- ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟ 64 μχ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μεταξύ αυτών ο χριστιανισμός εστρατολόγησε τους περισσοτέρους και πλέον φανατικούς οπαδούς."
Από αυτό το ωραίο βιβλίο του σχολείου μου!
ΟΕΔΒ 1972, Β',Ε' γυμνασίου (Βασίλη), Ελληνορωμαϊκή - Βυζαντινή ιστορία!
Για να ξέρουμε και το ποιόν τους...
ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΑΥΤΟΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ;;;
ΝΑΙ Η ΟΧΙ;;;
Edited by - Αίολος on 23/05/2006 15:11:40
quote:
σου δινω ολες τις σελιδες που πηρα τα στοιχειαhttp://us.geocities.com/xmorfos/genea2.htm
http://www.odal.gr/diogmoi.htm
http://www.odal.gr/Paul2.htm
http://www.odal.gr/anyparktosjesus.htmhttp://72.14.207.104/search?q=cache:_F-6FAJrMtIJ:
www.hack.gr/users/neva/astrologia/ekeimena/ekath_aparxes.
htm+%CE%A4%CE%B5%CF%81%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B1%
CE%BD%CE%BF%CF%82+&hl=el&gl=gr&ct=clnk&cd=89
γι'αυτη την σελιδα ακολουθα τις οδηγιεςquote:
ΠΕΡΣΕΙΑ ΕΚΑΤΗ - Οι απαρχες του αθεϊστικου κινηματος του ...Δυο αιωνες αργοτερα ο "πατερας της εκκλησιας" Τερτυλλιανος απειλει: "ειμαστε πολλοι, ειμαστε παντου...μια μικρη ομαδα απο μας, μια μονο νυχτα με λιγους ...
www.hack.gr/users/neva/astrologia/ ekeimena/ekath_aparxes.htm - 35k - Αποθηκευμένη Σελίδα - Παρόμοιες σελίδες
αυτη ειναι η πηγη μου ψηλεβαλε στο google την λεξη τερτυλλιανος και θα το βρεις στην 9 σελιδα
πατα να σου ανοιξει η αποθηκευμενηψαξε βρες οτι θες απο εκει εχω παρει οτι εχω καταθεσει
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Εγώ θα ψάξω να βρω για δικούς σου ισχυρισμούς;;;;;;;;;;;;;;
Κάτι έχεις πάθει μου φαίνεται!![]()

quote:
Αίολος
Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ιστορικής αξίας ένα κείμενο, του οποίου ο συντάκτης ισχυρίζεται ότι κατέβηκε ο θεός και του παραπονέθηκε γιατί τον διώκει (τον θεό, ο... Παύλος).
Ετσι δεν είναι;
Με την ίδια σκεπτική, ξέρεις πόσα κείμενα θα έπρεπε να να μην θεωρούνται ιστορικά για το λόγο ότι οι συντάκτες τους πίστευαν σε είδωλα;;
Αυτή την ατιολόγηση πρώτη φορά τη βλέπω!!!!![]()
![]()

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
ΤΕΛΙΚΑ ΨΗΛΕ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ
ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕΚανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Έχεις δίκιο,
εμείς οι μικροί θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με σοβαρούς ανθρώπους σαν και του λόγου σου.
Την επόμενη φορά που θα παραθέσω κάποια πληροφορία από το Ίντερνετ, στην καλύτερη περίπτωση, θα σας παραπέμψω στο WWW.GOOGLE.COM και ψάξτε μόνοι σας.![]()
![]()

quote:
Dying_Incubus
Μπορεί κάποια μέλη να φαίνονται δογματικά, φανατικά και με επιθετική συμπεριφορά.
Εμείς ως άτομα τι οφείλουμε να κάνουμε για αυτό?
Να παρασυρθούμε σε αυτήν την κατάσταση, η οποία θα μας αναλώσει ενέργεια και θα μας οδηγήσει σε ένα κυκεώνα στείρων αντιπαραθέσεων?
Ή να προσπαθήσουμε να συζητήσουμε σαν ώριμοι άνθρωποι?
Κατά τη γνώμη μου ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το πρώτο είναι ατελέσφορο. Το δεύτερο μάταιο.
quote:
Dying_Incubus
Για αυτές τις παρεκτροπές που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς ευθύνεται ένα μέλος?
Μπορούμε πχ να πούμε οτι ευθύνεται ο Α ή ο Β?
Για την πρόκληση σαφώς ευθύνεται ένας. Για την πορεία της συζήτησης μετέπειτα, όλοι οι εμπλεκόμενοι.
quote:
Dying_Incubus
Η προσωπική μου γνώμη, φίλε macedon είναι πως το κίνητρο που οδηγεί αρκετές συζητήσεις στην Κατηγορία αυτή των Forums είναι λανθασμένο...
Η διάθεση είναι η υποτίμηση του συνομιλητή μας κι η πρόκληση ώστε να "μπούμε στο μάτι" του άλλου.
Αληθές, δυστυχώς αν και όχι απόλυτο.
quote:
Dying_Incubus
Οπότε ό,τι επεμβάσεις γίνουν δεν θα αλλάξει τίποτα εφόσον οι ίδιοι οι συνομιλητές δεν αντιληφθούν κάποια πράγματα και δεν τα νιώσουν μέσα τους.
Για μένα αυτή είναι η αλήθεια, φίλε μου.
Θεωρητικά έχεις δίκιο. Στην πράξη ξέρεις όμως πως αυτά τα πράγματα είναι δύσκολο να γίνουν. Ο αυτοπροσδιορισμός και η αυτορύθμιση δεν είναι και από τα ευκολότερα πράγματα στον κόσμο.
quote:
Dying_Incubus
Ελπίζω να σε κάλυψα, φίλε μου!
Κατ'αρχήν δεν ζήτησα εξηγήσεις φίλε μου οπότε δεν τίθεται θέμα κάλυψης.
Με κανένα τρόπο δεν θα ήθελα να νομίσεις ότι τοποθετώ εσένα ή οποιονδήποτε άλλο από τη διαχειριστική/συντονιστική ομάδα του esoterica σε θέση απολογητή. Την προσωπική σου γνώμη ζήτησα, με την οποία συμφωνώ απόλυτα, τόσο όπως παρουσιάστηκε εδώ, όσο και κατά καιρούς μέσα από τις διάφορες συζητήσεις.
Παίρνοντας όμως υπόψη και τα σχόλια των άλλων συνομιλητών που αναφέρθηκαν στο θέμα τελικά έχω καταλήξει στην ιδέα πως κάθε χωριό όχι μόνο ανέχεται αλλά και χρειάζεται ίσως τον ..."γραφικό" του.
Ευχαριστώ πάντως για τις τοποθετήσεις. Ίσως ήταν μια ευκαιρία να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους. Ισως και όχι. Ο χρόνος θα δείξει.
macedon
quote:
Sesostris,
φτάνει, μη λες άλλα!Με όσα είπες μας έδειξες την "ταυτότητά" σου. Καλά ρε μαμώτο, πολλές ασυναρτησίες βλέπω......
Ψηλός
Φίλε Ψηλός , από τον τρόπο που απαντάς καταλαβαίνω ότι έχασες την ψυχραιμία σου δεν με πειράζει όμως , γιατί από ότι έχω παρακολουθήσει και στα παράθυρα της τηλεοράσεως όλοι οι ομοϊδεάτες σου αντιδρούν κατά τον ίδιο τρόπο .
Κατ’αρχήν θέλω να σε πληροφορήσω για την ταυτότητά μου για να μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα .
Μάθε λοιπόν φίλε μου ότι προσωπικά πιστεύω μόνο στην ύπαρξη του Θεού , και δεν ανήκω σε καμία θρησκεία αίρεση ή σέχτα . Αν και έχω διαβάσει όσο το δυνατόν αρκετά για τις γνωστότερες τουλάχιστον θρησκείες .
Όσον τωρα αφορά τις τρείς Αβρααμικές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας ενάρετος Εβραίος ή Μουσουλμάνος , δεν θα πάει στον παράδεισό σας επειδή δεν βαφτίστηκε , το ίδιο βέβαια συμβαίνει και από την άλλη πλευρά όπου ένας Χριστιανός είναι καταραμένος από τον Γιαχβέ ή τον Αλλάχ γιατί τρώει χοιρινό , πίνει οινοπνευματώδη ποτά , και προσκυνάει τα είδωλα δηλ εικόνες ή αγάλματα στους καθολικούς παραβιάζοντας την εντολή << ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα……..>>.
Επίσης θεωρώ γελοίο να προσεύχομαι και να υμνολογώ σαν άγιο προπάτορά μου έναν Εβραιοχαλδαίο προαγωγό της γυναίκας του , να έχω σαν ιερό ένα βιβλίο που υμνεί τον Ισραήλ , βρίθει αιμομιξιών και γενοκτονιών , καθώς και ξεχειλίζει από μίσος κατά των Ελλήνων . Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να σταυροκοπιέμαι όταν ο παπάς δοξάζει τον Γιαχβέ ( Αληλουϊα ) , ή όταν αναθεματίζει το γένος μου την ημέρα της Ορθοδοξίας .
Όλα τα άλλα όσο ενοχλητικά και αν σου φαίνονται τα αντιμετωπίζω χωρίς θρησκευτικές παρωπίδες , καθαρά σαν ιστορικά γεγονότα απομυθοποιημένα .
Αν διαβάσεις συγκριτική μυθολογία , ξέρεις πόσους Υιούς Θεών γεννημένους από παρθένες θα συναντήσεις ; ( Εχθές στην εκπομπή του Χαρδαβέλα βγάλανε και την Μαγδαληνή παρθένα ) .
Όσο για τις ασυναρτησίες μου σου αντιγράφω από τον βίο του Ιωάννου του Χρυσοστόμου εκδ. “Ζωή” 1932 σελ 66 έως 68 , για τα κατορθώματα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοφίλου . ( 401 μχ )
…Εμισθοδότει εις την Κωνσταντινούπολιν , αναφέρει σύγχρονός τις , κατασκόπους , δια μέσου των οποίων εμάνθανε παν ό,τι εγίνετο εκεί .
Αυτός ως επί το πλείστον διώριζε τον έπαρχον της Αλεξανδρείας και ο έπαρχος δεν ελησμόνει ποτέ καθ’ όλην την διάρκειαν της υπηρεσίας με ποιόν αρχιεπίσκοπον είχε να κάμη .
Δια την επιρροήν του αυτην τόσον εις τα εκκλησιαστικά όσον και εις τα πολιτικά πράγματα ωνομάσθη ο Θεόφιλος Χριστιανός Φαραώ και ούτω η φιλαρχία του ικανοποιήθη .
Αλλ’είχεν και έτερον πάθος όχι ολιγότερον βίαιον του προηγουμένου . Ήτο άπληστος .
( τι μου θυμίζει …) .
Ηγάπα το χρήμα πολύ , Το ηγάπα δια να ζη πολυτελώς και εχρειάζετο να εξοδέυη , συνεπώς το ηγάπα δια να έχει τα μέσα να δωροδοκή , να διαφθείρη , να βλάπτη , να επεκτείνη την εξουσίαν του .
Και είχεν εφεύρει περίεργα μέσα , δια να αποκτά χρήματα , όχι μόνον χωρίς να δίδη αφορμήν τινα μομφής , αλλά τουναντίον να αποσπά συγχρόνως και την εκτίμησιν των Χριστιανών , κατορθώνων να σκεπάζη τας κλοπάς του με ποικίλα προσχήματα ευσεβείας και κοινωφελούς δράσεως . ( βρε τι μου θυμίζει …)
……….Ούτω είχον διατηρηθή οι ναοί της Αιγύπτου , των οποίων οι μυθώδεις θησαυροί διετηρούντο σχεδόν ανέπαφοι . Οι θησαυροί διήγειραν την επιθυμίαν του Θεόφιλου .
Υπηρξεν ο πρώτος ( μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι) , μας λέγει συγγραφεύς τις ειδωλολάτρης , όστις κατεπάτησεν τους αυτοκρατορικούς τούτους νόμους περί ανεξιθρησκείας και προστασίας των ειδωλολατρικών ναών και ο τρόπος , με τον οποίον διεξήγαγε τον θρησκευτικόν αυτόν πόλεμον , αποδεικνύει αρκούντως , ότι ο φανατισμός δεν ήτο ούτε το μοναδικόν ούτε το κύριον ελατήριον του πολέμου τούτου . (κατάλαβες φίλε Ψηλός ; )
Εξέλεγε κυρίως ο Θεόφιλος τους ναούς τους περισσότερον εξακουστούς δια τα πλούτη των με τα οποία ηδύνατο να αποζημιωθή ο επιδυκνειόμενος ζήλος του .
Ούτω προηγήθη αυτοπροσώπως μιάς λεηλασίας εναντίον του περιφήμου ναού της Κανόπης .
Ωσαύτως ενήργησε κατά του Σεραπείου της Αλεξανδρείας , το οποίον μετά το Καπιτώλιον της Ρώμης ήτο το σπουδαιότερον και πλουσιώτερον κέντρον του πολυθεϊσμού .
Ήτο εξ ολοκλήρου εκτισμένον με μάρμαρα και εσωτερικώς είχεν επενδυθή με τρία μεταλλικά ενδύματα , το εν κάτωθι του άλλου . Το πρώτον ήτο χάλκινον , το επ’αυτού επικαθήμενον δεύτερον αργυρούν και το τρίτο χρυσούν .
Χρυσά αγάλματα , αφιερώματα πολύτιμα με λίθους πολιτίμους , με τεμάχια χρυσσού ευρίσκοντο εκεί εν αφθονία .
Ο Πατριάρχης το επολιόρκησε , συνοδευόμενος από τον έπαρχον και από τον στρατηγόν , των οποίων εχρειάσθη την βοήθειαν , διότι οι ειδωλολάτραι εφαίνοντο αποφασισμένοι να προστατεύσωσι το τελευταίον τουτο άσυλον της πίστεώς των .
( Εδώ οι καλοί, χριστιανοί της . “Ζωής” αποσιωπούν την σφαγή που επακολούθησε , γιατί δεν άφησαν κανένα ζωντανό , και συνεχίζουν …. )
Ολόκληρον το Σεράπειον διηρπάγη και ο Πατριάρχης συνήθρησεν όλα τα χρυσά είδωλα .Τα είδωλα αυτά αν πιστέυση τις τους συγχρόνους συγγραφείς , δεν τα εβδελύσσετο ο Θεόφιλος , αλλά συνήγαγεν εξ αυτών μεγάλας συλλογάς , τας οποίας έχωσεν εις τα υπόγεια του αρχιεπισκοπικού του μεγάρου .
Τοιουτοτρόπως ετροφοδοτούντο οι θησαυροί του Θεοφίλου ……….
Αυτά όπως βλέπεις φίλε Ψηλός δεν τα γράφουν τίποτα χριστιανομάχοι …, από κολλητούς σου τα αντέγραψα χωρίς να αλλοιώσω ούτε ένα κόμα για να μη με κατηγορήσεις για πλαστογραφία .
"...Σ'αυτούς που σκλαβώθηκαν το 146 πριν την αρχή χρονολόγησης των χριστιανών και ελευθερώθηκαν στις 10 Μαρτίου του 1829 μετά από 21 αιώνες σκλαβιάς.
Στους Έλληνες από τότε μέχρι τώρα..."
Και η προγιαγιά μου η Ρωμιά που θρηνούσε τραγουδώντας «αλί και τρισαλί σε μας, πάρθηκε η Ρωμανία», με το αρχαιοπρεπές ιδίωμα του πόντου;
Ανήκει και αυτή στους σκλαβωμένους;
Γιατί η άλωση της Κωνσταντινούπολης, θρηνήθηκε όσο κανένα άλλο γεγονός στην ιστορία του Ελληνισμού;
Και ο Κολοκοτρώνης που λέει στον Στρατηγό Hamilton:
«Εμείς, καπετάν Άμιλτον, δεν εκάμαμε ποτέ συμβιβασμό με τους Τούρκους. Άλλους έκοψαν, άλλους σκλάβωσαν με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, ζήσαμε ελεύθεροι από γενεά σε γενεά. Ο βασιλιάς μας (ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος) εσκοτώθη, δεν έκαμε καμμιά συνθήκη με τους Τούρκους. Η φρουρά του είχε παντοτεινό πόλεμο με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήσαν ανυπόταχτα. Η φρουρά του είναι οι κλέφτες και τα φρούρια η Μάνη, το Σούλι και τα βουνά.»
[Θ. Κολοκοτρώνη, «απομνημονεύματα», εκδ. Αφών Τολίδη]
Κατά λάθος συμμετείχε στην επανάσταση;
Και οι ηγέτες μας Οθωνες, αυτοί που ανήκουν; Στους ελευθερωτές; Οι δε Γλύξμπουργκ; Μήπως αυτοί μας απελευθέρωσαν;
Με εκτίμηση
quote:
symbol
Και η προγιαγιά μου η Ρωμιά που θρηνούσε τραγουδώντας «αλί και τρισαλί σε μας, πάρθηκε η Ρωμανία»...
Όπως τραγουδούσε και η γιαγιά σου, "πάρθηκεν η Ρωμανία". Η Ρωμανία ήταν αυτό που γνωρίζουμε και ως Βυζάντιο, αλλά μάλλον το ξέρεις. Περιελάμβανε τα Βαλκάνια και μεγάλο μέρος της Ανατολίας. Η Ελλάδα αποτελούσε μέρος της Ρωμανίας.
Όσο για το ρωμιοί, το έχουμε συζητήσει και σε άλλο topic. Ακόμη και ο Κολοκοτρώνης έκανε διάκριση μεταξύ των χριστιανών Ρωμιών και των Ελλήνων.
Ακόμη και σήμερα, οι Τούρκοι ονομάζουν τους κατοίκους της Πόλης "Ρουμ" (Ρωμιοί) σε αντίθεση με τους Έλληνες που τους ονομάζουν "Γιουνάν" (Έλληνες από τη λέξη Ιωνες)
quote:
symbol
Και ο Κολοκοτρώνης ... Κατά λάθος συμμετείχε στην επανάσταση;
Εδώ δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις...
Αν ήσουν πιο σαφής... Τι σχέση μπορεί να έχει η γιαγιά σου με τον Κολοκοτρώνη και τον Γλύξμπουργκ...
macedon