ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Ρωρ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΡωρΜέλος
18/02/2007, 19:27:01
Καλησπέρα σε όλους!
Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει το φόρουμ του ReikiCenter, όπου εκεί θα υπάρχουν απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα για το ρέικι.
Θα επιθυμούσα, αν το εγκρίνουν και οι συντονιστές αυτού του topic, να μεταφέρω κάποιες απαντήσεις και εδώ, μόνο από σεβασμό και αγάπη σ' αυτόν τον χώρο που με φιλοξένησε και με φιλοξενεί. Εκτός από αυτό, εδώ υπάρχουν φίλοι αγαπημένοι που ξερω πως ακόμα και αν δεν γράφουν, διαβάζουν ότι λέγεται, γιατί έχουν αγάπη για το ρέικι και θέλουν να ενημερώνονται, να συμμετέχουν, να αντιδρούν σε οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την ιερότητα της ενέργειας.

Θα γράψω μια απάντηση σχετικά με την επιλογή των δασκάλων ρέικι που θα μπει σύντομα στο φόρουμ του ReikiCenter, απάντηση που ενδιαφέρει πολύ κόσμο, αν κρίνω από την πληθώρα ερωτήσεων. ΄Ομως είναι στην διακριτική ευχέρεια των συντονιστών να αποδεχθούν το αίτημά μου.

Σας φιλώ
Βάσω

Πολλές φορές με ρωτούν για το θέμα του «δασκάλου» ρέικι πως μπορεί δηλαδή να επιλέξει κανείς τον «δάσκαλο» του.
Στην αρχή προσέγγιζα το θέμα αυτό με «ευγένεια» και δεν απαντούσα ξεκάθαρα, μα όμως τώρα βλέπω ότι οι σχετικές ερωτήσεις πληθαίνουν…έχουν γίνει πάρα πολλές. Από όλη την Ελλάδα… Και όταν το λίγο γίνεται πολύ, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει η σύγχυση και η ασάφεια για το θέμα αυτό.

Θα ήθελα, μιας και αυτό το topic αναφέρεται στην ενεργειακή «θεραπεία» μέσω του ρέικι, να αναφέρω την άποψή μου, διευκρινίζοντας ορισμένες λεπτομέρειες που διαφεύγουν από αρκετούς ανθρώπους.

Το ρέικι μπορεί να λέγεται «θεραπευτική ενεργειακή τεχνική» και να φαίνεται απλό στην μετάδοση και στην διαδικασία, αλλά εγώ θεωρώ ότι όλο αυτό είναι απλά το «περιτύλιγμα» ενός θεϊκού δώρου, που όμως για να το λάβεις πρέπει να «σχίσεις» αυτό το περιτύλιγμα. Το «περιτύλιγμα» είναι η μαγεία που λαμβάνει κανείς με τις μυήσεις στο ρέικι, που όμως χωρίς να έχει εμβαθύνει στην ουσία της έννοιας «θεραπεία», θεωρεί ότι μπορεί απλά και εύκολα να «θεραπεύσει» άλλους ανθρώπους. Και μέσα σ’ αυτήν την «υπηρεσία» αγνοεί την «θεραπεία» του εαυτού του…΄Όμως για σκεφτείτε έναν «θεραπευτή» που δεν έχει βρει ισορροπία ο ίδιος, που η αγωνία για την ζωή και η επιθυμία του Εγώ τον βάζει στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας, που δεν αισθάνεται αυτήν την απέραντη αγάπη για τον άνθρωπο!! Πόσο πολύ μπορούμε να τον εμπιστευθούμε να μας «θεραπεύσει»; Να μας φέρει γαλήνη και ισορροπία;
Και βέβαια δεν είναι ο θεραπευτής ρέικι που θεραπεύει, αφού ο ίδιος είναι αγωγός της ενέργειας. Πόσοι όμως από αυτούς που θέλουν να «θεραπευτούν» μπορούν αυτό να το πιστέψουν και να "ανοίξουν" στην θεραπευτική ενέργεια, όταν βλέπουν τον δικό τους θεραπευτή μέσα στην μιζέρια, στον θυμό, στην κριτική, γεμάτο με τις «ασθένειες» που οι ίδιοι επιθυμούν να θεραπεύσουν…

Η αίγλη που λαμβάνει κανείς μέσα από την ονομασία «δάσκαλος» κάνει τους ανθρώπους να θεωρούν ότι είναι πολύ απλό να την λάβουν και να την ενσωματώσουν στον χαρακτηρισμό της προσωπικότητάς τους, χωρίς ιδιαίτερη αξιολόγηση αυτής της ονομασίας. Και γι’ αυτό πληρώνουν υψηλά ποσά για να λάβουν την πολυπόθητη εκπαίδευση που θα τους κατατάξει στους «δασκάλους».

΄Όμως πόσο «γυμνοί» είναι μπροστά στον πόνο, στον φόβο, στην μοναξιά των ανθρώπων; Πόσο μπορούν να τους βοηθήσουν ουσιαστικά να «λάβουν» την θεραπεία μέσω της ενέργειας, αν δεν τους εξηγήσουν ότι χρειάζεται να «ανακαλύψουν» τον εαυτό τους και τις αιτίες που τους οδήγησαν στην ασθένεια; Αν δεν τους εξηγήσουν πόσο απαραίτητη είναι η αποδοχή τους στην θεραπεία και η ολόψυχη συμμετοχή τους σ’ αυτήν; Αν δεν αναφέρουν την θεραπεία του εαυτού, σαν το ουσιαστικό δώρο της ενέργειας ρέικι;

Γι’ αυτήν την στήριξη, απαιτούνται γνώσεις. Απαιτείται αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Και πάνω από όλα απαιτείται η «συνάντηση» του ίδιου του «θεραπευτή-δασκάλου ρέικι» με την ενέργεια, ώστε να έχει λάβει το «θείο δώρο» της ανακάλυψης της ουσίας της, που είναι η αγάπη!!! Και αυτή η αγάπη είναι που κάνει τον «δάσκαλο ρέικι» να ξεχωρίζει και να έχει τις αξίες που οριοθετούν την έννοια «θεραπευτής»! Η αγάπη είναι η ουσία της ανακάλυψης του θείου Εαυτού και αυτόν προβάλλει ο δάσκαλος ρέικι. ΄Όπου μέσα σ’ αυτήν την ανακάλυψη περιέχονται και οι γνώσεις και οι θεϊκές ποιότητες του ανθρώπου-θεραπευτή-δασκάλου, που «αγγίζουν» τις «πληγές» των ανθρώπων που επιζητούν ανακούφιση μέσω της ενέργειας ρέικι!

Σ' αυτήν την διαδικασία βοηθά ο "δάσκαλος" με τις γνώσεις του και με την δική του "σοφία", ώστε να μας κάνει να αντιληφθούμε την ουσία της έννοιας "θεραπείας" και να μας οδηγήσει με αγάπη στην αποδοχή της δικής μας. Ο δάσκαλος ρέικι δεν θα μας κάνει απλά ένα σεμινάριο, αλλά θα μας εξηγήσει τι μπορούμε να «θεραπεύσουμε» και πως… Δεν θα μας πει απλά την ιστορία του Μικάο Ουσούι, αλλά θα μας κάνει να αντιληφθούμε την αφύπνιση της δυνατότητας «αυτοθεραπείας» μέσω των μυήσεων, που είναι η ιερή στιγμή της συνάντησης με το φως!
Αυτές είναι οι αξίες ενός δασκάλου ρέικι που αν δεν μπορέσει ο άνθρωπος να τις «εκμεταλλευτεί» θα κάνει απλά ακόμα ένα σεμινάριο!!! ΄Ένα απλό σεμινάριο που θα τον οδηγήσει να γίνει αργότερα εκπαιδευτής ρέικι και όχι δάσκαλος!

Η ιερή θεραπευτική ενέργεια ρέικι δεν είναι ένα σύστημα "της μόδας". Είναι μια βαθιά αναγνώριση της αλήθειας που μας οδηγεί στο να αντιληφθούμε ένα βαθύτερο επίπεδο του εαυτού μας, ένα επίπεδο που δύσκολα προσεγγίζουμε, γιατί έχει "πληγές" και "μνήμες" που χρειάζονται θεραπεία, ώστε να λάμψει η ομορφιά του πραγματικού εαυτού μας. Η ενέργεια ρέικι βοηθά σ' αυτήν την διαδικασία αντίληψης και μεταμόρφωσης του ανθρώπου και τον φέρνει σε ισορροπία σε πνευματικό, νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό επίπεδο.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τις μυήσεις έτσι απλά, χωρίς να τους έχει εξηγηθεί η βαθύτερη πνευματική σημασία του και έτσι απλά τις δίνουν, όταν φθάσουν βιαστικά στο σημείο να πάρουν την εκπαίδευση και χωρίς να έχουν οι ίδιοι ανακαλύψει την γνώση, θέλουν να την μεταδώσουν. ΄Όλα στην εποχή μας είναι γρήγορα και εγώ συμφωνώ μεν με την ταχύτητα, αρκεί να μην "κλέβει" από την ποιότητα της γνώσης.

Το θέμα της επιλογής του "δασκάλου" είναι καθαρά προσωπικό. Χρειάζεται να εμπιστευθούμε αυτόν τον "δάσκαλο". Να οριοθετήσουμε μόνοι μας τις αξίες που θέλουμε να έχει και να τον επιλέξουμε με σοφία. Να αφήσουμε την καρδιά μας να μας συμβουλέψει και να μην επιτρέψουμε άλλες παραμέτρους να μπουν στα κριτήρια μας. Είναι το ξεκίνημα μιας πνευματικής αναζήτησης και εμείς θα ορίσουμε πως θα αρχίσει και που θα τελειώσει…
Αλλά ακόμα και αν βρούμε τον πιο «σπουδαίο» δάσκαλο ρέικι, είναι δική μας η απόφαση αν θα προσεγγίσουμε τον εαυτό μας και δεν θα παραμείνουμε ένας απλός θεραπευτής ενός «Σαββατοκύριακου». Και αργότερα ένας ακατάλληλος και «αθεράπευτος» εκπαιδευτής που νομίζει ότι είναι δάσκαλος!
Μπορεί η επαφή-γνωριμία με την ενέργεια ρέικι να γίνεται σε ένα Σαββατοκύριακο, αλλά από την μία βαθμίδα μεχρι την άλλη, υπάρχει η εργασία με τον εαυτό μας που μπορεί να διαρκέσει από έναν μήνα έως έναν "αιώνα"...Και συγκαταλέγεται στις αξίες του δασκάλου μας, να μας το επισημάνει!!! ΄Οπως συγκαταλέγεται και στις αξίες του δασκάλου μας να μας αντιμετωπίσει με ειλικρίνια και αγάπη, χωρίς να θέλει να πάρει και την ευθύνη της ζωής μας, οδηγώντας μας σε χειρισμούς που μπορεί να μην ταιριάζουν στον προσωπικό μας δρόμο. Ο δάσκαλος ρέικι δεν είναι "προσωπικος γκουρού" και δεν χρειάζεται "μαθητές" υπάκουους και πιστούς. Χρειάζεται να μας δείξει με αγάπη την αρχή του δρόμου μας και να μας δώσει τα "εφόδια" για να τον διανύσουμε. ΄Οπου μέσα στα "εφόδια" συγκαταλέγονται η αλήθεια για την θεραπευτική ενέργεια και οι αξίες του που θα τις βρούμε μπροστά στον δρόμο μας και θα μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε...

Το να "ζυγίζεις" το βήμα σου είναι πάντα πιο σοφό, από το να το κάνεις χωρίς επίγνωση.

mariasarΜέλος
01/03/2007, 11:57:51
καλημέρα σε όλους,

θα ήθελά να πάρω τον 1ο βαθμό στο ρέικι, το θέλω πάρα πολύ καιρό, μόλις βρώ την ευκαιρία και τον δάσκαλο θα το κάνω.

Σε ευχαριστούμε πολύ Βάσω για τις πληροφορίες που μα δίνεις, να 'σαι καλά.

φιλια σε όλους
Μαρία

ΡωρΜέλος
02/03/2007, 07:47:30
Καλημέρα σε όλους
Καλημέρα Μαρία,

Χαίρομαι πάρα πολύ κάθε φορά που ένας άνθρωπος «έρχεται» στο ρέικι!
Κάποιος μου είχε πει «δεν ξέρουμε, μπορεί στο μέλλον να «διδάσκεται» και στα σχολεία!»
Πόσο όμορφη ευχή! Και από τότε το σκέφτομαι συνέχεια. Γιατί οι σκέψεις μας όταν περιέχουν αγνότητα και αγάπη, γίνονται φως που «πέφτει» στην Γη και φέρνει έμπνευση σε όλους τους ανθρώπους.
Ο «κόσμος του ρέικι» δεν είναι γκέτο! Δεν χωριζόμαστε σ’ αυτούς που ξέρουν…και
σ’ αυτούς που δεν ξέρουν! ΄Ολοι μας είμαστε μια μονάδα της Ενέργειας και γι’ αυτό είμαστε «όλοι μαζί»! Είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι, η αλήθεια δεν αλλάζει.
΄Οσοι όμως αντιλαμβάνονται αυτήν την ενιαία ενέργεια, χαίρονται για κάθε «αφύπνιση». Και το ρέικι είναι μια αρχή…
Καλώς να ορίσεις, λοιπόν Μαρία μου, και εσύ και όποιος άλλος…

Σας φιλώ
Με αγάπη
Βάσω

mariasarΜέλος
02/03/2007, 09:51:27
Καλώς σας βρήκα λοιπόν!
Περιμένω με αγωνία το φεστιβάλ του ρέικι!
Την ενέργεια και την αγάπη του ρέικι την έχω νοιώσει και μου ‘χει αφήσει μια ωραία αίσθηση. Νομίζω πως αν πάρω τον 1ο βαθμό θα ‘χω ολοκληρωθεί κάπως.
Καλή σας μέρα
Μαρία
ΡωρΜέλος
02/03/2007, 11:57:34
Μαρία μου,

Oλοκλήρωση ή ακόμα καλύτερα πληρότητα!
Αυτός ο δρόμος ανοίγεται…
Δεν είναι όλα ρόδινα, θα ήθελα να το γνωρίζεις.
΄Εχεις να «παλέψεις» με ότι έχουμε μάθει ότι είναι αγάπη, γιατί θα αναγνωρίζεις πια την ΑΓΑΠΗ.
΄Εχεις να «αντιμετωπίσεις» ότι έχουμε μάθει να θεωρούμε αλήθεια, γιατί θα αναγνωρίζεις την ΑΛΗΘΕΙΑ
΄Εχεις να «ανακαλύψεις» ότι όλα είναι αγάπη, όλα είναι αλήθεια, όλα είναι φως, αρκεί να έχεις αντιληφθεί ότι εσύ είσαι η αγάπη, εσύ είσαι η αλήθεια, εσύ είσαι το φως.
Και μόνον έτσι δεν θα «διαχωρίζεις», αλλά θα «ενώνεις». Τότε, σταματά και η «μάχη»!

Θα είμαστε εκεί Μαρία μου όλοι!

Πολλά φιλιά
Βάσω

ΡωρΜέλος
13/03/2007, 21:21:17
Καλησπέρα σε όλους!

Περίμενα μέχρι και σήμερα!
Περίμενα να δω την εκδήλωση του ρέικι να παρουσιάζεται μέσα από όλα τα σάιτ που ασχολούνται με ρέικι και όχι μόνο.
Περίμενα να δω την αναγγελία από όλα τα σάιτ που στοχεύουν στην ενημέρωση των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό χώρο.
΄Όμως…τι κρίμα!
΄Ότι δεν διοργανώνεται από εμάς, δεν χρειάζεται και να στηριχτεί!
Πόσος εγωισμός για όλους μας που έχουμε σαν στόχο την ενότητα και την αγάπη!
Τι κρίμα!!!
Κρίμα για τις πεποιθήσεις που «σέρνουν» και αναμασάνε όσοι θεωρούν ότι η ενότητα έρχεται μόνο από τις δικές τους δράσεις!!
Και ότι δεν «ανήκει» σε εμάς, ε…γιατί να το στηρίξουμε;;
Ακόμα και αν είναι για το ρέικι που τόσο αγαπάμε!
Ακόμα και αν είναι για μια προσπάθεια ενημέρωσης και ανταλλαγής, που τόσο μας ενδιαφέρει.

Και ας μην πει κανείς ότι δεν ενημερώθηκε! Το ξέρει όλη η Ελλάδα! Μέσα από e-mail, μέσα από τα σάιτ όσων δηλώνουμε "παρόν" σε όποια κίνηση έχει στόχο την ενότητα. Και όσοι έμειναν και δεν το έμαθαν ακόμα, τους ενημερώνουμε μέσα από τηλεοπτικό περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας!
Μπορεί ένα φεστιβάλ ρέικι να μην "λέει" τίποτα! Λέει όμως ότι μπορούμε να μιλάμε για το ρέικι χωρίς πια να το κρύβουμε, όπως κάναμε πριν χρόνια! Λέει ότι "ελευθερώνονται" τα ταμπού και οι προκαταλήψεις για την ενέργεια ρέικι και μπορούμε να προχωρήσουμε σ' αυτήν την πολυπόθητη εσωτερική γαλήνη και την ενότητα με αγάπη και φως. Και αυτό από μόνο του "λεει" πολλά! Και αυτό στηρίζουμε και όχι απαραίτητα τον ανθρώπινο παράγοντα που το σκέφτηκε! Το ρέικι είναι εδώ για όλους!

Να πω λοιπόν, ότι το φωτεινό μονοπάτι της εσωτερικής μας διαδρομής έχει και βράχους, που αν δεν τους κάνουμε διάφανους, για να περάσουμε μέσα τους, τότε στέκονται εμπόδιο σ’ αυτόν τον δρόμο και μας κρατάνε στάσιμους! Ο πρώτος βράχος λέγεται «εγωισμός» και ο δεύτερος «αλαζονεία».
Χρειάζεται να ονομάσω κι άλλους;;;;

Πολύ αγάπη
Βάσω

galazia_sfairaΜέλος
14/03/2007, 10:31:04
quote:

Μαρία μου,

Oλοκλήρωση ή ακόμα καλύτερα πληρότητα!
Αυτός ο δρόμος ανοίγεται…
Δεν είναι όλα ρόδινα, θα ήθελα να το γνωρίζεις.
΄Εχεις να «παλέψεις» με ότι έχουμε μάθει ότι είναι αγάπη, γιατί θα αναγνωρίζεις πια την ΑΓΑΠΗ.
΄Εχεις να «αντιμετωπίσεις» ότι έχουμε μάθει να θεωρούμε αλήθεια, γιατί θα αναγνωρίζεις την ΑΛΗΘΕΙΑ
΄Εχεις να «ανακαλύψεις» ότι όλα είναι αγάπη, όλα είναι αλήθεια, όλα είναι φως, αρκεί να έχεις αντιληφθεί ότι εσύ είσαι η αγάπη, εσύ είσαι η αλήθεια, εσύ είσαι το φως.
Και μόνον έτσι δεν θα «διαχωρίζεις», αλλά θα «ενώνεις». Τότε, σταματά και η «μάχη»!

Θα είμαστε εκεί Μαρία μου όλοι!

Πολλά φιλιά
Βάσω

ΡωρΜέλος
14/03/2007, 11:59:48
Καλημέρα σε όλους,

Απευθύνω ένα μύνημα σε εσένα γλυκιά μου Unseen!!!
Πόσο χαρούμενη και ιδιαίτερα ευτυχισμένη είμαι με αυτό που μόλις
έμαθα από την Γαλάζια σφαιρούλα μας!

Να είσαι καλά κορίτσι μου! Να είσαι καλά!

φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά και στις δυό σας

και σε όλους βέβαια!
Βάσω

nkΜέλος
19/03/2007, 14:07:02
Τι γίνεται παιδιά? Χαιρετίσματα σε όλους, έχω καιρό να μπω..
Έχω ακούσει για οργάνωση,σύνδεσμο (δεν ξέρω ακριβώς) που έχει δημιουργηθεί και γραφόμαστε μέλη οι ασχολούντες με το Ρέικι εν Ελλάδι. Πολύ καλή προσπάθεια αφού χρειάζεται η οργάνωση στην κοινωνία στο οτιδήποτε. Γνωρίζει κανείς κάποιο τηλ για πληροφορίες? Αν ναι ας μου στείλει μέιλ αν δεν του είναι κόπος.Thanx!

Πήγα το πρωί της Κυριακής στο συνέδριο Ρέικι. Προσωπική άποψη: όλα πολύ καλά και οι ομιλίες και όλα.Συγχαρητήρια. Τα παγκάρια και το εμπόριο δεν ήταν απαραίτητο αφού όποιος γνώριζε για το συνέδριο Ρέικι ξέρει που να βρει κρύσταλλα, trainers, βιβλία κλπ. Θύμιζε άλλα πράγματα αυτό και το άκουσα από διάφορους μιλώντας την επόμενη στο τηλ.
Επίσης τα πολλά είδη Ρέικι δείχνουν για μένα πολλή όρεξη για απόκτηση φράγκων. Δεν χρειάζεται να ονομάζεις κάτι με άλλο όνομα αν το εφαρμόζεις διαφορετικά. Η ρίζα είναι ίδια έτσι δεν είναι?
Επίσης ελπίζω στο επόμενο να κλείνουν οι πόρτες όταν μιλάει κάποιος γιατί η βαβούρα που δημιουργείται με το μπες-βγες δεν είναι ωφέλιμη ούτε για τους ακροατές, ούτε για εκείνον που μιλάει, ούτε για την ενέργεια γενικότερα.

Άλλο. Διάβασα τις απόψεις περί "δασκάλων" παραπάνω. Ζούμε σε χώρα που όλοι(μην το πάρετε τοις μετρητοίς) θέλουν να είναι προϊστάμενοι, διευθυντές, προπονητές(όλοι ξέρουν τι πήγε λάθος όταν χάνει μια ομάδα). Γιατί να είναι διαφορετικά στο Ρέικι? Προσωπική μου γνώμη είναι πως τέτοια θέματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις λύνονται με ψυχοθεραπευτικές σχέσεις ή(και) γνώσεις ψυχολογίας και αφού εξερευνήσουμε παιδική ηλικία, ξαναβιώσουμε παλιές συναισθηματικές εμπειρίες κι όχι μόνο. Αλλιώς ο αρνητικός εγωκεντρισμός θα ζει και θα βασιλεύει και θα εκφράζεται με το να προσπαθούμε να υπερισχύουμε συγκριτικά με τους άλλους και να "ρουφάμε" ενεργειακά την αναγνώριση από έξω αφού δεν έχουμε την ικανότητα να τη γεννήσουμε εμείς για εμάς.

Σόρρυ για τον τηλεγραφικό τρόπο γραφής. Είμαι στο δρόμο και δεν έχω πολύ χρόνο. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Να είστε καλά!
Νίκος

ΡωρΜέλος
19/03/2007, 17:47:57
Καλησπέρα σε όλους
Νίκο που είσαι τόσο καιρό; Καλως ήρθες πάλι!

quote:
Τα παγκάρια και το εμπόριο δεν ήταν απαραίτητο αφού όποιος γνώριζε για το συνέδριο Ρέικι ξέρει που να βρει κρύσταλλα, trainers, βιβλία κλπ. Θύμιζε άλλα πράγματα

Το φεστιβάλ ρέικι χρειάζεται «χορηγούς». ΄Ετσι κι εσύ και άλλοι πρέπει να δικαιολογήσετε τους διοργανωτές, για αυτό που δεν σας άρεσε…Φαντάζομαι ότι
κανείς δεν είναι διατεθειμένος «να πληρώσει» από την τσέπη του για να οργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση! Και ο Σύλλογος δεν έχει ακόμα χρήματα.

Και ας μην σταματάμε πάντα σ’ αυτό που δεν μας αρέσει, αλλά στην όλη προσπάθεια που γίνεται για να έρθει ο κόσμος να ενημερωθεί.
Αλλωστε, στον χώρο αυτόν υπάρχουν πολλά «μελανά» σημεία και οι «πάγκοι» είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει.
Πριν χρόνια δεν τολμούσαμε να αναφέρουμε το όνομα «ρέικι», χωρίς να εισπράξουμε την συγκεκριμένη απάντηση «καλά, βουδίστρια είσαι;». Θεωρώ λοιπόν όλο αυτό το άνοιγμα προς τον κόσμο, σαν το μεγαλύτερο επίτευγμα, έστω και με την «περικοκλάδα του».
Καλές οι διαλέξεις, αλλά η αμεσότητα του «πάγκου» λειτουργεί διαφορετικά από ότι αντιλήφθηκα.
Μίλησα για το Lightarian Reiki και κανείς δεν είχε ερώτηση, όταν τελείωσε η ομιλία. ΄Όμως στην προσωπική συζήτηση, έγιναν απίστευτες ερωτήσεις!

΄Ετσι, όλα έχουν τον σκοπό τους!

quote:
Επίσης τα πολλά είδη Ρέικι δείχνουν για μένα πολλή όρεξη για απόκτηση φράγκων. Δεν χρειάζεται να ονομάζεις κάτι με άλλο όνομα αν το εφαρμόζεις διαφορετικά. Η ρίζα είναι ίδια έτσι δεν είναι?

Εσύ σταμάτησες στο πιο ακίνδυνο από όλα! Στα διαφορετικά είδη ρέικι!
Και είναι ακίνδυνο, γιατί η ρίζα είναι ίδια…΄Όπως και να το λένε…
Υπάρχουν εξηγήσεις γι’ αυτό! Αλλά δεν είναι αυτή η ουσία!

¨Όμως το να φροντίζουν οι άνθρωποι να εκμεταλλεύονται την θεραπευτική ενέργεια για την «θεραπεία» του εαυτού τους, αυτό που είναι το πιο
ουσιαστικό, αισθάνεσαι, να είναι αρκετό να «ταρακουνήσει» τους ανθρώπους, μόνο μέσα από μία ομιλία;

quote:
Προσωπική μου γνώμη είναι πως τέτοια θέματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις λύνονται με ψυχοθεραπευτικές σχέσεις ή(και) γνώσεις ψυχολογίας

Δεν χρειάζεται ψυχοθεραπεία Νίκο μου. Αγάπη για τον άνθρωπο χρειάζεται και αγνότητα! Μην τα τοποθετούμε όλα στην ψυχολογία. Καλή είναι η επιστήμη,. Δεν λέω! ΄Όμως η πνευματικότητα δεν στέλνεται σε debate. Oύτε ορίζεται.
Σ’ αυτόν τον δρόμο, αν υπάρχει «τονισμένο» εγώ, μιλάμε για πνευματικό εγωισμό και εδώ ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι…ο Θεός!!!
΄Ετσι υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι είναι Δάσκαλοι, με κεφαλαίο Δ και αυτοί που ενώ είναι δάσκαλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από άνθρωποι με απεριόριστη αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αυτήν την διαφοροποίηση έκανα και τίποτα άλλο δεν ήθελα να υπονοήσω.

Η εσωτερική αναζήτηση δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με το ρέικι, ή όπως αλλιώς λέγεται η ενέργεια! Ας μην κολλάμε στις ονομασίες…
Είναι η μεγαλύτερη βοήθεια όμως για να μπορέσει ο άνθρωπος να ξεκινήσει την «θεραπεία» του. Και ίσως μέσα από αυτήν την θεραπεία βρει και «τον Θεό»!

Φιλιά πολλά
Με αγάπη

Βάσω

26/07/2011, 22:18:43
quote:
Μάθε να διαβάζεις, να καταλαβαίνεις όσα διαβάζεις και να είσαι σωστός στη ζωή σου.
Αν γίνεις και εσύ σαν και αυτούς τους τραχανάδες που σε έφεραν σήμερα στην κατάσταση που βρίσκεσαι και μάθεις να χρησιμοποιείς τη δική τους ξύλινη γλώσσα, τότε θα είσαι μόνο για κλάματα και τίποτα παραπάνω.

Συνέχισε, συνέχισε να εκτίθεσαι και να το παίζεις και υπεράνω συμβουλεύοντας.

quote:
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, αναφέρθηκα σε πληροφορίες που συλλέγω από το Ίντερνετ. Το "επικρατέστερη" είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται καμιά περαιτέρω ερμηνεία.
Οι γνώμες των περισσότερων, παρουσιάζουν την καύση, κατά την αρχαιότητα, περισσότερο ως αναγκαία επιλογή παρά ως ελεύθερη επιλογή.
Τώρα, ..... χαμένος χρόνος να λέω τα ίδια και τα ίδια.

Πωπω χαζομάαααρα. Ρε άνθρωπε σε ρωτάω αν αυτές οι πληφορίες που "συλλέγεις" προκύπτουν από σοβαρές επιστημονικές εργασίες.

quote:
Φιλε ψηλε,αυτο που λες και που καπου φυσικα το διαβασες,μπορεις να το στηριξεις με καποια αρχαια πηγη;Στο λεω γιατι με ενδιαφερει,αν και νομιζω οτι ειναι ακομη μια προσπαθεια καποιων ,να στηριξουν τις θεωριες τους με πραγματα που εβγαλαν απο το μυαλο τους,να μην πω τιποτα αλλο....

Τώρα τώρα, την ετοιμάζει την απάντηση...

quote:
Σε όλα τα κράτη του κόσμου όπως και στις Βρυξέλες που ζεις , και αυτό έπρεπε να το γνωρίζης από πρώτο χέρι , οι μελλόνυμφοι πηγαίνουν πρώτα στο ληξιαρχείο της περιοχής τους και επισημοποιούν την συμβίωσή τους , και ύστερα ΑΝ θέλουν πηγαίνουν στην εκκλησία .

Όχι σε όλες. Στις ευρωπαϊκές. Στα θεοκρατικά κράτη δεν ισχύει αυτό. Τέτοιο κράτος θέλει να γίνουμε ο Ψηλός

quote:
Ψηλέ ή προσπαθείς να ξεγλιστρήσης με στρουθοκαμηλισμούς και υπεκφυγές , ή έχεις πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα . Αλλιώς δεν εξηγούνται οι άρες μάρες κουκουνάρες που απαντάς .

Σε παρακάλω ρε Σωτήρη, μη λες τέτοιες κουβέντες στον άνθρωπο. Τόσους δόχτωρες έφερε...

quote:
Απλούστερα από αυτό δεν μπορώ να σου τα γράψω για να τα καταλάβης , και δυστυχώς δεν γνωρίζω και τις ιδιαιτερότητες της χριστιανικής διαλέκτου όπου πχ «υποταγή = σεβασμός» για να στα αναλύσω περισσότερο .

Θυμάσαι στο "20 000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα"που, όταν πρωτογνώρισαν τον πλοίαρχο Νέμο, του αφηγήθηκαν την ίδια ιστορία σε 3-4 γλώσσες και αυτός έκανε ότι δεν καταλάβαινε; Αυτό πρέπει να μας κάνει και ο Ψηλός.

27/07/2011, 01:22:53
Sesostris
quote:
Αντίθετα εδώ και ύστερα από τη λυσσαλέα αντίδραση του παπαδαριού , η πολιτεία υποχώρησε και θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 1250/82 (ΦΕΚ Α 46/07.04.1982), που κατέστησε ίσου κύρους τον πολιτικό και τον θρησκευτικό γάμο (διαζευκτικό σύστημα), χωρίς ο νομοθέτης να προχωρήσει στο υποχρεωτικό του πολιτικού γάμου, όπως ζητούσε η προοδευτική διανόηση , όπως σου επεσήμανε ο IndustrialAngel .

Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την προοδευτική διανόηση οπότε καλώς ο νομοθέτης δεν προχώρησε στις απαιτήσεις της. Προσωπικά δεν θα επίλεγα τον πολιτικό γάμο χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για όσους τον επιλέγουν. Πάντως, εκτός από την εκκλησία, είναι υπέρ του θρησκευτικού και όσοι δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτόν.

27/07/2011, 02:20:19
pyramid

quote:
Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την προοδευτική διανόηση οπότε καλώς ο νομοθέτης δεν προχώρησε στις απαιτήσεις της.

Ας αφήσουμε, Ρούλα μου, τις προτάσεις της διανόησης απ' έξω και ας δούμε το ίδιο το θέμα του γάμου στη νομική του διάσταση.

Ο γάμος για το κράτος είναι αποκλειστικά μια δικαιοπραξία: Μια πράξη δηλαδή που υπάγεται σε συγκεκριμένο δίκαιο και διέπεται απ'αυτό (συγκεκριμένα από το αστικό δίκαιο) και που δεσμεύει τα μέλη της. Για την πολιτεία, ο γάμος δεν έχει μεγαλύτερη νομική βαρύτητα απ' ό,τι έχει π.χ. η υπογραφή ενός συμβολαίου για την πώληση ενός οικοπέδου ή η υπογραφή μιας συναλλαγματικής. Για το λόγο αυτόν, το κράτος θεωρεί ανυπόστατο το γάμο που μπορεί μεν να έγινε με βάση το τυπικό μιας θρησκείας, αλλά δεν συμφωνεί με το νόμο (π.χ. αν μια θρησκεία επιτρέπει το γάμο μεταξύ δύο 12χρονων, ο γάμος είναι σα να μην έγινε). Αντίθετα, θεωρεί νόμιμο το γάμο ακόμη κι αν έγινε κατά παράβαση του τυπικού της θρησκείας (π.χ. αν το γάμο τελέσει ένας καθαιρεμένος ιερέας, ο γάμος είναι καθ' όλα νόμιμος για την πολιτεία).

Από την πρώτη περίπτωση παραπάνω εξαιρούνται οι μουσουλμάνοι της Θράκης (και μόνο) με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης.

Η σημασία του γάμου σαν νομική πράξη αποδεικνύεται κυρίως κατά τη λύση του. Δεν έχει σημασία αν ο μητροπολίτης ή ο ιμάμης ή ο οποιοσδήποτε θρησκευτικός λειτουργός λύσουν ή όχι το γάμο. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην ίδια αρχή που τον επικύρωσε, δηλαδή στο κράτος. Έτσι, μόνον όταν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, ο γάμος θεωρείται λυμένος, ανεξάρτητα από τη στάση, τη θέληση και τις ενέργειες των θρησκευτικών λειτουργών.

Όταν λοιπόν έχουμε μια δικαιοπραξία που εκτός από τα συμβαλλόμενα μέρη απαιτείται και ένας λειτουργός, αυτός πάντοτε είναι εκπρόσωπος της πολιτείας (συμβολαιογράφος, δικαστικός, κτλ.) για να είναι έγκυρη η δικαιοπραξία. Διαφορετικά δεν είναι μόνον άκυρη, είναι ανυπόστατη (σα να μην έγινε καθόλου).

Ένας πολύ συνηθισμένος τύπος γάμου, είναι ο λεγόμενος "προξενικός", όταν δηλαδή δύο άνθρωποι από τους οποίους τουλάχιστον ο ένας είναι Έλληνας, παντρεύονται σε ελληνικό προξενείο του εξωτερικού. Επειδή όμως η τέλεση του γάμου θεωρείται διεθνώς ως άσκηση κρατικής κυριαρχίας, πολλές χώρες απαγορεύουν την τέλεση των γάμων αυτών στα προξενεία των διαφόρων χωρών που εδρεύουν στο έδαφός τους, μη θέλοντας να παραχωρήσουν ούτε ελάχιστο από την κυριαρχία αυτή. Τέτοια χώρα είναι οι ΗΠΑ (που απαγορεύουν ρητά τους προξενικούς γάμους).

Εφ' όσον λοιπόν:
1. Ο γάμος είναι αποκλειστικά μια νομική πράξη
2. Ο γάμος απαιτεί την παρουσία εκπροσώπου που θα τον επικυρώσει
3. Οι προϋποθέσεις και τα κωλύματα του γάμου ορίζονται από το νόμο
4. Ορίζεται ρητά πως ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα, ο γάμος είναι ανυπόστατος αν δεν συμφωνεί με το νόμο, θέτοντας έτσι το νόμο υπεράνω των δογμάτων
5. Μόνον η πολιτεία μπορεί να λύσει ένα γάμο

θα έπρεπε ο γάμος υποχρεωτικά να επικυρώνεται από εκπρόσωπο της πολιτείας, όπως επικυρώνονται και όλες οι υπόλοιπες δικαιοπραξίες παρόμοιας φύσης. Επιπλέον, είναι αδιανόητο η πολιτεία να παραχωρεί θεσμοθετημένες εξουσίες άσκησης κρατικής κυριαρχίας σε θρησκευτικά ή άλλα σωματεία.

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως ο πολιτικός γάμος ή ο γάμος ενώπιον του κρατικού εκπροσώπου έπρεπε να είναι υποχρεωτικός, όπως υποχρεωτική είναι η λύση του ενώπιον των κρατικών αρχών. Όπως δεν έχει δικαίωμα ένα θρησκευτικό σωματείο να λύσει ένα γάμο, έτσι δεν έπρεπε να έχει το δικαίωμα να συνάψει αρχικά ένα γάμο. Το αντίθετο θα ήταν (είναι δηλαδή) τελείως παράλογο, αν όχι παρανοϊκό.

Αφού λοιπόν ο γάμος θα γινόταν ενώπιον των αρχών της πολιτείας (οι οποίες έτσι εγκυροποιούν τη συγκεκριμένη δικαιοπραξία) και θα τελείωνε το νομικό τμήμα της πράξης, από κει και πέρα, μπορεί το ζευγάρι να ακολουθήσει και ένα θρησκευτικό τυπικό, το οποίο έχει μηδενική αξία για την πολιτεία και δεν την ενδιαφέρει.

Τελειώνοντας, να προσθέσω ότι οι μόνες χώρες που δίνουν το δικαίωμα σε θρησκευτικούς λειτουργούς να τελούν ΚΑΙ να λύνουν γάμους (γιατί αυτά τα δύο πάνε ΠΑΝΤΑ μαζί) είναι οι χώρες στις οποίες η θρησκευτική εξουσία ταυτίζεται με την πολιτική, όπως είναι τα ισλαμικά κράτη που διέπονται από το ισλαμικό δίκαιο και το Βατικανό.

Οπότε, Ρούλα μου, ο πολιτικός γάμος θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για όλους τους Έλληνες.

quote:
Προσωπικά δεν θα επίλεγα τον πολιτικό γάμο χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για όσους τον επιλέγουν.

Ούτε εγώ θα επέλεγα το δικαστήριο για να λύσω το γάμο μου αλλά ο τρόπος τέλεσης των δικαιοπραξιών δεν είναι θέμα επιλογής.

macedon

Edited by - macedon on 27/07/2011 02:28:20

ΧΜέλος
27/07/2011, 07:36:18
Τι θα γίνει ρε ψυχάκια μάσεντον; Παράτησες τα ιστορικά και άρχισες τα νομικά;

Κάτι δεν πάει καλά...

Edited by - Χ on 27/07/2011 07:36:58

27/07/2011, 12:09:16
Κώστα μου δεν έχω τις γνώσεις που απαιτούνται για τόσο εξειδικευμένο σχολιασμό. Είναι λογικά τα όσα αναφέρεις και προσωπικά εάν μου δινόταν η δυνατότητα να τελέσω και θρησκευτικό γάμο δεν θα με πείραζε να γίνει πρώτα ο πολιτικός. Αντιλήφθηκα ότι, κατά κάποιον τρόπο, δεν θα επιτρεπόταν ο θρησκευτικός και γι΄αυτό σχολίασα.
27/07/2011, 12:37:02
pyramid

quote:
Αντιλήφθηκα ότι, κατά κάποιον τρόπο, δεν θα επιτρεπόταν ο θρησκευτικός και γι΄αυτό σχολίασα.

Όχι, αυτό θα ήταν και αντισυνταγματικό και παράλογο...

macedon

27/07/2011, 12:46:51
quote:
Αντίθετα εδώ και ύστερα από τη λυσσαλέα αντίδραση του παπαδαριού , η πολιτεία υποχώρησε και θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 1250/82 (ΦΕΚ Α 46/07.04.1982), που κατέστησε ίσου κύρους τον πολιτικό και τον θρησκευτικό γάμο (διαζευκτικό σύστημα), χωρίς ο νομοθέτης να προχωρήσει στο υποχρεωτικό του πολιτικού γάμου, όπως ζητούσε η προοδευτική διανόηση , όπως σου επεσήμανε ο IndustrialAngel .

Φιλε σεσοστρις και ασχημε βιομηχανικε,υποχρεωτικο και προοδευτικο δεν πανε ποτε μαζι.Εκτος αν μιλαμε για τη προοδευτικη διανοηση του κωλου που εχουμε εδω στην ελλαδα.

27/07/2011, 14:12:13
quote:
υποχρεωτικο και προοδευτικο δεν πανε ποτε μαζι

Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτή τη ζωή, εκτός από τους φόρους και το θάνατο. Δεν ήταν υποχρεωτικό ούτε τη φωτιά να ανακαλύψουμε, ούτε την ευλογιά να θεραπεύσουμε, ούτε την ελέω Θεού βασιλεία να καταργήσουμε κτλ κτλ.

Το ερώτημα είναι άλλο, καρντάσι μου, ΘΕΛΟΥΜΕ να προοδεύουμε;;; Δε μας υποχρεώνει κανένας να προοδεύουμε, εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ;;;;

27/07/2011, 14:19:31
quote:

quote:
υποχρεωτικο και προοδευτικο δεν πανε ποτε μαζι

Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτή τη ζωή, εκτός από τους φόρους και το θάνατο. Δεν ήταν υποχρεωτικό ούτε τη φωτιά να ανακαλύψουμε, ούτε την ευλογιά να θεραπεύσουμε, ούτε την ελέω Θεού βασιλεία να καταργήσουμε κτλ κτλ.

Το ερώτημα είναι άλλο, καρντάσι μου, ΘΕΛΟΥΜΕ να προοδεύουμε;;; Δε μας υποχρεώνει κανένας να προοδεύουμε, εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ;;;;

Αναλογως τι εννοεις προοδευουμε...Αν αυτο σημαινει να με κανεις τις ιδεοληψιες σου και τα γουστα σου υποχρεωτικα στη ζωη μου,ευχαριστω δεν θα παρω....Εγω ας πουμε γουσταρω που παντρευτηκα στην εκκλησια,γιατι θα επρεπε καποιος να με υποχρεωσει να κανω πολιτικο γαμο;

27/07/2011, 15:33:38
quote:
Αναλογως τι εννοεις προοδευουμε

Νόμιζα ότι τα παραδείγματα που σου έδωσα ήταν αρκετά. Χρειάζεται να γενικεύσω;

Προοδεύουμε όταν διευκολύνουμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ
Προοδεύουμε όταν αυξάνουμε τη γνώση μας για τον κόσμο.
Προοδεύουμε όταν προστατεύουμε καλύτερα την ανθρώπινη ζωή και υγεία.
Προοδεύουμε όταν άτομα και κοινωνίες αποκτούν περισσότερες ελευθερίες και δικαιώματα
Προοδεύουμε όταν...να το συνεχίσω;

quote:
Αν αυτο σημαινει να με κανεις τις ιδεοληψιες σου και τα γουστα σου υποχρεωτικα στη ζωη μου,ευχαριστω δεν θα παρω

Κανένας δεν υποχρεώνεται για τίποτα εκτός από τα 2 που είπα. Βέβαια, έχει φάση το γεγονός ότι εσύ δηλώνεις θιγμένος από μια υποθετική περίπτωση καταπίεσης ενώ στην πράξη συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο...

quote:
.Εγω ας πουμε γουσταρω που παντρευτηκα στην εκκλησια,γιατι θα επρεπε καποιος να με υποχρεωσει να κανω πολιτικο γαμο;

Μαγκιά σου, το ανάποδο όμως γιατί συνέβαινε;

Edited by - IndustrialAngel on 27/07/2011 15:34:02