- ο εγωισμός γεννά θεούς - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Οι μεγάλοι καλλιτέχνες είχαν τους προστάτες τους, τους μαικήνες τους.
Και αν τότε, στην αρχή, υπήρχαν ακόμα περιθώρια να εκφραστεί κανείς,
τώρα που η τέχνη έχει τελματώσει και απλά τρέφεται από τις σάρκες της, σαφώς και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει. 'Ενα έργο τέχνης, πρέπει πάνω από όλα, να είναι ένα προϊόν που πουλάει. Ειδάλλως, το έργο αυτό δεν έχει ζωή, ούτε έχει ελπίδες να ανακαλυφθεί στο μέλλον ως κάτι αληθινά σημαντικό, διότι πλέον δεν παράγεται σημαντική τέχνη.
Την τέχνη την έχουν αντικαταστήσει τα στιλ. Τα στιλ που ορίζονται από τα περιοδικά μόδας και "ποικίλης ύλης". Με λίγα λόγια, έχουμε μια τέχνη "φαστ φουντ". Παράγεται πρόχειρα, από ένα κολάζ διαφόρων στιλ και αναμασημένων πετυχημένων συνταγών του παρελθόντος, και σβήνει το ίδιο γρήγορα, όταν ένα άλλο λαμπερό προϊόν πάρει τη θέση του προηγούμενου. Θεωρώ ότι και αυτό το βιβλίο είναι μια τέχνη "φαστ φουντ".
Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

super μπέμπης δεν θα πει τίποτε! Χθες μάλιστα ο μπέμπης της παρέας απέκτησε ονομα και το όνομα αυτού: "Αλέξανδρος"
Ε, λοιπον ούτε τον παπά δεν άφησε να ακουστεί! Τα έδωσε όλα!
Αστεράκι μου καλά είσαι?
Ανσινούλα μου?
Διάβαζα τα σχόλια της Ρούλας μας, που δεν μας είχε προλάβει στο ξεκίνημα και θυμήθηκα πως κάπως έτσι είχα αισθανθεί κι εγώ όταν πρωτοανακάλυψα πέρυσι το τόπικ...μόνο που εγώ τελικά ήμουν λιγάκι πιο τυχερή...![]()
Φιλιά και ζεστές αγκαλιές

Ήλιος, Ήλιος!!!
Επιτέλους, θα στεγνώσουμε!
Τοξοτούλα, να σου ζήσει ο Αλέξανδρος (πολύ όμορφο όνομα!!!)!!
Χθές καθώς γυρνούσα από τη δουλειά, κι επειδή πολλές φορές κοιτάζω ψηλά, είδα ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο. Έβγαλα τα γυαλιά μου για να το δω καλύτερα, όμως φαινόταν καλά κι έτσι τα ξαναφόρεσα και το έπαιζα τυφλός, καθώς περπατούσα έχοντας το βλέμα στον ουρανό!
Όποτε κοιτούσα γύρω μου έβλεπα, ως συνήθως, τους πάντες να τρέχουν σαν τρελοί και αναρωτιόμουν αν είχε προσέξει κανένας τους το ουράνιο τόξο. Πάντα έψαχνα στον ουρανό, όταν ήμουν παιδί, να βρω το ουράνιο τόξο μετά από βροχή. Τώρα; Κοιτάζουν τα παιδιά που ζουν στην πόλη τον ουρανό; Βλέπουν το ουράνιο τόξο;
''Είναι η υπόσχεση του Θεού, πως δεν θα ξαναβρέξει'', μου έλεγε η μαμά μου....όμως χθές βλέποντα ξανά τα χρώματά του αμέσως μου ήρθαν στο μυαλό τα αντίστοιχα των ενεργειακών μας κέντρων.
Αλήθεια, έχουν καμία σχέση τα χρώματα του ουράνιου τόξου με τα χρώματα των ενεργειακών μας κέντρων; Ή μήπως είναι κάτι τυχαίο;![]()
Τα χρώματα ηχούν τελείως υποκειμενικά...
Φιλικά
Βεβαίως, τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι τα εφτά χρώματα των εφτά βασικών ενεργειακών κέντρων του ανθρώπου, εκτός της υπκειμενικής τους αξίας.

Κοίτα να δεις τι έμαθα πάλι!
Δεν το είχα συνδυάσει αυτό ουράνιο τόξο και ενεργειακά κέντρα! Καταπληκτικό!!!

Τι κάνεις καλή μου nst; Μου έλειψες!
Φιλιά σε όλους
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
τοξοτούλα μου για αυτό το μωρό εκτός από συγγενείς σας και φίλους, χάρηκε και όλο αυτό το τόπικ, έστω και αν σε πήρε λίγο μακρυά μας.
Να είναι γερός ο Αλέξανδρος, και εύχομαι να γίνει Μέγας.
FRA LE NUVOLE χαίρομαι που μπαίνεις δυναμικά και βάζεις νέες παραμέτρους για καινούργιες συζητήσεις. Είδατε παιδιά? δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο ναδίρ των συζητήσεων, και απ' ότι βλέπω είναι μακρυά. Όσο για το τόπικ , έτσι αισθάνθηκα και γω, και πίστεψέ με, αξίζει η χαρά που πήρες όταν το ανακάλυψες.
Μορφέα πες μας κάτι παραπάνω για το αυτό που είπε ο/η FRA LE NUVOLE σε παρακαλώ.
Ευχαριστώ
.....ΧΑΙΡΟΜΑΙ πολύ που σας βλέπω όλους εδώ γύρω.
Unseen και εμένα μου ελειψες. Βλέπω να θέματα σου αλλά δεν συμμετέχω πρός το παρόν επειδή διανύω μια εποχή αναπροσαρμογής...ιδεών και θέσεων.
Γαλάζια μου καλημερούδια...περιμένωωωωωωωωω!!!
Τοξότης αυτή για σένα ...ελπίζω να φτάσει...
Εχει όλα τα χρώματα επάνω στον σταυρό..
Φιλάκια σε όλους
Ανσινούλα μου σόρυ, αλλά δεν μου πήγε το ουράνιο τόξο εκεί σαν σύνολο...των χρωμάτων των κέντρων...![]()

Επιφυλάσσομαι να μιλήσω για τα χρώματα γιατί πιθανόν θα ανοίξει η Unseen ένα σχετικό θέμα όπου εκεί θα μπορέσουμε να μιλήσουμε ακόμα πιο εκτενώς

Με πολλή αγάπη,
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
"Το ξαναλεω οι ΑΗΔΙΕΣ ΠΕΡΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΙΤΕ ΒΛΑΠΤΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.
Edited by - medtech on 04/08/2006 01:14:51"
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7855&whichpage=44&ARCHIVE=
Αν είναι δυνατόν τέτοια ισοπέδωση για χάρη της "πρεσβευόμενης" ψυχρής
λογικής και του σκεπτικισμού...

Τοξοτούλα, να μην στενοχωριέσαι καθόλου γι'αυτά που κατά καιρούς διαβάζεις ή θα διαβάζεις ή θα ακούς.
Ο καθένας μπορεί να λέει αυτό που σκέφτεται ή που τον βολεύει. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αφορίσει τη φύση τους γιατί απλά δεν μπορούν να δεχτούν...πως μπορούν να κάνουν και διαφορετικά, γιατί δεν μπορούν να κιάνουν στην άκρη τον εγωισμό τους.
Πιό παλιά (όχι πολύ καιρό πριν), όταν άκουγα μια τέτοια άποψη ήμουν έτοιμη να πέσω ηρωικά μαχόμενη, αλλά γνώρισα ανθρώπους που έχουν ακούσει πολύ χειρότερα από αυτά που έχω ακούσει εγώ και πάντα αντιμετωπίζουν την κατάσταση με υπέροχο χαμόγελο, το οποίο και φέρνει σε αμηχανία τον...''αντήπαλο''.
Για όλους υπάρχει η στιγμή που απλά κατανοούν....:)
Να έχεις μια υπέροχη μέρα!
Ο κάθε άνθρωπος υποστηρίζει τις δικές του ιδέες βάση των εμπειριών που έχει.
Πιστεύω οτι η λογική είναι απαραίτητη για να σηματοδοτήσει το βίωμα και να την εξηγήσει....
Ομως δεν έχουμε όλοι τις ίδιες και ακόμη και αν τις είχαμε δεν θα μπορούσαμε να μεταδόσουμε την φύση τους.
Ποτέ δεν θα ξεχάσω την τελευταία φορά που ''συναντηθήκαμε'' την ερωτηση της Γαλάζιας σφαίρας
<< nst εσύ ήσουν μαζί μας? >>
Με αγάπη
Τοξότης μην δίνεις σημασία.
Το εν λόγω μέλος δηλώνει επιστήμων επειδή έχει τελειώσει ΤΕΙ και χθες εξαιτίας του έδωσα 200 ευρώ σε μεγαλογιατρό για να μου πει κάτι που ήδη ήξερα μόνο και μόνο γιατί επέμενε ότι είχε άδικο ο πρώτος γιατρός μου...
Για να μην πω ότι κατηγορεί για αγυρτία τον ομοιοπαθητικό που με έκανε καλά τότε που περσυ είχα τρέξει σε 4-5 διαφορετικούς γιατρούς και με είχαν φορτώσει στα φάρμακα και στις κορτιζόνες... ![]()
Είναι θέμα κολλήματος που έχει φάει με τις εναλλακτικές θεραπείες και ίσως έχει και δίκιο γιατί μερικές ακούγονται πολύ "εξωτικές" ενώ έχουν υπάρξει και αρκετά κρούσματα απατεώνων σε αυτόν το τομέα... ![]()
![]()
Απορώ όμως τι ψάχνει εδώ μέσα αφού είναι τόσο αντίθετη με την παραψυχολογία και τον εσωτερισμό...

Η αλήθεια είναι πως δεν με στεναχώρεσε, απλά άνοιξαν τα μάτια μου διάπλατα που τόσο παθιασμένα ισοπέδωνε τα πάντα και τους πάντας και μάλιστα μέσα στο συγκεκριμένο φόρουμ που από τη φύση του φιλοξενεί τέτοια θέματα.
Αλλά πιστεύω πως μάλλον δεν πέρασε από το δικό μας τόπικ εδώ...![]()
![]()
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου καθόλου ευκολόπιστο αλλά υπάρχει μια παχιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους τσαρλατάνους,στην κλασική ιατρική και τις εναλλακτικές -ή συμπληρωματικές όπως τις ονομάζουν κάποιοι- θεραπείες.
Γενικά είμαι υπέρ της αντιμετώπισης του ανθρώπου ως ενιαίο ψυχοσωματικό σύνολο κάτι που δειλά άρχησε να δέχετε και η κλασική ιατρική, η οποία φυσικά δεν έχει ούτε το αλλάθητο, αλλά ούτε και απόλυτη επιτυχία αφού συνήθως προσπαθεί να "θεραπεύσει" επιμέρους συμπτώματα και δεν ασχολείτε με τη ρίζα του προβλήματος, την αιτία γέννεσης μιας ασθένειας...
Όλ'αυτά χωρίς βέβαια να θέλω να υποβιβάσω ούτε την προσφορά της! Προς θεού!
Φιλιά πολλά
Τοξότης