ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Τι δίνουμε σε μια σχέση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Walker31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
WalkerΜέλος
18/09/2004, 14:03:09
Θεωρώ ότι μέσα σε μια σχέση, δύο ανθρώπων υπάρχει δούνε και λαβείν. Τι δίνουμε σε αυτή τη σχέση? Τι χρειάζεται ο άλλος? Πόσο δίνουμε? Τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Ερωτηματικά που ταλανίζουν κάποιους λιγότερο ή περισσότερο.

ΠάνοςΜέλος
18/09/2004, 15:15:36
Αναφέρεσαι σε ερωτική σχέση;

Τέλος πάντων, προσωπικά ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό, απλά δίνω δίχως να σκέφτομαι εάν θα πάρω. Είναι δική μου ανάγκη και ικανοποίηση το να δίνω. Πραγματικά το απο-λαμβάνω. Αν και σε μια ερωτική σχέση υπάρχει έντονο το στοιχείο της συναλλαγής και έτσι πρέπει να είναι, εάν δίνεις μόνο εσύ, κουράζεσαι κάποια στιγμή, σταματάει να σε εμπνέει μια κατάσταση, δεν είναι ζήτημα εγωισμού, είναι η φυσική ροή των πραγμάτων (για εμένα τουλάχιστον). Πρέπει να μάθουμε όμως να παρατηρούμε τι! μας δίνει ο άλλος, έστω και αυτά τα φαινομενικά ελάχιστα η μηδαμινά. Για τον άλλο ίσος να είναι θυσία.
Πρέπει να μάθουμε να ζυγίζουμε τα πράγματα αόρατα και εάν είναι δυνατόν δίχως σκέψη, απλά ζώντας, βιώνοντας σε βάθος την συνύπαρξή μας με έναν σύντροφο ουσιαστικά ενστικτωδώς. Ειλικρίνεια – τιμιότητα – μείωση του εγωισμού σε μηδενικά επίπεδα απο της δύο πλευρές. Αυτές πιστεύω πως είναι οι αρχές για μια υγιή ερωτική σχέση. Πολλές φορές και μόνο ένα χαμόγελο απο την σύντροφό μου, αρκεί για να φορτίσω της μπαταρίες μου νιώθοντας σαν να μου χάρισε τον ουρανό με τα άστρα.

Πρέπει να μάθουμε πως λειτουργεί ο άλλος και όχι να περιμένουμε να λειτουργήσει όπως εμείς η όπως εμείς θα θέλαμε να λειτουργεί.

Θάνατος στα μοντέλα-πρότυπα και στης πατροπαράδοτες συνταγές της γιαγιάς.

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ

20/09/2004, 14:54:18
Καλορίζικο...

Πόση σημασία έχει αν η σχέση είναι αμιγώς ερωτική? Στο βαθύτερο πυρήνα της ύπαρξης μας βρίσκεται για όλους ο Ερωτας. Κάθε σχέση στο βάθος της είναι ερωτική χρωματίζεται απ'αυτό και δίνει το ρυθμό...

Εκεί σ'αυτό το ρυθμό είναι που επικεντρώνονται όλα.... Το τι θα δώσεις και το τι θα πάρεις, έχει τελικά να κάνει με το ρυθμό του καθενός προσωπικά, αλλά και με το ρυθμό στον οποίο συντονίζονται δύο άνθρωποι... Και επιμένω εδώ πως αυτό είναι ανεξάρτητο από το πως ονομάζουμε την σχέση... στο βάθος όλα έχουν να κάνουν με τον Ερωτα...

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

ΠάνοςΜέλος
20/09/2004, 15:22:57
Θεωρείς πως η σχέση δύο φίλων, η σχέση μητέρας παιδιού και η σχέση ενός άνδρα με μια γυναίκα σε επίπεδο ερωτικό είναι η ίδια και έχει της ίδιες υποδομές; Χαρακτηρίζεται από τα ίδια στοιχεία; τα θέλω και τα εγώ είναι τα ίδια; Πιστεύεις δηλαδή πως η σχέση που έχω με τον πατέρα μου και η σχέση που έχω με την γυναίκα μου, αντιμετωπίζεται το ίδιο; Έχει την ίδια βάση; έχει την ίδια φιλοσοφία; έχει της ίδιες αρχές η κανόνες; Της ίδιες προσδοκίες και εντάσεις;

Για εμένα κάθε είδους σχέση είναι εντελές διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.

Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ

20/09/2004, 16:10:48
Στο επίπεδο του δίνω και παίρνω, ναι όλα είναι το ίδιο... Δεν υπάρχει περίπτωση να δίνεις και να παίρνεις αν αυτό δεν γίνεται ολοκληρωτικά...

Για να ξεμπλέξουμε το συλλογισμό, ας πάρουμε για παράδειγμα τη σχέση μητέρας - παιδιού. Προϋποθέτει το απόλυτο δώσιμο της μάνας, και την απόλυτη εμπιστοσύνη σ'αυτήν του παιδιού.... Αυτό για μένα είναι σε ένα άλλο επίπεδο πίσω ή μάλλον πάνω από το φυσικό, καθαρά ερωτικό. Μην μπερδευόμαστε με την έννοια της ερωτικής συνεύρεσης που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι. Μιλάμε για την συνεύρεση ψυχών....

Αν μάλιστα δεχτούμε ότι αυτές οι άχρονες και άφυλες ψυχές επιλέγουν την συνύπαρξη τους στο φυσικό επίπεδο, ο έρωτας ως κινητήρια δύναμη καθορίζει για πάντα αυτές τις επιλογές...

WalkerΜέλος
20/09/2004, 19:34:34
quote:
Προϋποθέτει το απόλυτο δόσιμο της μάνας, και την απόλυτη εμπιστοσύνη σ'αυτήν του παιδιού....

Η λέξη εμπιστοσύνη ναι μεν μπορεί να έχει σε αυτή την σχέση αρχέγονο χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα όπως και στην ερωτική κτίζεται, αυξάνεται ή και μειώνεται με τα ανάλογα αποτελέσματα Μα και αυτό δεν είναι η συνεισφορά σε αυτή τη σχέση?

20/09/2004, 22:02:57
Αυτού του είδους η εμπιστοσύνη στην οποία αναφέρομαι, σημαίνει πως το παιδί αφήνεται σε ότι και αν είναι η μάνα... δεν μπορεί να κτιστεί γιατί έτσι ξεκινάει, μπορεί όμως να καταστραφεί..

WalkerΜέλος
21/09/2004, 15:11:37
Όμως μόνο η εμπιστοσύνη δεν είναι η βάση των ανταλλαγών σε μια σχέση. Παραδείγματα πολλά Φοβάμαι ότι θα την / τον πονέσω Φοβάμαι μην μείνω μόνος / η. Θέλω τον / την άλλο / η κοντά μου. κ.α. Μα υπάρχουν και άλλες οπτικές γωνίες?

21/09/2004, 15:45:42
Η εμπιστοσύνη εδώ μπήκε στη συζήτηση μόνο για να δείξουμε ότι ακόμα και η σχέση μάνας με παιδί έχει να κάνει με το τι δίνω ή παίρνω...

Οσο για το αν υπάρχουν κι αλλα, ναι υπάρχει το Θέλω. Αυτό το Θέλω που πρέπει να μπορεί να είναι απόλυτο στην κατάφαση του αλλά και να μπορεί να λέει Δεν Θέλω τίποτα... τα υπόλοιπα είναι συναρτήσεις αυτού του Θέλω ή Δεν Θέλω. Ο Φόβος είναι συναρτηση του Θέλω για παράδειγμα. Συμβαίνει επειδή "θέλω" να μην είμαι μόνος ή επειδή "θέλω" να μην πονέσω τον άλλο.... Μήπως τελικά σημασία έχει όταν βρούμε αυτό που "θέλουμε" να μην το αφήσουμε να μας προσπεράσει και να αφήνουμε τα υπόλοιπα στην ζωή?

ALOSΜέλος
21/09/2004, 22:18:15
Αυτό που παίρνουμε απο μια άλλη

WalkerΜέλος
21/09/2004, 23:36:20
Πολύ Λακωνικό και απόλυτο. Είναι και αυτό μια άποψη που για μένα δηλώνει ότι δεν έχεις δικά σου στοιχεία? «Παίρνεις» . Πολύ απόλυτο. Που μπορεί να ερμηνευτεί, παίρνω παρά την θέλησή του. Παίρνω με την βία. Παίρνω ότι βρω. Ότι βολευτώ.
Δεν νομίζω ότι με ατά τα στοιχεία μπορεί να υπάρξει βιώσιμη σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων…… Γιατί Το ζητούμενό μας στις αναζητήσεις είναι να γίνουμε καλύτεροι. Πάντως ευχαριστώ για την «Δήλωσή σου» αυτή.

22/09/2004, 10:53:21
Κι ομως δινουμε ό,τι παίρνουμε από μία άλλη. Την στοργή που πήραμε και δόσαμε, την εμπιστοσύνη που μάθαμε να δείχνουμε, την λαχτάρα που έφυγε ξαφνικά, την αγάπη που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ... Μεταφέρουμε το κυριότερο : τον εαυτό μας....

Αυτόν που εξελίσσεται συνεχώς και θέλει συνεχώς καινούρια πράγματα...Αυτόν που παίρνουμε από μία σχέση και τον δίνουμε κάποια στιγμή σε μία επόμενη....

Οχι μόνο βία δεν περιέχει αυτό το κομμάτι, αλλά αυτό ακριβώς κάνει τον κόσμο να γυρνάει.....

Οταν είναι με περισσότερα λόγια, πιάνεται για απάντηση ή για Δήλωση?

WalkerΜέλος
22/09/2004, 11:35:53
Η ζωή μας είναι σαν ένας σάκος. Κάθε βήμα που κάνουμε, κάθε δευτερόλεπτο που περνά, γεμίζει αυτό τον σάκο με αυτά που βιώνουμε, με αυτά που δεν αντιλαμβανόμαστε. Αυτά είναι που κουβαλάμε μαζί μας συνέχεια. Αναμφίβολα είναι αυτά που χρησιμοποιούμε στην επόμενη μέρα, στην επόμενη σχέση. Το ζητούμενο είναι να μην βάζουμε το χέρι στον σάκο και ότι πιάσουμε να το χρησιμοποιούμε. Είναι να μπορούμε να «βλέπουμε» αυτά που έχει, και να επιλέγουμε.
Τι επιλέγουμε? Γιατί το επιλέγουμε? Πώς το επιλέγουμε? Είναι κάποια από τα ερωτηματικά για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι, κατά αρχήν εμείς για εμάς, για να μπορέσουμε αμέσως μετά να δώσουμε αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται ο άλλος. Και οι αναζητήσεις αυτές που κάνουμε, σκοπός τους είναι να μαθαίνουμε, να γινόμαστε καλύτεροι. Ακόμα και εντάσεις να βγουν μέσα από την επικοινωνία που μας προσφέρει το esoterica, στο χέρι μας είναι να τις κάνουμε εποικοδομητικές για εμάς. Να αναγνωρίσουμε. Να αναλύσουμε. Να μάθουμε. Το τι εφαρμόζει ο καθένας είναι δικό του θέμα.

22/09/2004, 13:00:12
Μόνο που καμμιά φορά αυτός ο σάκος γινόμαστε εμείς..

22/09/2004, 14:54:10
και για να μην βαραίνουμε το κλίμα...

η αφή κάποιες φορές είναι καλύτερη από την όραση.... άρα γιατι να βλέπουμε τι έχει μέσα ο σάκος....

και για να κάνω ένα μικρό άλμα, το τί δίνουμε σε μία σχέση εξαρτάται και από το τι μπορούμε να πάρουμε.. Μπορεί όλο και όλο αυτό που ζητάει ο άλλος να του δοθεί να είναι το να δέχεται ο σύντροφος του την αγάπη που του δίνει...

ALOSΜέλος
23/09/2004, 17:29:18
Φίλτατε/η Walker καλή σου μέρα!

Σε μία σχέση δίνεσαι ολοκληρωτικά ή επιλεκτικά;

23/09/2004, 17:33:46
Αυτή είναι μια πολύ καλή ερωτηση φίλε alos, της οποίας θα ήθελα να μάθω και εγώ πολύ την απάντηση...

Νομίζω πως ο φίλος μας walker θα μπορέσει να μας "φωτίσει" λίγο...

WalkerΜέλος
23/09/2004, 19:40:48
Κάθε σχέση επιζητά το ολοκληρωτικό δόσιμο. Διαφορετικά θεωρώ ότι θα υπάρχει «κάτι» που θα «τρώει» αυτή την σχέση Τα μη επιλεγμένα κομμάτια «σου», που τα κρατάς για αλλού? (Το ? δεν είναι λάθος πληκτρολόγηση).

ALOSΜέλος
23/09/2004, 20:37:10
Φίλτατε Walker
δλδ. κομματιάζεις επιλεκτικά εαυτόν για να μήν τρώγεται η σχέση;

23/09/2004, 20:55:55
καλοφάγωτο....! (και το θαυμαστικό δεν ειναι λάθος πληκτρολόγησης)...

... μόνο που καμμιά φορά κόψε από δω κόψε από κει walker δεν μένουν και πολλά πράγματα...