- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Τέλος πάντων, προσωπικά ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό, απλά δίνω δίχως να σκέφτομαι εάν θα πάρω. Είναι δική μου ανάγκη και ικανοποίηση το να δίνω. Πραγματικά το απο-λαμβάνω. Αν και σε μια ερωτική σχέση υπάρχει έντονο το στοιχείο της συναλλαγής και έτσι πρέπει να είναι, εάν δίνεις μόνο εσύ, κουράζεσαι κάποια στιγμή, σταματάει να σε εμπνέει μια κατάσταση, δεν είναι ζήτημα εγωισμού, είναι η φυσική ροή των πραγμάτων (για εμένα τουλάχιστον). Πρέπει να μάθουμε όμως να παρατηρούμε τι! μας δίνει ο άλλος, έστω και αυτά τα φαινομενικά ελάχιστα η μηδαμινά. Για τον άλλο ίσος να είναι θυσία.
Πρέπει να μάθουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα αόρατα και εάν είναι δυνατόν δίχως σκέψη, απλά ζώντας, βιώνοντας σε βάθος την συνύπαρξή μας με έναν σύντροφο ουσιαστικά ενστικτωδώς. Ειλικρίνεια – τιμιότητα – μείωση του εγωισμού σε μηδενικά επίπεδα απο της δύο πλευρές. Αυτές πιστεύω πως είναι οι αρχές για μια υγιή ερωτική σχέση. Πολλές φορές και μόνο ένα χαμόγελο απο την σύντροφό μου, αρκεί για να φορτίσω της μπαταρίες μου νιώθοντας σαν να μου χάρισε τον ουρανό με τα άστρα.
Πρέπει να μάθουμε πως λειτουργεί ο άλλος και όχι να περιμένουμε να λειτουργήσει όπως εμείς η όπως εμείς θα θέλαμε να λειτουργεί.
Θάνατος στα μοντέλα-πρότυπα και στης πατροπαράδοτες συνταγές της γιαγιάς.
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Πόση σημασία έχει αν η σχέση είναι αμιγώς ερωτική? Στο βαθύτερο πυρήνα της ύπαρξης μας βρίσκεται για όλους ο Ερωτας. Κάθε σχέση στο βάθος της είναι ερωτική χρωματίζεται απ'αυτό και δίνει το ρυθμό...
Εκεί σ'αυτό το ρυθμό είναι που επικεντρώνονται όλα.... Το τι θα δώσεις και το τι θα πάρεις, έχει τελικά να κάνει με το ρυθμό του καθενός προσωπικά, αλλά και με το ρυθμό στον οποίο συντονίζονται δύο άνθρωποι... Και επιμένω εδώ πως αυτό είναι ανεξάρτητο από το πως ονομάζουμε την σχέση... στο βάθος όλα έχουν να κάνουν με τον Ερωτα...
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
Για εμένα κάθε είδους σχέση είναι εντελές διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Για να ξεμπλέξουμε το συλλογισμό, ας πάρουμε για παράδειγμα τη σχέση μητέρας - παιδιού. Προϋποθέτει το απόλυτο δώσιμο της μάνας, και την απόλυτη εμπιστοσύνη σ'αυτήν του παιδιού.... Αυτό για μένα είναι σε ένα άλλο επίπεδο πίσω ή μάλλον πάνω από το φυσικό, καθαρά ερωτικό. Μην μπερδευόμαστε με την έννοια της ερωτικής συνεύρεσης που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι. Μιλάμε για την συνεύρεση ψυχών....
Αν μάλιστα δεχτούμε ότι αυτές οι άχρονες και άφυλες ψυχές επιλέγουν την συνύπαρξη τους στο φυσικό επίπεδο, ο έρωτας ως κινητήρια δύναμη καθορίζει για πάντα αυτές τις επιλογές...
quote:
Προϋποθέτει το απόλυτο δόσιμο της μάνας, και την απόλυτη εμπιστοσύνη σ'αυτήν του παιδιού....
Η λέξη εμπιστοσύνη ναι μεν μπορεί να έχει σε αυτή την σχέση αρχέγονο χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα όπως και στην ερωτική κτίζεται, αυξάνεται ή και μειώνεται με τα ανάλογα αποτελέσματα Μα και αυτό δεν είναι η συνεισφορά σε αυτή τη σχέση?
Οσο για το αν υπάρχουν κι αλλα, ναι υπάρχει το Θέλω. Αυτό το Θέλω που πρέπει να μπορεί να είναι απόλυτο στην κατάφαση του αλλά και να μπορεί να λέει Δεν Θέλω τίποτα... τα υπόλοιπα είναι συναρτήσεις αυτού του Θέλω ή Δεν Θέλω. Ο Φόβος είναι συναρτηση του Θέλω για παράδειγμα. Συμβαίνει επειδή "θέλω" να μην είμαι μόνος ή επειδή "θέλω" να μην πονέσω τον άλλο.... Μήπως τελικά σημασία έχει όταν βρούμε αυτό που "θέλουμε" να μην το αφήσουμε να μας προσπεράσει και να αφήνουμε τα υπόλοιπα στην ζωή?
Δεν νομίζω ότι με ατά τα στοιχεία μπορεί να υπάρξει βιώσιμη σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων…… Γιατί Το ζητούμενό μας στις αναζητήσεις είναι να γίνουμε καλύτεροι. Πάντως ευχαριστώ για την «Δήλωσή σου» αυτή.
Αυτόν που εξελίσσεται συνεχώς και θέλει συνεχώς καινούρια πράγματα...Αυτόν που παίρνουμε από μία σχέση και τον δίνουμε κάποια στιγμή σε μία επόμενη....
Οχι μόνο βία δεν περιέχει αυτό το κομμάτι, αλλά αυτό ακριβώς κάνει τον κόσμο να γυρνάει.....
Οταν είναι με περισσότερα λόγια, πιάνεται για απάντηση ή για Δήλωση?
Τι επιλέγουμε? Γιατί το επιλέγουμε? Πώς το επιλέγουμε? Είναι κάποια από τα ερωτηματικά για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι, κατά αρχήν εμείς για εμάς, για να μπορέσουμε αμέσως μετά να δώσουμε αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται ο άλλος. Και οι αναζητήσεις αυτές που κάνουμε, σκοπός τους είναι να μαθαίνουμε, να γινόμαστε καλύτεροι. Ακόμα και εντάσεις να βγουν μέσα από την επικοινωνία που μας προσφέρει το esoterica, στο χέρι μας είναι να τις κάνουμε εποικοδομητικές για εμάς. Να αναγνωρίσουμε. Να αναλύσουμε. Να μάθουμε. Το τι εφαρμόζει ο καθένας είναι δικό του θέμα.
η αφή κάποιες φορές είναι καλύτερη από την όραση....
άρα γιατι να βλέπουμε τι έχει μέσα ο σάκος....
και για να κάνω ένα μικρό άλμα, το τί δίνουμε σε μία σχέση εξαρτάται και από το τι μπορούμε να πάρουμε.. Μπορεί όλο και όλο αυτό που ζητάει ο άλλος να του δοθεί να είναι το να δέχεται ο σύντροφος του την αγάπη που του δίνει...
Σε μία σχέση δίνεσαι ολοκληρωτικά ή επιλεκτικά;
Νομίζω πως ο φίλος μας walker θα μπορέσει να μας "φωτίσει" λίγο...
δλδ. κομματιάζεις επιλεκτικά εαυτόν για να μήν τρώγεται η σχέση;
... μόνο που καμμιά φορά κόψε από δω κόψε από κει walker δεν μένουν και πολλά πράγματα...