ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

αθεος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/11/2011, 13:15:35
quote:
Αυτή την στιγμή η Ελλάδα, δεν μπορεί να προσφέρει δουλειά στους Έλληνες πολίτες. 30% είναι η ανεργία και σχεδόν το κάθε σπίτι έχει από έναν άνεργο. Λοιπόν, είναι καλύτερο γι' αυτούς τους ανθρώπους [ όσοι τουλάχιστον είναι παράνομα στη χώρα ] να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Και αυτοί ταλαιπωρούνται εδώ και η χώρα ταλαιπωρείται.

Και πρέπει κάποια στιγμή, να ξεφύγουμε από αυτήν την νοοτροπία πως δηλ. δεν τους θέλουμε επειδή είμαστε ρατσίστες. Δεν τους θέλουμε επειδή δεν έχουμε να τους ταϊσουμε, να τους περιθάλψουμε, να τους προσφέρουμε ένα σπίτι, μια δουλειά και μια αξιοπρεπή ζωή με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω το κράτος μου και το κράτος μου να παρέχει περίθαλψη στον x Πακιστανό που δεν πληρώνει ; Δηλ. να πληρώνω εγώ την περίθαλψη του Πακιστανού, του Ρώσσου, του Ρουμάνου ; Είναι δηλ. αυτό που λέω τώρα, ρατσισμός ; Οι Σουηδοί π.χ είναι ρατσίστες ; Οι Βρετανοί, οι Σκωτσέζοι ; Κι αυτοί ρατσίστες ; Δηλ. αν πάει κάποιος σε ένα νοσοκομείο στη Ρουμανία, δεν θα πληρώσει ; Πληρώνει ο Ρουμάνος για την περίθαλψη των αλλοδαπών ;

Επειδή έτυχε να επισκεφτώ γιατρό στη Σκωτία, σας πληροφορώ πως αν δεν ήμουν πολίτης της Ε.Ε. και δεν είχα μαζί μου την κάρτα του ασφαλιστικού μου φορέα που είναι για το εξωτερικό, θα πλήρωνα 700 ευρώ στο νοσοκομείο, για μία επίσκεψη στο γιατρό που θα με εξέταζε! 700 ευρώ! Δηλ. οι Σκωτσέζοι τι είναι ; Μαλάκες ; Σου λένε φίλε, δεν είσαι ευρωπαίος πολίτης, ασφάλεια δεν έχεις, θες γιατρό ; Ναι, πολύ ευχαρίστως αλλά πλήρωσε!. Όχι τζάμπα, πλήρωσε. Γιατί εγώ που είμαι το κράτος της Βρετανίας, παρέχω δωρεάν περίθαλψη αλλά την παρέχω από τις ασφαλιστικές εισφορές των Βρετανών πολιτών. Δεν με πληρώνεις εσύ για να σου παρέχω περίθαλψη. Με πληρώνει ο Βρετανός και στον Βρετανό θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Απλά πράγματα, λογικά πράγματα και δίκαια πράγματα.

Ισχύει αυτό. Και εγώ τα ίδια έλεγα παλιότερα, δηλαδή τι νόημα έχει να φέρνεις κάποιον στην χώρα σου, για να τον βασανίσεις; Όταν όμως σου λέει ότι ο στρατός του ΝΑΤΟ παραιτείται απ' τη φύλαξη των συνόρων μας γιατί ο ελληνικός στρατός... αφήνει τον καθένα να μπει, ε μετά τι να πεις;
quote:
Ρε Dr Jekyll Mr Hyde, με τι σχολεία θα μορφώσεις τους μετανάστες όταν οι μετανάστες πάνε και τα σπάνε ; Πες μου ... Ως πότε δηλ. θα πληρώνεις εσύ τα σπασμένα του Ρουμάνου ; [ και του κάθε Ρουμάνου ]
Τι να σου πω, δεν μου 'χει χρειαστεί ποτέ να πάω σε σχολείο μεταναστών για να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει εκεί. Αλλά η εντύπωση που πήρα από όσα έγραψε ο Μάσεντον είναι ότι δεν είναι τόσο άσχημα πραγματα. Άλλωστε πολλοί μετανάστες πηγαίνουν στα κανονικά σχολεία, μαζί με τους έλληνες δηλαδή. Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αν τα σπάνε ας τα πληρώσουν. Πάντως οι νόμιμοι μετανάστες πληρώνουν αρκετά λεφτά στο ελληνικό κράτος κάθε χρόνο για την παραμονή τους - μετανάστες οι οποίοι έχουν τελειώσει τις τάξεις του ελληνικού σχολείου κανονικά. Και η υπηκοότητα στην Ελλάδα δίνεται πολύ δύσκολα. Ούτε και αυτό είναι δίκαιο απ' την άλλη. Προφανώς βέβαια ούτε εγώ ούτε κανείς θέλει να πληρώνει την περιθαλψη του κάθε παράνομου μετανάστη.
quote:
Εδώ δεν έχεις σχολεία να μορφώσεις το παιδί σου, τον μετανάστη κοιτάς ; Εδώ δεν έχεις δασκάλους να τοποθετήσεις στα σχολεία, τον μετανάστη κοιτάς πάλι ; Δεν έχεις λεφτά να φτιάξεις σχολεία, να πληρώσεις τους δασκάλους στα σχολεία, εσύ κοιτάς αν ενδιαφέρονται οι μετανάστες να μορφωθούν ; Που να μορφωθούν ; για πες μου ... Στα υπόγεια ή στα containers που χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας ; Έχεις σχολεία ; Αφού τα σπάσανε. Έχεις αίθουσες ; Αφού τις γκρεμίσανε. Έχεις δασκάλους ; Αφού δεν έχεις λεφτά να τους πληρώσεις. Δεν έχεις τίποτε αγόρι μου. Τίποτε.
Ε αν δεν έχεις κράτος, λογικό είναι να μην έχεις τίποτε. Για να έχεις κάτι πρέπει να έχεις και κράτος.
quote:
Αυτή τη στιγμή εισάγεις πατάτα από Κίνα. Το ξέρεις ; Τρως λάδι απ' το Καζικιστάν. Δεν παράγεις απολύτως τίποτε! Έχεις πάει ποτέ σε σχολείο στη Σουηδία να δεις πως είναι ; E ; Στη Σκωτία ;
Ε ναι, αλλά εδώ ξεφεύγουμε απ' το θέμα των μεταναστών και μπαίνουμε στο θέμα των ελλήνων πολιτών που επι χρόνια ψηφίζουν κυβερνήσεις επιεικώς ανίκανες και επιεικώς λαμόγια.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2011 13:25:04

25/11/2011, 13:17:19
quote:

Κανένα πρόβλημα. Αφού δεν του αρέσει ο χώρος, γεια χαρά νταν και τα κουκιά μπαγλάν. Εσύ τι ζόρι τραβάς Εαρινέ ;

Εγώ δεν τραβάω κανένα ζόρι Zip...και γνωρίζεις πολύ καλά αν και κατα πόσο προκαλείς και δυναμιτίζεις τις συζητήσεις...
Εκνευρίζομαι απλά όταν δίνεις και συμβουλές στους υπολοίπους και υποδεικνύεις και συμπεριφορές...έλα ρε Zip , σε παρακαλώ πολύ...
Προσωπικά θεωρώ δεδομμένο ότι σου είναι κομματάκι δύσκολο να ξεπεράσεις τον "δαίμονα" που ενοικεί εντός σου και θεωρώ επίσης ότι και σύ καταδυναστεύεσαι απο αυτόν...
Κυρίως κρίνεις και κατηγοριοποιείς συνομιλητές σου ... παρά μιλάς και τοποθετείσαι και μάλιστα όταν τοποθετείσαι θεωρείς τις απόψεις σου , ως υπεράνω κριτικής και λάθους...
Και μην -παράκληση- προσάπτεις σε άλλους συμπεριφορές και εκτροπές που καθιστούν -όπως λές..- το φόρουμ ως μ@@@@λο...
Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική εντύπωση!!!
Προσωπικά δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πώ κάτι που θα σε προκαλέσει και το λέω ειλικρινά , αρκεί βεβαίως να μην βλέπω τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους σου , που στόχο και ως σκοπό έχουν να ευτελίσεις στα μάτια των συνδικτύων σου τον εκάστοτε συνομιλητή σου που για δικούς σου λόγους δεν σου αρέσει....
Και επιτέλους νισάφι ρε Zip...όχι και να φέρεσαι ως αγνό πρόβατο και αναμάρτητο...δηλαδή έλεος!!!
Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά -το ξέρεις αυτό φαντάζομαι..- για να έχω/ουμε κάτι προσωπικό μαζί σου....το μόνο που ενοχλεί είναι η συμπεριφορά σου και ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΩΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ!!
Και μην αυταπατάσαι...εισπράττεις αυτό που σου ανήκει , σύμφωνα με την συμπεριφορά σου...όπως και όλοι μας εξάλλου!!!
Προσωπικά δεν θα καθήσω να ξεκατινιασθώ και δεν μου αρέσουν τα ξεκατινιάσματα...και ούτε θα καθήσω να ανασύρω απο το παρελθόν -και το πρόσφατο..- διάφορες "εμπλοκές" σου...τις γνωρίζεις πολύ καλά αλλα και άλλοι άνθρωποι και δεν χρειάζεται υπενθύμιση...!!!
Μακάρι να ηρεμήσεις -θα μου πείς βέβαια ότι είσαι ήρεμος...χεχεχε..- και να υπάρξει η δυνατότητα για μια ήρεμη "συμβίωση"...αλλα όπως είπε και ο Φίλος Kost..."Με το στανιό δεν γίνεται γάμος"...πρέπει να υπάρχει και θέληση!!!
Να είσαι καλά ωστόσο!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
25/11/2011, 13:40:29
quote:

quote:
Αυτή την στιγμή η Ελλάδα, δεν μπορεί να προσφέρει δουλειά στους Έλληνες πολίτες. 30% είναι η ανεργία και σχεδόν το κάθε σπίτι έχει από έναν άνεργο. Λοιπόν, είναι καλύτερο γι' αυτούς τους ανθρώπους [ όσοι τουλάχιστον είναι παράνομα στη χώρα ] να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Και αυτοί ταλαιπωρούνται εδώ και η χώρα ταλαιπωρείται.

Και πρέπει κάποια στιγμή, να ξεφύγουμε από αυτήν την νοοτροπία πως δηλ. δεν τους θέλουμε επειδή είμαστε ρατσίστες. Δεν τους θέλουμε επειδή δεν έχουμε να τους ταϊσουμε, να τους περιθάλψουμε, να τους προσφέρουμε ένα σπίτι, μια δουλειά και μια αξιοπρεπή ζωή με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω το κράτος μου και το κράτος μου να παρέχει περίθαλψη στον x Πακιστανό που δεν πληρώνει ; Δηλ. να πληρώνω εγώ την περίθαλψη του Πακιστανού, του Ρώσσου, του Ρουμάνου ; Είναι δηλ. αυτό που λέω τώρα, ρατσισμός ; Οι Σουηδοί π.χ είναι ρατσίστες ; Οι Βρετανοί, οι Σκωτσέζοι ; Κι αυτοί ρατσίστες ; Δηλ. αν πάει κάποιος σε ένα νοσοκομείο στη Ρουμανία, δεν θα πληρώσει ; Πληρώνει ο Ρουμάνος για την περίθαλψη των αλλοδαπών ;

Επειδή έτυχε να επισκεφτώ γιατρό στη Σκωτία, σας πληροφορώ πως αν δεν ήμουν πολίτης της Ε.Ε. και δεν είχα μαζί μου την κάρτα του ασφαλιστικού μου φορέα που είναι για το εξωτερικό, θα πλήρωνα 700 ευρώ στο νοσοκομείο, για μία επίσκεψη στο γιατρό που θα με εξέταζε! 700 ευρώ! Δηλ. οι Σκωτσέζοι τι είναι ; Μαλάκες ; Σου λένε φίλε, δεν είσαι ευρωπαίος πολίτης, ασφάλεια δεν έχεις, θες γιατρό ; Ναι, πολύ ευχαρίστως αλλά πλήρωσε!. Όχι τζάμπα, πλήρωσε. Γιατί εγώ που είμαι το κράτος της Βρετανίας, παρέχω δωρεάν περίθαλψη αλλά την παρέχω από τις ασφαλιστικές εισφορές των Βρετανών πολιτών. Δεν με πληρώνεις εσύ για να σου παρέχω περίθαλψη. Με πληρώνει ο Βρετανός και στον Βρετανό θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Απλά πράγματα, λογικά πράγματα και δίκαια πράγματα.

Ισχύει αυτό. Και εγώ τα ίδια έλεγα παλιότερα, δηλαδή τι νόημα έχει να φέρνεις κάποιον στην χώρα σου, για να τον βασανίσεις; Όταν όμως σου λέει ότι ο στρατός του ΝΑΤΟ παραιτείται απ' τη φύλαξη των συνόρων μας γιατί ο ελληνικός στρατός... αφήνει τον καθένα να μπει, ε μετά τι να πεις;
quote:
Ρε Dr Jekyll Mr Hyde, με τι σχολεία θα μορφώσεις τους μετανάστες όταν οι μετανάστες πάνε και τα σπάνε ; Πες μου ... Ως πότε δηλ. θα πληρώνεις εσύ τα σπασμένα του Ρουμάνου ; [ και του κάθε Ρουμάνου ]
Τι να σου πω, δεν μου 'χει χρειαστεί ποτέ να πάω σε σχολείο μεταναστών για να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει εκεί. Αλλά η εντύπωση που πήρα από όσα έγραψε ο Μάσεντον είναι ότι δεν είναι τόσο άσχημα πραγματα. Άλλωστε πολλοί μετανάστες πηγαίνουν στα κανονικά σχολεία, μαζί με τους έλληνες δηλαδή. Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αν τα σπάνε ας τα πληρώσουν. Πάντως οι νόμιμοι μετανάστες πληρώνουν αρκετά λεφτά στο ελληνικό κράτος κάθε χρόνο για την παραμονή τους - μετανάστες οι οποίοι έχουν τελειώσει τις τάξεις του ελληνικού σχολείου κανονικά. Και η υπηκοότητα στην Ελλάδα δίνεται πολύ δύσκολα. Ούτε και αυτό είναι δίκαιο απ' την άλλη. Προφανώς βέβαια ούτε εγώ ούτε κανείς θέλει να πληρώνει την περιθαλψη του κάθε παράνομου μετανάστη.
quote:
Εδώ δεν έχεις σχολεία να μορφώσεις το παιδί σου, τον μετανάστη κοιτάς ; Εδώ δεν έχεις δασκάλους να τοποθετήσεις στα σχολεία, τον μετανάστη κοιτάς πάλι ; Δεν έχεις λεφτά να φτιάξεις σχολεία, να πληρώσεις τους δασκάλους στα σχολεία, εσύ κοιτάς αν ενδιαφέρονται οι μετανάστες να μορφωθούν ; Που να μορφωθούν ; για πες μου ... Στα υπόγεια ή στα containers που χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας ; Έχεις σχολεία ; Αφού τα σπάσανε. Έχεις αίθουσες ; Αφού τις γκρεμίσανε. Έχεις δασκάλους ; Αφού δεν έχεις λεφτά να τους πληρώσεις. Δεν έχεις τίποτε αγόρι μου. Τίποτε.
Ε αν δεν έχεις κράτος, λογικό είναι να μην έχεις τίποτε. Για να έχεις κάτι πρέπει να έχεις και κράτος.
quote:
Αυτή τη στιγμή εισάγεις πατάτα από Κίνα. Το ξέρεις ; Τρως λάδι απ' το Καζικιστάν. Δεν παράγεις απολύτως τίποτε! Έχεις πάει ποτέ σε σχολείο στη Σουηδία να δεις πως είναι ; E ; Στη Σκωτία ;
Ε ναι, αλλά εδώ ξεφεύγουμε απ' το θέμα των μεταναστών και μπαίνουμε στο θέμα των ελλήνων πολιτών που επι χρόνια ψηφίζουν κυβερνήσεις επιεικώς ανίκανες και επιεικώς λαμόγια.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2011 13:25:04

Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε Ντόκτορα αλλα θα συμφωνήσω και με τον Zip...και αυτό διότι δεν λέει παράλογα πράματα...εννοώ στο συγκεκριμμένο θέμα!!
Ωστόσο το θέμα είναι θα έλεγα δεν είναι πολύπλευρο και χρήζει λεπτομερούς αναλύσεως-προσεγγίσεως...
Ασφαλώς υπάρχουν οι μετανάστες που εργάζονται και προσφέρουν σε τούτο τον τόπο , περισσότερο πολλές φορές και απο τους ίδιους τους Ελληνάρες...υπάρχουν ωστόσο και άλλοι που δημιουργούν πολλά μα πάρα πολλά προβλήματα...και δεν θα πρέπει να τα τσουβαλιάζουμε όλα και όλους!!!
Υπάρχουν και μετανάστες που ήρθαν μια χαρά άνθρωποι και μέσα στο γενικότερο κλίμα [...] αφασίας που επικρατεί στην χώρα μας , χάλασαν και οι ίδιοι...υπάρχουν και άλλοι που παρέμειναν αυστηρά προσηλωμένοι στις επιδιώξεις τους και εργάσθηκαν και εργάζονται έντιμα , προκειμένου να ζήσουν τις οικογένειές τους και να προκόψουν!
Ασφαλώς , ο αριθμός των μεταναστών είναι πάρα πολύ μεγάλος για τις δυνατότητες της Ελλάδας και δώ υπάρχει μείζον θέμα!!
Φταίνε αυτοί και η ανέχεια που τους οδήγησε εδώ ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος άραγε???
Προσωπικά θεωρώ πως όχι...
Αν εμείς είμαστε ξέφραγο αμπέλι και αν υπάρχουν επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την δυστυχία και κερδίζουν χρήματα υποσχόμενοι παραδείσους -Ελληνάρες εννοώ..- είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε...
Αν τα σύνορα της Ελλάδας δεν ειναι ΚΑΙ σύνορα της Ευρώπης , επίσης πρέπει να το δούμε...
Σε κάθε περίπτωση , το θέμα δεν είναι τόσο απλό και δεν αποτυπώνεται μονομερώς..χρειάζεται συλλογική/σφαιρική προσέγγιση και κυρίως ηθική στάση...ανθρώπινη!!!
Και επιτέλους , θα πρέπει να δούμε τι σημαίνει "ενωμένη Ευρώπη" , διότι απο εκεί ξεκινούν πολλά στρεβλά και ανισόρροπα...

Edited by - Εαρινός on 25/11/2011 13:47:19

25/11/2011, 13:53:07
Dr Jekyll Mr Hyde,

quote:
Πάντως οι νόμιμοι μετανάστες πληρώνουν αρκετά λεφτά στο ελληνικό κράτος κάθε χρόνο για την παραμονή τους - μετανάστες οι οποίοι έχουν τελειώσει τις τάξεις του ελληνικού σχολείου κανονικά.

Τίποτε δεν πληρώνουν φίλε μου. Απολύτως τίποτε.

quote:
Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αν τα σπάνε ας τα πληρώσουν.

Και ποιος θα τους κάνει να πληρώσουν ; Έχεις εσύ κάποιο τρόπο να συλλάβεις αυτούς που τα σπάνε και να τους κάνεις να τα πληρώσουν κιόλας ; Αφού ... ούτε αστυνομία έχεις, ούτε security στα σχολεία σου, ούτε τίποτε. Στο Σουηδικό σχολείο άμα θα πας όμως, υπάρχει security εκεί. Σπάσε άμα μπορείς τίποτε. Άμα είσαι μάγκας δηλ, άντε σπάσ' το. Κατ' αρχήν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις τον security. Αλλά ακόμη και να είχες, έτσι και πας να βάλεις security σε Ελληνικό κρατικό σχολείο, θα σου πάρουν το κεφάλι οι "δημοκράτες". "Μπήκε security σε σχολείο ; Αστυνομοκρατούμενη παιδεία!", θα σου πουν. Τα καταστραμένα όμως μηχανήματα, τα διελυμένα εργαστήρια δεν τα βλέπουν.

quote:

Εμ ... και ποιος είναι το κράτος ;

25/11/2011, 14:04:28
Dr Jekyll Mr Hyde,

quote:
Και εγώ τα ίδια έλεγα παλιότερα, δηλαδή τι νόημα έχει να φέρνεις κάποιον στην χώρα σου, για να τον βασανίσεις;

Ώπα, ώπα ... δεν τον φέρνεις εσύ, αυτός έρχεται, από μόνος του. Και έρχεται γιατί ξέρει πως η Ελλάδα είναι ό'τι να' ναι. Γι' αυτό έρχεται. Στην Αμερική μπορείς να πας έτσι ... άνετα ; Έχεις διαβατήριο ; Ξέρεις τι λέει πάνω ; Πως αν σκοπεύεις να μείνεις στη χώρα που επισκέπτεσαι πάνω από 3 μήνες, είσαι υποχρεωμένος να ενημερώσεις τις προξενικές ή τις αστυνομικές αρχές του κράτους. Αφού λαθραία έρχονται, τι να ενημερώσουν και ποιον να ενημερώσουν ;

quote:
Όταν όμως σου λέει ότι ο στρατός του ΝΑΤΟ παραιτείται απ' τη φύλαξη των συνόρων μας γιατί ο ελληνικός στρατός... αφήνει τον καθένα να μπει, ε μετά τι να πεις;

Γιατί εσύ χρειάζεσαι το ΝΑΤΟ για να φυλάξεις τα σύνορά σου ; Και τι να σου κάνει το NATO ρε Dr Jekyll Mr Hyde ; Αφού και το ΝΑΤΟ βλέπει ακριβώς το ίδιο πράγμα που βλέπουν και οι λαθρομετανάστες για την Ελλάδα : πως είναι ξέφραγκο αμπέλι.

25/11/2011, 14:04:48
quote:

Dr Jekyll Mr Hyde,

quote:
Πάντως οι νόμιμοι μετανάστες πληρώνουν αρκετά λεφτά στο ελληνικό κράτος κάθε χρόνο για την παραμονή τους - μετανάστες οι οποίοι έχουν τελειώσει τις τάξεις του ελληνικού σχολείου κανονικά.

quote:
Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, αν τα σπάνε ας τα πληρώσουν.

Και ποιος θα τους κάνει να πληρώσουν ; Έχεις εσύ κάποιο τρόπο να συλλάβεις αυτούς που τα σπάνε και να τους κάνεις να τα πληρώσουν κιόλας ; Αφού ... ούτε αστυνομία έχεις, ούτε security στα σχολεία σου, ούτε τίποτε. Στο Σουηδικό σχολείο άμα θα πας όμως, υπάρχει security εκεί. Σπάσε άμα μπορείς τίποτε. Άμα είσαι μάγκας δηλ, άντε σπάσ' το. Κατ' αρχήν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις τον security. Αλλά ακόμη και να είχες, έτσι και πας να βάλεις security σε Ελληνικό κρατικό σχολείο, θα σου πάρουν το κεφάλι οι "δημοκράτες". "Μπήκε security σε σχολείο ; Αστυνομοκρατούμενη παιδεία!", θα σου πουν. Τα καταστραμένα όμως μηχανήματα, τα διελυμένα εργαστήρια δεν τα βλέπουν.

quote:

Εμ ... και ποιος είναι το κράτος ;

Ως προς την πρώτη παρατήρηση , έχω να πώ ότι πληρώνουν κανονικότατα και μιλάω γι'αυτούς που εργάζονται και έχουν άδεια παραμονής και γνωρίζω τι λέω...οι άλλοι βέβαια ασφαλώς και δεν πληρώνουν και γιατί να πληρώσουν άραγε???

Ως προς τις υπόλοιπες παρατηρήσεις συμφωνώ 100%.
Άλλο πράμα η δημοκρατία και άλλο η ασυδοσία!

25/11/2011, 14:13:28
quote:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο zip απευθύνεται στον Geostat στα προηγούμενα μηνύματά του. ( 25/11/2011, 12:10:40 έως 25/11/2011, 12:36:06)

(Το λέω για σένα Νικόμαχε για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και μετά δράματα...)

Θα μπορούσε να τα λέει για μένα αυτα ο Ζιπ Ντοτόρο?
Πώς σου ήρθε κατι τέτοιο?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/11/2011, 14:30:53
zip
quote:

Θα τα ρωτήσω και θα σου απαντήσω, γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι πληρώνουν...
quote:
Ώπα, ώπα ... δεν τον φέρνεις εσύ, αυτός έρχεται, από μόνος του. Και έρχεται γιατί ξέρει πως η Ελλάδα είναι ό'τι να' ναι. Γι' αυτό έρχεται. Στην Αμερική μπορείς να πας έτσι ... άνετα ; Έχεις διαβατήριο ; Ξέρεις τι λέει πάνω ; Πως αν σκοπεύεις να μείνεις στη χώρα που επισκέπτεσαι πάνω από 3 μήνες, είσαι υποχρεωμένος να ενημερώσεις τις προξενικές ή τις αστυνομικές αρχές του κράτους. Αφού λαθραία έρχονται, τι να ενημερώσουν και ποιον να ενημερώσου
Ναι, η λογική των αριστερών αυτή είναι, φέρνεις (όχι εσύ το κράτος) δηλαδή τον μετανάστη για να καλύψει.. την ανεργία. Ρε παιδί μου, οι μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να έχουν εργατικό δυναμικό, "φέρνουν" μετανάστες, δηλαδή προωθούν την λαθρομετανάστευση, για τον λόγο αυτό. Φτηνο εργατικό δυναμικό. Καλά και οι ΗΠΑ ξέφραγο αμπέλι είναι, 50% Ισπανοφωνη κοντεύει.
quote:
Γιατί εσύ χρειάζεσαι το ΝΑΤΟ για να φυλάξεις τα σύνορά σου ; Και τι να σου κάνει το NATO ρε Dr Jekyll Mr Hyde ; Αφού και το ΝΑΤΟ βλέπει ακριβώς το ίδιο πράγμα που βλέπουν και οι λαθρομετανάστες για την Ελλάδα : πως είναι ξέφραγκο αμπέλι.
Αυτό λέω.
quote:
Αυτό ισχύει με το παραπάνω που λες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2011 14:33:40

25/11/2011, 14:32:14
Προς όσους περιγράφουν την κατάσταση στα σχολεία:

Πριν καταθέσετε κάτι σχετικό, επισκεφθείτε ένα σχολείο. Αυτά που διάβασα στα τελευταία μηνύματα, εγώ προσωπικά δεν τα έχω συναντήσει στα 25 χρόνια που είμαι εκπαιδευτικός.

zip

quote:

Κι όμως... Ξέρεις πόσοι απ'αυτούς που πληρώνουν εισφορές στο ΙΚΑ, σαν εργαζόμενοι, δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη γιατί δεν θα προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης;

quote:
Ρε Dr Jekyll Mr Hyde, με τι σχολεία θα μορφώσεις τους μετανάστες όταν οι μετανάστες πάνε και τα σπάνε ;

Στο δικό μου σχολείο που προσπάθησαν να το διαρρήξουν 2 φορές μέσα σε 2 βδομάδες (κάθε Σάββατο βράδυ) οι δράστες και τις 2 φορές ήταν ντόπιοι και μάλιστα κάτοικοι της περιοχής.

quote:
Αυτή τη στιγμή εισάγεις πατάτα από Κίνα. Το ξέρεις ;

Το ξέρω. Και λεμόνια από την Τουρκία. Γιατί ο ντόπιος ο γεωργός έμαθε να κάθεται στο καφενείο και να παίρνει επιδοτήσεις. Από παραγωγός έγινε τεμπέλης.

Όταν η ΕΟΚ είχε πει "κόψτε τις ελιές σας και μεις θα σας δώσουμε 10.000 δρχ. για κάθε ρίζα, επειδή βγάζει και η Ισπανία λάδι και σεις να βάλετε μπρόκολα", βρέθηκαν χιλιάδες που έκοψαν τα δέντρα τους για να πάρουν εύκολο χρήμα. Δεν σκέφτηκε κανείς απ'αυτούς ότι η ελιά για να δώσει πάλι καρπό, θα χρειαστούν 50 χρόνια.

Χέρσα χωράφια, τεμπέληδες εισοδηματίες, πρέφα στο καφενείο και μετά σου φταίνε οι μετανάστες.

quote:
Αλλά ακόμη και να είχες, έτσι και πας να βάλεις security σε Ελληνικό κρατικό σχολείο, θα σου πάρουν το κεφάλι οι "δημοκράτες". "Μπήκε security σε σχολείο ; Αστυνομοκρατούμενη παιδεία!", θα σου πουν.

Κάνεις λάθος. Κατ' αρχήν η πρόσληψη φυλάκων στα σχολεία δεν είναι υπόθεση του κράτους αλλά των δήμων στους οποίους ανήκουν τα σχολεία.

Δεύτερο, φύλακες υπάρχουν, ειδικά στα σχολεία που έχουν πρόβλημα θέσης ή ειδικού πληθυσμού.

Τρίτο, τα σχολεία παρακαλάνε να έχουν φύλακες και οι γονείς το ίδιο. Δεν έχω ακούσει κανέναν να παραπονιέται για την ύπαρξη φυλάκων σε σχολεία.

Καλό θα είναι να μην φανταζόμαστε καταστάσεις αλλά να παρουσιάζουμε τις καταστάσεις ως έχουν.

macedon

25/11/2011, 14:33:35
Την πρωτοχρονιά θα είμαι Σουηδία. Αυτήν την στιγμή η Σουηδία έχει Δημοκρατία, έτσι ; Έχει δημοκρατική κυβέρνηση, κοινοβούλιο, δημοκρατικό καθεστώς κλπ. Ξέρετε ποιοι αποτελούν την δημοκρατική κυβέρνηση της Σουηδίας ; Οι αντίστοιχοι Χρυσαυγίτες οι δικοί μας !!! Αυτούς δηλ. που εμείς τους λέμε "Πω, πω, χρυσαυγίτης είσαι ... άντε ρε φασίστα!", αυτούς οι Σουηδοί τους λένε "Δημοκράτες". Και το κράτος τους δουλεύει ρολόϊ, έτσι ; Σκεφτείτε δηλ. πως θα είναι οι δικοί τους οι "χρυσαυγίτες" ...

Εμείς εδώ, έχουμε χάσει εντελώς την μπάλα. Έχουμε μπερδέψει τις έννοιες, την Δημοκρατία την κάναμε ό,τι να' ναι, την ελευθερία την κάναμε ό,τι να' ναι, γενικά δηλ. είμαστε η ξεφτίλα της ξεφτίλας.