- ο εγωισμός γεννά θεούς - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Εγώ Άλεξ να το δεχθώ αυτό που λές..έχεις αποδείξεις γι'αυτό που λές???Αντικειμενικές αποδείξεις όχι.Η δική μου θεωρία,η μάλλον η θεωρία που ασπάζομαι,είναι οτι τίποτα στο σύμπαν δεν είναι νεκρό,το σύμπαν απο μόνο του είναι ένας πελώριος ζωντανός οργανισμός.Είναι και η λογική που κάνει κάποιον να το παραδέχεται αυτό.Απλά παρατήρησε τα πράγμα στην φύση.
To ότι το σύμπαν ορίζεται απο διάφορες δυνάμεις και αρχές φίλε μου να το δεχθώ...και ασφαλώς δεν είναι νεκρό με την έννοια της στασιμότητας και απραγίας και αυτό είναι αποδεδειγμένο...νέα άστρα γεννιούνται και την ίδια στιγμή άλλα "πεθαίνουν" αλλα δεν υπάρχει εκεί έξω "θάνατος" με την έννοια που εμείς δίνουμε σε αυτόν...
Αλλα μίλησες για ύπαρξη ψυχής σε αυτά -πλανήτες , αστέρια..κλπ- τι εν-νοείς ψυχή..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Αλλα μίλησες για ύπαρξη ψυχής σε αυτά -πλανήτες , αστέρια..κλπ- τι εν-νοείς ψυχή..???
Ψυχή για μένα,σημαίνει αυτό που δίνει ζωή.Άψυχα πράγματα=νεκρά πράγματα,δεν υπάρχουν αψυχα πράγματα.
Θα μου πείς και οι άνθρωποι που πεθαίνουν? Φεύγει η ψυχή τους και το ζώμα αποσυντίθεται.Το θέμα είναι ποιό περίπλοκο.
Edited by - strangerz2 on 02/12/2010 17:31:08
quote:quote:quote:quote:
στην πραγματικοτητα καθε αστερι και πλανητης ειναι η εκφραση μιας μακροκοσμικης νοημοσυνης που τον εμψυχωνει, ενας μερος των Αγγελων-Θεων κατοικοεδρευει στα ουρανια σωματα, ενα αλλο ειναι επιφορτισμενο με γενικοτερες λειτουργιες...Ότι να 'ναι ...
οχι οτι να ναι μικρε, Νεοπλατωνικοι, Σαλουστιος, Ωριγενης, επωνυμα πραγματα...Μόνο αυτά που ανέφερες είναι τα "επώνυμα" πράματα Αριστοτέλη..???
Και για ποιόν Ωριγένη μιλάς και για ποιά σοφία και αλήθειά του φίλε μου..???
Γαι κείνη που έλεγε , ότι "Ακόμα και ο Διάβολος , θα μπορούσε να σωθεί κατα την ημέρα της τελικής κρίσεως " , μια πεποίθησή του που ωστόσο δεν ηταν καθόλου δημοφιλής???
Ή μήπως για την αυτού εξοχώτητα τον Ιερώνυμο , κατ'αρχάς οπαδό αλλα αργότερα πολέμιος της Ελληνικής Φιλοσοφίας...αντίπαλος του Ωριγένη???
Ή μήπως , ο Αυγουστίνος ... ο οποίος ητνα και ο πιο αυστηρός και αμείλικτος κριτής του Ωριγένη..???
Αλλοίωση της Ιστορίας και συκοφαντιες ειναι και πάλι όλα αυτά...ή πραγματικότητα..???
εγω τουλαχιστον συμφωνω με τον Ωριγενη, οσοι διαφωνουσαν δεν ηταν κατοχοι της ελληνικης φιλοσοφιας η εξυπηρετουσαν σκοπιμοτητες..
το ηλεκτρονιο ειναι ζωη ? το ατομο ? το μοριο ? ο ηλιος ειναι ζωη ??? τι ειναι στην ουσια ζωη ??
θα ζουσαμε εαν δεν υπηρχαν μικροβια και βακτηριδια και εντομα και συνεφα και ηλιος και οξυγονο ?
τι ειναι η ζωη τελικα ? ωστε να δουμε στην συνεχεια τι ειναι αυτο που ΔΙΝΕΙ ζωη , γιατι για να βρω αυτο που δινει κατι πρεπει να ξερω τι ειναι αυτο το κατι που δινει ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Αλλα μίλησες για ύπαρξη ψυχής σε αυτά -πλανήτες , αστέρια..κλπ- τι εν-νοείς ψυχή..???Ψυχή για μένα,σημαίνει αυτό που δίνει ζωή.Άψυχα πράγματα=νεκρά πράγματα,δεν υπάρχουν αψυχα πράγματα.
Edited by - strangerz2 on 02/12/2010 17:27:52
Δηλαδή εννοείς ως ψυχή τις δυνάμεις που συγκροτούν αλλα και επικρατούν εντός ενός άστρου..???
Την βαρυτική έλξη πχ...ή τις φυγόκεντρες δυνάμεις τις ορίζεις ως ψυχή..???

quote:
Δηλαδή εννοείς ως ψυχή τις δυνάμεις που συγκροτούν αλλα και επικρατούν εντός ενός άστρου..???
Μπορουμε να πούμε οτι είναι αυτό που δίνει τν κίνηση στις δυνάμεις.
[quote]Αλλα μίλησες για ύπαρξη ψυχής σε αυτά -πλανήτες , αστέρια..κλπ- τι εν-νοείς ψυχή..???Ψυχή για μένα,σημαίνει αυτό που δίνει ζωή.Άψυχα πράγματα=νεκρά πράγματα,δεν υπάρχουν αψυχα πράγματα.
Edited by - strangerz2 on 02/12/2010 17:27:52
Δηλαδή , ένα βουνό ή ένας βράχος θεωρείς ότι έχει ψυχή..???

Edited by - Εαρινός on 02/12/2010 17:34:53
ειδα την διορθωση/προσθηκη που εκανες , "δεν υπαρχουν αψυχα πραγματα" και οκ αυτο αλλαζει λιγο το πραγμα , συμφωνω αν και οριζω το "αψυχα" διαφορετικα ;)

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
συμφωνω αν και οριζω το "αψυχα" διαφορετικα ;)
Για αυτό και διαφωνούμε
.
quote:
ο ηλεκτρονιο ειναι ζωη ? το ατομο ? το μοριο ? ο ηλιος ειναι ζωη ??? τι ειναι στην ουσια ζωη ??
Ζωή είναι η κίνηση,θάνατος είναι η ακινησία,άρα δεν υπάρχει θάνατος στην πραγματικότητα.Τίποτα δεν μένει στάσιμο.Τα πάντα ρεί.
Edited by - strangerz2 on 02/12/2010 17:40:08
συμφωνω αν και οριζω το "αψυχα" διαφορετικα ;)Για αυτό και διαφωνούμε
.
Εμένα θα μου απαντήσεις..???
..είμαι και παραπονιάρης...![]()

είναι ότι ο χριστιανισμός πουλάει. Και πουλάει τόσο, που εκλαϊκεύεται, εκχυδαϊζεται και γίνεται προϊόν σούπερ μάρκετ. Η επιτυχία της ταινίας είναι βέβαιη. Το βέβαιο επίσης είναι ότι οι "έμποροι" δεν έχουν φύγει από το ναό.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΡΟΜΠ ΜΠΑΟΥΜΑΝ
δρ. λανγκτον - τομ χανκς [χριστιανος ορθοδοξος]
σοφι νεβο - οντρε τοτου [αμελι]
αστυνομος μπεζυ φασε -ζαν ρενο [πορφυρα ποταμια, γκοτζιλα]
επισκοπος αρινθαροζα - αλφρεντ μολινα [δρ. οκταπους στο σπαιντερ-μαν 2 , το πιο δημοφιλες που μπορουσα να σκεφτω]
δρ. τιμπινγκ - σερ ιαν μακ κελεν [γκανταλφ στον αρχοντα των δαχτυλιδιων]
πολ μπετανι - σιλας
να υποθεσω οτι εχεις διαβασει το βιβλιο; και πιστευεις οτι προσπαθει να στρεβλωσει την χριστιανικη πιστη ωστε να πουλησει;;;
δεν νομιζεις ομως οτι τα επιχειρηματα του ειναι αρκετα σημαντικα;;;
Edited by - crucifire on 30/07/2005 16:29:28
Edited by - crucifire on 30/07/2005 16:30:12
στρεβλώσει τη χριστιανική πίστη. Είπα ότι το βιβλίο και η ταινία εμπορεύεται τη χριστιανική πίστη.
Αλήθεια, το όνομα Μπάουμαν δεν είναι εβραϊκό; Και οι παραγωγοί; Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί μη Εβραίοι παραγωγοί στο Χόλιγουντ. 'Οσο για τους ηθοποιούς, δεν νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερα κωλύματα με την ιδεολογία. Σαφώς η ταινία θα είναι μια μεγάλη παραγωγή και θα είναι ένα συν στην καριέρα τους.
quote:
δρ. λανγκτον - τομ χανκς [χριστιανος ορθοδοξος]
χριστιανός ορθόδοξος, ταινία είναι;! ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Ο συγγραφέας πάντως απότι ακούω είναι στο πύρ εξώτερο των χριστιανών.
Αλήθεια πότε θα παιχτεί, σκηνοθέτης? ηθοποιοί?
το point σου ειναι οτι η πιστη η οι ιδεολογιες των ηθοποιων, του σκηνοθετη η του συγκραφεα θα επηρεασουν το αποτελεσμα, η απλως κατακρινεις το γεγονος οτι εμπορευματοποιηται η χριστιανικη πιστη;
αν θες σημειωσε λιγο τη θεση σου....
quote:
χριστιανός ορθόδοξος, ταινία είναι;!
αυτο ομολογουμενος δεν το επιασα... το οτι ο χανκς ειναι ορθοδοξος ισχυει [αφου εχει παντρευτει ελληνιδα] και το σημειωσα μπας και χρησιμευσει πουθενα...
quote:
Αλήθεια πότε θα παιχτεί, σκηνοθέτης? ηθοποιοί?
uhhmmm, duh!!
κοιτα λιγο καλυτερα το τοπικ, δεν εγραφα τοση ωρα τσαμπα!!!
καλως εχοντων των πραγματων, τα γυρισματα θα εχουν τελειωσει τα χριστουγεννα, και θα βγει τον ιουλιο, νομιζω [δεν θυμαμε καλα, θα το δω και θα σας ενημερωσω. θα στειλω και καμια φοτο απο την ταινια αν θελετε]
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΟΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΔΙΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ
ΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.
των χριστιανών από άτομα που ουσιαστικά δεν έχουν καμιά σχέση με τον χριστιανισμό.
Μιλάω για τον πλουτισμό "εμπόρων" γύρω από τον "ναό". Αυτούς που είχε εκδιώξει ο Χριστός, οι σημερινοί πιστοί απλώς τους ενισχύουν
αγοράζοντας τα "πυροτεχνήματά" τους. 'Εργα καλλιτεχνικά με ένα ωραίο
μπουμ, αλλά χωρίς καμιά ουσία, που αποσκοπούν στην πρόσκαιρη διασκέδαση. (Αλήθεια, τι τραγικό, η διασκέδαση έχει πλέον ταυτιστεί με την ψυχαγωγία.)