ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το λάθος του Αδάμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το λάθος του Αδάμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
24/04/2012, 12:22:43

macedon

24/04/2012, 15:15:25
quote:
Απάντηση: Είναι δυνατόν ο Δημιουργός τους να είναι τόσο αφελής, που ένώ θέλει τάχα να διαφυλάξει τη γνώση από τα χέρια του Αδάμ, να την αφήνει εκτεθιμένη; Όπως θα δεις παρακάτω ΦΑΓΑΝΕ και ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΤΟΥΣ.

Οχι, ο δημιουργος/Θεος που αναφέρεσαι δεν ειναι αφελής, απλος δεν υπαρχει! ο Συγγραφέας του συγκεκριμενου βιβλιου ομως ισως ειναι λιγο αφελης ή πιθανόν εννοει κατι πολυ πιο βαθυτερο και "εσυ" μενεις στην επιφανεια αυτου.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

24/04/2012, 17:37:31
Αν αυτό είναι η συμμετοχή σας στην κουβέντα τότε μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
Τα όποια ερωτήματα τα έχετε απαντήσει μόνοι σας για άλλη μια φορά :(

Αγάπη αν δεν έχω, τίποτα δεν έχω...
Plaudite, acta est fabula!
24/04/2012, 18:08:26
quote:

Αν αυτό είναι η συμμετοχή σας στην κουβέντα τότε μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
Τα όποια ερωτήματα τα έχετε απαντήσει μόνοι σας για άλλη μια φορά :(

Δυστυχώς έτσι είναι. Άτομα χωρίς ενδιαφέρον για την κατηγορία της θρησκείας, απλά επιτίθενται να βγάλουν το άχτι τους και να σπάσουν πλάκα με όλους τους 'ηλίθιους' πιστούς. Λες και τους πειράξαμε, εντάξει είμαστε ηλίθιοι γι'αυτούς(είναι μια άποψη), αλλά τι επιμένουν. Πάντως, όπως είδες η πλειοψηφία λέει ο Αδάμ ή ο Προμηθέας είναι οι 'αθώοι' ήρωες, ο Θεός είναι ο μοχθηρός τύραννος. Έτσι επαληθεύουν την διαχρονική αλήθεια που κρύβεται μέσα σε αυτές τις φαινομενικά απλά ιστοριούλες, την μεγαλορρημοσύνη του ανθρώπου.

Είναι ένα είδος μυστηρίου αποκαλυμένου σε αυτούς που έχουν τυφλωθεί από τον σημερινό τρόπο σκέψης. Αυτοί πιστεύουν η θρησκεία είναι κάτι το αφελές, ξεπερασμένο και εμπόδιο στην 'πρόοδο' του ανθρώπου. Έλα όμως που αυτό το lifestyle οικοδόμημα που χτίσανε και χτίζουνε μας σέρνει στο γκρεμό όλους μαζί. Δεν δίνει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα, ενώ αυτή η φαινομενικά απλά ιστοριούλα περιέχει πολλές απαντήσεις για την ιστορική πορεία του ανθρώπου.

Ο Χρυσός Αιώνας της Άνοιξης θα επιστρέψει και θα εγκαθιδρυθεί πάνω στα ερείπια του Σιδηρού Γένους.

Να είσαι καλά.

24/04/2012, 18:52:25
To esoterica το έχω αγαπήσει όσο κανένα άλλο forum,
είμαι μέλος του από το 2005 είχα σταματήσει να γράφω διότι με κούρασαν τα troll κατά κύριο λόγο.
Κρίμα, θα συνεχίσω να σας διαβάζω πάντως.

24/04/2012, 19:56:35
Χρίστος Έλ
quote:
Πάντως, όπως είδες η πλειοψηφία λέει ο Αδάμ ή ο Προμηθέας είναι οι 'αθώοι' ήρωες, ο Θεός είναι ο μοχθηρός τύραννος

Να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο; Ο Θεός ως πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, είναι ο ίδιος ο Αδάμ. Δηλαδή, αυτός ο διαχωρισμός θεού-αδάμ στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, γιατί πολύ απλά ο Θεός -εφόσον είναι θεός- δεν μπορεί να είναι μια οντότητα, αλλά το παν. Αν μιλάμε για μια οντότητα, τότε μιλάμε για έναν μικρό θεό, όχι έναν Θεό.
Αν εκλάβουμε όλη αυτή την ιστορία σαν το παν να συνομιλεί με τον εαυτό του, αν αντιληφθούμε τον αδάμ σαν ένα καθρέπτισμα του ίδιου του θεού, τότε θα πάρει διαφορετική τροπή η αντίληψή μας για τον κόσμο. Είναι προφανές ότι αυτός που παρατηρούμε μπροστά σε έναν καθρέπτη, είναι ο ίδιος ο παρατηρητής-εαυτός μας.

ΥΓ: Το προηγούμενο μου μήνυμα εδώ ήταν καθαρά χιουμοριστικό.

24/04/2012, 20:31:46
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
είμαι μέλος του από το 2005 είχα σταματήσει να γράφω διότι με κούρασαν τα troll κατά κύριο λόγο.

ΕΛΑΧΙΣΤΕ είσαι απο τις μορφές του φόρουμ,που σέβομαι πολύ.

Εχω όμως ένα ερώτημα και θα ήθελα απάντηση.

Στο συγκεκριμένο θέμα, <<το λάθος του Αδάμ >>, συμμετέχει κάποιο τρόλ, με την ακριβή έννοια του όρου?

Αν όχι,θα μπορούσες κάλλιστα να συμμετέχεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/04/2012, 20:57:02
quote:

Χρίστος Έλ
quote:
Πάντως, όπως είδες η πλειοψηφία λέει ο Αδάμ ή ο Προμηθέας είναι οι 'αθώοι' ήρωες, ο Θεός είναι ο μοχθηρός τύραννος

Να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο; Ο Θεός ως πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, είναι ο ίδιος ο Αδάμ. Δηλαδή, αυτός ο διαχωρισμός θεού-αδάμ στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, γιατί πολύ απλά ο Θεός -εφόσον είναι θεός- δεν μπορεί να είναι μια οντότητα, αλλά το παν. Αν μιλάμε για μια οντότητα, τότε μιλάμε για έναν μικρό θεό, όχι έναν Θεό.
Αν εκλάβουμε όλη αυτή την ιστορία σαν το παν να συνομιλεί με τον εαυτό του, αν αντιληφθούμε τον αδάμ σαν ένα καθρέπτισμα του ίδιου του θεού, τότε θα πάρει διαφορετική τροπή η αντίληψή μας για τον κόσμο. Είναι προφανές ότι αυτός που παρατηρούμε μπροστά σε έναν καθρέπτη, είναι ο ίδιος ο παρατηρητής-εαυτός μας.

ΥΓ: Το προηγούμενο μου μήνυμα εδώ ήταν καθαρά χιουμοριστικό.

Παριστάνουμε πολλές φορές τους θεούς με μορφή ανθρώπου, γιατί τους κλείνουμε σε κάποιο σχήμα; Για να τους περιγράψουμε, καταλάβουμε, μέσα στα πλαίσια της πεπερασμένης μη-άπειρης αντίληψης μας. Ο Σολομώντας λέει "Ούτε οι ουρανοί των ουρανών δεν μπορούν να σε χωρέσουν", ή ο Παύλος "ζούμε μέσα σ'Αυτόν". Ο θεός είναι έξω από τον φθαρτό υλικό κόσμο του χωροχρόνου, ο κόσμος είναι μέσα σ'Αυτόν. Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα, υπόκεινται σε φθορά.

Σκέψου τη διαφορά μεταξύ προσωπικότητας και προσώπου. Η προσωπικότητα είναι άπειρη, το πρόσωπο κάτι περιορισμένο που βοηθά να καταλάβουμε την προσωπικότητα. Η προσωπικότητα είναι ον, δεν είναι πράγμα. Δεν προσεύχεσαι σε κάτι απροσδιόριστο, απρόσωπο, δεν μιλάς σε α-συνείδητες απρόσωπες οντότητες.

24/04/2012, 21:29:24
quote:

quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΕ είσαι απο τις μορφές του φόρουμ,που σέβομαι πολύ.

Εχω όμως ένα ερώτημα και θα ήθελα απάντηση.

Στο συγκεκριμένο θέμα, <<το λάθος του Αδάμ >>, συμμετέχει κάποιο τρόλ, με την ακριβή έννοια του όρου?

Αν όχι,θα μπορούσες κάλλιστα να συμμετέχεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

1)καταρχήν δεν αξίζω τον σεβασμό σου Νικόμαχε, και το εννοώ δεν είναι ειρωνικό.
2)troll με την ακριβή έννοια του όρου δεν υπάρχει
3) με καλείς να συμμετάσχω και σε ευχαριστώ για αυτό και εγώ θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις με κεφαλαία και μάλιστα <h1>, τα οποία όπως γνωρίζεις χρησιμοποιούνται μόνο για τίτλο θέματος, διότι στο internet αυτό είναι "αγένεια" προς το συνομιλητή σου.
Όταν μάλιστα η απάντηση είναι καλά κρασιά σαν τι διάλογο να έχουμε;
Άλλωστε εσύ έγραψες

quote:
Είναι σαν να διαβάζω Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και να προσπαθώ να αναλύσω πώς σκεφτόταν η Γκρέτσελ!!Μωρία!!!

Αυτό νομίζω τα κλείνει όλα, δεν είσαι υποχρεωμένος να συμμετέχεις στην κουβέντα μας εδώ αφού είναι απλά ένα παραμύθι για παιδιά, μπορείς όμως να αφήσεις εμάς τα παιδιά να το αναλύσουμε και να ζήσουμε με τις ψευδαισθήσεις μας χωρίς να πρέπει να σου αποδείξουμε ντε και καλά ότι δεν είναι παραμύθι, αλλά ούτε και εσύ να μας πείσεις ότι είναι. :)

από την άλλη

quote:
Οχι, ο δημιουργος/Θεος που αναφέρεσαι δεν ειναι αφελής, απλος δεν υπαρχει! ο Συγγραφέας του συγκεκριμενου βιβλιου ομως ισως ειναι λιγο αφελης ή πιθανόν εννοει κατι πολυ πιο βαθυτερο και "εσυ" μενεις στην επιφανεια αυτου.

σαν τι πρέπει να απαντήσουμε εδώ;
οκ είμαστε αφελής πιστεύουμε ένα ανύπαρκτο Θεό, σεβόμαστε και την άποψη αυτή, αλλά ως εκεί...

και το καλύτερο

quote:
δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μεχρι και σημερα υπαρχουν καποιοι που παιρνουν ως αληθινη την ιστοριουλα του αδαμ και του θεου.Η ιστορια αυτη "μπαζει" απο παντου(εκτος και αν την θεωρησεις αληγορικη, που σε αυτη την περιπτωση χρειαζονται αρκετες σελιδες για αναπτυξη του θεματος ), ελεος.. 2012 εχουμε πως ειναι δυνατον μερικοι να εχουν τη λογικη(την ανυπαρτκη δηλαδη) και την αφελια που ειχαν οι ανθρωποι των 3000 χρονων πριν;

εγώ απλά θα σε παρακαλέσω να απαντήσεις εσύ όπως καταλαβαίνεις αν αυτό το μήνυμα πχ απευθυνόταν σε εσένα.

Κλείνοντας λοιπόν να πω και εγώ έλεος ρε αδέρφια,
ζούμε σε μια εποχή που ο υλικός κόσμος αυτοκαταστρέφεται,
ο κάθε ένας από εμάς έχει σίγουρα ένα γόρδιο δεσμό επιβίωσης να λύσει κάθε πρωί με το που ξυπνάει.
Δεν είναι κρίμα να χτυπιόμαστε σε ένα φόρουμ όπου υποτίθεται ότι είμαστε για να βοηθήσει ο ένας τον άλλο;
Και μην έχεις κανένα ενδοιασμό φίλε αν δεν μας βοηθήσει μια ανώτερη δύναμη θα φτάσουμε μέχρι το μηδέν ως όντα...

Αλλά ακόμα και για αλληλοβοήθεια πνευματική να μην ήμαστε εδώ σίγουρα ο ρόλος μας δεν είναι να κρίνουμε ο ένας τον άλλο για τα πιστεύω του.
Και εγώ μόλις σε έκρινα και αυτό είναι λάθος, ένα λάθος που θέλω να αποφύγω, διότι έχω περισσότερα ράμματα για την γούνα μου να κρίνω...

Μην με παρεξηγήσεις και μην θυμώσεις, και αν τα πάθεις όλα αυτά διαβάζοντας την απάντηση μου, συγγνώμη.

24/04/2012, 21:35:55

ΑΜΑΛΙΑ
όπως έγγραφα το παραπάνω μήνυμα πατάω αποστολή και μου έβγαλε πάλι το γνωστό have a nice day
γυρνώντας όμως πίσω τον browser με το βελάκι που σε πάει στην προηγούμενη σελίδα με έβγαλε στον επεξεργαστή κειμένου πάλι με το κείμενο αυτούσιο όπως το είχα γράψει ξανά πάτησα αποστολή και το πήρε κανονικά...

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 24/04/2012 21:36:47

24/04/2012, 22:14:51
quote:
Για να τους περιγράψουμε, καταλάβουμε, μέσα στα πλαίσια της πεπερασμένης μη-άπειρης αντίληψης μας.
Είναι απαραίτητο να το καταλάβουμε και να το περιγράψουμε; Δεν γίνεται απείρως πιο κατανοητό κάτι που το βιώνεις;
quote:
Ο Σολομώντας λέει "Ούτε οι ουρανοί των ουρανών δεν μπορούν να σε χωρέσουν", ή ο Παύλος "ζούμε μέσα σ'Αυτόν". Ο θεός είναι έξω από τον φθαρτό υλικό κόσμο του χωροχρόνου, ο κόσμος είναι μέσα σ'Αυτόν. Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα, υπόκεινται σε φθορά.
Άρα δεν είναι θεός, είναι οντότητα που ζει έξω από τον κόσμο.
quote:
Σκέψου τη διαφορά μεταξύ προσωπικότητας και προσώπου. Η προσωπικότητα είναι άπειρη, το πρόσωπο κάτι περιορισμένο που βοηθά να καταλάβουμε την προσωπικότητα.
Τι ορίζεις ως προσωπικότητα; Η προσωπικότητα (με την κατα κόσμον έννοια του όρου) δεν μπορεί να είναι άπειρη. Είναι δημιούργημα των συνθηκών και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει ο άνθρωπος. Έχει να κάνει με την μνήμη δηλαδή. Τα έμβρυα ας πούμε δεν έχουν προσωπικότητα.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/04/2012 22:15:24

24/04/2012, 22:53:17
Δοκτορα, θα ελεγα πως η προσωπικότητα έχει να κάνει με την επιρροή που έχει κάποιος στους άλλους. Δεν είναι αναγκαίο να εχει κάποιος μνήμη. Steve jobs, είχε προσωπικότητα, ο Γκαντι, ο Κενεντυ, ο Σωκρατης, η βλατβασκυ...σου γράφω μερικούς σε διαφορετικούς ρόλους που επηρέασαν την ανθρωπότητα.

Κατα κάποιο παράξενο λόγο, η προσωπικότητα τους συνεχίζει και μετα θάνατο. Θέλω να πω, πως κάτι διαρκεί..αν και οι ιδιοι δεν δεν υπάρχουν πια σε φυσικό επίπεδο.

Υπάρχουν περιπτώσεις αν είσαι ευαίσθητος, να αισθανθείς και μετα την πάροδο πολλών χρόνων, τι διαφορετικότητα κάποιας προσωπικότητος.

@ ελάχιστος. Μην δίνεις σημασία στα λόγια, την ουσία ψάξε...

αν ο Νίκ η κάποιος σου λέει κάτι και μέσα σου κάτι αντιδρα, Αυτο κοιτά, στο βάθος σε βοηθά να δεις με τι είσαι ταυτισμενος. Ταύτιση είναι η προέκταση του εαυτού μας, σε μια ιδέα σε ένα πρόσωπο, σε ένα αντικείμενο, δεν αλλάζει κάτι...εσυ το νομίζεις πνευματικο, μα είναι υλικό, δυστυχώς!

Όσο ψηλά και να είναι!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 24/04/2012 22:54:39

24/04/2012, 23:44:40
quote:

Δοκτορα, θα ελεγα πως η προσωπικότητα έχει να κάνει με την επιρροή που έχει κάποιος στους άλλους. Δεν είναι αναγκαίο να εχει κάποιος μνήμη. Steve jobs, είχε προσωπικότητα, ο Γκαντι, ο Κενεντυ, ο Σωκρατης, η βλατβασκυ...σου γράφω μερικούς σε διαφορετικούς ρόλους που επηρέασαν την ανθρωπότητα.

Κατα κάποιο παράξενο λόγο, η προσωπικότητα τους συνεχίζει και μετα θάνατο. Θέλω να πω, πως κάτι διαρκεί..αν και οι ιδιοι δεν δεν υπάρχουν πια σε φυσικό επίπεδο.

Υπάρχουν περιπτώσεις αν είσαι ευαίσθητος, να αισθανθείς και μετα την πάροδο πολλών χρόνων, τι διαφορετικότητα κάποιας προσωπικότητος.

Πλάτωνα δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Συνέχεια μου πατάς τα κάστρα όμως! Αυτή τη στιγμή δε γράφω κάτι για το δικό σου επίπεδο κατανόησης, κατάλαβες; Επομένως δε θα σου απαντήσω, θα σου πω απλά ότι δεν διαφωνούμε σε αυτά που λες.
24/04/2012, 23:46:45
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μην με παρεξηγήσεις και μην θυμώσεις, και αν τα πάθεις όλα αυτά διαβάζοντας την απάντηση μου, συγγνώμη.

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ΕΛΑΧΙΣΤΕ.
Οχι με σένα.
Δεν παρεξηγώ και δεν θυμώνω.
Αντίθετα σέβομαι περισσότερο την θέση σου!
Και όλα αυτά επειδή το εννοείς αυτό:

<< Αγάπη αν δεν έχω, τίποτα δεν έχω...
Plaudite, acta est fabula! >>

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/04/2012, 06:33:05
Δοκτορ

Πλάτωνα δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Συνέχεια μου πατάς τα κάστρα όμως! Αυτή τη στιγμή δε γράφω κάτι για το δικό σου επίπεδο κατανόησης, κατάλαβες; Επομένως δε θα σου απαντήσω, θα σου πω απλά ότι δεν διαφωνούμε σε αυτά που λες.
.............

Καλε μου φίλε,

Μην με βάζεις ψηλότερα απο ότι είμαι, μπορει μια μέρα να πεσω.

Όταν γράφω κάτι, αν είναι σωστο, νομιζω πως ομορφαίνει, ουτε γκρεμίζει ούτε πατάει. Βέβαια εξαρτάται πως το γράφω, αν έχει υφος μαθουσαλα η υποτιμητικό, να μου το λες...δεν έχω μέσα μου τέτοιες προθέσεις.

Δεύτερη φορά που γράφεις για κάστρα.

Μην μου πεις πως έκανες και μάστορας...

25/04/2012, 08:05:06
Ευχαριστώ για τις ερωτήσεις

"Είναι απαραίτητο να το καταλάβουμε και να το περιγράψουμε; Δεν γίνεται απείρως πιο κατανοητό κάτι που το βιώνεις;"

Απάντηση : Ναι, αλλά δεν μιλάω, δεν προσεύχομαι σε μη συνειδητά, απρόσωπα όντα. Πρέπει να κλείσω το άπειρο σε κάτι που μπορεί να καταλάβει ο περιορισμένος νους μου. Π.χ ο Θεός κάθεται στον ύψιστο θρόνο σημαίνει ο Θεός είναι κυρίαρχος πάντων, όχι ότι έχει ένα περιορισμένο πνευματικό ή υλικό σώμα πάνω σε έναν υλικό θρόνο.

"Άρα δεν είναι θεός, είναι οντότητα που ζει έξω από τον κόσμο."

Απάντηση : Αν ζει μες τον κόσμο και κάτω από τους νόμους, δεν είναι δημιουργός θεός αλλά δημιούργημα της φύσης και υπόκειται στη φθαρτότητα, μεταβολή. Αν έχει δημιουργήσει τον υλικό κόσμο, τότε είναι φυσικά ανώτερος και έξω από τον κόσμο. Και σε μια ελληνική εκδοχή ο Ζευς καταπίνει τον Φάνητα, οπότε είναι ανώτερος και εξουσιάζει την ύλη.

"Τι ορίζεις ως προσωπικότητα; Η προσωπικότητα (με την κατα κόσμον έννοια του όρου) δεν μπορεί να είναι άπειρη. Είναι δημιούργημα των συνθηκών και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει ο άνθρωπος. Έχει να κάνει με την μνήμη δηλαδή. Τα έμβρυα ας πούμε δεν έχουν προσωπικότητα "

Απάντηση : Δες το 2. Ο θεός ζει έξω από τις συνθήκες και το περιβάλλον του μεταβαλλόμενου φθαρτού κόσμου. Η προσωπικότητά του είναι αιώνια, αμόλυντη, αναλλοίωτη από τις κοινωνικές και ιστορικές μεταβολές. Σαν προσωπικότητα Θεού ορίζω τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της ανώτατης συνειδητής ύπαρξης Του.

25/04/2012, 09:12:41
Ας πω και εγω τη ταπεινη μου γνωμμη για τον αδαμ τον προμηθεα και αντιστοιχους ηρωες ολων των πολιτισμων.
Σε ολο το βαθος της ανθρωπινης ιστοριας,υπαρχει μια συγκρουση 2 πολων,η οποια κινει και τα νηματα,η οποια ειναι υπευθυνη για το γνωστο τα παντα ρει.
Ποιοι ειναι αυτοι οι πολοι ομως;
Ο πρωτος πολος,ειναι αυτος που εκμεταλευεται την ανα πασα στιγμη διαμορφωμενη και επικρατουσα κοσμοθεωρια,ειναι αυτος που σημερα ονομαζουμε κατεστημενο και προσπαθει με νυχια και με δοντια να διατηρησει τα προνομια του.Ετσι γινονται αυτο που λεμε συντηρητικοι και βαλλουν με φανατισμο εναντιον οποιας αλλης κοσμοθεωριας που ξεφευγει απο το καλουπι.

Ο αλλος πολος,ειναι αυτος που θελει να ανατρεψει αυτο το κατεστημενο,που το αμφισβητει,που θελει να φερει αυτο που λεμε νεα ταξη πραγματων.Αυτος ο πολος διωκεται αρχικα,με μισος και φανατισμο απο τον αλλο πολο.Ειτε εξαφανιζεται,ειτε καταφερνει να επικρατησει και στη συνεχεια γινεται ο ιδιος κατεστημενο,συνηθως χειροτερο απο τον προηγουμενο.Ειναι ο πολος που λεει οτι κατεχει την πραγματικη γνωση η οποια θα ελευθερωσει τον ανθρωπο και που τελικα ποτε δεν γινεται....

25/04/2012, 10:26:59
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ Καλε μου φίλε,

Μην με βάζεις ψηλότερα απο ότι είμαι, μπορει μια μέρα να πεσω.

Όταν γράφω κάτι, αν είναι σωστο, νομιζω πως ομορφαίνει, ουτε γκρεμίζει ούτε πατάει. Βέβαια εξαρτάται πως το γράφω, αν έχει υφος μαθουσαλα η υποτιμητικό, να μου το λες...δεν έχω μέσα μου τέτοιες προθέσεις.

Όχι εντάξει δεν εννοώ κάτι τέτοιο, απλά θέλω να πω ότι η κατανόηση πάει σιγά σιγά, γιατί σε άλλη περίπτωση, που δώσεις σε κάποιον κάτι που είναι πολύ πέρα από την κατανόησή του, απλά θα το προσπεράσει απο έλλειψη κατανόησης και πιθανόν επιπλέον να το απορρίψει λόγω άγνοιας. Οπότε πρέπει κάποιος να 'χει υπομονή και να ξεκινήσει απο προσθέσεις και αφαιρέσεις και σιγά σιγά να φτάσει στον διαφορικο λογισμό, χωρίς να πηδήξει κάποιο στάδιο, γιατί όσο εύκολα "ανεβαίνει" κάποιος, τόσο εύκολα πέφτει. Επομένως αν ανεβεί δύσκολα, θα πέσει και δύσκολα. Αν πηδήξει σκαλιά, θα πέσει εύκολα.
25/04/2012, 10:44:57
quote:
Απάντηση : Ναι, αλλά δεν μιλάω, δεν προσεύχομαι σε μη συνειδητά, απρόσωπα όντα. Πρέπει να κλείσω το άπειρο σε κάτι που μπορεί να καταλάβει ο περιορισμένος νους μου.

Οκ, συμφωνώ απλά μάλλον κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το αφήσεις και αυτό έξω από την πόρτα...
quote:
Απάντηση : Αν ζει μες τον κόσμο και κάτω από τους νόμους, δεν είναι δημιουργός θεός αλλά δημιούργημα της φύσης και υπόκειται στη φθαρτότητα, μεταβολή.
Και είναι κακό αυτό;

quote:
Αν έχει δημιουργήσει τον υλικό κόσμο, τότε είναι φυσικά ανώτερος και έξω από τον κόσμο. Και σε μια ελληνική εκδοχή ο Ζευς καταπίνει τον Φάνητα, οπότε είναι ανώτερος και εξουσιάζει την ύλη.
Ναι, αλλά αν η δημιουργία του ήταν ένας κλώνος του εαυτού του (κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση) τότε μπλέκονται τα πράγματα. Ο Κόσμος είναι ένας, ο Θεός είναι ένας. Επομένως ο παρατηρητής είναι ένας. Είναι σαν να κοιτάει κάποιος τον εαυτό του στον καθρέπτη, και εσύ να λες ότι ο μεν παρατηρητής είναι ανώτερος, ο δε καθρεπτιζόμενος είναι κατώτερος. Αλλά ο καθρεπτιζόμενος είναι ο ίδιος ο παρατηρητής.

quote:
Απάντηση : Δες το 2. Ο θεός ζει έξω από τις συνθήκες και το περιβάλλον του μεταβαλλόμενου φθαρτού κόσμου. Η προσωπικότητά του είναι αιώνια, αμόλυντη, αναλλοίωτη από τις κοινωνικές και ιστορικές μεταβολές. Σαν προσωπικότητα Θεού ορίζω τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της ανώτατης συνειδητής ύπαρξης Του.
Καταλαβαίνω μάλλον τι εννοείς και το δέχομαι. Αν και θεωρώ κάπως άστοχο το αποδώσουμε οποιαδήποτε προσωπικότητα στον θεό (αυτό υποδηλώνει αμέσως κάτι ανθρώπινο) τουλάχιστον όσον αφορά στην συνηθή έννοια του όρου.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/04/2012 10:46:05

25/04/2012, 10:52:20
quote:
Ο αλλος πολος,ειναι αυτος που θελει να ανατρεψει αυτο το κατεστημενο,που το αμφισβητει,που θελει να φερει αυτο που λεμε νεα ταξη πραγματων.Αυτος ο πολος διωκεται αρχικα,με μισος και φανατισμο απο τον αλλο πολο.Ειτε εξαφανιζεται,ειτε καταφερνει να επικρατησει και στη συνεχεια γινεται ο ιδιος κατεστημενο,συνηθως χειροτερο απο τον προηγουμενο.Ειναι ο πολος που λεει οτι κατεχει την πραγματικη γνωση η οποια θα ελευθερωσει τον ανθρωπο και που τελικα ποτε δεν γινεται....
Συμπέρασμα; Πρέπει να πάψουμε ζούμε διπολικά. Να πηγαίνουμε μία με τον ένα πόλο και μία με τον άλλο. Πρέπει να πάψουμε να ψαχνουμε τη γνώση στους πόλους, και να ψάξουμε να την βρούμε στον ενδιάμεσο χώρο.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/04/2012 11:41:42