ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χαμένες Ήπειροι και η Προέλευση των Αρχαίων Θεών και Μύθων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/02/2007, 23:05:38
Αντί για πολλά λόγια, ας μιλήσουν κάποιες εικόνες. Πάντως άμα πιάσουμε το θέμα με τη swastika (τρισκέλιον-τετρασκέλιον-γαμμάδιον), δεν θα έχουμε τελειωμό.

Και να μην ξεχάσουμε βέβαια την περίφημη «Ogham stone»

και ένα link για όποιον έχει χρόνο για μελέτη:

http://www.northvegr.org/lore/swastika/index.php

Δυστυχώς ο χρόνος λίγος και το φόρουμ τρέχει σε commodore 64.
Άσχετα πάντως με αυτό, τα δικά μου ποστ λαμβάνουν προσωρινά τέλος. Καλή συνέχεια στην κουβέντα σας.

15/02/2007, 01:55:23
Γιατί βρε Οκτίνομε μου; Κάτσε να δούμε τον απολογισμό του Kircher στα μέχρι στιγμής στοιχεία, μπας και βγάλουμε καμιά άκρη!

Λαμόγιο μου όντως και γω βρήκα ότι ήταν κάποια αιγύπτια πριγκίπισσα (δεν είναι ξεκάθαρο ποιός ήταν ο φαραώ πατέρας της). Οι Σκωτσέζοι πάντως μου την είπαν Ελληνίδα.

Πάνω στα σύμβολα γενικά και ειδικά στην σβάστικα και τις διάφορες παραλλαγές της, αν πιάσουμε το θέμα, θα πάει πολύ μακριά. Και πάλι άκρη δεν θα βγάλουμε. Προσωπικά δίνω 50% να είναι ανεξάρτητες επινοήσεις και 50% επιρροές άλλων λαών.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

15/02/2007, 08:58:34
Αγαπητή μου Ostria, οι πρόγονοι μας όντως σέβονταν τις Αμαδρυάδες νύμφες, οι οποίες μάλιστα ήταν και προστατευόμενες της Δήμητρας.
Η ασέβεια του Ερυσίχθονα προς μια από αυτές, επέφερε την σκληρή του τιμωρία από την Θεά, η οποία του επέβαλε το μαρτύριο της ακόρεστης πείνας μέχρι που ο άνθρωπος βρήκε τραγικό θάνατο τρώγοντας τις ίδιες του τις σάρκες.
Αν δεν γνωρίζετε το μύθο, πείτε μου να τον παραθέσω.

Όσον αφορά το γκι, νομίζω πως καταλαβαίνουμε γιατί έχει περίοπτη θέση τα Χριστούγεννα, την Καθολική Εκκλησία κτλ.

quote:
Η Σκότα ταυτίζεται με την θεά Caillech Beine Bric των Κελτών, την θεά του κάτω κόσμου, "the veiled one" (αναφορά στην ομίχλη;)

Ομοιότητα με την Περσεφόνη, Ερεσιγκάλ κτλ?
Αν λεγόταν πάντως "unveiled", θα πηγαίναμε αλλού...

In anticipation of my resurrection...

15/02/2007, 09:10:19
Ψάχνοντας λίγο στο Διαδίκτυο προσπαθώντας να βρω ένα μύθο που συνδέει και την Δήμητρα με τους Υπερβόρειους, βρήκα την παρακάτω σελίδα:

Ηρακλείδες - Υπερβόρειοι

Ανάμεσα σε αυτά που διάβασα, μου προξένησε εντύπωση το παρακάτω:

quote:
Να σημειώσουμε εδώ ότι η παλιννόστηση των Υπερβορείων, που ονομάζονταν πλέον Ηρακλείδες, γνωστή ως ''κάθοδος των Δωριέων'' στόχευε στην εγκατάστασή τους στην Πελοπόννησο την οποία αναγνώριζαν (!!!) σαν πατρική τους γη, μετά από τόσους αιώνες περιπλάνησης στην Φθία, στην Θράκη και την Σκυθία.

Ετσι εγκαταστάθηκαν πέραν της Ηλείας κυρίως στην Λακεδαίμονα Σπάρτη στα ριζά του Ταυγέτου.

Και όμως οι Δωριείς Σπαρτιάτες αντί να είναι κυρίως λάτρεις του θεού ʼρη, θεού του πολέμου, αφού οι περιοδείες τους στην Ευρώπη τους κατέστησαν πολεμική φυλή, στοιχείο απαραίτητο για την επιβίωσή τους, και φαινόμενο που επαναλαμβάνεται και πάλι αργότερα όπως θα δούμε, απεναντίας παρέμειναν λάτρεις του Υπερβορείου Ήλιου Απόλλωνα , προσδίδοντάς του φυσικά πολεμική μορφή.

Τι λέτε σχετικά μ' αυτό?

15/02/2007, 12:27:52
Δεν εγκαταστάθηκαν όλοι πέραν της Ηλίας.
Οι Θεσπιιείς ήταν συγγενείς των Λακεδαιμονίων. Όπως επίσης και κάποιες άλλες πόλεις προς το βορρά.
Αν το κείμενο ήταν σωστό τότε θα έπρεπε όλες οι συγγενικές πόλεις να λατρεύουν τον Απόλλωνα. Πράγμα που δεν γινόταν...

Πάντως η συσχέτιση υπερβορείων με Ηρακλείδες είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα...

lamogioΜέλος
15/02/2007, 14:34:22
Σας αρέσουν τα καδράκια;
ΟΚ

Να μερικά σχετικά.

αυτό είναι από τις περιγραφές του Ηρο.
Οι ηράκλειες στήλες και οι ατλάντιοι αριστερά.
.
.

αυτός είναι από έναν Πομπόνιο (40 μ. Χ.) πάλι με υπερβόρειους.
Αυτοί οι «αντιχθόνες εκεί χάμω (στη θέση της ανταρκτικής) ποιοι είναι;
.
.

αυτός είναι ένας περίεργος από κάποιον Ποσειδώνειο.(150 π.Χ.)
Κι εδώ η υπερβόρεια θάλαττα και μια περίεργη σημείωση για το Διόνυσο που λέγαμε κάτι ποστ παλιότερα.
.
.

Να κι ένας του Ερατοσθένη για να πάρουμε μια ιδέα για πώς εννοούσαν την ευρώπη, την ασία και τη λιβύη (αφρική) οι αρχαίοι ημών.
.
.

Τέλος, εδώ μια έκδοση του καταλανικού άτλαντα (catalan atlas) του 1375 με τους Γωγ και Μαγώγ.
Αυτούς τους βρωμερούς και ανθρωποφάγους που τους έκλεισε κείθε ο Μέγας με τις σιδηρές και μαγικές πύλες, αυτούς που κατά το κοράνι είναι οι πρόγονοι του αντίχριστου κλπ κλπ και αναφέρονται στην παλαιά διαθήκη και την αποκάλυψη.
Όλα τούτα ξεκίνησαν απ’ το μυθιστόρημα του Ψευδοκαλλισθένη για το Μέγα και τις περιπέτειές του στην κεντρική ασία.
Μυθιστόρημα που κατά το μεσαίωνα είχε γίνει μεγάλο χιτ και με τις κατάλληλες προσθήκες έκανε πάταγο.

**** κι απο****
τελικά τα παραμίκρυνα τα κάδρα και δε διαβάζονται, σόρι

lamogioΜέλος
15/02/2007, 21:01:03
Πήγα να κάνω έντιτ τις εικόνες αλλά δε με άφησε γιατί πέρασε η ώρα λέει.
Τις ξαναβάνω (με την ίδια σειρά) μεγαλύτερες ώστε να διαβάζονται.
Οι πραιτωριανοί άμα θέλουν ας σβήσουν τις άλλες (όπως έσβησαν και τα σίτια).

.

.

.

.

16/02/2007, 04:31:03
Παίδες ήμουν λίγο πιεσμένος τις τελευταίες μέρες και δεν έχω προλάβει να κοιτάξω τα τελευταία που γράφτηκαν εδώ δυστυχώς.

Αύριο θα έχω αρκετό χρόνο οπότε θα κάνω μια ανασκόπηση όσων έχουν γραφτεί για να έχουμε μια ιδέα του τι στοιχεία έχουμε μαζέψει μέχρι στιγμής.

Φίλε Λαμογιο,
θέλω να ρίξω μια ματιά στον καταλάνικο άτλα αλλά η εικόνα δεν βγήκε.

Αν μπορείς ξανα βάλε τη.

Τα λέμε!

16/02/2007, 10:58:26
Αγαπητέ OANNHSEA, αυτό που αναφέρεις για τον Απόλλωνα το σκέφτηκα κι εγώ.
Θα έπρεπε να λατρευόταν ιδιαίτερα, κάτι το οποίο δεν γινόταν.

Αγαπητό lamogio, ο χάρτης που μου προκάλεσε αρκετό ενδιαφέρον είναι του Πομπόνιου.
Προσπάθησα να βρω στο Διαδίκτυο κάποιο άρθρο για τους Αντίχθονες στα Ελληνικά αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάτι.
Στα αγγλικά όμως βρήκα τα παρακάτω στοιχεία:

Αντίχθονες Ι

Αν τους εξετάσουμε ετυμολογικά έχουμε "αντι" + "χθόνιοι".
Ενάντια στην γη?
Γενικά η Ανταρκτική παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά αν κάποιος θελήσει να την εξετάσει, ίσως μπει σε ένα μεγάλο λαβύρινθο.
Κι αν πιάσει και τον χάρτη του Πίρι Ρέϊς κτλ θα αρχίσει τα depon!

Περαιτέρω στοιχεία για τους Αντίχθονες μπορεί να μας δώσει ίσως η παρακάτω ιστοσελίδα:

Αντίχθονες ΙΙ

Συγκεκριμένα:

quote:
It also gives a realistic picture of the inhabitants of the Southern continent or Antichthones, still unknown--those monstrous beings known as Skiapodes or Shadow-footed men, who must always lie or sit in such fashion that their great feet were as umbrellas shading them from the otherwise deadly Sun. There were other fabulous races of this austral land; one whose huge lips, instead of feet, protected them from the scorching fire of the Sun; another whose heads had sunk to a plane almost level with their shoulders; and still another whose heads had sunk quite below the shoulders and had become absorbed in the trunk of the body. There were Dog-headed men; Ape-headed men; men without ears; men without tongues; men without noses; men without mouths, or with mouths so small that they sucked their food with great difficulty through a reed. Some never walked at all, but crawled along the ground like serpents, and ate serpents. Of these monstrous races of the Antipodes there were fourteen, we are told.

Πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή, δε νομίζετε?

lamogioΜέλος
16/02/2007, 11:32:20
quote:

Α. Κιrcher
Φίλε Λαμογιο,
θέλω να ρίξω μια ματιά στον καταλάνικο άτλα αλλά η εικόνα δεν βγήκε.

Αν μπορείς ξανα βάλε τη.

Χα!
Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;
Εδώ έφαγα 2 ωρες να εντιτώσω το προηγούμενο.
Οχι ρε, δεν την ξαναβάζω
quote:

D.I.
Πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή, δε νομίζετε?

Kαλή φάση.
Ούτε ο Λουκιανός δεν έγραφε τέτοια.