέστερες δοξασίες, ιδεολογήματα και λατρείες;
quote:
η παρθενία στο μυστικισμό δεν έχει καμια σχέση με αυτό που εννούμε εμείς
Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι συμβολισμό έχει, αν σου είναι εύκολο ![]()
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Όσο για παιδιά του Θεού, της Παναγίας, ή όποιας γυναίκας, εντελώς πληροφοριακά και πάλι, ο άνδρας γεννά και η γυναίκα τίκτει...
Συμφωνώ σε αυτό. Υπό αυτή τη βάση όμως, η λέξη πρωτότοκος δεν μπορεί να αναφερθεί στη θεϊκή συμμετοχή, αλλά κατ ουσίαν μεταφράζεται "ο πρώτος που έτεκε η Μαρία", συνεπώς εξυπονοείται ότι υπάρχει σειρά. Τέλος πάντων, λίγο με αφορά η σωματική παρθενία στην προκείμενε περίπτωση, περισσότερο φιλολογικά τοποθετούμαι.
quote:
Έμεινε παρθένος γιατί ο πλάσας τα σύμπαντα, δεν μπορούσε να
βγει απο τη μήτρα μιας γυναικας ώς συνέχεια της αφου προυπήρχε, όπως
λέει η πίστη μας.
Αυτό δεν το κατάλαβα... βιολογικώς που ευρίσκετο το έμβρυο πριν τη γέννηση; ![]()
quote:
Η παράδοση αναφέρει και η παράδοση είναι ιερή,όσο τα κείμενα για τον χριστιανισμό,
quote:
αν όσα λέει η παράδοση που είναι, σύμφωνα με το Ιερό Πηδάλιο, ίση με τι γραφές,
Αυτό το συγκεκριμένο αναφέρεται κάπου; δηλαδή το ότι η παράδοση (εννοείς να υποθέσω τη λεγόμενη "Ιερά Παράδοση";) εξισούται με το Θέωθεν κείμενο των Ευαγγελίων;
quote:
Αγαπητέ μου άθεε, δεν κανω καθόλου τον κινέζο, απλά
όταν λέει αδέρφια του Ιησού, εννοεί απο τις άλλες, κανονικές,
γυναίκες του Ιωσήφ, που ήταν απο πριν παντρεμένος...
Γιατί η Παναγία, δεν είχε ούτε τον Ιησού μαζί του, αλλά για την
κάλυψη του νομου, που έλεγε για λιθοβολισμό ανύπαντρης μητέρας,
δήλωσαν μνηστευμένοι, για την ακρίβεια, ούτε κάν παντρεμένοι και
γι αυτό ο Ιωσήφ, καλείται και "μνήστωρ"όχι σύζυγος....
Εδώ δε θα απευθυνθώ μόνο σε σένα, αλλά με βάση το ανωτέρω θα ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ότι ήταν νόμιμη η ανδρική πολυγαμία εκείνη την εποχή στη συγκεκριμένη περιοχή.
Και δύο τοποθετήσεις που με ξένισαν κάπως (όχι ότι μας χαλάνε κιόλας...
)
macedon
quote:
Γιατί όταν πρέπει να πάρεις μια γυναίκα, που υποτίθεται ότι θα την κρατήσεις μια ζωή, να μη δοκιμάσεις όσες μπορείς ώστε και να βρεις αυτή που σου ταιριάζει και να μπορέσεις να την εκτιμήσεις καλύτερα;
Μέσα, μέσα... ![]()
europaios2
quote:
Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο άντρας μπορεί να πάει με άλλη γυναίκα εφόσον χωρίσει. Απαγορεύεται όμως να την απατήσει όσο είναι παντρεμένοι.
Εφόσον βέβαια κοινή συναινέσει ο καθένας ζει τη σεξουαλική του ζωή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ασχέτως εάν η Καινή Διαθήκη δεν το διευκρινίζει αφού ανήκει στα ευκόλως εννοούμενα.
Αυτό που δε θέλει ο Κύριος είναι να κοροϊδεύει ο ένας τον άλλον.
Εξάλλου γι' αυτό και στην εκκλησία επιτρέπονται οι 3 γάμοι.
Που αναφέρεται αυτό στην καινή διαθήκη; Δηλαδή, έτσι όπως το χεις γράψει εδώ, εννοείς ότι οι παντρεμένοι, αν δηλώνουν έκαστος ετέρω ότι έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, είναι όλα καλά; επειδή ακριβώς μου φαίνεται κάπως περίεργο, για να είναι ευκόλως εννοούμενο, μπορείς να μου το ξεκαθαρίσεις;
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
kostakis:
Που αναφέρεται αυτό στην καινή διαθήκη; Δηλαδή, έτσι όπως το χεις γράψει εδώ, εννοείς ότι οι παντρεμένοι, αν δηλώνουν έκαστος ετέρω ότι έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, είναι όλα καλά; επειδή ακριβώς μου φαίνεται κάπως περίεργο, για να είναι ευκόλως εννοούμενο, μπορείς να μου το ξεκαθαρίσεις;
Έγραψα ότι δεν αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη. Η Καινή Διαθήκη αναφέρεται στο ότι δεν πρέπει ο σύζυγος να απατά τη σύζυγο και αντίστροφα.
Εάν αυτοί τα έχουν βρει μεταξύ τους κι έχουν ελεύθερη σεξουαλική ζωή! δεν υπάρχει το στοιχείο της απάτης (έτσι το βλέπω).
Η Καινή Διαθήκη δεν αναφέρεται εδώ.....δεν την αφορά παρά μόνο η απάτη αφενός και αφετέρου δεν υπήρχαν τότε τέτοια φαινόμενα ή αν υπήρχαν θα ήταν ελάχιστα.
Ο σκοπός της Καινής Διαθήκης είναι η εύρυθμη λειτουργία της οικογένειας, εάν κάποιοι με αυτόν τον τρόπο μπορούν και λειτουργούν χωρίς προβλήματα εγώ προσωπικά δε βλέπω κάτι το μεμπτό.
Βέβαια υπάρχει και η ηθική πλευρά! Η Καινή Διαθήκη σαφώς κι ενδιαφέρεται για τον ηθικό και όχι ανήθικο άνθρωπο, ωστόσο τη στιγμή που τα έχουν βρει μεταξύ τους και δεν προκαλούν ή ενοχλούν τους γύρω δεν βλέπω να θίγεται το ηθικό αυτό στοιχείο.
Αφού λοιπόν δεν έχουμε απάτη θεωρώ κι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...(προσωπική μου άποψη).

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Συμφωνώ επί της ουσίας στο ότι η αλήθεια είναι μία και όλοι βρισκόμαστε απλά στη διερεύνησή της. Το ερώτημα είναι, με αυτό το δεδομένο, ποιος ο λόγος να δεχτούμε μία από τις υπάρχουσες "αλήθειες" (η οποία μπορεί στη χρονολογική σειρά των γεγονότων της να έπεται κάποιας προηγούμενης "εξαφανισμένης αλήθειας", άρα να μην είναι αληθινή) και να μην κινηθούμε στο μοτίβο ότι η ατομική μας αλήθεια φτάνει μέχρι εκεί που δυνάμεθα να αντιληφθούμε κατόπιν προσωπικής ενδοσκόπησης;
Όντως δεν είναι φρόνιμο δεδομένης της καταστασταής μας να ακολολουθούμε δόγματα(γιατι τα κοβουμε στα μέτρα μας κ τα παραφράζουμε) αλλα είναι επείγον να δίνουμε σημασία στα λόγια των Δασκάλων(Ιησούς κοκ) ανθρώπων δηλαδη που ανακάλυψαν και κατανόησαν τον θεό μέσα τους. Οκ δεν έχουμε άθικτα τα λόγια τους, αυτό πάει να πει οτι δεν πρέπει να τους δίνουμε σημασία? Λάθος, πρέπει να τους δίνουμε όση σημασία τους αρμόζει αλλα χωρίς τον δογματισμό.
Οι αναζητητές θα πρέπει να ξέρουν, ποτέ μην υποστηρίζεις ή μην ακολουθείς κάτι εμπρακτα αν δεν το κατανοείς. Μερικές φορές βέβαια η αναγκη να το υπερασπίσεις με επιχειρηματα σε οδηγεί στην βαθύτερη κατανόηση του, αλλα πάλι το να υπερασπίζεις κάτι δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται με φανατισμό. Θέλει ηρεμία. Όσες φορές δεν έχω αντιδράσει με ηρεμία σε αυτό το φόρμουμ ειδικά μου έχει πάει στράφη.
Η αλήθεια υπάρχει, σκοπός είναι να την κατανοήσουμε.
quote:Αν ναι(που διαφωνω) τότε ποιοι αναλαμβανουν την μεταποίηση τους και γιατι?
Μήπως θα έπρεπε να μας λέει, βάσει των ανωτέρω, ότι οι θρησκευτικές "αλήθειες" είναι απλά υποκειμενικά δημιουργήματα, βασισμένα σε προγενέστερες και έτι προγενέστερες δοξασίες, ιδεολογήματα και λατρείες;
quote:
Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι συμβολισμό έχει, αν σου είναι εύκολο
Απλά, η παρθενιά έχει να κάνει με την αγνότητα, όχι με τον κόλπο και τι "μπαίνει" σε αυτόν. Ένας άνθρωπος μπορεί να είναι αγνός σαν παρθένος και να χει έρθει άπειρες φορές σε σεξουαλική επαφη. Ο οργασμό είναι που σκοτώνει την αγνότητα, στην πραματικότητα είναι ενα κατώτερο συναίσθημα όχι ανώτερο, το ανώτερο.. είναι κατα πολύ ανώτερο, είναι ένα συναίσθημα που έχει να κάνει άμεσα με τον θεό την αγάπη.. και την παρθενιά
"..The Matrix can't tell you who you are"
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
μια αλλαγή μεγαλη....Πέραν της λογικής που ξέραμε...
Ο πρωτότοκος της Μαρίας ήταν, άλλα και του Θεού, όπως
αναφέρεται, "εγώ πρίν την κτίση εγέννησα σε..."
Το έμβρυο, που δεν ήταν έμβρυο, ήταν έτοιμος ο Χριστός,
λέει η παράδοση, μέσα στην κοιλιά της Παναγίας, δεν εζωοοποιήθει...
Ήταν τέλειος εξ αρχής κόσμου, δεν θα σχηματίζονταν μέσα σε άνθρωπο...
Αν καταλαβαίνεις το πρώτος γεννήθηκε και δεν θα μπορούσε να μορφοποιηθέι μετά το πλάσμα του τον άνθρωπο, γιατί αυτός το έπλασε...
Βλέπεις, ο Χριστός, σύμφωνα με τον χριστιανισμό, έφτιαξε τον κόσμο,
ως Λόγος Θεού...
quote:
η παρθενία,με γέννηση Θεού,δείχνει
μια αλλαγή μεγαλη....Πέραν της λογικής που ξέραμε...
Καμία αλλαγή. Ολοι οι θεοί από παρθένες γεννιότανε. Και όλοι οι ντεμί θεοί γεννιότανε από θνητές και ένα θεό (καλή ώρα όπως η Μαρία).
Βέβαια, ο Τσιφόρος λέει πως αυτές πήγαιναν και βρίσκανε κανά νταβραντισμένο τσομπάνη και μετά λέγανε στον άντρα τους πως τους το έκανε ο θεός.
Λες να παίζει κάτι τέτοιο με τη Μαρία;
quote:
Ο πρωτότοκος της Μαρίας ήταν
Πρωτότοκος της Μαρίας, που σημαίνει ότι ακολουθήσανε κι άλλοι από πίσω, όσο κι αν δεν σου αρέσει.
quote:
άλλα και του Θεού
Ναι, γιατί ο ευρωπαίος που δηλώνει γιος του θεού, πρέπει να είναι μικρότερος από τον Ιησού. Δεν ξέρω κι όλας, μπορεί να είναι κι ο ίδιος ο Ιησούς.
quote:
Το έμβρυο, που δεν ήταν έμβρυο
Και τί ήτανε; Φαντάρος;
quote:
ήταν έτοιμος ο Χριστός
Σιγά-σιγά θα μας πεις ότι γεννήθηκε και έτοιμος ραββίνος.
Δηλαδή η Μαρία, εκεί που δεν είχε καθόλου κοιλιά ξαφνικά .... τσουπ... μια μέρα έγινε αμέσως 9 μηνών και γέννησε;
quote:
μέσα στην κοιλιά της Παναγίας, δεν εζωοοποιήθει
Και τι έκανε; Φυτοποιήθη;
quote:
Ήταν τέλειος εξ αρχής κόσμου
Τι τέλειος βρε; Θύμωνε, σκιαζόταν, δεν ήξερε την τύφλα του, καταριόταν συκιές που δεν είχανε σύκα ... πέντε μήνες πριν την εποχή τους. Ετσι είναι οι τέλειοι;
quote:
δεν θα σχηματίζονταν μέσα σε άνθρωπο
Μπορεί να ήταν παιδί του σωλήνα.
quote:
Αν καταλαβαίνεις το πρώτος γεννήθηκε
Μάλιστα. Αυτό στο είπε ο ίδιος ή έχουμε καμιά μαρτυρία από τη μαμή;
quote:
Βλέπεις, ο Χριστός, σύμφωνα με τον χριστιανισμό, έφτιαξε τον κόσμο
Γι'αυτό τον έκανε σαν τα μούτρα του.

macedon
quote:
macedon:
Ναι, γιατί ο ευρωπαίος που δηλώνει γιος του θεού, πρέπει να είναι μικρότερος από τον Ιησού. Δεν ξέρω κι όλας, μπορεί να είναι κι ο ίδιος ο Ιησούς.
Συνεχίζεις να συκοφαντείς!......δεν κόβεται το άτιμο ε?
quote:
macedon:
Καμία αλλαγή. Όλοι οι θεοί από παρθένες γεννιότανε.
Για παράδειγμα αυτοί που γέννησε η Ήρα!......

quote:
Συνεχίζεις να συκοφαντείς!
Η συκοφαντία μου έγκειται στο ότι είσαι Υιός του Θεού (μάλλον δευτερότοκος) ή ότι είσαι μικρότερος από τον Ιησού;
Για το πρώτο, το έχεις δηλώσει εσύ.
Για το δεύτερο δεν γνωρίζω ακριβώς ποιος από σας γεννήθηκε πρώτος. Λένε βέβαια τα ευαγγέλια "πρωτότοκος της Μαρίας" αλλά δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστα. Γι'αυτό είπα "δεν ξέρω κιόλας". Στο κάτω-κάτω δεν είδα και τα πιστοποιητικά γέννησής σας.
quote:
Για παράδειγμα αυτοί που γέννησε η Ήρα!
Οπως ο Ρα, ο Αττις, ο Αμενχοτεπ, ο Ωρος, ο Περσέας, ο Αδωνης, ο Μίθρας, ο Βούδας, ο Ζωροάστρης, κτλ.
Ολοι οι θεοί που σέβονται τον εαυτό τους, από παρθένες γεννιούνται.

macedon