ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

D.P.J. 1030 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/01/2010, 14:44:13
quote:
Εαρινός:
Άρτσι - μπούρτζι και λουλάς...
Άνθρωπέ μου αλήθεια δεν γνωρίζεις...τόσα και τόσα -υποτίθεται- ότι διαβάζεις ...δεν ξέρεις τίποτα για τους εξορκισμούς τους οποίους υπέστησαν άρρωστοι άνθρωποι σχιζοφρενείς αλλα και επιληπτικοί..???

Έγραψες:"Ότι μέσα στην άγνοια του και την αμορφωσιά του ο Χριστιανισμός χρόνια ολόκληρα βασάνιζε ψυχικά αλλά και σωματικά αρρώστους ανθρώπους με εξορκισμούς"

Και η ερώτησή μου είναι: "η ιατρική είχε λύσεις? και ενώ τις είχε ο Χριστιανισμός, βασάνιζε ψυχικά αλλά και σωματικά αρρώστους ανθρώπους με εξορκισμούς?"

Είμαι σαφής σε αυτό που σε ρωτάω....γι' αυτό σου ζήτησα και παράδειγμα....αλλά επειδή είσαι "χάνομαι γιατί ρεμβάζω", το γυρνάς στην τρελίτσα!

Εκείνες τις εποχές όπου η επιστήμη δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, οι άνθρωποι κατέφευγαν είτε στην εκκλησία είτε σε διάφορες μαγγανείες! εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν είχαν άλλη επιλογή! Οπότε πολλοί οι οποίοι απλά είχαν ψυχικά προβλήματα ταλαιπωρήθηκαν από τους εξορκισμούς οι οποίοι δεν ενδεικνυόντουσαν για την περίπτωση αυτή.
Δε φταίει όμως η εκκλησία! αυτή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είχε τι άλλο να κάνει!

Εγραψες:"και πολλές φορές καίγοντας τους..."

Κανέναν που πήγε στην εκκλησία για εξορκισμό, ώστε να γίνει καλά δεν έκαψαν! αυτά είναι αρλούμπες δικές σου.

Αναφέρεσαι ενδεχομένως, στο λεγόμενο "κυνήγι των μαγισσών" το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε!, αφού ως μάγους δεν έκαιγαν τους επιληπτικούς ή τους σωματικά άρρωστους! αλλά αυτούς που γούσταραν! άνευ λόγου και αιτίας! όποιον δεν χώνευαν όποιον τον θεωρούσαν εμπόδιο στα προσωπικά τους οφέλη ή αυτά των διαφόρων κυβερνητών τον κυνηγούσαν ως μάγο! και όχι ως επιληπτικό ή σωματικά άρρωστο!

Μη γράφεις λοιπόν ότι σου κατεβαίνει στην κεφάλα σου!!!

quote:
Εαρινός:
Δεν γνωρίζεις για την ιερά εξέταση και το πόσοι άνθρωποι χάθηκαν απο την τρέλλα που έδερνε κάποιους τρελλούς του χώρου σου ...συνεπαρμένους και απο την αλαζονεία αλλα και την ελλειματικότητά τους ??

Τετρακόσια τα είχαν!! του χώρου μου δεν ήσαν και αναζητησέ τους στον Παπισμό.

quote:
Εαρινός:
Για τις σταυροφορίες πάλι δεν γνωρίζεις τίποταααα..???

Πολύ περισσότερα από σένα που δεν ήξερες καν τι ήσαν οι πόλεις κράτη στην αρχαία Ελλάδα! και τις παρουσίασες σα τίποτα αφρικανικούς νομάδες!

quote:
Εαρινός:
Κοίτα ...το γεγονός ότι φοράς παρωπίδες και δεν θές τίποτα να δείς και να παραδεχθείς δεν οφείλεται σε μένα ...ούτε και σε κανέναν άλλο ...αλλού να ερευνήσεις γιατί σου συμβαίνουν όλα όσα σου συμβαίνουν και ίσως για πρώτη φορά στην ζωή σου να πάρεις απαντήσεις αλλα και να δώσεις και λύσεις σε προσωπικά σου θέματα!!!

Άλλο γνώση και άλλο πίστη...αν αγνοείς την ειδοποιό διαφορά τους και πάλι είναι προσωπικό σου ζήτημα και μην επιτίθεσαι και ειρωνεύεσαι ... διότι χτυπάς πόρτες ανοιχτές και δεν αξίζει τόση μεγάλη πίεση και άγχος!

Εσύ ανοιχτή πόρτα?.....του κουφού η πόρτα είσαι καημένε!!!!

quote:
Εαρινός:
Δώστε πρώτα λύση στα τόσα που σας απασχολούν και θα σας απασχολήσουν λίαν συντόμως και αφήστε εμάς τους αμόρφωτους και "χριστιανομάχους" στην δίνη της "κακεντρεχειάς" μας...!

Έχετε παρα πολύ σοβαρά θέματα να επιλύσετε και ο εχθρός σας βρίσκετε σ'αυτά και στον λόγο σας...εστιάστε εκεί και προβληματισθείτε έντονα και επι της ουσίας ...εδώ δεν παίρνετε παρα μια γεύση περί της αισθήσεως που έχουν πλέον οι άνθρωποι...μην το αγνοείτε γιατί θα εκπλαγείτε..!

Αυτά έχω να πώ και ελπίζω ότι θα δείξεις έστω για πρώτη φορά σύνεση και τον απαιτούμενο προβληματισμό...ευχαριστώ!

χέι τρομάρα σου.....που θα κάνεις και συστάσεις!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

12/01/2010, 14:44:36
ευρωπαίοι

quote:
Για ένα μονταρισμένο βίντεο, όπως το συγκεκριμένο, μόνο ένας τελείως γκα-γκα θα μπορούσε να εκφέρει γνώμη.

ΔΕν μιλάω για το βίντεο, απλά ρώτησα τι σημαίνει μια συγκεκριμπένη πρόταση.

Τη γνώμη σας για το βίντεο ήδη την είπατε πολλές φορές και μόλις την επαναλάβατε.

Αυτό σημαίνει ότι είστε... πολλές φορές "γκα-γκά";;;

Υ.Γ. Θα πρέπει να είστε πολύ ευχαριστημένοι (όλοι εσείς οι τρόφιμοι της στάνης) που υπάρχουν ΑΚΟΜΗ άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να μιλήσουν μαζί σας, σοβαρά...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

12/01/2010, 17:22:28
Καλά ρε Γιάπετ, μας δουλεύεις;Κάνεις χάρη στο 95% που τους μιλάς;Τόσος εγωισμός; Μα σφού τόσοι που είστε, δεν..φτάνετε για να μιλήσετε μεταξύ σας....Μας έχετε ανάγκη, για να μιλάτε, αλλοιώς θα ξεχνούσατε ότι υπαρχετε...
Τραβάτε με κι ας κλαίω,δλδ.....Μαζόχες....
12/01/2010, 18:19:54
quote:

Καλά ρε Γιάπετ, μας δουλεύεις;Κάνεις χάρη στο 95% που τους μιλάς;Τόσος εγωισμός; Μα σφού τόσοι που είστε, δεν..φτάνετε για να μιλήσετε μεταξύ σας....Μας έχετε ανάγκη, για να μιλάτε, αλλοιώς θα ξεχνούσατε ότι υπαρχετε...
Τραβάτε με κι ας κλαίω,δλδ.....Μαζόχες....

Πέστου τα ρε Βαγγέλη ... καλά πως τολμάει αυτός ο τυπάκος και ο άλλος ο τυπηκάριος ο Αερινός να αντιλέγει στο 95% και 96%..???

Μαζόχες του κερατά είναι όλοι ... μη δίνεις σημασία όμως ..κατα τα έργα τους θα κριθούν..

soul

12/01/2010, 19:19:35
Αυτό δεν καταλαβαίνεις βρε φίλε Εαρινέ, λέγε ότι θέλεις, η ..νεκροψία θα δείξει,αλλά, εμάς, γιατι μας κατηγορείς επειδή πιστεύουμε ότι πιστεύουμε και δεν μας αφήνεις,δίχως ειρωνία, να
πιστεύουμε ότι η πίστη μας λέει;Είμαστε το 95% του ελληνικού πληθυμού,επίσημα, εδώ και 15 αιώνες και συ φέρεσαι λες κι ειμαστε κάποιοι, απομονωμένοι,ακραίοι μειονοτικοί....Καταλαβαίνεις τι .....βλέπεις;
Τόση ....δημοκρατία, βλάπτει....
Απο κει κι έπειτα, ρε φιλε, δεν υπαρχει θέση σχολιαστή των κειμένων των άλλων...Όλοι σχολιάζουμε, όταν μας ρωτούν, όχι τα των άλλων, συνήθως κι όλη την ώρα, επειδή δεν έχουμε θέσεις...
Ονόματα δεν λέμε,οικογένειες δεν θίγουμε, αλλά κάποτε πρέπει να καταλάβεις για ποιόν λέμε...
12/01/2010, 19:39:56
quote:

Αυτό δεν καταλαβαίνεις βρε φίλε Εαρινέ, λέγε ότι θέλεις, η ..νεκροψία θα δείξει,αλλά, εμάς, γιατι μας κατηγορείς επειδή πιστεύουμε ότι πιστεύουμε και δεν μας αφήνεις,δίχως ειρωνία, να
πιστεύουμε ότι η πίστη μας λέει;Είμαστε το 95% του ελληνικού πληθυμού,επίσημα, εδώ και 15 αιώνες και συ φέρεσαι λες κι ειμαστε κάποιοι, απομονωμένοι,ακραίοι μειονοτικοί....Καταλαβαίνεις τι .....βλέπεις;
Τόση ....δημοκρατία, βλάπτει....
Απο κει κι έπειτα, ρε φιλε, δεν υπαρχει θέση σχολιαστή των κειμένων των άλλων...Όλοι σχολιάζουμε, όταν μας ρωτούν, όχι τα των άλλων, συνήθως κι όλη την ώρα, επειδή δεν έχουμε θέσεις...
Ονόματα δεν λέμε,οικογένειες δεν θίγουμε, αλλά κάποτε πρέπει να καταλάβεις για ποιόν λέμε...

Προφανώς για μένα χτυπάει η καμπάνα ε??

Είδες τι έξυπνο "παιδί" είμαι???

Βαγγέλη το ξέρεις ότι σε συμπαθώ ως άνθρωπο και προσωπικά γνωρίζω το πόσο ευαίσθητο άτομο είσαι και μην με ρωτήσεις πως...

Δεν υπάρχει πρόβλημα στο έχω ξανα-πεί με την θρησκεία...αρκεί να περιορίζεται ως προσωπική αλήθεια του καθενός!

Αν γίνεται προσπάθεια για περαιτέρω χειραγώγηση και νουθεσία , ε!! εκεί όντως αρχίζω και έχω τις ενστάσεις μου και αντιρρήσεις μου και τοποθετούμαι...αλλα ποτέ απέναντί σου..και επί προσωπικού...εκτός απο κάποιες φορές που το ζητάει κάποιου ο οργανισμός και το επιδιώκει με τον τρόπο και την συμπεριφορά του!!!

Πολλά άλλαξαν Βαγγέλη...πολλά και οι άνθρωποι προχώρησαν , απλά βρίσκονται σε μια δύσκολη καμπή , όπου καλούνται να αφήσουν παλαιές και παρωχημένες αντιλήψεις και να υιοθετήσουν νέες αντιλήψεις και παποιθήσεις που θα βασίζονται σε νέες ιδέες και γνώσεις ..!

Δυστυχώς έχουν ένα ολόκληρο σύστημα απέναντί τους το οποίο λειτουργεί ως τροχοπέδη διότι δεν θέλει να απεμπολήσει την εξουσία και την επιρροή του απο την οποία έζησε και τράνεψε χρόνια τώρα...απο τον μεσαίωνα και μέχρι σήμερα...θα χρειασθεί λίγος χρόνος ακόμα και θα προχωρησει η ανθρωπότητα σε νέους δρόμους , μακριά απο προκαταλλήψεις και φοβίες του παρελθόντος..

Το θέμα δεν είναι τι πιστεύεις και πιστεύω...αλλα το τι παράγει και τι αποδίδει επί της ουσίας της βελτίωσης του ανθρώπου τελικά και δυστυχώς η μέχρι τούδε εμπειρία έδειξε πως ότι υπήρξε μέχρι σήμερα που νοηματοδοτούσε την σκέψη μας δεν ήταν επαρκές αλλα και ρεαλιστικό..

Αυτά!!!

soul

12/01/2010, 20:31:00
Εαρινός: "Δεν υπάρχει πρόβλημα στο έχω ξανα-πεί με την θρησκεία...αρκεί να περιορίζεται ως προσωπική αλήθεια του καθενός!"
Αυτο που τόσο καλά περιγράφεις εδώ, φίλε μου, είναι που κάνεις...Το κατάλαβες τώρα;
"Αν γίνεται προσπάθεια για περαιτέρω χειραγώγηση και νουθεσία , ε!! εκεί όντως αρχίζω και έχω τις ενστάσεις μου και αντιρρήσεις μου και τοποθετούμαι...αλλα ποτέ απέναντί σου..και επί προσωπικού...εκτός απο κάποιες φορές που το ζητάει κάποιου ο οργανισμός και το επιδιώκει με τον τρόπο και την συμπεριφορά του!!!"
Εδώ φιλε μου,πρέπει να έχεις θέσεις για να μιλάς,τροχονόμο, δεν θέλουμε...Έχεις θέσεις να πεις, να υπερασπισθείς, ή απλά, ότι νάναι στο ....γάμο του καραγκιόζη;
Όσο για το που θα πάει η ανθρωπότητα, φίλε μου, κύκλους κάνει..Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι όσα έρχονται ώς νέα ,είναι παλιά του μεσαίωνα ιστορίες, που λές κι εσύ;...Οι αποκρυφιστικές ιδέες και παράγωγα, υπήρχαν απο τότε...Δεν ανακαλύφθηκαν τώρα...Απλά δυνάμωσαν, με τις ραδιουργίες και τον έλεγχο των κυβερνήσεων,ώστε να νομίζουν ότι κάτι μπορούν να κάνουν....
Όπως είπα, η,,,νεκροψία θα δειξει...
12/01/2010, 20:51:02
quote:
γιαπετ:
ΔΕν μιλάω για το βίντεο, απλά ρώτησα τι σημαίνει μια συγκεκριμπένη πρόταση.
Τη γνώμη σας για το βίντεο ήδη την είπατε πολλές φορές και μόλις την επαναλάβατε.
Αυτό σημαίνει ότι είστε... πολλές φορές "γκα-γκά";;;

Υ.Γ. Θα πρέπει να είστε πολύ ευχαριστημένοι (όλοι εσείς οι τρόφιμοι της στάνης) που υπάρχουν ΑΚΟΜΗ άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να μιλήσουν μαζί σας, σοβαρά...

Ας σου κάνω το χατίρι...λέει η συγκεκριμένη πρόταση:
"καλλίτερα τούρκικο φέσι παρά τα φράγκα των φράγκων....."

Αν μου καλύψεις το κενό με τις τελίτσες μετά το "φράγκων" και την πρόταση που λείπει πριν το "καλλίτερα" ευχαρίστως να σου απαντήσω.

Αν πάλι μπορείς να με διαβεβαιώσεις ότι κόβεται στο "φράγκων" και δεν έχει συνέχεια, όπως δεν προηγείται τίποτα από το "καλλίτερα", τότε είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει περίπτωση, να βρισκόταν άνθρωπος στη γη που να μην προτιμούσε τα φράγκα των φράγκων.......γεννιέται όμως το ερώτημα ποιος βλάκας θα σου χάριζε τα φράγκα των φράγκων χωρίς το αντίτιμο? μόνο και μόνο για να μην φορέσεις τούρκικο φέσι?

Υ.Γ. το πόσο σοβαροί είστε το δείχνετε συνέχεια με τις απατεωνιές που σκαρφίζεστε κάθε φορά.......όπως το βίντεο μαϊμού που μας φέρατε....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

12/01/2010, 21:04:45
quote:

Εαρινός: "Δεν υπάρχει πρόβλημα στο έχω ξανα-πεί με την θρησκεία...αρκεί να περιορίζεται ως προσωπική αλήθεια του καθενός!"
Αυτο που τόσο καλά περιγράφεις εδώ, φίλε μου, είναι που κάνεις...Το κατάλαβες τώρα;
"Αν γίνεται προσπάθεια για περαιτέρω χειραγώγηση και νουθεσία , ε!! εκεί όντως αρχίζω και έχω τις ενστάσεις μου και αντιρρήσεις μου και τοποθετούμαι...αλλα ποτέ απέναντί σου..και επί προσωπικού...εκτός απο κάποιες φορές που το ζητάει κάποιου ο οργανισμός και το επιδιώκει με τον τρόπο και την συμπεριφορά του!!!"
Εδώ φιλε μου,πρέπει να έχεις θέσεις για να μιλάς,τροχονόμο, δεν θέλουμε...Έχεις θέσεις να πεις, να υπερασπισθείς, ή απλά, ότι νάναι στο ....γάμο του καραγκιόζη;
Όσο για το που θα πάει η ανθρωπότητα, φίλε μου, κύκλους κάνει..Εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι όσα έρχονται ώς νέα ,είναι παλιά του μεσαίωνα ιστορίες, που λές κι εσύ;...Οι αποκρυφιστικές ιδέες και παράγωγα, υπήρχαν απο τότε...Δεν ανακαλύφθηκαν τώρα...Απλά δυνάμωσαν, με τις ραδιουργίες και τον έλεγχο των κυβερνήσεων,ώστε να νομίζουν ότι κάτι μπορούν να κάνουν....
Όπως είπα, η,,,νεκροψία θα δειξει...

Προφανώς με έχεις παρεξηγείσει φίλε μου , διότι τα όσα αναφέρεις περί αποκρυφιστικών ιδεών και παραγώγων δεν μ'εχουν μέχρι τούδε απασχολήσει αλλα ίσως στο μέλλον να το ψάξω το θέμα ...γιατί όχι???

Ίσως και να είναι λάθος μου που μέχρι σήμερα δεν το έχω κάνει ... η αλήθεια ή καλύτερα την αλήθεια μπορεί να την βρούμε εκεί που δεν το περιμένουμε...αλλα σε κάθε περίπτωση δεν ομιλώ απο ένα βάθρο σκοπιμοτήτων οι οποίες απορρέουν απο την πίστη μου σε οποιοδήποτε αποκρυφιστικό ιδεολόγημα..πίστη ...όπως θέλεις πέστο δεν μ'απασχολεί..!

Οι όποιες ενστάσεις μου απορρέουν και πηγάζουν απο επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία της ψυχολογίας και νευροψυχολογίας και μόνον..επιστήμες που και ο χριστιανισμός σιγά-σιγά υιοθετεί και εντάσσει στο γενικότερο πλαίσιο αναφοράς του!

Εδώ είμαστε και θα τα βλέπουμε και θα τα συζητάμε μαζί και ελπίζω και λίαν συντόμως και απο κοντά με τσιπουράκι και με καλή καρδιά και θα γουστάρουμε φιλαράκι...γέλα ρε Βαγγέλη , γέλα η ζωή είναι μια τρέλλα φίλε μου...

"Το αντίθετο της απελπισίας είναι η πίστη"

ΚΙΡΚΕΓΚΩΡ!

Ο Φίλος σου Αερινός...τελικά μ'αρέσει καλύτερα απο το Εαρινός ...νά'σαι καλά Βαγγέλη..

soul

12/01/2010, 23:09:46
Αγαπητέ μου Εαρινέ, φταιει το ότι την έχω ζήσει τη ζωή, γι αυτό και
δεν τρελαίνομαι...Όσο για ενστάσεις, όταν βάλεις καμία να μου πει...