ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το λάθος του Αδάμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το λάθος του Αδάμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/04/2012, 11:38:22
Doctor.
Συμπέρασμα; Πρέπει να πάψουμε ζούμε διπολικά. Να πηγαίνουμε μία με τον ένα πόλο και μία με τον άλλο. Πρέπει να πάψουμε να ψαχνουμε τη γνώση στους πόλλους, και να ψάξουμε να την βρούμε στον ενδιάμεσο χώρο.
...............
Να σου πω τι σκέφτομαι δοκτορα?

Αν θελουμε ο άνθρωπος να αλλάξει πραγματικά, πρέπει να ζει διαφορετικά, ακόμα και σαν τρόπος σκέψης. Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ και το ΠΡΈΠΕΙ αν και αναγκαία στην επιστήμη και στην κοινωνική ζωη, στην προσωπική μας ζωη χρειάζεται ελευθερία, διαφορετικα τα ίδια τα ΣΥΜΠΕΡΙΣΜΑΤΑ και ΠΡΈΠΕΙ δημιουργούν τον πόλο!

Δεν είναι εύκολος ο ενδιάμεσος χώρος, γιατι δεν είναι κάποιο μέρος που θα χτισεις συνείδηση, μα αντίθετα, η ελεύθερωση απο τους πόλους, δημιουργεί αυτη την κατάσταση στη συνείδηση που ευδοκιμεί αγάπη, ομορφια και Σοφια.

Σορρυ αν πάλι γκρέμισμα κάτι, αν δεν θέλεις πες μου και δεν γράφω στα γράφομενα σου.

25/04/2012, 11:46:30
quote:
Αν θελουμε ο άνθρωπος να αλλάξει πραγματικά, πρέπει να ζει διαφορετικά, ακόμα και σαν τρόπος σκέψης.
Εκεί βρίσκεται κατ'αρχήν η διπολικότητα, στη σκέψη.

quote:
Δεν είναι εύκολος ο ενδιάμεσος χώρος, γιατι δεν είναι κάποιο μέρος που θα χτισεις συνείδηση, μα αντίθετα, η ελεύθερωση απο τους πόλους, δημιουργεί αυτη την κατάσταση στη συνείδηση που ευδοκιμεί αγάπη, ομορφια και Σοφια.

Σορρυ αν πάλι γκρέμισμα κάτι, αν δεν θέλεις πες μου και δεν γράφω στα γράφομενα σου.

Όχι τα λες πολύ ωραία. Εγώ δίνω κατευθύνσεις, οι άλλοι πρέπει να βρουν τρόπους. Ωραία τα λες.
25/04/2012, 11:58:52
quote:

Ας πω και εγω τη ταπεινη μου γνωμμη για τον αδαμ τον προμηθεα και αντιστοιχους ηρωες ολων των πολιτισμων.
Σε ολο το βαθος της ανθρωπινης ιστοριας,υπαρχει μια συγκρουση 2 πολων,η οποια κινει και τα νηματα,η οποια ειναι υπευθυνη για το γνωστο τα παντα ρει.
Ποιοι ειναι αυτοι οι πολοι ομως;
Ο πρωτος πολος,ειναι αυτος που εκμεταλευεται την ανα πασα στιγμη διαμορφωμενη και επικρατουσα κοσμοθεωρια,ειναι αυτος που σημερα ονομαζουμε κατεστημενο και προσπαθει με νυχια και με δοντια να διατηρησει τα προνομια του.Ετσι γινονται αυτο που λεμε συντηρητικοι και βαλλουν με φανατισμο εναντιον οποιας αλλης κοσμοθεωριας που ξεφευγει απο το καλουπι.

Ο αλλος πολος,ειναι αυτος που θελει να ανατρεψει αυτο το κατεστημενο,που το αμφισβητει,που θελει να φερει αυτο που λεμε νεα ταξη πραγματων.Αυτος ο πολος διωκεται αρχικα,με μισος και φανατισμο απο τον αλλο πολο.Ειτε εξαφανιζεται,ειτε καταφερνει να επικρατησει και στη συνεχεια γινεται ο ιδιος κατεστημενο,συνηθως χειροτερο απο τον προηγουμενο.Ειναι ο πολος που λεει οτι κατεχει την πραγματικη γνωση η οποια θα ελευθερωσει τον ανθρωπο και που τελικα ποτε δεν γινεται....

Συμφωνώ με το ότι γίνεται κατεστημένο, εγωϊστής-εκμεταλλευτής στη θέση κάποιου άλλου εγωϊστή-εκμεταλλευτή.

Αλλά θέλω να μάθω πως έβγαλες το συμπέρασμα από την ιστορία του Αδάμ, ότι ο Θεός είναι το κατεστημένο που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τα προνόμιά του. Δεν βλέπω να έχει βάλει νάρκες γύρω από το δέντρο της γνώσης. Το αφήνει εκτεθιμένο. Κάποιος είπε ότι το δέντρο είναι γεμάτο εκρηκτικά, συμφωνώ εν μέρει - αλλά η γνώση μπορεί να γίνει εκρηκτικό γι'αυτόν που δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σωστά.
Και επίσης δεν είναι πάντα η εύρεση της γνώσης ακίνδυνη.

Πιστεύω το γεγονός εξαιτίας του οποίου φαντάζει θετική η κίνηση του Αδάμ, βρίσκεται στο ότι αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την έναρξη καλλιέργειας της διάνοιας. Έτσι ο Θεός φαντάζει ο πατέρας που δεν θέλει το παιδί του να γίνει έξυπνο και δημιουργικό. Αλλά δεν λέει αυτό η ιστορία. Λέει μεταξύ πολλών άλλων ότι αν ένα παιδί αγαπάει τον πατέρα του δεν πρέπει να τον παρακούει. Εδώ ο Αδάμ καλλιέργησε τον εγωϊσμό, πίστεψε η γνώση θα καθιστούσε τον πατέρα του άχρηστο, θα έτρωγε και θα γινόταν ανεξάρτητος παντογνώστης κερδίζοντας αθανασία πέρα από τη Πηγή της Ζωής. Και από τότε είναι κλεισμένος στο Λαβύρινθο και προσπαθεί να ξεφύγει με κέρινα φτερά. Δημιουργεί μεν αλλά παράλληλα καταστρέφει. Η καταστροφή που προκαλεί είναι ισχυρότερη και αμαυρώνει τη δημιουργικότητά του.

NotirkΜέλος
25/04/2012, 16:35:10
-Με μεγάλη χαρά χαιρετώ όλους σας
- Νιώθω ιδιαίτερα όμορφα που είμαι και πάλι κοντά σας.
-Πέρασαν 5 μήνες πολύ δύσκολοι για μένα, όντας κλεισμένος μέσα σε ένα ατσάλινο κλουβί
-Προσπαθώ να επανασυνδεθώ με την normal πραγματικότητα όπως
και να συμμετέχω στους ομολογουμένως, πολύ ενδιαφέροντες προβληματισμούς σας.

25/04/2012, 19:27:11
Να προσθέσω μόνο ότι,
το εκτεθειμένο δέντρο είχε και τον σκοπό της ολοκλήρωσης της δημιουργίας του ανθρώπου.
Ο οποίος άνθρωπος δεν πλάστηκε καθ ομοίωση αλλά μόνο καθ εικόνα, η ομοίωση περνάει μέσα από καρπούς του δέντρου και τον λαβύρινθο του νου...
Ο Αδάμ ακόμα δημιουργείται... ή μάλλον αυτό-ολοκληρώνει την φύση του και την Φύση.

Αγάπη αν δεν έχω, τίποτα δεν έχω...
Plaudite, acta est fabula!
25/04/2012, 21:23:31
quote:

Να προσθέσω μόνο ότι,
το εκτεθειμένο δέντρο είχε και τον σκοπό της ολοκλήρωσης της δημιουργίας του ανθρώπου.
Ο οποίος άνθρωπος δεν πλάστηκε καθ ομοίωση αλλά μόνο καθ εικόνα, η ομοίωση περνάει μέσα από καρπούς του δέντρου και τον λαβύρινθο του νου...
Ο Αδάμ ακόμα δημιουργείται... ή μάλλον αυτό-ολοκληρώνει την φύση του και την Φύση.

Αν δεν κάνω λάθος, εννοείς ότι προορίζοταν κάποια στιγμή να φάει από το δέντρο της γνώσης;

NotirkΜέλος
25/04/2012, 22:32:50
-O έρημος ο Αδάμ δεν έκανε λάθος , αλλά πληρώνει το λάθος αυτού που τον κατάντησε έτσι –άλλοι τον λένε Προμηθέα ,άλλοι Σε’ι’ταν, άλλοι Εωσφόρο- αναμιγνύοντας την ήρα με το στάρι, το ουράνιο Αδαμικό στοιχείο (άνθρωπος της 8ης ημέρας) με το γήινο ανθρώπινο (άνθρωπος της 6ης ημέρας).
-Λάθος και ασέλγεια και παραβίαση του θείου/συμπαντικού έργου .Για αυτό και τιμωρήθηκε στον Καύκασο.
-Και τώρα καλείται –ο Αδάμ , ο υβριδικός άνθρωπος- να σωθεί μόνος του, να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, το γήινο από το ουράνιο στοιχείο, να ξαναγίνει ΑΔΑΜ/ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
Και να συνεχίσει την αποστολή για την οποία ήταν ταγμένος .
Αν προλάβει!!!

25/04/2012, 22:36:38
quote:

quote:

Να προσθέσω μόνο ότι,

Αν δεν κάνω λάθος, εννοείς ότι προορίζοταν κάποια στιγμή να φάει από το δέντρο της γνώσης;

και αυτό ναι :)

25/04/2012, 22:56:32
quote:

-O έρημος ο Αδάμ δεν έκανε λάθος , αλλά πληρώνει το λάθος αυτού που τον κατάντησε έτσι –άλλοι τον λένε Προμηθέα ,άλλοι Σε’ι’ταν, άλλοι Εωσφόρο- αναμιγνύοντας την ήρα με το στάρι, το ουράνιο Αδαμικό στοιχείο (άνθρωπος της 8ης ημέρας) με το γήινο ανθρώπινο (άνθρωπος της 6ης ημέρας).
-Λάθος και ασέλγεια και παραβίαση του θείου/συμπαντικού έργου .Για αυτό και τιμωρήθηκε στον Καύκασο.
-Και τώρα καλείται –ο Αδάμ , ο υβριδικός άνθρωπος- να σωθεί μόνος του, να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, το γήινο από το ουράνιο στοιχείο, να ξαναγίνει ΑΔΑΜ/ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
Και να συνεχίσει την αποστολή για την οποία ήταν ταγμένος .
Αν προλάβει!!!

ο άνθρωπος σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πλάσματα του κόσμου που γνωρίζουμε είναι τρισυπόστατος.
δεν καλείτε να ξεχωρίσει το γήινο από το ουράνιο, καλείτε να μετέχει και των 2 κόσμων ενσυνείδητα και λογικά και να αναλάβει την διαχείριση
Η γνώση του καλού και του κακού είναι απαραίτητη για αυτό.
Ο δρόμος είναι γλυκύς όταν τον γευτεί αλλά πικρός στην χώνεψη...

26/04/2012, 01:06:27
quote:
Χρίστος Έλ
Ο Ύψιστος δεν είχε λόγο να εκδικηθεί για κάτι, απλώς περιόρισε τη ζωογόνο υποστήριξή του και άφησε τον άνθρωπο να εξελιχτεί αλλά και παράλληλα να γνωρίσει το λάθος της ελεύθερης επιλογής του. Θα έπρεπε τώρα να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Και όμως φίλε Χρίστο Έλ , δίχως διάθεση να αντιδικήσω μαζί σου , αν εξετάση κάποιος την συμπεριφορά του βιβλικού Θεού θεού μέσα από τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης θα διαπιστώση ότι πρόκειται για έναν διεστραμμένο , ζηλόφθονα και εκδικητικό Θεό , που η εκδίωξη των “πρωτοπλάστων” , (εδώ υπάρχουν στοιχεία δανεισμού από άλλες παλαιότερες θρησκείες)* , από τον παράδεισο μοιάζει με χάδι . Υπάρχουν μέσα στην Βίβλο άπειρα παραδείγματα με τα οποία θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες , που επιβεβαιώνουν την διαπίστωσή μου αυτή , θα αρκεστώ όμως χάριν συντομίας σε δύο τα οποία μου προξένησαν και την μεγαλύτερη εντύπωση όταν τα διάβασα .
Το πρώτο βρίσκεται στο Δευτερονόμιο και αφορά την τιμωρία όποιου Εβραίου τολμήση να λατρεύση άλλον Θεό εκτός του Γιαχβέ , και μεταξύ άλλων αναφέρει :

Ἐὰν δὲ παρακαλέσῃ σε ὁ ἀδελφός σου ἐκ πατρός σου ἢ ἐκ μητρός σου ἢ ὁ υἱός σου ἢ ἡ θυγάτηρ ἢ ἡ γυνή σου ἡ ἐν κόλπῳ σου ἢ φίλος ἴσος τῇ ψυχῇ σου λάθρα λέγων· βαδίσωμεν καὶ λατρεύσωμεν θεοῖς ἑτέροις, οὓς οὐκ ᾔδεις σὺ καὶ οἱ πατέρες σου, ἀπὸ τῶν θεῶν τῶν ἐθνῶν τῶν περικύκλῳ ὑμῶν, τῶν ἐγγιζόντων σοι ἢ τῶν μακρὰν ἀπὸ σοῦ, ἀπ᾿ ἄκρου τῆς γῆς ἕως ἄκρου τῆς γῆς, οὐ συνθελήσεις αὐτῷ καὶ οὐκ εἰσακούσῃ αὐτοῦ καὶ οὐ φείσεται ὁ ὀφθαλμός σου ἐπ᾿ αὐτῷ, οὐκ ἐπιποθήσεις ἐπ᾿ αὐτῷ οὐδ᾿ οὐ μὴ σκεπάσῃς αὐτόν· ἀναγγέλων ἀναγγελεῖς περὶ αὐτοῦ, καὶ αἱ χεῖρές σου ἔσονται ἐπ᾿ αὐτὸν ἐν πρώτοις ἀποκτεῖναι αὐτόν, καὶ αἱ χεῖρες παντὸς τοῦ λαοῦ ἐπ᾿ ἐσχάτῳ, καὶ λιθοβολήσουσιν αὐτὸν ἐν λίθοις, καὶ ἀποθανεῖται, ὅτι ἐζήτησεν ἀποστῆσαί σε ἀπὸ Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου τοῦ ἐξαγαγόντος σε ἐκ γῆς Αἰγύπτου, ἐξ οἴκου δουλείας. καὶ πᾶς Ἰσραὴλ ἀκούσας φοβηθήσεται καὶ οὐ προσθήσωσι ποιῆσαι ἔτι κατὰ τὸ ῥῆμα τὸ πονηρὸν τοῦτο ἐν ὑμῖν. Δευτερονόμιο ΙΓ' 7-12

Εδώ ο Θεός διατάζει τους Εβραίους να σκοτώσουν τους φίλους τους , ακόμα και τα μέλη της οικογενείας τους , αν τολμήσουν να λατρεύσουν άλλον Θεό/ους .

*Το κείμενο μέσα στην παρένθεση αφορά τις ομοιότητες των κειμένων της “Γενεσης” τόσο με τα “Ερμητικά Κείμενα” όσο και τα κείμενα των Ισιόδου , Πλάτωνα , Ξενοφάνη κλπ .

*