- O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Είναι σαν να λένε στους παπάδες στην Κωνσταντινούπολη να κάνουν τα φώτα στην Κασπία
Για τους τουρίστες δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ξέρουν τι πρόκειται να δουν. Αν έβλεπαν και κάποιο τζαμί επιπλέον, τότε σίγουρα θα λέγανε "Επιτέλους, αποφασίσατε να είστε δίκαιοι".

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ (Μην κάνεις κλικ!)
Telxinas - Καθαρισμοί Χαλιών
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;; ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΟ.
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΟΠΟΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.
ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ;;
“Για τους τουρίστες δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ξέρουν τι πρόκειται να δουν. Αν έβλεπαν και κάποιο τζαμί επιπλέον, τότε σίγουρα θα λέγανε "Επιτέλους, αποφασίσατε να είστε δίκαιοι"”.
ΜΗΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΕΤΣΙ;![]()
![]()
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
quote:
Μα νομίζω ότι η πρόταση του κράτους ήταν να πάνε εκτός λεκανοπεδίου και με τίποτα εντός. Αυτό δεν εκφράζει κάτι τέλος πάντων το αρνητικό;
Είναι σαν να λένε στους παπάδες στην Κωνσταντινούπολη να κάνουν τα φώτα στην ΚασπίαΓια τους τουρίστες δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ξέρουν τι πρόκειται να δουν. Αν έβλεπαν και κάποιο τζαμί επιπλέον, τότε σίγουρα θα λέγανε "Επιτέλους, αποφασίσατε να είστε δίκαιοι".
Οφείλω να αναγνωρίσω ότι σε παρεξήγησα ασυγχώρητα.
Για τους τουρίστες έχω να προσθέσω ότι αν έρχονται από στοιχειωδώς σοβαρή και δημοκρατική χώρα (π.χ. Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία και γενικά οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης και της Β. Αμερικής πλην Ελλάδας) το πιο πιθανό είναι ότι βλέπουν κάθε μέρα τζαμιά στον τόπο διαμονής τους.
Και σε κάθε περίπτωση αμάν πια με αυτό το "τι θα πουν οι ξένοι". Δηλαδή θα νομίσει ο Αμερικάνος τουρίστας (σημείωση: ο ίδιος Αμερικάνος τουρίστας που στη Ρώμη ρωτάει "Which way to the Parthenon?") ότι είμαστε χώρα με μουσουλμάνους και κάτι έτρεξε στα γύφτικα!
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Όσον αφορά το παρών θέμα, με τίποτα δεν μπορώ να δεχθώ και να χωνέψω ότι σε αυτή τη χώρα τον φασισμό της επικρατούσας στα χαρτιά θρησκείας. Μπορώ να δεχθώ και μουσουλμάνο έλληνα, και βουδιστή έλληνα και χριστιανό έλληνα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι, αρκεί όμως να το έχει επιλέξει ελεύθερα(πολλοί παράμετροι για αυτό) και συνειδησιακά και επιπλέον επειδή έχει αποφασίσει το τάδε, να μην έχει σε όλη του τη ζωή τις κοινωνικές επιπτώσεις να τον κυνηγούν, συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα.
Διάλογος της κοπέλας μου με έναν φίλο(που δεν γνώριζε για τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις) μέσω MSN:
Φίλος: Χρόνια πολλά Μαρίνα και καλά χριστούγεννα
Μαρίνα: Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου, όμως δεν δηλώνουμε χριστιανοί
...Ακολουθεί σιγή "ασυρμάτου" για 2 περίπου λεπτά...
Φίλος: Μαρίνα... έχετε μπλέξει πουθενά;
![]()
![]()
Συμπεράσματα:
...

Κι εγώ νομίζω πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να γίνουν 2-3 και παραπάνω τζαμιά στην Αθήνα, στον Πειραιά ίσως, και στα Σπάτα βέβαια, και αλλού ώστε οι μουσουλμάνοι και λοιποί να μην έχουν πρόβλημα.
Ιδιαίτερα για τα Σπάτα νομίζω πως πρέπει να αποτελέσει και προτεραιότητα ώστε οι Ευρωπαίοι που βλέπουν κάθε μέρα τζαμιά να καταλάβουν επιτέλους πως η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, έτσι δεν είναι;
ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ……ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΕ 150 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΑ 20 ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ.
![]()
ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 500 ΘΕΣΕΩΝ (η οποία παρεμπιπτόντως έχει χτισθεί από τα χρήματα των ιδίων κατοίκων του χωριού) ΠΑΝΤΕΛΩΣ (ουσιαστικά) ΑΧΡΗΣΤΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ……ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ……..(ΠΑΨΕ..!! θα ρίξει φωτιά ο θεός να μας κάψει).
![]()
ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΞΩΚΛΗΣΙΑ. ![]()
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ…..ΠΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΣ Τ’ ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ Ή ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ.
![]()
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ…….. ![]()
![]()
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
OSO GIA TA TZAMIA, PROTEINW NA FIAXOUME SE OLH THN ELLHNIKH EPIKRATEIA, OPWS P.X. STHN KWN/LH KAI STHN M. ASIA..
--
KALYTERA MIA OLOPSYXH EX8RA, PARA MIA FILIA KOLLHMENH ME KOLLA.
quote:
ALLWSTE, EIDAME POU EXOUN ODHGHSEI TA SXOLEIA. STON OLE8RO, TON FOBO, THN KATASTROFH...
το μόνο λάθος που έκανα τα σχολεία είναι να βγαζουν άτομα σνα κι έσενα που ενώ έκει έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν μετά τα κατηγορούν.Τουλάχιστον αχαριστία
quote:
ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑ……ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
Συμφωνούμε απόλυτα!
Μάλιστα σήμερα έτυχε κάτι και με έκανε έξω φρενών.
Κατά τις 8 μμ και καθώς έτρωγα το βραδυνό μου παρακολουθώντας τις ειδήσεις, κάποια στιγμή αναφέρανε την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον χριστόδουλο στο σπίτι του πρώτου, για γεύμα. Μεταξύ των λόγων που εξηγούσαν για το συγκεκριμένο γεγονός, ήταν και η απαίτηση του δεύτερου εδώ και χρόνια για το μερίδιο που πρέπει να πάρει η χριστιανική εκκλησία από το τρίτο κοινοτικό πακέτο στήριξης. Ήταν η στιγμή που βρόντηξα το φαγητό μου κάτω από τα νεύρα.
Δηλαδή, δεν τους φτάνει ο αμέτρητος πλούτος που έχουν, δεν τους φτάνει που ενισχύονται κάθε μέρα από δωρεές, από κεριά, από γάμους, απο βαφτίσια, τρισάγια κλπ κλπ, θέλουν κι άλλα οι αδηφάγοι. Γιατί άραγε; Ξέρω... για να χτίσουν και άλλες εκλησσίες για να μπορεί να εναποθέτει τις τελευταίες του ελπίδες ο νέος σε κάποιον θεό, τη στιγμή που αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δίνονται σε αυτούς(τους νέους) για στήριξη τους, θέλετε υποτροφίες, θέλετε ενίσχυση επιχειρηματικότητας, θέλετε... ξέρω γω; Μήπως καμμιά νέα μονάδα απεξάρτησης από ναρκωτικά; Όχι, καλύτερα στην εκκλησσία, να εμπεδώσει ότι δεν έχει καμμιά σημασία το δράμα που ζει, θα ζήσει καλύτερα στην άλλη ζωή! Αίσχος και πάλι τρις αίσχος!
quote:
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ……..
Χα χα χα για ποιόν Τότό να σου λέω τώρα!!!

quote:
Μάλιστα σήμερα έτυχε κάτι και με έκανε έξω φρενών.
Κατά τις 8 μμ και καθώς έτρωγα το βραδυνό μου παρακολουθώντας τις ειδήσεις, κάποια στιγμή αναφέρανε την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον χριστόδουλο στο σπίτι του πρώτου, για γεύμα. Μεταξύ των λόγων που εξηγούσαν για το συγκεκριμένο γεγονός, ήταν και η απαίτηση του δεύτερου εδώ και χρόνια για το μερίδιο που πρέπει να πάρει η χριστιανική εκκλησία από το τρίτο κοινοτικό πακέτο στήριξης. Ήταν η στιγμή που βρόντηξα το φαγητό μου κάτω από τα νεύρα.
KI ESY TI ZORI TRAVAS DE MAS LES? APO TA DIKA SOU LEFTA ZITISE H EKKLHSIA?
KI ALLH FORA NA TO TRWS OLO SOU TO FAGHTO!
Έγραψες «Ξέρω... για να χτίσουν και άλλες εκλησσίες για να μπορεί να εναποθέτει τις τελευταίες του ελπίδες ο νέος σε κάποιον θεό»
Έχεις ακούσει πολλές φορές να χτίζετε εκκλησία με δικά της χρήματα; Πάντα χτίζεται με δωρεές των πιστών.
Η εκκλησία φίλε μου είναι το καλύτερο μαγαζί.
1ον χτίζετε με χρήματα των πελατών
2ον τον υπάλληλο τον πληρώνει το κράτος και όχι το αφεντικό
3ον το αφεντικό μόνο εισπράττει
Ακόμα και βάψιμο να θέλει π.χ. μια εκκλησία δεν βάζουμε το χέρι στην τσέπη αλλά κάνουμε έρανο για να την βάψουμε.
Αλήθεια μπορώ να κάνω μια ιδιωτική εκκλησία;